Sveikutes, mano lelyte irgi kiso kumstuka i burnyte, o dabar kisa nyksti, soskes visai nenori.kai duodu koki zaisliuka, tai pirstuka pamirsta
mano vaikius visai neeme soskes, nuo 2men pamego kumstukus, bet laikui begant vis reciau juos kisdavosi i burnyte, dabar isikisa nykstuka kai nori valgyti ar kai migdosi
Nėra čia jokios problemikės...
QUOTE(daiva.k @ 2007 01 01, 23:14) Mano dukrytei du mėnesiai ir dvilika dienų. Neseniai labai pamėgo ciulpti pirštukus, soskyte greitai išspauja ir iš karto kiša rankytę į burną. Gal galit pasidalinti patirtimi kaip stengtis atpratinti? Neseniai skaičiau straipsnį, kad negalima neleisti čiulpti kumštuko
manau tikrai nieko baisaus,neverta pergyventi ,pas mano dukrytę ir dabar kartais būna jog pirštukai burnoj atsiduria
QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 02, 13:42) O kodėl turėtumet atpratinti vaiką nuo šito? Čiulpimo refleksas yra natūralus, dar būdamas gimdoje vaikutis čiulpia nykšti- taip jis nusiramina ir jaučiasi saugus. Be to, kai kurių gydytojų nuomone, kumštukų čiulpimas yra geriau nei čiulptukas. O dviejų mėnesių kudikelį jūs vargu ar nuo ko nors atpratinsit- jis paprasčiausiai tam dar per mažas
Maniškis, taip pat čiulpia pirštukus, mėginau tai pakeisti čiulptukų, bet jis kategoriškas ir spauna jį kuo toliau
maniskei 3,5 kumstukas taip pat burnyteje dazniausiai buna. kad atpratinti nieko nedarau, na kartais kramtuka iduotu, tada burnyte su juo darbuojas, bet neilgai...
Kai maziukas ciulpia tikrai atpratineti nereikia, taip jis mokosi daug dalyku. Bet jei jau paauges vaikiukas ciulpia pirstukus, tai reiketu ji atpratineti, sudominti kazkuo kitu, kai pradeda ciulpti
As skaiciau knygoje kad net reikia mazyliaui padeti susirasti kumstuka, kad kumstuko ciulpimas daug geresnis nei soskes, jis taip ismoksta pats nusiraminti, o miniskis bernuzelis dievina savo kumstukus net abu juos gruda i burnyte
as irgi leidziu savo zvaigzdutei kumstuka ciulpt, nezinau, man visai cia neatrodo kazkas blogo..
Mano dukrytė irgi mėgsta pačepsėti kuštelį
Kadangi sūnui leidau ir po kelių mėnesiukų atsirado įdomesnių užsiėmimų ir kumštukas buvo pamirštas, leidžiu ir dukrytei
Manoji irgi kiša kumštuką į burnytę, leidžiu kol neisiaudrina, o tai visas kambarys pliauška girdisi kitame sėdint
manau visi leliukai ragauja tiek pirstuku, tiek kumstuku, vieni daugiau, kiti maziau, priklausomai nuo ciulpimo reflekso stiprumo. ir tegul- tam juk ir yra kudikyste, kad visus situos malonumus patirti
Manasis kai susikisa visa kumsciuka, tai atrodo, kad tuoj prarys
dukryte irgi turi labai jau skanius kumstukus
mano lelyte ir pradejo kumstuka ciulpti,tai as kartais neleidziu,bet ji po keliu min.vel bando,kartais nepataiko,o man tada kiek juoko,nakti ar vakare kaip pradeda ciulpt tai visas kambarys skamba
o as neleidziu kumstuko ciulpti.aisku musu zuikis dar mazas,bet uzmaciusi visada pakeiciu rankyte soskyte.kai isaugs soske ismesim i siuksliu deze,o su rankytem buna sunkiau.drauges 2 metu berniukas kas biski tuoj pirstukai burnoj ir sake vargsta,nes nenori nustoti,buna piktumu.
Ir mes turim labai skanius kumštukus
taip taip, visiem mazuliukam labai jau skanus tie kumstukai
o maniskis tuo paciu dar ir antra kumstuka bando "ragaut "
Mums labai skanus kumstukai ir pirsciukai
Mums viskas tinka ir patinka
Ir kumstis burnoje buna, ir tutis, ir seip kas i rankas papuola ta i burna kisa Ir manau, kad tai normalu, taip pas maziukus ir turi but Tik tos seiles nuo kumstuku ir pirsciuku burnoje is proto veda, visas slapias buna QUOTE(ritka68 @ 2007 09 08, 13:39) Pas mus buvo ta pati situacija,kol neišmoko žaisti su žaisliukais ,pati pamiršo kumštukus.aŠ IRGI NEGRAUDŽIAU NORS NUSIČIULPDAVO IKI RAUDONUMO Ir pas mus kumščio čiulpimas - jau praeitas etapas O vis sulaukdavau pastabų, kad "nusičiulps" pirštą, liks tik kaulas ir oda, ir panašiai
O mano dukryte net neciulpe. Na tik dabar susikisa, nes dantukai dygsta
QUOTE(karpeace @ 2007 09 10, 19:58) Mums viskas tinka ir patinka Ir kumstis burnoje buna, ir tutis, ir seip kas i rankas papuola ta i burna kisa Ir manau, kad tai normalu, taip pas maziukus ir turi but Tik tos seiles nuo kumstuku ir pirsciuku burnoje is proto veda, visas slapias buna Jo jo nuo to ciulpimo slaput slaputeliai rubeliai, bandziau seilinuka deti, tai tas toks spalias, kad imk ir grezk
Mano maze juos labai pamego taip pat
Mano mazius taip pat pamego pirstukus ir kustuka grusti i burnyte
o vat mano modeliukui 3 men ir jis ciulpia kairi kumstuka. ar tai reishkia kad auga kairiarankis?
Mano ir kairiaji kumstuka ciulpia,gal tikrai kairiaranke bus,kaip
Mano kleckas taip kumsti ciulpia, kad kitam kambary girdisi. O soskes niakaip neima
Musu maziui dar tik 2 men., ir jau kisasi kumstuka.. Mes stengiames neleist, bet labai jau pyksta. Nupirkom tokius specialius zaisliukus kaip apyrankes, kad geriau jau juos ciulptu, bet juos apeina. Nu mes bet kokiu atveju ciulpt neleisim, mano sese 12 metu jaunesne, ciulpe nyksti, ir ko tik mama nedare ir tepe visokiais tepalais, ir pirstines dejo, bet niekas nepadejo, tai dabar sakandi pas odontologus tvarko, nes kai sukanda dantis virsutiniai nesiliecia su apatiniais, nu kaip cia paaiskinti, dantys nekreivi, bet kai sukamda juos, prieki lieka tokia kaip akies forma, ir daktarai sake, kad nuo nykscio ciulpimo, todel labai svarbu, vaika atpratint nuo to, kai dygsta dantukai, nors taip pats sunkiausias metas. Skaiciau, kad kitos leidzia ir sako, nieko tokio, bet is patirties zinau kitaip, o beto dar radau, kad jei mazylis uzimtas ir su juo zaidziama, jis uzsimirsta ir neciulpia, tik aisku, sunku uzimti vaika nuolatos, ypatingai toki kaip musu, kuris diena beveik visai nemiega, tai ir as pavargstu, tik nusisuku ir susikisa kumstuka
|