Rytoj vaziuojam gimdyt, bijau, paziureciau ka tu uzgiedotum, jei tau reiketu gimdyti, sakau.
Sestadienis. Ryte su vyru vaziuojam i ligonine, sirdis pasiutusiai dauzosi, bijau nerealiai. Paguldo i priesgimdyvine palata, salia gimdyklos, tikras smagumelis praleisti para besiklausant kaip kitos gimdo.
Sekmadienis. Uzmiegu 4 ryto, o 6 jau zadina. Pastato klizma ir prasideda maratonos - palata - tulikas - palata.
8 ryto paguldo ant stalo, ateina toks keistas priplaukes anesteziologas, subado nugara ir siaip ne taip istato kateteri (bo buvau labai ispampus). Akusere pajunge laseline su skatinamaisiais ir prasideda ilgas gulejimas ant stalo. 12 val pradeda mausti pilva. Ateina genekologas, apziuri - atsidarymas 3 cm. Gerai, gulim toliau, skausmas vis stipreja, ateina anesteziologas (jau kitas), suleidzia nuskausminamuju,
18 val atvaro genekologas, atsidarymas 10 cm. Tai ka gimdom. Vyras liks ar ne, klausia. Ne sakau, tegul laukia uz duru, nes mane labiau nervins nei pades.
Ir prasideda ilgas stumimas. Dieve mano, stumiu stumiu net akys ant kaktos lipa , o mazius nelenda, akusere rekia, kad ne taip kvepuoju. Niu ka as zinau, kaip gaunasi, taip ir kvepuoju. Mazius pradeda listi, bet uzstringa pusiaukelej ir ne is vietos. As nebejauciu saremiu, stumiu kai sukieteja pilvas. Genekologas su akusere jau pradeda ruosti kazkoki vakuumo aparata. Niu sakes, negi as pati neistumsiu savo klecko. Vel stumiu is visu jegu. Genekologas uzgula pilva ir stai toks didelis palengvejimo jausmas - ir maziaus klyksmas
Pagaliau mes kartu. mano Matuti uzdeda kelioms sekundems ant krutines, vos speju pasidziaugti, koks jis grazutis. Atima, nuprausia, pasveria, pamatuoja ir kazkur isnesa. Koridoriuje dar parodo teciui sunu.
Mane susiuna ir palieka dar 4 valandas guleti ant stalo. Po to nuveza i palata. Nemiegu visa nakti, galvoju kaip ten Matutis. Ryte nueinu i naujagimiu skyriu, paklausti kaip ir kas, o ragana sesute sako: kaip gimdei, ta ir turi. Niu sakes - vos neatsisedau, ka reiskia kaip gimdei, ta ir turi. Klausk gydytojos, sako. Griztu i palata apsizliumbus. Ateina mano genekologas, klausia kas yra. Vaiko sakau neatiduoda ir dar gazdina. Nuejo pasiaiskinti. Grizes pasake, kad su mano vaikuciu viskas gerai ir po pietu atnes
Po pietu atnese suneli
Matas gime 50 cm ir 3300 kg