Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kumštuko čiulpimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2
zemyna123
Turim labai skanius kumštukus smile.gif . Čiulpiam net čepsėdami smile.gif . Ką manot - leisti tai daryti ar ne? Mūsų apylinkės gydytoja, jaunesnės kartos, sakė leisti, tačiau kai patekome pas ją pavaduojančią vyresnę, beveik pensininkę, tai ši sakė "reikės vaistų duoti", nors iš tiesų pamiršo? Kokia jūsų patirtis? Ką galvojat? g.gif Dėkui.
Sypsne
maniskis irgi labai megsta taip daryt,jam dabar idomu,viska tyrineja..ash leidziu,tik dazniau rankutes valaus,kad nepririnktu visokiu "puku"
amaliuke
mūsiškis irgi mėgsta kumštelius - net iki žiaugčiojimo kartais susikiša... Negi dabar vaikui rankas suriši? Aišku, plaunu (kaip ir Sypsne) rankas dažnai, stengiuosi vis kokių žaislų į rankas įduoti ir labai stebiu, kad raudonuot nuo graužimo nepradėtų rankytės... O kaip gi pažinsi pasaulį kitaip smile.gif
Rasiliukas
Maniske taip pat intensyviai kisa kumstukus i burnyte ir kai vietoj ju pasiulau ciulptuka, ji labai supyksta rolleyes.gif Is pradziu galvojau, kad neuztenka jai mano pienelio, bet juos gruda ir tada kai buna sociai prisikirtusi smile.gif ir bando snausti. Susidaro toks vaozdas, kad ji is malonumo tai daro biggrin.gif
Sunkiai sekasi atpratinti kumstukus ciulpti... Manau, sis poreikis atejes is pilvuko laiku smile.gif Sako mazyliai dar isciose nyksti i burnyte kisa... Tikiuosi savaime atpras...
kristal
Musu pupa taip pat LABAI jau megsta ciulpti savo kumstukus ar pirsciukus tongue.gif Kai tik pamatau, stengiuosi istraukti ir pasiulyti ciulptuka ar kramtuka... bet tai suveikia tik labai trumpam.
Belieka tik daznai plauti rankytes ir paristi seilinuka, nes visa slapia nuo seiliu buna tongue.gif Nezinau kas geriau is dvieju blogybiu - ar ciulptukas, kurio nelabai norim, ar pirstukai, kuriuos paskui gali ciulpti daznai iki kokiu 2-3 metuku g.gif
As dazniau stengiuosi pasiulyti soskyte....
VOLVIKE
Maniškis kad galėtu tai abu susikištu tongue.gif bet tai viena dažnai čiulpe galvoju gal dantukus greitai gal turėsim ax.gif jau labai dar seiliojasi
kristal
musu irgi jau nuo 2,5 men baisiai seilejasi, bet dantuku uzuomazgu nera tongue.gif Manau, kad seiletekis ne visada reiskia dantuku dygimi pradzia... biggrin.gif
evening-dew
maniskis ir labai ciulpia kumstukus,o as jam ir leidziu. beje spoko knygoje skaiciau,kad vaikas ciulpdamas kumstukus pats savarankiskai mokosi nusiraminti,kai jam liudna ir panasiai.ir drausti tikrai nereikia.beto jis raso kad vaikas iki 4 metu gali drasiai ciulpt pirstuka,bet jei ir 5 metuku sulaukes dar ciulpia tada jau reikia susirupinti. bet siaip sako ateina vaikui toks amzius ir jis pats nustoja ciulpt ta pirstuka,ir nereikia vaiko visaip gedinti,kaip daugelis mamu megsta sakyti negrazu nedaryk taip. schmoll.gif
strazdanėlė...
ir aš leidžiu lotuliukas.gif
Aistulle
na ir mes leidziam kumstuka ciulpti... biggrin.gif nes kai vietoj kumscio soskyte pasiulom spjauna ir viskas... biggrin.gif kumstukas labiau patinka smile.gif
deizi
QUOTE(daizy222 @ 2006 10 29, 17:30)
maniskis ir labai ciulpia kumstukus,o as jam ir leidziu. beje spoko knygoje skaiciau,kad vaikas ciulpdamas kumstukus pats savarankiskai mokosi nusiraminti,kai jam liudna ir panasiai.ir drausti tikrai nereikia.beto jis raso kad vaikas iki 4 metu gali drasiai ciulpt pirstuka,bet jei ir 5 metuku sulaukes dar ciulpia tada jau reikia susirupinti. bet siaip sako ateina vaikui toks amzius ir jis pats nustoja ciulpt ta pirstuka,ir nereikia vaiko visaip gedinti,kaip daugelis mamu megsta sakyti negrazu nedaryk taip. schmoll.gif
*

Aš tikriausiai tą pačią knygą skaičiau. Pirštuko ar kumštuko čiulpimas tikrai padeda vaikui pačiam nusiraminti, manasis noredamas valgyti taip informuoja mane apie savo poreikius ir neverkšlena. Man šis sūnaus elgesys net patiko kol jis nepradejo čiulpti nykščiuko per dažnai, tai dabar suku galva kaip atpratinti jį nuo to, nes nuo nuolatinio čiulpimo deformuosis pirštukas. Paskutiniu metu nykščiuką keičia į kumštuko čiulpimą. Būtu šaunu, nes kumstuko čiulpime nematau nieko blogo.
Melisiukas
O tai kuom čiulptukai netinka? blink.gif
Įdomiai turėtų atrodyti poros metų vaikutis čiulpiantis kumštį... Vis dėlto nuo čiulptuko, manau, paprasčiau atpratinti, o kaip atpratinti nuo kumštuko, kuris visur "šalia"? g.gif
Nea, aš tokiais dalykai neužsiiminėju, sukiša sau kumštuką, kai dantukai labai niežti, tačiau aš jį tuojau pat čiulptuku pakeičiuy ir ramu...
Wildberry
Kumstukai beveik pastoviai burnoje blink.gif Na aisku kai turi zailiuka tai ji i burnyte kisa,bet jei zaisliuko salia nera,tai pirstukai is kart i burna smile.gif O su pirstine tai dar geriau bigsmile.gif Bet kaip gi gali drausti,juk ji dar draudimu nesupranta wub.gif wub.gif wub.gif O soskucio tai visai neima schmoll.gif
Saules Mama
as tai neleidziu kad ciulptu kumstukus. tam yra soske ir visokie kitokie zaislai, kuriuos ir taip kisasi i burna. na siaip tai maniske viska kisasi i burnyte
ax.gif
marezagare
as tai leidziu kisti kumstukus, nes kitaip buna piktas ir siaip pastebejau kad kumstis skaniau negu soske blink.gif tik rankytes dazniau pavalau
Mazius_
g.gif perskaičiau visas temas šiuo klausimu, nes pas mus yra taip: nuo 2mėn čiulpia dešinį nykštį ir vargo nemato, augam be soskės. per daug nesureikšminu, leidžiu čiulpti ypač naktį, pats prabudęs nusiramina. tik pastebėjau, kad jaunesni žmonės, šiuolaikinės knygos, jauni gydytojai ir kitos jaunos mamos visai nesureikšmina ir sako, gerai kad augat be soskės. visi likę: vyresni gydytojai, senesnė literatūra, anyta, mama, močiutės ir kiti vyresni - oi nučiulps pirštuką, deformuosis, kaip negražu, baisu ir t.t.
pati dar vis abejoju (o dabar mums jau 6,5mėn) ar bandyt po truputi atpratint ar leisti. aišku dieną, stengiuosi vis į rankytę ką įdėti, kad būtų pilna, naktį neprisaugosi, nes pati miegu tongue.gif
nemanau, kad deformuosis ir nučiulps tą pirštuką. taip pat man nieko nėra negražaus jei ir 2-3 metų mažylis čiulpia soskę ar pirštuką - viskas normalu. gaunu daug nemalonių žodžių iš aplinkinių, bet man visai vienodai.

dabar sprendžiu kitą klausimą: lauke kuo toliau tuo šalčiau, kai einam su vežimu į lauką, mažius dažniausiai miega, bet užmiega ar prabudęs pačiulpia kelias min. pirštuką ir nusiramina, jei nepasiekia - verkia. ką tada daryt? juk bus šalta ir bus su pirštinytėm apkūtotas daug rūbelių ????
marezagare
QUOTE(Mazius_ @ 2006 10 31, 13:26)

dabar sprendžiu kitą klausimą: lauke kuo toliau tuo šalčiau, kai einam su vežimu į lauką, mažius dažniausiai miega, bet užmiega ar prabudęs pačiulpia kelias min. pirštuką ir nusiramina, jei nepasiekia - verkia. ką tada daryt? juk bus šalta ir bus su pirštinytėm apkūtotas daug rūbelių ????
*

maniskis tai kisa kombinezona i burna doh.gif tai kai parsinesu visa rankove buna nuseiliota doh.gif tai nzn ka reiks daryt kai lauke bus minusine temperatura g.gif g.gif
o siaip as irgi leidziu kist kumsti i burna man regis reik maziau klausyti visokiu patarimu ir daryti taip kaip mums geriau mirksiukas.gif mirksiukas.gif
deizi
Sveikos. Kad deformuosis pirštukas nuolat jį čiulpent tai logiška. Aš esu mačiusi vaikutį su vienos rankos plonesniu nykštuku už kitos rankos dėl tos bėdos, bet nieko nepadarysi, juk vaikui ant piršto pipirų neužbarstysi biggrin.gif Mano pačios vaikas pirštuką čiulpia ir man tai gražu, tik kai pamatau, paduodu žaisliuka ir taip bandau mažintį ta procesą " ranka-burna" biggrin.gif Kai paaugs ir ras įdomesnių užsiėmimų pats atsisakys to pomėgio. Mažiau reaguokim ka kiti sako, juk išnešiojusi ir pagimdžiusi mama geriau žino už kitus ką vaikui galima ir kiek galima. Svarbu rinkti informaciją ir atsirinkti kas geriausia savam kūdikiui. smile.gif
nelli
4u.gif as tai leidziu ciulpti kumsti, nes augam be soskes, o dabar dar turbut dantys greit prasides, nes viskas keliauja i burna, ir toks seiluzas jis. Mes tai juokiames kai jis malasi su tuo kumsciu po burna ir kazka ten sau sneka gargaliuoja lotuliukas.gif Man jau geriau kumstis nei soske, nuo kumscio lengviau atpratint
rut
maniskis ir visa laika pirstuka burnytej laiko, soske isspjauna,jei salia buna merliukas ir ji kisa, duodu zaisla, bet ji ismeta jo i burnyte nekisa...
vaidilutė
labutis visoms biggrin.gif mano coliukė irgi kiša ir pirštukus ir kumštuką į burną aš ir leidžiu ir neleidžiu ax.gif na tiesa pasakius stengiuosi kad rankytės butu užimtos mirksiukas.gif o naktį ji nekiša į burnytę nieko biggrin.gif tiesiog bijau kad tas įprotis neliktu nes vyresnėlis(jam jau 12m.) vis dar kiša pirštus į burna ir niekaip neatpranta verysad.gif
Roza_Liuksemburg
Man irgi atrodo, kad reikia mažiau reaguoti į aplinkiniuų ir senų gydytojų komentarus. Mama geriau jaučia, kaip tinkamai pasielgti. Maniškė taip pat turi skanius kumštukus, kaip kažkas parašė tongue.gif Čiulptuko nei už ką neima, nors bandėm įsiulyti kelis skirtingus, o savo rankytė- mielai.
Man čia nėra nieko negražaus, tik reikia pasirūpinti rankyčių švara. Na ir be abėjo, dieną, kai žaidžiam, stengiuosi jai surasti įdomesnių užsiemimų, sudominti žaisliukais, padainiuoti. Tada kumštis ne toks patrauklus rolleyes.gif
isola
aš irgi leidžiu, nematau čia nieko bloga
Nanett
QUOTE(zemyna123 @ 2006 10 25, 22:12)
"reikės vaistų duoti"
*

Man tai idomu, kokius vaistus senoji gydytoja butu pasiuliusi g.gif biggrin.gif Visi vaikai ''atranda'' savo rankytes ir turi ciulpimo refleksa, kokie dar vaistai.

QUOTE(nelli @ 2006 11 01, 13:46)
Man jau geriau kumstis nei soske, nuo kumscio lengviau atpratint
*

Kaip cia taip, Nelli? Soske paprastai gi anksciau ar veliau varna nusinesa, o kumstuko neatimsi.
Motek
ciulpiam ir mes kumstukus biggrin.gif bet dazniausiai kai norim miego.stengiuosi neduoti ir duodu soske 2.gif visgi soske patogiau nes kumstukai i burnyte netelpa verysad.gif . o uzdrausti ciulpti kumstuku tokiam mazam vaikui manau sunku juk nepaaiskinsi ir nesuziuresi visa laika smile.gif
aisste
QUOTE(Saules Mama @ 2006 10 30, 21:55)
as tai neleidziu kad ciulptu kumstukus. tam yra soske ir visokie kitokie zaislai, kuriuos ir taip kisasi i burna. na siaip tai maniske viska kisasi i burnyte
ax.gif
*

as tai neisivaizduoju kaip galima neleist???
tai ka jus rankas surisat ar kaip?maniske tai buna kad paciulpia ir kumstukus ir pirsciukus ir kojas daznai i burna kisasi. nematau nieko blogo del kumscio.nenuciulps gi taip kad nebeliktu kumstuko.isvis manau,kad kuo maziau reikia vaika prievartauti.
o soskes pvz mano maze neima nors tu ka. smile.gif
ivory
mes tai leidziam paciulpti. argi gaila jei vaikui skanu ir ramu? ax.gif o siaip jei tik yra galimybe, pasiulau kruti - tikai padeda ax.gif (nors mes dar visai mazos - 3,5 men). manau, jei jau vos ne iki krauju nusiciulpia, tuomet reiktu neleist.
beje, as psichologei uzdaviau panasu klasuima konsultaciju skiltyje "kudikis ir ciulptukas" - galite zvilgtelti ten, gal rasite ka naudingo ir sau mirksiukas.gif
REBECA
Maniskis irgi kumstuku dziaugiasi,tai kaip galima neleist jei jam tai patinka?Juokingiausia buna kai nakti nuo 2val.nakties cepset pradejo lotuliukas.gif ,sakau,nu tetukai negi dabar jau bicas kelsis valgyt g.gif ,tai kumstuka per sapnus lapnojo,bet nesikele biggrin.gif
V&A
maniske irgi ciulpia kumstukus smile.gif bet dabar juos soske pakeitem.
monyte
Mano lelyte nuo vakar pradejo ciulpti kumstuka,net kai maudziau vis ji kisosi.Is pradziu vis istaraukinedavau,bet pasiskaitinejus cia nusprendziau leisti.
eegle
aš neįsivaizduoju, kaip ,pvz, 2-3 mėn kūdikiui uždrausti čiulpti kumštuką? maniškis čiulpė kumštuką, dabar retkarčiais čiulpia nykštuką, ir aš nematau čia nieko blogo ax.gif
katuksss
Mano dukryte nepripazista ciulptuko, isbandziau visu firmu, ne vienas netiko 4u.gif
bet kumstuka tai mielai ciulpia, net pasicepsedama, ypac pries miega lotuliukas.gif
~INGUTĖ~
QUOTE(katuksss @ 2006 12 01, 19:59)
Mano dukryte nepripazista ciulptuko, isbandziau visu firmu, ne vienas netiko  4u.gif
bet kumstuka tai mielai ciulpia, net pasicepsedama, ypac pries miega  lotuliukas.gif
*

Va ir maniskis niekaip neima tutes jei pabandai tai net ziaukcioja. O kumstuka culpe net su pasicepsejimais lotuliukas.gif ir tai tik pries miega. Ne be tie laikai kad kaska drausti. Jog kaskada vyste vaikus kad kojos nebutu klisos o ka dabar vaikai lisi nesamone.
Tukana
mano panelyte irgi neima ciulptuko, todel pirstai ir kumstis turi ji atstoti, nes vaikas kazkaip turi patenkinti ciulpimo poreiki. o maniske delniuke net melynes issiciulpia doh.gif paskutiniu metu tai isigudrino apatine lupa ciulpti doh.gif net nezinau kokiu priemoniu griebtis visai vaikas susiciulps doh.gif
beje, kiek skaiciau, tai odontologai pasisako geriau uz ciulptuko ciulpima, negu uz pirstu, nes ciulpiant pirstus neteisingai formuojasi sakandis.
Bet ka daryti, kad tas vaikas ciulptuko neima, isbandem kaip ir kitos mamos rase, ivairiu firmu ir formu - niekas netinka schmoll.gif
Simpatiaska
QUOTE(Melisiukas @ 2006 10 30, 15:47)
O tai kuom čiulptukai netinka?  blink.gif
Įdomiai turėtų atrodyti poros metų vaikutis čiulpiantis kumštį... Vis dėlto nuo čiulptuko, manau, paprasčiau atpratinti, o kaip atpratinti nuo kumštuko, kuris visur "šalia"?  g.gif
Nea, aš tokiais dalykai neužsiiminėju, sukiša sau kumštuką, kai dantukai labai niežti, tačiau aš jį tuojau pat čiulptuku pakeičiuy ir ramu...
*

o gal tai del dantu ?? blush2.gif
sigiukas
aš irgi leidžiu, ir nesuprantu kodėl būtu negalima leisti. Kaip atprantama daryti i pampersus ar nuo čiulptuko tai ir nuo kumštuko tikrai atpras aišku jeigu to prireiks ax.gif
plazma
o kaip uzdrausi vaikui ciulpti pirstukus?mano jau seniai ciulpia .
loncelotas
Manoji irgi čiulpia kumštukus ir nieko čia nepakeisi mirksiukas.gif
karsoniux
Mano vaikutis irgi labai megsta kumstukus..as irgi jam leidziu tai..nors ir turim ciulptuka, kumstukai vistiek skanesni:)o be to kazkur skaiciau, kad taip mazylis ruosiasi kalbai gossip.gif
sarafea
Manoji spjauna tuti kuo toliausii ir ciulpia geriau kumsti lotuliukas.gif gal skanesnis.niekaip uzdraust neina,nes ciulptuko neima schmoll.gif tik pries uzmiegant tada jau ciulpia tuti smile.gif Aisku nelabai megstu kad ciulpia,nes rankytes vistiek suprakaitavusios,gal nesvarios,nors ir prausiames.
asorty
siandien buvome pas daktare, tai paklausiau kaip atpratinti kudiki ciulpti savo kumstelius, tai ji aiskino taip.: ciulpdamas vaikutis savo kumstelius, taip susipazista su savo kuno dalimi, stebi ja ( rankute ) daktare nuramino mane, sako kietesni smegenukai bus. Mano pupyte taip pat nemegsta ciulptuko, mieliau renkasi savo kumstuka.
juraga
Mano kleckas irgi kumštukus labai mėgsta, o aš ir leidžiu... Gydytoja sakė, kad kai vaikas čiulpia kumštuką, geriau vystosi smulkioji motorika, čia tipo labai gerai thumbup.gif
Nors ir soskę mėgsta:)
daiva.k
Mano dukrytei du mėnesiai ir dvilika dienų. Neseniai labai pamėgo ciulpti pirštukus, soskyte greitai išspauja ir iš karto kiša rankytę į burną.
Gal galit pasidalinti patirtimi kaip stengtis atpratinti?
Atlante
QUOTE(daiva.k @ 2007 01 01, 21:14)
Mano dukrytei du mėnesiai ir dvilika dienų. Neseniai labai pamėgo ciulpti pirštukus, soskyte greitai išspauja ir iš karto kiša rankytę į burną.
*

Musu vaikuciai gime ta pacia diena biggrin.gif
zinok ir manoji jau ciulpia kumstukus, kokie jie juk skanus lotuliukas.gif
o siaip tai nera taip , kad ja bandau atpratinti, tiesiog kartais patraukiam rankytes, kartais soskute vel pasiulinam.
karsoniux
Labuka mamytes, ir mes turim si iproti:)As labai del to nepergyvenu, tik kartais bandau pakeisti kumstuka i soske ar panasiai. Skaiciau, kad daugelis vaikuciu kisa i burnyte kumstukus, vienos mamytes sako, kad nesistengia atpratinti, juk taip vaikas pazista pasauli, mokinasi nusiraminti (kas ypac gerai nakti:)),ruosiasi kalbejimui, kitos bijo, kad nenusiciulptu pirstuku (buna kartatis kad lieka plonesnis kuris vienas), tai bando atpratinti..
Man atrodo, kad tai nera labai jau didele tragedija mirksiukas.gif Leiskit, mamytes, vaikuciams pazinti pasauli thumbup.gif
mammy
QUOTE(Atlante @ 2007 01 02, 08:17)
Musu vaikuciai gime ta pacia diena biggrin.gif
zinok ir manoji jau ciulpia kumstukus, kokie jie juk skanus  lotuliukas.gif
o siaip tai nera taip , kad ja bandau atpratinti, tiesiog kartais patraukiam rankytes, kartais soskute vel pasiulinam.
*

O mes dviem dienom vyresni blush2.gif , pirštukus maniskis irgi ciulpia, nieko nedarau, kartais patraukiu, bet išaugs manau. Visi juk mazi ciulpia rankutes ir nieko čia tokio baisaus, reik paragaut visko 4u.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(daiva.k @ 2007 01 01, 22:14)
*

O kodėl turėtumet atpratinti vaiką nuo šito? Čiulpimo refleksas yra natūralus, dar būdamas gimdoje vaikutis čiulpia nykšti- taip jis nusiramina ir jaučiasi saugus.
Be to, kai kurių gydytojų nuomone, kumštukų čiulpimas yra geriau nei čiulptukas.
O dviejų mėnesių kudikelį jūs vargu ar nuo ko nors atpratinsit- jis paprasčiausiai tam dar per mažas smile.gif
Nemarioji
sveikutes,
mano dukrytei kai buvo 2-3 men. irgi visalaika kumstukas burnoje, o dabar kai jai jau 6.5 men.paprasciausiai ju nebekisa-gal jau nebeidomu biggrin.gif .Dabar dazniausiai i burnyte kisa zaislus, visokius kitokius daiktus-tai ka paduodi ta ir kisa.As irgi galvojau kaip atpratinti,o pasirodo su laiku ir pati atprato...
K.KEITE
sveikutes,visi kudikelai ciulpia kumstukus,pas juos vystosi nauji pojuciai,ir atpratinti nereikia,tiesiog pamatysite kad po savaites ar kitos ji jau nebeciulps kumstuko o darys ka nors kita.mano dukrytei jau 10 men,ir mano problema kaip viska ka ji ima i burnyte is ten istraukti.juk ji kaip vijurkas ir sen ir ten ir viska ragauja ir nuo to vargu ar atpratinsite ,jie tik isaugs biggrin.gif

--------------------------
user posted image
kristal
Maniske irgi ape antra menesiuka pamego savo pirstukus biggrin.gif Stengdavausi kuo dazniau juos pakeisti i ciulptuka ar kramtuka. Bet, manau, visiems vaikams ateina laikas, kai jie baisiai nori ciulpti savo rankytes smile.gif
Dabar mums jau 6 men su trupuciu, o rankytes vis dar kartais isikisa i burnyte paragauti biggrin.gif Bet jau reciau...
Nieko daryti nereikia -- manau tai po truputi issaugama problemele smile.gif smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.