O iš kitos pusės irgi kvaila pati sedėsiu namie , o vaiką į lopšelį vesiu.
Tai kaip daryt? Kada pradėt? Patarkit
P.s. kitam daržely (jis toliau nuo namų) užrašė nuo rugpjūčio ir nieko panašaus nesakė.
Sveiki, susidūriau su tokia problema, esu mokytoja , tad nuo rugsėjo grįžtu į darbą. Kai nuėjau į lopšelį ir paprašiau, kad mano mažylę užrašytų nuo rugpjūčio, vedeja pareiškė, kad rugpjūty dauguma auklėtojų atostogauja, grupės buna jungtinės ir vaikas vis tiek nepripras. Kadangi pradėti vesti nuo rugsėjo negaliu, ji pasiūlė pradėti nuo gegužės, o paskui bus galima kokį mėnesį - du nevesti. Man tai atrodo beprasmiška, kam tada pratint jei paskui vėl nevesti?
O iš kitos pusės irgi kvaila pati sedėsiu namie , o vaiką į lopšelį vesiu. Tai kaip daryt? Kada pradėt? Patarkit P.s. kitam daržely (jis toliau nuo namų) užrašė nuo rugpjūčio ir nieko panašaus nesakė.
Manau kad vedeja yra teisi, nes is tikruju vesti nuo rugpjucio beprasmiska, jei nebus pastovios aukletojos, mes savo mergaite pradejom vest nuo rugsejo, tai buvo susirgusi jos aukletojos vaikas, tai aukletojos kaitaliojosi kasdien ir musu mergaites is tikruju buvo sunku priprasti.
Net kelintus metus i darza einanciam vaikui sunku kai aukletojos istisai keiciasi vasara, o naujai pradeti, tai isvis katastrofa...Is kitos puses, jei vaikas bendraujantis ir ne "mamyciukas", tai pripratus prie keliu aukletoju iskart, paskui jei kas keistusi, nebutu gal problemu. Bet pavargsi kol pripras, oj pavargsi
As savo vaika uzrasiau i darzeli nuo 2 metu. Tai bus birzelio menuo. Bet man patare geriau atvesti geguzes menesi, nes sake vaikas tada geriau adaptuojasi
tai maniskei 2 bus liepa, o tai kaip pvz geguzi pavedziot, paskui birzeli liepa nevst, o rugpjuti vel vest? Nu , manau, nesamone vasara vaika i darzeli vest kai pati dar namie.
As kaip supratau reikia pratinti po biski. Nesvarbu, kad pati buni namuose. Manau kad reiks ir paciai darzelyje su vaiku pabuti kol apsipras
O tai kaip ? suprantu ten koki menesi galima pratint po truputi ir pan, ar visus 4 menesius vedzioti max po pusdieni ir moketi uz visa diena? Ar galima moketi pvz uz puse dienos? Ar nedaryti tos poros menesių pertraukos?
Moketi uz puse dienos negalima, teks vistiek moket uz visa diena, bet is patirties zinau, kad per 3 vasaros menesius pasikeite bent 6 aukletojos, taigi manau, kad tau teisingai patare nepradet leisti vaiko vasara, nes ir grupes buna sujungtos, taigi vaikas pripras prie vaiku ir prie aukletojos, o kita savaite bus jau kita aukletoja ir vel teks pratintis, o galu gale rugseji ir vaikai bus visai kiti - vel naujas stresas
As patarciau pradet leist balandi, palankyt 3 men. (balandi, geguze ir birzeli) ir paskui 2 menesiukus paatostogaut ir normaliai pradet lankyt nuo rugpjucio pabaigos
o uz tuos du mėnesiukus, kur paatostogaut irgi moket, reikia? o jei vest nuo menesio vidurio moki- uz visa menesi? Ar kaip?
Vasaros metu užtenka parašyti prašymą, kad išleistų atostogauti ir mokėti nereikia. Gali ir nuo pusės mėnesio išeiti atostogų. Bet tai galioja tik vasarą.
As irgi galvojau koki balandi jau leisti i darza. Bet po to ar nereikes nuo rugsejo is naujo pratinti? Ar uzteks tu triju menesiu, kad "i krauja iaugtu"?
Mums kaip tik sia vasara atsitiko taip, kad reikejo pradeti lankyti lopseli liepos menesi.
Bet dabar uztat
taigi galima likus savaitei iki rugsejo pirmosios pradeti vesti. Kaip tik per ta savaite daugmaz vaikas apsitrins, o nuo rugsejo gales jau ramiai pradet suoliuot
Na va, užrašiau savo žvirblį nuo vasario. Per patį ligų sezoną....
Bet gi kada mažiai neserga?
Jeigu vaiką į darželį užrašysiu nuo 2 m., o tai bus rugpjutį, ar patartumėt šį mėnesį pradėt lankyti?Rudenį taip nesinori pradėti eiti dėl ligų
Tai jeigu priims tai ir vesk rugpjuti. Nes mums 2 darzeliuose pasake, kad priims
tik nuo rugsejo, nes aukletojos atostogauja, grupes sujungtos ir t.t. Vienam priime nuo liepos nu ir kas susirgo rugpjuti - nors ir ne ligu sezonas
Aš savo mažiu pradėjau leisti nuo rugpjūčio mėnesio, pati direktorė pasiūlė šį variantą, kad prieš rugsėjo pirmą vaikas geriau adaptuotusi kada yra mažiau vasara vaikų. Tiesa auklėtojos nebuvo sužavėtos kad gavo naujoką, nes vasarą mažai vaikų, joms kaip atostogos.
as savo pirmagimi leidau nuo 1metu ir 8 men.Pradejom eiti rugpjucio men.Pradzioje jis buvo tik iki pietu , po to pradejo miegoti pietu ir tik veliau palikdavau visai dienai.Ir jis ten puikiai jautesi
man tada neaisku.. jei grupes sudarineja rudeniui, o mano vaikui du metai bus birzeli, juk vis tiek nepriims nuo birzelio? o jei uzsimanyciau pradet leist veliau (nes darbo dar neturiu, nezinau, kada gausiu), ar kas sutiktu? ar jei nespejai i traukini, tai viso gero (na jei rudeni neatvedei, kazkas kitas uzims vieta)? kaip ten yra?
QUOTE(zoske @ 2009 05 11, 16:59) man tada neaisku.. jei grupes sudarineja rudeniui, o mano vaikui du metai bus birzeli, juk vis tiek nepriims nuo birzelio? o jei uzsimanyciau pradet leist veliau (nes darbo dar neturiu, nezinau, kada gausiu), ar kas sutiktu? ar jei nespejai i traukini, tai viso gero (na jei rudeni neatvedei, kazkas kitas uzims vieta)? kaip ten yra? Pas mane tokia pati situacija : vaikui 2 metai birzeli, o i darzeli nuo rugsejo. Darbo dar neturiu. Bet manau,kad reikia leisti,nes prarasi vieta. As bent taip darysiu, o kol vaikas darze,pati darbo ieskosiu. |