koks dar baseinas tau galvoj sukasi?;D man tas pats, tai jokiu staigiu judesiu, jokio begiojimo, jokio
Labas, man irgi yra placentos pirmaeiga, be to pilani dengia gimdos kaklelio ziotis
Dabar man 29 sav ir visiskai gulimas rezimas. Pries tai tris sav gulejau ligonineje, o dabar namie. Bet vakar vel pasirode truputis kraujo (is viso nuo 25-tos sav jau kraujavau tris kartus), tai vykau i ligonine. Ten apziurejo ir paleido
Mergaites, o placentors pirmaeiga ne tas pats kas
QUOTE(Astinukas @ 2009 04 10, 12:48) Labas, man irgi yra placentos pirmaeiga, be to pilani dengia gimdos kaklelio ziotis Dabar man 29 sav ir visiskai gulimas rezimas. Pries tai tris sav gulejau ligonineje, o dabar namie. Bet vakar vel pasirode truputis kraujo (is viso nuo 25-tos sav jau kraujavau tris kartus), tai vykau i ligonine. Ten apziurejo ir paleido Nuo kiek savaitėlių paskirtas gulimas režimas?
Man pirmeige nustate, kai kreipiausi del pairodziusio kraujo 18 savaiciu. Israse biuleteni 15 dienu, ir jeigu kraujuosiu kaip per menesines - tik tada i ligonine. Lyg ir buvo nustoje teplio, atrode susitvarke, bet po savaites vel rozines isskyros
QUOTE(LUZ @ 2009 05 04, 12:19) Man pirmeige nustate, kai kreipiausi del pairodziusio kraujo 18 savaiciu. Israse biuleteni 15 dienu, ir jeigu kraujuosiu kaip per menesines - tik tada i ligonine. Lyg ir buvo nustoje teplio, atrode susitvarke, bet po savaites vel rozines isskyros Manau nepakentų koks magni diasporal. Aš pati jį geriu.
Mums jau 27 sav. , bet placenta vis dar zemai. kazkaip nebetikiu, kad ji pakils dar
Esant pirmaeigei placentai visada daromas CP? Bijau, kad daktarai nesugalvotu liept gimdyt naturaliai
Placenta pagaliau pakilo
Ginius parode, tai buvo galvyte zemyn ir placenta mazdaug sulig leliuko kakliuku, o kelias laisvas Tik i kortele uzrase, kad zemai esanti placenta
as kai laukiausi, tai man placenta buvo apacioje nuo pat pradziu ir ji nepakilo. Siaip iki 30 savaites turi pakilti. Is tikruju tai pavojingas dalykas. Cezari dare 34 savaiciu nes kai atitruko placenta, tai kraujo atrode, lyg koks kibiras butu nubeges, tai pavojinga ir mamai, ir kudikiui. Jei koki laseli tik pamatysit is karto bekit i ligonine. Man 31 savaite buvo keli lasai pasirode, tai ligonineje pasake, kad truputi placenta buvo atsidalinusi, bet siaip ne taip isvaiksciojau 34 savaites ir 3 dienas. Dziaugiuosi kad tuo metu buvau ligonineje, kitaip nezinau ar buciau turejusi dukryte.
kai placenta pirmaeiga, niekada, gydytojas nelieps gimdyti paciai, nes kudikis gimtu negyvas. QUOTE(zuikutis77 @ 2009 06 29, 12:47) as kai laukiausi, tai man placenta buvo apacioje nuo pat pradziu ir ji nepakilo. Siaip iki 30 savaites turi pakilti. Is tikruju tai pavojingas dalykas. Cezari dare 34 savaiciu nes kai atitruko placenta, tai kraujo atrode, lyg koks kibiras butu nubeges, tai pavojinga ir mamai, ir kudikiui. Jei koki laseli tik pamatysit is karto bekit i ligonine. Man 31 savaite buvo keli lasai pasirode, tai ligonineje pasake, kad truputi placenta buvo atsidalinusi, bet siaip ne taip isvaiksciojau 34 savaites ir 3 dienas. Dziaugiuosi kad tuo metu buvau ligonineje, kitaip nezinau ar buciau turejusi dukryte. kai placenta pirmaeiga, niekada, gydytojas nelieps gimdyti paciai, nes kudikis gimtu negyvas. kaip supratau, su pirmaeige placenta tikrai neisnesiosi vaiko 40 sav? Cezari daro anksciau laiko?
tai jau tu nebesitykek kad 40 savaiciu nesiosi. As tai labai tykejausi 36 savaites isnesioti, bet va , nebuna taip kaip nori, daugiau pagulinek, kuo maziau judek , ypac su masina, nes vibracija skatina placentos atsidalinima. As turejau kolege palatoje, kuri buvo tokioj padeti kaip as ir tu dabar, tik ji dar maziau isnesiojo vaikeli, 32 savaiciu cezari dare.
Siaip turetu tave nuo 30 savaites 2 kartus i menesi echoskopu patikrinti ar nepradeda atsidalinti placenta. Bent jau as taip tikrindavausi. Nes kuo nestumas didesnis tuo labiau spaudzia placenta. QUOTE(zuikutis77 @ 2009 06 29, 18:59) tai jau tu nebesitykek kad 40 savaiciu nesiosi. As tai labai tykejausi 36 savaites isnesioti, bet va , nebuna taip kaip nori, daugiau pagulinek, kuo maziau judek , ypac su masina, nes vibracija skatina placentos atsidalinima. As turejau kolege palatoje, kuri buvo tokioj padeti kaip as ir tu dabar, tik ji dar maziau isnesiojo vaikeli, 32 savaiciu cezari dare. Siaip turetu tave nuo 30 savaites 2 kartus i menesi echoskopu patikrinti ar nepradeda atsidalinti placenta. Bent jau as taip tikrindavausi. Nes kuo nestumas didesnis tuo labiau spaudzia placenta. Tai eisiu siandie pas gydytoja, ziuresiu ka sakys. Mane nervina, kad pilvo skausmai daznai uzeina. Pries pora savaiciu jau teko ligoninej pagulet. 4 d. lasino Gyniprali
Labas jurguze. Pamirsau parasyti, man irgi lasino Gyniprali , nes gimda buvo pradejusi susitraukineti ir judesiukai maziau jautesi. Kokius 3 kartus gulejau ligonineje. Idomu kaip tau ta placenta ar visiskai dengia gimdos kakleli ar ne?
QUOTE(zuikutis77 @ 2009 06 30, 18:44) Labas jurguze. Pamirsau parasyti, man irgi lasino Gyniprali , nes gimda buvo pradejusi susitraukineti ir judesiukai maziau jautesi. Kokius 3 kartus gulejau ligonineje. Idomu kaip tau ta placenta ar visiskai dengia gimdos kakleli ar ne? Va, as neseniai grizau is daktares. atrodo, placenta truputi jau pakilo
Smagu girdeti. Tai turbut viskas bus gerai ir su laiku pakils visai.
Sveikos mamytes,
man kai apie 28 savaite ziurejo schoskopu, sake, kad placenta beveik visai dengia gimdos kakleli, bet paskui ji sekmingai pakilo
Sveikutes,
Gal kuriai yra taip buve, - man nuolatos astriai duria pilvo apacioje, prie gimdos kaklelio, vos tik palipu laiptais, panesu sunku krepsi, o pagulejus pora valandu - praeina. 12 sav echo nustate placentos pirmeiga - pilnai dengia kakleli. Ar tie skausmai susije su placentos pirmeiga? QUOTE(tornadas @ 2009 07 08, 00:37) Sveikutes, Gal kuriai yra taip buve, - man nuolatos astriai duria pilvo apacioje, prie gimdos kaklelio, vos tik palipu laiptais, panesu sunku krepsi, o pagulejus pora valandu - praeina. 12 sav echo nustate placentos pirmeiga - pilnai dengia kakleli. Ar tie skausmai susije su placentos pirmeiga? Manau, kad susije. Tik nejuokauk ir nenesk nieko sunkiai. Tau isvis labai saugotis reikia
labukas visoms, man pries pora dienu dare eho, tai sake pirmaeige placenta, dabar paskaiciau ir susinervinau, nes cezario nenoriu labai. o kas bus jei nepakils ji? Man tik dabar paaiskejo kodel taip skauda pilva ir kojas per kirksnis, net zada atima kartais. va kokios nekokios naujienos. o pasisaugot neiseina nes maze leki kaip pasiutus .......
QUOTE(saulyte:) @ 2009 07 19, 16:20) labukas visoms, man pries pora dienu dare eho, tai sake pirmaeige placenta, dabar paskaiciau ir susinervinau, nes cezario nenoriu labai. o kas bus jei nepakils ji? Man tik dabar paaiskejo kodel taip skauda pilva ir kojas per kirksnis, net zada atima kartais. va kokios nekokios naujienos. o pasisaugot neiseina nes maze leki kaip pasiutus ....... Placenta pakila mazdaug iki 30sav. Tai dar nemazai laiko yra
Reikia daugiau guleti,maziau nervuotis,gerti magni ir viskas bus gerai
Sveikos, man 20 sav nustate placentos pirmeiga, pilnai denge gimdos kakleli. O siandien (26 sav) paziurejo vel, ir pasirodo jau gerokai pakilusi, 2.5 cm nuo ziociu - taigi valio valio
Taigi, norejau pasidalinti, nes pati i sia tema buvau ilindus, ieskodama laimingai pasibaigusiu atveju. Gal kam pades nusiteikti optimistiskai
Musu placenta galiausiai pakilo
Sveikos
visoms, kurios turit placentine pirmeiga, patariu gulet ir nejudet iki savo planinio cezario dienos Sveikos, busimos mamytes, Man siandien irgi nustate si negalavima, esu 17 savaite enscia. Kiek skaiciau Jusu pasisakymu, neradau kad butumet paminejusios vieno gero nuo senoves zinomo patarimo. Man daktare ir mama patare, kiek gali dazniau laikyti kojas siek tiek pakeltas. Pvz gulint pasikisti pagalvele po ciurnimis ir taip pakelti kojas. Nereikia pagalves deti po dubeniu, tereikia pakelti pedas, kad ir uzsikelti ant sofos atramos. Na ir zinoma, maziau judeti, nekilnoti nieko, bet apie tai jau buvo mineta.
sveikos,
man irgi pirmeiga pilna, visiskai dengiamas kaklelis
Laikykis bulbul1980 , manau visos besilaukiancios tave palaiko!!!
Daktrai ismano savo darba ir tau pades pagimdyti grazu sveika vaikeli Sekmes tau ir tavo palatos draugems.
Perskaiciau, kad placentos pirmeiga buna ~5,6 proc. besilaukianciu moteru, o iki gimdymo ju lieka tik1,5 -0,5 proc.
sveikutes,man su sbiem panelem buvo placentine pirmeiga...niekas nekito ir teko butent del placentos tureti 2 cezariukus...dabar treciaji karteli jau placenta nugarinej sienelej,tai matysim nors daktarai jau mane perspejo kad treciaji karteli jie jau nerizikuos ir nebeleis paciai gimdyti...nu ka beliko susitaikyti su tuo ir tiketis kad leliuko gimimas bus sekmingas...ziurekite save mamytes ir tikrai buna kad ir su pirmaeigem mamytes pasigimdo leliukus tik aisku reikia daug kantrybes ir klausyti daktaru...visgi jei jau nusprende daktarai nerizikuoti vadinasi ir nepergyvenkite...visgi norisi kad ir leliukui butu viskas gerai...o mes kantrios..daug istversime del savo kleckiuku
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 16, 15:14) sveikutes,man su sbiem panelem buvo placentine pirmeiga...niekas nekito ir teko butent del placentos tureti 2 cezariukus...dabar treciaji karteli jau placenta nugarinej sienelej,tai matysim nors daktarai jau mane perspejo kad treciaji karteli jie jau nerizikuos ir nebeleis paciai gimdyti...nu ka beliko susitaikyti su tuo ir tiketis kad leliuko gimimas bus sekmingas...ziurekite save mamytes ir tikrai buna kad ir su pirmaeigem mamytes pasigimdo leliukus tik aisku reikia daug kantrybes ir klausyti daktaru...visgi jei jau nusprende daktarai nerizikuoti vadinasi ir nepergyvenkite...visgi norisi kad ir leliukui butu viskas gerai...o mes kantrios..daug istversime del savo kleckiuku Och, nu ir nepasiseke tau dukart is eiles Aciu Dievui, kad bent treciaji kart viskas ok O siaip tai, kad placenta nugarinej sienoj, nereiškia, kad ji negali buti praevia. Tik kai jau buna ir praevia, ir priekinej sienoj buna truputi blogiau nei tada kai praevia nugarinej sienoj
man irgi placentine pirmeiga nustate 20 savaite.... sake kad ziotis dengia......
QUOTE(Wild_Child @ 2009 10 21, 15:54) man irgi placentine pirmeiga nustate 20 savaite.... sake kad ziotis dengia...... as buvau pas gin ir ziurejo su ech 25 sav.,tai placenta ir pirmaeiga, t.y.zemai, sako jau turejo buti pakilusi, bet as vis dar tikiuosi, kad dar pakils. manau, daktarai zino ka daro. QUOTE(Wild_Child @ 2009 10 21, 13:54) man irgi placentine pirmeiga nustate 20 savaite..... db 24 savaiteles suejo. o echoskopija sake 32 savaite tik darys... kaip manot, ar nereiketu anksciau truputi jog paziuretu,gal jau pakilo?.... Manau nereikia per daznai daryti echo, jeigu sake 32 sav tai palauk
Echoskoija vaisiui nekenkia ir kuo dazniau ziuri, tuo dazniau pamato laiku jei kas yra negerai. Uzsieny kiekvienos apziuros metu daro echoskopija
na o as girdejau kad nelabai gerai,kai daznai echoskopija daro....
Saunuole, "Wild child" kad taip nusprendei
sveikos mamytes, man siandien irgi nustate placentos pirmeiga. dabar mums 15 sav. tepliojam nuo pat 5 nestumo savaites, kraujavau labai smarkiai apie 12 sav., gulejau ligononej... turiu dar ir kruva kitu bedu... hematoma, kuri dar vis valosi, praviras kaklelis, jau kazkokia bakterija ten isitaise - geriu antibijotikus... taip pat gyneprali ir dar kruva kitu brudu... bed neprarandu vilties ir tikiu kad si mazyli isaugoti pavyks.
Sveikos. Noriu pasidalinti ir savo patirtimi. Man placentos pirmeigą nustatė 18-tą sav. Nuo tada turiu nedarbingumo lapelį, bet rimtai į tai nežiūrėjau, kol 23sav. neprasidėjo kraujavimas. Žiauriai išsigandau! Galvojau, kad galiu netekti savo mažiukės, nes prieš kraujavimą gausiai bėgo kažkoks skystis panašus į vaisiaus vandenis ir priėmimo skyriuje pasakė, kad prasidėjo gimdymas ir nieko nebesustabdysi... Žemė pradėjo slįst iš po kojų... Tačiau budintis gydytoja suteikė vilčių. Dabar žinau, kad esant tokiai situacijai juokaut negalima. Reikia save saugot nors ir labai sunku matyt, kad daug kas namuose lieka nedaryta. Dabar džiaugiuosi kiekvienu mažylės judesiuku ir dėkoju Dievui už kiekvieną dieną
Sveikos merginos !!!
Man ji buvo nustatyta gana anksti (16 sav), pradėjo kraujuoti, tačiau savaitę pagulejau namie, iškėlusi kojas aukštai ir kraujavimas jau antrą dieną liovėsi. Daktarė vėl leido eiti į darbą, tačiau liepė nepersidirbti ir esant progai visuomet atsigulti ir iškelti kojeles aukštyn (pasidėti ant pagalvėlių). Šiandien mums 24 sav. ir per apsilankymą pas gine sužinojau, kad placenta pilnai pakilo. Taigi kaip ir buvau minėjusi anksčiau, šiame forume, procentaliai daugumai neščiųjų ši bėda išsisprendžia ir placenta pakyla, Svarbiausia nusiteikite pozityviai, apsišarvuokit kantrybe ir laukite gerų rezultatų. Sekmės!!!
Vakar buvau echoskopijai, tai nustate placentos pirmeiga, paminejo 1cm, man 19 savaiciu, tai kadangi buvau nemokamai echoskopuojama, tai ginekologe nelabai kalbi buvo, tai paminejo kad gali pakilti, o jei ne tai operacija... Aisku labai nusiminiau, blogiausia, kad ejau dziugiai nusiteikusi i pasimatyma su savo zirniuku, o gavau toki "antausi", isejau apdujusi ir sumisusi... Mintys pesimistines...
QUOTE(zvorune @ 2010 01 12, 08:43) Vakar buvau echoskopijai, tai nustate placentos pirmeiga, paminejo 1cm, man 19 savaiciu, tai kadangi buvau nemokamai echoskopuojama, tai ginekologe nelabai kalbi buvo, tai paminejo kad gali pakilti, o jei ne tai operacija... Aisku labai nusiminiau, blogiausia, kad ejau dziugiai nusiteikusi i pasimatyma su savo zirniuku, o gavau toki "antausi", isejau apdujusi ir sumisusi... Mintys pesimistines... Pirmojo nėštumo metu panašiai buvo ir man, daktarė prigąsdino, ašarojau Mb ant peties
sveikos, uzsukau cia jau po kurio laiko, apturejau visiska pirmeiga, jau rasiau anksciau sioj temoj, galit pasiskaityt, kam idomu
dekui Dievui, viskas baigesi gerai. apie savo pirmeiga suzinojau gan velai, kai buvo 32 savaites pradejau kraujuot ir patekau i ligonine. ten praleidau 5 savaites, per kurias susilaukiau dar gal 5 ar 6 kraujavimu, nebepamenu, netgi su saremiais ir gan rimtu, bet istempiau iki 37 savaiciu ir laimingai sulaukiau sveikos mazutes |