QUOTE(LeleGaba @ 2010 11 09, 14:54) :Laida ziurejau ir turiu toki ale blata suzinoti daugiau, nes ponia vedeja mano giminaite.. Tai tyre jie 2 rusis HIPP ir MILUPA.. Tai HIPP buvo svarios visiskai, o milupoje darzovinese ir vaisinese rado nitratu, kas kudikiui labai negerai (suauges su jais jau susitvarko) Na va.. lietuviai tai "lietuviskai" ir daro.. Uzsienyje saziningiau i viska ziuri.
*Ricco*
2010 11 09, 23:24
O kažin kaip Semper tyrelės? Gal kas mėgino ar tyrė?  Mano mažulis valgo semper mišinėlį, tai įdomu kokios tyrelės, nes norėčiau tęsti
Meskutia
2010 11 09, 23:40
Mano nuomone, nemanau, kad ir HIPP košytės saugios ... Prideda ten įvairių dažiklių, nes kai pati pradėjau virt košeles, iš tėvų užaugintų daržovių, vaiko dubenėliai daug lengviau išsiplauna, o nuo tų HIPP košyčių pastoviai tekdavo pavargt... Ir seilinukai sunkiai išsiplaudavo ... Ko tik šiais laikais nepridaro žmonės dėl pinigų ... Kai pagalvoji, kiek kažkoks popieriukas turi galios ...
kosyciu su morkom ( is savo mociutes darzo) indelius man irgi buvo l. sunku plauti. Kaip kokia morku rusis.
saldi_uogele
2010 11 11, 18:33
Geriausia nepirkti tyreliu ir gaminti patiems. Apskritai manau, kad geriausia gaminti is lietuvisku produktu, o ne atveztiniu, nes mes dar priklausom kaip salis "Treciuju saliu kategorijai", tai pas mus priveza paciu nesaugiausiu prekiu. Jei neauga pas mus tie bananai ir aplesinai, tai kam vaikui juos duoti. Duokim obuolius, slyvas. Na o kaip sezonas baigiasi maitinkim is uzsaldytu ar konservuotu vaisiu, darzoviu, kurias pasiruosem patys.
burtininkė
2010 12 02, 18:48
Retsykiais duodavau,vien del paivairinimo...
valgomedumeskinai
2010 12 08, 18:34
duodavau vaisines tyreles HIPPO,o to dradejau pati namuose daryt jas.
Barbotyte
2010 12 10, 11:10
Labai retai
renaxxx
2010 12 15, 07:50
mes ir labai retai valgom pirktines,daromes namie
Aš tiek vaisių tiek daržovių tyreles darau pati. Tai tikrai nėra sunku, manau kiekviena mama kuri yra vaiko priežiūros atostogose tikrai gali rasti laiko savo vaikučiui pagaminti tyrele
ashatre
2010 12 27, 08:29
Mes tik maximum 2x per savaite valgom pirktines vaisiu tyreles..viska verdu pati :>
mylimukeA
2010 12 27, 15:09
Kol turėsim obuolių iš močiutės sodo - valgysim tik jų tyrelę  Bet kai baigsis - tikrai pagalvosiu - ar pirkti tyrelę ar ją daryti iš pirktinių vaisių
juliciukas666
2010 12 28, 19:52
Siaip,tik "damaisau" prie "savu" tyreliu! Pvz,kalafioru,brokoliu...
ligorija
2010 12 29, 11:29
Duodu irktiniu tyreliu nuo 4 men, kadangi daktarei patarus duoti tarkuoto obuolio nuo 4 men, negalejom pasitustinti (paskaiciau, kad per anksti  ), mielai valgo
Šaranga
2010 12 30, 15:39
Valgome tik vaisines pirktines,nes daržovinių nemėgsta.
selinga
2011 01 03, 21:20
Jei valgytu,manau duociau retkarciais,bet kadangi tik namines pripazista,tad ir svarstyt netenka
bitė Majaa
2011 01 29, 09:18
nes, nes ju nevalgo
Mes ir valgeme pirktines, ypac labai patogu kelioneje
Ksesanko
2011 01 31, 17:51
O as bijau virti is musu darzoviu. Ziema darzoves tikrai jau neturi jokiu vitaminu. kas bande tikrinti nitratus, tai net mociutes sode uzaugintose darzovese rado  Nesvarbu, kad mociute jau senai nitratu nededa. pries tai esancios kartos tiek ju pridejo, kad dar kelioms kartoms uzteks. Beje, musu lietutis irgi ne pats saugiausias. Pirkdama pirktines, zinau, kad tyreles patikrintos ir yra saugios. Tuo tarpu saziningu ukininku manyciau ne taip lengva rasti. O mociutes turguje gali persistengti su atrodo naturaliu produktu - meslu. O tai dar didesnis nitratas. Todel valgome su dydziausiu malonumu Hipp pirktines darzoves.
alinadok
2011 05 12, 12:10
Mes bandem daryti patys, bet vaikui nepatiko. Todel perkam -atradau puikias tyreles Herber firmos ir pagal sudeti labai gerai atrodo ir vaikui patinka.
Zefyrine
2011 05 12, 16:35
mes gavome dovanu 4menesiu proga,tai vaisines dar dar,bet irgi geriau buvo naturaliai sutrintas obuolys,bananas,kriause,o apie darzovines,tai net tiek metu juokinga prisimint kokia fizionomija nustate sunus kai ikisau pirmaji saukstuka  supratau kad mes gyvensime tik naminem virtom kosytem
pukuotukas14
2011 05 13, 14:45
Pirktines valgydome tik kelionese ar pan,kur bare pvz kai budavom,namie darydavau namines.Del darzoviu,as ziemai turedavau tevu darzo darzoviu uzsisaldzius.tai ir nebuvo problemos Siaip tas vaisines su grudais daznai pirkdavom,labai maze mego
Hellionn
2011 07 08, 10:31
Pacioj pradzioj, valgem virtas, bet kai idejau cukinijos nustojo ir gerus 4 men valge tik pirktas, o dabar ir tas ir tas, jei namie tai namines, o lauke ar kur kitur pirktines. Kol kas skaniausios gerber
jjuratele
2011 07 13, 09:12
Tik kelioneje nebent,namie verdu pati.
BellaBella
2011 07 13, 15:16
Musu abi dukros tik SEMPER tyreles ir mesines koses valge,kitu nei per kur neikisom
snekute
2011 07 14, 11:41
darzoves verdu pati, kartais duodu vaisines pirktines, girdejau, kad i Nestle (dabar gerber) dejo vietoj mesos visas atliekas ir odeles, taip kad verdu tik pati, bent zinau, ka
Duodavau per keliones. Nestle niekada nepirkau
Nezinau ar cia i tema. bet gal zinote kaip ipratinti valgyti sutrintus vaisius? Mano maziui 8 men, bet jis valgo tik pirktines vaisines tyreles. Blenderiuoju ir banana, ir obuoli. Obuolius net apviriau, kad panasiau butu i pirktines, bet vistiek nevalgo. Ko ten ideta tose pirktinese??
Unruuly
2011 07 15, 16:30
Kai neturejom savu darzoviu, tada pirkom Hippo< Milupa tyreles, o dabar kai darze yra pilna visokiu darzoviu, darau pati ir sunui jie labai patinka
Mano mazulytei irgi jau uz keliu savaiteliu reikes pradet duot papildomo maistuko tai po truputuka domiuos. Matau, kad apie tyreles atsiliepimai geri, bet man vistiek jos labai itartinos. Man ne rodiklis, kad kazkieno vaikiukai auga sveiki jas valgydami, nes visi skirtingi, vienas gal alergiskesnis, kitas maziau. Be to kaip mano alergologe sake, visi brudai kaupias organizme tik vieniem anksciau viskas islenda kitiem veliau, bet dabar kas antras zmogus alergiskas. Ne karta teko skaityt kaip kudikiu maiste randa viskokiu brudu (kirmeliu ir pan) tai tik rodo kad nesukontrokiuosi to gamybos proceso. Vis girdziu kad maziukai nevalgo namie daryto maisto. Man labai idomu kaip jie gali nevalgyt kai neturi kito pasirinkimo ( kai nera ragave tu pirktiniu kosiu) ????????? Cia man skamba taip pat kaip katik gimes kudikis nevalgytu mamos pienuko nes reikalautu misinuko su sokolado skoniu  Ir dar tai girdint tai man persasi mintis, kad vistik ten kazkokiu skoniu stiprinkliu yra prideta, nes morka yra morka, bulve yra bulve, ju skonis visur vienodas, tai jei nededant jokiu prieskoniu kaip gali taip zenkliai skirtis naminiu ir pirktiniu kosiu skoniai???????
astarte12
2011 07 22, 09:20
QUOTE(lusis @ 2011 07 22, 09:30) Mano mazulytei irgi jau uz keliu savaiteliu reikes pradet duot papildomo maistuko tai po truputuka domiuos. Matau, kad apie tyreles atsiliepimai geri, bet man vistiek jos labai itartinos. Man ne rodiklis, kad kazkieno vaikiukai auga sveiki jas valgydami, nes visi skirtingi, vienas gal alergiskesnis, kitas maziau. Be to kaip mano alergologe sake, visi brudai kaupias organizme tik vieniem anksciau viskas islenda kitiem veliau, bet dabar kas antras zmogus alergiskas. Ne karta teko skaityt kaip kudikiu maiste randa viskokiu brudu (kirmeliu ir pan) tai tik rodo kad nesukontrokiuosi to gamybos proceso. Vis girdziu kad maziukai nevalgo namie daryto maisto. Man labai idomu kaip jie gali nevalgyt kai neturi kito pasirinkimo ( kai nera ragave tu pirktiniu kosiu) ????????? Cia man skamba taip pat kaip katik gimes kudikis nevalgytu mamos pienuko nes reikalautu misinuko su sokolado skoniu  Ir dar tai girdint tai man persasi mintis, kad vistik ten kazkokiu skoniu stiprinkliu yra prideta, nes morka yra morka, bulve yra bulve, ju skonis visur vienodas, tai jei nededant jokiu prieskoniu kaip gali taip zenkliai skirtis naminiu ir pirktiniu kosiu skoniai??????? iš dalies su jumis sutinku, tik morka, bulvė tikrai nėra vienodo skonio, priklauso nuo rūšies Mane dar stebina - tyrelių galiojimo laikas  kaip jos gali būti sveikos, jei galioja daržovienė kokius metus laikomos kambario temperatūroje? Beje, maniškis geriau valgo tas daržovienes, į kurias įdedu MP
temporary
2011 07 27, 08:35
Aš ir į keliones imdavau savo virtą daržovienę su mėsyte/žuvyte  Užvakuodavau į indelį ir tada pašildydavau
sigullka
2011 08 24, 13:24
 mano pirmoji mergina tai mano virtų košių nevalgė niekaip, tekdavo pirkt tyreles visokias. Antrajai irgi bandysiu virt, žiūrėsim kaip seksis, gal sakau ta valgys... O pirmajai tai pirkdavau Hipp, val;gydavo, net ausys raitdavisi...
jurabalta
2011 09 05, 21:11
Tyreles pirktines duodu, o darzovienes namie gamintas (pirktiniu nevalgo)
matuske
2011 09 08, 13:33
abu vaikucius maitinau tik naminemis darzoviu, su mesyte, vaisiu, uogu, varskes, grudu kosytemis, viena kart nupirkau, bet nevalge, tada ir pagalvojau, kad namie gamintos vis tik sveikesnes ir tikrai ne maziau skanesnes, aisku, tik darymo kur kas daugiau
lina-linutia
2011 09 24, 10:41
pirkdavau GERBER firmos vaisines, kol neatsirado savu sode  , o darzovienes verdu pati nuo pat pradziu
smalyze59
2012 02 23, 16:55
Duodavau vaisiu tureliu ir as vaikams ,kol mazi buvo  O darzovienes tik kelionej(tik keleta kartu) Mamos stebisi ,kaip gali metus galioti v.tyrele ar darzoviu tyre .Na seniau ir as keistai i tai ziurejau ,bet dabar pagalvoju ,jog vakuotos uogienes ar darzoviu kokios koselenos rusyje irgi metus stovi ir ne saldytuve juk
mijaxxx
2012 02 23, 19:59
buvau 2 nupirkus nevalge ir daugiau nepirkau:)
rytoj kaptik zadam ragauti vaisine tyrele  , kadangi dabar ziema, greit pavasaris, tai nelabai apseit bus galima be ju, nes vaisiu prekybos centruose nesinori pirkti, o savi nelabai iki tokio laiko issilaiko
Pukuotute
2012 02 27, 16:22
Mums jau metukai ir dar nei karto nesam ragavę pirktinių tyrelių. Mano mažei pats geriausias vaisius - obuolys (net iš mūsų sy vyru atiminėja  , o jų pas ūkininkus ir dabar dar galima nusipirkti. Visas košes verdame tik namie.
kubnicka
2012 02 28, 13:00
labai retai, tik isvaziuojant kur nors ilgesniam laikui
ememdemsas1
2012 03 08, 18:11
as uz maista mazyliams pagaminta namuose
kristal
2012 03 08, 20:38
Naminems tyrelems valio!!! Dar ir dabar mano merginos papraso bent karta ar du i savaite (kadangi ziema) padaryti vaisines tyreles (obuolys, bananas, melynes ar avietes). Stengiames naudoti kuo daugiau savo kaimiskas sodo gerybes arba saldytas.
Kadangi mano vaikai vaisių, uogų nevalgo, tai vaisines tyreles duodu ir dabar...
kristal
2012 03 19, 22:09
QUOTE(tinaby @ 2012 03 16, 00:48) Kadangi mano vaikai vaisių, uogų nevalgo, tai vaisines tyreles duodu ir dabar... Tai padarykit savo naminiu vaisiu tyreliu ir sudekit i pirktiniu indelius. Vaikams svarbu iprotis ir vaizdas, taigi pasitelkite fantazija ir mikseri
mes tik pradejom valgyt ir pradejom nuo pirktiniu  taip buvau nusistacius pries jas visa laika, kad ojojoi. bet kai atejo metas, gyd.patare duot piktiniu. nustebau. nusprendziau patikrint darzoves, tai tipo ekologiskos is ukininko, kuris netresia taip juostele uzviolenavo, nitratu...  o pirktine kosyte, beveik spalva tyrimuko nepasikeite tad valgom parduotuvines.lauksim is savo darzo, patikrinsim ir tada ziuresim.
mes valgom kartais pirktines, bet tik vaisiu tyreles
Esam ragave. Dar ir dabar kartais duodam
admin*1
2012 04 09, 10:44
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|