Nuo pat vaikystės svajojau turėti 3 vaikus. Kai pagimdžiau sūnų, atsisakiau visų tokių savo svajonių, nes pamačiau kaip sunku augint vaiką NIEKO NETURINT. Namų, pinigų ir kt. Gyvenom laimingai, bet visiškam skurde. Po keleto metų viskas pasikeitė. Pakeičiau darbą į žymiai geriau apmokamą, nusipirkom butą, apsiremontavom. Žodžiu, nutolom nuo skurdo. Abejonių nekilo, kad atėjo laikas antram vaikui.
Gal dar ankstoka tas trecias-dukra dar maza
O siaip, tai ir dvieju uztenka, ypac jei porele jau turi;)
Vat čia mano pats stipriausias argumentas, kad jau kaip ir užteks. Be to ir požiūris į daugiavaikes pas mus toks O aš pati išvis nebežinau
ot tai ne dzin, kaip i tave pazhiures cm darbuotoja
manau, kad kaip tik geras skirtumas tarp vaiku gautusi. jei tik nori, salygas turi - veliava tau i rankas ash irgi noriu daugiau negu dvieju vaiku. o gal viena diena ir brangiausiaji pavyks tuo itikinti
Na, gautųsi apie 2.5metų skirtumas nuo mažosios. Jei Išstačiau vyrui tokią sąlygą - suremontuojam namus( vasarą atsikraustėm į buvusius mano tėvų namus) ir darom lialių. Nu, žiūrėsim
mes už 3. Šaunuolė kad nori
O as trecio tikrai nenoriu
Ash irgi visada norejau daug vaiku - esant salygoms, aishku. Bet man kazhkodel turejo buti lyginis skaichius, na tai - 4
O del CM tai ish viso pasakysiu: tegu jie dzhiaugiasi, kad daug vaiku gimdosi normalus, ishsilavine tevai, kurie vaikam gali suteiksi padoru dvasini ir materialini gyvenima. Ai, visur tundru yra. Gaila tik, kad tokios tundros dirba tokiose istaigose, kaip CM...
As auginu du-bet jau visi metai kaip kliedziu del trecio. Manau, kad dar metai, kiti, ir tai liks tik svajonese...O ir vaikai labai noro trecio. Todel labai rimtai apie tai galvoju, o ir tau siulau gimdyti. Aplinkiniai tik pradzioje gal nustebs, o sirdyje, patikek, ne vienas jums ir pavydes. Sekmes ir teisingo pasirinkimo!
Kazkaip uzsiminiau apie trecia mamai savo, o ji pasake, kad geriau du normaliai i pasauli ishleisti, nei tris bele kaip
Zionai, nemanau jei nesi asociali, kad savo vaika i pasauli paleisi bele kaip...Nesutinku su tavo mamyte
Aš irgi iš trijų vaikų . Man jaunylei buvo gera augti tarp dviejų brolių
Aha, tavo abu vaikai, kaip supratau, jau tokie paaugę
Gal ir juokinga, bet mane stabdo mintis apie mokslu branguma. Noretume tureti 3 vaikelius.Meiles ir pavalgyt tikrai uztektu, net ne trim, bet norisi kad ir issilavinima gera gautu.O jis nemazai kainuoja, pati mokausi magistraturoj, vyras irgi baigineja aukstaji, dukra mokykloj visokios veiklos (beveik visi bureliai mokami, pvz. sokiai baseinas, molio keramika ir t.t.) turi, taigi per metus susidaro nemazasumele...tik 10 tukstanciu. Jei laimesim milijona, tai toikrai net negalvodama gimdyciau
O kas tai yra "belekaip"? Ta prasme, trečiu vaiku mažiau rūpinamasi? Nesutinku
Galvoju ir aš apie vaikų mokslus. Bet dėl to labai irgi nesibaidau
Matai mokykloj dar nieko, nors man ji kainuoja 300 menesiui, cia su visais bureliais,kadangi dukra l. aktyvi, tai lanko ju daug - 5. Bet brangiausiai kainuoja aukstasis mokslas, knygos.
Kuzia, jei abu norit , tai ir pirmyn
Matai, as daugiau esu optimiste nei pesimiste, todel tikiu, kad gyvenimas pageres. O kai pageres ir i mokslus galesi isleisti tris vaikus, gali pasirodyti, kad to trecio
Mano vyras apie tuos mokslus taip shneka: kai ateis laikas, tai ir zhiuresim, kaip chia geriau padarius. Juk po 20 metu nesakysi - o, turechiau galimybe dabar leist dar viena vaika i mokslus... Bus velu jau.
Kaip vienas 'Draugu' herojus sake: ishsirinksim mylimiausia, ir ta leisim i aukshtaji O jei rimtai, tai ne aukshtajame moksle esme. Jei sheimoj bus padetas tvirtas gyvenimishkas pagrindas, tam vaikui ir tevu pagalbos nereikes, jei nores kur nors prasimusht. Sekmes visoms apsisprendimuose! Ash dar antro nesulaukiau, o jau pati - jusu deka
O aš tris turiu, ir pasiskaičius ketvirto
o-cho-cho-cho....
Tačiau leiskit suabejoti jūsų įsitikinimu, kad tevelių pinigėliais išmokslintas vaikelis taps didžiu šviesuliu. Visais laikais buvo konkursai į valstybinius Un-tus, stipendijos gabiesiems, užzispyrusiems pasiekti savo tikslą. Tarptautiniai konkursai, kur JOKIA korupcija ar pažintimis nė nekvepia. Pati esu savo kailiu patyrus tuos konkursus, ir draugai dalyvaudavo- tiūūūtės likdavo prie savo tėvelių, o mes- užsispyrę ubagėliai- vykdavom studijuoti į garsius universitetus. Taip kad- ne piniguose esmė.
Norge, šauniai pavarei
Pritariu Norgei
Valio ,valio šaunuolėms, šaunuolėms valio.Žinot,mano vyriausiam sūnui 14,5 metų ir aš jo paklausiau ar jam nebūtų gėda jeigu aš laukčiausi ketvirto. Jis pažiūrėjo į mane kaip į sergančią- sako aišku,kad ne. Kai jis buvo 10 aš nešiojau mažąją, tai labai užjausdavo vis klausdavo ar man taip buvo bloga kai ir jį nešiojau. Be galo džiaugiuosi koks jis subrendęs ir supratingas. Moralas- jeigu turite normalius santykius su vyru, jeigu jis tikrai antroji jūsų pusė o nekoks prašalaitis netyčia užklydęs- nesvaikit apie brangius mokslus ir kitokias nesamonęs savęs pateisinimui. Labai mėgstu frazę- kai tokia dvasinė ubagystė- jokie pinigai nepadės. Tinka visiems atvejams. Kas nenori nepriversi ir tiek. Manau užteks.
Эх была не была - рожай
tenka man susidurti su piktais zvilgsniais,turiu keturius(ir man tik 25 esu baigusi ir mokslus ir abu su vyru turim firma ir pilnai galim islaikyti visus savo vaikucius
Dėl trečio vaikelio labai greitai apsisprendžiau. Po antro nėštumo mintis apie trečią man vis nedavė ramybės, atrodė jeigu neapsispresiu lyg kažką svarbaus būsiu nepadariusi, nors atrodo dviejų vaikų šiais laikais užtektų, tuo labiau , kai turi porelę. Metų skirtumas tarp sūnaus ir dukros buvo 11m. Bendravimas ne toks kaip tarp pametinukų, tai padėjo visiškai apsispręsti.lSūnui buvo 12 m. ,o dukrai 1.8 mėn., kai gimė trečia dukrytė. Manau, kad pametinukės sesės gerai sutars ir turės viena kitą. Na o mes turime brangų turtą -tris savo vaikučius. Aš labai laiminga.
Mes jau irgi apie ketvirta galvojam
Sakot, mokslai brangus...
Hmmm... o mus su broliu tevai taip isauklejo, kad patys uz savo mokslus mokejom. Ir ne todel, kad tevai neisgalejo, tiesiog tai buvo principo reikalas. Nuo pat pirmu studiju metu. Mokemes ir tuo pat metu dirbom. Nebuvo lengva, bet ir nebuvo taip tragiska, kaip kazkas isivaizduoja. Savo vaikus mokysiu to paties
shaunuole
Manau ir grazu, ir smagu, ir patogu, ir naudinga kai auga daug vaiku. Pati esu is 4 vaiku ir tiek pat pati noreciau.
Prisiminiau, kokia 'teorija' mano vyras ishvede del 3 vaiku: vienas yra palikt po mamos, antras - po techio, o trechias yra pasauliui apskritai
Mane ir tik lyginis skaicius traukia
Labai nuosirdziai zaviuosi visais,auginanciais daugiau kaip 2 vaikus. Tikrai.
Bet pati jau nebenoriu. Jau dabar norint abu ugdyti ir dirbti reikia arba nemazai pinigu auklei moketi,arba paciai darba (laisvalaiki) aukoti. Vyresniajam 5 metai, veziojam i Nykstuku mokyklele 2 kart per sav. , 1 kart per sav. pas logopede.Mazius(2,5 m.) turi tystis kartu ir trintis uz duru, kol brolis tarkim baseine plaukioja. Jei mazgius suserga, vyresnysis negali vykti i burelius. Maziu taip pat norisi ugdyti. Pati dirbu privatu darba, kartais galiu nusimuilinti, bet reikia ir rimtai padirbet. Seimoj 2 masinu darosi per mazai-man,vyrui,auklei vaikus vezioti.Kadangi vaikai abu vemia vaziuodami ne automob. kedutese,tai savo masina su kedutem palieku auklei, o pati varau autobusu. Vaikai ne zole, patys neauga. Nezinau, ne piniguose esme, o demesyje. Manau,kad man butu sunku dar vienam vaikui skirti pakankamai demesio ir dar islikti idomia pati sau(tai yra skirti savisvietai laiko). O vyras (ir pazistami) spaudzia-darom ,tipo, mergaite. Siaip teoriskai man sunku vienai atlaikyti moteriska fronta, bet vis tiek dar nenoriu trecio. Nebent veliau. Ir gal isidukrinti, o ne gimdyti. Papildyta @ [mergetime]1102022478[/mergetime] Tai bent aisku,kad mergaite butu. O tai dar trecia berna pasidarytumem.
Žodžiu taip
Mane ta mintis jau seniai ,,graužia"...
Меня эта мысль тоже гложит
Sveikutes,noreciau prisijungti prie minciu
QUOTE(svetima @ 2004 11 04, 17:25) Nu motyvas dėl porelės Aš dar antro neturiu, o jau trečias užplanuotas, kad gims kai man bus 30, o antras jau planuojamas nuo rudens. sėkmės Tau Kuzia, vaikai tai mūsų ateitis ir graži (tikiuosi) senatvė
Šaunuolės, MAMOS.
Gal ir aš norėčiau, bet bijau... ... trečio berno...
Kuzia, nuo kalbų prie darbų.
Pirmyn mamytes
Jungiuosi prie svajojanciu
|