QUOTE(muminukas @ 2007 01 24, 21:46)
Mes derinom. Nenorėjau, kad būtų kaip skirtingų operų arijos.
man irgi patinka derantys tarpusavyje vardai. va jei butu mergyte, tai mes butume pavadine ja Nėja, bet kadangi bus ir antras berniukas, tai esam pasimetime. kad deretu prie Nojaus, galvojam apie Kajaus varda, o siaip dar sarase Tauro vardas, bet jis nedera. ka patartumet?
QUOTE(nojus @ 2007 01 25, 14:49) man irgi patinka derantys tarpusavyje vardai. va jei butu mergyte, tai mes butume pavadine ja Nėja, bet kadangi bus ir antras berniukas, tai esam pasimetime. kad deretu prie Nojaus, galvojam apie Kajaus varda, o siaip dar sarase Tauro vardas, bet jis nedera. ka patartumet? na, Nojus prie Kajaus tinka pagal skambesį. dar tiktų ir koks kitas biblinis arba N raide prasidedantis
Mudvi su sese esam Inga ir Agnė tai iš kitos pusės išeina Agni ir Ėnga, bet jie nederino taip netyčia išėjo
Visai gražu kai derina
Na, ir as dabar galvoju ka daryti.. pirmas sunus Paulius.. man tas vardas nuo vaikystes buvo grazus, beje mano mylima prosenele buvo Paulina.. bet antram vaikui vardo neduosim Povilas juk.. man kazkaip siek tiek juokingai atrodo. Galvojam apie Vincenta arba Kaju.. mergaitei Upe ir visai nesiderintu prie Pauliaus. Bet kita vertus, vaikai juk skirtingos asmenybes, gal nereikia ju taip suvienodinti? Nezinau.. neapsisprendziu
QUOTE(Ecola @ 2007 01 25, 15:33) Na, ir as dabar galvoju ka daryti.. pirmas sunus Paulius.. man tas vardas nuo vaikystes buvo grazus, beje mano mylima prosenele buvo Paulina.. bet antram vaikui vardo neduosim Povilas juk.. man kazkaip siek tiek juokingai atrodo. Galvojam apie Vincenta arba Kaju.. mergaitei Upe ir visai nesiderintu prie Pauliaus. Bet kita vertus, vaikai juk skirtingos asmenybes, gal nereikia ju taip suvienodinti? Nezinau.. neapsisprendziu man gražu, kai derinama sveikai, na, ne Linas ir Lina ar Paulius ir Povilas manau, prie Pauliaus gražiai dera Vilius. QUOTE(nojus @ 2007 01 25, 14:49) man irgi patinka derantys tarpusavyje vardai. va jei butu mergyte, tai mes butume pavadine ja Nėja, bet kadangi bus ir antras berniukas, tai esam pasimetime. kad deretu prie Nojaus, galvojam apie Kajaus varda, o siaip dar sarase Tauro vardas, bet jis nedera. ka patartumet? Kai skaičiau šį postą, dar iki galo neperskaičius pirma mintis šovė - tiktų Kajus. Man kažkaip gražiau, kai galūnė dera. Yra nemažai vardų su galūne -us.
Pas draugą yra labai daug puseserių (iš vienos šeimos, ten berods 7 ar 8 vaikai) tai galima sakyt, kad vardai priderinti, visų neatsiminsiu, bet keli: Rasa, Aušra, Eglė, Ramunė... Ir kiti tokie pat, vaikinų irgi
QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 02, 12:03) pazistu seima kur vaiku vardai labai graziai dera, pvz Saule ir Vejas. Ar manote, kad tai skirtingi žmonės, kurie gyvens savo gyvenimus ir jums nesvarbu, kad jie nederes tarpusavyje. renkate tokius, kokie jums grazus? Lietuvos atgimimo metais Lietuvoj buvo tokia veikėja - Liucija Baškauskaitė. Tai jos vaikų vardai irgi tokie. Bet man jie nedera.. nemanau, kad reiktų derinti kažkaip vardus. Vardus reikia rinkti tokius, kad žmogučiui tiktų, ir tėvams patiktų. įdomu, ar "keistuose" varduose jau yra JUPITERĖ?
Baškauskaitės vaikai Vėjas ir Vasara
QUOTE(nojus @ 2007 01 25, 13:49) man irgi patinka derantys tarpusavyje vardai. va jei butu mergyte, tai mes butume pavadine ja Nėja, bet kadangi bus ir antras berniukas, tai esam pasimetime. kad deretu prie Nojaus, galvojam apie Kajaus varda, o siaip dar sarase Tauro vardas, bet jis nedera. ka patartumet? O man Tauras 100 kartų gražesnis vardas už Kajų Aš tai iš viso nematau prasmės tame vardų derinime
Ir man atrodo beprasmiska deti vaikams derancius vardus,vistiek juk kartu negyvens.Mano mergytes vardas Ruta,tai MB kitai dukrytei kuri yra
QUOTE(monie @ 2007 01 25, 18:28) O man Tauras 100 kartų gražesnis vardas už Kajų Aš tai iš viso nematau prasmės tame vardų derinime nu va, kai as savo vaiko paklausiu, koks jam vardas grazesnis, tai jis irgi Tauras sako QUOTE(monie @ 2007 01 25, 19:02) Aj nu tai mes tada ir apsistosim ties Tauru matyt. beto ir pagal horoskopa Jautis bus, va ir susiderinsim
man Tauras irgi labai gražu.
QUOTE(nojus @ 2007 01 25, 13:49) man irgi patinka derantys tarpusavyje vardai. va jei butu mergyte, tai mes butume pavadine ja Nėja, bet kadangi bus ir antras berniukas, tai esam pasimetime. kad deretu prie Nojaus, galvojam apie Kajaus varda, o siaip dar sarase Tauro vardas, bet jis nedera. ka patartumet? Kajus labai gražu, bet man labai kūdikiškas vardas, ta prasme nelabai įsivaizduoju suaugusį vyrą tokiu vardu
Musu vaikai: Juozas, Elze ir Anele. Tai jau jus pasakykit, dera cia ar ne? Kaip ir nederinom labai, bet visi senove dvelkia... tai gal cia ir tas rysys? As pritariu nuomonei, kad jei sunus Jonas, tai dukros Dziulijola ar Aristida nebepavadinsi. Jau koks stilius tevams patinka, tai tokiu ir vadina, tai is cia ir tas susiderinimas...
QUOTE(Liumba @ 2007 01 26, 23:13) Musu vaikai: Juozas, Elze ir Anele. Tai jau jus pasakykit, dera cia ar ne? Kaip ir nederinom labai, bet visi senove dvelkia... tai gal cia ir tas rysys? As pritariu nuomonei, kad jei sunus Jonas, tai dukros Dziulijola ar Aristida nebepavadinsi. Jau koks stilius tevams patinka, tai tokiu ir vadina, tai is cia ir tas susiderinimas... mūsų sūnus Jonas. mergaitės, jei kada susilauksim, tikrai nebus pavadintos nei Adele, nei Elena, nei Antanina ar kitais mums suprantamais kaip senoviškais vardais. sakyčiau, yra per daug jaunų Jonų, kad vardą senoviškiems reiktų priskirti. QUOTE(M & G @ 2007 01 26, 09:09) o gal ideja ir nebloga? QUOTE(dark @ 2007 01 26, 19:47) Kajus labai gražu, bet man labai kūdikiškas vardas, ta prasme nelabai įsivaizduoju suaugusį vyrą tokiu vardu kai suaugs tas vyras, gales pasikeist QUOTE(muminukas @ 2007 01 27, 10:04) atsainus ir nerimtas požiūris nuo kada pajuokaut negalima?
Pas mus bus Faustas ir Herkus. Dera čia ar ne?
Beje, mane tai kaip nervina, kai kiti išgirdę Faustą, sako, kad čia be ryšio, vos ne serialas, Gėtės prisiskaičius ir t.t. Faustas yra labai senas ir dar šventas vardas. Man tik du žmonės (viena kolegė ir anyta) yra kiek intelektualiau apibūdinę šį vardą. Sako-o, kaip Faustas Latėnas.
Maniškiai Monika ir Motiejus(Matas,vadinam pilnu vardu), vardus išrinkau aš ir taip išėjo, kad pataikiau prosenelių(iš vyro pusės)vardus, visai to nežinodama.Nesistengiau vardų derint, bet taip jau prilipo tas Motiejus ir viskas.
Pažįstu Žilviną ir Eglę, Jūratę ir Kastytį...
Pati taip nederinčiau ir nederinsiu tikrai. Turim Gretutę, bet Jonuku berniuko ko gero nevadinsiu. Tačiau tas derinimas aktualus tik tol, kol vaikai su tėvais gyvena, kol nesuauga. Kai palieka tėvų namus, tokios sąsajos nelabai reikšmės turi...
Koks mergaites vardas labiausiai derintusi prie jos broliuko vardo Povilas?
Is anksto dekoju is pasiulytus vardelius.
Paulina(Paula)
Man tai labai gražiai derintųsi Paulina, be to tai labai nuostabus vardas
Bet šiaip daug dalima priderinti, galima derinti pagal pirmą raidę: Patricija, Palmyra, Palmira, Polina... Gaima pagal kilmę (Povilas atrodo kilęs iš lotynų, taigi galima rinktis iš daugybės tos pačios kilmės vardų): Renata, Uršulė, Glorija, Laura, Olivija, Silvija... Galima pagal ilgumą paderinti (pvz., toks pats raidžių skaičius Galima derinti pagal tai, kad abu vardai būtų šventi, taigi parinkti kokį gražų šventą vardą: Marija, Aurėja, Monika, Joana... Arba išvis, derinkite taip, kaip Jums skamba gražiausiai, kai abu vardai tariami kartu Tikrai daug derinimo būdų ir yra iš ko pasirinkt
O man atrodo, kad svarbiau derinti prie pavardės, o ne prie brolio vardo
O man be rysio butu Povilas ir Paulina
ir pagal pirma raide nepatinka Derinciau, jei derinciau, tai tikriausiai pagal vardo kilme beje, pati nenoreciau buti prie kazko priderinta QUOTE(Marija Kotryna @ 2007 08 25, 21:26) Koks mergaites vardas labiausiai derintusi prie jos broliuko vardo Povilas? Is anksto dekoju is pasiulytus vardelius. Povilas - Dovile manyciau su -o tinka vardai Papildyta: QUOTE(joločka @ 2007 08 26, 08:54)
Kai rinkome vardą antram sūnui, derinome ne prie pirmagimio vardo, o prie pavardės.
Prie vardo Povilas derinčiau kokį nors šventą moterišką vardą.
O kam derinti? Ir rūbus derinsit? Ir gyvenimo stilių? Geriau prie pavardės derinkit, tikrai daugiau naudos bus.
o man nepatinka,kai jau visiskai buna aisku,kad vardai priderinti,jie juk ne dvyniai kokie....reikia individualumo ,ir atskirumo kartu(bet prie povilo tai marija tikrai tinka)
oi, visokie tinka...
Povilas+Irma; Povilas+Marija, Kotryna, Antanina, Magdelelena... tiesiog Povilas jau taip seniai yra mūsuose prigijęs vardas, kad prie jo bet kas dera, t.y. universalus, nereikia nieko derinti.
Povilas visai nepretenzingas vardas, manau tinka tikrai daug vardų prie jo
O man prie Povilo tinka Agnietė, bet siaip cia kitos mamos teisios nereikia brolio ir sesers vardu derinti tarpusavyje.Mano pusesere turi dukra Ieva ir sunu Adoma. Keistokai skamba bent jau man.
Man patiko ideja su "O" raide
Povilas + Monika Povilas + Dovile Povilas + Roberta Povilas + Solveiga Povilas + Kotryna Povilas + Loreta Povilas + Nomeda
Man tai labai derinasi Povilas su Vilija ir Radvilė, nes mano brolio vaikų tokie vardai, tai asocijuojasi
Kam isvis derint broliu ar seseru vardus
|