sekmės tau ir tavo mažytei šeimininkei
Dangiuk,tu šauni ir stipri mama
sekmės tau ir tavo mažytei šeimininkei
kad man ir antra mergica nepamaišytų.... čia mūsų tėtis apie gaspadorių svaigsta...
QUOTE(dangiuk @ 2007 01 01, 22:34) prisijungiau neseniai, bet jūsų forumą seniai peržiūrinėju, tai nusprendžiau ir savo istorija pasidalint. mano panai jau treji, vaikšto, bamba, daineles dainuoja, o kai pagalvoji, kad šito galėjo ir nebūti... nėštumas buvo ,,netyčiukinis", bet su tata laukėm vaikelio abu. kažkur giliai nuo pat pradžių žinojau, kad turėsiu šeimininkę, nors visi žadėjo sūnų.Tiesa, mūsų tėtis lebai sūnaus laukė, tai po echoskopijos, kuomet sužinojo,kad bus dukra, ėjo nosį nukabinęs... vaikščiojau lengvai, nors tą vasarą irgi tvyrojo nemenki karščiai. Liepos pabaigoje vyras išvažiavo į Varėną pas seserį savaitei, o tada ir prasidėjo... likom namie trise: aš, sesuo ir mama. nesvietiškai užsimaniau karštų sumuštinių (tokių su su sūriu, raudonais pipirais) - kaip prieš ligą. prisikepėm tų sumuštinių, dar pavakarojom, o rytą pradėjo skaudėt (gimdymo skausmai - ,,fignia", su šitais palyginus). išvežė su greitąja, bendrosios praktikos gydytoja, pažiūrėjusi į mano 34 savaičių pilvą, iškart ,,nustatė" - gimdo. ginekologė gimdymo požymių nerado, tai dėl viso pikto suleido analgino. ir taip 3 paras. seselės kilniaširdiškai priminė - jei skaudės, pašauk, o pačios išnyko kažkur koridorių gilumoj. chirurgai padarė echoskopiją - su inkstais ir kitais organais viskas gerai,taigi draugiškai buvo nuspręsta - teisiog nėščiajai dėl dėmesio stokos stogas čiuožia.sekmadienį budintis Danielius tiesiog pareiškė - aš nežinau, kodėl tau skauda, ir ką su tavim daryt,todėl tiesiog nusiuntė po velnių, t.y. į Šiaulius. ten atlikus paprastą testą (stuktelėjimas per insktus) parodė, kad būtent čia kažkas negerai. pradėjau tinti. valandom. Rytą jau ne tik į savo šliures kojas nbebįkišau, bet ir veidą niežėt pradėjo (taip įtempta oda buvo). Šiauliuose pradėjo leisti antibiotikų mišinį, iškvietė urologus, kurie ir rado - dideliam vaisiui prsipaudus šlapimtakį, šis užpūliavo, parsidėjo kairiojo inksto už-degimas, kurio nematė nei radviliškiečiai gydytojai, nei mano ginekologė. vyrui buvo pasakyta - jei per parą nepagerės, imsim lauk vaikelį, mane veš urologams, o aš pati jau nebelabai raelybėj gaudžiaus. pagerėjo. po 5 dienų nuolatinio skausmo pradėjau mažėt, po dar pusantros svaitės grįžau namo. Maniau - jau baisiau nebebus. klydau. nes gimdžiau Radviliškyje. Negeb. ginekologė, nors pranašavo didelį vaisių, iki gimdymo niekaip nesugebėjo manęs nusiųst echoskopijai, tagi vaiko dydžio tiksliai nežinojo. spalio 8 pradėjo varvėt šoniniai vandenys, vyras palydėjo į skyrių, naktį išmiegojau ramiai, tik paryčiais pradėjo maust. 7 val. keitėsi pamaina ir apsireiškė arkangelas Danielius pasirodo, mano klubai (nepaisant to, kad subinė kaip tankas - anot Danieliaus) yra siauri, kažkurie kaulai per aštrūs, todėl vaikui sunku įsistatyti. po gero pusvalandžio gult - stot buvo nuspręsta visgi daryti cezarį. deja, pasirodo, per vėlai galvytė JAU įsistatė. gimdymo veikla dingo, buvau jau pavargusi, nebenorėjau nieko, tik miegot. šalia gimdykloje rėkė gimdyvė, ant jos šaukė gydytojas, o mano pukuotuko širdelės tonai jau slopo. atvarė tokį vakuuminį ektraktorių, dar suleido skatinančių ir IŠPLĖŠĖ vaiką lauk. (nt manęs tuo metu buvo 4 žmonės. ) dukra buvo stipriai pridusus, o man plyšo viskas, kas begalėjo plyšti: gimdos kaklelis, makšties siena, išorinė lūpa, tarpvietė. 2 val su narkoze siuvo. dukrai didžiausia hematoma, ir lyg dar to būtų maža,atėjus neonatologė - o varge, vaikas invalidas bus..... slenku į tualetą, sienom pasiramstydama, pieno dar nėra, o seselė rėkia - ne prie puodų stovi, duok vaikui papą... tai pieno taip ir neatsirado... dabar matau mažus leliukus, jau cėl virpa širdelė, bet baisu... jeigu yra didelis noras tai nebijok nes kiekvieno vaikelio atėjimas yra savitas sakau iš savo patirties
Šaunuolė, tu labai stipri - tiek ištvėrei ir dar galvoji apie kitą leliuką. Sveikatos jums ir lengvesnio gimdymo. Gal kita tavo gimdymo istorija bus gražesnė? To nuoširdžiai tau linkiu
Ne kokia istorija.
Bet manau, ir tokias butina parasyti, kad zinotume, kokiu neatsakingu zmoniu buna ir kaip imanoma nuo tokiu "issigelbeti". Del antro gal nebijok. Tiesiog, gi galima gimdyti kur nors kitur...
Uzjauciu, kad teko patirti toki netinkama rupinimasi
Nekreip demesio i tai ka parase viena mamyte, manau kaip tik gerai, kad papasakojai viska kaip buvo, be jokiu pagrazinimu. Turi Sekmes kvieciant gandrus (o gal jau prisikvietet?) Lengvo antro
Šaunuolė, Dangiuk, kad viską atlaikei ir kad neatsižadėjai minties apie kitą vaikutį. Ir šaunuolė, kad parašei. Aišku, kad čia lankosi nėštukės, betgi jos tikriausiai protiškai ir dvasiškai sveikos ir nereikia dirbtinai jų čiūčiuot ir vaizduot, kad tas gimdymas...kaip karalaičio atjojimas ant balto žirgo... gerai ten Zhmonijus aprašė... Jei skaito, tai žino, kad būna ir blogiau, ir - dažniausiai - gerai... Bet nuoširdžiai patariu visoms iš anksto susirast patikimus gimdymo namus, gydytojus ir nepagailėt pinigėlių. Blogiausiu atveju, jei tenka gimdyt iš anksto nesitarus - sumokėkit gydytojams, kurie tuo metu dirbs, pamirškit principus ir požiūrį, kad "jie algą už tai gauna". Kalbu iš patirties, nors ta mano patirtis jau senoka (galit paskaityt "Gimdžiau žiloj senovėj"), bet kai kuriais atvejais ir dabar ne geriau. Na, gerai nors tai, kad leidžia vyrui kartu būt - jam esant, daktarai nedrįs visai savo pareigų neatlikt, jau nekalbant apie vyro paramą ir pagalbą (jei, aišku jam pačiam tos pagalbos neprireikia...).
Lauksim antros Dangiuko gimdymo istorijos. Labai tikimės ir linkim, kad būtų graži...
kol kas gandrų dar neprisikvietėm, bet morališkai jau ruošiamės - abu, kadangi vyrui kabo sąlyga: arba gimdom kartu, arba visai negimdo. (gal ir negerai tokias sąlygas kelt, bet pati viena jau nebenorėčiau).
Šaunuolė
SAUNUOLE,JOG ISTVEREI,TIKIUOSI SULAIKU PASIMIRS
SAUNUOLIUKE,
mums,moterims,daug tenka istvert. Stiprybes, sekmes, svarbiausia, kad vaikiukas sveikas ir pati sveika. Linkiu susilaukti daugiau vaikuciu ir tikiu, kad viskas bus OK
Dziaugiuosi kad dukryte sveika ir gerai vystosi..
QUOTE(dangiuk @ 2007 01 01, 23:34) dukrai didžiausia hematoma, ir lyg dar to būtų maža,atėjus neonatologė - o varge, vaikas invalidas bus..... slenku į tualetą, sienom pasiramstydama, pieno dar nėra, o seselė rėkia - ne prie puodų stovi, duok vaikui papą... tai pieno taip ir neatsirado... dabar matau mažus leliukus, jau cėl virpa širdelė, bet baisu... Tik užjaučiu ir labai suprantu. Bet jeigu nori vaikiuko dar vieno QUOTE(Agotukas @ 2007 01 01, 23:44) Ar nemanai, kad gimdymo istorijas pirmiausiai skaito nėštukės???? Kam joms piršti tokias siaubo istorijas Na ir kas, kad skaito. Gali mesti skaitę, vos pajutę, kad istorija nepatinka. Ir niekas čia nieko neperša. Nepatinka, neatsiliepk.
Sveikinu mamyte, kuri istvere tai
Kritikems: jei esat bailiukes kaip raset, tai ko cia lendat ir skaitot.Juk pavadinimas gana informatyvus ir perspeja, kad nesitiketi super grazaus ir lengvo gimdymo istorijos.
Žinot, esu baisiai nustebusi
Dangiuk, šaunuolė esi
Labai gerai, kad pasidalinai savo visais isgyvenimais
nu paskaiciau ir as , siaubas
mes ir planuojam leliuka...bet kai paskaitau paie tokius gydytojus..tai nesuprantama..kaip zverys kokie...uz ka kankint ta busima mamyte, sitaip??
aš per pasitikėjimą gydytojais - galėjau pagimdyt autostradoj Vilnius - Klaipėda, kai likus dviems dienoms iki gimdymo ramia sąžine išvažiavau į Vilnių pasitikt parskrendančios sesers, juk gimdymas ypač pirmas užtrunka mažiausiai 10 valandų, man nereikėjo nei dorai trejų
Dangiuk, šaunuolė
baisu
o tos nuomones kad negalima nestukiu gasdint - tai cia skyrelis kur moterys pasakoja savo gimdymo istorijas, o ne skaito paskaitas nesciom apie gimdyma QUOTE(dangiuk @ 2007 01 02, 00:24) kažkaip pritrenkėt.... ne siaubo istoriją ir ne kaltinimus kažkam čia aprašiau, jei kam tai atrodo šiurpinimai, tai atsiprašau, bet ne kiekvienai 4500g vaiką lenvgai pasiseka išlukštent..... aš buvau iš tų naivių, idealisčių, kuriosdar tiki kažkokiomis ten Hipokrato priesaikomis, gydytojais iš idėjos.. šiek tiek skaudu, kad kažkam (agotukui ) tai atrodo noras apjuodinti gydytojus. linkiu niekada nesusidurti su tokiais gydytojais. viskas bus ok, tokių gydytojų tikrai nėra daug, ir bus dar mažiau... tarp kitko, aš niekam nei cento nemokėjau, o gavau geriausią priežiūrą ir palatą...
Skaiciau, skaiciau ir is viso sito padariau vienintele isvada- su siaurais klubais gimdyti super rizikinga
Kiek mamyciu rase siaurais klubais gimdziusiu, visos su komplikacijom, o mano daruge su siaurais klubais kai nuvaziavo i KMUK ir ne pas ta daktare papuole, tai ir padavus pinigelius daktaryte pasake: pagimdo visos ir tu pagimdysi. Taip pagimde vaikiuka su cerebraliniu paralyzium. Tiek duso vaikas, kad praktiskai smegenys amire kol pagimde. augima vaika su visiska negalia. zinoma po to visi siule ji palikt ir t.t. O kas del pasakojimo, tai tik i gera, kad parase, nes kuo mes daugiau zinom, tuo mums nuo to geriau.O Jai ne siauri, tai ner ko cia nervintis
Tikrai nelengvas tavo gimdymas, bet turi savo angeliuka, sekmes jums
saunu, kad viskas laimingai baigesi, kai pasiskaitai, tai taip kartais baisiai tas gimdymas praeina, kad noras paciai gimdyt gali ir dingt
Stipri mamyte, daug istveret, sveitos visiems
uz sunku gimdyma,daug balioneliu jusu seimai
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 31, 00:46) Skaiciau, skaiciau ir is viso sito padariau vienintele isvada- su siaurais klubais gimdyti super rizikinga Kiek mamyciu rase siaurais klubais gimdziusiu, visos su komplikacijom, o mano daruge su siaurais klubais kai nuvaziavo i KMUK ir ne pas ta daktare papuole, tai ir padavus pinigelius daktaryte pasake: pagimdo visos ir tu pagimdysi. Taip pagimde vaikiuka su cerebraliniu paralyzium. Tiek duso vaikas, kad praktiskai smegenys amire kol pagimde. augima vaika su visiska negalia. zinoma po to visi siule ji palikt ir t.t. Baisu Istorija irgi baisoka, tikrai reikia labai atidžiai rinktis gydytojus. Tačiau, iš patirties sakau, kad kol nežinai, kaip ten kas, tai sunku yra padaryti, nes nežinai, kaip jausiesi tuo metu, kokio žmogaus (t.y. su kokiomis būdo savybėmis) tau gali prireikti. Dabar jau žinau, kokios gydytojos per antrą gimdymą norėsiu
o as dar planavau gimdyti radvilisky
dziaugiuosi del jusu, kad viskas gerai baigesi
žinoma, pažįstami gydytojai, giminės- geriausia išeitis tokių atvejų išvengti, bet kartais galima pagerinti situaciją atsargumu, išrankumu, atidumu, netgi apsiskaitymu prieš gimdant vaikelį. dabar tokie laikai kai dauguma gydytojų dirba "konvėjerio" principu. ir jiems jau stogas "važiuoja"... beje, atsakomybė ant paprasto žmogaus pečių, dirbant tokį darbą, taip pat nepavydėtina...
QUOTE(mau @ 2008 05 02, 22:09) žinoma, pažįstami gydytojai, giminės- geriausia išeitis tokių atvejų išvengti, bet kartais galima pagerinti situaciją atsargumu, išrankumu, atidumu, netgi apsiskaitymu prieš gimdant vaikelį. dabar tokie laikai kai dauguma gydytojų dirba "konvėjerio" principu. ir jiems jau stogas "važiuoja"... beje, atsakomybė ant paprasto žmogaus pečių, dirbant tokį darbą, taip pat nepavydėtina... Taip,kartais tenka rinktis,ar gimdyti konvejeriu,taciau po ranka tureti geriausia aparatura,galbut profesionalesnius gydytojus (tik gaila,kad kartais tuo nepasinaudojama),ar gimdyti ramioj aplinkoj,bet su nerimu,ar bus suteikta tinkama pagalba nelaimes atveju. Taip pat labai svarbu gydytojo poziuris i gimdyve,gimdyma,medicinos isikisima i naturalu procesa,apskritai gydytojo budo bruozai ir ar jis
SIAUBAS KAZKOKS
Šaunuolė mamytė
Dangiuk, tu saunuole, kad viska istverei
man pavyzdziui labai idomu paskaityti gimdymo istorijas, ir ne vien tik idelias ir sekmingas
Pastaruoju metu girdėjau ne vieną (na, bent tris) padžiūgavimus, kokie puikūs Radviliškio GN ar kaip ten ta įstaiga vadinas, koks personalas, kokie modernūs remontai ir kokia puiki jakuzzi vonia, ir kaip ten net iš Šiaulių gimdyt važiuoja Gijimo ir drąsos.
dangiukas gimdė dar prieš rekonstrukcijas gimdymo namuose
QUOTE(gritte @ 2008 07 03, 20:30) dangiukas gimdė dar prieš rekonstrukcijas gimdymo namuose Taigis, tame ir bėda, kad žmonėms rekonstruotis sunkiau, nei patalpoms...
Siaubas ką turėjai iškesti
Aukit sveikos ir laimingos
Jezau, siurpai ejo beskaitant
Nu ir prisikentejai laimei, viskas baigesi gerai
jo daugumos mažų miestelių problemos nes nėra gerų gydytojų
Biržų ligoninė ir renovavos, o gydytojai atmatos liko autorei daug laimės
Kosmaras Guobu gatvej!!! Visa laime kad pasibaige viskas gerai, tu ir dukryte gyvos ir sveikos
Kiekvienas gimdymas kaip ir nestumas buna skirtingas. Taigi nebijokime po pirmo "ispudingo" gimdymo. Antra karta jau zinosi kur reik reikalaut sau demesio
QUOTE(dangiuk @ 2007 01 01, 23:24) kažkaip pritrenkėt.... ne siaubo istoriją ir ne kaltinimus kažkam čia aprašiau, jei kam tai atrodo šiurpinimai, tai atsiprašau, bet ne kiekvienai 4500g vaiką lenvgai pasiseka išlukštent..... aš buvau iš tų naivių, idealisčių, kuriosdar tiki kažkokiomis ten Hipokrato priesaikomis, gydytojais iš idėjos.. šiek tiek skaudu, kad kažkam (agotukui ) tai atrodo noras apjuodinti gydytojus. linkiu niekada nesusidurti su tokiais gydytojais. Nieko tu cia neklausyk ir nekreipk demesio i komentarus
dziaugiuosi kad viskas baigesi laimingai,su tuo ir sveikinu
begalo dziugu,kad viskas baigesi gerai ir tikuosi si antraji karta teks patirt tik geras emocijas
|