Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Svogūnai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
Vėpla
Gal kas bandėt marinuoti svogūnus? Nusipirkau parduotuvėj marinuotų svogūnėlių. Neaštios, mažos galvutės, labai skanu prie kokio kepsnio.
Freja
As dazniausiai marinuoju su pomidoru padazu. Supjaustau pusrutuliais, idedu t. padazo, sumaisau ir kiek palaikius jie puikiai pasimarinuoja. Ypac skanu prie saslyku. thumbup.gif
Asta
QUOTE (siga @ 2004 08 19, 16:31)
Gal kas bandėt marinuoti svogūnus? Nusipirkau parduotuvėj marinuotų svogūnėlių. Neaštios, mažos galvutės, labai skanu prie kokio kepsnio.

Mazos tos galvutes ne shiaip - ju tokia veisle. "Sharlote" lygtais jei gerai menu... Todel abejoju jei bandytum paprastus svogunus marinuoti, ar jie gautusi visai tokie g.gif
meduliukas
O TU NORI ZIEMAI MARINUOT AR GREITAM VALGYMUI PRIE KEPSNIO??? g.gif TURIU DU SKIRTINGUS RECEPTUS - PAIESKOSIU IR IDESIU biggrin.gif
Vėpla
QUOTE (meduliukas @ 2004 08 19, 20:42)
O TU NORI ZIEMAI MARINUOT AR GREITAM VALGYMUI PRIE KEPSNIO??? g.gif TURIU DU SKIRTINGUS RECEPTUS - PAIESKOSIU IR IDESIU biggrin.gif

Žiemai. Kartais tingiu iki rūsio nueit blink.gif tai iš stiklainio išsitraukčiau laugh.gif Būčiau labai dėkinga už receptą
Asta
QUOTE (meduliukas @ 2004 08 19, 19:42)

Dek abu, atsirinksim kas kam tiks wink.gif
Mil@na
Labutis clap.gif ! Sesuo atveze labai daug graziu ir dideliu svogunu. Ka is ju butu galima pagaminti unsure.gif ? Kazkur buvau radusi recepta, kaip pasigaminti bulviu ir svogunu pyraga, bet neberandu...O ka jus skanaus is ju gaminate? g.gif
Medeina
Supjaustyti žiedais, pamirkyt į tešlą ir iškept aliejuj thumbup.gif prie alaus thumbup.gif , ypač pamirkant į kokį aštrų padažiuką.
O šiaip svogūnai negenda tongue.gif tongue.gif , jei ir nieko negaminsi,būsi visai žiemai apsirūpinus wink.gif
Sonatina
Išsivirti svogūnų sriubą thumbup.gif

SVOGŪNŲ SRIUBA
4 porcijos

6 dideli supjaustyti svogūnai
4 valg. š. sviesto
6 puodeliai sultinio (1 puodelis - ~250 ml)
1 valg. š. miltų
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio
skrudintos duonos kubeliai

Dideliame puode ištirpinti sviestą. Dėti svogūnus ir kepinti, kol suminkštės. Suberti miltus ir išmaišyti. Pilti sultinį, dėti druskos ir pipirų pagal skonį (jei reikia). Virinti 15 min. Supilstyti į dubenėlius, suberti skrudintos duonos kubelius, užbarstyti tarkuoto sūrio.
smike
Apkepu supjaustytus ziedais svogunus, iberiu druskos, pipiru, uzdedu grietines ir dar pasildau truputi. Su perlinem arba miezinem kruopom liux padaziukas gaunasi! smile.gif
nerile
Svogunas- prieskonine darzove, ka cia prigaminsi is so. Tikrai, pasidek kur sausai ir turesi iki pavasario, jei daug atveze.
Rigedora
man tai skanu garnyrui marinuoti svogūnai prie keptuvinių šašlykų smile.gif kiaulienos gabaliukus iškepu-kaip guliašui-tiesiog suverčiu į keptuvę, pabarstau druska ir pipirais, užvožiu dangčiu ir kepu, paskui truputį dar paskrudinu. Prie to reikia birių ryžių ir marinuotų svogūniukų, dar skanaus kečiupo. O svogūnus supjaustau kuo plonesniais šiaudeliais ir užplikau verdančiu vandeniu, dedu druskos, cukraus, pilu acto po truputį-vis ragaudama, kol gaunasi marinatas saldžiarūgštis. Svogūnus uždengiu ir palieku atvėsti... paskui nukošiu ir valgom prie keptos mėsytės su ryžiais... dar man skanu tokie svogūnai prie fri bulvių ir sūdytos silkutės thumbup.gif galima svogūnus paruošti ir iš vakaro, arba šiek tiek anksčiau, kad spėtų atvėsti.

o šiaip tai mūsų šeimoje jų sunaudojama labai daug-aš jų dedu daug visur. va dar prisiminiau kad man būdavo labai skanu simuštiniai su svogūnais-juoda duona, sviesto neplonai-kadf priliptų svogūnai-ir smulkiai smulkiai sukapoti svogūnai ant viršaus pabarstyti druskyte. Tokius sumuštinius mums, vaikams, darydavo močiutė, ypač žiemą, kai virusai puldavo. paragaukit wink.gif tikrai skanu ...
bea
O man toks sumuštinis turi būti BŪTINAI su svogūnais pjaustytais ŽIEDELIAIS smile.gif. fantastiškai skanu. dar jei ant viršaus svogūnų laiškų pabarstyt truputuką ar kapotų petražolių.... mmmmmmmm...
Shiduh
kepiau tuos svogunu ziedelius tesloje blink.gif blink.gif blink.gif
gavosi kazkoks kosmaras huh.gif blynas, o viduje toks sleikstus minkstas svogunas dry.gif , gal ka ne taip padariau g.gif
Medeina
QUOTE (hobo @ 2004 11 04, 06:25)
kepiau tuos svogunu ziedelius tesloje blink.gif blink.gif blink.gif
gavosi kazkoks kosmaras huh.gif blynas, o viduje toks sleikstus minkstas svogunas dry.gif , gal ka ne taip padariau g.gif

Aš keptus valgiau "Šeduvos malūne"-man labai patiko thumbup.gif ,tešla trapi..Pati negaminau, bet pasiūliau,nes galvojau,kad nieko " chitro" ten juos pasigamint wink.gif Gaila,kad nepavyko sad.gif Kepimo niuansų nezinau sad.gif
Shiduh
tai buvo kepimo aprasymas kazkurio temoj. man irgi gavosi gan traskus tokie, bet tesla dzin esmė, kad viduj toks sleikstus svogunas laugh.gif gal kitiem kaip tik tai butu labai skanu, vat buvau namie viena tai pasigaminau pries nml ir suds gavosi.
Libra
Ar nereikejo ta svogunkuka pavolioti miltuose? g.gif
Shiduh
taigi pavoliojau tesloj, kuria dariau is miltu biggrin.gif
Libra
Vat tame ir reikalas, kad pirmiausiai apvolioti miltuose, kad svogunas sausesnis butu, o tik paskui telsoje. Bent as taip manau, teoriskai taip gal, praktiskai nebandziau biggrin.gif
Shiduh
bet tai kur man dabar bliudą tų keptų svogūnų dėt, siūliau katei, bet labai isižeidė laugh.gif
Libra
Dar priedo valerijono pasiulyk, tada jai vienodai bus ka esti laugh.gif
Medeina
QUOTE (hobo @ 2004 11 04, 07:19)
bet tesla dzin esmė, kad viduj toks sleikstus svogunas laugh.gif

Tai gal tu svogūnų nemėgsti g.gif O gal svogūną paprieskoniuot ir pamarinuot reikėjo g.gif
Shiduh
tai vat jau išsiaiškinau:))nuo durnumo vaistų nėr, paskambinau draugui pasiguosti, o jis sako, tai gi tu svogūnų nemėgsti. nu visai iškvėšau per darbus ir mokslus. buvau pamiršus, kad svogūnų nemėgstu. blink.gif blink.gif
une
hobo, rasei ,kad gavosi "blynas , o viduje svogunas". kokia tesla darei? g.gif is tiesu turi gautis tokia traski plutele ant to svoguno... na tu nemegsti,bet gal kitos bandys:

tesla:

1,5 puodelio miltu
2 kiausiniu tryniai
~ puodelis nusigaravusio alaus
druskos ir pipiru

1. is siu produktu padaryti tesla.

2. svogunus atskyrus ziedeliais trumpai nuplikinti karstu vandeniu, pabarstyti druska ir pipirais, tada mirkyti tesla ir atsargiai su deti i karsta alieju.

3. truputi padazyti skaniausiam kecupe ir valgyti uzgeriant skaniausiu alumi thumbup.gif thumbup.gif
Shiduh
nu panašiai ir dariau tik vietoj alaus vandenį pyliau ir su svogūnais nesiterliojau tiek. į tešlą ir į keptuvę, ten jie labai staigiai suskrusdavo. daugiau nieko iš svogūnų negaminsiu. per visą mano virėjavimo istorija (pradėjau 2004 09 01) jau trečias sugadintas patiekalas. pirmas buvo pagal smikes man rodos receptą makaronai su kopūstais(va ten tai nerealią šlykštynę pagaminau), tada 2 kartus dariau koldūnus arbu kartus buvo visiškas fiasko ir dabar šitie svogūnai. jaučiu reik mest gamint, kol mirtinai nenusinuodijau.
une
prajuokinai laugh.gif alus ir vanduo ummmmm kaip skiriasi laugh.gif o siaip tai, niekas negime mokedamas wink.gif o tau,kaip supratau dar ankstyva kudikyste biggrin.gif po keliu metu prisiminsi ir juoksiesi. visos ta praejom tikriausiai,tiek viena anksciau ,kita veliau biggrin.gif
norge
Prancūziškas svogūnų pyragas, nuo kurio "alpsta" visa mano šeima smile.gif :

Paruošiam tešlą: margarino 300-400 gr., grietinės stiklinę, pora kiaušinių, druskos ir miltų. Galima iš tų pačių produktų daryti kapotą, galima minkyti- kaip kam patinka. Galima kiek pakeisti recepto proporcijas- tiesiog su laiku atrandi savo mėgstamiausią nesaldžios trapios tešlos receptą smile.gif. Taigi, paruoštą tešlą dedi į šaldytuvą.

Tuo metu supjaustai daug svogūnų, na, kilogramą-pusantro. Pakepini keptuvėje ant trupučio sviesto ar aliejaus, kol gražiai pagels.

Imi rūkytos šoninės (o jei nemėgstat šoninės, tai kokio kumpio), supjaustot plonom juostelėm.

Tada skardą išklojate tešla, užlenkiate kraštus. Ant viršaus dedate svogūnus. Ant jų- šoninę. Šoninės tikrai nedaug, tik kur-nekur po juostelę uždėti.

Viską kepti orkaitėje gal pusvalandį.

Tada iš grietinėlės, poros-trejeto žalių kiaušinių, druskos, prieskonių padaryti makaliūzę (aš grietinėlę skiedžiu pienu, nes mes, atseit, riebiai nevalgom smile.gif , bet pagal orginalų receptą- tik grietinėlė. Ją užpilti ant kepinio, skardą vėl dėti i orkaitę, kepti dar 10-15 min., kol masė sutirštėja ir gražiai apskrunda (galima su griliu pagreitint reikalą, jei yra tokia funkcija orkaitėje).

Mes šitą pyragą darome placiose neaukštose skardose, iškepęs jis būna gana plonas.

Laaaabai skanu. Ir neišsigąskit tu svogūnų gausybės. Pyragas tikrai puikaus skonio. thumbup.gif

Mane jį išmokė kepti bendramoksliai prancūzai, jis vadinasi "Kiš Loren" (aš, kaip "didi" prancūzų kalbos žinovė, nežinau, nei ką reiškia šis pavadinimas, nei kaip jis rašosi). Kažkada teko šio skanėsto ragauti ir Lietuvoje, Radisson'o viešbučio restorane. Ten jis kepamas mažomis porcijomis, kaip krepšeliais, kokių 10 skersmens. Patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Ten labai skanus, bet namuose darytas jam nenusileidžia nė truputėlio.

Skanaus!
Mil@na
Aciu smile.gif . Butinai isbandysiu to pyrago skoni clap.gif
Mera
Nu jau ta norge tikra saunuole, taip issamiai cia viska surase, man net seiles nutyso, teks kepti ir paragauti essen.gif
svetima
QUOTE (norge @ 2004 11 05, 13:14)
Paruošiam tešlą: margarino 300-400 gr., grietinės stiklinę, pora kiaušinių, druskos ir miltų. Galima iš tų pačių produktų daryti kapotą, galima minkyti- kaip kam patinka.

Iskart kilo masėe klausimu:
1) koks margarinas?
2) kiek miltu?
3) ka reiskia kapota?
4) minkyt- rankom?

Sorry uz durnus klausimus-nieko nenusimanau apie teslas, isskyrus blynu tesla doh.gif
Vakar pvz. pirma kart dariau virtinukus-tinginius, tai niekaip nesupratau kaip ten minkyt- su sakute ar su rankom, viskas limpa, nu bet gavosi visai liuks laugh.gif
norge
QUOTE (svetima @ 2004 11 05, 15:38)
Iskart kilo masėe klausimu:
1) koks margarinas?
2) kiek miltu?
3) ka reiskia kapota?
4) minkyt- rankom?

Sorry uz durnus klausimus-nieko nenusimanau apie teslas, isskyrus blynu tesla doh.gif
Vakar pvz. pirma kart dariau virtinukus-tinginius, tai niekaip nesupratau kaip ten minkyt- su sakute ar su rankom, viskas limpa, nu bet gavosi visai liuks laugh.gif

biggrin.gif

Margarinas. Esu reklamos auka, perku kepimui geriausią margariną "Vilnius". Ir jei atvirai, tai padarau tos tešlos daaug, iš puskilogramio margarino ir didelio indelio grietinės. Kiek lieka- dedu i šaldymo kamerą- praverčia kibinams ar - niam niam- svogūnų pyragas, antras dublis. biggrin.gif

Miltai... Siaip jau liuks gaunasi su Extra miltais, Kauno Extra- thumbup.gif . O kiek tų miltų reikia- nežinau unsure.gif . Visada dedu "iš akies".

Kapota tešla- labai geras daiktas tinginiams. Reikia sudėti į didelį platų dubenį skiltelėmis ( huh.gif ) pjaustytą margariną, užvarvolinti grietinę, sumušti kiaušinius, dėti druską, tada pilti stiklinę miltų. Pasiimti patį didžiausią - kiaulinį peilį ir taip lyg pjaustyti, lyg kapoti tą masę, kol daugmaž i vieną sulipdai. Tada dar dėti stiklinę miltų, vėl pjaustyti-kapoti. Ir vėl miltų dadėti. Tol, kol visa tešla pasidaro tokiais lyg ir gabaliukaiss miltuotais. Persistengti nereikia, labai greit viskas susikapoja. biggrin.gif Tada pabandyti viską suspausti rankomis, iš vienos pusės paspausti, apversti, paspaudyti iš kitos pusės. Jei kur margarinas prasimuša- užberti miltų saują, nepagailėti. Ir taip pavartyti, paspausti, miltų vis paberti. Na, margarininės tešlos nereikėtų ilgai minkyti, kad margarinas perdaug neišsileistų. Tada dedi į šaldytuvą. Kai ištrauki po pusvalandžio (o gali ir per naktį palikti- labai patogu- iš vakaro padaryti), tai imi po gabalą tos tešlos, pakočioji, dar pabarstai miltų, jei limpa, jei margarinas labai lenda lauk (tešla tokia nevisiškai vientisa). Ir apklijuoti kepimo popieriumi išklotą skardą. Tešla (gabalas prie gabalo) lipdosi gerai.

Kuo kapota tešla geresnė nei minkyta. Man tai labai patinka, kad kepinys gaunasi puresnis, tokiais lyg sluoksniukais. Jei tokia tešla naudojama kibinams, tai jų išvaizda gal nusileidžia minkytos tešlos kibinams (paviršius nėra toks lygus), bet atkandus- jis tiesiog tirpsta burnoje, byra i sluoksniukus, gabalelius ir tirpsta. biggrin.gif

Tokis tat traktatas apie tešlą. biggrin.gif

P.S. Svetimai- minkyti gali rankom, gali kojom - čia jau kaip kam patogiau. biggrin.gif
une

butinai reikes pabandyti ta pyraga thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1099732896[/mergetime]
Norge, dar ir as klausimuka wink.gif
rasei : prieskoniu
tai kokius pati naudoji? na ,kad labiau atitiktu originalu recepta...?
kovo
As dar gryztu prie svogunu tesloje.Gal i tesla reiketu ideti kelimo milteliu,o ar kiausinio baltymo nereikia.As meginau kepti kol karsti dar nieko bet kai atsalo tai susmuko ir vieni riebalai paliko.Bjauru i rankas paimti.Gal kazka ne taip padariau.
une
QUOTE (Egidijos @ 2004 11 06, 18:47)
As dar gryztu prie svogunu tesloje.Gal i tesla reiketu ideti kelimo milteliu,o ar kiausinio baltymo nereikia.As meginau kepti kol karsti dar nieko bet kai atsalo tai susmuko ir vieni riebalai paliko.Bjauru i rankas paimti.Gal kazka ne taip padariau.

kazka matyt tikrai ne taip g.gif as pati vakar dariau. liux gavosi. vyras net papriekaistavo,kad per mazai padariau rolleyes.gif zinai, pagalvojau gal tu per skysta padarei tesla? ji tokia klampi klampi gaunasi... kartais po to,kai pavilgau tesloje,dar apvolioju dziuveseliuose, taip vyrui labiau patinka.is tiesu labai skanu, bet tada man rieboka kazkaip... o man skaniausi tik tesloje. visai visai neriebus, ir pakankamai tvirti, ziedelis grazus islieka...

o jei vis del to,dar kada bandysi-pilk maziau alaus gal. rasiau ,kad reikia apie puodelio, tai pilk kokia 3/4 sakyciau. (as mazdaug is akies jau zinau kiek reikia).
norge
QUOTE (une @ 2004 11 06, 11:19)
butinai reikes pabandyti ta pyraga thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1099732896[[b]*norge rgetime] [/b]
Norge, dar ir as klausimuka wink.gif
rasei : prieskoniu
tai kokius pati naudoji? na ,kad labiau atitiktu originalu recepta...?

Kai Kiš Loreną gamino mano draugai prancūzai, tai jie dėjo tik pipirų ir druskos, bet veiksmas vyko studentaujant, tai suprasi čia- ar ne iš "biednumo" tik tokie prieskoniai buvo rolleyes.gif . Tačiau ir tas svogūnų pyragas buvo puikus.

O aš labai mėgstu dėti kario- ir dėl skonio, ir dėl spalvos. Dar peletrūno, krapuku smulkių. Arba pipirų.

Žodžiu, pagal skonį. wink.gif
Aurute
QUOTE(norge @ 2004 11 05, 16:13)
Prancūziškas svogūnų pyragas, nuo kurio "alpsta" visa mano šeima  smile.gif :

Paruošiam tešlą: margarino 300-400 gr., grietinės stiklinę, pora kiaušinių, druskos ir miltų. Galima iš tų pačių produktų daryti kapotą, galima minkyti- kaip kam patinka. Galima kiek pakeisti recepto proporcijas- tiesiog su laiku atrandi savo mėgstamiausią nesaldžios trapios tešlos receptą smile.gif. Taigi, paruoštą tešlą dedi į šaldytuvą.

Tuo metu supjaustai daug svogūnų, na, kilogramą-pusantro. Pakepini keptuvėje ant trupučio sviesto ar aliejaus, kol gražiai pagels.

Imi rūkytos šoninės (o jei nemėgstat šoninės, tai kokio kumpio), supjaustot plonom juostelėm.

Tada skardą išklojate tešla, užlenkiate kraštus. Ant viršaus dedate svogūnus. Ant jų- šoninę. Šoninės tikrai nedaug, tik kur-nekur po juostelę uždėti.

Viską kepti orkaitėje gal pusvalandį.

Tada iš grietinėlės, poros-trejeto žalių kiaušinių, druskos, prieskonių padaryti makaliūzę (aš grietinėlę skiedžiu pienu, nes mes, atseit, riebiai nevalgom  smile.gif , bet pagal orginalų receptą- tik grietinėlė. Ją užpilti ant kepinio, skardą vėl dėti i orkaitę, kepti dar 10-15 min., kol masė sutirštėja ir gražiai apskrunda (galima su griliu pagreitint reikalą, jei yra tokia funkcija orkaitėje).

Mes šitą pyragą darome placiose neaukštose skardose, iškepęs jis būna gana plonas.

Laaaabai skanu. Ir neišsigąskit tu svogūnų gausybės. Pyragas tikrai puikaus skonio. thumbup.gif

Mane jį išmokė kepti bendramoksliai prancūzai, jis vadinasi "Kiš Loren" (aš, kaip "didi" prancūzų kalbos žinovė, nežinau, nei ką reiškia šis pavadinimas, nei kaip jis rašosi). Kažkada teko šio skanėsto ragauti ir Lietuvoje, Radisson'o  viešbučio restorane. Ten jis kepamas mažomis porcijomis, kaip krepšeliais, kokių 10 skersmens. Patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Ten labai skanus, bet namuose darytas jam nenusileidžia nė truputėlio.

Skanaus!
*

Nuostabu 4u.gif . Sykį per draugės gimtadienį mane vaišino tuo svogūnų pyragu user posted image . Labai patiko, bet nepaklausiau recepto g.gif . Dabar mokėsiu 4u.gif . AČIŪ drinks_cheers.gif .
Kozete
O gal kas moka kepti svogūnų griežinėlius tešloje?
Žinote tokie kaip "Čili kaime", niam niam kokie skanūs.
Amalia
QUOTE(Kozete @ 2005 07 08, 15:17)
O gal kas moka kepti svogūnų griežinėlius tešloje?
Žinote tokie kaip "Čili kaime", niam niam kokie skanūs.
*

ScarlettMama "valgiai prie degtines" skyrely antram puslapy (nr.20) smulkiai aprasiusi ir net paveiksleli idejusi
jolitka
As kepu tokius sumustinius:

Smulkiai supjaustau kokius 5 l.didelius svogunus
Sutarkuoju 200-300g surio
Isplaku 4-5 kiausinius

Viska ilgokai maisau pridejusi prieskoniu pagal skoni, kol svogunai atrodo, kad istirpsta. Tada imu batono rieke, uztepu tos svogunu koses ir dedu i ikaitinta alieju ta puse, kur ta kose uztepta. Labai skanu ir kas svarbiausia ilgai negenda. Tinka veztis i keliones.
Aurute
QUOTE(jolitka @ 2005 07 16, 20:35)
As kepu tokius sumustinius:

Smulkiai supjaustau kokius 5 l.didelius svogunus
Sutarkuoju 200-300g surio
Isplaku 4-5 kiausinius

Viska ilgokai maisau pridejusi prieskoniu pagal skoni, kol svogunai atrodo, kad istirpsta. Tada imu batono rieke, uztepu tos svogunu koses ir dedu i ikaitinta alieju ta puse, kur ta kose uztepta. Labai skanu ir kas svarbiausia ilgai negenda. Tinka veztis i keliones.
*

Bandžiau šiandien kepti. Kilo klausimas: ar storai reikia tos košės užtepti? Ar kepti reikia tik iš vienos pusės ar apversti. Aš apverčiau ir kepiau iš abiejų pusių. Vyrai surijo, net nepaklausę kas čia yra. Man truputį per riebu. Gal kepti tik vieną pusę?
jolitka
Deti i labai gerai ikaitusi alieju. O patikrinti galima taip: imesti griezineli zalios bulves, ji iskart turi pagelst. Tada kai idedam i keptuve - temperatura sumazinam, kad keptu letai ir is abieju pusiu. O del storumo - jei tepam ant batono, tai koses tupu kaip puse batono riekes storio.

O ar skaniai gavosi?
Aurute
QUOTE(jolitka @ 2005 07 27, 23:25)

O ar skaniai gavosi?
*

Puikiai thumbup.gif essen.gif essen.gif essen.gif
Raseliuke
as darau tokius svogunus prie saslyku, visi sako, kad skanu, tinka ir prie kepsniu.

supjaustau svogunus griezineliais, tada pasidarau marinata:
1 litras salto vandens
3saukstai cukraus
1 saukstas druskos
100 gramu acto

viska ismaisyti ir uzpilti ant supjaustytu svogunu.

skanaus smile.gif
Akrila
Svogunai kimsti farsu

Is dideliu svogunu padarom "indelius" (isskaptuojam viduri) smile.gif Farsa sumaisom su prieskoniais (pipirai, druska arba vegeta), ir juo kemsam svogunu "indelius". Paruostus svogunus dedam i stiklini, karsciui atsparu, dubeni, pilame vandens (tiek, kad apsemtu maziau nei iki puses svogunu). Dedam i orkaite ir kepam 200 laipsniu temperaturoj. Valgome su virtomis bulvemis ir pomidoru padazu smile.gif Skanaus smile.gif
Kozete
QUOTE(une @ 2004 11 04, 12:54)
hobo, rasei ,kad  gavosi "blynas , o viduje svogunas". kokia tesla darei?  g.gif is tiesu turi gautis tokia traski plutele ant to svoguno... na tu nemegsti,bet gal kitos bandys:

tesla:

1,5 puodelio miltu
  2 kiausiniu tryniai
~ puodelis nusigaravusio alaus
druskos ir pipiru

1. is siu produktu padaryti tesla.

2. svogunus atskyrus ziedeliais trumpai nuplikinti karstu vandeniu, pabarstyti druska ir pipirais, tada mirkyti tesla ir atsargiai su deti i karsta alieju.

3. truputi padazyti skaniausiam kecupe ir valgyti uzgeriant skaniausiu alumi  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Taip norėčiau šiandien jų išsikepti, bet kad alaus neturiu. verysad.gif
Kaži, be alaus ar kas gautųsi?
Verba
QUOTE(Kozete @ 2005 12 27, 21:47)
Taip norėčiau šiandien jų išsikepti, bet kad alaus neturiu.  verysad.gif
Kaži, be alaus ar kas gautųsi?
*

Tikrai nesigaus,nes juk užsigert viską irgi reikia alumi drinks_cheers.gif
Kozete
QUOTE(Verba @ 2005 12 27, 21:51)
Tikrai nesigaus,nes juk užsigert viską irgi reikia alumi drinks_cheers.gif
*

Aš galvojau šitą užkandą prie degtinės duoti. 4u.gif
alexxandra
Sveikos,
gal kuri nors bande, atrado ar isrado dar koki marinuotu svogunu varianta??.. prasidejo saslyku sezonas, butu gerai suzinoti naujoviu bigsmile.gif
monagg
Su cukraus saldalu kepinti svoguneliai

-nuplikius dubenyje karstu vandeniu 500g. svogunu (mazu),
nukosiam, suberiam i puoda
-dedam 60g cukraus, druskos ziupsni, 40g sviesto, 50ml.vandens, uzverdam 15min.
-isgriebt kiaurasamciu
-likusi skysti kaitinam, kol sutirstes, sudedam atgal svogunus, pakaitinam, kol apsivelia tuo saldalu sutirstejusiu
!!!svogunai neturi istyzti!!!!
-svogunai patiekiami karsti su jautiena, sonkauliais, kepsniais, versiena....

Skanaus!!!!
essen.gif
londonas
as svogunus prie saslyku garnyro darau. svogunus supjaustau ir kecupu uzpilu, arba svogunus + actas su vandeniu siek tiek praskiestas. labai skanu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.