Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip stiprinat imunitetą
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
lengvute
O kaip jūs prieš nėštumą ir nėštumo metu stiprinat imunitetą, kad, neduok Dieve, neužsikrėsti kokiom nors virusinėm ar infekcinėm ligom, ar tiesiog geriat vitaminus ir tiek, ar grūdinatės, valgot česnaką, citriną, geriat kokių nors žolelių arbatas, ar geriat kažkokius spec. preparatus, lašiukus?
Ar vengiat didesnių susibūrimų, kaip nuo viso šito bandot apsidraust  ;), ar tiesiog gyvenat natūraliai, nieko nekeisdamos  ;)? Beje, girdėjau, kad imunitetą stiprinančių ežiuolės preparatų tai negalima vartot  :-/
jaunute
Seip sako, kad reikia gerti zuvu taukus. Jie stiprina imuniteta. Bet as dar negeriu. Prisiskaiciau apie vitaminu pertekliaus zala, tai dabar ir bijau padaugunt, nes dabar geriu materna, gelezi su foliu (daktare prirase). Bet rimtai atsalus orams turbut nusipirksiu. Tenda yra ir kazkkokie alfa vitamnai, kurie labai gerai besivystanciam pilvely lialiui. va
Migele
As geriu gripolio arbatele, valgau medu, ciulpiu Dr.Theiss pastiles su šalaviju ir vitaminu C, o bacila kazkokia vistiek kabinasi  ???
lengvute
o kažin, ar nėščioms apskritai galima vartoti specialius preparatus imuniteto stprinimui (pvz."Lymphozil" ar kt.), ar neklausėt gydytojų?Šiaip tai gi juos galima naudoti vaikams, o dėl nėščiųjų dažniausiai anotacijoj nerašoma  :smile.gif
Kaya
Aš irgi vat valgau medų,nes atrodo kažkoks peršalimas "kabinasi".
kika
Kai buvau nescia, mane ispejo vaistininke, kad negalima ciobreliu ir avieciu arbatu gert, sako skatina persileidima.
Kaya
ohmy.gif Oho kika ,gerai ,kad pasakei,nes mano mama megėja mane čiobreliais girdyt vos pradedu kosėt.
norge
Mane nescia yra gydytoja perspejus, kad nevartociau imuniteta stiprinanciu vaistu. Atseit, organizmas gali ta imuniteta panaudoti pries vaikeli :-[.
lengvute
Mane nescia yra gydytoja perspejus, kad nevartociau imuniteta stiprinanciu vaistu. Atseit, organizmas gali ta imuniteta panaudoti pries vaikeli :-[.

kaip tai suprast  ???Gimęs bus neatsparus, ar ką?
lengvute
tai persišaldžius gelbstitės tik arbatom ???O "Eferalgano" (paracetamolio su vit. C) , negeriat? O ką daryt, jei niekaip nepraeina gerklės skausmas, ar žinot kokių nors laiudiškų priemonių, ar perkat kokias nors pastiles?
Zvirbliuke
Kai buvau nescia, mane ispejo vaistininke, kad negalima ciobreliu ir avieciu arbatu gert, sako skatina persileidima.

O aviečių lapų arbata, sako, gerai tarpvietės plyšimų profilaktikai... :smile.gif Aš paskutiniais mėnesiais gėriau...
vija

O aviečių lapų arbata, sako, gerai tarpvietės plyšimų profilaktikai... :smile.gif Aš paskutiniais mėnesiais gėriau...

Nesuprantu, kame rysys tarp audiniu plysimo ir arbatos?

Sako, kad avieciu labu arbata atpalaiduoja gimda ir skatinma jos susitraukimus, todel gali issaukti prieslaikini gimdyma, nors tyrimais nepatvirtinta.
Puodelis arbatos tikrai nemanau kad pakenks.
norge

kaip tai suprast  ???Gimęs bus neatsparus, ar ką?

Nea, kalba apie prieslaikinio gimdymo arba persileidimo isprovokavima :-[.
lengvute
dėl arbatų, tai aš jau kažkurioj temoj rašiau, kad perskaičiau, kad reiktų privengti didelių kiekių  čiobrelių, mėtų, raudonėlio arbatų  ;) ir alijošiaus nereikia  ;), česnako...
Zvirbliuke

Nesuprantu, kame rysys tarp audiniu plysimo ir arbatos?

APie šią arbatą:
"Aviečių lapai. Stipri aviečių lapų arbata slopina gausų kraujavimą. Galima į ją įmaišyti cinamono žievės ar cinamono miltelių (tai jau iš kitų kraštų liaudies medicinos). Be to, rekomenduotina ir nėščioms, kurias vargina rytinis pykinimas. Ši arbata tonizuojamai veikia ne tik nėštumo metu. Senovėje ja girdydavo ir gimdyves." (http://www.moteris.lt/01nov/articles/gerti.htm)

O kad aviečių arbata padeda tarpvietės audiniams tapti elastingesniems, irgi kažkur skaičiau, gaila, negaliu prisiminti, kur... :smile.gif Nežinau, kiek tame tiesos...
Ai, tiesa, dar yra tokie homeopatiniai žirniukai, kuriuos galima užsakyt vaistinėje, jie palengvina gimdymą, sumažina sąrėmių skausmus. Aš juos gėriau, bet nežinau, ar mano sąlyginai lengvas gimdymas buvo jų nuopelnas ??? wink.gif Dabar nepamenu, kaip jie vadinasi, jei kam bus įdomu ,galėsiu paieškoti...
lengvute
paieškok, Žvirbliuke  ;)
vija

Senovėje ja girdydavo ir gimdyves."

vat butent ja ir girdydavo gimdyvems, ka pagreitintu gimdymo procesa.
O rytini pykinima siek tiek malsina ne avieciu lapu, o paciu avieciu uogu (dziovintu ar svieziu) arbata.
vija
Ir isvis, su visom zolelem, kad ir paciom nekalciausiom, reiktu elgtis labai atsargiai ir vartoti saikingai, nes ju poveikis nera visiskai istirtas. Juk viskas, tiek cheminiai vaistai, tiek naturalus, kas turi tiesiogini efektas, be isimciu turi ir pasalinius poveikius, nes jei nera jokiu pasaliniu, tada negali buti ir tiesioginiu smile.gif
Zvirbliuke

vat butent ja ir girdydavo gimdyvems, ka pagreitintu gimdymo procesa.

Aš gėriau aviečių lapų arbatą paskutinius mėnesius, bet ko tai gimdymas anksčiau neprasidėjo, o dar ir uždelsė... :smile.gif Na, bent jau neplyšau ;D

vija

Aš gėriau aviečių lapų arbatą paskutinius mėnesius, bet ko tai gimdymas anksčiau neprasidėjo, o dar ir uždelsė... :smile.gif Na, bent jau neplyšau ;D

As negeriau, bet irgi neplysau ;D Siaip manau, kad del raumenu elastingumo avieciu arbata - mitas. O nuo puodelio arbatos manau ne vienai prieslaikinis gimdymas neprasidetu smile.gif
Zvirbliuke
Gal ir mitas...TIesiog kažkur buvau perskaičius, o kaip ten yra iš tikrųjų... :smile.gif
anna
o tai ka daryt kai gerkle skaudet pradeda  ???
sianakt beveik miegot negalejau normaliai, taip nakti pradejo skaudet, o dar vakar viskas gerai buvo,tai ryte pries darba tik staigiai praskalavau gerkle su druskos tirpalu nors ir labai slyktu buvo,nes tik gurksteliu ir jau pykina,fee..na dar biski medaus palaikiau burnoj ir dabar geriu arbata su c vitaminu,bet kad nelabai cia kas padeda..gal dar zinot kokiu liaudies priemoniu kur ir nesciom nekenkia?
Gudra
o tai ka daryt kai gerkle skaudet pradeda  ????

Pabandyk toki būdą:
šviežią imbiero šaknį nulupk, supjaustyk plooonais plonais griežinėliais ir susluoksniuok su cukrum.
Kai skauda gerklę tiesiog imi griežinėlį, lėtai sukramtai ir nuryji. Arba gali kelis griežinėlius ir karštą pieną įmesti, truputį palaikyti ir tada tą pienuką lėtai išgerti.

Man ir vyrui tai padeda smile.gif Tik dėmesio - AŠTRU  :o
anna
reiks isbandyt butinai
tik kur ta sviezia sakni gaut?turiu as tik sumalta,bet cia turbut netinka niekaip  ???
Gudra

tik kur ta sviezia sakni gaut?turiu as tik sumalta,bet cia turbut netinka niekaip  ???

Saltoje vitrinoje kur vaisiai ir darzhoves buna. Maciau Maximoje, Media, Iki
Peliukas
dėl arbatų, tai aš jau kažkurioj temoj rašiau, kad perskaičiau, kad reiktų privengti didelių kiekių  čiobrelių, mėtų, raudonėlio arbatų  wink.gif ir alijošiaus nereikia  wink.gif, česnako...

Ar tikrai negalima česnako? Kodel?
MuminMama
Gerklei gerai ISLAMOS augalines pasteles, bet su gydytoja vis tiek pasitarti reikia. as ir ta probelma turiu. galvoju imti atostogu kas antra diena, kad nepervargciau
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
Keliu tema i virsu, nes aktualu vestant orams 4u.gif
As cia del zuvu tauku klausimeli turiu, gal galite kuri nors pasiziureti, kas turite ar juose yra vitamino A.
Eziuke
stiprink nestiprink, vis tiek aš susirgau, kaip kasmet, rugsėjo vidury biggrin.gif
o kodėl negalima česnako???
Cara
nuo gerklės skausmo labai labai padeda purškiamas "Propolis". jis natūralus. gydytoja sakė, kad galiu purkštis, jeigu labai gerklę įsiskauda.
nėščiom žuvų taukų negalima- skaičiau ne vienam literatūros šaltiny.
laurrike
QUOTE(lengvute @ 2003 09 10, 21:28)
o kažin, ar nėščioms apskritai galima vartoti specialius preparatus imuniteto stprinimui (pvz."Lymphozil" ar kt.), ar neklausėt gydytojų?Šiaip tai gi juos galima naudoti vaikams, o dėl nėščiųjų dažniausiai anotacijoj nerašoma  :smile.gif
*

Mano LOR gydytoja kaip tik tokiu ir israse, nes as tik pavasari issioperavau angina, tai dar kartais paskauda gerkle.. Sake tik ilgai negert, tai ash savaite pageriu, praleidziu pora ir vel pageriu.. ax.gif
O kodel zuvu tauku negalima?
as tai primetu tik viena tikimybe, kad juose gali buti per daug vitaino A, kurio nestukems negalima.

IR del cesnakao labai idomu.
žvarba
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2005 10 07, 11:50)
O kodel zuvu tauku negalima?
as tai primetu tik viena tikimybe, kad juose gali buti per daug vitaino A, kurio nestukems negalima.

IR del cesnakao labai idomu.
*

o aš kaip tik skaičiau, kad žuvies taukai ne tik galima, bet ir patartina, nes sumažina apsigimimų riziką... Ir česnaką valgau, nes gydytoja sakė, kad tikrai nekenkia... schmoll.gif
QUOTE(žvarba @ 2005 10 07, 12:54)
o aš kaip tik skaičiau, kad žuvies taukai ne tik galima, bet ir patartina, nes sumažina apsigimimų riziką...
*

O kur skaitei?

As tai girdejau, kad foline mazina rizika apsigimimu, o vit. A padidina.
Tai gal kas nors galit pasakyti, kokiu vitaminu yra zuvies taukuose.
xantia
Zuvu taukuose yra vitaminu A,D,E,polinesociosios riebalu rugstys omega-3.Nurasiau nuo bonkes. smile.gif As pries nestuma su dukra geriau taukus,o kai pastojau gydytoja sake,kad negalima,bet kodel nepaklausiau.
Eziuke
šiandien mačiau vaistinėje neštukę, perkančią taukus blink.gif
xantia
Tai gal ne sau,nes as ir dukrai perku taukus
Peliukas
Man viena bendradarbė patarė rytais išgerti stiklinę obuolių sulčių su ištirpintu šaukšteliu medaus. sakė, stiprina imunitetą.
WildFire
Aš kasdien suvalgydavau pora apelsinų ar gerdavau apelsinų sultis ir nė karto visą nėštumą nesirgau thumbup.gif
siaip tai nemazai nestukiu geria zuvu taukus, kai kurios gydytojos pataria g.gif

xantia, aciu uz info 4u.gif
xantia
QUOTE(Jovi @ 2005 10 10, 16:15)
Aš kasdien suvalgydavau pora apelsinų ar gerdavau apelsinų sultis ir nė karto visą nėštumą nesirgau  thumbup.gif
*

Bet su citrusiniais vaisiais reikia atsargiai,as taipat labai megstu,bet gydytoja sake, kad vaikas po to gali buti jiems alergiskas.
Mazge:)
laba visoms, aš irgi šiandien nusipirksiu žuvų taukus, nes padeda stiprinti imunitetą ir tinka nestuke.gif , ir gydytoja patarė biggrin.gif
QUOTE(Mazge:) @ 2005 10 11, 08:49)
laba visoms, aš irgi šiandien nusipirksiu žuvų taukus, nes padeda stiprinti imunitetą ir tinka nestuke.gif , ir gydytoja patarė  biggrin.gif
*

nieko nebesuprantu doh.gif
As tai gal negersiu, vistik skirtingos gydytoju nuomones nekelia man susizavejimmo preparatu.
Liucka
QUOTE(Jovi @ 2005 10 10, 17:15)
Aš kasdien suvalgydavau pora apelsinų ar gerdavau apelsinų sultis ir nė karto visą nėštumą nesirgau  thumbup.gif
*

O mane gydytoja prigazdino kad jokių apelsinų ir mandarinų nevalgyčiau, nes tai gali iššaukti alergines reakcijas

O dabar, imunitetui stiprinti geriu svarainių antpila - ir skanu ir daug vitamino C thumbup.gif

Šiaip dar stengiuosi valgyti daug obuolių, kol jų dar yra rolleyes.gif
Ingėnas
Prisiminiau gerą ir superpaprastą imunitetą stiprinantį receptėlį, gal kam pravers ax.gif
Reikia išspausti vienos citrinos sultis, pripilti tiek pat šilto vandens, kiek gavosi citrinos sulčių, įdėti šaukštelį medaus ir išgerti mažais gurkšneliais. Beje man tai labai skanu thumbup.gif
Šitą gėrimą gėriau savo nėštumo metu ir man sakyčiau jis man padėjo - peršalimo ligomis nesirgau thumbup.gif Dabar kažkaip prisiminiau, galvoju, galima gi ir ne nėščiai taip stiprinti imunitetą šaltuoju metu laiku. Beje receptėlį radau knygoje "Būk sveika ir graži nėštumo metu".
Sėkmės būsimoms mamytėms ir būkite sveikos 4u.gif
MentiRosa
QUOTE(Ingėnas @ 2005 11 24, 17:17)
Prisiminiau gerą ir superpaprastą imunitetą stiprinantį receptėlį, gal kam pravers ax.gif
Reikia išspausti vienos citrinos sultis, pripilti tiek pat šilto vandens, kiek gavosi citrinos sulčių, įdėti šaukštelį medaus ir išgerti mažais gurkšneliais. Beje man tai labai skanu thumbup.gif
Šitą gėrimą gėriau savo nėštumo metu ir man sakyčiau jis man  padėjo - peršalimo ligomis nesirgau thumbup.gif  Dabar kažkaip prisiminiau, galvoju, galima gi ir ne nėščiai taip stiprinti imunitetą šaltuoju metu laiku. Beje receptėlį radau knygoje "Būk sveika ir graži nėštumo metu".
Sėkmės būsimoms mamytėms ir būkite sveikos 4u.gif
*

rekes pabandyt nors as dar ne nestuke.gif pradejau gerti vitaminus "imuno spektrum" kad paskui kur nepersalciau nes prie manes ligos greit "kimba"
Garbanele
Manau pakanka sveikai maitintis, valgyti ivairiu vaisiu ir darzoviu, rugine duona ir busime sveikos! mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Vaidida
QUOTE(anna @ 2003 10 01, 00:23)
reiks isbandyt butinai
*

nuo gerkles perstejimo labai padeda ir imbiero milteliai, kuriu galima rasti prieskoniu skyriuje. tiesiog isiberi i karsta arbata puse saukstelio ir isgeri smile.gif
Auksesmama
[quote=lengvute,2003 09 03, 19:44]
O kaip jūs prieš nėštumą ir nėštumo metu stiprinat imunitetą, kad, neduok Dieve, neužsikrėsti kokiom nors virusinėm ar infekcinėm ligom, ar tiesiog geriat vitaminus ir tiek, ar grūdinatės, valgot česnaką, citriną, geriat kokių nors žolelių arbatas, ar geriat kažkokius spec. preparatus, lašiukus?
Ar vengiat didesnių susibūrimų, kaip nuo viso šito bandot apsidraust  wink.gif, ar tiesiog gyvenat natūraliai, nieko nekeisdamos  wink.gif? Beje, girdėjau, kad imunitetą stiprinančių ežiuolės preparatų tai negalima vartot  :-/
*

[/quote
As kasdiena spausdavau tokias sultis:obuolys,burokelis,salieras ir morkos kelios.Savotiskas skonis,bet gerti galima doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.