Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Stalčių ir durų apsaugos
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3
ugnieska
sveikos mamyte, gal kuri zinot, kur galima isigyti tokiu dalykeliu, kurie neleistu mazyliui atsidaryti stalciu, spinteliu,
Ulė
va va ir as ieskau,bet nezinau kur ju galet but,senukuose klausiau,tai net jie neisivaizdavo kas ce per daiktas blink.gif g.gif
ugnieska
kazkur esu girdejusi, kad stalciams yra tokie kampukai, kurie uzsispaudzia, bet kur juos parduoda g.gif
Tynka
Kaune maciau Girstupio IkI, gana nemazai visokiu daikciuku : kampeliai, stalciu uzraktai, rozeciu kamsciai ir pan.
Perliukas
QUOTE (ugnieska @ 2004 04 17, 14:42)
kazkur esu girdejusi, kad stalciams yra tokie kampukai, kurie uzsispaudzia, bet kur juos parduoda g.gif

Esu macius parduotuvese , kur vaikams visokios soskes , buteliukai , indeliai ir t.t.
Willma
siaip tai yra visokiu tokiu dalykeliu ir vaikisku prekiu parduotuvese pvz. Cipoline wink.gif
Gugaicia
Taip, tokiu apsaugeliu yra tik vaiku parduotuvese, bet jie labai brangiai kainuoja, todel manau daug nenusipirksi. Mano drauge taupydama pinigus spinteles ir stalcius permatomu pleistru uzklijavo ir ramu. Negali vaikutis atidaryti ir pinigeliu kiek sutaupyta. thumbup.gif
pupule
Tokių dalykėlių tikrai yra vaikiškų prekių pard. pvz.Nuke kainuoja ~8 litus,čipoline~10lt doh.gif tik čipoline gražesni ir patogiau atidaromi mums aš kol kas nenusipirkau bet manau kad reikia nes mano pyplys 9,5 mėn jau turi sveikatėlės jei užklijuoji su permatomu pleistru tai ilgiau pasidarbaves atidaro clap.gif , o pas pažįstamą mačiau tai visai gražiai atrodo ir lelius kelis kartus pabandęs neatidarė tai daugiau ir nebando g.gif
ugnieska
QUOTE (pupule @ 2004 04 21, 14:01)
Tokių dalykėlių tikrai yra vaikiškų prekių pard. pvz.Nuke kainuoja ~8 litus,čipoline~10lt doh.gif tik čipoline gražesni ir patogiau atidaromi mums aš kol kas nenusipirkau bet manau kad reikia nes mano pyplys 9,5 mėn jau turi sveikatėlės jei užklijuoji su permatomu pleistru tai ilgiau pasidarbaves atidaro clap.gif , o pas pažįstamą mačiau tai visai gražiai atrodo ir lelius kelis kartus pabandęs neatidarė tai daugiau ir nebando g.gif

aciu uz informacija, vaziuosiu send., i Nuka clap.gif
Rigedora
mes tai tokią problemą išsprendėm su paprastu šluotkočiu-rašomajam stale per visas stalčių rankenas prakišom ir ramu-visų iškart nepajėgia atidaryt. Tik aišku toks variantas tinka tuomet, kai rankenėlės lanko tipo, kur gali prakišt per visas. wink.gif
M-D
Sveikos, mamos. ;)
Aš jau tikriausiai pavėlavau su patarimais, bet gal dar kam pravers jeigu skaitys vėliau, pvz., kaip as dabar visas senas temas peržiūrinėju. ;)
Apsauginių kampučių baldams, baldų durelių užraktų ir šiaip visokių gerų dalykų yra pirkti ne tik vaikiškų prekių parduotuvėse, bet ir vaistinėse, firma vadinasi Canpol.
*mamyte*
Gaila , kad Lietuvoje nera IKEA parduotuves (o gal jau yra).Pirkau ten visokiu apsaugu per nukainavima , tai iseitu nepilnai 4 lt penki uzraktai stalciams.Ir ju visai nesimato - tvirtinasi is vidaus.Mazylis patraukia stalciu ir jis uzsifiksuoja - pirsta gali ikist atkabint.Taip ir baigesi namu revizija laugh.gif
O klozeto dangcio kad nedarinetu (maniskis patikrina ar svaru) reikia lipuskes(nezinau kaip kitaip vad.) na kaip batai uzsegami , kad kita puse butu lipni .Viena priklijuoji prie klozeto ,kita prie dangcio .Labai paprasta thumbup.gif
miskouoga
Deja deja IKEA kol kjas pas mus nera, o tikrai galetu but.
Del klozeto dangcio gerai sugalvota thumbup.gif
Nikkė
Sveikos mamytes,
iskilo butinybe pritaisyti apsaugas prie stalciu ir spintu dureliu, nes vaikas jau ropineja po visus namus ir atidarineja viska, kas tik atsidarineja. doh.gif Gal pasidalintumete patirtimi, kokias apsaugas naudojate?
Kotrynoje ir Baby Centre maciau pirkti apsaugu, bet nebuvau labai suzaveta. Apsaugos stalciams prisisuka stalciaus viduje, tada reikia truputi pradaryti stalciu, ispausti ta apsauga, kad jis atsidarytu. Vaikas ispausti negales, todel stalciaus neatsidarys. Bet as galvoju - juk stalcius truputi prasidaro, vaikas gali sukisti pirstus, tada bandyti uzstumti stalciu, ir prisiverti? schmoll.gif Be to, tos apsaugos yra pakankamai brangios. Tai ir nezinau, ar jas pirkti, ar ieskoti kazko kito? g.gif
Kokia jusu patirtis?
EGZEMPLIORIUS
Na, mes tiesiog buvom nusukę visas pasiekiamas rankenas, rankenėles irgi dėl to paties - kad mažius nenusikirstų pirštukų uždarydamas (kad išvers daiktus, tai mažesnė bėda). Paskui, kai jau vyrukas atėjo į protą, prisukom vėl. Įdomiausia, kad kai kurios rankenėlės dingo ir nebeatsirado, teko pirkti naujas. doh.gif
c@stell
QUOTE(Nikki N @ 2007 01 01, 22:51)
Kotrynoje ir Baby Centre maciau pirkti apsaugu, bet nebuvau labai suzaveta. Apsaugos stalciams prisisuka stalciaus viduje, tada reikia truputi pradaryti stalciu, ispausti ta apsauga, kad jis atsidarytu. Vaikas ispausti negales, todel stalciaus neatsidarys. Bet as galvoju - juk stalcius truputi prasidaro, vaikas gali sukisti pirstus, tada bandyti uzstumti stalciu, ir prisiverti?  schmoll.gif Be to, tos apsaugos yra pakankamai brangios. Tai ir nezinau, ar jas pirkti, ar ieskoti kazko kito?  g.gif
Kokia jusu patirtis?
*

Pas mus ta pati problema - kai tik mazius ismoko atsidarinet staciu, tai ir tapo jo megstamiausiu uzsiemimu. smile.gif Tai mes pirkom butent tas specialias apsaugas (3 apsaugos kainavo 6lt). Siaip tai jos yra geras dalykas thumbup.gif Atidarant stalciu, jos uzsifiksuoja, ir lieka mazas tarpelis, ir stacius nebeuzsidaro, tai vaikas niekaip neprisivers pirstuku, nes norint uzdaryt ar atidaryt stalciu iki galo, tenka ten viduj suspaust ir tik tada atsidaro. Zodziu, del pirstuku prisiverimo manau nereik pergyvent, jei yra tos apsaugeles. Bet minusas tik tas, kad tos apsaugeles viena dalis tvirtinasi prie nejudancios, pvz. spinteles dalies, o kita prie stalciaus vidaus. Tai tas tinka, tik pvz kai yra komoda, tai virsutiniam stalciuj (tikiuos aiskiai parasiau doh.gif ). O vat kaip padaryt, kad kitu staciu, zemesniu neatidarinetu, mes nelabai sumasten. Tai as tik is sonu lipnia juostele priklijavau.
naitas
Keliu temą į viršų.. kas dar ką naudojat?
ateina ateina tas visko kraustymo metas cool.gif
NiBiRu
smile.gif
litavkasam
Mes pavojingiausius stalčius apsaugojom Canpol babies tokiais priklijuojamais. Būtent rašomajam stalui - stalčiai tokie išvažiuojantys tai ypač pavojingi.... Viena apsaugėlė 5lt berods buvo (Kotrynoj prieš kokius pora mėn). Iš tikrųjų verta, nes dabar pati nebeatsidaro biggrin.gif Tiesa visiem stalčiam tiek turbūt nepirksim jau ax.gif
kiri111
Issukau rankeneles is stalciu ir spinteliu, dabar ramu. biggrin.gif Nes kai buvo uzraisiota, tai baisiai rupejo, ne tik rankeneles bet ir raisciai. doh.gif
NiBiRu
Siaubas, jau reikia pradėt mąstyt. O ką daryt su aštriais kampais, kaip pas mus lovos galai žiauriai aštrūs aš visad su mėlynėm vaikštau, o vaikas tai jei trenksis kaktytę prasimuštų. Ką daryt???
fikusiukas
QUOTE(Liudoskis @ 2007 02 26, 23:47)
Siaubas, jau reikia pradėt mąstyt. O ką daryt su aštriais kampais, kaip pas mus lovos galai žiauriai aštrūs aš visad su mėlynėm vaikštau, o vaikas tai jei trenksis kaktytę prasimuštų. Ką daryt???
*

Yra Maximoje Canpol firmos kampukai tokie silikoniniai permatomi prisiklijuoja ir isspresta problema 4u.gif
kamilyte
Stalčiams apsaugoti pasinaudojom vienu labai geru naudingu patarimu. Pas mus virtuvėje (nors tiktų ir komodoms) eina spintelės, po to stalčiai, po to spintelė (seka tokia). Tai ten kur stalčiai, jų šone vyras pragrežiojo ties kiekvienu skylutes (pregrežė sienelę ir stalčių) ir į tas skylutes sukišom tokius lenktus stripelius (tinka ir didesni varžtai). Gaunasi, kad vaikas traukia stalčių, o jis nejuda biggrin.gif
O mes turim tiesiog atidaryti šone esančią spintelę ir jos šone ištraukę strypuką atsidaryti reikiamą stalčių mirksiukas.gif
Nežinau ar aiškiai parašiau... ax.gif
aistemo
nusivyliau tom apsaugom schmoll.gif ypac tom, kur ant astriu kampu dedasi.Kazkaip prastai prilimpa, vaikai greitai viska nukrapste.
Margarita 25
Aš tai paėmiau su šniūreliu ir užraičiuojau dureles.
catherina
gal kas pirkote apsauginius kampukus is Tindirindi?ar kokybiski? 4u.gif
Chanson
aš tai tik orkaitę užrakinau, kad nelandžiotų. O daugiau tai nelabai ir reikia, užtenka tik turėti kantrybės 100 kartų pasakyti "čia negalima", "čia bus popa" ir pan.
skaistukas
na kolkas mes be apsaugų apsėjome, o beto manu visų kampų neapklijuosi smile.gif
panelytes
Truputi isgasdino manoji pupa vakar..stalciai ir spinteles jau ir taip pleistrais apklijuoti ir dalis be rankeneliu, bet maze sugebejo atkrapstyti pleistra butent nuo to stalciaus kur visokia kosmetika, nors tas stalcius aukstokai yra..ateinu i kambari ir matau sedi pupa visa visa krempudra ishsitepus, net akiu nesimato.. kilimas aplink ja irgi padengtas 1 cm sluoksniu....dabar jau pirmas zygis i parduotuve bus rimtesniu apsaugu pirkti..
tokia musu patirtis su lipniom juostom:)
Dada
QUOTE(panelytes @ 2007 08 24, 10:56)
Truputi isgasdino manoji pupa vakar..stalciai ir spinteles jau ir taip pleistrais apklijuoti ir dalis be rankeneliu, bet maze sugebejo atkrapstyti pleistra butent nuo to stalciaus kur visokia kosmetika, nors tas stalcius aukstokai yra..ateinu i kambari ir matau sedi pupa visa visa krempudra ishsitepus, net akiu nesimato.. kilimas aplink ja irgi padengtas 1 cm sluoksniu....dabar jau pirmas zygis i parduotuve bus rimtesniu apsaugu pirkti..
tokia musu patirtis su lipniom juostom:)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
neli
Lipnios juostos tik iš pradžių padeda, o paskui mažiai greit įsigudrina jas nulupti. Mes irgi bandėm klijuoti, rankenėles nuiminėti, su gumele rankenas virtuvėje užrišinėti (paskui buvo užsiėmimo jas nuiminėti, kai ko prireikdavo spintelėje biggrin.gif ), bet tik kantrybė padėjo, nes vaikai vis tiek patenka ten, kur labai nori. smile.gif
Zuji
as nusipirkau apsaugu rinkini, ten kelios rusys pridetos Kurjeriui nurodot saskaitoje faktūroje pateiktus kliento duomenis http://www.babymarket.lt/lt/prekes/,prid.1033
ragana66
Na, mes vakar su komodos stalciais pirstukus prisispaudem, tai jau vakare per visas rankeneles is vidines puses buvo ikistas strypas, kad stalciai neatsidarytu. Aisku, vaizdelis nekoks, bet vaiko sveikatele brangiau. O kitam kambaryje, kur astrios spinteliu rankeneles, tai jas irgi nusukome, kai i viena su burnyte stuktelejome. Kaip sako, mokomes is savo klaidu doh.gif
trysrg
Mes pirkom atrodo NUK firmos tokius melynus apvalius burbuliukus ant spinteliu kampu. Jie uzsideda ir dar prisiklijuoja. Ju nepatariu,nes mazoji juos ne tik kad nukrapste nuo spinteles kampu,bet dar ir i burna susigrudo doh.gif
raimute5
mes tai uzrisinejom dureles , ir buvo zodelis 'ne' daaug kartu doh.gif doh.gif
Musmire
Pas mus sieninė spinta su slankiojančiomis durimis ir mes turim katytę(tuoj turėsim ir leliuką),kuri ją labai lengvai atsidaro,ir tik dabar vaistinėj nusipirkau REER apsaugą spintoms,kuri pagaliau apsaugos mūsų drabužius thumbup.gif ,nes kitokios apsaugėlės tokioms durims netikdavo doh.gif ,arba aš tinkamų nerasdavau.
Cadus
QUOTE(catherina @ 2007 08 12, 09:50)
gal kas pirkote apsauginius kampukus is Tindirindi?ar kokybiski? 4u.gif
*

Labai kokybiškos. Turėjom ir mes. Bet jų prireikė labai trumpą laiką - vėliau visa tai tapo neįdomu.
Žalčių Karalienė
Tik reikia labai rinktis, nes panašią apsaugą gali nusipirkti nuo kelių iki keliasdešimt litų
Brigitte
aš tai tik orkaitę užrakinau, kad nelandžiotų. O daugiau tai nelabai ir reikia, užtenka tik turėti kantrybės 100 kartų pasakyti "čia negalima", "čia bus popa" ir pan.

na kolkas mes be apsaugų apsėjome, o beto manu visų kampų neapklijuosi smile.gif

Nu gal kai mano kleckas ropines ir lis i visus stalcius as kitaip uzgiedosiu lotuliukas.gif Bet dabar pritariu sitoms dviems nuomonems. Pati dirbu su baldais, tai niekaip negaliu suprast kai ateina klientai ir pradeda: "pas mane mazi vaikai, padarykit virtuvinius baldus kad butu viskas uzrakinama...... Pas mane mazi vaikai - visur reikia nuapvalintu lentyneliu spintu uzbaigimams....." Nu blyn o kaip mes patys uzaugom prie kampuotu baldu ir nerakinamu spinteliu? g.gif Nu gal ir buvom pirstus prisivere, gal ir buvom guzu uzsistate nu ir ka? Uzaugom gi....

P.S. Tik jau labai akmenimis neuzmetykit uz tikia nuomone lotuliukas.gif mirksiukas.gif
vixiuke
QUOTE(Brigitte @ 2008 06 10, 19:11)
Nu gal kai mano kleckas ropines ir lis i visus stalcius as kitaip uzgiedosiu  lotuliukas.gif Bet dabar pritariu sitoms dviems nuomonems. Pati dirbu su baldais, tai niekaip negaliu suprast kai ateina klientai ir pradeda: "pas mane mazi vaikai, padarykit virtuvinius baldus kad butu viskas uzrakinama...... Pas mane mazi vaikai - visur reikia nuapvalintu lentyneliu spintu uzbaigimams....." Nu blyn o kaip mes patys uzaugom prie kampuotu baldu ir nerakinamu spinteliu?  g.gif  Nu gal ir buvom pirstus prisivere, gal ir buvom guzu uzsistate nu ir ka? Uzaugom gi....
P.S. Tik jau labai akmenimis neuzmetykit uz tikia nuomone  lotuliukas.gif  mirksiukas.gif
*

aš pritariu šiai nuomonei. Dukrytei greit du metukai bet išsiverčiam be apsaugų jokių. Prisivėrė kelis kartus pirštą, susimušė galvą į stalą, bet nieko baisaus nenutiko. Tik į vieną spintelę vyras įdėjo spynelę (miegame) ten laikau kremus, adatas ir pan, o vaistus išnešėm į salioną, na sudėjom pavojingus daiktus taip, kad nepasiektų
Raganaa999
QUOTE(Brigitte @ 2008 06 10, 21:11)
Nu gal kai mano kleckas ropines ir lis i visus stalcius as kitaip uzgiedosiu  lotuliukas.gif Bet dabar pritariu sitoms dviems nuomonems. Pati dirbu su baldais, tai niekaip negaliu suprast kai ateina klientai ir pradeda: "pas mane mazi vaikai, padarykit virtuvinius baldus kad butu viskas uzrakinama...... Pas mane mazi vaikai - visur reikia nuapvalintu lentyneliu spintu uzbaigimams....." Nu blyn o kaip mes patys uzaugom prie kampuotu baldu ir nerakinamu spinteliu?  g.gif  Nu gal ir buvom pirstus prisivere, gal ir buvom guzu uzsistate nu ir ka? Uzaugom gi....
P.S. Tik jau labai akmenimis neuzmetykit uz tikia nuomone  lotuliukas.gif  mirksiukas.gif
*

Pritariu drinks_cheers.gif Nu baldu gamint pagal vaikus tikrai neesumastyciau, gi greit jie auga, o baldai tai ilgam lotuliukas.gif
Kaa
gal kas zino ar yra kokiu uzraktu ar kaip pavadinti - kupe -stumdomu duru spintoms?
Musmire
QUOTE(alves @ 2008 06 16, 08:44)
gal kas zino ar yra kokiu uzraktu ar kaip pavadinti - kupe -stumdomu duru spintoms?
*

Vienu puslapiu anksčiau kaip tokį užraktą rašiau 4u.gif
mama ciole
mes bandem apklijuoti lipnia juostele komodos stalcius, virtuvej spinteles leidziu kraustyti blush2.gif bet nuo komodos ne tik kad nulupt ismoko ta lipnia juostele bet dar ir pastoviai jas grauzia doh.gif o juk ten klijai kazkokie tfu , siandien vaziuosiu ieskoti kazkokiu apsaugu doh.gif
*Selma*
Pas mus namuose itin pavojingų baldų nėra, o kur jau eiti negalima apstatau kėdėmis. O spinteles surišu raišteliu, kad neatidarytų, nors jai jau tos spintelės neįdomios.
Toma
Manau, kad visu kampu neapklijuosi, taciau spinteliu, komodu stalciu, saldytuvu apsaugu, kad neatidarytu, mums prireike. Nesuveike n kartu pasakymai, kad "cia negalima", "geriau einam pazaisti tenai". Sprinteles iskraustytos, stalciu turinys ant zemes. O saldytuvo jau 2 lentyneles sugebejo sulauzyti. Mums nebeliko nieko kito kaip viska apsaugoti nuo smalsuciu smile.gif

Vaikysteje tete buvo is sekcijos issukes rankeneles, kad nedarinetume, o virtuves spinteliu rankeneles suristos, kad nelistume. biggrin.gif
_Ice_Tee_
As tik vienoje vietoje naudojau sias apsaugas, tai saldytuvo apsaugai, nes daznai vaikas atsidaro saldytuva ir ziurek jau su rankyte sluoja viska kas papuola. Uoj ne kas : Tai mes naudojam paprasta, pigia apsaugine juostele su gelytemis galuose. Ji mums labai tinka prie virtuves dizaino smile.gif Gerai, kad sia apsaugine juostele nusipirkau, kai apsipirkinejau e-parduotuveje, kazkaip netycia aptikau ir pamasciau, kad gali praversti toks daiktas smile.gif
user posted image
vitalija.vilke
Apsaugos tikrai nepigiai kainuoja, tai mes tik rozetes užkišę specialiomis apsaugomis, o kur galima stalčius užrišę arba užsege diržu, arba rankenas išvis nusukę ir atidarinėjam dureles iš apčios doh.gif
_Ice_Tee_
QUOTE(vitalija.vilke @ 2010 01 25, 20:47)
Apsaugos tikrai nepigiai kainuoja

Nelabai sutikciau su tavim, kai kur apsaugos gan pigiai kainuoja, tik va kartais reikia paieskoti, kur kokios akcijos. Tarkim apsauga spintelems kainuoja apie 5lt., ta apsauga kur mes naudojomes 13lt. tai manau nera labai brangu wink.gif
sms-as
Mes turejom priklijuojamus minkstus kampukus,bet nepasiteisino.Maziui labai rupejo,tai krapstydavo tol kol nukrapstydavo.Vienintelis geras dalykelis is apsaugu,tai duru blokatorius.Ant visu kambario duru buvom uzdeje tokias kaip paralonines kietesnes pasageles,kad duru iki galo uzdaryt neitu.Super dalykas.Pirke buvom "Norfoj",keli litai tekainavo. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.