QUOTE(virvė @ 2011 01 26, 15:19) maniškė gimė 2965g ir dar GN kūdikių gydytoja iškart nusprendė, kad tai dėl žindymo nėštumo metu...  nors šeimoj visi gimė nedideli, pirmagimė tik keliais šimtais gramų sunkesnė, o ir gimė dar gerokai panešiota po termino jei būtų proga kada žindyt nėštumo metu, elgčiausi taip pat nedvejodama, tik dabar nenutraukčiau žindymo nėštumo pabaigoj - tas gyvenimo man nepalengvino, dukra geriau nepradėjo miegoti, o su migdymu dar daugiau problemų atsirado... mano pirmagime dar mazesne gime - 2845g, nors ir nieko pries tai nezindziau, o dabar kudikelis pilve, nors ir zindziau, truputi didesnis pagal laika beje, jau penkta diena kaip nebezindau, ir net nustebau, kaip lengvai mazoji su tuo susitaike: pirma vakara virktelejo siek tiek, bet ramiai uzmigo, o po to vis dar protarpiais papraso, bet vis atsakau jai ta pati, kad neber pienuko ir t.t., tai ir nedaro vaikas tragedijos  ir ismiega ramiai, ir uzmiega meskiuka arba mane apsikabinus, ir su krutim man jokiu problemu nera, nes man rodos mazoji jau priespieni traukdavo, net nesitikejau, kad taip ramiai graziai viskas uzsibaigs
Luttuke
2011 01 29, 18:16
Man tai sis nestumas baigesi nesekmingai... Tikiuosi, kad su zindymu tas nesusije, bet neduoda ramybes tai, kad kai dar nezinojau, kad pastojau vaikas pradejo labai daznai zisti, prasidejo vel kabojimai po val pries uzmiegant, okartais ir po kelis kartus. Tas tikrai vargino. Dabar tvirtai nusprendziau iki men pabaigos uzbaigti zindyma. Kolkas palikau 2 kartus ryte ir vakare. Naktys neramios, sianakt kelesi gmaziausia 6 kartus su klyksmais, iskaitank kelimasi paryciais. Vandens atsisakinejo, muse ranka per puodeli, o prasibudines gere be perstojo. Istrosko vaikas, o kad gerimas puodelyje su snapeliu, o ne pas mama nesupranta per miegus ar ka... Jei nebutu taip liudnai pasibaige, vistiek dabar galvoju, kad pastojus zindymus reiktu kazkiek apriboti. Zindant gaminasi kitokie hormonai, negu reikia nestumui normaliai vystytis, tai jei vaikas prie (.) (.) prakabo vos ne po puse paros, gali tie hormonai ir issibalansuoti... Nors pripazinsiu, zindyti kada vaikas nori ir kiek nori daug paprasciau
Cansado
2011 01 31, 09:48
O tos, kurios pastojote žindydamos, ar jau buvote sulaukusios mmm, ar ne?
as trys kartus pastojau tik po mmm pradzios
Cansado
2011 01 31, 11:35
QUOTE(Natuke @ 2011 01 31, 11:26) as trys kartus pastojau tik po mmm pradzios vat man labai įdomu..  aš dar maitinu savo metinukę, mmm dar nesulaukiau, tai kažin, ar įmanoma užkibt..teoriškai tai taip, visada tokia galimybė yra turbūt, bet va, kiek praktiškai pasiklausinėju, tai visos nors ir maitino, bet jau turėjo nors po vieną ciklą normalų, su mmm ir tik tada pastodavo..
spengla
2011 01 31, 12:28
Labos, QUOTE(Cansado @ 2011 01 31, 10:48) O tos, kurios pastojote žindydamos, ar jau buvote sulaukusios mmm, ar ne?  ne, aš nesulaukiau mmm. panašu, kad būčiau sulaukusi pirmųjų mmm po gimdymo, bet sulaukiau teigiamo testo  . Dukrai tuo metu buvo 1m. ir 3mėn. Deja, mano žindymos po Naujųjų metų baigėsi- nesiplečiant, šis antras nėštumas labai komplikuotas, nors visi tikimės geriausio. Pieno laaaaaaabai sumažėjo, galiausiai paguldė mane į ligoninę, taip ir viskas pasibaigė. Nors pradžioje manaiu, kad sau žindysiu ir lauksiuosi antro mažiuko, bet, deja, ne visada tai yra įmanoma. Apie naujagimių svorius- mano pirmagimė gimė 2610gr., tad jei antras kūdikis bus mažiukas, nei kiek nenustebsiu  .
QUOTE(Cansado @ 2011 01 31, 12:35) vat man labai įdomu..  aš dar maitinu savo metinukę, mmm dar nesulaukiau, tai kažin, ar įmanoma užkibt..teoriškai tai taip, visada tokia galimybė yra turbūt, bet va, kiek praktiškai pasiklausinėju, tai visos nors ir maitino, bet jau turėjo nors po vieną ciklą normalų, su mmm ir tik tada pastodavo..  As girdejau daug atveju, kad pastoja dar nesulaukus mmm, bet visu vaikuciai jau buna apie metukus(taip, kad tau sansu labai daug). O maniske dar tik 2.5menesio, bet as irgi tikiuosiu uzkibti nesulaukus mmm
Cansado
2011 02 01, 14:49
Kažin, o maitinant ar verta žaisti su ovuliacijos testukais?
QUOTE(Cansado @ 2011 02 01, 15:49) Kažin, o maitinant ar verta žaisti su ovuliacijos testukais?  As irgi buvau pagalvojus? Bet pirmiausia gal reiktu isskyras pastebeti? Nes pas mane tai kollkas jokiu nera, tai ir OT manau gadinti neverta.
Luttuke
2011 02 06, 20:01
Man pirmo mm buvo kai vaikui sukako metukai. Aisku visa ta laika maitinau ir nakties metu. Beje, del nepavykusio nestumo, tai zindymas mano atveju tikrai turbut ne prie ko. Labiau tiketinas virusas kazkoks pakiso koja, nes lygiai tas pats nutiko ir mano draugei, su kurios seima daug bendravom ir kuri per pirma nestuma neturejo visiskai jokiu bedu, o maitinima mp buvo nutraukusi pries gera pusmeti. Papildyta:QUOTE(Cansado @ 2011 02 01, 15:49) Kažin, o maitinant ar verta žaisti su ovuliacijos testukais?  Jei vaikui jau bent metukai, tai gal ir galima...
QUOTE(Cansado @ 2011 01 31, 10:48) O tos, kurios pastojote žindydamos, ar jau buvote sulaukusios mmm, ar ne?  buvau. 4 ar 5 kartus. nelabai reguliariai Papildyta:QUOTE(Cansado @ 2011 02 01, 15:49) Kažin, o maitinant ar verta žaisti su ovuliacijos testukais?  aš pagadinau, kai kiti ženklai rodė O, kad įsitikinčiau. ginė pasiūlė, nes kartais mmm atsiranda, o O dar nebūna. viena mergina "planavimas ir žindymas" plepaluose pastojo turėdama apie 7mėn lelliuką ir dar nesulaukus mm...
Wild Pearl
2011 02 16, 10:15
QUOTE(zhemuoge @ 2011 01 09, 11:01) Dėkui už patarimus  Apsisprendžiau žindyti iki mažylei sueis metukai, tada pora mėnesių pasistengsiu sustiprėti prieš gimdymą, tikiuosi, sveikata leis pažindyt iki birželio... Taip man gaila mažylės, teks mama su dar mažesniu ar mažesne dalintis  Bet gal po to, kai lelius paaugs, turės žaidimų draugą ar draugę... Sunkiai dar taikausi su mintim, kad ketvirtas žmogutis pasibeldė į pasaulį... Tavo situacija labai panaši į manają.....Tiek neštumo ir pastojimo laiko seka tiek maitinimo atveju...Irgi maitinau iki 1-1,1mėn. ir nutraukiau kai pilveliui būvo 20sav.+/- su trupučiuku....  Tiesiog šis sprendimas būvo dėl manęs pačios labiau nes vaikutis jei tik būtų galimybė būtų ir toliau žindęs krūtinę.....Bet viskas gerai vaikutis gimė,normalaus svorio ir ūgio...Aišku pati jaučiu kad esu nusilpusi bet tikrai vaikas nelieka nuskriaustas.Svarbiausia stebėti savo pačios savijauta  Sėkmės
Labas  Svarstau  Mažyliui 1,2m,intensyviai valgo MP(tiesa,jau naktį beveik visą išmiega),mėmių dar nebuvo...Pykina,silpna,krūtinė jautroka,miegot norisi...Nt dariaus  Po kurio laiko(po rekomenduojamų 5min nebuvo) atsirado vaiduokliukas...Galiu būt  ???
Cansado
2011 02 19, 15:18
QUOTE(Šyta @ 2011 02 19, 14:07) Labas  Svarstau  Mažyliui 1,2m,intensyviai valgo MP(tiesa,jau naktį beveik visą išmiega),mėmių dar nebuvo...Pykina,silpna,krūtinė jautroka,miegot norisi...Nt dariaus  Po kurio laiko(po rekomenduojamų 5min nebuvo) atsirado vaiduokliukas...Galiu būt  ??? Aš manau, kad taip..  Sveikinu.
Luttuke
2011 02 19, 16:13
Maitinancioms mamytems, jei jau  rekomenduociau del visa ko pasidaryti hormono progesterono testa.
ast_alaus
2011 02 19, 16:16
QUOTE(Šyta @ 2011 02 19, 14:07) Po kurio laiko(po rekomenduojamų 5min nebuvo) atsirado vaiduokliukas...Galiu būt  ??? Palauk keleta dienu ir testuka pakartok, viskas bus aisku
pilnai zindydama dukryte (jai tada buvo 7 men) sulaukiau pirmuju mmm. Kaip tik sutapo primaitinimas gydomuoju misiniu (cia del sveikatos bedu). Pienuko jau jauciau, kad vis mazeja, stengiausi is paskutiniuju duoti zisti kiek tik imanoma, o ir prasesi istisai- kas valanda mazdaug. MAtyt, ne upes jau tekejo... bet po keliu savaiciu, kai pastojau, NUO PIRMOS DIENOS NESTUMO, mano dukryte eme nebe taip noriai zisti, atsitraukdavo, vis reciau prasydavosi  Pienuko vis mazejo, bet baigiau zindyti galutinai kai jau mazei buvo 10,5 men, o man apie 14 nestumo savaiciu. Nieko nenutraukiau dirbtinai- dukryte pati vis maziau ir maziau ejo prie kruties...ir tiek... gaila buvo, buvau nusiteikusi maitinti iki gimdymo ir po jo, nes del sveikatos bedeliu reikejo zindyti kuo ilgiau...taciau- tik nebegavo mano mp, ir dukrytes bedos stebuklingai baigesi. dabar zindau pametinuka, dukryte nelenda ir nepraso pienuko, bet nusitraukti ir duoti jai gerti kazkaip nesiryztu, ne kazin kas ten paskui broliukui liks, anas irgi daznai valgo.... bet susimastau, kad noreciau, jog ciklas greit atsinaujintu
madagaskaras
2011 03 10, 13:05
SVEIKOS MAMYTES JUNGIUOSI I JUSU GRETAS MAN NUTIKO TAS PATS.MANO MERGYTEI 1. 5 MEN.PASIDARIAU AS TESTA JIS TEIGIAMAS.KA DARYTI NEINAU PERSKAICIAU CIA IVAIRIU NUOMONIU.AS JA MAITINU TIK VAKARE ,JEI DAR NAKTI ATSIKELIA IR RYTE, NU VAKARE TAI JAI TIK PABUVIMAS.BANDZIAU ATPRATINT TAI REKIA ZVIEGIA ,O SPENELIAI MANO JAUTRESNI DABAR ,NET NEISIVAIZDUOJU KA DARYT .PIENO KARVES NEGERIA.
GabiSima
2011 03 10, 13:26
QUOTE(madagaskaras @ 2011 03 10, 13:05) SVEIKOS MAMYTES JUNGIUOSI I JUSU GRETAS MAN NUTIKO TAS PATS.MANO MERGYTEI 1. 5 MEN.PASIDARIAU AS TESTA JIS TEIGIAMAS.KA DARYTI NEINAU PERSKAICIAU CIA IVAIRIU NUOMONIU.AS JA MAITINU TIK VAKARE ,JEI DAR NAKTI ATSIKELIA IR RYTE, NU VAKARE TAI JAI TIK PABUVIMAS.BANDZIAU ATPRATINT TAI REKIA ZVIEGIA ,O SPENELIAI MANO JAUTRESNI DABAR ,NET NEISIVAIZDUOJU KA DARYT .PIENO KARVES NEGERIA. Sveikute, manau kad reiketu ir toliau zindyti, man is pradziu irgi speneliai buvo nepatenkinti  bet leliukui labai svarbu gauti motinos pieno kuo ilgiau, linkiu maitinti iki gimdymo ir po jo abu leliukus
samantila
2011 03 14, 10:36
 sveiks PRISIJUNGIU IR AŠ šiuo metu planuojam leliuką o pupa yra vienų metukų be kelių savaitikių.Na vis pamąstau kaip reiks elgtis kai NT bus teigiamas, aišku iškart lekt pasidaryt tyrimus ir jai bus pakankamai geri žadu maitinti toliau sumažinti iki ryto ir vakaro ir taip maitinti iki kt kūdikio gimimo, o paskui gal net abu toliau jai tik pienelio pakaks ar galėčiau maitinti ar ne manes neperkalbėtų niekas nebent trūkdytų vystytis kūdikėliui  esu visu 100proc kad reikia maitinti kuo ilgiau
Cansado
2011 03 28, 07:26
Na va, dukrytei 14 mėnesių, vis dar maitinu nemažai kartų per dieną..NT teigiamas, esu pasimetusi, kaip daryt su tuo maitinimu, ieškau info, ar yra bent menkiausia tikimybė pakenkti  ..  pas savo gydytoją konsultacijai pateksiu dar labai negreit, tai nežinau, ar po truputį nutraukinėt maitinimą, ar maitint toliau be baimės..
Wild Pearl
2011 03 28, 08:50
QUOTE(Cansado @ 2011 03 28, 07:26) Na va, dukrytei 14 mėnesių, vis dar maitinu nemažai kartų per dieną..NT teigiamas, esu pasimetusi, kaip daryt su tuo maitinimu, ieškau info, ar yra bent menkiausia tikimybė pakenkti  ..  pas savo gydytoją konsultacijai pateksiu dar labai negreit, tai nežinau, ar po truputį nutraukinėt maitinimą, ar maitint toliau be baimės..  Cansado  Didziausi Sveikinimai.... Manau gali dar maitinti ypac jeigu mazoji noriai geria pieneli...  Tik stebek savo savijauta, bet tikrai leliukui nepakenksi...As nustojau maitinti kai mano pilvinukui buvo 5menesiai,bet labai lengvai,matyt pienelio skonis pasikeite ir dukrytei tas nepatiko o ir tikrai nebuvo sunku nujunkyti....Bet kaip matai susilaukiau sveiko vaikelio  Taip kad del to buk rami...Beje daktaru nuomone ties klausimu irgi yra nevienoda, bet druasti tikrai nedraudzia....Taip kad nuo taves pacios priklausys ar maitinsi dar ar ne Dar karteli sveikinimai
Sveikos, prisijungiu ir as. Mano dukrai vakar sukako metukai, o siandien NT pasirode teigiamas (va tau ir 90 proc. apsauga, ne veltui ant pakeliu rasoma:)). Kadangi pas mus jau tokia tvarka, kad tikriausiai ir ligos patale tik po menesio pas gydytoja patektum (perdedu, zinoma, bet tiesos yra:)), tai pas gydytoja ir man tik po menesiuko, o jau klausimas del mp kirba. Siandien pabandziau uzmigdyt pavalgydinusi pienuku, bet jau neduodama ilgiau zisti. Reke pusvalandi, ilgiau nervai neislaike. Na, o emus ieskoti info internete, siek tiek apsiraminau ir nusprendziau ir toliau maitinti, po truputi mazinant maitinimus. Ar nutrauksiu visiskai, dar neapsisprendziau, ziuresim, kaip viskas vystysis. Beje, ieskancioms info, cia puslapiukas visai neblogas: http://www.llli.org/llleaderweb/lv/lvmayjun95p35.html
Cansado
2011 06 19, 15:18
Aš vis dėlto nusprendžiau nutraukti maitinimą visiškai..Pavyko per porą savaičių, palaipsniui, pradžiai nebeduodavau krūties prieš miegą, vietoj to - karvės pienuką..Paskui nebeduodavau ir dieną, ačiūDie, labai lengvai mažoji susitaikė su tuo, nebuvo nei rėkimų, nei isterijų, maitinau iki beveik 1.3 mėn.. Mane baugino tas faktas, kad maitinant dirginami speneliai, kas gali iššaukti gimdos susitraukimus, pabijojau šito, todėl ir nutariau nutraukti netempiant gumos, nes kuo vėliau, tuo sunkiau, mano įsitikinimu..
ast_alaus
2011 06 19, 18:08
QUOTE(Cansado @ 2011 06 19, 13:18) Mane baugino tas faktas, kad maitinant dirginami speneliai, kas gali iššaukti gimdos susitraukimus
Tikrai ne tiek, kad sukeltu problemu nestumui
Cansado
2011 06 19, 18:31
QUOTE(ast_alaus @ 2011 06 19, 18:08) Tikrai ne tiek, kad sukeltu problemu nestumui  tiek ar ne tiek, turbūt kiekvienos kūnas skirtingai reaguoja, aš tiesiog nenorėjau rizikuoti..
Valaura
2011 07 27, 21:44
O aš irgi pamačiau teigiamą NT.. o mano mažiukui dar tik septyni mėn.. Bet aš pabandysiu maitint visą nėštumą, o paskui maitint abu vaikus, t.y. išbandysiu tandeminį žindymą  Manau gamta pasirūpino viskuo, kad naujos gyvybės taip lengvai nepabėgtų.. Juk laukinėse gentyse vos ne po tris pametinukus žindo mamos ištisai.. nežinau, bet tikiu, kad man pavyks, nes labai noriu maitint savo pirmagimį tol kol jis pats norės
Valaura
2011 07 27, 22:10
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 08, 16:45) zhemuoge, visu pirma sveikinimai  Kartais vaikuciai ateina tuomet, kai jie tam pasiruosia, o teveliams belieka juos priimti i savo sirdis ir gyvenimus. Nestumas ir zindymas - kuo puikiausiai suderinama. Tikrai nenuskriausi nei vieno, nei kito vaikelio. Taip jau mes, moterys, sutvertos P.S. as pati zindziau budama , mazyle gime beveik 5 kg svorio - stipri ir sveikute Klausyk ka sako tavo sirdis, vidine 'mamiska' nuojauta. Tavo pacios emocijos ir isitikinimai itin svarbu. Beje, vaikuciai turi gauti MP bent iki dveju metuku, tad tavo vaikeliui dar jo labai reikia.  Nestumoe mtu gali sumazeti pienelio, gali pakisti jo skonis, todel kartais atsitinka taip, kad patys vaikuciai atsisako zisti. Bet buna, kad nesukdami galvos del pakitusio skonio, zinda iki pat nestumo pabaigos ir jau pagimdzius (tai vadinama tandeminiu zindymu). Leisk vaikeliui nuspresti kaip jam geriau.  Ir grazaus augimo  kaip suprantu tu žindei nėštumo metu..  o kaip su spėnėliais? Kaip antroj nėštumo pusėj? Ar labai nemalonu..?
Mano suneliui 2 metai ir 3 men ir vis dar noriai valgo. O po sirdele jau antras apsigyveno. Is pradziu blaskiausi, bet dabar linkstu link nuomones, kad maitinsiu tiek, kiek nores vyresnelis. Jeigu tik bus jegu
M.Rasele
2011 11 03, 15:07
As kai suzinojau, kad laukiuosi, maitinima nutraukiau per menesi. Toks buvo mano sprendimas, ir juo buvau patenkinta. Vaiko imunitetas nuo to nepablogejo, jau beveik metai kaip neturejo net slogos.. O artumas su sunum liko, kai baigiau maitinti, jis uzmigdavo nesunkiai, tekdavo tik kartu su juo lovoj paguleti, veliau pilvas jau buvo didokas, megdavo uzmigti pasidejes ranka ant pilvo (ssakydavo kad lialios jam reikia). Dabar kartais papraso kruties, bet labai jau subtiliai, karta pabande, bet nesigavo jam nieko
Sveikos Mano sunui 1 metai 8 menesiai ir esu  11 savaiciu.Planuoju zindyti tandemu. Savijauta puiki, jei bus sunku arba blogi tyrimai, tuomet keisim veiksmu plana. Skaiciau,kad zindymas per nesuma nekenkia jei mama jauciasi puikiai ir mityba pilnaverte...Inuityviai jauciu,kad viskas mums pavyks  Turiu planu atsisakyti naktiniu maitinimu,bet cia ateityje... Manau,jei D.dave antra mazyli,kol dar maitinam vyresni, reiskia sudare ir galimybe zindyti abu stebuklus  Drasiau  Sekmes visoms
astabil
2011 12 19, 08:17
Mano mazyliui dar tik 5men,o as jau 6sav kaip laukiuosi  Kol kas valgo pieneli vaikas noriai,nepanasu,kad skonis butu pasikeites  Abu bus dar mazuciai,bandysiu abu ir maitinti jei tik pavyks
žindžiau iki 30sav. nėštumo. nutraukiau dėl didelio diskomforto. viskas buvo gerai. tik dabar, jei būtų tokia situacija, būtinai gerčiau kalcį. labai nukentėjo dantys... visgi ir MP gaminasi, ir vystosi kauleliai, ir mamai reik pasilikt sau:oh
na va, grįžtu į šitą temą po trumpos pertraukos. vėl II, gana netikėtai dukra nieko nepajuto, nepastebėjau, kad kaip nors reaguotų į pieno skonį. esu girdėjus, kad dažnai žindomas vaikas pirmasis pajunta pasikeitimus, bet man nepasitvirtino nei anksčiau, nei dabar dabar suku galvą, kuo pastiprinti organizmą, kol nevemiu be pertraukos kadangi tarp vaikų bus tik 1m 10m, tikiuosi pabandysiu tandeminį žindymą
Valaura
2012 03 13, 12:07
QUOTE(teplė @ 2012 03 13, 10:52) na va, grįžtu į šitą temą po trumpos pertraukos. vėl II, gana netikėtai dukra nieko nepajuto, nepastebėjau, kad kaip nors reaguotų į pieno skonį. esu girdėjus, kad dažnai žindomas vaikas pirmasis pajunta pasikeitimus, bet man nepasitvirtino nei anksčiau, nei dabar dabar suku galvą, kuo pastiprinti organizmą, kol nevemiu be pertraukos kadangi tarp vaikų bus tik 1m 10m, tikiuosi pabandysiu tandeminį žindymą Didžiausi sveikinimai Tarp mano vaikučių yra 1m. 2mėn. skirtumas. Kol kas žindau dar abu. Labai norėčiau pabendrauti su patyrusiomis "tandemininkėmis", nes gimus mažikei jaučiu šiokį tokį diskomfortą žindydama vyresnėlį..
QUOTE(Valaura @ 2012 03 13, 12:07) ir sveikinimai
QUOTE(Valaura @ 2012 03 13, 12:07) pasipasakok, dėl ko tas diskomfortas. man gi labai įdomu. kaip sekėsi grįžus iš gn? kaip vaikas reagavo?
Valaura
2012 03 13, 19:58
QUOTE(teplė @ 2012 03 13, 21:02) pasipasakok, dėl ko tas diskomfortas. man gi labai įdomu. kaip sekėsi grįžus iš gn? kaip vaikas reagavo? Grįžus iš GN niekas, apart to, kad turim dar vieną vaiką, nepasikeitė  Mergytė rami, Vyresnėlis dar labai mažas, tai man rodos jis nelabai ir pamena gyvenimą be sesės. tiesa, Gn gyvenom visas trys dienas visa šeima mokamoj palatoj  Vyresnėlis labai gražiai sutaria su sese - duoda jai pirščiuką palaikyt, krizena, kai ta savo mažiukais pirščiukais stipriai suspaudžia jo pirštelį  Parodo, kur sesytės nosytė, padaro švelniai "pyp" nosytei  Mano ginekologė davė labai šaunų patarimą - jei tektų barti sūnelį, tuo pačiu pabarti ir sesę. Taigi ir sesę "baram" kodėl ji šaukia, rėkia, kodėl neklauso  Sakom sūneliui "matai kokia ta sesė, šaukia, o pas mus namuose niekas nešaukia, juk šaukti negalima  " Brolis tada jaučiasi vienoj barikadų pusėj su sese O diskomfortą jaučiu..  nes vyresnėlis gimus mažiukei man atrodo DIDŽIULIS. Kaip koks penktokas  Ir žindyti nejauku, ypač kai po mažutės dukrytės galvytės prie krūties priglunda mano "penktoko" galva  Ir dar jis taip stipriai traukia  o mergytė taip švelniai.. Bet kai krūtys pritvinksta pieno ir ima guzuotis vyrėsnėlis yra pats geriausias pientraukis - kai palengvina man krūtis aš net jam padėkoju už pagalbą ir pagiriu koks jis šaunuolis Beje, GN daviau vaikams abi krūtis vienu metu abiems vaikams. Matyt tiek užteko, nes namuose sūnus prie krūties nesiprašo jei valgo sesė. Tai tiek, rodos
QUOTE(Valaura @ 2012 03 13, 19:58) O diskomfortą jaučiu..  nes vyresnėlis gimus mažiukei man atrodo DIDŽIULIS. Kaip koks penktokas  Ir žindyti nejauku, ypač kai po mažutės dukrytės galvytės prie krūties priglunda mano "penktoko" galva  Ir dar jis taip stipriai traukia  maniškė 1m 2men man tokia mažutė. kaip tada atrodys po 9 mėn?
Valaura
2012 03 14, 13:54
Valaura, kelintą sav. pagimdei? gal žindančios nesulaukia termino dienos dėl dirginimo? čia tik mano prielaida, bet išties įdomu sužinoti, nes sakoma, jog žindymas skatina gimdymo pradžią (kalbu ne apie priešlaikinį)
Valaura
2012 03 23, 19:37
QUOTE(teplė @ 2012 03 23, 02:00) Valaura, kelintą sav. pagimdei? gal žindančios nesulaukia termino dienos dėl dirginimo? čia tik mano prielaida, bet išties įdomu sužinoti, nes sakoma, jog žindymas skatina gimdymo pradžią (kalbu ne apie priešlaikinį) 40sav 1d  ir gimdos susitraukinėjimus žindant ėmiau jaust tik kelias dienas iki gimdymo
RitaRazi
2012 03 31, 19:27
QUOTE(teplė @ 2012 03 13, 22:57)  maniškė 1m 2men man tokia mažutė. kaip tada atrodys po 9 mėn? aha, o maniskiui dabar 2.9 men., kaip jis tada atrodys rugpjuty? Papildyta:QUOTE(teplė @ 2012 03 13, 09:52) dukra nieko nepajuto, nepastebėjau, kad kaip nors reaguotų į pieno skonį. esu girdėjus, kad dažnai žindomas vaikas pirmasis pajunta pasikeitimus. kadangi tarp vaikų bus tik 1m 10m, tikiuosi pabandysiu tandeminį žindymą tikrai taip, pajunta  ir tikrai taip - ne visi mano pirmoji dukra pajuto, kai nestumas buvo apie 6-8 savaites, viena vakara pradejusi zisti, ji tuoj issjove kruti ir pasakiusi "mama, neskanu", nusisuko ant kito sono ir uzmigo  panelei buvo 2.5 metu.. O sunui vienodai sviecia...  dabar jam 2.9 metu, mano nestumas 20 savaiciu, o jis su mielu noru zinda..  galvoju, kaip cia pasielgti - atimti ar neatimti...  ir net nesuprantu - dar ten yra jam to pieno ar nera... kai gims mazas, sunui bus 3m. ir 2 men. Nezinau, ar esu pasiruosusi tandemui...
ast_alaus
2012 04 01, 00:16
QUOTE(teplė @ 2012 03 22, 22:00) Valaura, kelintą sav. pagimdei? gal žindančios nesulaukia termino dienos dėl dirginimo?
Mano gime 39 sav + 6 d.
Mano abu vaikai kurios nešiojau  gimė maždaug dešimt dienų iki termino. Tačiau dėl pailgėjusio ciklo gimdymo datą galėjo būti neteisingai nustatytą. Papildyta:QUOTE(RitaRazi @ 2012 03 31, 20:27) aha, o maniskiui dabar 2.9 men., kaip jis tada atrodys rugpjuty? Papildyta:tikrai taip, pajunta  ir tikrai taip - ne visi mano pirmoji dukra pajuto, kai nestumas buvo apie 6-8 savaites, viena vakara pradejusi zisti, ji tuoj issjove kruti ir pasakiusi "mama, neskanu", nusisuko ant kito sono ir uzmigo  panelei buvo 2.5 metu.. O sunui vienodai sviecia...  dabar jam 2.9 metu, mano nestumas 20 savaiciu, o jis su mielu noru zinda..  galvoju, kaip cia pasielgti - atimti ar neatimti...  ir net nesuprantu - dar ten yra jam to pieno ar nera... kai gims mazas, sunui bus 3m. ir 2 men. Nezinau, ar esu pasiruosusi tandemui...
Valaura
2012 04 01, 17:16
astabil
2012 04 03, 18:19
Mano leliukui 9men,o kai gims broliukas ar sesute,jam bus 1,1m.Tai teks turbut abu maitint,nes kol kas pieneli vartoja kas pora val tiek nakti tiek diena
Valaura
2012 04 03, 18:35
QUOTE(astabil @ 2012 04 03, 20:19) Mano leliukui 9men,o kai gims broliukas ar sesute,jam bus 1,1m.Tai teks turbut abu maitint,nes kol kas pieneli vartoja kas pora val tiek nakti tiek diena  Kai gimė mūsų mergytė broliukui buvo 1,2m
Čia toks įdomus tyrimas, kuriame rašoma, kad žindymas nėštumo metu neturi įtakos nei priešlaikinam gimdymui, nei vaiko svoriui http://mobile.journals.lww.com/jnr-twna/_l...p;article=00010
QUOTE(astabil @ 2012 04 03, 18:19) Mano leliukui 9men,o kai gims broliukas ar sesute,jam bus 1,1m.Tai teks turbut abu maitint,nes kol kas pieneli vartoja kas pora val tiek nakti tiek diena  tandemu tikrai verta, kai toks nedidukas
|
|