Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas mušasi darželyje
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Otava
Mano sunus jau antras menuo lanko darzeli, jam dabar 3 m. Kai vyras ji ima is darzelio vis koks vaikas prieina ir skundziasi, kad jis ji musa. Tas pats buvo ir kai nejo i darzeli - musdavosi su vaikais kieme. Ka daryti?
Snega
Dirbu darzly, todel konfliktai tarp vaiku-mano kasdienybe sad.gif laugh.gif Zinai, vaikai, kaip ir suauge, skirtingai sprendzia problemas, skirtingai reaguoja i situacijas....vienas rekia, kitas musasi, trecias kandziojasi..................Taviskis "pasirinko" mustynes.......Zinai, man atrodo, kad taip jis bando atkreipti i save demesi-jusu, aukletoju, vaiku.......Ypac, jei darzeli lanko tik antras menuo......Cia ypac svarbus aukletojos vaidmuo-kaip reaguos, kaip paaiskins.....O ka sako aukletoja? Nes is patirties zinau, kad vaikai megsta skusti-jei jau kelis kartus susipyko, net ir be pagrindo skundzia.... wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1099526291[/mergetime]
Beje, Imale, kvieciu tave i vaikuciu, gimusiu 2001m., skyreli smile.gif Ten tikrai faina, idomu palyginti savo vaiku ir paciu mamu dziaugsmus, vargelius,pasidalyt patirtim. Luakiam, jei sudominau : smile.gif smile.gif (skyrelis yra temoje "Bendraamziu kampelis")
Smurka
Auklėtoja jau mane pokalbiui buvo pasikvietusi dėl Junetos mušimosi, sakė, nebegalima išvis vienos su vaikais palikti, mygom apgnaibo, apdaužo, subraižo kruvinai ohmy.gif O ką aš galiu padaryti? Pasikonsultavusi su psichologais auklėtoja reziumavo, kad vaikas mušasi dėl to, kad jam trūksta tėvų dėmesio tongue.gif Nu ką aš galiu pasakyti? Ko gero trūksta, jei jau taip sako. Bet tada vaikai vaikų namuose išvis turėtų vienas kitą negyvai uždubasinti pagal tokią logiką mad.gif
Alchemie
maniskis irgi musasi...kol buvo mazesnis iki 4,5 metu zinau, akd darzelyje vaikai tiesiog zodziais ji isprovokuodavo..zodis ta pati lazda, tik ne materiali. Buvo kaip ir apstojes mustis, o dabar visai neseniai pamaciau, kaip jis tiesiog pats provokavo vaika mustis, sparde jam koja, kibino, o anas neisitrauke i kibinima doh.gif
dabar eina i nauja darzeli, matau, kad vaikai irgi skundzia, kibina, o sis duoda tada jau fiziskai atgal..ir net nezinau ka daryti..ir bausmes jam vekksimngas taikau, bet kartais kai pati situacijos nemaciusi net nezinau ar teisingai baudziu (negauna saldainiu, nevaziuoja i parduotuve) gal vis delto pradzioje buna zodis o paskui veiksmas..juolab, kad grupeje uz ji visi vyresni..bet tikiuosi, akd susigules ilgainiui, nes naujam darze tik trecia diena kol kas
Margarita 25
Sveikos mamos, patarkit ką man daryti. Šiandien ateinu į darželį ir man auklėtoja sako, kad mano vaikas įkando mergaitei.Aš net nežinojau ka sakyt pasimečiau, šiaip namuose jis taip nesielgia. mano vaikas yra vienas šeimoje, gal nemoka dalintis dėl to taip ir pasielgė, net nežinau vis bandau ieškoti priežasties . Jau einam į darželį 2savaites, ir nedarydavo jis taip, pirmas kartas, bijau, kad daugiau nebūtu. Ka daryti?
ciocia
mano mama lopšy dirbą ir savo grupėj turi vieną vaika kuris visus kandžioja piktybiškai, sako auklėtojos stesuoja nes reikia prieš tėvus aiškintis nuolat bet sužiūrėti net nespėja. Bet ten jis piktybiškai ir nuolat taip elgiasi o jūsų situacija visai kita nes vaikas niekad taip nesielgia ir tai jo pirmas kartas g.gif
o auklėtoja napasakė kokia konkrečiai situacija susiklostė kad vaikas taip pasielgė, gal vaiką skriaudė ir jis nemokėjo kitaip apsiginti.
paprašyk kad stebėtų kokiose situacijose jis taip elgiasi ir visgi vaikui aiškinti reikia tuo momentu kai jis taip daro...manau mama atėjusi po kelių valandų mažai ką gali vaikui išaiškinti unsure.gif
Margarita 25
QUOTE(ciocia @ 2007 09 14, 18:57)
mano mama lopšy dirbą ir savo grupėj turi vieną vaika kuris visus kandžioja piktybiškai, sako auklėtojos stesuoja nes reikia prieš tėvus aiškintis nuolat bet sužiūrėti net nespėja. Bet ten jis piktybiškai ir nuolat taip elgiasi o jūsų situacija visai kita nes vaikas niekad taip nesielgia ir tai jo pirmas kartas  g.gif
o auklėtoja napasakė kokia konkrečiai situacija susiklostė kad vaikas taip pasielgė, gal vaiką skriaudė ir jis nemokėjo kitaip apsiginti.
paprašyk kad stebėtų kokiose situacijose jis taip elgiasi ir visgi vaikui aiškinti reikia tuo momentu kai jis taip daro...manau mama atėjusi po kelių valandų mažai ką gali vaikui išaiškinti  unsure.gif
*

o buvo tokia situacija, kad nepasidalino kažko , o maniškis supyko ir įkando. aš ir taip manau, kad aukletoja galejo man pasukti, kai tai nutiko, bučiau atėjus ir subarus saviški. Na tikėkimės, kad taip daugiau nebedarys.
mama_gulbe
QUOTE(Margarita23 @ 2007 09 15, 09:29)
o buvo tokia situacija, kad nepasidalino kažko , o maniškis supyko ir įkando. aš ir taip manau, kad aukletoja galejo man pasukti, kai tai nutiko, bučiau atėjus ir subarus saviški. Na tikėkimės, kad taip daugiau nebedarys.
*

mano sunaus grupej buvo jau virs 3 metuku vyras kuris ir kandziodavosi pastoviai , tai i zanda, tai i nugara doh.gif doh.gif tai znaibydavosi
dabar jau paaugo, tai spardosi musasi, su saka vos akies vaikui neisbede, medzius lauzo.....n nu nezinau to vaiko tevu...tai negaliu nieko ir sakyti...
jusu dar gal maziukas, gal demesi taip issireikalauja doh.gif doh.gif
Margarita 25
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 09 18, 13:56)
mano sunaus grupej buvo jau virs 3 metuku vyras kuris ir kandziodavosi pastoviai  , tai i zanda, tai i nugara  doh.gif  doh.gif tai znaibydavosi
dabar jau paaugo, tai spardosi musasi, su saka vos akies vaikui neisbede, medzius lauzo.....n nu nezinau to vaiko tevu...tai negaliu nieko ir sakyti...
jusu dar gal maziukas, gal demesi taip issireikalauja doh.gif  doh.gif
*

Nebedaro daugiau maniškis taip, nepasidalino tasyk žaislų ir tiek.
Stigma
Mūsiškis didesnis (ne vyresnis) už kitus,tai kartais savo valdžią parodo.bet kiek kalbėjau su auklėtojom ir keliais tėveliais-viskas normoj,berniukai dažnai pasimuša,maždaug,nedarykit čia problemų. Nu aišku,su vaiku namie apkalbam viską,aiškinam,kad negalima taip daryt,negražu ir t.t.,bet, kad nelabai tas padeda. Per susirinkimą viena mama pradėjo rėkt, kad manoškis 2,5m bamblys jos vaiką SISTEMIŠKAI muša blink.gif blink.gif blink.gif maždaug kalbėkit su juo ir t.t. Nu aišku, man visai nelogiškai skamba,kad 2,5m vaikas turi planą,kaip būtent šį vaiką mušt unsure.gif bet mamos, patarkit,kaip tai sutramdyt,ar baigs tik tada,kai gaus atgal? g.gif
Gabe
pazystama situacija.. ax.gif maniskis kai pradejo 3m. rodyti savo valdzia, tai iki 6m. pastoviai ir kankinausi su jo mustynemis.. blush2.gif bijodavau i susirinkimus eiti, nes tevai uzsipuldavo mane, atseit as kalta, mano vaikas psichiskai nesveikas, reiskias pas mus seimoje negerai kazkas, vaikai del maniskio psichologiskai traumuoti buna, naktim nemiega.. blink.gif tai iseina, kad vakarais visi susirenkam ir davai dauzytis.. lotuliukas.gif cia taip suprasti ta pasakyma?.. ir klausdavau kodel musasi, o atsakymas tas pats "Mane erzino kai zaidziau, ziurejo i mane kai valgiau, cepsejo kramtydamas, trugde sedeti.." verkdavau vos ne kas vakara, bijodavau vesti i darzeli, nes vel ka nors prilups ir jau pradejau galvoti gal rimtai kazkas negerai su jo proteliu, is kur tas agresyvumas.. unsure.gif Per 3m. pakeitem darzeli, kelias grupes, vaiksciojom 3men. pas psichologe i uzsiemimus net, tai happy end - voze mergaitei i veida, pasipyle is nosies kraujas, tevai skandala iskele.. verysad.gif O maniskis "Ji man knygeles nedave kai paprasiau.." Ir ka as jam padarysiu?.. bandziau kalbeti, prigazdinau, kad policija atvaziuos, nes uz tokius poelgius i kalejima veza.. verkia ir teisinasi, kad nenorejo taip stipriai uzgauti.. atsiprasinejo kita diena mergaites, mums teko su tevais aiskintis ir atsiprasineti.. birzelio men. net neleidau i darzeli, bijojau vesti, kad vel kokiu mustyniu nesukeltu.. O ir pats baisiausiai nenoredavo eiti i darzeli teisindamasis, kad vel susimus su kuom nors netycia.. Visa vasara bijojau rudens pradzios.. perkele i priesmokykline grupe, nauji vaikai, maniau vel tas pats kosmaras laukia.. doh.gif jau trecia savaite lankom priesmokykline grupe ir VISKAS GERAI bigsmile.gif gal ir anksti dziaugtis, bet negaliu atsistebeti jo pasikeitimu. Na buna pasipesiojimu nerimtu speju, bet jam ten patinka ir kol kas dar nebuvo jokiu incidentu thumbup.gif toks jausmas, kad isaugo ta agresyvuma.. Gal tiesiog vaikams toks laiko tarpas, kai nezino kaip isreiksti savo nepasitenkinima kito vaiko atzvilgiu?.. unsure.gif Maniskis megsta vienas zaisti, ji erzindavo kito vaiko buvimas salia, dabar tapo pakantesnis ir stengiasi mandagiai pasakyti, jog jam tuo momentu draugijos nereikia blush2.gif Dabartines aukletojos irgi tolerantiskai i maniski ziuri, kol kas susikirtimu nebuvo.. Visas darzelis-mokykla maniski pazysta del arsumo blush2.gif vis bijau, kad vel nesikartotu tas kosmaras.. taip ir nezinau kodel toks museika buvo, kodel pasikeite per vasara i teigiama puse.. mastau.gif
O siaip pamenu situacija kai lopselyje dar buvo maniskis.. lupo viena vaika pastoviai kol gavo gerai atgal blush2.gif gavosi taip, jog maniskis ivertino, jog tas vaikas nera pastumdelis ir atstojo visam laikui.. karsta.gif pati pasakiau, jog leidziu duoti atgal, tai tevai pakraupe buvo mano pasakymu, bet rezultatas buvo geras ax.gif
Stigma
QUOTE(Gabe @ 2007 09 20, 00:56)
pazystama situacija..  ax.gif 
*

tikiuosi,kad mum nereiks tiek praeit blink.gif unsure.gif aišku,suprantu,nelengva,kai tavo vaiką muša,bet negi mamos galvoja,kad mes nieko nedarom,kad jie apsiramintų? doh.gif Kaip dabar buvo,ta mama rėkia:"Reikia kalbėtis su vaiku",maniškis atsakė,kad mes pastoviai apie tai klabemės,tai ta:"Reikia kitaip kalbėt" doh.gif Nu kaip kitaip kalbėt? doh.gif unsure.gif mušt? unsure.gif nemanau,kad tai padės atsikratyt mušimo.... schmoll.gif
mama_gulbe
QUOTE(Stigma @ 2007 09 20, 06:53)
tikiuosi,kad mum nereiks tiek praeit blink.gif  unsure.gif aišku,suprantu,nelengva,kai tavo vaiką muša,bet negi mamos galvoja,kad mes nieko nedarom,kad jie apsiramintų? doh.gif Kaip dabar buvo,ta mama rėkia:"Reikia kalbėtis su vaiku",maniškis atsakė,kad mes pastoviai apie tai klabemės,tai ta:"Reikia kitaip kalbėt" doh.gif Nu kaip kitaip kalbėt? doh.gif  unsure.gif mušt? unsure.gif nemanau,kad tai padės atsikratyt mušimo.... schmoll.gif
*

o ka daryt jei vaikas nesimusa doh.gif blink.gif
nu visalaik skundziasi kad tai tas tai anas berniukas jam ignybo, ikando, pastume, ispyre doh.gif doh.gif
ir aisku blogai darau - tiesiog liepiu duoti atgal ir dar pamokinu kaip duoti - su kumsciu, kad ir kitam skaudetu blush2.gif o tas rekia - as nesimusiu ir dar kojom trepsi kad taip nedarys nes negalima blink.gif doh.gif doh.gif doh.gif
ir ka tada daryti jei jis nesimus ir negali tuo paciu atsakyti ir tokiu budu uz save pastoveti, nes jis ir megsta buti vienas ir ji erzina kiti lakstntys zirziantys ir cepsintys vaikai, kurie nuolat zuja ir lenda ? g.gif
Domcė
.... aš savo panas irgi mokindavau duoti atgal...... blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Jei rimtai,tai niekada dėl to nesigailėjau..... ax.gif
Na,buvo vieną kartą atlėkęs kaimynas.... buvo.... bet .... mes dar dabar vienas į kitą pašnairuojam.... o vaikai jau seniai apie tą reikalą pamiršo.

O mano mažiukas nesimuša daržely.... kol kas,žinoma....
Bet namie dubasina visus iš eilės..... manau,kad taip ant mūsų išlieja visą savo pyktį....

Beje,aš pati irgi maža mušdavausi.... doh.gif
Gal duočiau ir dabar.... bet niekas nekabina..... ax.gif tongue.gif
Gabe
galiu pasakyti, jog retas kuris vaikysteje nesimuse.. blush2.gif ir nieko, tevai is to tragedijos nedare.. O dabar.. doh.gif apsitampe, apsisparde ir jau i atlapus kabinasi tevai - teisybes iesko.. unsure.gif bet rimtai, o ka mes jiems padarysim?.. parsivesim namo ir prilupsim uz tai?.. Maniskiui jokios bausmes nepadedavo, uzsispyres su savo principais (kartais tikrai teisus, tik kovojimo variantas prastas) ir taskas blink.gif Kadangi toki museika turiu, tai jeigu ir pats gerai gauna - neieskau teisybes keldama skandalus, tiesiog issiaiskinu pirmiausia kas kaip ivyko is tikruju ir bandau sutaikyti abu vaikus. Prisiminiau sios vasaros vaiku "nuotyki" dabar, gal tai ir buvo baisiausia pamoka sunui g.gif vyresnis berniukas parke prilupo maniski ir vaikesi po visa parka stumdydamas. Gryzo namo "pilnom baimes kelnem", o as jam pasakiau, jog kiti vaikai taip pat jauciasi kai jis juos musa.. ax.gif ramiai nuejom pas ta berniuka i namus, pakalbejom be skandalu, visa situacija issiaiskinom, sutaikem vaikus ir viskas baigesi gerai 4u.gif siaip jeigu tevai nesusidure tiesiogiai su tokia beda - niekada nesupras "blogieciu" ir sakyciau nereikalingai gadins sau ir kitiems nervus keldami skandalus blush2.gif Man maloniau ramiai pakalbeti su vaikais, issiaiskinti kaltaji ir juos sutaikyti mirksiukas.gif
Vilika
Man atrodo geriau jau mano vaikas muštųsi, nei kentėtų nuo kitų verysad.gif Jos grupėjs yra du berniukai, kurie dažnai muša ne tik mano dukrą, bet ir kitus vaikus. Liūdna, kai pasiimi vaiką iš darželio, o ji liūdna, bijo eiti į darželį dėl tų vaikų. Mokau ją ginti, duoti atgal, bet ji sako, kad negali taip daryti, nes auklėtoja pyks doh.gif Nes kai vaikai susipeša auklėtojos manau neturi kada aiškintas, kas pradėjo, tad kliūna visiems peštukams. Visais laikais vaikai mušdavosi ir niekas nedaro problemų dėl smulkmenų, bet kai visa grupė kančia pastoviai kenčia nuo kelių vaikų, tai normalu, kad mamos teisybės ieško. Šiaip sakoma, kad nėra blogų vaikų, yra tik blogas auklėjimas 4u.gif
vejunestela
As savo dukra mokau kad pati pirma nesimustu o jei jau musa tai duotu atgal ax.gif Pries tris dienas darzelyje i jos grupe atejo naujokas -museika doh.gif Tai terorizavo mano dukra ir dar viena mergaite. Is pradziu buvo liudna sako jis nieko neklauso juokiasi kai kas nors duoda atgal.Mano draugas ja pamokino kad jei jis dar lys nusiimtu tapke ir detu is visu jegu. Tai vat vakar grizta is darzelio visa biggrin.gif ir sako "tas ir vel lindo suko man rankas tai as nusiemiau tapke ir trenkiau tai jis verkti pradejo"Tai tikiuosi daugiau nebelis.Anksciau tai kai dar nemokejo apsiginti jei kas nuskriausdavo tai nenoredavo eiti i darzeli bet dabar tai jau moka.O aukletoju museikos kartais nelabai ir klauso.O kai pamato kad vaikas moka apsiginti tai ir nebelenda nes zino kad gaus atgal is tapkes lotuliukas.gif
Gabe
kaip cia pasakius del auklejimo.. ax.gif tai jeigu sunus mustukas, tai ir dukte tokia butu.. blush2.gif Abu absoliuciai priesingybes, auklejame vienodai.. Tuo labiau kelis kartus net per rankas gerai lupau, kad mergaites muse.. verysad.gif sirdyje verkiau, bet kitaip nesusiprato, jog pries mergaites rankos kelti niekada negalima.. unsure.gif Suprantu, jog mamoms pikta, kai ju vaikucius kitas terorizuoja, bet jeigu mazojo teroristo tevai tikrai bando spresti problema?.. patikekit kaip baugu kiekviena ryta vesti museika i darzeli ir nedrysti paziureti nuskriaustu vaiku tevams i akis.. verysad.gif Kai pati pabuvau tokioje situacijoje, labai gerai suprantu mamytes, kurios turi tokiu bedu su vaikais.. Pasijunti taip, jog turi isterika, psichiskai nesveika, laukini vaika, kurio visuomene nepageidauja ir bando nuo jo atsiriboti.. Vienu momentu buvau nusprendusi is vis nevesti i darzeli, bet vidinis "as" papriestaravo, jog kaip kitaip jis ismoks bendrauti jeigu sedes namie su manim?.. g.gif tad sukandusi dantis ir toliau leidau lankyti darzeli blush2.gif
Lupos
Na as irgi esu is tu mamu, kur bijo vakare nueiti pasiimti vaika is darzelio. Kiekviena karta aukletoja sako kad jis musasi, kad neklauso, kad nesupranta zodzio ne, kad net ir aukletoja muse, kad daro ka nori, atsikalbineja ir t t. Nezinau pati ka daryti, ir dirzo gauna ir sako kad taip nedarys, bet kiekviena karta tas pats. Manes irgi neklauso, per daug issilepinau viska duodama ir uz ji darydama. Bandau graziai jo prasyti ko nors nedaryti, sakau 10kartu, bet vistiek daro savo, nu kantrybe stipriai truksta.
Bet tik man keisciausia, kad vaikas klauso vienos mano drauges, gal kazkiek jos ir prisibijo. Tai galvoju kodel aukletojos, kurios ismano vaiku psichologija, nesugeba kazkaip prieiti prie mano vaiko.
Aukletojoms ir dovaneliu nunesu, bet jau daugiau manau nenesiu, vistiek nepadeda.
Gal kas galit rekomenduoti i AZ koki vaiku psichologa Kaune?
#Mia#
QUOTE(KristiTal @ 2007 10 10, 19:37)
*

Šilainiu poliklinikos vaiku psichologe Ausra (bet pavarde pamirsau) ir per metus 6 kartai nemokami biggrin.gif .
Ir i kokius burelius pavedziok, kad gerai pavargtu (karate, baseina...). Rytu kovos menai tai visai labai gerai, tik trenerio gero reiketu, tai per pusmeti ismoktu tik gintis (nes stipresnis silpnesnius gina mirksiukas.gif ). Mano dicke pas toki treneri vaiksciojo, bet metus nelanke ir neberadau verysad.gif
Vilika
QUOTE(KristiTal @ 2007 10 10, 20:37)
Na as irgi esu is tu mamu, kur bijo vakare nueiti pasiimti vaika is darzelio. Kiekviena karta aukletoja sako kad jis musasi, kad neklauso, kad nesupranta zodzio ne,  kad net ir aukletoja muse, kad daro ka nori, atsikalbineja ir t t. Nezinau pati ka daryti, ir dirzo gauna ir sako kad taip nedarys, bet kiekviena karta tas pats. Manes irgi neklauso, per daug issilepinau viska duodama ir uz ji darydama. Bandau graziai jo prasyti ko nors nedaryti, sakau 10kartu, bet vistiek daro savo, nu kantrybe stipriai truksta.
Bet tik man keisciausia, kad vaikas klauso vienos mano drauges, gal kazkiek jos ir prisibijo. Tai galvoju kodel aukletojos, kurios ismano vaiku psichologija, nesugeba kazkaip prieiti prie mano vaiko.
Aukletojoms ir dovaneliu nunesu, bet jau daugiau manau nenesiu, vistiek nepadeda.
*

Man keistai nuskambėjo tavo išsireiškimas, kad neneši auklėtojom dovanėlių, nes jos nalabai padeda unsure.gif O tai kaip jos turi padėti??? Jei vaikas neklauso, tai dovanėlės auklėtojai tikrai nepadės, nebent auklėtoja pradėtų tau meluoti ir sakyti, kad vaikas staiga gerutis pasidarė. Jos tikrai turi pedagoginį išsilavinimą, moka prieiti prie vaikų, bet jos gi nestebukladarės. Jei pati prisipažįsti, kad tavo vaikas tavęs neklauso, tai kaip tu įsivaizduoji jį gali perauklėti darželyke auklėtoja, kuri be taviškio dar 15-20 vaikų turi? Naivu tikėtis, kad auklėtojos ras tinkamiausią kelią į visų vaikų širdeles ir ištaisys jų auklėjimo klaidas. Auklėtojoms dar reikia išklausyti ir nuskriaustų vaikų mamų priekaištus, aiškintis ir prieš jas. Jos manau mamų atėjimo pasiimti vaikų iš darželio bijo dar labiau nei jūs eidama pasiimti saviškio.
Šaunu, kad ieškote gero psichologo, manau jis duos vertingų patarimų ir padės jums geriau suprasti vienas kitą.
Lupos
QUOTE(#Mia# @ 2007 10 11, 10:45)
Šilainiu poliklinikos vaiku psichologe Ausra (bet pavarde pamirsau) ir per metus 6 kartai nemokami  biggrin.gif .
Ir i kokius burelius pavedziok, kad gerai pavargtu (karate, baseina...). Rytu kovos menai tai visai labai gerai, tik trenerio gero reiketu, tai per pusmeti ismoktu tik gintis (nes stipresnis silpnesnius gina  mirksiukas.gif ). Mano dicke pas toki treneri vaiksciojo, bet metus nelanke ir neberadau  verysad.gif
*

Nu i karate tai tikrai ne doh.gif aukletoja jau ir taip klause gal mes i karate ji vedam, kad tokie judesiai ax.gif
Ir siaip sake jis gana piktas.
Papildyta:
QUOTE(Vilika @ 2007 10 11, 12:22)
Man keistai nuskambėjo tavo išsireiškimas, kad neneši auklėtojom dovanėlių, nes jos nalabai padeda  unsure.gif O tai kaip jos turi padėti??? Jei vaikas neklauso, tai dovanėlės auklėtojai tikrai nepadės, nebent auklėtoja pradėtų tau meluoti ir sakyti, kad vaikas staiga gerutis pasidarė. Jos tikrai turi pedagoginį išsilavinimą, moka prieiti prie vaikų, bet jos gi nestebukladarės. Jei pati prisipažįsti, kad tavo vaikas tavęs neklauso, tai kaip tu įsivaizduoji jį gali perauklėti darželyke auklėtoja, kuri be taviškio dar 15-20 vaikų turi? Naivu tikėtis, kad auklėtojos ras tinkamiausią kelią į visų vaikų širdeles ir ištaisys jų auklėjimo klaidas. Auklėtojoms dar reikia išklausyti ir nuskriaustų vaikų mamų priekaištus, aiškintis ir prieš jas. Jos manau mamų atėjimo pasiimti vaikų iš darželio bijo dar labiau nei jūs eidama pasiimti saviškio.
Šaunu, kad ieškote gero psichologo, manau jis duos vertingų patarimų ir padės jums geriau suprasti vienas kitą.
*

Nu zinai o kodel turiu tada jas ir vel nesti? na dovanelem as neskaitau saldainius. paprasciausiai kaip nesi, tada tikiesi kad gal su vaiku labiau uzsiims,labiau tures noro ji pamokinti ar bent jei siaip kokia nelabai rimta isdaiga iskrete tai bent jau nesakys. Matai mano vaikui ten irgi kazkada kitas vaikas sulauze nosi is niekur nieko ir nemanau kad tik maniskis ten pats blogiausiais, bet del tos nosies as nesakiau ne puses zodzio, nes dar pagalvojau kad gal kada maniskis prades taip elgtis.
As is mamu dar ne vieno priekaisto neisgirdau del savo vaiko, na tikiuosi neisgirsiu, tfu tfu.
O siaip visada visiems lengviausia su tais vaikais, kurie istikro yra geri, o su sunkesniais jau neturi kantrybes.
agute07
Man širdis laukan krenta, antra savaitė, kai pasiimu vaiką verkiantį, nes skriaudžia, muša grupėje vienas vaikas doh.gif ir aš bandžiau griežtai kalbėti,tai tik ranka moja, auklėtojos irgi už galvų susiėmusios doh.gif Ką daryti g.gif
5imute
Mes irgi turime sia problema,vaikas nieko nedaro tik stovi ir ziuri, o maniskis raz ir uzmeta su ranka doh.gif
O jei atima koki zaisla is jo, tas pats...
Jentė
kaip ir zmoniu bjauriu yra taip ir vaiku, tik vieni isauga o kiti ir lieka mustukai, be ateities.Siaip manau is tvarkingu seimu vaikai ramesni ir protingesni, dar aisku buna kad motinos vienos augina vaikus ir visa meile begaline skiria jiems, lepina is paskutiniu, o po to verkia nuo tokiu.Vaikai manipuliantai dideli, kaip sakoma lenk medi kol jaunas.O tokius mustukus tevai viska leidzia, toleruoja, ir po to monstriukai auga.As savo vaikui seniau sakydavau nesimusk, bet kai jau uzkniso kai visi ji znaibo skriaudzia tada kaliau i galva duok i nosi taip,kad kraujai pasipiltu, lenda prie taves, pasiimk daikta ir skelk i galva.Kitaip neimanoma ypac siais laikais.baisu kokius vaikus uzaugins si karta, nes vaikai bebaimiai, akiu draskytojai.
bruz
Dirbu vaikų darželyje auklėtoja. Mano nuomonė iš patirties: tėveliai kurie savo vaikų nemuša, tie vaikai ir grupėje nesimuša. O šiaip, tai auklėtoja turi apginti skriaudžiamą vaiką. Mėgėją muštis galima izoliuoti, pasodinant jų ant kėdutės /kitokių bausmių nėra/.Arba mušeikos elgesį aptarti grupės vaikų susibūrime. Pažaisti "Atspėk kas taip elgiasi?"Vaikui nesmagu, kai draugai atspėja ką auklėtoja imituoja. Ir tokių būdų yra nemažai.
pupik
QUOTE(Jentė @ 2011 08 06, 20:42)
kaip ir zmoniu bjauriu yra taip ir vaiku, tik vieni isauga o kiti ir lieka mustukai, be ateities.Siaip manau is tvarkingu seimu vaikai ramesni ir protingesni, dar aisku buna kad motinos vienos augina vaikus ir visa meile begaline skiria jiems, lepina is paskutiniu, o po to verkia nuo tokiu.Vaikai manipuliantai dideli, kaip sakoma lenk medi kol jaunas.O tokius mustukus tevai viska leidzia, toleruoja, ir po to monstriukai auga.As savo vaikui seniau sakydavau nesimusk, bet kai jau uzkniso kai visi ji znaibo skriaudzia tada kaliau i galva duok i nosi taip,kad kraujai pasipiltu, lenda prie taves, pasiimk daikta ir skelk i galva.Kitaip neimanoma ypac siais laikais.baisu kokius vaikus uzaugins si karta, nes vaikai bebaimiai, akiu draskytojai.
*

Mano tvirtu įsitikinimu mama NIEKADA neturėtų mokyti vaiko smurtauti
Mamai tai nedera "prigimtinai" - per daug giliai tai eina
Yra kitų būdų
JM
QUOTE(bruz @ 2011 09 09, 17:34)
Dirbu vaikų darželyje auklėtoja. Mano nuomonė iš patirties: tėveliai kurie  savo vaikų nemuša, tie vaikai ir grupėje nesimuša. O šiaip, tai auklėtoja turi apginti skriaudžiamą vaiką. Mėgėją muštis galima izoliuoti, pasodinant jų ant kėdutės /kitokių bausmių nėra/.Arba mušeikos elgesį aptarti grupės vaikų susibūrime. Pažaisti "Atspėk kas taip elgiasi?"Vaikui nesmagu, kai draugai atspėja ką auklėtoja imituoja. Ir tokių būdų yra nemažai.
*

tai jei musasi tik tie kurie musami namie?O vaikai kurie nemusami namie jie ir vaiku grupeje nesimusa???
Aukletoja ne TURETU o PRIVALETU apginti vaika.
Ir esu pries tokius zaidimus schmoll.gif is tarybiniu laiku,kai viesai aptariamas vaiko elgesys.Su vaiku reikia dirbti individualiau ir atidziau.Bet cia mano asmenine nuomone ir patirtis rolleyes.gif
bruz
Labai jums pritariu /pupik/. Auklėtojai mamos nesako,kad taip moko savo vaikus. Tik dabar supratau /perskaičiusi, kaip reikia d ė t i a t g a l/ kodėl vaikai muša draugus dėl įvairių smulkmenų. /Įėjo vaikas į kito vaiko žaidimo teritoriją- smūgis. Netyčia bėgdamas prisilietė-smūgis...ir pan./
Mieli, tėveliai, juk tai ikimokyklinukai. Nemokinkit mažylių d u o t i a t g a l.
Vaikučių problemas turi spręsti auklėtoja kartu su tėvais.
bruz
Atsiprašau, jei Jus įžeidė straipsnis. Tai, ką jūs paminėjote, darome. Ir dar daugiau. Teko imitavimo būdą pritaikyti vieną kartą, kai jokie būdai nepadėjo. Ir suveikė...
/ O mušimu vadinu ir nekaltus pliaukštelėjimus per užpakalį. Tėveliai pliaukšteri, o pasekmes taisyti auklėtojoms.
JM
QUOTE(bruz @ 2011 09 10, 13:25)
Atsiprašau, jei Jus įžeidė straipsnis. Tai, ką jūs paminėjote, darome. Ir dar daugiau. Teko imitavimo būdą pritaikyti vieną kartą, kai jokie būdai nepadėjo. Ir suveikė...
/ O mušimu vadinu ir nekaltus pliaukštelėjimus per užpakalį. Tėveliai pliaukšteri, o pasekmes taisyti auklėtojoms.
*

O kuom jis galejo izeisti g.gif (ir net ne straipnis,o tiesiog nuomones isreiskimas forume o straipsniu galima pavadinti http://lt.wikipedia.org/wiki/Straipsnis)
asmeniskai niekuom manes negalejo izeisti,nes tai tik nuomone!
Tiesiog parasiau,kad tokio budo nenaudoju ir nenaudociau dirbant su vaikais.Man jis nepriimtinas ir tiek,yra begales kitu budu 4u.gif
Pliaukstelejima irgi priskiriu prie fiziniu bausmiu.Tiesiog Jusu aprasyta nuomone negali buti taisykle..musasi ir vaikai kurie nei karto nera gave net pliaukstelejimo nuo savo teveliu(keista,kad su tuo nesusidurete jei dirbate su vaikais g.gif ).O pasekmes nera taisomos vien aukletoju schmoll.gif ,nes aukletoja nera visagale,ji turi dirbti bendradarbiaujant kartu su teveliais,individualiai su vaiku,tariantis su kitais specialistais.(siekiant norimo rezultato,svarbu komandinis darbas,nes vienas lauke ne karys schmoll.gif )
July
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 09 10, 13:37)
O kuom jis galejo izeisti g.gif (ir net ne straipnis,o tiesiog nuomones isreiskimas forume o straipsniu galima pavadinti http://lt.wikipedia.org/wiki/Straipsnis)
asmeniskai niekuom manes negalejo izeisti,nes tai tik nuomone!
Tiesiog parasiau,kad tokio budo nenaudoju ir nenaudociau dirbant su vaikais.Man jis nepriimtinas ir tiek,yra begales kitu budu  4u.gif
Pliaukstelejima irgi priskiriu prie fiziniu bausmiu.Tiesiog Jusu aprasyta nuomone negali buti taisykle..musasi ir vaikai kurie nei karto nera gave net pliaukstelejimo nuo savo teveliu(keista,kad su tuo nesusidurete jei dirbate su vaikais  g.gif ).O pasekmes nera taisomos vien  aukletoju  schmoll.gif ,nes aukletoja nera visagale,ji turi dirbti bendradarbiaujant kartu su teveliais,individualiai su vaiku,tariantis su kitais specialistais.(siekiant norimo rezultato,svarbu komandinis darbas,nes vienas lauke ne karys schmoll.gif )
*

Tik labai gaila kad to komandinio darbo darzeliuose nera. Darzelis tik PASIIMA vaika vos ne tarpdury ir kuo greiciau atsikrato teveliais. Kelis kartus bandziau pasidairyti grupeje, pasidometi veikla. Pastoviai pabreziama nuomone, mes dirbame su 20 ar kiek vaiku, todel teveliai negali reikalauti kazko isskirtinio. Kas gi belieka, valstybineje istaigoje nesitiketi auksto aptarnavimo lygio:( O jei neisgali leisti i brangu privatu, belieka susitaikyti ir taisyti darzelio klaidas. Dukra pradejo mustis ir grubiai elgtis po pirmos savaites darzelyje. Si savaitgali bandome aiskintis kad MUSU seimoje taip nesielgiama, nesvarbu ka daro vaikai is kitu seimu.
JM
QUOTE(July @ 2011 09 11, 07:56)
Tik labai gaila kad to komandinio darbo darzeliuose nera. Darzelis tik PASIIMA vaika vos ne tarpdury ir kuo greiciau atsikrato teveliais. Kelis kartus bandziau pasidairyti grupeje, pasidometi veikla. Pastoviai pabreziama nuomone, mes dirbame su 20 ar kiek vaiku, todel teveliai negali reikalauti kazko isskirtinio. Kas gi belieka, valstybineje istaigoje nesitiketi auksto aptarnavimo lygio:( O jei neisgali leisti i brangu privatu, belieka susitaikyti ir taisyti darzelio klaidas. Dukra pradejo mustis ir grubiai elgtis po pirmos savaites darzelyje. Si savaitgali bandome aiskintis kad MUSU seimoje taip nesielgiama, nesvarbu ka daro vaikai is kitu seimu.
*

Norint komandinio darbo reikia imtis iniciatyvos.Ir imtis tada patiems teveliams tos iniciatyvos,jei jos nesiima aukletojos.
Ir tikrai nemanau,kad kazko isskirtinio reikalausite-jus turite teise zinoti kas vyksta vaiko grupeje,kokia kasdiene veikla uzsiima,koks ugdymo planas sudarytas,kaip jis igyvendinamas ir t.t.
Jei aukletoja neturi laiko kasdien pakalbeti su teveliais,tai paprasykite ataskaitu per susirinkimus mirksiukas.gif ir nebijokite jus turite tokia teise.Nesvarbu,kad darzelis valstybinis,ten dirba kvalifikuoti pedagogai,jiems mokamos algos ir kaip kiekviename darbe ji reikia atlikti ir uz savo darbuka atsiskaityti.
Is pradziu pradekite kontaktuoti su kitais grupes vaiku teveliais-susirasykite klausymus ir problemas,kuriuos noretumete iskelti per susirinkima ir iteikite(aisku pries anksciau) aukletojai,kad ji sugebetu pasiruosti spresti problemas,pasiruostu atsakymus i jusu klausymus.Per susirinkima galesite kokybiskai aptarti problemas ieskoti ju sprendimo budu ir aukletoja gales atsakyti i jusu rupimus klausymus.
Jei truksta laiko kasdieniams pokalbiams,dazniau darykite teveliu susirinkimus.Imkites iniciatyvos ir turetu viskas pavykti.
O del musimosi,tai zinote grupeje energingesni vaikai ir nepiktybiskai gali mustis,tiesiog naturaliai kovoja uz savo erdves,zaislus,demesi ir t.t.
pupik
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 09 11, 13:44)
O del musimosi,tai zinote grupeje energingesni vaikai ir nepiktybiskai gali mustis,tiesiog naturaliai kovoja uz savo erdves,zaislus,demesi ir t.t.
*

Įdomu, ką tai reiškia "nepiktybiškai muštis"
wub.gif g.gif blush2.gif
Galima "nepiktybiškai" taip užtviti, kad ...
Aladina
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 09 10, 14:57)
tai jei musasi tik tie kurie musami namie?O vaikai kurie nemusami namie jie ir vaiku grupeje nesimusa???
Aukletoja ne TURETU o PRIVALETU  apginti vaika.
Ir esu pries tokius zaidimus schmoll.gif is tarybiniu laiku,kai viesai aptariamas vaiko elgesys.Su vaiku reikia dirbti individualiau ir atidziau.Bet cia mano asmenine nuomone ir patirtis  rolleyes.gif
*

Tas pabrėžtas- privalėtų... ar ne perdaug iš auklėtojų norit, mielosios mamytės? Fizinės bausmes nepatinka, žaidimų forma taip pat netinka, o individualūs pokalbiai retai kada duoda naudos. Tai kaip sutramdyti išdykėlį? Kodėl kiti vaikai turi kentėt, o vat mušeikos žaidimo forma paauklėti negalima, nes jo mamytei nepatinka. Jūs gerai žinot auklėtojų pareigas o apie savąsias pamirštat.
Nuska
QUOTE(pupik @ 2011 09 12, 09:59)
Įdomu, ką tai reiškia "nepiktybiškai muštis"
wub.gif  g.gif  blush2.gif
Galima "nepiktybiškai" taip užtviti, kad ...
*

retas dvimetinukas piktybiškai mušasi. Tiesiog tokiu būdu vaikas bando išsaugoti turimą žaislą ar priešingai jį pasiimti. Ta prasme jis nenori nuskriausti kito vaiko, jis tiesiog taip gina savo teritoriją ar žaislą.
Mano vaikai tarpusavy mušasi ax.gif pešasi net dėl mano dėmesio, o dėl patinkančio žaislo ir kaip reikiant apsistumdo. Mažasis (vos dvejų) dar net aršiau nei vyresnioji penkiametė sesė. Nes su vyresniaja jau galima susitarti kad taip elgtis negalima ir taikyti atitinkamas bausmes už tokį elgesį (dabar labai gerai veikia "blogas darbelis" į darbelių sąrašą). O su mažuoju kol kas šnekuosi, bet kada jis pradės suprasti tas mano kalbas apie gerą elgesį, tai velnias žino. Darželyje kol kas dar negirdėjau skundų dėl jo mušimosi, bet jau bijau kad įsidrąsins ir ten.
wilmusia
beveik kiekvienas girdėjome, kad "Jūsų vaikas mušasi". Kiek tiesos tame ir kaip kas įsivaizduoja mušimą. be to darželio nešįsivaizduoju. Kas kanda, kas gnybia, kas spiria. Kiti turi madą skųsti. O skundžia todėl, kad nepkaltintų jų tuo pačiu, nors jie taip irgi daro. va šiandien atėjus man į darželį, aulėtja pasakė, kad kito vaiko mama skundėsi, kad prieš 2 sav mano vaikas jos vaiką sumušė. ji, matai, vakar jų prausė, ir atrado ųšašiukš. Prieš 2 sav g.gif Visų pirma, mano vaikas prieš 2 sav visai nelankė darželio 2 sav, antra, kaip gali atrast mušeiką po 2 sav ir "šašus" kažkokius? Trečia, kaip tikėti vaiku, kad muša būtent tas. Kasdienį situacija daržely: paklausus, kas pradėjo muštynes, visi 20 vaikų rodo skirtingus asmenis. Kuriuo tikėt? kiekviena tiki savo vaiku. o garantijos, kad tai tiesa? Jų nėra.
Mano vaikas irgi mušasi, nesiginčysiu. Jis gina savo teises, savo teritoriją, savo nuomonę. svarbu, kaip vaikui išaiškinsim, kad tai negerai, kad galima kitaip viską išspręst. Vyresniojo dukra kartą grįžo iš darželio sukandžiota: į klubą buvo taip įkąsta, kad net mėsa išvirtus ir dantys pasilikę. Ką dariau? galėjau mamą į teismą paduot, bet...tai ne mamos kaltė. tiesiog vaikas taip padarė, nes jam taip atrodė. mamos reikalas buvo išaiškinti, kad taip negalima, kad tai nepasikartotų, ir nepasikartojo. nebekandžiojo niekam.
mano kitam vaikui įkando mano akyse. Prieš pat karnavalą. sėdėjom, regėmės, merga priėjo, suėmė veidą į rankas ir įkando. net nespėjau sureaguot. karnavale vaikas apsibliovęs buvo. ką kaltint? Mama gi neliepė jai taip daryt.
Taigi, nesmerkime nei mamų, nei auklėtojų. kalbėdami su savo vaikais galime išspręsti daug problemų. o su kitais vaikais jas spręs kitos mamos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.