Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duodat savo vaikučiui pirktiniu tyreliu?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Raigra
QUOTE(Meškašunis @ 2009 11 05, 22:24)
Kaip gali laikytis????????? Ogi paprastai. Jus ar jusu artimieji niekad nieko nesate konservave? Paklauskite, ar deda mociute kokiu nors E i stiklainius. Elementari obuoliene - susmulkini, uzvirini, cukraus siek tiek, stiklaini isplauni , su verdanciu vandeniu nuplikai ir vakuoji. Ir jokia spalva nepakinta nei per metus nei per du. Ir mesas troskintas mamyte vakuoja, ir agurkus, ir salotas rarzoviu aliejuje, krienus daro, kompotus, vaisius, zodziu, ka tik norite. Per metus buna , kad sprogsta vienas kitas, bet is simtu kokie 2-3 stiklainiai.
Na, kai kartais pasako zmones, net juokinga.
*

Ačiū labai už išsamų paaiškinimą thumbup.gif bet aš ne vakar gimusi ir konservuoti moku. O jus pabandykite namuose padaryti tyrele su mesa, nedeti druskos ir palaikyti menesi laiko ne šaldytuve, ir pamatysite kas bus doh.gif
Kažin ar išdrįstumėte ją duoti 6 mėn. kūdikiui, aš tai NE!
Meškašunis
QUOTE(Raigra @ 2009 11 06, 12:21)
Ačiū labai už išsamų paaiškinimą thumbup.gif bet aš ne vakar gimusi ir konservuoti moku. O jus pabandykite namuose padaryti tyrele su mesa, nedeti druskos ir palaikyti menesi laiko ne šaldytuve, ir pamatysite kas bus  doh.gif
*

Na taigi ta tyrele konservuota pirktine... o kai pradarote, tai net ir saldytuve nelaikoo ilgiau nei para. Cia juk technologija speciali, greitai ikaitinama ir uzdaroma ... Na nezinau, sakote, kad mokate konservuoti ir nesuprantate, kaip tyre laikosi ne saldytuve. Juk ji "uzvakuota". Pradarykit ir suges.
In-Grid@
QUOTE(Raigra @ 2009 11 06, 12:21)
Ačiū labai už išsamų paaiškinimą thumbup.gif bet aš ne vakar gimusi ir konservuoti moku. O jus pabandykite namuose padaryti tyrele su mesa, nedeti druskos ir palaikyti menesi laiko ne šaldytuve, ir pamatysite kas bus  doh.gif
*

Visos vaikiskos tyreles yra homogenizuotos.Homogenizuotas-tai vientisas, pertrintas maistas maistas.Tai ne konservantai.
Ir noriu pasakyti, jog kūdikių mitybos produktai tuo ir skiriasi nuo mūsų -suaugusiųjų maisto, kad juose negali būti jokių konservantų, sintetinių dažų ir kvapiųjų medžiagų.Todėl ir renkantis maistą kūdikiams, reikėtų rinktis tik kūdikių mitybai skirtus produktus, kurie yra kūdikių mitybai skirtų produktų lentynose, o ne bendrose lentynose.
Meškašunis
QUOTE(mama4XL @ 2009 11 06, 16:51)
Visos vaikiskos tyreles yra homogenizuotos.Homogenizuotas-tai vientisas, pertrintas maistas maistas.Tai ne konservantai.
Ir noriu pasakyti, jog kūdikių mitybos produktai tuo ir skiriasi nuo mūsų -suaugusiųjų maisto, kad juose negali būti jokių konservantų, sintetinių dažų ir kvapiųjų medžiagų.Todėl ir renkantis maistą kūdikiams, reikėtų rinktis tik kūdikių mitybai skirtus produktus, kurie yra kūdikių mitybai skirtų produktų lentynose, o ne bendrose lentynose.
*

drinks_cheers.gif
Cipare
kelionese visada tik pirktines tyreles, nes tai labai patogu, o namuose dazniausiai pacios ruostas maistas aisku visada turiu ir pirktiniu jei nespetume laiku grizti namo ir laiku paruosti maisto ax.gif
TJolke
Ir pati gaminau ir pirktines daviau. Pirkdama visada stengdavausi irgi rinktis geresnes. Pav. vaisiniu Hipp tyreliu yra visai be cukraus, o kitu firmu - labai saldzios, nes jo net per daug prideta.
Namuose darant be cukraus nelabai skaniai gaunasi. Skaniau nebent is uogu, bet jei vaikas dar gerokai mazas, gali vel alergizuoti ir t.t.
Mano mama igri koncervuoja daug ka: darzoves, karpi, mesa, uogienes... Isislaiko kuo puikiausiai...
Tad ir pirktines nesistebiu, kad laikosi. Pirkau ir daznai naudojau. Sveika vaika auginu iki siol.
jurgytia
Duodu pirktines, bet labai retai. Perku be cukraus ir jokių priedų.
Medulis
Labai retai,
vaiko mociute pripirko brangiausiu hipp tyriu su mesytem (visa lentyna uzgrudo - sako kai atvaziuosit i svecius, turesiu kuo pavaisinti vaika...)
Esu nekarta sakius kad stengiuos kuo maziau tyreliu duot situ arba isvis neduot... tai pasake - obuoliu tyrele tai maciau kad davei, duok ir su mesyte kanors doh.gif nezinau nezinau.. tegu patys valgo su tom mesytem....
lemurmur
Man nepatika, kad tyrelese labai daznai modefikuotas krakmolas doh.gif

Ir vaisiu ir darzoviu tyreles ismokom pasidaryti patys blush2.gif
TJolke
Modifikuotas ir genetiskai modifikuotas yra skirtingi du dalykai. Tikriausiai ju nepainiojate... mirksiukas.gif
musu.zaisliukai
vaisines tyreles kertam tik duok, nieko blogo nematau, mesiniu turim atsarginiu, jei tarkim mama susirgtu, ar tektu kazkur skubiaiislekt ir reiketu pamaitinti vaika, o taip viska namie gaminam.
Upjora
Retkarciais duodu ir mesiniu ir vaisiniu.
marmelade
QUOTE(Salkauske @ 2009 12 03, 00:01)
Retkarciais duodu ir mesiniu ir vaisiniu.
*

zinoma duodam,bet pirkdavau tik Milupa,jos mano kleckui labiausiai patikdavo 4u.gif
rainak
duodu Hipp darzoviu, nelabai valgo, gal kokiu kitu bandysiu kita savaite pirkti:)
mazutesaule
DUODU IR PIRKTINIU,BET DAZNIAUSIAI GAMINU PATI thumbup.gif
Miranda80
Mano mazgei "uzeina bangom" arba valgo tik mano arba "neikisi" niekaip, tada perku ir maitinu pirktinem, cia kas "liecia" darzovienes su mesa ar zuvim. O vaisines tyreles dabar tik pirktines duodu, vasara ir rudeni kol buvo uogu daviau sviezias.
floridija
Darzovienes verdu pati, o vaisines valgom pirktines Gerber.
Justukomama
pacioje pradzioje kai jau reikejo pradet duot darzovienes, vaisiu tyreles ir t.t. tai daviau pirktines Hipp, esu jauna mama piemas vaikiukas tai patirties jokios gaminimui...bet juk kiekviena mama savo vaikeliui nori geriausia, tai pradejau pati bandyt... ir ismokau thumbup.gif pati gaminau darzovienes, pati mesyte ruosiau, kai atejo laikas zuvytes paragaut- vel pirkau, bet iki tol kol pati ismokau zuvi tinkamai apdorot... biggrin.gif vaisines tyreles duodavau ir vienas ir ir su kruopu kosytem maisydavau...visada turedau tyreliu kaip sakant ekstra atvejui...nepakenke mums tos tyreles, auga puikiai mano vyras smile.gif
shady2
kai reikia kazkur vaziuoti ir nera laiko, turim pirktiniu. vaisines tyreles labai megsta, tai duodam daznai.
Anadi
duodu vien tik pirktines, pati negaminu ax.gif
Uuoga
valgom HIPP tyreles, lb megsta mazoji vaisines;]
kroha
As pries pirktines ir gaminu viska pati! Nes zinau, kur ir kaip mano darzoves, vaisiai bei Mesa- uzauginti! Aisku, kas neturi kaimuose artimuju sunkiau vaika naturaliais produktais auginti, bet viskas imanoma!
slyfka
Sveikos mamytės 4u.gif
Auginu pirmagimę, tačiau šventai buvau įsitikinusi, kad vaikiukui tinka tik naminis šviežias maistas. Labai nustebau, kad gydytoja patarė košytes su mėsyte pirkti, o ne virti pačiai, ale pati nežinosiu proprcijų ir tokiam mažam leliukui sugadinsiu tik kepenis blink.gif blink.gif blink.gif Pirmąkart girdžiu tokią nesąmonę.... Patys gi nevalgom kasdien konservų, tai kodėl leliukus turim maitinti pusfabrikačiais?

Mamytės, pasidalinkit patirtim, ar aš kažko neišmanau, ar čia ant daktarės keistos pataikiau?
kucci_kucci
QUOTE(slyfka @ 2010 01 02, 20:23)
Sveikos mamytės 4u.gif
Auginu pirmagimę, tačiau šventai buvau įsitikinusi, kad vaikiukui tinka tik naminis šviežias maistas. Labai nustebau, kad gydytoja patarė košytes su mėsyte pirkti, o ne virti pačiai, ale pati nežinosiu proprcijų ir tokiam mažam leliukui sugadinsiu tik kepenis blink.gif  blink.gif  blink.gif  Pirmąkart girdžiu tokią nesąmonę.... Patys gi nevalgom kasdien konservų, tai kodėl leliukus turim maitinti pusfabrikačiais?

Mamytės, pasidalinkit patirtim, ar aš kažko neišmanau, ar čia ant daktarės keistos pataikiau?
*

na tikrai kad ant keistos daktares papuoliai doh.gif
as pvz daktaru patarimu klausau ir i juos atsizvelgiu, bet pvz kai ir man patare 5men. leliui duoti vietoj misinio karves pieno su klijukais, tai pradejau atsirinkti patarimus rolleyes.gif toks vaizdas kad kai kurios daktariukes ''strige'' laike, ir kaip buvo pries 10-15metu, reiskias tiap ir dabar turi buti...
as saviskiui pirktiniu irgi duodu smile.gif
Fabiana
QUOTE(Anadi @ 2009 12 22, 14:54)
duodu vien tik pirktines, pati negaminu  ax.gif
*

drinks_cheers.gif
Nuo 6mėn,kai pradėjau primaitinti, iki metukų daviau tik pirktinių tyrelių ir košių:vaisių,mėsos,žuvies,jogurto,varškės,įvairių grūdų. Nuo metų pamažu pradėjau duoti tokį maistą,kokį valgėm mes su vyru, ir maždaug dar per pusmetį atsisveikinom su tyrelėm.
kucci_kucci
QUOTE(Fabiana @ 2010 01 03, 14:07)
drinks_cheers.gif 
Nuo 6mėn,kai pradėjau primaitinti, iki metukų daviau tik pirktinių tyrelių ir košių:vaisių,mėsos,žuvies,jogurto,varškės,įvairių grūdų. Nuo metų pamažu pradėjau duoti tokį maistą,kokį valgėm mes su vyru, ir maždaug dar per pusmetį atsisveikinom su tyrelėm.
*

o ar is kart normaliai valge namie gaminta maista?.. nes pvz maniskis is stiklainiuko valgo kuo ramiausiai, gal skaniau jam, o jau kai pati isverdu, tai reikia ceremoniju kol pavalgom...
Damena
Mes valgeme tik vaisines tyreles,o darzoviu visokiu tai nei is tolo,jos be skonio,valgydavo tik mano virtas.
HappyAngel
QUOTE(Damena @ 2010 01 03, 17:35)
Mes valgeme tik vaisines tyreles,o darzoviu visokiu tai nei is tolo,jos be skonio,valgydavo tik mano virtas.
*

Na, nepasakyčiau, kad be skonio g.gif Pavyzdžiui, Gerber tyrelės yra saldžios (gal kad morkų labai daug pridėta), Hipp (vyresniems vaikučiams) - sūrokos. Tik Milupos (irgi vyresniems) beveik beskonės yra.
ciku_caku
bandem duoti, bet nevalge schmoll.gif
selma
pirktiniu dar neragaves ir tikiuosi neteks greit paragaut smile.gif
Fabiana
QUOTE(kucci_kucci @ 2010 01 03, 14:12)
o ar is kart normaliai valge namie gaminta maista?.. nes pvz maniskis is stiklainiuko valgo kuo ramiausiai, gal skaniau jam, o jau kai pati isverdu, tai reikia ceremoniju kol pavalgom...
*

Taip, iškart smile.gif Turbūt buvo įdomu sužinoti, ką tėvai valgo biggrin.gif
pukepuke
Darzovienes verdam patys ax.gif Virciau bet kuriuo atveju, bet maniskiai ir nemegsta pirktiniu schmoll.gif
Vaisiu tyreles pirktines valgom, nes tikrai abejoju, kad ispursti vaisiai sveikiau uz tyreles rolleyes.gif
amber
Pirktines kartais duodam, kai musu virtos atsibosta, skonio paivairinimui arba jei kur vaziuojam, pasiimam pirktine Hipp darzoviene kartais. Vaisines perkam, nes nuo bananu maniski beria, vien chemija gi ten, na, obuoliai, morkos - tokiu dalyku duodam zaliu.
ingridita
Galvojam vykti pailsėti į užsienį, todėl labai norėjosi, kad mažiukas valgytų ir pirktines tyreles, ne tik namie gamintą daržovienę. Deja, mažiukas atsisako jas valgyti unsure.gif
lo-lo
Aš tai duodavau pirktiniu blush2.gif ir laiko neužima ir vaikai gerai valge thumbup.gif Kartais verdavau tai stovi prie tų puodų, blenderių ir tarkų, o po to vaikas nenori valgyt doh.gif tai labai graudu tada rolleyes.gif
~MILENA~
Visada turiu atsargai. Visokiu momentu buna smile.gif
*caffe macchiato*
Nevalgo ir nevalge pirktinu tyreliu schmoll.gif tai teko paciai virti, net ir i svecius su puodais arba is anksto pruosdavau, nes budavo alkanas ax.gif vaisines tyreles tai patiko, bet bere demem, tai geriau duodavau "zaliu" vaisiu smile.gif
sabatini
mes valgom tik namines tyreles, as pati namie sedziu tai jas ir darau... o jei vaziuotume kur i sveciu, bandyciau pirkti HIPP tyreles...
Jolete
Pasidalinkit receptais naminių vaisių tyrelių mirksiukas.gif
mettta
As perku hipp vaisines tyreles!
Jurmila
QUOTE(Jolete @ 2010 02 24, 22:37)
Pasidalinkit receptais naminių vaisių tyrelių  mirksiukas.gif
*

Maniškis labai valgo obuolys+bananas+mėlynės mirksiukas.gif Kartais tik obuolį ar bananą su mėlynėm sumaišau.
Emerencija
Mano vaikas nevalgo pirktinių vaisinių tyrelių doh.gif tik daržovines, sueina, kaip desertas laugh.gif ypač morkinės patinka smile.gif tik nuo jų vaikas oranžinis doh.gif
HappyAngel
Maniškė irgi nevalgo schmoll.gif Anei šaukštelio neįsiūlysi schmoll.gif O daržovienes visokias lapnoja.
viavia
Nepirkau niekada, viską pati gaminau smile.gif
rututu
Pagrinde pati gaminu, bet kai nespeju, ar kazkur vaziuojame, tai duodu tyreles. Maniskis valgo viska, kas valgoma biggrin.gif
No5
Mes savo visa mityba pradejom nuo pirktiniu HIPP tyreliu. Valge labai skaniai, o po poros savaiciu, jau pati virti pradejau, tik dar tebeperku vaisines tyreles. Mano vyrutis valgo viska, aisku saldziosios tyreles tai kur skaniau nei darzovienes. Skaniausia is HIPP darzovieniu tai morkytes ir moliugas su bulve, o nuo darzovoiu asorti ziaugcioja, ta kosyte tirstesne. smile.gif

Gal kas pirkot tuos HIPP sausainukus? Kaip jie? as kartais sutrinu gaideli be cukraus(su fruktoze), ir uzpilu pienuku.
Luttuke
QUOTE(blemba @ 2010 04 06, 16:30)
Mes savo visa  mityba pradejom nuo pirktiniu HIPP tyreliu. Valge labai skaniai, o po poros savaiciu, jau pati virti pradejau, tik dar tebeperku vaisines tyreles. Mano vyrutis valgo viska, aisku saldziosios tyreles tai kur skaniau nei darzovienes. Skaniausia is HIPP darzovieniu  tai morkytes ir moliugas su bulve, o nuo darzovoiu asorti ziaugcioja, ta kosyte tirstesne. smile.gif

Gal kas pirkot tuos HIPP sausainukus? Kaip jie? as kartais sutrinu gaideli be cukraus(su fruktoze), ir uzpilu pienuku.
*

Tie hipp sausauniai labai jau saldus. Manau geriau gaidelis. O kas del fruktozes, tai vaikui ji ne ka geriau uz cukru.
kristyyynyte
vaisines duodu.
Vanilė
Daviau tik vaisines tyreles ax.gif
TJolke
Daviau kelionese, tik kokybiskas Hipp, tiesa dar tas, kurias valge.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.