Kodel tarp vyru ir moteru vyksta kazkas panasaus i kazkokias varzybas, kas protingesnis, ismintingesnis ar gudresnis.Gal cia ir turi buti taip, savotiskos varzybos veda prie tobulejimo.Kodel dazniausiai jusu pasisakymuose menkinami vyrai ir teisinamos moteriskes?Negi bandos jausmas jums toks stiprus?
Kodel nera trecio varianto?
Manau, lytis neparodo zmogaus IQ. QUOTE(Viesulas @ 2007 01 03, 18:39) Todėl, kad didžioji dauguma SM lankytojų moteriškos lyties. Štai ir suveikia bandos jausmas. Jis nėra būdingas vien moterim, vyrai gal netgi ir aršiau reaguoja. Bet Supermamoj vyrai- mažuma, todėl yra, kaip yra.
Viesulas protingiausias!!!
Viesulas!!!!!!! na o siaip mano kuklia nuomone, yra protingu moteru ir vyru, yra ir neprotingu... kartais atrodo, kad skirtingu lyciu atstovu smegenys tiesiog kitaip veikia, ir viskas... visi protingi... na nemaza dalis... gal neprotingu ir daugiau, bet noriu manyt kad ne
Protingesnis yra tas kuris protingesnis.
Jei ta tema diskutuojama stengiantis pajuokaut, patrauk per dantį - viskas labai šaunu, o jei rimtai... Na... jau iš principo rimta diskusija tokia tema didelio proto nerodo...
Apie kokį "protą" kalbam? IQ? Loginis mąstymas? Gudrumas?
Pasižiūrėjau žodyne: 1. aukščiausias pažintinės veiklos laipsnis; mąstomoji, protaujamoji galia. 2. žmogaus sugebėjimas mąstyti, suprasti, išmanymas. Pagal tai, kas parašyta, manau, kad vyrai.
manau kad is esmes temos klausimas jau yra kvailas.
teigti kad viena lytis protingesne uz kita nesamone,yra protingu ir kvailu moteru,taip pat ir vyru. QUOTE(B.Brigitte @ 2007 01 04, 08:05) teigti kad viena lytis protingesne uz kita nesamone,yra protingu ir kvailu moteru,taip pat ir vyru. Viskas priklauso nuo to, ką laikysime "protu". diskusija galima tada, kai visi vienodai supranta sąvokas.
ok tarkim loginiu mastymu labiau pasizymi vyrai,gudrumu-moterys.
Taigi įsiskaitykit į Viesulo postą. Jis neklausia rimtai, kas protingesnis. Tiesiog pastaruoju metu dažna diskusija perauga į įrodinėjimą vienas kitam, kas protingesnis.
O tai jau savaime kvaila. QUOTE(Medinis @ 2007 01 04, 09:58) Apie kokį "protą" kalbam? IQ? Loginis mąstymas? Gudrumas? Pasižiūrėjau žodyne: 1. aukščiausias pažintinės veiklos laipsnis; mąstomoji, protaujamoji galia. 2. žmogaus sugebėjimas mąstyti, suprasti, išmanymas. Pagal tai, kas parašyta, manau, kad vyrai. o kas del emocinio intelekto???? manau dauguma moteru sioje srityje tikrai primauja su vyrais.... o del desiniojo ir kairiojo pusrutulio bei ju vystymosi per zmogaus evoliucija, turbut abiem argumentu rasime daug nors man kartais atrodo kad as uz mb gudresne...
"aukščiausias pažintinės veiklos laipsnis; mąstomoji, protaujamoji galia"
masto ir protauja moterys kap ir vyrai, tik prigimtis skirtinga ir mastymas kitas. vyrai gimdytu, ir jie mastytu apie seima daugiau, o jei moteris neturi reikalo su technika kam jai mastyti apie tai. kaip ir vyrai, protauja ir masto ta linkme kas ji labiau liecia "žmogaus sugebėjimas mąstyti, suprasti, išmanymas" ismano tiek vyras tiek moteris, jei tam yra poreikis.kam as turiu ismanyti kas yra kompo smegenyse, jei man rupi kita (tikrai ne vaikai ir ne kosmetika). kokios gyvenimo salygos, apie tai ir mastoma, tas ir ismanoma su kuo daugiausia susiduriama yra kvailu abiejos lyties atstovu, kaip ir protingu Papildyta: QUOTE(Medinis @ 2007 01 04, 07:58) Apie kokį "protą" kalbam? IQ? Loginis mąstymas? Gudrumas? Pasižiūrėjau žodyne: 1. aukščiausias pažintinės veiklos laipsnis; mąstomoji, protaujamoji galia. 2. žmogaus sugebėjimas mąstyti, suprasti, išmanymas. Pagal tai, kas parašyta, manau, kad vyrai. KLYSTI, esi patriarchalines visuomenes atstovas, ir nematai aplink protingu tik save QUOTE(agniux911 @ 2007 01 05, 10:35) KLYSTI, esi patriarchalines visuomenes atstovas, ir nematai aplink protingu tik save Pagrįskite savo teiginį. Dėkui. QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 10:38) atsakyta jau pries tai. gan issamiai. mastymas, protavimas, gudrumas, ismanymas ir supratimas yra zmogaus bruozai, o ne lyties. taip kaip tu kad mastai jog auksciausias laipsnis yra vyrai as manau jog cia kaip pirmykstej bendruomenj, kas turi jegos tas auksciausias. deja, realybej nesu macius tokiu super vyru, kurie tikrai nurungtu moteris.kiekvienas turi kazka savo ir tikrai nemazai protu yra tiek moterisku tiek vyrisku
vyrų IQ beveik 4 punktais aukštesnis už moterų
Vakarų Ontario universiteto psichologas tokių išvadų priėjo kruopščiai išnagrinėjęs 100 tūkst. abiejų lyčių 17-18 metų studentų universitetinių testų rezultatus. Tokių faktorių, kaip gebėjimas greitai perprasti sudėtingą koncepciją, verbalinės argumentacijos įgūdžiai ir kreativumas pamatinės intelekto sudedamosios, - parodė, kad jauni žmonės turi IQ, vidutiniškai 3,63 punkto aukštesnį, negu merginos. Vidutinio statistinio žmogaus IQ yra maždaug 100 balų šaltinis. QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 13:44) vyrų IQ beveik 4 punktais aukštesnis už moterų Vakarų Ontario universiteto psichologas tokių išvadų priėjo kruopščiai išnagrinėjęs 100 tūkst. abiejų lyčių 17-18 metų studentų universitetinių testų rezultatus. Tokių faktorių, kaip gebėjimas greitai perprasti sudėtingą koncepciją, verbalinės argumentacijos įgūdžiai ir kreativumas pamatinės intelekto sudedamosios, - parodė, kad jauni žmonės turi IQ, vidutiniškai 3,63 punkto aukštesnį, negu merginos. Vidutinio statistinio žmogaus IQ yra maždaug 100 balų šaltinis. tiek vieni tiek kiti visada bus teisus nes nei viena puse nei kita niekada nenusileis visi mes lygus tik yra lygesniu uz kitus Jo tema tai..... Negalėčiau net bandyti atsakyti į šį klausimą.... Ar protingumas yra tik IQ ? Tuomet reikia keisti temos pavadinimą Man tokia tema kaip "kas daugiau valgo - vyrai ar moterys"... QUOTE(murzinyte @ 2007 01 05, 13:28) Ar protingumas yra tik IQ ? Iš pat pradžių prašiau susitarti dėl sąvokų. Už tai mane pavadino kažkokios visuomenės atstovu (gal tai ir nėra blogai, bent jau aš neįsižeidžiau O man patinka diskutuoti beprotiškose temose
protingumo savoka galima suprasti ivairiai ir gincytis beprasmiska
QUOTE(rena @ 2007 01 05, 15:37) protingumo savoka galima suprasti ivairiai ir gincytis beprasmiska rena, blyn, o kas yra prasmiška? Dėl ko verta ginčytis? QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 13:44) vyrų IQ beveik 4 punktais aukštesnis už moterų Vakarų Ontario universiteto psichologas tokių išvadų priėjo kruopščiai išnagrinėjęs 100 tūkst. abiejų lyčių 17-18 metų studentų universitetinių testų rezultatus. Tokių faktorių, kaip gebėjimas greitai perprasti sudėtingą koncepciją, verbalinės argumentacijos įgūdžiai ir kreativumas pamatinės intelekto sudedamosios, - parodė, kad jauni žmonės turi IQ, vidutiniškai 3,63 punkto aukštesnį, negu merginos. Vidutinio statistinio žmogaus IQ yra maždaug 100 balų šaltinis. Panašu į realybę. O dėl ko? O dėl to, kad mergaitė nuo pat vaikystės auginama ir mokinama ''būti mergaite'' o ne žmogum. Mergaitei visai nebūtina būti protingai, svarbiausia susirasti vyrą ir susukti lizdą. Protas čia netgi trukdo, sakyčiau. Bet kažkaip keista remiantis statistiką daryti tokias drastiškas išvadas. Tema tikrai absurdiška. P.S. Medinio meilė statistikai kažkokia maniakalinė QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 05, 15:43) P.S. Medinio meilė statistikai kažkokia maniakalinė na o kuom gi remtis diskusijoje - arba statistika arba asmenine patirtimi. Visa kita - blevyzgos. QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 16:49) Remtis galima ir ramentais, vis tiek visos mūsų diskusijos yra blevyzgos ir nusišnekėjimai. Svarstyti galima ir teoriškai, be patirties ir statistikos, kuri dažniausiai nieko neatspindi. Pvz. tarkim 10 proc. vyrų yra gėjai. Ar tai reiškia, kad iš dešimties, dirbančių ofise vyrų vienas yra gėjus? QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 05, 15:52) Ar tai reiškia, kad iš dešimties, dirbančių ofise vyrų vienas yra gėjus? Na juk mokėtės tikriausiai apie statistinę analizę... Iš dešimties nedrįsčiau teigti, o iš 1,5 milijono lietuvos vyrų - gal (bet aš to nesakau, nes skirtingose šalyse manau šis procentas skiriasi, bent tikiuosi). QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 16:57) Nesimokiau. Aš humanitarė. QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 16:57) Iš dešimties nedrįsčiau teigti, o iš 1,5 milijono lietuvos vyrų - gal (bet aš to nesakau, nes skirtingose šalyse manau šis procentas skiriasi, bent tikiuosi). Bet kai kurie jūsų teiginiai, paremti statistikos pavyzdžiais atrodo taip pat absurdiškai, kaip ir mano pavyzdys apie gėjus... QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 05, 15:59) Bet kai kurie jūsų teiginiai... Pavyzdžiui? aš pasistengsiu surasti kitų argumentų. QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 05, 16:05) Na kad ir su tuo IQ tyrimu. Remiantis juo jūs teigiat, kad vyrai protingesni. Kur jūs perskatėte, kad savo teiginyje, jog vyrai protingesni aš remiuosi mano cituojamu IQ tyrimu? Tai, kad vytrai protingesni yra mano nuomonė. O IQ tyrimas tik šiaip, toje žinutėje nėra nei vieno mano žodžio... Papildyta: Nuostabu, o aš ir galvojau, kuris iš mūsų bus protingesnis ir nutrauks šia diskusiją QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 17:13) Kur jūs perskatėte, kad savo teiginyje, jog vyrai protingesni aš remiuosi mano cituojamu IQ tyrimu? Tai, kad vytrai protingesni yra mano nuomonė. O IQ tyrimas tik šiaip, toje žinutėje nėra nei vieno mano žodžio... Aš taip interpretavau tekstą. Manau kad tokios asociacijos kylo daugumai perskaičiusių tą postą. P. S. darbo diena baigiasi, ar jums ne laikas namo?
Hm... per anksti pagyriau
del meraiciu ir berniuku...
atsimenu univere psichologijai skaiciau kazkoki straipsni, ( tiklsiau tyrima) kad jau nuo darzelio, berniukai gauna kur kas daugiau demesio is pedagogu puses nei mergaites, jeims leidziama labaiu reikstis, su jais labiau diskutuojama ir t.t., tuo metu mergaites yra uzgoziamos, joms teikiama maziau demesio ir konsideracijos ( nzn ar toks zodis... kartais pasimirsta visi lt issireiskimai sorry). norejau tik pasakyti, kad kaip bebutu gaila, abi lytys daznai neturiu vienodu salygu "augti", tas irgi itakoja gerb. medinio pateikta statistika QUOTE diskusija galima tada, kai visi vienodai supranta sąvokas. Kai visi vienodai supranta, diskusija neįmanoma
QUOTE(klopedija @ 2007 01 07, 00:33) Jei sąvokas vienodai supranta, tai galima diskusija: aš, pvz. darau tokią išvadą, tu kitokią, ir ginčijamės iki nukritimo Šiaip dėl protingumo taigi amžinai ginčijamasi, kas protingesnis. Ar moterys- vyrai, ar lietuviai- latviai, ar lietuviai+latviai - estai, ar rusai - čiukčiai, ar aš - mano kaimynė... O galutinės išvados ir nėr, nes jos negali būt Mes su vyru šeimoj irgi amžinai ta tema diskutuodavom. Kol kartą susiginčiję išsprendėm IQ testą, kad galų gale įrodytume, kuris gi iš mūsų proto galūnas, o kuris tas kitas... Ir špyga gavosi, nes abiejų IQ atitiko iki taškelio O dabar vėl apie tai pasvarstom, bet jau ne taip aršiai. Taip greičiau dėl mados QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 04, 12:20) Taigi įsiskaitykit į Viesulo postą. Jis neklausia rimtai, kas protingesnis. Tiesiog pastaruoju metu dažna diskusija perauga į įrodinėjimą vienas kitam, kas protingesnis. O tai jau savaime kvaila. Aš manau kad visi protingi kiek leidžia mūsų prigimtis ,bet moteris jautriasnė už vyra jei ne jos nežinau kas būtų.Jaučiu bardakas. Geru Naujų metų visoms .
nu tai aisku kad moterys protingersnes, bet moterys cia daugiau lankosi tad ir daugiau prabalsuoja
Neisskyriu as nei vieno,man vienodai protingi abu.
QUOTE(alius @ 2007 01 07, 03:01) Aš manau kad visi protingi kiek leidžia mūsų prigimtis ,bet moteris jautriasnė už vyra jei ne jos nežinau kas būtų.Jaučiu bardakas. Geru Naujų metų visoms . kaip grazu sulaukti siltu zodziu is vyru.dekui visu vardu QUOTE(agniux911 @ 2007 01 08, 10:23) kaip grazu sulaukti siltu zodziu is vyru.dekui visu vardu Cia kaip prognoze, rytoj snigs arba nesnigs. Mes protingesni nei kitu saliu? Moterys geresnes vienoje srityje? O vyrai kokioje srityje? Kur geresni, del ko geresni, kodel taip manai ?Informacija be faktu yra niekine!Geriau savo laika pataupytumei. |