Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar derinate vaiku vardus
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Zemaiciuke
QUOTE(sena niekšė @ 2011 03 28, 17:36)
lietuviškai Rūta ir Ieva yra augalai. o Biblijoj -- toli gražu wink.gif

o dėl derinimo -- siaubingiausias atvejis, kai tėvai broliui ir sesei duoda literatūrinių meilužių vardus -- Adomas ir Ieva, Jūratė ir Kastytis, Romeo ir Džiuljeta  doh.gif
*

Pazistu teti Kastyti, kuris dukra pavadino Jurate. o pas mus mokykloj mokesi brolis su sese Egle ir Zilvinas 4u.gif
muminukas
QUOTE(Zemaiciuke @ 2011 03 29, 12:17)
Ppas mus mokykloj mokesi brolis su sese Egle ir Zilvinas  4u.gif
*

aš žinau dvynius Eglę ir Žilviną, tik jie jau smarkiai pagyvenę, apie 60 m.
Kvaksytė
Na štai mes jau irgi turim sesę ir varduką. Pirmoji dukrytė Austėja, o antrąją pavadinom Gabija.
linosska
mirksiukas.gif Musu sūneliu vardai Laurynas ir Liutauras. Mes rinkome is tos pacios raides rolleyes.gif
Nalivaika85
Labai gražu kai vardai derinami. smile.gif Pažįstu sesutes,bet ne dvynukes,kurių vardai Milita ir Evita:) Derinasi skambesiu:)
Nireglina
Aš turbūt esu viena iš nedaugelio, kuriai panašūs vaikų vardai nekelia didelio susižavėjimo. Mano sūnų vardai absoliučiai nedera. Nemačiau prasmės juos derinti. Vaikai skirtingi, skirtingi jų charakteriai, įpročiai, išvaizda, tad ir vardai visai skirtingi.
lacham
QUOTE(Nireglina @ 2011 04 28, 00:27)
Aš turbūt esu viena iš nedaugelio, kuriai panašūs vaikų vardai nekelia didelio susižavėjimo. Mano sūnų vardai absoliučiai nedera. Nemačiau prasmės juos derinti. Vaikai skirtingi, skirtingi jų charakteriai, įpročiai, išvaizda, tad ir vardai visai skirtingi.
*

pritariu 100 proc thumbup.gif
pasiderint galim sijona prie palaidines: tongue.gif
juk kiekvienas zmogus:-individualus:-su savo isvaizda, charakteriu:-

Vienintelis dalykas , i kuri, manau reikia, atsizvelgt< pavarde:- reikia, kad graziai skambetu vardo ir pavardes junginys:-
muminukas
QUOTE(Nireglina @ 2011 04 27, 22:27)
*

matai, dar kaip į tą derinimą žvelgssi. maniškių iš pirmo žvilgsnio vardai skirtingi - vieno superdažnas, kito superretas, trečio planuojame tokį nelabai dažną, bet lyg ir populiarėjantį. pirmos raidės skirtingos. galbūt į akis krinta trumpumas. bet aš esu juos suderinusi - jie visi hebrajiškos kilmės, su literatūros tradicija, labai seni lietuviški trumpiniai (na, pirmojo ne trumpinys, bet vis tiek labai seniai atėjęs į mūsų vardyną).
Beža
Nederinom schmoll.gif sūnui rinkom vardą pagal reikšmę,norėjosi susieti vardą su Dievu ar panašiai ir norėjosi trumpo vardo,na su reikšme taip ir nuklydome į lankas,bet užtad radom gražų vardą Aldas,na o dukrai norėjom trumpo vardo (tik tuo vaikų vardai ir panašūs, sudaryti iš dviejų skiemenų) norėjom Guoda,kliuvo kažkuom mums šis vardas ir pavadinome Kela rolleyes.gif
Idole
QUOTE(... @ 2010 08 02, 15:27)
Manau, kad paderinti kazkiek reikia, na, kad nebutu Jonas ir Aironas.
*

O kuo blogai? biggrin.gif jei jau Jonas, tai antras irgi turi būti Petras arba Anzelmas? lotuliukas.gif Gal, pvz., Jonas pavadintas kokio brangaus žmogaus garbei, o antrasis jau koks šiuolaikiškesnis vardas, išvis nematau bėdos tame derinti, nederinti, kaip nori, taip darai ax.gif

O pasisakymai "reikia ir net būtina", tai ką aš žinau lotuliukas.gif Būtina nebent į tualetą nueiti, kai reikia biggrin.gif
Apache
QUOTE(Nireglina @ 2011 04 27, 21:27)
*

drinks_cheers.gif man irgi nelb skamba kaip skambesys vienodas,gaunais kaip zaidimas koks. Nzn,man ne pries sirdies mazdaug toks derinimas Nojus - Rojus. Ta prasme pats kirtis ten pat,tai man nelb. Mes nederom,abiem norejom trumpu vardu,kad tiktu prie pavardes ir tiek.
Tiūtė
Man gražu ,kai vardai prasideda iš tos pačios raidės. smile.gif Kartais gražu ir kai panašiai skamba. smile.gif
Atlantida
Mes specialiai nederinom - bet netycia gavosi gana suderinta - as Julija, dukra Ieva (skamba gi kaip Je..va), sunus Joris. Vyras is A raides, prie musu gavosi nepriderintas. biggrin.gif
zivjana
Pirmasis sūnus pavadintas mano senelio vardu. Antrajam ieškojau vardo, kuris savo kilme ir skambesiu (o ir skiemenų skaičiumi - abu vardai ilgesni, triskiemeniai) derėtų su pirmuoju, manau pavyko thumbup.gif Justinas ir Martynas mirksiukas.gif
Močiutė Eglutė
QUOTE(Tiūtė @ 2011 07 07, 00:26)
Man gražu ,kai vardai prasideda iš tos pačios raidės. smile.gif Kartais gražu ir kai panašiai skamba. smile.gif
*

Oi, ne, patarčiau to nedaryti! Dukrų vardų pirmieji skiemenys vienodi, bet ne specialiai - Justina (Justė) ir Jurga. Kai reikia kurią nors greitai pašaukti, dažnai susipainioju (na, senatvinis marazmas man dar neprasidėjo smile.gif ), ir dažnai gaunasi "jurgstė". O su sūnų vardais tokių problemų nėra, nes jie, nors ir yra tradiciniai krikščioniški graikiškos kilmės vardai, yra visiškai skirtingi.
Ramunita
derinimas gali būti labai įvairus: skambesys,pirmosios ar pasikartojančios raidės,prasmė,vardų istorija(tarkim abu vaikai pavadinti senelų vardais) ir t.t.
Tarkim Giedrė ir Rasa,na tarpusavyje skambesiu nepanašūs,o va reikšmių panašumą galima pamatyt ax.gif
luli
Man asmeniskai grazu,kai vaiku vardai dera,pvz,jei vieno vaikucio vardas trumpas,tai ir kito vaikucio noretusi trumpo vardo,jei ilgas vardas tai ir kitas turetu buti ilgas.Grazu,jei vardai prasideda ta pacia raide.Jei vieno retas vardas,tai manau ir kito vaikucio butu grazu taip pat retas.
Parasiau tik savo nuomone 4u.gif
une
cia ta derinima tai kaip supranti dar... ax.gif as pvz galvojau, kad derinu- Lukas ir Nojus, dabar mazeliui, jei bus berniukas renkam vardus: labai grazus Kajus ir Pijus, bet man visiskai neskamba salia Nojaus smile.gif Nojus-Pijus/Kajus schmoll.gif sviestas sviestuotas. o va sita tema paskaiciau, tai cia kaip tik taip siuloma ir tai vadinama derinimu tongue.gif
zodziu skirtingai zmones derinima supranta, todel kas vienam atrodo suderinta, kitam gali skambeti visai ne kaip...
Sisi
Rinkom abiems trumpus vardus, bet gal labiau dėl patogumo, nei dėl derinimo. Ilgus vardus vistiek bando žmonės patrumpinti, tai mums pasirodė geriau iškart trumpas bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.