Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kumštuko čiulpimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2
monikam
Sveikutes, mano lelyte irgi kiso kumstuka i burnyte, o dabar kisa nyksti, soskes visai nenori.kai duodu koki zaisliuka, tai pirstuka pamirsta mirksiukas.gif . as del to ne kiek nepergyvenu, manau kad su laiku praeis, paaugs ir atras idomesniu uzsiemimu g.gif
triuliu
mano vaikius visai neeme soskes, nuo 2men pamego kumstukus, bet laikui begant vis reciau juos kisdavosi i burnyte, dabar isikisa nykstuka kai nori valgyti ar kai migdosi
tiksliuke
Nėra čia jokios problemikės... tongue.gif visi kūdikiai taip daro smile.gif o paskui išauga ir pasidaro nebeįdomu mirksiukas.gif suranda ką nors kas labiau sudomina ir viską " išragauja" bigsmile.gif
Luneta
QUOTE(daiva.k @ 2007 01 01, 23:14)
Mano dukrytei du mėnesiai ir dvilika dienų. Neseniai labai pamėgo ciulpti pirštukus, soskyte greitai išspauja ir iš karto kiša rankytę į burną.
Gal galit pasidalinti patirtimi kaip stengtis atpratinti?
*

Neseniai skaičiau straipsnį, kad negalima neleisti čiulpti kumštuko ax.gif Tai padeda normaliai kūdikiui vystytis, tik aišku reikia labai žiūrėti, nes kai nugraužia kokį pirštuką, gali lengvai patekti infekcija g.gif
*Lina*
manau tikrai nieko baisaus,neverta pergyventi ,pas mano dukrytę ir dabar kartais būna jog pirštukai burnoj atsiduria unsure.gif
sigiukas
QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 02, 13:42)
O kodėl turėtumet atpratinti vaiką nuo šito? Čiulpimo refleksas yra natūralus, dar būdamas gimdoje vaikutis čiulpia nykšti- taip jis nusiramina ir jaučiasi saugus.
Be to, kai kurių gydytojų nuomone, kumštukų čiulpimas yra geriau nei čiulptukas.
O dviejų mėnesių kudikelį jūs vargu ar nuo ko nors atpratinsit- jis paprasčiausiai tam dar per mažas smile.gif
*

drinks_cheers.gif
myma
Maniškis, taip pat čiulpia pirštukus, mėginau tai pakeisti čiulptukų, bet jis kategoriškas ir spauna jį kuo toliau tongue.gif na dabar tik kai pamatau čiulpiant papraščiausiai ištraukiu ir duodu kokį žaisliuką arba kramtuką ax.gif bigsmile.gif
linarija
maniskei 3,5 kumstukas taip pat burnyteje dazniausiai buna. kad atpratinti nieko nedarau, na kartais kramtuka iduotu, tada burnyte su juo darbuojas, bet neilgai...
piene78
Kai maziukas ciulpia tikrai atpratineti nereikia, taip jis mokosi daug dalyku. Bet jei jau paauges vaikiukas ciulpia pirstukus, tai reiketu ji atpratineti, sudominti kazkuo kitu, kai pradeda ciulpti
Melajja
As skaiciau knygoje kad net reikia mazyliaui padeti susirasti kumstuka, kad kumstuko ciulpimas daug geresnis nei soskes, jis taip ismoksta pats nusiraminti, o miniskis bernuzelis dievina savo kumstukus net abu juos gruda i burnyte smile.gif))
TimbaLimba
as irgi leidziu savo zvaigzdutei kumstuka ciulpt, nezinau, man visai cia neatrodo kazkas blogo.. rolleyes.gif
Ewe
smile.gif maniškė irgi kiša į burna kumštukus, būna,kad net žiaugčioja, bet leidžiu
Auksis
Mano dukrytė irgi mėgsta pačepsėti kuštelį lotuliukas.gif O aš ir leidžiu, tik jei jau labai įsijaučia, tai ištraukiu kumštelį iš burnytės, o tai vieną kartą buvo mergina net kraujosruvų pasidariusi doh.gif
mst
QUOTE(Ewe @ 2007 08 22, 14:32)
smile.gif maniškė irgi kiša į burna kumštukus, būna,kad net žiaugčioja, bet leidžiu
*

Manoji net atpila kartais, bet irgi leidziu, jei jai toks jis saldus 4u.gif
Crizal*
Kadangi sūnui leidau ir po kelių mėnesiukų atsirado įdomesnių užsiėmimų ir kumštukas buvo pamirštas, leidžiu ir dukrytei mirksiukas.gif
jogė
Manoji irgi kiša kumštuką į burnytę, leidžiu kol neisiaudrina, o tai visas kambarys pliauška girdisi kitame sėdint lotuliukas.gif tai tada jau kišu soskytę... Mano brolio sūnus kišo du pirščiukus ir tiesa sakant iki kokių 5 metų, tai patikėkit pirštai suplonėjo tuos kur kišo, bet aš leidžiu kumščiuką, jei kištų pirštus tai labiau saugočiau g.gif
rikutis
manau visi leliukai ragauja tiek pirstuku, tiek kumstuku, vieni daugiau, kiti maziau, priklausomai nuo ciulpimo reflekso stiprumo. ir tegul- tam juk ir yra kudikyste, kad visus situos malonumus patirti biggrin.gif
adirgni
Manasis kai susikisa visa kumsciuka, tai atrodo, kad tuoj prarys biggrin.gif O kai tik pirstukus kisa, kartais taip isikisa, kad ziaukcioti pradeda, mat mes gimem labai ilgais pirstais, tai visi sako, kad busim muzikantai biggrin.gif
eglejk
dukryte irgi turi labai jau skanius kumstukus biggrin.gif vasara, kai budavom su trumpom rankovem, tai ir rankytes budavo skanios, kad net nusiciulpe iki melynumo unsure.gif tai dabar nelabai ir kumstukus leidziu ciulpti, bijau, kad nebutu taip kaip su rankyte, nors kartais susugruda visa kumstuka ar nykstuka i burnyte wub.gif
linciukasok
mano lelyte ir pradejo kumstuka ciulpti,tai as kartais neleidziu,bet ji po keliu min.vel bando,kartais nepataiko,o man tada kiek juoko,nakti ar vakare kaip pradeda ciulpt tai visas kambarys skamba thumbup.gif
mikki
o as neleidziu kumstuko ciulpti.aisku musu zuikis dar mazas,bet uzmaciusi visada pakeiciu rankyte soskyte.kai isaugs soske ismesim i siuksliu deze,o su rankytem buna sunkiau.drauges 2 metu berniukas kas biski tuoj pirstukai burnoj ir sake vargsta,nes nenori nustoti,buna piktumu. blink.gif
Karacum
Ir mes turim labai skanius kumštukus smile.gif Čiulpiam net čepsėdami, kai bandau istraukti ir ikisti soske, pradeda verkti sad.gif tai leidziu jai ciulpti ...

eglejk
QUOTE(Karacum @ 2007 09 07, 23:30)
Ir mes turim labai skanius kumštukus  smile.gif  Čiulpiam net čepsėdami, kai bandau istraukti ir ikisti soske, pradeda verkti sad.gif tai leidziu jai ciulpti ...
*

ir mano dukryte nenori vietoj kumstuko imti soskutes is karto spjauna biggrin.gif
jurgiux3
taip taip, visiem mazuliukam labai jau skanus tie kumstukai lotuliukas.gif maniskis irgi susikisa vos ne visa i burnyte biggrin.gif
virguliuke
o maniskis tuo paciu dar ir antra kumstuka bando "ragaut " lotuliukas.gif
eglejk
QUOTE(virguliuke @ 2007 09 08, 11:32)
o maniskis tuo paciu dar ir antra kumstuka bando "ragaut " lotuliukas.gif
*

mano dukryte kartais irgi bando abu kumstukus susigrusti, tik nelabai kaip sekasi, netelpa biggrin.gif
ritka68
QUOTE(Crizal* @ 2007 08 22, 17:29)
Kadangi sūnui leidau ir po kelių mėnesiukų atsirado įdomesnių užsiėmimų ir kumštukas buvo pamirštas, leidžiu ir dukrytei  mirksiukas.gif
*

Pas mus buvo ta pati situacija,kol neišmoko žaisti su žaisliukais ,pati pamiršo kumštukus.aŠ IRGI NEGRAUDŽIAU NORS NUSIČIULPDAVO IKI RAUDONUMO smile.gif
riuska
Mums labai skanus kumstukai ir pirsciukai biggrin.gif ,ciulptuko nepripazystam is tolo.Kai bandau ikisti,spjauna kuo toliau! lotuliukas.gif
@Ka
Mums viskas tinka ir patinka biggrin.gif
Ir kumstis burnoje buna, ir tutis, ir seip kas i rankas papuola ta i burna kisa biggrin.gif
Ir manau, kad tai normalu, taip pas maziukus ir turi but ax.gif
Tik tos seiles nuo kumstuku ir pirsciuku burnoje is proto veda, visas slapias buna doh.gif biggrin.gif
neyartha
QUOTE(ritka68 @ 2007 09 08, 13:39)
Pas mus buvo ta pati situacija,kol neišmoko žaisti su žaisliukais ,pati pamiršo kumštukus.aŠ IRGI NEGRAUDŽIAU NORS NUSIČIULPDAVO IKI RAUDONUMO smile.gif
*

Ir pas mus kumščio čiulpimas - jau praeitas etapas biggrin.gif Kumštį pakeitė pirštas (arba du; kumštis turbūt kiek per didelis pasirodė smile.gif ), bet kai atsirado naujos veiklos, nebereikia ir pirštų. Su pirštu ar kumščiu burnoj neparoposi, o į burną galima įsidėt ir kitų gerų dalykų, juk koks pasirinkimas aplink thumbup.gif
O vis sulaukdavau pastabų, kad "nusičiulps" pirštą, liks tik kaulas ir oda, ir panašiai g.gif
kondračiukas
O mano dukryte net neciulpe. Na tik dabar susikisa, nes dantukai dygsta mirksiukas.gif
adirgni
QUOTE(karpeace @ 2007 09 10, 19:58)
Mums viskas tinka ir patinka  biggrin.gif
Ir kumstis burnoje buna, ir tutis, ir seip kas i rankas papuola ta i burna kisa  biggrin.gif
Ir manau, kad tai normalu, taip pas maziukus ir turi but  ax.gif
Tik tos seiles nuo kumstuku ir pirsciuku burnoje is proto veda, visas slapias buna  doh.gif  biggrin.gif
*

Jo jo nuo to ciulpimo slaput slaputeliai rubeliai, bandziau seilinuka deti, tai tas toks spalias, kad imk ir grezk biggrin.gif Nu ka jau darysi reik susitvarkyt mirksiukas.gif
Vaiduska
Mano maze juos labai pamego taip pat doh.gif O seiliu pilnos saujos buna kai ciulpe kumstukus ir taip visur varva net biggrin.gif biggrin.gif
Andraja
Mano mazius taip pat pamego pirstukus ir kustuka grusti i burnyte rolleyes.gif Vietoj ju bandau soske igrusti, bet ne visada paima schmoll.gif Rankute skauniau lotuliukas.gif
Gintarėja
QUOTE(Sypsne @ 2006 10 26, 01:53)
maniskis irgi labai megsta taip daryt,jam dabar idomu,viska tyrineja..ash leidziu,tik dazniau rankutes valaus,kad nepririnktu visokiu "puku"
*

Mano lygiai taip pat drinks_cheers.gif O dar dantukai pradeda lysti, tai isviso nelabai istraukt eina, bet as leidziu wub.gif
T&R
o vat mano modeliukui 3 men ir jis ciulpia kairi kumstuka. ar tai reishkia kad auga kairiarankis? g.gif
Miegaliuke S
Mano ir kairiaji kumstuka ciulpia,gal tikrai kairiaranke bus,kaip g.gif suzinoti
PUCA
Mano kleckas taip kumsti ciulpia, kad kitam kambary girdisi. O soskes niakaip neima schmoll.gif Seiles upeliais bega (dabar 2,5 men). Nu ir ka cia paradrysi, mielai pripratinciau prie soskes (turim visa kolekcija) bet spjauna ir viskas. O kumstuko tai nepaslepsi...
Aissstute
Musu maziui dar tik 2 men., ir jau kisasi kumstuka.. Mes stengiames neleist, bet labai jau pyksta. Nupirkom tokius specialius zaisliukus kaip apyrankes, kad geriau jau juos ciulptu, bet juos apeina. Nu mes bet kokiu atveju ciulpt neleisim, mano sese 12 metu jaunesne, ciulpe nyksti, ir ko tik mama nedare ir tepe visokiais tepalais, ir pirstines dejo, bet niekas nepadejo, tai dabar sakandi pas odontologus tvarko, nes kai sukanda dantis virsutiniai nesiliecia su apatiniais, nu kaip cia paaiskinti, dantys nekreivi, bet kai sukamda juos, prieki lieka tokia kaip akies forma, ir daktarai sake, kad nuo nykscio ciulpimo, todel labai svarbu, vaika atpratint nuo to, kai dygsta dantukai, nors taip pats sunkiausias metas. Skaiciau, kad kitos leidzia ir sako, nieko tokio, bet is patirties zinau kitaip, o beto dar radau, kad jei mazylis uzimtas ir su juo zaidziama, jis uzsimirsta ir neciulpia, tik aisku, sunku uzimti vaika nuolatos, ypatingai toki kaip musu, kuris diena beveik visai nemiega, tai ir as pavargstu, tik nusisuku ir susikisa kumstuka doh.gif Bet sakau mes tai neleist stengiames, soskiu irgi neima musu, bet kaip aiskino gydytojas mano mamai, soskes geriau, nes jos plonos, susispaudzia ciulpiamos, todel zalos nedaro. Tai va, kokia mano nuomone situo klausimu, aisku kiekviena mes vaikus augiman pagal save, todel as nesmerkiu tu mamyciu, kurios leidzia pisciukus ciulpt, kitu kaip paskaiciau vaikiukai patys meta, gal ir musu pats mestu ir problemu nebutu, bet tuo GAL as nepasikliauju... 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.