Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duodat savo vaikučiui pirktiniu tyreliu?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
TJolke
QUOTE(LeleGaba @ 2010 11 09, 14:54)
:Laida ziurejau ir turiu toki ale blata suzinoti daugiau, nes ponia vedeja mano giminaite.. Tai tyre jie 2 rusis HIPP ir MILUPA.. Tai HIPP buvo svarios visiskai, o milupoje darzovinese ir vaisinese rado nitratu, kas kudikiui labai negerai (suauges su jais jau susitvarko)
*

Na va.. lietuviai tai "lietuviskai" ir daro.. Uzsienyje saziningiau i viska ziuri.
*Ricco*
O kažin kaip Semper tyrelės? Gal kas mėgino ar tyrė? 4u.gif Mano mažulis valgo semper mišinėlį, tai įdomu kokios tyrelės, nes norėčiau tęsti 4u.gif
Meskutia
Mano nuomone, nemanau, kad ir HIPP košytės saugios ... Prideda ten įvairių dažiklių, nes kai pati pradėjau virt košeles, iš tėvų užaugintų daržovių, vaiko dubenėliai daug lengviau išsiplauna, o nuo tų HIPP košyčių pastoviai tekdavo pavargt... Ir seilinukai sunkiai išsiplaudavo ... Ko tik šiais laikais nepridaro žmonės dėl pinigų ... Kai pagalvoji, kiek kažkoks popieriukas turi galios ...
TJolke
kosyciu su morkom ( is savo mociutes darzo) indelius man irgi buvo l. sunku plauti. Kaip kokia morku rusis.
saldi_uogele
Geriausia nepirkti tyreliu ir gaminti patiems. Apskritai manau, kad geriausia gaminti is lietuvisku produktu, o ne atveztiniu, nes mes dar priklausom kaip salis "Treciuju saliu kategorijai", tai pas mus priveza paciu nesaugiausiu prekiu. Jei neauga pas mus tie bananai ir aplesinai, tai kam vaikui juos duoti. Duokim obuolius, slyvas. Na o kaip sezonas baigiasi maitinkim is uzsaldytu ar konservuotu vaisiu, darzoviu, kurias pasiruosem patys.
burtininkė
Retsykiais duodavau,vien del paivairinimo...
valgomedumeskinai
duodavau vaisines tyreles HIPPO,o to dradejau pati namuose daryt jas.
Barbotyte
Labai retai
renaxxx
mes ir labai retai valgom pirktines,daromes namie thumbup.gif
garra
Aš tiek vaisių tiek daržovių tyreles darau pati. Tai tikrai nėra sunku, manau kiekviena mama kuri yra vaiko priežiūros atostogose tikrai gali rasti laiko savo vaikučiui pagaminti tyrele essen.gif
ashatre
Mes tik maximum 2x per savaite valgom pirktines vaisiu tyreles..viska verdu pati :>
mylimukeA
Kol turėsim obuolių iš močiutės sodo - valgysim tik jų tyrelę smile.gif Bet kai baigsis - tikrai pagalvosiu - ar pirkti tyrelę ar ją daryti iš pirktinių vaisių g.gif
juliciukas666
Siaip,tik "damaisau" prie "savu" tyreliu! Pvz,kalafioru,brokoliu... 4u.gif
ligorija
Duodu irktiniu tyreliu nuo 4 men, kadangi daktarei patarus duoti tarkuoto obuolio nuo 4 men, negalejom pasitustinti (paskaiciau, kad per anksti blush2.gif ), mielai valgo 4u.gif
Šaranga
Valgome tik vaisines pirktines,nes daržovinių nemėgsta.
selinga
Jei valgytu,manau duociau retkarciais,bet kadangi tik namines pripazista,tad ir svarstyt netenka rolleyes.gif
bitė Majaa
nes, nes ju nevalgo thumbup.gif
gab10
Mes ir valgeme pirktines, ypac labai patogu kelioneje essen.gif
Ksesanko
O as bijau virti is musu darzoviu. Ziema darzoves tikrai jau neturi jokiu vitaminu. kas bande tikrinti nitratus, tai net mociutes sode uzaugintose darzovese rado smile.gif Nesvarbu, kad mociute jau senai nitratu nededa. pries tai esancios kartos tiek ju pridejo, kad dar kelioms kartoms uzteks. Beje, musu lietutis irgi ne pats saugiausias. Pirkdama pirktines, zinau, kad tyreles patikrintos ir yra saugios. Tuo tarpu saziningu ukininku manyciau ne taip lengva rasti. O mociutes turguje gali persistengti su atrodo naturaliu produktu - meslu. O tai dar didesnis nitratas. Todel valgome su dydziausiu malonumu Hipp pirktines darzoves.
alinadok
Mes bandem daryti patys, bet vaikui nepatiko. Todel perkam -atradau puikias tyreles Herber firmos ir pagal sudeti labai gerai atrodo ir vaikui patinka. 4u.gif
Zefyrine
mes gavome dovanu 4menesiu proga,tai vaisines dar dar,bet irgi geriau buvo naturaliai sutrintas obuolys,bananas,kriause,o apie darzovines,tai net tiek metu juokinga prisimint kokia fizionomija nustate sunus kai ikisau pirmaji saukstuka lotuliukas.gif supratau kad mes gyvensime tik naminem virtom kosytem smile.gif
pukuotukas14
Pirktines valgydome tik kelionese ar pan,kur bare pvz kai budavom,namie darydavau namines.Del darzoviu,as ziemai turedavau tevu darzo darzoviu uzsisaldzius.tai ir nebuvo problemos mirksiukas.gif
Siaip tas vaisines su grudais daznai pirkdavom,labai maze mego ax.gif
Hellionn
Pacioj pradzioj, valgem virtas, bet kai idejau cukinijos nustojo ir gerus 4 men valge tik pirktas, o dabar ir tas ir tas, jei namie tai namines, o lauke ar kur kitur pirktines. Kol kas skaniausios gerber smile.gif
jjuratele
Tik kelioneje nebent,namie verdu pati. smile.gif
BellaBella
Musu abi dukros tik SEMPER tyreles ir mesines koses valge,kitu nei per kur neikisom biggrin.gif
snekute
darzoves verdu pati, kartais duodu vaisines pirktines, girdejau, kad i Nestle (dabar gerber) dejo vietoj mesos visas atliekas ir odeles, taip kad verdu tik pati, bent zinau, ka smile.gif
TJolke
Duodavau per keliones. Nestle niekada nepirkau
sese_M
Nezinau ar cia i tema. bet gal zinote kaip ipratinti valgyti sutrintus vaisius? Mano maziui 8 men, bet jis valgo tik pirktines vaisines tyreles. Blenderiuoju ir banana, ir obuoli. Obuolius net apviriau, kad panasiau butu i pirktines, bet vistiek nevalgo. Ko ten ideta tose pirktinese??
Unruuly
Kai neturejom savu darzoviu, tada pirkom Hippo< Milupa tyreles, o dabar kai darze yra pilna visokiu darzoviu, darau pati ir sunui jie labai patinka thumbup.gif
lusis
Mano mazulytei irgi jau uz keliu savaiteliu reikes pradet duot papildomo maistuko tai po truputuka domiuos. Matau, kad apie tyreles atsiliepimai geri, bet man vistiek jos labai itartinos. Man ne rodiklis, kad kazkieno vaikiukai auga sveiki jas valgydami, nes visi skirtingi, vienas gal alergiskesnis, kitas maziau. Be to kaip mano alergologe sake, visi brudai kaupias organizme tik vieniem anksciau viskas islenda kitiem veliau, bet dabar kas antras zmogus alergiskas. Ne karta teko skaityt kaip kudikiu maiste randa viskokiu brudu (kirmeliu ir pan) tai tik rodo kad nesukontrokiuosi to gamybos proceso. Vis girdziu kad maziukai nevalgo namie daryto maisto. Man labai idomu kaip jie gali nevalgyt kai neturi kito pasirinkimo ( kai nera ragave tu pirktiniu kosiu) ????????? Cia man skamba taip pat kaip katik gimes kudikis nevalgytu mamos pienuko nes reikalautu misinuko su sokolado skoniu biggrin.gif Ir dar tai girdint tai man persasi mintis, kad vistik ten kazkokiu skoniu stiprinkliu yra prideta, nes morka yra morka, bulve yra bulve, ju skonis visur vienodas, tai jei nededant jokiu prieskoniu kaip gali taip zenkliai skirtis naminiu ir pirktiniu kosiu skoniai???????
astarte12
QUOTE(lusis @ 2011 07 22, 09:30)
Mano mazulytei irgi jau uz keliu savaiteliu reikes pradet duot papildomo maistuko tai po truputuka domiuos. Matau, kad apie tyreles atsiliepimai geri, bet man vistiek jos labai itartinos. Man ne rodiklis, kad kazkieno vaikiukai auga sveiki jas valgydami, nes visi skirtingi, vienas gal alergiskesnis, kitas maziau. Be to kaip mano alergologe sake, visi brudai kaupias organizme tik vieniem anksciau viskas islenda kitiem veliau, bet dabar kas antras zmogus alergiskas. Ne karta teko skaityt kaip kudikiu maiste randa viskokiu brudu (kirmeliu ir pan) tai tik rodo kad nesukontrokiuosi to gamybos proceso. Vis girdziu kad maziukai nevalgo namie daryto maisto. Man labai idomu kaip jie gali nevalgyt kai neturi kito pasirinkimo ( kai nera ragave tu pirktiniu kosiu) ????????? Cia man skamba taip pat kaip katik gimes kudikis nevalgytu mamos pienuko nes reikalautu misinuko su sokolado skoniu  biggrin.gif Ir dar tai girdint tai man persasi mintis, kad vistik ten kazkokiu skoniu stiprinkliu yra prideta, nes morka yra morka, bulve yra bulve, ju skonis visur vienodas, tai jei nededant jokiu prieskoniu kaip gali taip zenkliai skirtis naminiu ir pirktiniu kosiu skoniai???????
*

iš dalies su jumis sutinku, tik morka, bulvė tikrai nėra vienodo skonio, priklauso nuo rūšies mirksiukas.gif
Mane dar stebina - tyrelių galiojimo laikas g.gif kaip jos gali būti sveikos, jei galioja daržovienė kokius metus laikomos kambario temperatūroje? g.gif

Beje, maniškis geriau valgo tas daržovienes, į kurias įdedu MP mirksiukas.gif
temporary
Aš ir į keliones imdavau savo virtą daržovienę su mėsyte/žuvyte smile.gif Užvakuodavau į indelį ir tada pašildydavau smile.gif
sigullka
4u.gif mano pirmoji mergina tai mano virtų košių nevalgė niekaip, tekdavo pirkt tyreles visokias. Antrajai irgi bandysiu virt, žiūrėsim kaip seksis, gal sakau ta valgys... O pirmajai tai pirkdavau Hipp, val;gydavo, net ausys raitdavisi... blink.gif
jurabalta
Tyreles pirktines duodu, o darzovienes namie gamintas (pirktiniu nevalgo)
matuske
abu vaikucius maitinau tik naminemis darzoviu, su mesyte, vaisiu, uogu, varskes, grudu kosytemis, viena kart nupirkau, bet nevalge, tada ir pagalvojau, kad namie gamintos vis tik sveikesnes ir tikrai ne maziau skanesnes, aisku, tik darymo kur kas daugiau smile.gif
lina-linutia
pirkdavau GERBER firmos vaisines, kol neatsirado savu sode smile.gif , o darzovienes verdu pati nuo pat pradziu smile.gif
smalyze59
Duodavau vaisiu tureliu ir as vaikams ,kol mazi buvo smile.gif O darzovienes tik kelionej(tik keleta kartu)
Mamos stebisi ,kaip gali metus galioti v.tyrele ar darzoviu tyre .Na seniau ir as keistai i tai ziurejau ,bet dabar pagalvoju ,jog vakuotos uogienes ar darzoviu kokios koselenos rusyje irgi metus stovi ir ne saldytuve juk ax.gif
mijaxxx
buvau 2 nupirkus nevalge ir daugiau nepirkau:)
zuikaa
rytoj kaptik zadam ragauti vaisine tyrele smile.gif , kadangi dabar ziema, greit pavasaris, tai nelabai apseit bus galima be ju, nes vaisiu prekybos centruose nesinori pirkti, o savi nelabai iki tokio laiko issilaiko verysad.gif
Pukuotute
Mums jau metukai ir dar nei karto nesam ragavę pirktinių tyrelių. Mano mažei pats geriausias vaisius - obuolys (net iš mūsų sy vyru atiminėja smile.gif, o jų pas ūkininkus ir dabar dar galima nusipirkti. Visas košes verdame tik namie.
kubnicka
labai retai, tik isvaziuojant kur nors ilgesniam laikui rolleyes.gif
ememdemsas1
as uz maista mazyliams pagaminta namuose smile.gif
kristal
Naminems tyrelems valio!!! thumbup.gif tongue.gif
Dar ir dabar mano merginos papraso bent karta ar du i savaite (kadangi ziema) padaryti vaisines tyreles (obuolys, bananas, melynes ar avietes). Stengiames naudoti kuo daugiau savo kaimiskas sodo gerybes arba saldytas.
tinaby
Kadangi mano vaikai vaisių, uogų nevalgo, tai vaisines tyreles duodu ir dabar...
kristal
QUOTE(tinaby @ 2012 03 16, 00:48)
Kadangi mano vaikai vaisių, uogų nevalgo, tai vaisines tyreles duodu ir dabar...
*

Tai padarykit savo naminiu vaisiu tyreliu ir sudekit i pirktiniu indelius. Vaikams svarbu iprotis ir vaizdas, taigi pasitelkite fantazija ir mikseri tongue.gif 4u.gif
jurci
mes tik pradejom valgyt ir pradejom nuo pirktiniu doh.gif taip buvau nusistacius pries jas visa laika, kad ojojoi. bet kai atejo metas, gyd.patare duot piktiniu. nustebau.
nusprendziau patikrint darzoves, tai tipo ekologiskos is ukininko, kuris netresia taip juostele uzviolenavo, nitratu... blink.gif o pirktine kosyte, beveik spalva tyrimuko nepasikeite thumbup.gif
tad valgom parduotuvines.lauksim is savo darzo, patikrinsim ir tada ziuresim.
gerule
mes valgom kartais pirktines, bet tik vaisiu tyreles
Aleila
Esam ragave. Dar ir dabar kartais duodam thumbup.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.