Mano sunus jau antras menuo lanko darzeli, jam dabar 3 m. Kai vyras ji ima is darzelio vis koks vaikas prieina ir skundziasi, kad jis ji musa. Tas pats buvo ir kai nejo i darzeli - musdavosi su vaikais kieme. Ka daryti?
Dirbu darzly, todel konfliktai tarp vaiku-mano kasdienybe
Papildyta @ [mergetime]1099526291[/mergetime] Beje, Imale, kvieciu tave i vaikuciu, gimusiu 2001m., skyreli
Auklėtoja jau mane pokalbiui buvo pasikvietusi dėl Junetos mušimosi, sakė, nebegalima išvis vienos su vaikais palikti, mygom apgnaibo, apdaužo, subraižo kruvinai
maniskis irgi musasi...kol buvo mazesnis iki 4,5 metu zinau, akd darzelyje vaikai tiesiog zodziais ji isprovokuodavo..zodis ta pati lazda, tik ne materiali. Buvo kaip ir apstojes mustis, o dabar visai neseniai pamaciau, kaip jis tiesiog pats provokavo vaika mustis, sparde jam koja, kibino, o anas neisitrauke i kibinima
dabar eina i nauja darzeli, matau, kad vaikai irgi skundzia, kibina, o sis duoda tada jau fiziskai atgal..ir net nezinau ka daryti..ir bausmes jam vekksimngas taikau, bet kartais kai pati situacijos nemaciusi net nezinau ar teisingai baudziu (negauna saldainiu, nevaziuoja i parduotuve) gal vis delto pradzioje buna zodis o paskui veiksmas..juolab, kad grupeje uz ji visi vyresni..bet tikiuosi, akd susigules ilgainiui, nes naujam darze tik trecia diena kol kas
Sveikos mamos, patarkit ką man daryti. Šiandien ateinu į darželį ir man auklėtoja sako, kad mano vaikas įkando mergaitei.Aš net nežinojau ka sakyt pasimečiau, šiaip namuose jis taip nesielgia. mano vaikas yra vienas šeimoje, gal nemoka dalintis dėl to taip ir pasielgė, net nežinau vis bandau ieškoti priežasties . Jau einam į darželį 2savaites, ir nedarydavo jis taip, pirmas kartas, bijau, kad daugiau nebūtu. Ka daryti?
mano mama lopšy dirbą ir savo grupėj turi vieną vaika kuris visus kandžioja piktybiškai, sako auklėtojos stesuoja nes reikia prieš tėvus aiškintis nuolat bet sužiūrėti net nespėja. Bet ten jis piktybiškai ir nuolat taip elgiasi o jūsų situacija visai kita nes vaikas niekad taip nesielgia ir tai jo pirmas kartas
o auklėtoja napasakė kokia konkrečiai situacija susiklostė kad vaikas taip pasielgė, gal vaiką skriaudė ir jis nemokėjo kitaip apsiginti. paprašyk kad stebėtų kokiose situacijose jis taip elgiasi ir visgi vaikui aiškinti reikia tuo momentu kai jis taip daro...manau mama atėjusi po kelių valandų mažai ką gali vaikui išaiškinti QUOTE(ciocia @ 2007 09 14, 18:57) mano mama lopšy dirbą ir savo grupėj turi vieną vaika kuris visus kandžioja piktybiškai, sako auklėtojos stesuoja nes reikia prieš tėvus aiškintis nuolat bet sužiūrėti net nespėja. Bet ten jis piktybiškai ir nuolat taip elgiasi o jūsų situacija visai kita nes vaikas niekad taip nesielgia ir tai jo pirmas kartas o auklėtoja napasakė kokia konkrečiai situacija susiklostė kad vaikas taip pasielgė, gal vaiką skriaudė ir jis nemokėjo kitaip apsiginti. paprašyk kad stebėtų kokiose situacijose jis taip elgiasi ir visgi vaikui aiškinti reikia tuo momentu kai jis taip daro...manau mama atėjusi po kelių valandų mažai ką gali vaikui išaiškinti o buvo tokia situacija, kad nepasidalino kažko , o maniškis supyko ir įkando. aš ir taip manau, kad aukletoja galejo man pasukti, kai tai nutiko, bučiau atėjus ir subarus saviški. Na tikėkimės, kad taip daugiau nebedarys. QUOTE(Margarita23 @ 2007 09 15, 09:29) o buvo tokia situacija, kad nepasidalino kažko , o maniškis supyko ir įkando. aš ir taip manau, kad aukletoja galejo man pasukti, kai tai nutiko, bučiau atėjus ir subarus saviški. Na tikėkimės, kad taip daugiau nebedarys. mano sunaus grupej buvo jau virs 3 metuku vyras kuris ir kandziodavosi pastoviai , tai i zanda, tai i nugara dabar jau paaugo, tai spardosi musasi, su saka vos akies vaikui neisbede, medzius lauzo.....n nu nezinau to vaiko tevu...tai negaliu nieko ir sakyti... jusu dar gal maziukas, gal demesi taip issireikalauja QUOTE(mama_gulbe @ 2007 09 18, 13:56) mano sunaus grupej buvo jau virs 3 metuku vyras kuris ir kandziodavosi pastoviai , tai i zanda, tai i nugara dabar jau paaugo, tai spardosi musasi, su saka vos akies vaikui neisbede, medzius lauzo.....n nu nezinau to vaiko tevu...tai negaliu nieko ir sakyti... jusu dar gal maziukas, gal demesi taip issireikalauja Nebedaro daugiau maniškis taip, nepasidalino tasyk žaislų ir tiek.
Mūsiškis didesnis (ne vyresnis) už kitus,tai kartais savo valdžią parodo.bet kiek kalbėjau su auklėtojom ir keliais tėveliais-viskas normoj,berniukai dažnai pasimuša,maždaug,nedarykit čia problemų. Nu aišku,su vaiku namie apkalbam viską,aiškinam,kad negalima taip daryt,negražu ir t.t.,bet, kad nelabai tas padeda. Per susirinkimą viena mama pradėjo rėkt, kad manoškis 2,5m bamblys jos vaiką SISTEMIŠKAI muša
pazystama situacija..
O siaip pamenu situacija kai lopselyje dar buvo maniskis.. lupo viena vaika pastoviai kol gavo gerai atgal QUOTE(Gabe @ 2007 09 20, 00:56) tikiuosi,kad mum nereiks tiek praeit QUOTE(Stigma @ 2007 09 20, 06:53) tikiuosi,kad mum nereiks tiek praeit o ka daryt jei vaikas nesimusa nu visalaik skundziasi kad tai tas tai anas berniukas jam ignybo, ikando, pastume, ispyre ir aisku blogai darau - tiesiog liepiu duoti atgal ir dar pamokinu kaip duoti - su kumsciu, kad ir kitam skaudetu ir ka tada daryti jei jis nesimus ir negali tuo paciu atsakyti ir tokiu budu uz save pastoveti, nes jis ir megsta buti vienas ir ji erzina kiti lakstntys zirziantys ir cepsintys vaikai, kurie nuolat zuja ir lenda ?
.... aš savo panas irgi mokindavau duoti atgal......
Jei rimtai,tai niekada dėl to nesigailėjau..... Na,buvo vieną kartą atlėkęs kaimynas.... buvo.... bet .... mes dar dabar vienas į kitą pašnairuojam.... o vaikai jau seniai apie tą reikalą pamiršo. O mano mažiukas nesimuša daržely.... kol kas,žinoma.... Bet namie dubasina visus iš eilės..... manau,kad taip ant mūsų išlieja visą savo pyktį.... Beje,aš pati irgi maža mušdavausi.... Gal duočiau ir dabar.... bet niekas nekabina.....
galiu pasakyti, jog retas kuris vaikysteje nesimuse..
Man atrodo geriau jau mano vaikas muštųsi, nei kentėtų nuo kitų
As savo dukra mokau kad pati pirma nesimustu o jei jau musa tai duotu atgal
kaip cia pasakius del auklejimo..
Na as irgi esu is tu mamu, kur bijo vakare nueiti pasiimti vaika is darzelio. Kiekviena karta aukletoja sako kad jis musasi, kad neklauso, kad nesupranta zodzio ne, kad net ir aukletoja muse, kad daro ka nori, atsikalbineja ir t t. Nezinau pati ka daryti, ir dirzo gauna ir sako kad taip nedarys, bet kiekviena karta tas pats. Manes irgi neklauso, per daug issilepinau viska duodama ir uz ji darydama. Bandau graziai jo prasyti ko nors nedaryti, sakau 10kartu, bet vistiek daro savo, nu kantrybe stipriai truksta.
Bet tik man keisciausia, kad vaikas klauso vienos mano drauges, gal kazkiek jos ir prisibijo. Tai galvoju kodel aukletojos, kurios ismano vaiku psichologija, nesugeba kazkaip prieiti prie mano vaiko. Aukletojoms ir dovaneliu nunesu, bet jau daugiau manau nenesiu, vistiek nepadeda. Gal kas galit rekomenduoti i AZ koki vaiku psichologa Kaune? QUOTE(KristiTal @ 2007 10 10, 19:37) Šilainiu poliklinikos vaiku psichologe Ausra (bet pavarde pamirsau) ir per metus 6 kartai nemokami Ir i kokius burelius pavedziok, kad gerai pavargtu (karate, baseina...). Rytu kovos menai tai visai labai gerai, tik trenerio gero reiketu, tai per pusmeti ismoktu tik gintis (nes stipresnis silpnesnius gina QUOTE(KristiTal @ 2007 10 10, 20:37) Na as irgi esu is tu mamu, kur bijo vakare nueiti pasiimti vaika is darzelio. Kiekviena karta aukletoja sako kad jis musasi, kad neklauso, kad nesupranta zodzio ne, kad net ir aukletoja muse, kad daro ka nori, atsikalbineja ir t t. Nezinau pati ka daryti, ir dirzo gauna ir sako kad taip nedarys, bet kiekviena karta tas pats. Manes irgi neklauso, per daug issilepinau viska duodama ir uz ji darydama. Bandau graziai jo prasyti ko nors nedaryti, sakau 10kartu, bet vistiek daro savo, nu kantrybe stipriai truksta. Bet tik man keisciausia, kad vaikas klauso vienos mano drauges, gal kazkiek jos ir prisibijo. Tai galvoju kodel aukletojos, kurios ismano vaiku psichologija, nesugeba kazkaip prieiti prie mano vaiko. Aukletojoms ir dovaneliu nunesu, bet jau daugiau manau nenesiu, vistiek nepadeda. Gal kas galit rekomenduoti i AZ koki vaiku psichologa Kaune? Man keistai nuskambėjo tavo išsireiškimas, kad neneši auklėtojom dovanėlių, nes jos nalabai padeda Šaunu, kad ieškote gero psichologo, manau jis duos vertingų patarimų ir padės jums geriau suprasti vienas kitą. QUOTE(#Mia# @ 2007 10 11, 10:45) Šilainiu poliklinikos vaiku psichologe Ausra (bet pavarde pamirsau) ir per metus 6 kartai nemokami Ir i kokius burelius pavedziok, kad gerai pavargtu (karate, baseina...). Rytu kovos menai tai visai labai gerai, tik trenerio gero reiketu, tai per pusmeti ismoktu tik gintis (nes stipresnis silpnesnius gina Nu i karate tai tikrai ne Ir siaip sake jis gana piktas. Papildyta: QUOTE(Vilika @ 2007 10 11, 12:22) Man keistai nuskambėjo tavo išsireiškimas, kad neneši auklėtojom dovanėlių, nes jos nalabai padeda Šaunu, kad ieškote gero psichologo, manau jis duos vertingų patarimų ir padės jums geriau suprasti vienas kitą. Nu zinai o kodel turiu tada jas ir vel nesti? na dovanelem as neskaitau saldainius. paprasciausiai kaip nesi, tada tikiesi kad gal su vaiku labiau uzsiims,labiau tures noro ji pamokinti ar bent jei siaip kokia nelabai rimta isdaiga iskrete tai bent jau nesakys. Matai mano vaikui ten irgi kazkada kitas vaikas sulauze nosi is niekur nieko ir nemanau kad tik maniskis ten pats blogiausiais, bet del tos nosies as nesakiau ne puses zodzio, nes dar pagalvojau kad gal kada maniskis prades taip elgtis. As is mamu dar ne vieno priekaisto neisgirdau del savo vaiko, na tikiuosi neisgirsiu, tfu tfu. O siaip visada visiems lengviausia su tais vaikais, kurie istikro yra geri, o su sunkesniais jau neturi kantrybes.
Man širdis laukan krenta, antra savaitė, kai pasiimu vaiką verkiantį, nes skriaudžia, muša grupėje vienas vaikas
Mes irgi turime sia problema,vaikas nieko nedaro tik stovi ir ziuri, o maniskis raz ir uzmeta su ranka
O jei atima koki zaisla is jo, tas pats...
kaip ir zmoniu bjauriu yra taip ir vaiku, tik vieni isauga o kiti ir lieka mustukai, be ateities.Siaip manau is tvarkingu seimu vaikai ramesni ir protingesni, dar aisku buna kad motinos vienos augina vaikus ir visa meile begaline skiria jiems, lepina is paskutiniu, o po to verkia nuo tokiu.Vaikai manipuliantai dideli, kaip sakoma lenk medi kol jaunas.O tokius mustukus tevai viska leidzia, toleruoja, ir po to monstriukai auga.As savo vaikui seniau sakydavau nesimusk, bet kai jau uzkniso kai visi ji znaibo skriaudzia tada kaliau i galva duok i nosi taip,kad kraujai pasipiltu, lenda prie taves, pasiimk daikta ir skelk i galva.Kitaip neimanoma ypac siais laikais.baisu kokius vaikus uzaugins si karta, nes vaikai bebaimiai, akiu draskytojai.
Dirbu vaikų darželyje auklėtoja. Mano nuomonė iš patirties: tėveliai kurie savo vaikų nemuša, tie vaikai ir grupėje nesimuša. O šiaip, tai auklėtoja turi apginti skriaudžiamą vaiką. Mėgėją muštis galima izoliuoti, pasodinant jų ant kėdutės /kitokių bausmių nėra/.Arba mušeikos elgesį aptarti grupės vaikų susibūrime. Pažaisti "Atspėk kas taip elgiasi?"Vaikui nesmagu, kai draugai atspėja ką auklėtoja imituoja. Ir tokių būdų yra nemažai.
QUOTE(Jentė @ 2011 08 06, 20:42) kaip ir zmoniu bjauriu yra taip ir vaiku, tik vieni isauga o kiti ir lieka mustukai, be ateities.Siaip manau is tvarkingu seimu vaikai ramesni ir protingesni, dar aisku buna kad motinos vienos augina vaikus ir visa meile begaline skiria jiems, lepina is paskutiniu, o po to verkia nuo tokiu.Vaikai manipuliantai dideli, kaip sakoma lenk medi kol jaunas.O tokius mustukus tevai viska leidzia, toleruoja, ir po to monstriukai auga.As savo vaikui seniau sakydavau nesimusk, bet kai jau uzkniso kai visi ji znaibo skriaudzia tada kaliau i galva duok i nosi taip,kad kraujai pasipiltu, lenda prie taves, pasiimk daikta ir skelk i galva.Kitaip neimanoma ypac siais laikais.baisu kokius vaikus uzaugins si karta, nes vaikai bebaimiai, akiu draskytojai. Mano tvirtu įsitikinimu mama NIEKADA neturėtų mokyti vaiko smurtauti Mamai tai nedera "prigimtinai" - per daug giliai tai eina Yra kitų būdų QUOTE(bruz @ 2011 09 09, 17:34) Dirbu vaikų darželyje auklėtoja. Mano nuomonė iš patirties: tėveliai kurie savo vaikų nemuša, tie vaikai ir grupėje nesimuša. O šiaip, tai auklėtoja turi apginti skriaudžiamą vaiką. Mėgėją muštis galima izoliuoti, pasodinant jų ant kėdutės /kitokių bausmių nėra/.Arba mušeikos elgesį aptarti grupės vaikų susibūrime. Pažaisti "Atspėk kas taip elgiasi?"Vaikui nesmagu, kai draugai atspėja ką auklėtoja imituoja. Ir tokių būdų yra nemažai. tai jei musasi tik tie kurie musami namie?O vaikai kurie nemusami namie jie ir vaiku grupeje nesimusa??? Aukletoja ne TURETU o PRIVALETU apginti vaika. Ir esu pries tokius zaidimus
Labai jums pritariu /pupik/. Auklėtojai mamos nesako,kad taip moko savo vaikus. Tik dabar supratau /perskaičiusi, kaip reikia d ė t i a t g a l/ kodėl vaikai muša draugus dėl įvairių smulkmenų. /Įėjo vaikas į kito vaiko žaidimo teritoriją- smūgis. Netyčia bėgdamas prisilietė-smūgis...ir pan./
Mieli, tėveliai, juk tai ikimokyklinukai. Nemokinkit mažylių d u o t i a t g a l. Vaikučių problemas turi spręsti auklėtoja kartu su tėvais.
Atsiprašau, jei Jus įžeidė straipsnis. Tai, ką jūs paminėjote, darome. Ir dar daugiau. Teko imitavimo būdą pritaikyti vieną kartą, kai jokie būdai nepadėjo. Ir suveikė...
/ O mušimu vadinu ir nekaltus pliaukštelėjimus per užpakalį. Tėveliai pliaukšteri, o pasekmes taisyti auklėtojoms. QUOTE(bruz @ 2011 09 10, 13:25) Atsiprašau, jei Jus įžeidė straipsnis. Tai, ką jūs paminėjote, darome. Ir dar daugiau. Teko imitavimo būdą pritaikyti vieną kartą, kai jokie būdai nepadėjo. Ir suveikė... / O mušimu vadinu ir nekaltus pliaukštelėjimus per užpakalį. Tėveliai pliaukšteri, o pasekmes taisyti auklėtojoms. O kuom jis galejo izeisti asmeniskai niekuom manes negalejo izeisti,nes tai tik nuomone! Tiesiog parasiau,kad tokio budo nenaudoju ir nenaudociau dirbant su vaikais.Man jis nepriimtinas ir tiek,yra begales kitu budu Pliaukstelejima irgi priskiriu prie fiziniu bausmiu.Tiesiog Jusu aprasyta nuomone negali buti taisykle..musasi ir vaikai kurie nei karto nera gave net pliaukstelejimo nuo savo teveliu(keista,kad su tuo nesusidurete jei dirbate su vaikais QUOTE(jolita.martyna @ 2011 09 10, 13:37) O kuom jis galejo izeisti asmeniskai niekuom manes negalejo izeisti,nes tai tik nuomone! Tiesiog parasiau,kad tokio budo nenaudoju ir nenaudociau dirbant su vaikais.Man jis nepriimtinas ir tiek,yra begales kitu budu Pliaukstelejima irgi priskiriu prie fiziniu bausmiu.Tiesiog Jusu aprasyta nuomone negali buti taisykle..musasi ir vaikai kurie nei karto nera gave net pliaukstelejimo nuo savo teveliu(keista,kad su tuo nesusidurete jei dirbate su vaikais Tik labai gaila kad to komandinio darbo darzeliuose nera. Darzelis tik PASIIMA vaika vos ne tarpdury ir kuo greiciau atsikrato teveliais. Kelis kartus bandziau pasidairyti grupeje, pasidometi veikla. Pastoviai pabreziama nuomone, mes dirbame su 20 ar kiek vaiku, todel teveliai negali reikalauti kazko isskirtinio. Kas gi belieka, valstybineje istaigoje nesitiketi auksto aptarnavimo lygio:( O jei neisgali leisti i brangu privatu, belieka susitaikyti ir taisyti darzelio klaidas. Dukra pradejo mustis ir grubiai elgtis po pirmos savaites darzelyje. Si savaitgali bandome aiskintis kad MUSU seimoje taip nesielgiama, nesvarbu ka daro vaikai is kitu seimu. QUOTE(July @ 2011 09 11, 07:56) Tik labai gaila kad to komandinio darbo darzeliuose nera. Darzelis tik PASIIMA vaika vos ne tarpdury ir kuo greiciau atsikrato teveliais. Kelis kartus bandziau pasidairyti grupeje, pasidometi veikla. Pastoviai pabreziama nuomone, mes dirbame su 20 ar kiek vaiku, todel teveliai negali reikalauti kazko isskirtinio. Kas gi belieka, valstybineje istaigoje nesitiketi auksto aptarnavimo lygio:( O jei neisgali leisti i brangu privatu, belieka susitaikyti ir taisyti darzelio klaidas. Dukra pradejo mustis ir grubiai elgtis po pirmos savaites darzelyje. Si savaitgali bandome aiskintis kad MUSU seimoje taip nesielgiama, nesvarbu ka daro vaikai is kitu seimu. Norint komandinio darbo reikia imtis iniciatyvos.Ir imtis tada patiems teveliams tos iniciatyvos,jei jos nesiima aukletojos. Ir tikrai nemanau,kad kazko isskirtinio reikalausite-jus turite teise zinoti kas vyksta vaiko grupeje,kokia kasdiene veikla uzsiima,koks ugdymo planas sudarytas,kaip jis igyvendinamas ir t.t. Jei aukletoja neturi laiko kasdien pakalbeti su teveliais,tai paprasykite ataskaitu per susirinkimus Is pradziu pradekite kontaktuoti su kitais grupes vaiku teveliais-susirasykite klausymus ir problemas,kuriuos noretumete iskelti per susirinkima ir iteikite(aisku pries anksciau) aukletojai,kad ji sugebetu pasiruosti spresti problemas,pasiruostu atsakymus i jusu klausymus.Per susirinkima galesite kokybiskai aptarti problemas ieskoti ju sprendimo budu ir aukletoja gales atsakyti i jusu rupimus klausymus. Jei truksta laiko kasdieniams pokalbiams,dazniau darykite teveliu susirinkimus.Imkites iniciatyvos ir turetu viskas pavykti. O del musimosi,tai zinote grupeje energingesni vaikai ir nepiktybiskai gali mustis,tiesiog naturaliai kovoja uz savo erdves,zaislus,demesi ir t.t. QUOTE(jolita.martyna @ 2011 09 10, 14:57) tai jei musasi tik tie kurie musami namie?O vaikai kurie nemusami namie jie ir vaiku grupeje nesimusa??? Aukletoja ne TURETU o PRIVALETU apginti vaika. Ir esu pries tokius zaidimus Tas pabrėžtas- privalėtų... ar ne perdaug iš auklėtojų norit, mielosios mamytės? Fizinės bausmes nepatinka, žaidimų forma taip pat netinka, o individualūs pokalbiai retai kada duoda naudos. Tai kaip sutramdyti išdykėlį? Kodėl kiti vaikai turi kentėt, o vat mušeikos žaidimo forma paauklėti negalima, nes jo mamytei nepatinka. Jūs gerai žinot auklėtojų pareigas o apie savąsias pamirštat. QUOTE(pupik @ 2011 09 12, 09:59) retas dvimetinukas piktybiškai mušasi. Tiesiog tokiu būdu vaikas bando išsaugoti turimą žaislą ar priešingai jį pasiimti. Ta prasme jis nenori nuskriausti kito vaiko, jis tiesiog taip gina savo teritoriją ar žaislą. Mano vaikai tarpusavy mušasi
beveik kiekvienas girdėjome, kad "Jūsų vaikas mušasi". Kiek tiesos tame ir kaip kas įsivaizduoja mušimą. be to darželio nešįsivaizduoju. Kas kanda, kas gnybia, kas spiria. Kiti turi madą skųsti. O skundžia todėl, kad nepkaltintų jų tuo pačiu, nors jie taip irgi daro. va šiandien atėjus man į darželį, aulėtja pasakė, kad kito vaiko mama skundėsi, kad prieš 2 sav mano vaikas jos vaiką sumušė. ji, matai, vakar jų prausė, ir atrado ųšašiukš. Prieš 2 sav
Mano vaikas irgi mušasi, nesiginčysiu. Jis gina savo teises, savo teritoriją, savo nuomonę. svarbu, kaip vaikui išaiškinsim, kad tai negerai, kad galima kitaip viską išspręst. Vyresniojo dukra kartą grįžo iš darželio sukandžiota: į klubą buvo taip įkąsta, kad net mėsa išvirtus ir dantys pasilikę. Ką dariau? galėjau mamą į teismą paduot, bet...tai ne mamos kaltė. tiesiog vaikas taip padarė, nes jam taip atrodė. mamos reikalas buvo išaiškinti, kad taip negalima, kad tai nepasikartotų, ir nepasikartojo. nebekandžiojo niekam. mano kitam vaikui įkando mano akyse. Prieš pat karnavalą. sėdėjom, regėmės, merga priėjo, suėmė veidą į rankas ir įkando. net nespėjau sureaguot. karnavale vaikas apsibliovęs buvo. ką kaltint? Mama gi neliepė jai taip daryt. Taigi, nesmerkime nei mamų, nei auklėtojų. kalbėdami su savo vaikais galime išspręsti daug problemų. o su kitais vaikais jas spręs kitos mamos. |