Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valosi rankas į drabužius
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
carlabella
Sveikos, mamos,
ar jūsų vaikučiai neturi tokio bjauraus įpročio? Maniškis 4metis kažkaip įprato visada rankas nusivalyti į drabužius g.gif ... Su dukra nebuvo tokių problemų.
Virtuvėje visada padėta servetėlių, bet tai jam visai nereikalingas daiktas... Suvalgė sūrelį, - ir, žiūrėk, matosi šokoladiniai pirštai ant megztinio doh.gif ...
Ir gražiuoju, ir nelabai tariamės, bet niekaip neišeina tos ydos atsikratyti g.gif ...
Kaip jam tai išaiškinti, kad to nebedarytų???
bloga
QUOTE(carlabella @ 2006 12 31, 00:10)
Sveikos, mamos,
ar jūsų vaikučiai neturi tokio bjauraus įpročio? Maniškis 4metis kažkaip įprato visada rankas nusivalyti į drabužius  g.gif ... Su dukra nebuvo tokių problemų.
Virtuvėje visada padėta servetėlių, bet tai jam visai nereikalingas daiktas... Suvalgė sūrelį, - ir, žiūrėk, matosi šokoladiniai pirštai ant megztinio  doh.gif ...
Ir gražiuoju, ir nelabai tariamės, bet niekaip neišeina tos ydos atsikratyti  g.gif ...
Kaip jam tai išaiškinti, kad to nebedarytų???
*

aga, mano dama (3 m) taip pat viska i rankove valo sad.gif nesusitariam niekaip mudvi. atrodo, vaikas ne is piktos valios taip elgiasi, o naturaliai jai taip iseina. lb laukiu pasiulymu, kaip sito iprocio atsikratyti.
murzinyte
Nebandėte siūlyti nusiplauti pačiam rankytes ? Maniškiui tai padeda - išsišokoladuoja rankas ir lekia praustis smile.gif vat su "slogom" bėda - visi "liūliai" į rankovę doh.gif nebent suskubu pati nušluostyti g.gif
Aš manau kad mažiams tai tiesiog bereikalingas laiko švaistymas.... Manau iš to išaugama mirksiukas.gif
renolda
Na maniškai kaip kada , kartais sumąsto nusiplaut, čia dažniausiai vyresnėli dėka tai būna, jis didesnis, ir prie švaruolių daugiau, o mažutė, tai teplis leplis, bet jai gi rankyčių nesuriši, jei pamatau, kad murzina tai ir liepiu nusipraust mirksiukas.gif
Ir aš manau jog savu laiku viskas išaugama drinks_cheers.gif
vaidilutė
mano pupa irgi mego rankas i save valytis kai jai nusibodo klausyti mamos prasymu nesivalyti i save rankyciu tai pradejo trinti rankeles i ka pakliuvo doh.gif dabar turime didesne beda devil.gif bet as ziuriu i tai filosofiskai ir stengiuosi nors akies krasteliu priziureti jei ji ka paima valgomo i rankas ir paprasau issiplauti kai suvalgo ax.gif

renolda
QUOTE(vaidilutė @ 2007 01 02, 22:40)
mano pupa irgi mego rankas i save valytis kai jai nusibodo klausyti mamos prasymu nesivalyti i save rankyciu tai pradejo trinti rankeles i ka pakliuvo doh.gif dabar turime didesne beda devil.gif bet as ziuriu i tai filosofiskai ir stengiuosi nors akies krasteliu priziureti jei ji ka paima valgomo i rankas ir paprasau issiplauti kai suvalgo  ax.gif
*

drinks_cheers.gif Reikia vaiką tylomis stebėti ir padėt nusiplaut, kad įprastu, tada mažiau rūpesčių mamoms ax.gif
delamorte
irnesakyk.gif Išaugama, išmokstama. aš stebėdavau ir vis kartodavau "eik nusiplauk, nusivalyk su servetėle"... Padėjo smile.gif
G-M
4u.gif Labai po lengva, bet jau beveik nebeturim sito yprocio thumbup.gif Rankas eina plautis pati jai kazkaip ydomu thumbup.gif O kai sloga tai vis dar pasitaiko nors serveteles laikau visu kad po ranka butu 4u.gif Manau kad tikrai isaugs g.gif
Mazve
Na cia tai man labai aktualus klausimas,nes mano sunus jau didelis palyginti,o vis megsta ir rankas rubus, ir burna i rankove nusivalyti,nors aiskinu beveik kasdien.Ir vis pamirsta...
carlabella
g.gif Maniškis nors ir supranta, kad reikia pirma nusiplauti rankas, bet prieš eidamas plautis, vis tiek nusivalo į megztinį doh.gif
-Radė
aš tai dabar kitą problemėlę turiu, nes nespėju pirkt servetėlių laugh.gif o rankytes ji prausia ir neprašyta, kartais aš jai sakau dar nereikia plaut rankyčių, pavalgyk iki galo, o ta ne - mano rankytės nešvarios doh.gif tas pats, jei ant stalo pritaško, ne šluostę, o servetėles tempia valyt ir nesvarbu, kad dar valgys unsure.gif
naitas
Yra servetėlės, yra servetėlės, vis aiškinu... Bet man lengviau, jeigu į tai žiūriu filosofiškai rolleyes.gif
putlute
nesusidūriau su tokia problema, bet gal bandykite save ar tėtį ,ar kitą artimą ir vaikui labai brangų žmogų paversti pavyzdžiu, kuriuo jis sektų. juk vaikai taip mėgsta mėgdžioti. arba galima "priminti" vaikui, kad jis jau nebe mažas, kad jis daug moka, tai ir save gali labiau prisižiūrėti. arba atvirkščiai, sakyti, kad taip daro tik mažiukai, o niekas nenori būti mažium.
Gintarinė
Aha, ir mūsiškė labai nori būti didelė mirksiukas.gif Kai išsiterlioja rankas tai atkiša ir vaikšto po kambarius: - fui purvina, reik plauti thumbup.gif
-Radė
QUOTE(putlute @ 2007 02 14, 01:47)
o niekas nenori būti mažium.
*

manoji dar ir kaip nori būti maža doh.gif reik žaislus tvarkyt, sako padėk, mano mažos rankytės rolleyes.gif
o būdavo metas, kai atsibudus tuoj stodavo lovelėj ir šaukdavo - aš miegojau, augau didelė lotuliukas.gif
atsiprašau už poster_offtopic.gif
Herta
Nieko jau cia nepadarysi,parodysi kaip reikia elgtis ir isaugs.Juk tai tik mazas vaikas...Mano keturmetis vis braukia rankas i megztini,perspeju ji kaip reikia daryt ir rezultatas vis ryskesnis matosi.O mazasi dvieju metu isitepes atkisa rankas,arba pats zino kur tokiam reikalui yra padeta pasluoste...tad tos problemos nesureiksminu,juk visi buvom vaikai ir viem teko pabut parsiukam,kad ir kaip tevai pykdavo.Juk dabar yra automatines skalbykles thumbup.gif
veziukasR
Maniškis tai jau didelis ir vistiek negalim jam įkalti į galvą, kad reikia nusivalyti su servetėle arba nusiplauti rankas. Jeigu spėji pasakyti, kad nusivalytų, tai nusivalo, o jei ne, tai žiūrėk jau ir braukia į kelnes doh.gif Ir mes su vyru visada rankas arba valomės arba plaunam, bet pavyzdys neužkrečia, žodžiai irgi negelbėja, nežinau ką čia bedaryti g.gif
trivo
Manoji is pradziu valesi i servetele,bet pdadejo viska valyti i rankove.Nebezinojom ka daryti visaip taremes,aiskinom niekas nepadejo,bet praejo kiek laiko ir pati nustojo.
kristinka
na maniskis ir nusivalo i rubus,bet mes dar vis stengemes to nepamirsti kad reikia rankytes plauti blush2.gif
Deli@
Manoji irgi labai dažnai rankas į rūbus valo. Sakom, kad reikia į šluostę, nes ji visada būna ant stalo kai valgom, bet į rūbus matyt jai geriau sekasi smile.gif nors kai pasakai žino, kad taip negalima ir paskui nusiplauti reikia, bet aš per daug ir nepergyvenu išaugs geriau prisimins ir įgyvendinti išeis....
Limcamca
Valosi ir mūsiškis, bet aš nesureikšminu to. Kaip ir bet ką valgydamas būna apsidrabsto, apsitaško doh.gif
zara**
Mano damackai kaip uzplaukia.Buna kad kai issipurvina rankytes,atkisa zyzdama kad nuvalyciau lotuliukas.gif ,bet buna,kai issiterlioja tai megsta ir i rubelius valytis doh.gif o tada rubeliai nebeissiplauna doh.gif
Z1V1L3
Jo mums tai problema, tai kelnes tai megstinis tai vel kas.Nusiunti nusiplaut rankytes, bet gryzta dar grazesnis...Nors rodai ir kasdiena kas ir kaip daroma... g.gif
Anita35
maniske, kaip valesi, taip ir dabar valosi- tik stengiasi prie manes to nedaryti bigsmile.gif
jomantukass
Saviskei keturmetei po eilinio nusivalymo i rankoves, pripyliau vandens i bliuda ir daviau muilo. Liepiau issiplauti. tai ji ne kiek plove, o kiek zaide. tai jai buvo malonumas. laugh.gif sis auklejimo metodas nepadejo....
lotuliukas.gif
jurgulis777
Ir mes turim sia problemele, jei nespeju laiku nuvalyti murzinu rankyciu, tai ir i mano kelnias ir i savo drabuzelius nusivalo. doh.gif
vaida L
Mūsų dukrytei užteko, kai tokį "gerą" pavyzdį senelė parodė. Tai kelių mėnesių reikėjo, kad atpratinti doh.gif Aš tai labai pykdavau ant jos, tai suprato kad čia labai jau blogai daro.
uldina
Maniškės visos rankovės lūpdažiuotos,net negaliu pagauti,kaip taip greitai jai pavyksta.Ir kiek besakyčiau,vis tiek...
saulės spindulėlis
o pas mus tai isvis idomiai doh.gif , jei valgant kas nukrenta ant stalo, tai tikrai nelauks kol mama ateis ir nuvalys, nusivalo pats, nes negali ziureti i netvarkinga stala schmoll.gif . bet nusivalo ne kur kitur, o i savo rankove! doh.gif nubrauko nubrauko, nesvarbu, kad ir ant grindu, svarbiausia, kad ant stalo neliktu doh.gif . beveik kieviena karta susedus uz stalo kalbama ta pacia tema, bet veltui doh.gif . atrodo, jis net nepagalvojes, automatiskai tai daro g.gif
angeloangel
musiskis lygiai taip pat, o ismoko darzely i kitu vaiku, baisiausiai kad jei tarkim buna sloga valo i rankove doh.gif nu jei nenuvedu i darza tai ipranta pusti ar prausti rankas vel nuvedu ir vel ta pati istorija doh.gif
sima72
Mano abu vaikai irgi taip daro,mazoji is vyresnio jauciu nukopijavo doh.gif
angeloangel
jauciu visi pro ta praeina doh.gif
vaida g.
4u.gif musiske taip pat viska valo i save ax.gif o jei dar slogas turi doh.gif tai rankoves
... doh.gif
angeloangel
o gal kas turi metoda kaip nuo to atpratint ax.gif
**Superblondine**
megztini tai megztini, o kai viska laabai malonu i veiduka, ar net i plaukus terliotis, cia jau kaip zaidimas pas mazaja blush2.gif
lanvita
Neturim tokios mados valyts visko i pilva, bet kai savarankiskai pavalgo, tai issiterlioja pakankamai. lotuliukas.gif O rankytes tai visada atkisa, kai tik susitepa nuo kokio maisto ir praso nuvalyt, kad ir trupinukus kelis bigsmile.gif .
mylimuke
Maniškė jeigu išsitepa, tai atlekia atkišus rankas- tipo nuvalyk/nuplauk. Kartą sakau "valyk į mamos kelnes" (kelnės "naminės" prastos buvo) ( lotuliukas.gif ), tai tą dieną tik ten ir valėsi biggrin.gif
zytos
Ech, vargstam ir mes...Panelytei jau šeši, bet visos rankovės purvinos. Vis kartoju, kad negalima valyti, bet nepadeda schmoll.gif . Pastoviai reik priminti, kad rankas reikia plauti. Ir šiaip ji kažkaip labai purvą "traukia" doh.gif , galima kelis sykius per dieną perrenginėt. Na ji prie tų veikliųjų ax.gif ...
musyte015
musu irgi taip daro jam trys metukai , nors ir supranta nes kai issitepa ir nera kur nusivalyti tai meta zvilgsni i mane ir ziuri ka sakysiu , jei nieko nesakau tai valosi i save doh.gif , o kai pasakau kad einam plaut tai eina bet nori kad as nuplauciau .
Vėjo pasaka
Sudėtinga su tuo rankų valymu. Kartais pati nusivalo į rankšluostį. Kartais ateina kad nuvalyčiau nes limpa, o kartais kur papuola, kartais net ir užuolaidą. Kovoti su tuo kaip su vėju. Atrodo ir mokini ir aiškini...
sraigiux/r
Pas mus namie ta pati problemele biggrin.gif sunui jau 6.5metu o rankas kaip valesi i rankoves , tai taip ir valosi blink.gif ir graziuoju aiskini, ir rimciau ir galu gale apibaru, ir vis tiek tas pats ax.gif Jis sako: nu as pamirstu..... rolleyes.gif
jurge3
QUOTE(audrule r @ 2009 06 30, 16:23)
Pas mus namie ta pati problemele biggrin.gif  sunui jau 6.5metu o rankas kaip valesi i rankoves , tai taip ir valosi blink.gif  ir graziuoju aiskini, ir rimciau ir galu gale apibaru, ir vis tiek tas pats ax.gif Jis sako: nu as pamirstu..... rolleyes.gif
*

doh.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif manajam 6.5 ir viskas lygiai taip pat doh.gif
norita
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2009 06 30, 16:09)
Kovoti su tuo kaip su vėju. Atrodo ir mokini ir aiškini...
*

Oi kaip tai pažįstama biggrin.gif Kaliau kaliau vienam, neįkaliau, dabar kalu kitai doh.gif
saulytek
Maniskis ir valosi i drabuzius, sofos atkaltes doh.gif

Sunkiai susitariame doh.gif mirksiukas.gif doh.gif

Tikiuosi, kad isaugs
Gera-mama
Mano panelė priešingai, nuo mažens, jei tik truputį išsitepa, tuoj pat reikalauja būti perrengta doh.gif O rankas keliauja praustis begalybę kartų per dieną,jai laaabai patinka, o man baisu , kad vieną dieną ta švaruolė besitaškydama kaimynų neapsemtų unsure.gif Taip kad aš jum pavydžiu, kai vaikas ne toks pedantiškas, bent jau kažkur išvykstant savaitgaliui nereikia vien vaikiškų drabužių pilno lagamino imt doh.gif
Mo(ni)ka
Manau, čia daugelio vaikų problema 4u.gif Aš vaikų neturiu, bet turiu krikšto dukrą, kuriai 2,5 metų, tai ji nuolat valosi rankas į rankšluostį. Jei valgant aptaško stalą, tuoj pat reikalauja nuvalyti arba pati nuvalo biggrin.gif 4u.gif
ingrida5
pradzioje labai sunku buvo, tiek rankas i rubus vale, tiek burnyte nusivalydavo i rankoves, pykomes del to, pesemes, ir graziuoju ir piktuoju. doh.gif Dabar jau kuo toliau tuo dazniau kai valgo papraso ko nors i ka galetu nusivalyti burnyte kai issitepa valgydamas, rankytes irgi vis stengiasi issivalyti i tam skirtuz ranksluostukus. biggrin.gif daz\nai apie tai pamirsta, bet vis primenu, supykstu arba nepykstu, nuo situacijos. bet jau progresa pastebiu akivaisdu. 4u.gif
virugie
Turime mes ir tokią problemą, purvini rūbai. Visai nesaugo, valosi rankas į rūbus, bet manau atpratinsim po truputi tokio bjauraus įpročio. ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.