Labuka,
norime nusipirkti jogurtine - gal naudojates? Kokie atsiliepimai? Kokios firmos pirkote, kokie pliusai/minusai?
Labuka,
norime nusipirkti jogurtine - gal naudojates? Kokie atsiliepimai? Kokios firmos pirkote, kokie pliusai/minusai? QUOTE(Jurgux @ 2007 01 06, 22:14) Papildyta: tai toks prietaisas jogurtui gaminti namu salygomis, parduodamas buitines technikos parduotuvese, kaip cia nupasakojus - korpusas plastikinis, o viduje apie 8 indelius su dangteliais, i kuriuos sudedami produktai ir tas aparaciukas ten tas bonkeles sildo, gal plaka, net nezinau, kas ten daroma, bet iseina visai skanus jogurtas Vyro mama uzsienyje turi Moulinex firmos, bet Lietuvoj nemaciau, buvo tik Tefal, bet gal yra ir kitu firmu, nes tas Tefal tai Gal kas matet kur nors? Gal kas turit ir esat tos nuomones, kad neverta? Atsiliepkit QUOTE(GAGA @ 2007 01 07, 19:43) [QUOTE]Vakar vakare kaip tik knygoj skaiciau apie jogurtine, taip pat pirma karta suzinojau apie toki dalykeli. Labai faina knyga "Kodel prancuzes nestoreja". Autore rekomenduoja jogurta gamintis pacioms, jogurtineje. Ten aprasyta ir kaip jogurta pasigaminti be jogurtines, bet dar nebandziau.
Aš tai gaminuosi ir be jogurtinės
QUOTE(Izabele @ 2007 01 08, 12:31) Jei tikrai įdomu įdėsiu nuorodą http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...1471&st=216
ir as nematau prasmės tokio daikto, nes jau seniai jogurtą gaminu namie ir be jogurtines. gaunasi super. išvengiam visokiu konservantu
QUOTE(SoJa @ 2007 01 08, 17:16) iš esmės tai taip pat, kaip prieš tai rašiusi mamytė. tik gal ji ne viską tiksliai aprašė. reikia apie 2,5 litro pieno ir 50 ml jogurto. santykis turėtų buti maždaug toks, bet gali siek tiek svyruoti. puode užverdu pieną ir nukeliu nuo ugnies. po to piena palieku atvesti ik 43-45 laipsniu. nes tai idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms. Čia praverstų termometras. jei neturite, galite tikrinti taip: pienas turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte jame nenusideginę išlaikyti mažąjį pirštą 10 sekundžių. tuomet išmaišau jogurtą puodelyje šilto pieno ir supilu viską atgal į puodą. kad jogurto bakterijos pradėtų daugintis, pienas turi būti nejudinamas keletą valandų šiltai. Tiesiog apvynioju puodą šiltu rakšluosčiu ir palieku. nepalikite puodo ten, kur jis gali būti sujudintas. patogiausia galimti iš vakaro, tuomen ryte jogurtas jau būna paruoštas. paprastai jogurtas sutirštėja per 4-8 valandas. sutirštėjusį jogurtą reikėtų dėti į šaldytuvą, kad bakterijos nustotų daugintis. tai va, po to paskaminu uogiene ir skanaujame. kaip minėjau išvengiame daugybės konservantu, dažikliu ir kitokiu priedu. ir sutaupome pinigėlių, nes jogurto gaunasi nemažai. skanaus QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 08, 20:11) tai va, po to paskaminu uogiene ir skanaujame. kaip minėjau išvengiame daugybės konservantu, dažikliu ir kitokiu priedu. ir sutaupome pinigėlių, nes jogurto gaunasi nemažai. skanaus o kiek laiko galima saldytuve laikyti toki jogurtuka? Nes kaip supratau tu iskart darai daug jogurto. QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 08, 19:11) iš esmės tai taip pat, kaip prieš tai rašiusi mamytė. tik gal ji ne viską tiksliai aprašė. reikia apie 2,5 litro pieno ir 50 ml jogurto. santykis turėtų buti maždaug toks, bet gali siek tiek svyruoti. puode užverdu pieną ir nukeliu nuo ugnies. po to piena palieku atvesti ik 43-45 laipsniu. nes tai idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms. Čia praverstų termometras. jei neturite, galite tikrinti taip: pienas turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte jame nenusideginę išlaikyti mažąjį pirštą 10 sekundžių. tuomet išmaišau jogurtą puodelyje šilto pieno ir supilu viską atgal į puodą. kad jogurto bakterijos pradėtų daugintis, pienas turi būti nejudinamas keletą valandų šiltai. Tiesiog apvynioju puodą šiltu rakšluosčiu ir palieku. nepalikite puodo ten, kur jis gali būti sujudintas. patogiausia galimti iš vakaro, tuomen ryte jogurtas jau būna paruoštas. paprastai jogurtas sutirštėja per 4-8 valandas. sutirštėjusį jogurtą reikėtų dėti į šaldytuvą, kad bakterijos nustotų daugintis. tai va, po to paskaminu uogiene ir skanaujame. kaip minėjau išvengiame daugybės konservantu, dažikliu ir kitokiu priedu. ir sutaupome pinigėlių, nes jogurto gaunasi nemažai. skanaus Man iškilo keletas klausimų Aš savo jogurtą gaminuosi pagal anksčiau populiarių Narine bakterijų ruošimo pavyzdį. Ten nurodyta, kad temperatūra turi būti 42-40 laipsnių. o tai čia moksliškai yra nustatyta, kad 43-45 laipsnių temperatūra yra idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms daugintis? Ar kiekvieną kartą perkat vis šviežų jogurtą, ar naujojo gamybai naudojat jau savo pagamintą? QUOTE(RitaRazi @ 2007 01 08, 22:45) o kiek laiko galima saldytuve laikyti toki jogurtuka? Nes kaip supratau tu iskart darai daug jogurto. Šį jogurtą reikėtų suvartoti per 4-5 dienas. Gaminam įvairiai, kartais daug, kartais mažiau. Visa šeima mėgsta, tai susivalgo QUOTE(SoJa @ 2007 01 09, 10:09) Man iškilo keletas klausimų Aš savo jogurtą gaminuosi pagal anksčiau populiarių Narine bakterijų ruošimo pavyzdį. Ten nurodyta, kad temperatūra turi būti 42-40 laipsnių. o tai čia moksliškai yra nustatyta, kad 43-45 laipsnių temperatūra yra idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms daugintis? Ar kiekvieną kartą perkat vis šviežų jogurtą, ar naujojo gamybai naudojat jau savo pagamintą? del temperaturos nezinau, tiesiog vienojo knygoje taip parasyta. As pagal tai darau ir gaunasi jei nuolat darysit tai galima siek tiek jogurto pasilikti ir daryti po to is savo. Mes taip darom. Na kartais po daugelio kartu jogurto bakterijos nusilpsta, tada reiketu nusipirkti naujo.
Oho kokių tik prietaisų nėr. O mes kai pirkom savo okaitę, rinkomės tarp dviejų. išsirinkom pigesnę, nes ji neturėjo, kaip man paaiškino, jogurto gaminimo funkcijos. Tada aš neišsiklausinėjau nieko, galvojau nusišneka
QUOTE(RitaRazi @ 2007 01 06, 20:05) Papildyta: tai toks prietaisas jogurtui gaminti namu salygomis, parduodamas buitines technikos parduotuvese, kaip cia nupasakojus - korpusas plastikinis, o viduje apie 8 indelius su dangteliais, i kuriuos sudedami produktai ir tas aparaciukas ten tas bonkeles sildo, gal plaka, net nezinau, kas ten daroma, bet iseina visai skanus jogurtas Vyro mama uzsienyje turi Moulinex firmos, bet Lietuvoj nemaciau, buvo tik Tefal, bet gal yra ir kitu firmu, nes tas Tefal tai Gal kas matet kur nors? Gal kas turit ir esat tos nuomones, kad neverta? Atsiliepkit pirma karta girdziu QUOTE(inga-uk @ 2007 01 10, 01:54) Paziurek cia
Pabandem mes pasidaryti jogurta pagal cia pateikta recepta - visai skanus gavosi
MB vis del to nori pirkt jogurtine tai ieskosim arba bandysim uzsisakyt is uzusienio QUOTE(RitaRazi @ 2007 01 12, 15:50) Pabandem mes pasidaryti jogurta pagal cia pateikta recepta - visai skanus gavosi MB vis del to nori pirkt jogurtine tai ieskosim arba bandysim uzsisakyt is uzusienio del temperaturos, svarbu jogurta pilti i ne per karsta pieną, kad butu anksciau nurodytos temperatūros. o po to daugiau nereikia stengris tos temperatūros palaikyti. tiesiog suvynioti i siltesni ranksluosti ir viskas. temperatūra po truputi vės, bet to tikrai pakaks kad jogurtas surugtu. labai svarbu yra nejudinti... dar jogurtas skanesnis ganasi jei gaminama is naturalaus pieno, ne parduotuvinio (aišku jei yra galimybė).
Mano mama tai puodą tarp pagalvių kišą, kad šilumą išlaikyti, o aš tai jei labai jogurto užsimanau ir nėr, tai į kefyrą prisipjaustau vaisių, uogienės ar cukraus ir sušlemščiu
Vakar per vieną rusišką kanalą girdėjau jogurto su ožkos pienu receptą. Sakė, kad labai jau sveika. Ten tas pats principas kaip ir su paprastu pienu. Pagal tą receptą pieną pašildyti iki tol kol pirštą galėsi laikyti(apie laipsnius nepasakė), tada įdėti truputį jogurto ir palaikyti 10 val. šiltai, tada į šaldytuvą ir kitą dieną galima valgyti.
geras jogurtas gaminamas namu salygomis gaunasi ne is parduotuveje pirkto pieno ir jogurto, o is mociutes kokiam kaime... o apie jogurtine neteko girdeti, bet tikrai sudomino, reikes daugiau info paieskoti
Man tai ta jogurtinė atrodo visai nereikalingas prietaisas, kuris tik vietą užims ir nuo kurio reikės dulkes valyt. Nieko ypatingo jo paruošimui gi nereikia, tik puodo ir termometro. Kai kas sugeba ir be termometro apseit.
o aš kai pasidariau pati jogurtą, tai į tą parduotuvinį apskritai net žiūrėt negaliu QUOTE(marfa @ 2007 01 19, 01:22) O as turiu specialu puoda jogurtui gaminti ir spec.bakterijas,gavau dovanu, nes siaip pirkti tai brangoka.,bet tikrai skanus gaunasi Apie ji galima pasiskaityti cia jei ne paslaptis, kiek kainuoja aparatas ir kiek tos bakterijos? as taip galvoju, kad jei aparato kaina normali, o bakterijos brangios, galima juk darytis is pirktinio jogurto gal tik neiprasta vienas dalykas kaip tokiems aparatams - kad ne buteliukuose daromas jogurtas (kaip paprastai buna), o vienoje didesneje talpoje Fitline indas jogurtui gaminti kainuoja 69LT, Pats Jogurtas su gyvom bakterijom kainuoja 99Lt už dėžutę (6 jogurto maišeliai). Iš vienos dėžutės su liesu pienu galima pagaminti iki 12 litrų jogurto. Sveikam žmogui per dieną pakanka 100ml tokio jogurto QUOTE(marfa @ 2007 01 19, 01:22) As irgi turiu ta puoda, tik bakterijos jau baigesi, gal kas zino, kur ju buna pirkti? Puodas neblogas dalykas, nereikia po pagalvem laikyti, kaip cia kitos raso
Nežinau, man tai tos jogurtinės tiesiog pinigo lupimas ir tiek. Visa tos mašinos veikimo esmė ta, kad palaikys 40 laipsnių temperatūrą ir viskas.
Aš žiemą puodą su pienu ir jogurto raugu padedu ant radiatoriaus, o vasarą tiesiog išnešu į saulės atokaitą. Arba supilkite į termosą. Beje, parduotuvinio pieno virinti nebūtina, užtenka pašildyti iki 40-45 laipsnių. Jis juk ir taip pasterizuotas būna. O jogurto raugui nusipirkit pvz. kad ir Dobilo natūralaus jogurto 125ml indelį. Laisvai užteks 2-3 litrams jogurto.
pasidariau pagal aukščiau duotus receptus - gavosi
nereik jokios jogurtinės
Kas gali parekomenduoti kur įsigyti jogurto gaminimo aparatą?
kiek žiūrėjau, Fitline lyg nebeturi.... Eletromarkt'e tokio dalyko iš vis nėra
As tai is cia uzsisakinejau,dabar dar laukiu http://www.italian-shop.net/product_info.php?products_id=41
Produktai yra eksponuojami: Jogy jogurtinė, Konstitucijos pr.16 (VCUP) Vilnius Produktus galite užsisakyti ir atsiimti: Jogy jogurtinė, Konstitucijos pr.16 (VCUP) Vilnius UAB Gitalita, Kalvarijū g. 125 Vilnius Mano tokia http://www.severin.de/products/fruehstueck...urt-fix/jg-3516
Gal kas bandėt termose jogurtą daryti, juk turėtų ilgai šilumą laikyti
Čia toks pats aparatas, kaip ir ledų gaminimo - turėjome - gerai, kad išbandėme greitai
QUOTE(Mažuliukė @ 2010 11 12, 15:47) Čia toks pats aparatas, kaip ir ledų gaminimo - turėjome - gerai, kad išbandėme greitai Na, ką Jūs...
Jei kam įdomu, mačiau Severin jogurtines "Aviteloje" (Vilniuje, BIGe, padėtas stiklinėje vitrinoje visiškam užkampyje
Gal kas zino kur man rasti jogurtine? Nerandu internete kur pirkti parduotuveje, o ne internetu...
As irgi intensyviai ieskau nera niekur. kas zino kur isigyti?
QUOTE(Rkatyte @ 2008 11 10, 01:38) As irgi turiu ta puoda, tik bakterijos jau baigesi, gal kas zino, kur ju buna pirkti? Puodas neblogas dalykas, nereikia po pagalvem laikyti, kaip cia kitos raso AS NAUDOJU JOGURTO BAKTERIJAS IS VAISTINES, RAUDONAS BUTELIUKAS TEN KAIP TIK DVEJOS JOGURTO BAKTERIJOS BE JOKIU KITU. tIK MAN GAUNASI kaip as cia rasau didelem raidem... man gaunasi toks truputi snarglinis, gel del to, kad be jokiu aparatu, tiesiog berghof puode darau, ir skystokas, netirsteja kaip parduotuvinis, bet ten turbut prideda tirstikliu kokiu QUOTE(marfa @ 2007 01 19, 00:22) Gal kas galit papasakot kaip naudojama jogurtinė? Į kiekvieną iš esamų joje indelių reikia įdėti kažkiek gyvųjų bakterijų? Kokių? Kiek? Sausų? Kur jas perkate? Ir užpilti pienu? Paprastu, iš parduotuvės, kaimišku, pastrizuoru ar ne? Labai ačiū visoms atsakiusioms, nes mąstau ar man tikrai reikia jogurtinės, nes man patogumas, greitumas labai svarbu. Kai kam ir duonkepė nereikalinga, neva užtenkaorkaitės, o aš turiu sau pakankamai priežasčių turėt būten duonkepę. Ti dabar mąstau apie jogurtinę. QUOTE(Hippie @ 2012 01 09, 17:45) Gal kas galit papasakot kaip naudojama jogurtinė? Į kiekvieną iš esamų joje indelių reikia įdėti kažkiek gyvųjų bakterijų? Kokių? Kiek? Sausų? Kur jas perkate? Ir užpilti pienu? Paprastu, iš parduotuvės, kaimišku, pastrizuoru ar ne? Labai ačiū visoms atsakiusioms, nes mąstau ar man tikrai reikia jogurtinės, nes man patogumas, greitumas labai svarbu. Kai kam ir duonkepė nereikalinga, neva užtenkaorkaitės, o aš turiu sau pakankamai priežasčių turėt būten duonkepę. Ti dabar mąstau apie jogurtinę. ![]() Aš užvirinu Dvaro pieną 3,5 proc. riebumo, atšaldau iki 30 C (maždaug kūno temperatūros, vos šiltas), sumaišau su indeliu natūralaus skonio Bifi jogurto (man su juo geriausiai gaunasi) ![]() supilstau į indelius ir 3 valandom palieku šildyti jogurtinėje. Galima su nevirintu pienu, bet tada šildyti 8-9 val. Su virintu man skaniau, ne toks skystas.
Man ta jogurtinė tai visai nereikalingas rakandas virtuvėje
QUOTE(garbaniukee) iš esmės tai taip pat, kaip prieš tai rašiusi mamytė. tik gal ji ne viską tiksliai aprašė. reikia apie 2,5 litro pieno ir 50 ml jogurto. santykis turėtų buti maždaug toks, bet gali siek tiek svyruoti. puode užverdu pieną ir nukeliu nuo ugnies. po to piena palieku atvesti ik 43-45 laipsniu. nes tai idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms. Čia praverstų termometras. jei neturite, galite tikrinti taip: pienas turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte jame nenusideginę išlaikyti mažąjį pirštą 10 sekundžių. tuomet išmaišau jogurtą puodelyje šilto pieno ir supilu viską atgal į puodą. kad jogurto bakterijos pradėtų daugintis, pienas turi būti nejudinamas keletą valandų šiltai. Tiesiog apvynioju puodą šiltu rakšluosčiu ir palieku. nepalikite puodo ten, kur jis gali būti sujudintas. patogiausia galimti iš vakaro, tuomen ryte jogurtas jau būna paruoštas. paprastai jogurtas sutirštėja per 4-8 valandas. sutirštėjusį jogurtą reikėtų dėti į šaldytuvą, kad bakterijos nustotų daugintis. tai va, po to paskaminu uogiene ir skanaujame. kaip minėjau išvengiame daugybės konservantu, dažikliu ir kitokiu priedu. ir sutaupome pinigėlių, nes jogurto gaunasi nemažai. skanaus Labai ačiū už nurodymus, kaip pasigaminti jogurtą
Jei kas ieško, Vilniaus Akropolio Maximoj atsirado Severin jogurtinių po 69 Lt.
Ar yra kokie skirtumai tarp tu jogurtiniu? Ar visos ta pati atlieka tik firmu ir kainu skirtumas?
|