Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: puodukas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
E & G
wub.gif mano vaikui jau 1,9 men. mes nekaip negalim atsisakyti pampersu. gal patartumet kaip galima butu ja atpratinti nuo pampersu? aciu.
Maksi
Dieną nesek pampersu, tik miegeliui ar einant i parduotuve, i lauka. Tegu daro i kelnytes. Ji turi pajausti suprasti ta drėgnumą, nepatogumą. O ir pati paaiškink kad ji yra jau didelė mergaitė, kad mamytė ir tetukas eina į tuoletą ir į kelnes nedaro. Pasysios mėnesiuką kitą ir po to po truputį pradės pati prašytis.
Ode
Beda tik, kad kai kuriems vaikams - iskaitant ir mano - shlapios kelnytes visishkai yra dzin... Ir jokie ikalbinejimai nieko nepadejo. Nesedo ant puodo ir viskas.
Mes panashaus amzhiaus buvom, kai pirma karta atsisedo ir padare. Padejo tai, kad dazhnai budavo su kita mergaite, kuri irgi mokinosi sedeti ant puodo. Ir dar grojantis puodukas - toki dideli ispudi padare, kad grizhusi namo sedo ant savo ir dainavo ta dainele, kur anas grojo.
Taip iki antro gimtadienio ir atsisakem pampersu (ishskyrus miegui).
MamulyteDaivulyte
Mano dukrytei 9 mėnesiukai, ir aš tikiuosi, kad metukų jau vaikščiosim. Nelauksiu iki tiek, kaip kolega 4u.gif Niekaip neina įtikinti dukrytės, kad ant puoduko reikia sėdėti ir atsistoti nuo jo tik ką nors padarius. smile.gif
Vertebra
Na, vaikų neurologai ir psichiatrai teigia, kad nervinės skaidulos, atsakingos už šlapinimąsi ir tuštinimąsi, pradeda (pabrėžiu: pradeda) mielinizuotis tik sulaukus 1,5 metų. Iki to laiko ne vaikas supranta, kada nori šlapintis ar tuštintis, o mama supranta, kada laikas pakišti puoduką smile.gif . Kitas niuansas, kad panašaus amžiaus vaikai pradeda kažko norėti patys, o ne daryti taip, kaip sako tėvai, tai gali ir nesėsti ant puoduko, jei nenori smile.gif . Viską sudėjus visai normalu 2-2,5 metų vaikui kartais ir į kelnes padaryti (nekalbu apie sauskelnes, bet apie tai, kad mokymasis daryti tik į puoduką gali neįvykti per vieną dieną).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.