Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikio žindymas ir nėštumas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Daisy
situacija tokia, as dabar pastojau, o savo dukra maitinu iki siol, jai 1,3 metu.
ar kas susidure su tokia situacija, kai pastojo maitindamos, kaip sprendet ja, dar kiek laiko maitinot, kaip pirmagimis stebejo antro maitinima.
ar neisekino maitinimas ir kita gyvybe, gal kokius vitaminus geret.
patarkit kas zinot g.gif
sotto
DAISY, pirmiausia sveikinu clap.gif . Gero ir lengvo Tau nešiojimo. Dėl maitinimo, dauguma gydytojų pataria nutraukti maitinimą pastojus, nes skriaudžiama gyvybė po širdim ir be to Tu pati dar nesi visapusiškai atsistačius po pirmojo vaikelio, tai atsargų organizme ne prūdai. Patarčiau nutraukti maitinimą, aišku po truputį, ne per dieną. Šaunuolė, kad taip ilgai maitini pirmąjį kūdikėlį. Vitaminus besilaukiančiom patarčiau gerti. O pirmagimis tikriausiai ramiai stebės maitinimą, juk paugs per 9 mėnesius.
Giedrule
Man buvo lygiai ta pati situacija, gydytoja liepė tuojau pat nutraukti maitinima, nes tai galejo pakenkti mazyliui. o didysis greit susitaikė kad pienuko nebegaus. kai gimė sesutė brolis jau buvo pamiršes kad kada tai pats mamyte "valgė" biggrin.gif . vitaminus patariu gerti, nes organizmo issekimas tikrai jauciasi, o jegų su dviem vaikiukais tikrai reiks nemazai.
ragnez
panashi tema: http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...showtopic=13035

sekmes heart.gif
Miller
Esu irgi is maitinanciu ir "nesiojanciu" mamu. As irgi girdejau visokiu dalyku, bet niekas man neatsitiko, nei vaikams - pieno nesumazejo, jo skonis, matyt, irgi nepakito, antras vaikas gime virs 4 kg - nieko jam netruko smile.gif Dar galiu pridurti - abu kartus dirbau iki pat gimdymo.
Cia tikriausiai daug priklauso nuo sveikatos, nusiteikimo ir simto kitu dalyku.
Dabar - pirmaji vaika pries menesi baigiau maitinti, jam 2 m ir 9 men. Antra ramiausiai maitinu toliau, nors stengiuosi nesiafisuoti smile.gif Vitaminus geriu, kai prisimenu, mazdaug karta per savaite...
Ode
Mano drauge pastojo bemaitinanti pirmaji. Vienintelis dalykas, del ko daktare patare nutraukt zhindyma, nes neshtumo pradzhioje jai buvo komplikaciju su gimda, ogi zhindymas kazhkiek skatina gimdos susitraukimus. Tai tik del to ir nutrauke.
Vitaminus bet kokiu atveju JAV daktarai rekomenduoja gerti maitinanchiom, taigi shiuo klausimu niekas nesikeichia. Manau, pati mama - jei nera kazhkokiu medicininiu priezhaschiu - jaus, ar jai uzhtenka sveikatos ir jegu dirbti du darbus smile.gif
crocus
apie žindymą nėštumo metu(rusų kalba)

patarimų pati neturiu,bet va įdomus straipsniukas į temątongue.gif
crocus
QUOTE(crocus @ 2005 01 31, 19:53)
apie žindymą nėštumo metu(rusų kalba)

patarimų pati neturiu,bet va įdomus straipsniukas į temątongue.gif
*

Dabar jau kaip ir turiu tongue.gif
Vis dar žindau savo pirmąjį,bet paskutiniu metu jam jau užtenka tik prieš miegą.Ir tai kartais pačiulpia,nusisuka ir užmiega...O dar prieš porą mėnesių atrodė galo nebus-ir prieš miegą,ir prieš valgį,ir bet kada.Būčiau tada paklausiusi daugumos nuomonės,kad kuo greičiau nutraukčiau žindymą,nes pakenksiu antrajam,daug nervų ir jėgų išeikvočiau.
Jei pastojate ir gerai jaučiatės,žindykite toliau savo kūdikėlius.Mums kol kas viskas thumbup.gif
lingute
Sveikos mamytės. Ir aš susiduriau su šia problema. Mano pirmajam beveik 8 mėn. Antrasis nėštumas 6 savaičių 4u.gif . vis dar maitinu. Skaičiau labai skirtingų vertinimų ir komentarų kaip elgtis šiuo atveju. vieni siūlo maitinimą nutraukti, kiti - ne. Aš asmeniškai planuoju dar maitinti, tik noriu sūnų atpratinti nuo naktinių valgymų, bet nesumąstau kaip. Vandenuko naktį negeria, verkia, jei tėtis bando raminti ir pan. Gal kas galit patarti šiuo ir maisto raciono klausimais?
dark
Situacija tokia: vaikutis ėmė jau mažiau prašyt krūties, nebesisaugojom ir pastojau, bet dabar namie košmaras doh.gif Sūnus drąskosi tikrąja to žodžio prasme, klykia, žviegia, nuolat reikalauja krūties. Jau dieną būdavo be krūties, tik prieš miegą ir kartais naktį. Dabar-nesuskaičiuosiu kiek kartų per dieną prašo, o naktį vos ne ištisai miegam su papuliu burnoj doh.gif
Bandžiau nebeduot-bet tai buvo neįmanoma dėl vaiko, jo tiesiog gaila verysad.gif Net vyras sako, kad gal kokių gerų vitaminų nusipirk ir duok jam tą papą unsure.gif
Tai dabar ir duodu, bet.....kiek tai tęsis? Man juk didės pilvas, norėsis išsimiegot patogiai, kas su vaiku, nuolat žindančiu nelabai įmanoma.
Gal kam buvo tokia situacija-nėščia ir maitinanti. Ką darėt? Maitinot? Nutraukėt? Kaip nutraukėt? Ar tai atsiliepė pienuko gausai kitam vaikeliui? Bijau, kad tiek nuvargus būsiu, kad kitam vaikeliui nebus pieno unsure.gif
Pingvinukas
Aš matinau dukrą ir pastojau (planavome ax.gif ). Dark, maitinti galėsi ir abu vaikučius, jei norėsi wub.gif Aš maitinau dukrą iki 5 nėštumo mėnesio, jaučiausi gerai, papildomai jokių vitaminų nevartojau. Bet paskui nusprendžiau nutraukti maitinimą MP. Norėjau pailsėti, kad po gimdymo vėl maitinčiau. Dabar sūnui 1 metukas, jį dar maitinu MP, auga sveikas ir gražus berniukas, tikrai jam nepakenkė, kad nėštumo metu jo sesė gėrė MP.
O tavo mažylis neramus, gal tai ženklas, kad jau nuktraukti maitinimą. Jei pačiai nemalonu, kai jis žinda, geriau būtų išties nutraukti. Turi tvirtai apsispręsti maitinti ar ne ax.gif

Sėkmės jums, lengvo nėštumo ir gražaus gimdymo wub.gif
crocus
Pastojau kai sūnui buvo 1m. 3 mėn. Žindžiau toliau, nes nujunkyti man atrodė daug sunkiau nei toliau jį maitinti krūtimi. Pieno savaime nustojo mažėti. Bet vakinas nė nemanė visai atjunkti. Pieno neliko. Būdavo tik keli lašai priešpienio. Tai krūties reikėdavo tik užmigdymui ir rytiniams paskanavimams. Pagimdžiau sveiką mergytę. Dabar kai pieno yra, didysis vėl įjunko dažniau žįsti. Pieno užtenku abiems.
Nėštumo metu gėriau vitaminus nėščiosioms ir ca+mg+cn Gamtos namų.
Sėkmės apsisprendžiant 4u.gif
mammamia
Sveikos,
parupo kitu mamyciu patirtis, kurios pastojo tebemaitindamos ir zindymo nenutrauke - ar skyresi nestumo pozymiai, pats nestumas? Ar vartojote kazkokius maisto papildus/vitaminus?
4u.gif
linav
va va... taip ir buna... verysad.gif atpranta vaikas nuo vakarinio ir rytinio maitinimu MP, o kai pajaucia ateinancia konkurencija- vel prie papo prilimpa... Jau ir kosytes neskanios, ir misinelio ne laso i burna... O gydytojai pataria iki 20 nestumo sav baigti maitinti... O KAIP BAIGTI maitinti, kad nescia mamyte ir mazas vaikelis kuo maziau butu traumuojami- nerandu literaturoje...
Natuke
Oi tavoji visai maža... Mes be papulio neišgyventumem dar...

Aš bandyčiau maitinti toliau - valgyčiau sveikai, vitaminus kokius gerčiau, prašyčiau šeimos padėt... Man atrodo, tai yra visiškai imanoma cool.gif ir jums taip būtų saugiau...

O kai antras gims, padaryčiau kelių metų petrauka iki trečio, tam kad organizmas poilsėtų nuo to maratono...

Nors aišku, reikia žiurėt kaip su sveikata... g.gif
Baltike
Aš irgi pastojau maitindama, tačiau sužinojusi apie nėštumą palaipsniui nutraukiau (maitinau iki 14 nestuke.gif sav., berods). Pagrindinė priežastis buvo tai, kad dar nežinodama apie nestuke.gif jau mąsčiau apie nutraukimą, nes jaučiausi išsekusi, lūžinėjo plaukai, nagai, gedo dantys, nors ir gėriau vitaminus bei kalcį papildomai. Tačiau vyresnysis pametinukas buvo alergiškas, turėjo virškinimo sutrikimų, kuriuos gana nesunkiai išgydydavome kelių dienų MP dieta, tai taip ir tempiau. Bet derinti nėštumo su žindymu būčiau neįstengusi. O nutraukti maitinimą pavyko gana lengvai, nes mūsų atveju krūtis niekada nebuvo raminimo priemonė, tad tik palaipsniui keičiau maitinimus MP maitinimais kitu maistu ir viskas susitvarkė. Pati žindymo nutraukimui jau buvau pasiruošusi, o vaikas be didesnių protestų krūtį iškeitė į šaukštelį ir puodelį. Beje, ir virškinimo problemos sulyg žindymo nutraukimu ėmė rimti. Žodžiu, viskas išsisprendė kažkaip savaime...
kasiopeja
QUOTE(lyra @ 2006 08 01, 07:04)
Man tokios situacijos nebuvo, bet girdėjau, kad pastojus pasikeičia pieno skonis ir vaikutis palaipsniui atsisako pienelio ax.gif

Aš jau pradedu tikėti, kad tai tiesa, nes mano mažius nėštumą pajuto anksčiau nei nėštumo testas biggrin.gif po truputį pradėjo atsisakyti pieno - patraukdavo porą gurkšnių ir spjaudavo krūtį lauk. Dar gerai, kad su šypsena spjaudavo ir imdavo buteliuką, kitaip būtų vargelis rolleyes.gif
Natuke
Manoji buvo beveik dvėjų metukų kai pastojau. Viena karta gavosi, kad nevalgė pienuko kelias dienas, paragavus išspjovė - jis buvo labai neskanus schmoll.gif
Po to pienas savaimė dingo visiškai, o mažylė kartais palaikydavo krutį burnoje nusiraminimui. Dabar kartais ragauja prieš miegą kai nori arti pabūti.
Ateik
QUOTE(Natuke @ 2006 09 27, 10:26)
O kai antras gims, padaryčiau kelių metų petrauka iki trečio, tam kad organizmas poilsėtų nuo to maratono...

Taip ir padariau: maitinau dukrą iki sūnaus gimimo, tada jį 2,5 metų maitinau ir jau nemažą tarpą padariusi galiu vėl lauktis ir maitinti. Net ir tai,kad šįsyk du reiks maitinti nėr baisu. lotuliukas.gif
sesuoToma
QUOTE(babuska @ 2005 01 08, 01:19)
o as girdejau, kad pieno gamyba ima mazeti, jei pastoji g.gif
*

Man tai padaugejo pieno, kai pastojau ir kaip supratau, dar nebuvo spejes pasikeisti mano pieno skonis, nes vaikutis valge labai noriai. Maitinau mazyli, nors jam jau buvo metai ir 5 men. Planavau maitinti, kol bus pienuko, tegu ir iki 3 metu, nors ir neypatingai butina maitinti savo pienu, nes jis valgo jau viska, ka ir mes patys. Taciau tada suzinojau apie tai, kad laukiuosi antro ir priziurinti medike man primygtinai rekomendavo nutraukti maitinima, kad pataupyciau savo jegas ir pieno kokybe del antro mazylio. Taigi, nenorom, bet nustojau maitinti, nors sunelis vis dar daznai iesko mamytes pienelio po drabuziais. ax.gif
Ievuzhe
Sveikos mamos, maitinu iki siol savo 13 men. suneli. Buciau ir toliau sau ramiai maitinus, galvos nesukus, bet po sirdele auga nauja gyvybe. Prisiskaiciau visokios informacijos apie zindyma nestumo metu. Kaip ir bet kokia tema, si informacija labai priestaringa... Dar nebuvau pas gydytoja, bet nujauciau, jog jis man patars kuo greiciau zindyma nutraukti.... Taip is kart nutraukti bus sunku ir man, ir vaikui. Bandziau vakare nemaitinti, tai buvo toks pasipiktines:) Aisku imanoma nutraukti, bet dar pora menesiu mielai pamaitinciau. Gal jusu tarpe yra besilaukianciu ir maitinanciu mamyciu. Kaip jums sekasi tai daryti. Ar visgi geriau nutraukti maitinima busimo mazylio labui? dekui uz jusu nuomones!:)
Double Latte
Sveika Ievuzhe bigsmile.gif ,

O kokius straipsnius skaitei? jei nesunku - įmesk link'us .... ax.gif Būtų įdomu ir kitoms..

O dėl žindymo, galiu 100proc garantuot, kad akušerė/ginekologė pasakys iš kart nutraukti. Ir daugelis tradiciškai mąstančių tetų/bobučių/gerų kaimynių taip pat mirksiukas.gif
Tiesiog akušerė turi tave perspėti, jog žindymas skatina gimdos susitraukimus ir gali išprovokuoti persileidimą/ankstyvą gimdymą.

BET... yra bet - kiekvienu atveju sprendimą reikia priimti atsižvelgiant į visas aplinkybes - todėl siūlyčiau Tau susirasti žmogų, kuris gaudytųsi akušerijoj, medicinoj, žindyme ir galėtų įvertinti Tavo nestuke.gif situaciją, tavo pačios tyrimus, mitybą ir pan. Ir tada padėtų tau apsispręsti bei palaikytų, jei nuspręstum žindyti toliau.
Žinau, kad taip paparastai ir greitai nepavyks atjunkyti mažylio, net jei ir norėtum. O jam ir taip tų stresų bus pakankamai - naujo žmogučio atsiradimas, tėvelių dėmesio dalybos, nestuke.gif metu ir sau daugiau dėmesio turėtum skirti, žodžiu - sakyčiau, jeigu šis nestuke.gif normalus, tavo pačios tyrimai geri, maitiniesi gerai ir gauni visų reikalingų medžiagų, kad pakaktų visiems 3, pabandyk po truputį mažinti žindymų skaičių (nežinau, kiek dar maitini unsure.gif ) iki poros per parą; o jei kažkas atsitiktų (neduok D., aišku) - galėsi nutraukti maitinimą MP.

Tik aš asmeniškai nujunkyčiau vyresnėlį tada, jei grėstų persileidimas, būtų placentos pirmeiga, matytųsi, kad vaikelis pilvelyje lėčiau auga nei priklausytų pagal savaites ar grėstų realus pavojus mažesniojo augimui, gyvybei. Na, supranti apie ką ax.gif
O žinau, yra daugiau mamų maitinusių nėštumo metu, vėliau žindžiusių pametinukus užsuk čia . Tiesa, manau, kad visuomenė nėra labai tolerantiška tokiam sprendimui ir prisipažinusi viešai, jog žindai vyresnį nei 1m vaikiuką gali sulaukti blink.gif nuostabos, o jei tuo metu laukiesi ir mažiuko - išvis dauguma tik pirštą palei smilkinį fool.gif pasukioja...
Bet linkiu tau sėkmės ir susilaukti sveiko mažylio 4u.gif
Ievuzhe
Dekui uz atsakyma:) Maitinu ryte ir vakare, na kartais dar ir diena, bet dazhniausiai ryte ir vakare. Pabandziau vakare nemaitinti vel, bet niekaip neuzmigo mazius. Taip gaila man jo pasidare, kad pamaitinau:) Nors man pati nestumo pradzia, jau pajauciau maitindama keistus spazmus pilvo apacioje. Nieko labai baisaus, visai neskausminga, bet siek neramu man toliau testi maitinima...
Skaiciau informacija vokiskuose puslapiuose. Kaip tu ir sakai, tradicines medicinos salininkai priesinasi maitinimui pastojus, o alternatyvios, naturalios medicinos salininkai nieko blogo tame nemato. Kadangi as pastaruju nuomone labiau vertinu, tai drastiskai ir nebandau nutraukti maitinimo. Pastebejau, kad kai manes nera, tai ir pieno nelabai reikia:) Bandysim palikti nakvoti maziuka pas senelius kelias dienas. Aisku ir vyras tures dazhniau keltis rytais nei as:)

dekui uz nuoroda!
grali
Laba diena visoms saunioms mamytems, kurios beprotiskai bigsmile.gif rupinasi savo vaikiukais. Noriu patarimo viena temele. Ar vaiko zindymas tures kokios itakos kitam, isciose nesiojamam kudikiui? Ir kaip reiketu elgtis - nutraukti maininima? Neisivaizduoju kaip elgtis. Buciau dekinga uz patarimus. Labai ju lauskiu ax.gif
vlm28
QUOTE(grali @ 2007 11 14, 12:11)
Laba diena visoms saunioms mamytems, kurios beprotiskai  bigsmile.gif  rupinasi savo vaikiukais. Noriu patarimo viena temele. Ar vaiko zindymas tures kokios itakos kitam, isciose nesiojamam kudikiui? Ir kaip reiketu elgtis - nutraukti maininima? Neisivaizduoju kaip elgtis. Buciau dekinga uz patarimus. Labai ju lauskiu  ax.gif
*

o tu jau pastojus? ax.gif nes as pati maitinu savo mazaji kuriam dabar jau 1.6m,ir pradejo planuot antra vaikiuka,tai pirma men nepastojau,o dabar jau diena veluoja mm ax.gif planuoju jei leis sveikata maitinti dar pora menesiuku wub.gif poto ziuresim kaip ten toliau.o del to ar tures itakos tai prisiklausiau ivairiausiu nuomoniu,pvz mano gine liepe nustot maitint nes hormonai persiduos per MP doh.gif bet manau tik pati gali geriausiai jaust,nes labiausiai save pazysti ir zinai kas geriausia tau ir tavo vaikeliams wub.gif wub.gif o siaip tai dideles sekmes mirksiukas.gif
megg
Pati buvau panašioj situacijoje, maitinau pastojus iki 16 savaitės, per tą laikotarpį palengva mažinau maitinimus, kol jie tavo grynai simboliški, iš pradžių buvo rytais ir vakarais, vėliau nutraukiau vieną rytinį, kol palengva atsisakiau. Mano atvėju man pastojus pirmagimei buvo jau 1 metai ir 3 mėnesiai. Be to aš buvau išejusi į darbą, todėl man nutraukti maitinimą buvo psichologiškai sunkiau, negu jai, nes jau tokio amžiaus vaikui maitinimas reikalingas labiau dėl artumo, o ne dėl maisto.

Kartą klausiau savo gydytojos dėl maitinimo, bet jinai jame problemos nematė. Įvairioje literatūroje siūloma nutraukti maitinimą iki 20 savaitės, nes tada maitinant pradeda gamintis hormonas oksitocinas, kuris gali išprovokuoti persileidimą, išankstinį gimdymą. Be to įvertinant savo pačios patirtį galiu pasakyti, kad yra sunku fiziškai būti nesčiai ir maitinti. - nuovargis tikrai jaučiasi, nors neštumas ir eina sklandžiai.

Bet, prieš kurį laiką skaičiau straipsnį žurnale, kuriame buvo aprašoma situacija kai mama maitindama dvynukus pastojo bet maitinti vaikus nenustojo. Tik neprisimenu, kurį savaitę jai buvo. Pati taip turbūt nerizikuočiau. g.gif schmoll.gif
grali
Vaje, net nezinojau, kad maitinant gaminasi kazkoks hormonas, kuris bus pavojingas ateinanciam kudikiui.... Reikes rimtai susirupinti. Problema tame, kad musu vyrukas labai prisirises prie MP, tikrai sunku jo demesi nukreipti, nes jau viska supranta. Truputi per ilgai sis procesas uzsitese....
*GAILĖ*
QUOTE(megg @ 2007 11 14, 13:03)

Bet, prieš kurį laiką skaičiau straipsnį žurnale, kuriame buvo aprašoma situacija kai mama maitindama dvynukus pastojo bet maitinti vaikus nenustojo. Tik neprisimenu, kurį savaitę jai buvo. Pati taip turbūt nerizikuočiau. g.gif  schmoll.gif
*

taigi čia yra mamytė AisteJulijonas (toks lyg tai nickas g.gif ) kuri dvynukus turėjo ir su 3 nėščia būdama žindė. nu ir turi jau leliuką rolleyes.gif
vlm28
QUOTE(ingalp @ 2007 11 14, 20:04)
taigi čia yra mamytė AisteJulijonas (toks lyg tai nickas  g.gif ) kuri dvynukus turėjo ir su 3 nėščia būdama žindė. nu ir turi jau leliuką  rolleyes.gif
*

Taip taip cia ta pati mamyte wub.gif wub.gif ji man daug padejo savo patarimais,uz ka esu labai jai dekinga wub.gif wub.gif
crocus
Galima žindyti pastojus ir toliau. Pražindžiau visą antrąjį nėštumą ir po jo. Viskas gerai ir vaikams ir man. Be to po antrojo vaikiuko gimimo neturėjom jokio pavydo iš vyresnėlio, nes abu gaudavo pienuko panorėję.
vlm28
QUOTE(crocus @ 2007 11 14, 21:51)
Galima žindyti pastojus ir toliau. Pražindžiau visą antrąjį nėštumą ir po jo. Viskas gerai ir vaikams ir man. Be to po antrojo vaikiuko gimimo neturėjom jokio pavydo iš vyresnėlio, nes abu gaudavo pienuko panorėję.
*

As irgi noreciau taip maitint ax.gif o sakyk pienuko abiems uztekdavo? ax.gif
grali
o, o, o, Crocus. Jus tikra saunuole 4u.gif . Zaviuosi Jumis tikrai labai nuosirdziai. O Jusu niekas negasdino, kad maitinant vaikui gali pritrukti kalcio?

Beje, ACIU visoms diskutuojancioms 4u.gif
Rustė

! 
šita tema jau buvo diskutuota, jei būtumėte pasinaudojusi paieška, būtumėte radusi tą temą ir dar daugiau naudingų patarimų. Temas sujungsiu ir prašyčiau nedubliuoti temų daugiau. Ačiū!

Moderatorė Rustė
crocus
QUOTE(vlm28 @ 2007 11 14, 20:46)
As irgi noreciau taip maitint  ax.gif o sakyk pienuko abiems uztekdavo?  ax.gif
*

QUOTE(grali @ 2007 11 14, 20:51)
o, o, o, Crocus. Jus tikra saunuole  4u.gif . Zaviuosi Jumis tikrai labai nuosirdziai. O Jusu niekas negasdino, kad maitinant vaikui gali pritrukti kalcio?

Beje, ACIU visoms diskutuojancioms  4u.gif
*

Taip pieno užteko.Tiesiog galvojau, kad kiek jiems pieno reikės, tiek jie jo ir užsisakys žysdami.

O dėl kalcio tikrai niekas negąsdino. Gėriau vitaminus, kalcio preparatus, Sultis natūralias spaudžiau, daržovių daug. Kraujo rodikliai buvo visada geri, tai kažkaip tikėjau, kad užteks visko ir man ir vaikams...
bsgess
As maitinau pirmagime iki 2-3 nestumo menesio. Nemanau, kad kenkiau maziukei, kitai irgi buvo tik metukai, bet baigiau nes pradejau labai blogai jaustis. Ypac kai maitindavau, svaigdavo galva ir pan.Is pradziu to dar nebuvo, o po to pradejo ir pykinti, be to nenorejau mesti tik pries atsirandant sesei, kad ant jos nepyktu, tad del siu priezasciu nutraukiau.

Bet nezinau sutapimas ar ne, gal cia daugiau kaltas neatsigaves mano organizmas nuo antro nestumo metu begyje, bet mazosios dantukai tiesiog tragiski (daugkartinis kariesas o jai dar nera 2), kai sese neturi problemu verysad.gif Jei grizciau atgal. buciau nemaitinusi, jauciu kazkiek vitaminu dovanojau pirmam vaikui ir nedaviau antrajam. Serga irgi dazniau slogytem, kosuliais, nors maitinau ir ilgiau.
crocus
QUOTE(baltic*girl @ 2007 11 14, 22:40)
As maitinau pirmagime iki 2-3 nestumo menesio. Nemanau, kad kenkiau maziukei, kitai irgi buvo tik metukai, bet baigiau nes pradejau labai blogai jaustis. Ypac kai maitindavau, svaigdavo galva ir pan.Is pradziu to dar nebuvo, o po to pradejo ir pykinti,  be to nenorejau mesti tik pries atsirandant sesei, kad ant jos nepyktu, tad del siu priezasciu nutraukiau.

Bet nezinau sutapimas ar ne, gal cia daugiau kaltas neatsigaves mano organizmas nuo antro nestumo metu begyje, bet mazosios dantukai tiesiog tragiski (daugkartinis kariesas o jai dar nera 2), kai sese neturi problemu verysad.gif Jei grizciau atgal. buciau nemaitinusi, jauciu kazkiek vitaminu dovanojau pirmam vaikui ir nedaviau antrajam. Serga irgi dazniau slogytem, kosuliais, nors maitinau ir ilgiau.
*

O mano atvirkščiai - mažoji per pirmuosius dvejus metukus sirgo daug mažiau. Su sūnumi(pirmagimiu) teko ne kartą ir ligoninėje pagulėti, pradedant nuo pat gimimo dėl širdutės ydos. Ir dantukai jam iki antrojo gimtadienio 3 sukirmijo. Dukrai kol kas visi sveiki. Na dabar tris kartus per kairį petį smile.gif Esu skaičiusi, kad leliukas pilve visų pirmiausias pasiima savo dalį medžiagų, o jau mamytei kas lieka.

Dar manau , kad pienuko gamyba mamai nėra kažikoks labai sunkus dalykas. Tai labai natūralu jos organizmui. Tereikia normaliai maitintis. Organizmas pasireguliuos viską kaip reikia. Man maždaug nuo 6 nėštumo mėnesiuko gaminosi jau priešpienis. Klausiau E.Markūnienės, kaip toliau elgtis. Rekomendavo ir toliau žindyti vyresnįjį jei geriau jaučiuosi.
Horo
Man laba įdomu pasidarė blush2.gif
O jei maitindama pastoji, tampa krūtys skausmingos, ar kaip buvę būna?
pumiks
Pasidalinkite su manimi žiniomis. Labai noriu antro vaikelio,bet dar pirmajį maitinu MP. Ar nepakenks embrionui,nes maitinimo metu susitraukinėja gimda.
Natuke
QUOTE(pumiks @ 2007 12 03, 10:49)
Pasidalinkite su manimi žiniomis. Labai noriu antro vaikelio,bet dar pirmajį maitinu MP. Ar nepakenks embrionui,nes maitinimo metu susitraukinėja gimda.
*

O kaip daug tu maitini, ar atsistatė tavo ciklas? Šiaip jeigu labai daug žindi ir vaikas su tavim miega, gali būti, kad ir nesugebėsi pastoti (nors žinoma viskas individualiai)...

Man atrodo, kad tavo mažiukui dar reikia pabūti vienturčiu diemesio centru ax.gif. Nors iš tikrųjų mano gydytoja sako, kad žindymas neštumui nepakenks, viskas turėtų būt gerai. Tik jums - tau ir vyriausiam mažyliui būs sunku, nes gali keistis pieno skonis ir jo kiekis, o 9men vaikui pienuko dar labai reikia.
pumiks
Pagrinde musu meniu vyrauja MP,nes septintame nėnesyje atsisakė košyčių ir viso kito,dabar vėl po trupuruką pradeda valgyt. Maitinu kada nori ir kiek nori, pienuko turiu pakankamai.
na žiūrėsime kaip čia gausis, menstruacijų dar nėra g.gif . Bet aš labai jau noriu antro vaikelio nestuke.gif .
Papildyta:
O jus jau tris turit thumbup.gif
pumiks
Nu šaunuolė jūs, net apsiašarojau iš džiaugmo, kad tokių mamyčių yra, o man niekaip neišeina pastos,nu bet mes tik mėnesį tebandom, dar taip stipriai nepergyvenu
Papildyta:
Geras straipsnis, labai ačiū
Antane
QUOTE(pumiks @ 2007 12 03, 23:54)
Pagrinde musu meniu vyrauja MP,nes septintame nėnesyje atsisakė košyčių ir viso kito,dabar vėl po trupuruką pradeda valgyt. Maitinu kada nori ir kiek nori, pienuko turiu pakankamai.
  na žiūrėsime kaip čia gausis, menstruacijų dar nėra g.gif  . Bet aš labai jau noriu antro vaikelio nestuke.gif .
Papildyta:
O jus jau tris turit thumbup.gif
*

Mano vyresnelei buvo metukai, kai pastojau antra karta. As planavau iki metu ja zindyti. Tad pastojimas paskatino mano apsisprendima nutraukti zindyma.
Taciau is vienos pazystamos zinau, kad ji pastojo nesant menesinems, kai kudikiui buvo 7 menesiai. ir zinde savo suneli dar iki metu, kol abu psichologiskai subrendo atjunkymui.
Cia turbut kiekvienai individualiai, kaip jautiesi, kaip kudikis nori dar zysti ir t.t.
VAE
planuoju savo dukrytę MP maitint iki metukų, nors ir laukiuosi antro. bet turbūt tai užtruks ilgiau, nes net neįsivaizduoju kaip tai padaryti, kadangi MP jai vis dar yra beveik pagrindinis maistas ir gėrimas. naktį valgo 4-5 kartus, dieną 3-4. jokių mišinėlių negeria. sultis, arbatėles - tik dieną. šeimos gyd ir ginis sako, jog būtinai turiu nutraukt MP, nes kitai labai nualinsiu savo organizmą. tačiau nežinau kaip nekankinant savęs ir dukrytės tai padaryti sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Puccha @ 2007 11 17, 18:30)
Man laba įdomu pasidarė blush2.gif
O jei maitindama pastoji, tampa krūtys skausmingos, ar kaip buvę būna?
*

man pirmas kelias savaites be proto skaudžiosir jautrios būdavo. kiekvienas maitinimas baigdavosi mano ašaromis sad.gif bet dabar susitvarkė
leira
As taip pat maitinau, nors jau laukiuosi kito leliuko, baigiau maitinti 1 metu 4 men ( nestumas 17 sav.). Bet viskas vyko taip naturaliai, be labai didelio streso, nes pienelio mazejo, o zindukle po truputi atprato. thumbup.gif
Olaiva
as maitinau beveik iki metuku ir 4 menesiu.suzinojau,kad laukiuosi.taigi maitinimas krutimi tikrai nera apsaugos priemone smile.gif isitikinau biggrin.gif gydytoja patare baigti maitinti pirmaji,kad pilvinukui viskas gerai butu.mazasis kaip ir greitai atprato nuo zindymo,nors kaip man truksta,kai jis budavo prilipes prie papulio ir taip skaniai gerdavo pienuka wub.gif
Minlina
Siuo klausimu, as vienareiksmiska, jei pastosiu tebemaitinant, iskart nutrauksiu maitinima. Is tiesu tai labiausiai noreciau tai padaryti dar iki pastojant, t.y. iki planuojant pradeti antraji, net jei mano pirmajai ir nebus metuku.
Pametinukui vaikai jau ir taip didelis stresas moters organizmui, tai ben taip as ji patausosiu, nes energija per krastus tikrai nesilieja.
Bet tuo paciu ir dziaugiusi uz tas mamytes, kurios sekmingai tai derina, kiekvieno organizmas individualus 4u.gif
Natuke
Na žinai kaip, gali planuoti pametinukus, bet geriau ne vaiko saskaita g.gif Juk iki metų būtinai pienuko reikia, o ir toliau tas pienas daug naudos suteikia. Tada mano galva geriau jau nusiteikti žindyti toliau ir šiek tiek pakentėt pačiai (nors yra šansu, kad gamta natūraliai padarys taip, kad tarp vaikų būs didesnis skirtumas tongue.gif )

Mano gydytoja sako, kad ilgiau žindančių kalcijaus rezervai greit mažėja, bet po to daug greičiau atsistato, tai gi nera žndymas toks jau pavojingas sveikatai dalykas 4u.gif Na ir plius... mūsų mamos bijojo žindyt, nes mažiau valgė sveiko maisto (nors mano šeimoje taip buvo g.gif ), manė, kad vaikas iš mamos viską ištrauks.. o kur jau antras neštumas... Bet man atrodo, kad viskas turi būt gerai, jeigu gerai maitinaisi, tuolab kad kaip suprantu, neplanuoji turėti daugiau negu du pametinukus rolleyes.gif
crocus
Taip ir vyresniojo vaikučio labui nereikia nutraukti jį žindyt besilaukiant kito. Normaliai maitinantis manau jokio pavojaus mamai nėra. Bent jau aš nesijaučiu labiau išsekus, nei per pirmą nėštumą , kai buvau viena su savo pilvuku. Mamos kūnas nėštumo metu vistik pasireguliuoja pieno gamybą savaip. Taip kad visiems būtų gerai.
Svajūnė
Mergytės, gal galit iš patirties pasidalinti, kokiu nėštumo periodu geriausia ir saugiausia nutraukti pirmo vaikučio matinimą MP?

Laukiuosi antro, bet kol kas dukrytę vis dar maitinu (1-2 kartus per dieną). Jokių nepatogumų nejaučiu, nei gimda susitraukinėja (ką tai reiškia žinau, nes pirmomis savaitėmis po gimdymo labai skausmingai gimda reaguodavo į žindymą), nei kokios kitos blogybės daros. Mano ginekologė priešininkė vaiko vyresnio nei 1 metai žindymo, todėl jos nuomonė bus vienareikšmė- nemaitinti. Dukrytės pediatrė palaiko mane ir sako, jei nebus nėštumo komplikacijų, tai galiu maitinti iki tol, kol dukrytė pati atsisakys MP, ir ji įsitikinusi, kad taip įvyks artėnat gimdymo datai... O kaip iš tikro?
Alabama
QUOTE(Svajūnė @ 2008 08 16, 18:53)
Mergytės, gal galit iš patirties pasidalinti, kokiu nėštumo periodu geriausia ir saugiausia nutraukti pirmo vaikučio matinimą MP?

Laukiuosi antro, bet kol kas dukrytę vis dar maitinu (1-2 kartus per dieną). Jokių nepatogumų nejaučiu, nei gimda susitraukinėja (ką tai reiškia žinau, nes pirmomis savaitėmis po gimdymo labai skausmingai gimda reaguodavo į žindymą), nei kokios kitos blogybės daros. Mano ginekologė priešininkė vaiko vyresnio nei 1 metai žindymo, todėl jos nuomonė bus vienareikšmė- nemaitinti. Dukrytės pediatrė palaiko mane ir sako, jei nebus nėštumo komplikacijų, tai galiu maitinti iki tol, kol dukrytė pati atsisakys MP, ir ji įsitikinusi, kad taip įvyks artėnat gimdymo datai... O  kaip iš tikro?
*

As irgi laukiuosi antro, tai kalbejau su dr.Egle Markuniene(KMUK neonatologijos klinikos vedeja, zindymo specialiste) ir su Banga Kulikauskaite(labai gera, patirusi ginekologe)-abi sake, kad sveikam nestumui zindymas NEKENKIA ir galima zindyt kad ir iki gimdymo, ir kad PSO tam tik pritaria ir rekomenduoja.Taigi zindau savo suneli ir nesuku sau galvos, nes ir man gerai, ir vaikui nauda.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.