zemyna123
2006 10 25, 22:12
Turim labai skanius kumštukus  . Čiulpiam net čepsėdami  . Ką manot - leisti tai daryti ar ne? Mūsų apylinkės gydytoja, jaunesnės kartos, sakė leisti, tačiau kai patekome pas ją pavaduojančią vyresnę, beveik pensininkę, tai ši sakė "reikės vaistų duoti", nors iš tiesų pamiršo? Kokia jūsų patirtis? Ką galvojat?  Dėkui.
maniskis irgi labai megsta taip daryt,jam dabar idomu,viska tyrineja..ash leidziu,tik dazniau rankutes valaus,kad nepririnktu visokiu "puku"
amaliuke
2006 10 25, 23:58
mūsiškis irgi mėgsta kumštelius - net iki žiaugčiojimo kartais susikiša... Negi dabar vaikui rankas suriši? Aišku, plaunu (kaip ir Sypsne) rankas dažnai, stengiuosi vis kokių žaislų į rankas įduoti ir labai stebiu, kad raudonuot nuo graužimo nepradėtų rankytės... O kaip gi pažinsi pasaulį kitaip
Rasiliukas
2006 10 26, 10:35
Maniske taip pat intensyviai kisa kumstukus i burnyte ir kai vietoj ju pasiulau ciulptuka, ji labai supyksta  Is pradziu galvojau, kad neuztenka jai mano pienelio, bet juos gruda ir tada kai buna sociai prisikirtusi  ir bando snausti. Susidaro toks vaozdas, kad ji is malonumo tai daro Sunkiai sekasi atpratinti kumstukus ciulpti... Manau, sis poreikis atejes is pilvuko laiku  Sako mazyliai dar isciose nyksti i burnyte kisa... Tikiuosi savaime atpras...
kristal
2006 10 29, 11:08
Musu pupa taip pat LABAI jau megsta ciulpti savo kumstukus ar pirsciukus  Kai tik pamatau, stengiuosi istraukti ir pasiulyti ciulptuka ar kramtuka... bet tai suveikia tik labai trumpam. Belieka tik daznai plauti rankytes ir paristi seilinuka, nes visa slapia nuo seiliu buna  Nezinau kas geriau is dvieju blogybiu - ar ciulptukas, kurio nelabai norim, ar pirstukai, kuriuos paskui gali ciulpti daznai iki kokiu 2-3 metuku As dazniau stengiuosi pasiulyti soskyte....
VOLVIKE
2006 10 29, 11:24
Maniškis kad galėtu tai abu susikištu  bet tai viena dažnai čiulpe galvoju gal dantukus greitai gal turėsim  jau labai dar seiliojasi
kristal
2006 10 29, 11:27
musu irgi jau nuo 2,5 men baisiai seilejasi, bet dantuku uzuomazgu nera  Manau, kad seiletekis ne visada reiskia dantuku dygimi pradzia...
evening-dew
2006 10 29, 15:30
maniskis ir labai ciulpia kumstukus,o as jam ir leidziu. beje spoko knygoje skaiciau,kad vaikas ciulpdamas kumstukus pats savarankiskai mokosi nusiraminti,kai jam liudna ir panasiai.ir drausti tikrai nereikia.beto jis raso kad vaikas iki 4 metu gali drasiai ciulpt pirstuka,bet jei ir 5 metuku sulaukes dar ciulpia tada jau reikia susirupinti. bet siaip sako ateina vaikui toks amzius ir jis pats nustoja ciulpt ta pirstuka,ir nereikia vaiko visaip gedinti,kaip daugelis mamu megsta sakyti negrazu nedaryk taip.
strazdanėlė...
2006 10 29, 15:33
ir aš leidžiu
Aistulle
2006 10 29, 20:45
na ir mes leidziam kumstuka ciulpti...  nes kai vietoj kumscio soskyte pasiulom spjauna ir viskas...  kumstukas labiau patinka
QUOTE(daizy222 @ 2006 10 29, 17:30) maniskis ir labai ciulpia kumstukus,o as jam ir leidziu. beje spoko knygoje skaiciau,kad vaikas ciulpdamas kumstukus pats savarankiskai mokosi nusiraminti,kai jam liudna ir panasiai.ir drausti tikrai nereikia.beto jis raso kad vaikas iki 4 metu gali drasiai ciulpt pirstuka,bet jei ir 5 metuku sulaukes dar ciulpia tada jau reikia susirupinti. bet siaip sako ateina vaikui toks amzius ir jis pats nustoja ciulpt ta pirstuka,ir nereikia vaiko visaip gedinti,kaip daugelis mamu megsta sakyti negrazu nedaryk taip.  Aš tikriausiai tą pačią knygą skaičiau. Pirštuko ar kumštuko čiulpimas tikrai padeda vaikui pačiam nusiraminti, manasis noredamas valgyti taip informuoja mane apie savo poreikius ir neverkšlena. Man šis sūnaus elgesys net patiko kol jis nepradejo čiulpti nykščiuko per dažnai, tai dabar suku galva kaip atpratinti jį nuo to, nes nuo nuolatinio čiulpimo deformuosis pirštukas. Paskutiniu metu nykščiuką keičia į kumštuko čiulpimą. Būtu šaunu, nes kumstuko čiulpime nematau nieko blogo.
Melisiukas
2006 10 30, 14:47
O tai kuom čiulptukai netinka? Įdomiai turėtų atrodyti poros metų vaikutis čiulpiantis kumštį... Vis dėlto nuo čiulptuko, manau, paprasčiau atpratinti, o kaip atpratinti nuo kumštuko, kuris visur "šalia"? Nea, aš tokiais dalykai neužsiiminėju, sukiša sau kumštuką, kai dantukai labai niežti, tačiau aš jį tuojau pat čiulptuku pakeičiuy ir ramu...
Wildberry
2006 10 30, 19:48
Kumstukai beveik pastoviai burnoje  Na aisku kai turi zailiuka tai ji i burnyte kisa,bet jei zaisliuko salia nera,tai pirstukai is kart i burna  O su pirstine tai dar geriau  Bet kaip gi gali drausti,juk ji dar draudimu nesupranta  O soskucio tai visai neima
Saules Mama
2006 10 30, 20:55
as tai neleidziu kad ciulptu kumstukus. tam yra soske ir visokie kitokie zaislai, kuriuos ir taip kisasi i burna. na siaip tai maniske viska kisasi i burnyte
marezagare
2006 10 31, 11:13
as tai leidziu kisti kumstukus, nes kitaip buna piktas ir siaip pastebejau kad kumstis skaniau negu soske  tik rankytes dazniau pavalau
Mazius_
2006 10 31, 12:26
 perskaičiau visas temas šiuo klausimu, nes pas mus yra taip: nuo 2mėn čiulpia dešinį nykštį ir vargo nemato, augam be soskės. per daug nesureikšminu, leidžiu čiulpti ypač naktį, pats prabudęs nusiramina. tik pastebėjau, kad jaunesni žmonės, šiuolaikinės knygos, jauni gydytojai ir kitos jaunos mamos visai nesureikšmina ir sako, gerai kad augat be soskės. visi likę: vyresni gydytojai, senesnė literatūra, anyta, mama, močiutės ir kiti vyresni - oi nučiulps pirštuką, deformuosis, kaip negražu, baisu ir t.t. pati dar vis abejoju (o dabar mums jau 6,5mėn) ar bandyt po truputi atpratint ar leisti. aišku dieną, stengiuosi vis į rankytę ką įdėti, kad būtų pilna, naktį neprisaugosi, nes pati miegu  nemanau, kad deformuosis ir nučiulps tą pirštuką. taip pat man nieko nėra negražaus jei ir 2-3 metų mažylis čiulpia soskę ar pirštuką - viskas normalu. gaunu daug nemalonių žodžių iš aplinkinių, bet man visai vienodai. dabar sprendžiu kitą klausimą: lauke kuo toliau tuo šalčiau, kai einam su vežimu į lauką, mažius dažniausiai miega, bet užmiega ar prabudęs pačiulpia kelias min. pirštuką ir nusiramina, jei nepasiekia - verkia. ką tada daryt? juk bus šalta ir bus su pirštinytėm apkūtotas daug rūbelių ????
marezagare
2006 10 31, 12:30
QUOTE(Mazius_ @ 2006 10 31, 13:26) dabar sprendžiu kitą klausimą: lauke kuo toliau tuo šalčiau, kai einam su vežimu į lauką, mažius dažniausiai miega, bet užmiega ar prabudęs pačiulpia kelias min. pirštuką ir nusiramina, jei nepasiekia - verkia. ką tada daryt? juk bus šalta ir bus su pirštinytėm apkūtotas daug rūbelių ???? maniskis tai kisa kombinezona i burna  tai kai parsinesu visa rankove buna nuseiliota  tai nzn ka reiks daryt kai lauke bus minusine temperatura o siaip as irgi leidziu kist kumsti i burna man regis reik maziau klausyti visokiu patarimu ir daryti taip kaip mums geriau
Sveikos. Kad deformuosis pirštukas nuolat jį čiulpent tai logiška. Aš esu mačiusi vaikutį su vienos rankos plonesniu nykštuku už kitos rankos dėl tos bėdos, bet nieko nepadarysi, juk vaikui ant piršto pipirų neužbarstysi  Mano pačios vaikas pirštuką čiulpia ir man tai gražu, tik kai pamatau, paduodu žaisliuka ir taip bandau mažintį ta procesą " ranka-burna"  Kai paaugs ir ras įdomesnių užsiėmimų pats atsisakys to pomėgio. Mažiau reaguokim ka kiti sako, juk išnešiojusi ir pagimdžiusi mama geriau žino už kitus ką vaikui galima ir kiek galima. Svarbu rinkti informaciją ir atsirinkti kas geriausia savam kūdikiui.
 as tai leidziu ciulpti kumsti, nes augam be soskes, o dabar dar turbut dantys greit prasides, nes viskas keliauja i burna, ir toks seiluzas jis. Mes tai juokiames kai jis malasi su tuo kumsciu po burna ir kazka ten sau sneka gargaliuoja  Man jau geriau kumstis nei soske, nuo kumscio lengviau atpratint
maniskis ir visa laika pirstuka burnytej laiko, soske isspjauna,jei salia buna merliukas ir ji kisa, duodu zaisla, bet ji ismeta jo i burnyte nekisa...
vaidilutė
2006 11 08, 10:33
labutis visoms  mano coliukė irgi kiša ir pirštukus ir kumštuką į burną aš ir leidžiu ir neleidžiu  na tiesa pasakius stengiuosi kad rankytės butu užimtos  o naktį ji nekiša į burnytę nieko  tiesiog bijau kad tas įprotis neliktu nes vyresnėlis(jam jau 12m.) vis dar kiša pirštus į burna ir niekaip neatpranta
Roza_Liuksemburg
2006 11 08, 13:26
Man irgi atrodo, kad reikia mažiau reaguoti į aplinkiniuų ir senų gydytojų komentarus. Mama geriau jaučia, kaip tinkamai pasielgti. Maniškė taip pat turi skanius kumštukus, kaip kažkas parašė  Čiulptuko nei už ką neima, nors bandėm įsiulyti kelis skirtingus, o savo rankytė- mielai. Man čia nėra nieko negražaus, tik reikia pasirūpinti rankyčių švara. Na ir be abėjo, dieną, kai žaidžiam, stengiuosi jai surasti įdomesnių užsiemimų, sudominti žaisliukais, padainiuoti. Tada kumštis ne toks patrauklus
aš irgi leidžiu, nematau čia nieko bloga
QUOTE(zemyna123 @ 2006 10 25, 22:12) Man tai idomu, kokius vaistus senoji gydytoja butu pasiuliusi  Visi vaikai ''atranda'' savo rankytes ir turi ciulpimo refleksa, kokie dar vaistai. QUOTE(nelli @ 2006 11 01, 13:46) Man jau geriau kumstis nei soske, nuo kumscio lengviau atpratint Kaip cia taip, Nelli? Soske paprastai gi anksciau ar veliau varna nusinesa, o kumstuko neatimsi.
ciulpiam ir mes kumstukus  bet dazniausiai kai norim miego.stengiuosi neduoti ir duodu soske  visgi soske patogiau nes kumstukai i burnyte netelpa  . o uzdrausti ciulpti kumstuku tokiam mazam vaikui manau sunku juk nepaaiskinsi ir nesuziuresi visa laika
QUOTE(Saules Mama @ 2006 10 30, 21:55) as tai neleidziu kad ciulptu kumstukus. tam yra soske ir visokie kitokie zaislai, kuriuos ir taip kisasi i burna. na siaip tai maniske viska kisasi i burnyte  as tai neisivaizduoju kaip galima neleist??? tai ka jus rankas surisat ar kaip?maniske tai buna kad paciulpia ir kumstukus ir pirsciukus ir kojas daznai i burna kisasi. nematau nieko blogo del kumscio.nenuciulps gi taip kad nebeliktu kumstuko.isvis manau,kad kuo maziau reikia vaika prievartauti. o soskes pvz mano maze neima nors tu ka.
mes tai leidziam paciulpti. argi gaila jei vaikui skanu ir ramu?  o siaip jei tik yra galimybe, pasiulau kruti - tikai padeda  (nors mes dar visai mazos - 3,5 men). manau, jei jau vos ne iki krauju nusiciulpia, tuomet reiktu neleist. beje, as psichologei uzdaviau panasu klasuima konsultaciju skiltyje "kudikis ir ciulptukas" - galite zvilgtelti ten, gal rasite ka naudingo ir sau
Maniskis irgi kumstuku dziaugiasi,tai kaip galima neleist jei jam tai patinka?Juokingiausia buna kai nakti nuo 2val.nakties cepset pradejo  ,sakau,nu tetukai negi dabar jau bicas kelsis valgyt  ,tai kumstuka per sapnus lapnojo,bet nesikele
maniske irgi ciulpia kumstukus  bet dabar juos soske pakeitem.
Mano lelyte nuo vakar pradejo ciulpti kumstuka,net kai maudziau vis ji kisosi.Is pradziu vis istaraukinedavau,bet pasiskaitinejus cia nusprendziau leisti.
aš neįsivaizduoju, kaip ,pvz, 2-3 mėn kūdikiui uždrausti čiulpti kumštuką? maniškis čiulpė kumštuką, dabar retkarčiais čiulpia nykštuką, ir aš nematau čia nieko blogo
katuksss
2006 12 01, 18:59
Mano dukryte nepripazista ciulptuko, isbandziau visu firmu, ne vienas netiko bet kumstuka tai mielai ciulpia, net pasicepsedama, ypac pries miega
~INGUTĖ~
2006 12 01, 20:16
QUOTE(katuksss @ 2006 12 01, 19:59) Mano dukryte nepripazista ciulptuko, isbandziau visu firmu, ne vienas netiko bet kumstuka tai mielai ciulpia, net pasicepsedama, ypac pries miega  Va ir maniskis niekaip neima tutes jei pabandai tai net ziaukcioja. O kumstuka culpe net su pasicepsejimais  ir tai tik pries miega. Ne be tie laikai kad kaska drausti. Jog kaskada vyste vaikus kad kojos nebutu klisos o ka dabar vaikai lisi nesamone.
mano panelyte irgi neima ciulptuko, todel pirstai ir kumstis turi ji atstoti, nes vaikas kazkaip turi patenkinti ciulpimo poreiki. o maniske delniuke net melynes issiciulpia  paskutiniu metu tai isigudrino apatine lupa ciulpti  net nezinau kokiu priemoniu griebtis visai vaikas susiciulps beje, kiek skaiciau, tai odontologai pasisako geriau uz ciulptuko ciulpima, negu uz pirstu, nes ciulpiant pirstus neteisingai formuojasi sakandis. Bet ka daryti, kad tas vaikas ciulptuko neima, isbandem kaip ir kitos mamos rase, ivairiu firmu ir formu - niekas netinka
Simpatiaska
2006 12 01, 22:18
QUOTE(Melisiukas @ 2006 10 30, 15:47) O tai kuom čiulptukai netinka? Įdomiai turėtų atrodyti poros metų vaikutis čiulpiantis kumštį... Vis dėlto nuo čiulptuko, manau, paprasčiau atpratinti, o kaip atpratinti nuo kumštuko, kuris visur "šalia"? Nea, aš tokiais dalykai neužsiiminėju, sukiša sau kumštuką, kai dantukai labai niežti, tačiau aš jį tuojau pat čiulptuku pakeičiuy ir ramu... o gal tai del dantu ??
sigiukas
2006 12 11, 14:29
aš irgi leidžiu, ir nesuprantu kodėl būtu negalima leisti. Kaip atprantama daryti i pampersus ar nuo čiulptuko tai ir nuo kumštuko tikrai atpras aišku jeigu to prireiks
o kaip uzdrausi vaikui ciulpti pirstukus?mano jau seniai ciulpia .
loncelotas
2006 12 11, 17:34
Manoji irgi čiulpia kumštukus ir nieko čia nepakeisi
karsoniux
2006 12 27, 23:11
Mano vaikutis irgi labai megsta kumstukus..as irgi jam leidziu tai..nors ir turim ciulptuka, kumstukai vistiek skanesni:)o be to kazkur skaiciau, kad taip mazylis ruosiasi kalbai
sarafea
2006 12 27, 23:30
Manoji spjauna tuti kuo toliausii ir ciulpia geriau kumsti  gal skanesnis.niekaip uzdraust neina,nes ciulptuko neima  tik pries uzmiegant tada jau ciulpia tuti  Aisku nelabai megstu kad ciulpia,nes rankytes vistiek suprakaitavusios,gal nesvarios,nors ir prausiames.
siandien buvome pas daktare, tai paklausiau kaip atpratinti kudiki ciulpti savo kumstelius, tai ji aiskino taip.: ciulpdamas vaikutis savo kumstelius, taip susipazista su savo kuno dalimi, stebi ja ( rankute ) daktare nuramino mane, sako kietesni smegenukai bus. Mano pupyte taip pat nemegsta ciulptuko, mieliau renkasi savo kumstuka.
Mano kleckas irgi kumštukus labai mėgsta, o aš ir leidžiu... Gydytoja sakė, kad kai vaikas čiulpia kumštuką, geriau vystosi smulkioji motorika, čia tipo labai gerai  Nors ir soskę mėgsta:)
daiva.k
2007 01 01, 21:14
Mano dukrytei du mėnesiai ir dvilika dienų. Neseniai labai pamėgo ciulpti pirštukus, soskyte greitai išspauja ir iš karto kiša rankytę į burną. Gal galit pasidalinti patirtimi kaip stengtis atpratinti?
Atlante
2007 01 01, 23:17
QUOTE(daiva.k @ 2007 01 01, 21:14) Mano dukrytei du mėnesiai ir dvilika dienų. Neseniai labai pamėgo ciulpti pirštukus, soskyte greitai išspauja ir iš karto kiša rankytę į burną. Gal galit pasidalinti patirtimi kaip stengtis atpratinti? Musu vaikuciai gime ta pacia diena zinok ir manoji jau ciulpia kumstukus, kokie jie juk skanus o siaip tai nera taip , kad ja bandau atpratinti, tiesiog kartais patraukiam rankytes, kartais soskute vel pasiulinam.
karsoniux
2007 01 02, 11:33
Labuka mamytes, ir mes turim si iproti:)As labai del to nepergyvenu, tik kartais bandau pakeisti kumstuka i soske ar panasiai. Skaiciau, kad daugelis vaikuciu kisa i burnyte kumstukus, vienos mamytes sako, kad nesistengia atpratinti, juk taip vaikas pazista pasauli, mokinasi nusiraminti (kas ypac gerai nakti:)),ruosiasi kalbejimui, kitos bijo, kad nenusiciulptu pirstuku (buna kartatis kad lieka plonesnis kuris vienas), tai bando atpratinti.. Man atrodo, kad tai nera labai jau didele tragedija  Leiskit, mamytes, vaikuciams pazinti pasauli
QUOTE(Atlante @ 2007 01 02, 08:17) Musu vaikuciai gime ta pacia diena zinok ir manoji jau ciulpia kumstukus, kokie jie juk skanus o siaip tai nera taip , kad ja bandau atpratinti, tiesiog kartais patraukiam rankytes, kartais soskute vel pasiulinam. O mes dviem dienom vyresni  , pirštukus maniskis irgi ciulpia, nieko nedarau, kartais patraukiu, bet išaugs manau. Visi juk mazi ciulpia rankutes ir nieko čia tokio baisaus, reik paragaut visko
Roza_Liuksemburg
2007 01 02, 12:42
QUOTE(daiva.k @ 2007 01 01, 22:14) Gal galit pasidalinti patirtimi kaip stengtis atpratinti? O kodėl turėtumet atpratinti vaiką nuo šito? Čiulpimo refleksas yra natūralus, dar būdamas gimdoje vaikutis čiulpia nykšti- taip jis nusiramina ir jaučiasi saugus. Be to, kai kurių gydytojų nuomone, kumštukų čiulpimas yra geriau nei čiulptukas. O dviejų mėnesių kudikelį jūs vargu ar nuo ko nors atpratinsit- jis paprasčiausiai tam dar per mažas
Nemarioji
2007 01 02, 12:52
sveikutes, mano dukrytei kai buvo 2-3 men. irgi visalaika kumstukas burnoje, o dabar kai jai jau 6.5 men.paprasciausiai ju nebekisa-gal jau nebeidomu  .Dabar dazniausiai i burnyte kisa zaislus, visokius kitokius daiktus-tai ka paduodi ta ir kisa.As irgi galvojau kaip atpratinti,o pasirodo su laiku ir pati atprato...
K.KEITE
2007 01 02, 16:03
sveikutes,visi kudikelai ciulpia kumstukus,pas juos vystosi nauji pojuciai,ir atpratinti nereikia,tiesiog pamatysite kad po savaites ar kitos ji jau nebeciulps kumstuko o darys ka nors kita.mano dukrytei jau 10 men,ir mano problema kaip viska ka ji ima i burnyte is ten istraukti.juk ji kaip vijurkas ir sen ir ten ir viska ragauja ir nuo to vargu ar atpratinsite ,jie tik isaugs --------------------------
kristal
2007 01 02, 16:17
Maniske irgi ape antra menesiuka pamego savo pirstukus  Stengdavausi kuo dazniau juos pakeisti i ciulptuka ar kramtuka. Bet, manau, visiems vaikams ateina laikas, kai jie baisiai nori ciulpti savo rankytes  Dabar mums jau 6 men su trupuciu, o rankytes vis dar kartais isikisa i burnyte paragauti  Bet jau reciau... Nieko daryti nereikia -- manau tai po truputi issaugama problemele
|
|