lengvute
2003 09 03, 20:44
O kaip jūs prieš nėštumą ir nėštumo metu stiprinat imunitetą, kad, neduok Dieve, neužsikrėsti kokiom nors virusinėm ar infekcinėm ligom, ar tiesiog geriat vitaminus ir tiek, ar grūdinatės, valgot česnaką, citriną, geriat kokių nors žolelių arbatas, ar geriat kažkokius spec. preparatus, lašiukus? Ar vengiat didesnių susibūrimų, kaip nuo viso šito bandot apsidraust ;), ar tiesiog gyvenat natūraliai, nieko nekeisdamos ;)? Beje, girdėjau, kad imunitetą stiprinančių ežiuolės preparatų tai negalima vartot :-/
jaunute
2003 09 03, 20:52
Seip sako, kad reikia gerti zuvu taukus. Jie stiprina imuniteta. Bet as dar negeriu. Prisiskaiciau apie vitaminu pertekliaus zala, tai dabar ir bijau padaugunt, nes dabar geriu materna, gelezi su foliu (daktare prirase). Bet rimtai atsalus orams turbut nusipirksiu. Tenda yra ir kazkkokie alfa vitamnai, kurie labai gerai besivystanciam pilvely lialiui. va
As geriu gripolio arbatele, valgau medu, ciulpiu Dr.Theiss pastiles su šalaviju ir vitaminu C, o bacila kazkokia vistiek kabinasi ???
lengvute
2003 09 10, 20:28
o kažin, ar nėščioms apskritai galima vartoti specialius preparatus imuniteto stprinimui (pvz."Lymphozil" ar kt.), ar neklausėt gydytojų?Šiaip tai gi juos galima naudoti vaikams, o dėl nėščiųjų dažniausiai anotacijoj nerašoma :
Aš irgi vat valgau medų,nes atrodo kažkoks peršalimas "kabinasi".
Kai buvau nescia, mane ispejo vaistininke, kad negalima ciobreliu ir avieciu arbatu gert, sako skatina persileidima.
 Oho kika ,gerai ,kad pasakei,nes mano mama megėja mane čiobreliais girdyt vos pradedu kosėt.
Mane nescia yra gydytoja perspejus, kad nevartociau imuniteta stiprinanciu vaistu. Atseit, organizmas gali ta imuniteta panaudoti pries vaikeli :-[.
lengvute
2003 09 11, 00:34
| QUOTE | | Mane nescia yra gydytoja perspejus, kad nevartociau imuniteta stiprinanciu vaistu. Atseit, organizmas gali ta imuniteta panaudoti pries vaikeli :-[. |
kaip tai suprast ???Gimęs bus neatsparus, ar ką?
lengvute
2003 09 11, 00:59
tai persišaldžius gelbstitės tik arbatom ???O "Eferalgano" (paracetamolio su vit. C) , negeriat? O ką daryt, jei niekaip nepraeina gerklės skausmas, ar žinot kokių nors laiudiškų priemonių, ar perkat kokias nors pastiles?
Zvirbliuke
2003 09 11, 01:13
| QUOTE | | Kai buvau nescia, mane ispejo vaistininke, kad negalima ciobreliu ir avieciu arbatu gert, sako skatina persileidima. |
O aviečių lapų arbata, sako, gerai tarpvietės plyšimų profilaktikai... : Aš paskutiniais mėnesiais gėriau...
| QUOTE |
O aviečių lapų arbata, sako, gerai tarpvietės plyšimų profilaktikai... : Aš paskutiniais mėnesiais gėriau... |
Nesuprantu, kame rysys tarp audiniu plysimo ir arbatos?
Sako, kad avieciu labu arbata atpalaiduoja gimda ir skatinma jos susitraukimus, todel gali issaukti prieslaikini gimdyma, nors tyrimais nepatvirtinta. Puodelis arbatos tikrai nemanau kad pakenks.
| QUOTE |
kaip tai suprast ???Gimęs bus neatsparus, ar ką? |
Nea, kalba apie prieslaikinio gimdymo arba persileidimo isprovokavima :-[.
lengvute
2003 09 11, 01:38
dėl arbatų, tai aš jau kažkurioj temoj rašiau, kad perskaičiau, kad reiktų privengti didelių kiekių čiobrelių, mėtų, raudonėlio arbatų ;) ir alijošiaus nereikia ;), česnako...
Zvirbliuke
2003 09 11, 02:11
| QUOTE |
Nesuprantu, kame rysys tarp audiniu plysimo ir arbatos?
|
APie šią arbatą: "Aviečių lapai. Stipri aviečių lapų arbata slopina gausų kraujavimą. Galima į ją įmaišyti cinamono žievės ar cinamono miltelių (tai jau iš kitų kraštų liaudies medicinos). Be to, rekomenduotina ir nėščioms, kurias vargina rytinis pykinimas. Ši arbata tonizuojamai veikia ne tik nėštumo metu. Senovėje ja girdydavo ir gimdyves." (http://www.moteris.lt/01nov/articles/gerti.htm)
O kad aviečių arbata padeda tarpvietės audiniams tapti elastingesniems, irgi kažkur skaičiau, gaila, negaliu prisiminti, kur... : Nežinau, kiek tame tiesos... Ai, tiesa, dar yra tokie homeopatiniai žirniukai, kuriuos galima užsakyt vaistinėje, jie palengvina gimdymą, sumažina sąrėmių skausmus. Aš juos gėriau, bet nežinau, ar mano sąlyginai lengvas gimdymas buvo jų nuopelnas ??? Dabar nepamenu, kaip jie vadinasi, jei kam bus įdomu ,galėsiu paieškoti...
lengvute
2003 09 11, 17:51
paieškok, Žvirbliuke ;)
| QUOTE | Senovėje ja girdydavo ir gimdyves."
|
vat butent ja ir girdydavo gimdyvems, ka pagreitintu gimdymo procesa. O rytini pykinima siek tiek malsina ne avieciu lapu, o paciu avieciu uogu (dziovintu ar svieziu) arbata.
Ir isvis, su visom zolelem, kad ir paciom nekalciausiom, reiktu elgtis labai atsargiai ir vartoti saikingai, nes ju poveikis nera visiskai istirtas. Juk viskas, tiek cheminiai vaistai, tiek naturalus, kas turi tiesiogini efektas, be isimciu turi ir pasalinius poveikius, nes jei nera jokiu pasaliniu, tada negali buti ir tiesioginiu
Zvirbliuke
2003 09 12, 01:47
| QUOTE |
vat butent ja ir girdydavo gimdyvems, ka pagreitintu gimdymo procesa.
|
Aš gėriau aviečių lapų arbatą paskutinius mėnesius, bet ko tai gimdymas anksčiau neprasidėjo, o dar ir uždelsė... : Na, bent jau neplyšau ;D
| QUOTE | Aš gėriau aviečių lapų arbatą paskutinius mėnesius, bet ko tai gimdymas anksčiau neprasidėjo, o dar ir uždelsė... : Na, bent jau neplyšau ;D
|
As negeriau, bet irgi neplysau ;D Siaip manau, kad del raumenu elastingumo avieciu arbata - mitas. O nuo puodelio arbatos manau ne vienai prieslaikinis gimdymas neprasidetu 
Zvirbliuke
2003 09 12, 02:00
Gal ir mitas...TIesiog kažkur buvau perskaičius, o kaip ten yra iš tikrųjų... :
o tai ka daryt kai gerkle skaudet pradeda ??? sianakt beveik miegot negalejau normaliai, taip nakti pradejo skaudet, o dar vakar viskas gerai buvo,tai ryte pries darba tik staigiai praskalavau gerkle su druskos tirpalu nors ir labai slyktu buvo,nes tik gurksteliu ir jau pykina,fee..na dar biski medaus palaikiau burnoj ir dabar geriu arbata su c vitaminu,bet kad nelabai cia kas padeda..gal dar zinot kokiu liaudies priemoniu kur ir nesciom nekenkia?
| QUOTE | | o tai ka daryt kai gerkle skaudet pradeda ???? |
Pabandyk toki būdą: šviežią imbiero šaknį nulupk, supjaustyk plooonais plonais griežinėliais ir susluoksniuok su cukrum. Kai skauda gerklę tiesiog imi griežinėlį, lėtai sukramtai ir nuryji. Arba gali kelis griežinėlius ir karštą pieną įmesti, truputį palaikyti ir tada tą pienuką lėtai išgerti.
Man ir vyrui tai padeda Tik dėmesio - AŠTRU :o
reiks isbandyt butinai tik kur ta sviezia sakni gaut?turiu as tik sumalta,bet cia turbut netinka niekaip ???
| QUOTE | tik kur ta sviezia sakni gaut?turiu as tik sumalta,bet cia turbut netinka niekaip ??? |
Saltoje vitrinoje kur vaisiai ir darzhoves buna. Maciau Maximoje, Media, Iki
Peliukas
2003 10 08, 01:23
| QUOTE | dėl arbatų, tai aš jau kažkurioj temoj rašiau, kad perskaičiau, kad reiktų privengti didelių kiekių čiobrelių, mėtų, raudonėlio arbatų ir alijošiaus nereikia , česnako... |
Ar tikrai negalima česnako? Kodel?
MuminMama
2004 10 18, 14:26
Gerklei gerai ISLAMOS augalines pasteles, bet su gydytoja vis tiek pasitarti reikia. as ir ta probelma turiu. galvoju imti atostogu kas antra diena, kad nepervargciau
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
2005 10 05, 19:31
Keliu tema i virsu, nes aktualu vestant orams
2005 10 06, 06:48
As cia del zuvu tauku klausimeli turiu, gal galite kuri nors pasiziureti, kas turite ar juose yra vitamino A.
stiprink nestiprink, vis tiek aš susirgau, kaip kasmet, rugsėjo vidury o kodėl negalima česnako???
nuo gerklės skausmo labai labai padeda purškiamas "Propolis". jis natūralus. gydytoja sakė, kad galiu purkštis, jeigu labai gerklę įsiskauda. nėščiom žuvų taukų negalima- skaičiau ne vienam literatūros šaltiny.
laurrike
2005 10 06, 16:19
QUOTE(lengvute @ 2003 09 10, 21:28) o kažin, ar nėščioms apskritai galima vartoti specialius preparatus imuniteto stprinimui (pvz."Lymphozil" ar kt.), ar neklausėt gydytojų?Šiaip tai gi juos galima naudoti vaikams, o dėl nėščiųjų dažniausiai anotacijoj nerašoma :  Mano LOR gydytoja kaip tik tokiu ir israse, nes as tik pavasari issioperavau angina, tai dar kartais paskauda gerkle.. Sake tik ilgai negert, tai ash savaite pageriu, praleidziu pora ir vel pageriu..
2005 10 07, 10:50
O kodel zuvu tauku negalima? as tai primetu tik viena tikimybe, kad juose gali buti per daug vitaino A, kurio nestukems negalima.
IR del cesnakao labai idomu.
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2005 10 07, 11:50) O kodel zuvu tauku negalima? as tai primetu tik viena tikimybe, kad juose gali buti per daug vitaino A, kurio nestukems negalima. IR del cesnakao labai idomu. o aš kaip tik skaičiau, kad žuvies taukai ne tik galima, bet ir patartina, nes sumažina apsigimimų riziką... Ir česnaką valgau, nes gydytoja sakė, kad tikrai nekenkia...
2005 10 07, 14:41
QUOTE(žvarba @ 2005 10 07, 12:54) o aš kaip tik skaičiau, kad žuvies taukai ne tik galima, bet ir patartina, nes sumažina apsigimimų riziką... O kur skaitei? As tai girdejau, kad foline mazina rizika apsigimimu, o vit. A padidina. Tai gal kas nors galit pasakyti, kokiu vitaminu yra zuvies taukuose.
Zuvu taukuose yra vitaminu A,D,E,polinesociosios riebalu rugstys omega-3.Nurasiau nuo bonkes.  As pries nestuma su dukra geriau taukus,o kai pastojau gydytoja sake,kad negalima,bet kodel nepaklausiau.
šiandien mačiau vaistinėje neštukę, perkančią taukus
Tai gal ne sau,nes as ir dukrai perku taukus
Peliukas
2005 10 10, 15:51
Man viena bendradarbė patarė rytais išgerti stiklinę obuolių sulčių su ištirpintu šaukšteliu medaus. sakė, stiprina imunitetą.
WildFire
2005 10 10, 16:15
Aš kasdien suvalgydavau pora apelsinų ar gerdavau apelsinų sultis ir nė karto visą nėštumą nesirgau
2005 10 10, 17:29
siaip tai nemazai nestukiu geria zuvu taukus, kai kurios gydytojos pataria xantia, aciu uz info
QUOTE(Jovi @ 2005 10 10, 16:15) Aš kasdien suvalgydavau pora apelsinų ar gerdavau apelsinų sultis ir nė karto visą nėštumą nesirgau  Bet su citrusiniais vaisiais reikia atsargiai,as taipat labai megstu,bet gydytoja sake, kad vaikas po to gali buti jiems alergiskas.
Mazge:)
2005 10 11, 07:49
laba visoms, aš irgi šiandien nusipirksiu žuvų taukus, nes padeda stiprinti imunitetą ir tinka  , ir gydytoja patarė
2005 10 11, 09:11
QUOTE(Mazge:) @ 2005 10 11, 08:49) laba visoms, aš irgi šiandien nusipirksiu žuvų taukus, nes padeda stiprinti imunitetą ir tinka  , ir gydytoja patarė  nieko nebesuprantu As tai gal negersiu, vistik skirtingos gydytoju nuomones nekelia man susizavejimmo preparatu.
QUOTE(Jovi @ 2005 10 10, 17:15) Aš kasdien suvalgydavau pora apelsinų ar gerdavau apelsinų sultis ir nė karto visą nėštumą nesirgau  O mane gydytoja prigazdino kad jokių apelsinų ir mandarinų nevalgyčiau, nes tai gali iššaukti alergines reakcijas O dabar, imunitetui stiprinti geriu svarainių antpila - ir skanu ir daug vitamino C Šiaip dar stengiuosi valgyti daug obuolių, kol jų dar yra
Ingėnas
2005 11 24, 16:17
Prisiminiau gerą ir superpaprastą imunitetą stiprinantį receptėlį, gal kam pravers Reikia išspausti vienos citrinos sultis, pripilti tiek pat šilto vandens, kiek gavosi citrinos sulčių, įdėti šaukštelį medaus ir išgerti mažais gurkšneliais. Beje man tai labai skanu Šitą gėrimą gėriau savo nėštumo metu ir man sakyčiau jis man padėjo - peršalimo ligomis nesirgau  Dabar kažkaip prisiminiau, galvoju, galima gi ir ne nėščiai taip stiprinti imunitetą šaltuoju metu laiku. Beje receptėlį radau knygoje "Būk sveika ir graži nėštumo metu". Sėkmės būsimoms mamytėms ir būkite sveikos
MentiRosa
2005 11 24, 16:45
QUOTE(Ingėnas @ 2005 11 24, 17:17) Prisiminiau gerą ir superpaprastą imunitetą stiprinantį receptėlį, gal kam pravers Reikia išspausti vienos citrinos sultis, pripilti tiek pat šilto vandens, kiek gavosi citrinos sulčių, įdėti šaukštelį medaus ir išgerti mažais gurkšneliais. Beje man tai labai skanu Šitą gėrimą gėriau savo nėštumo metu ir man sakyčiau jis man padėjo - peršalimo ligomis nesirgau  Dabar kažkaip prisiminiau, galvoju, galima gi ir ne nėščiai taip stiprinti imunitetą šaltuoju metu laiku. Beje receptėlį radau knygoje "Būk sveika ir graži nėštumo metu". Sėkmės būsimoms mamytėms ir būkite sveikos  rekes pabandyt nors as dar ne  pradejau gerti vitaminus "imuno spektrum" kad paskui kur nepersalciau nes prie manes ligos greit "kimba"
Garbanele
2006 07 15, 22:04
Manau pakanka sveikai maitintis, valgyti ivairiu vaisiu ir darzoviu, rugine duona ir busime sveikos!
Vaidida
2006 09 09, 09:25
QUOTE(anna @ 2003 10 01, 00:23) reiks isbandyt butinai tik kur ta sviezia sakni gaut?turiu as tik sumalta,bet cia turbut netinka niekaip ??? nuo gerkles perstejimo labai padeda ir imbiero milteliai, kuriu galima rasti prieskoniu skyriuje. tiesiog isiberi i karsta arbata puse saukstelio ir isgeri
Auksesmama
2007 03 02, 02:38
[quote=lengvute,2003 09 03, 19:44] O kaip jūs prieš nėštumą ir nėštumo metu stiprinat imunitetą, kad, neduok Dieve, neužsikrėsti kokiom nors virusinėm ar infekcinėm ligom, ar tiesiog geriat vitaminus ir tiek, ar grūdinatės, valgot česnaką, citriną, geriat kokių nors žolelių arbatas, ar geriat kažkokius spec. preparatus, lašiukus? Ar vengiat didesnių susibūrimų, kaip nuo viso šito bandot apsidraust  , ar tiesiog gyvenat natūraliai, nieko nekeisdamos  ? Beje, girdėjau, kad imunitetą stiprinančių ežiuolės preparatų tai negalima vartot :-/ [/quote As kasdiena spausdavau tokias sultis:obuolys,burokelis,salieras ir morkos kelios.Savotiskas skonis,bet gerti galima
|
|