Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jogurtinė - ar naudojotės?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Parduotuvės, prekės ir nuolaidos
Pages: 1, 2
RitaRazi
Labuka,
norime nusipirkti jogurtine - gal naudojates? Kokie atsiliepimai? Kokios firmos pirkote, kokie pliusai/minusai?
Jurgux
QUOTE(RitaRazi @ 2007 01 06, 20:48)
Labuka,
norime nusipirkti jogurtine - gal naudojates? Kokie atsiliepimai? Kokios firmos pirkote, kokie pliusai/minusai?
*

kas cia per daiktas? blush2.gif blush2.gif blush2.gif
pirma karta girdziu blush2.gif blush2.gif
RitaRazi
QUOTE(Jurgux @ 2007 01 06, 22:14)
kas cia per daiktas?  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
pirma karta girdziu blush2.gif  blush2.gif

*

Papildyta:
tai toks prietaisas jogurtui gaminti namu salygomis, parduodamas buitines technikos parduotuvese, kaip cia nupasakojus - korpusas plastikinis, o viduje apie 8 indelius su dangteliais, i kuriuos sudedami produktai ir tas aparaciukas ten tas bonkeles sildo, gal plaka, net nezinau, kas ten daroma, bet iseina visai skanus jogurtas ax.gif . Ypac gerai duoti vaikams, nes visada zinai, is ko tas jogurtas pagamintas.
Vyro mama uzsienyje turi Moulinex firmos, bet Lietuvoj nemaciau, buvo tik Tefal, bet gal yra ir kitu firmu, nes tas Tefal tai schmoll.gif Apvaziavom daug parduotuviu siandien, nematem niekur verysad.gif
Gal kas matet kur nors? Gal kas turit ir esat tos nuomones, kad neverta? Atsiliepkit mirksiukas.gif
mamute.lt
QUOTE(GAGA @ 2007 01 07, 19:43)
Nu aš ir atsilikus,pirmą kartą girdžiu,ačiū už apšvietimą
*

[QUOTE]
Vakar vakare kaip tik knygoj skaiciau apie jogurtine, taip pat pirma karta suzinojau apie toki dalykeli. Labai faina knyga "Kodel prancuzes nestoreja". Autore rekomenduoja jogurta gamintis pacioms, jogurtineje.
Ten aprasyta ir kaip jogurta pasigaminti be jogurtines, bet dar nebandziau.
SoJa
Aš tai gaminuosi ir be jogurtinės blush2.gif Labai skanus gaunasi. Receptą aprašiau Sveikatos skyrelyje prie "Vidurių užkietėjimo".
SoJa
QUOTE(Izabele @ 2007 01 08, 12:31)
O vargeli, teks ieskot  verysad.gif  schmoll.gif  biggrin.gif  Apie jogurtine ir as iki siol nieko nebuvau girdejus  rolleyes.gif
*

Jei tikrai įdomu įdėsiu nuorodą
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...1471&st=216
garbaniukee
ir as nematau prasmės tokio daikto, nes jau seniai jogurtą gaminu namie ir be jogurtines. gaunasi super. išvengiam visokiu konservantu smile.gif
SoJa
QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 08, 13:40)
ir as nematau prasmės tokio daikto, nes jau seniai jogurtą gaminu namie ir be jogurtines. gaunasi super. išvengiam visokiu konservantu smile.gif
*

Papasakok kaip Tu darai ? 4u.gif
garbaniukee
QUOTE(SoJa @ 2007 01 08, 17:16)
Papasakok kaip Tu darai ?  4u.gif
*

iš esmės tai taip pat, kaip prieš tai rašiusi mamytė. tik gal ji ne viską tiksliai aprašė.
reikia apie 2,5 litro pieno ir 50 ml jogurto. santykis turėtų buti maždaug toks, bet gali siek tiek svyruoti.
puode užverdu pieną ir nukeliu nuo ugnies. po to piena palieku atvesti ik 43-45 laipsniu. nes tai idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms. Čia praverstų termometras. jei neturite, galite tikrinti taip: pienas turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte jame nenusideginę išlaikyti mažąjį pirštą 10 sekundžių.
tuomet išmaišau jogurtą puodelyje šilto pieno ir supilu viską atgal į puodą.
kad jogurto bakterijos pradėtų daugintis, pienas turi būti nejudinamas keletą valandų šiltai. Tiesiog apvynioju puodą šiltu rakšluosčiu ir palieku. nepalikite puodo ten, kur jis gali būti sujudintas. patogiausia galimti iš vakaro, tuomen ryte jogurtas jau būna paruoštas. paprastai jogurtas sutirštėja per 4-8 valandas. sutirštėjusį jogurtą reikėtų dėti į šaldytuvą, kad bakterijos nustotų daugintis.

tai va, po to paskaminu uogiene ir skanaujame.
kaip minėjau išvengiame daugybės konservantu, dažikliu ir kitokiu priedu. ir sutaupome pinigėlių, nes jogurto gaunasi nemažai.

skanaus smile.gif
RitaRazi
QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 08, 20:11)
kaip minėjau išvengiame daugybės konservantu, dažikliu ir kitokiu priedu. ir sutaupome pinigėlių, nes jogurto gaunasi nemažai.
skanaus smile.gif
*

o kiek laiko galima saldytuve laikyti toki jogurtuka? Nes kaip supratau tu iskart darai daug jogurto.
SoJa
QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 08, 19:11)
iš esmės tai taip pat, kaip prieš tai rašiusi mamytė. tik gal ji ne viską tiksliai aprašė.
reikia apie 2,5 litro pieno ir 50 ml jogurto. santykis turėtų buti maždaug toks, bet gali siek tiek svyruoti.
puode užverdu pieną ir nukeliu nuo ugnies. po to piena palieku atvesti ik 43-45 laipsniu. nes tai idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms. Čia praverstų termometras. jei neturite, galite tikrinti taip: pienas turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte jame nenusideginę išlaikyti mažąjį pirštą 10 sekundžių.
kad jogurto bakterijos pradėtų daugintis, pienas turi būti nejudinamas keletą valandų šiltai. Tiesiog apvynioju puodą šiltu rakšluosčiu ir palieku. nepalikite puodo ten, kur jis gali būti sujudintas. patogiausia galimti iš vakaro, tuomen ryte jogurtas jau būna paruoštas. paprastai jogurtas sutirštėja per 4-8 valandas. sutirštėjusį jogurtą reikėtų dėti į šaldytuvą, kad bakterijos nustotų daugintis.

skanaus smile.gif
*

Man iškilo keletas klausimų blush2.gif
Aš savo jogurtą gaminuosi pagal anksčiau populiarių Narine bakterijų ruošimo pavyzdį. Ten nurodyta, kad temperatūra turi būti 42-40 laipsnių. o tai čia moksliškai yra nustatyta, kad 43-45 laipsnių temperatūra yra idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms daugintis?
Ar kiekvieną kartą perkat vis šviežų jogurtą, ar naujojo gamybai naudojat jau savo pagamintą?
garbaniukee
QUOTE(RitaRazi @ 2007 01 08, 22:45)
o kiek laiko galima saldytuve laikyti toki jogurtuka? Nes kaip supratau tu iskart darai daug jogurto.
*

Šį jogurtą reikėtų suvartoti per 4-5 dienas.
Gaminam įvairiai, kartais daug, kartais mažiau. Visa šeima mėgsta, tai susivalgo smile.gif

QUOTE(SoJa @ 2007 01 09, 10:09)
Man iškilo keletas klausimų  blush2.gif
Aš savo jogurtą gaminuosi pagal anksčiau populiarių Narine bakterijų ruošimo pavyzdį. Ten nurodyta, kad temperatūra turi būti 42-40 laipsnių. o tai čia moksliškai yra nustatyta, kad 43-45 laipsnių temperatūra yra idealiausia temperatūra jogurto bakterijoms daugintis?
Ar kiekvieną kartą perkat vis šviežų jogurtą, ar naujojo gamybai naudojat jau savo pagamintą?
*

del temperaturos nezinau, tiesiog vienojo knygoje taip parasyta. As pagal tai darau ir gaunasi smile.gif

jei nuolat darysit tai galima siek tiek jogurto pasilikti ir daryti po to is savo. Mes taip darom. Na kartais po daugelio kartu jogurto bakterijos nusilpsta, tada reiketu nusipirkti naujo.
gielux
Oho kokių tik prietaisų nėr. O mes kai pirkom savo okaitę, rinkomės tarp dviejų. išsirinkom pigesnę, nes ji neturėjo, kaip man paaiškino, jogurto gaminimo funkcijos. Tada aš neišsiklausinėjau nieko, galvojau nusišneka doh.gif , koks čia jogurtas orkaitėj. Ech, tunda aš doh.gif ...Reikėjo imt brangesnę dabar jogurtą gaminčiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif essen.gif
inga-uk
QUOTE(RitaRazi @ 2007 01 06, 20:05)
Papildyta:
tai toks prietaisas jogurtui gaminti namu salygomis, parduodamas buitines technikos parduotuvese, kaip cia nupasakojus - korpusas plastikinis, o viduje apie 8 indelius su dangteliais, i kuriuos sudedami produktai ir tas aparaciukas ten tas bonkeles sildo, gal plaka, net nezinau, kas ten daroma, bet iseina visai skanus jogurtas  ax.gif . Ypac gerai duoti vaikams, nes visada zinai, is ko tas jogurtas pagamintas.
Vyro mama uzsienyje turi Moulinex firmos, bet Lietuvoj nemaciau, buvo tik Tefal, bet gal yra ir kitu firmu, nes tas Tefal tai  schmoll.gif Apvaziavom daug parduotuviu siandien, nematem niekur  verysad.gif
Gal kas matet kur nors? Gal kas turit ir esat tos nuomones, kad neverta? Atsiliepkit  mirksiukas.gif
*

pirma karta girdziu g.gif , o gal turi nuotrauka kaip jis atrodo? ax.gif
RitaRazi
QUOTE(inga-uk @ 2007 01 10, 01:54)
pirma karta girdziu g.gif , o gal turi nuotrauka kaip jis atrodo? ax.gif
*

Paziurek cia mirksiukas.gif http://www.microsell.ua/shop/5/81/?p=0&...w_pic=0&ps=
RitaRazi
Pabandem mes pasidaryti jogurta pagal cia pateikta recepta - visai skanus gavosi bigsmile.gif , tik labai sunku ta nuolatine siluma palaikyti, vyniojom su ranksluosciu, po to i chalata susukom ir prie gyvatuko vonioje ant skalbiankes per nakti laikem doh.gif lotuliukas.gif bet rezultatas thumbup.gif
MB vis del to nori pirkt jogurtine blush2.gif , tada sake visada garantuotai surugs jogurtas ax.gif
tai ieskosim arba bandysim uzsisakyt is uzusienio mirksiukas.gif
garbaniukee
QUOTE(RitaRazi @ 2007 01 12, 15:50)
Pabandem mes pasidaryti jogurta pagal cia pateikta recepta - visai skanus gavosi  bigsmile.gif , tik labai sunku ta nuolatine siluma palaikyti, vyniojom su ranksluosciu, po to i chalata susukom ir prie gyvatuko vonioje ant skalbiankes per nakti laikem  doh.gif  lotuliukas.gif bet rezultatas  thumbup.gif
MB vis del to nori pirkt jogurtine  blush2.gif , tada sake visada garantuotai surugs jogurtas ax.gif
tai ieskosim arba bandysim uzsisakyt is uzusienio  mirksiukas.gif
*

del temperaturos, svarbu jogurta pilti i ne per karsta pieną, kad butu anksciau nurodytos temperatūros. o po to daugiau nereikia stengris tos temperatūros palaikyti. tiesiog suvynioti i siltesni ranksluosti ir viskas. temperatūra po truputi vės, bet to tikrai pakaks kad jogurtas surugtu.
labai svarbu yra nejudinti...

dar jogurtas skanesnis ganasi jei gaminama is naturalaus pieno, ne parduotuvinio (aišku jei yra galimybė).
ziza
Mano mama tai puodą tarp pagalvių kišą, kad šilumą išlaikyti, o aš tai jei labai jogurto užsimanau ir nėr, tai į kefyrą prisipjaustau vaisių, uogienės ar cukraus ir sušlemščiu ax.gif
gielux
Vakar per vieną rusišką kanalą girdėjau jogurto su ožkos pienu receptą. Sakė, kad labai jau sveika. Ten tas pats principas kaip ir su paprastu pienu. Pagal tą receptą pieną pašildyti iki tol kol pirštą galėsi laikyti(apie laipsnius nepasakė), tada įdėti truputį jogurto ir palaikyti 10 val. šiltai, tada į šaldytuvą ir kitą dieną galima valgyti.
irmulia
geras jogurtas gaminamas namu salygomis gaunasi ne is parduotuveje pirkto pieno ir jogurto, o is mociutes kokiam kaime... o apie jogurtine neteko girdeti, bet tikrai sudomino, reikes daugiau info paieskoti smile.gif
SoJa
Man tai ta jogurtinė atrodo visai nereikalingas prietaisas, kuris tik vietą užims ir nuo kurio reikės dulkes valyt. Nieko ypatingo jo paruošimui gi nereikia, tik puodo ir termometro. Kai kas sugeba ir be termometro apseit.
o aš kai pasidariau pati jogurtą, tai į tą parduotuvinį apskritai net žiūrėt negaliu schmoll.gif
marfa
4u.gif O as turiu specialu puoda jogurtui gaminti ir spec.bakterijas,gavau dovanu thumbup.gif ,nes siaip pirkti tai brangoka.,bet tikrai skanus gaunasi bigsmile.gif Apie ji galima pasiskaityti cia
RitaRazi
QUOTE(marfa @ 2007 01 19, 01:22)
O as turiu specialu puoda jogurtui gaminti ir spec.bakterijas,gavau dovanu, nes siaip pirkti tai brangoka.,bet tikrai skanus gaunasi Apie ji galima pasiskaityti cia
*

jei ne paslaptis, kiek kainuoja aparatas ir kiek tos bakterijos? blush2.gif
as taip galvoju, kad jei aparato kaina normali, o bakterijos brangios, galima juk darytis is pirktinio jogurto rolleyes.gif
gal tik neiprasta vienas dalykas kaip tokiems aparatams - kad ne buteliukuose daromas jogurtas (kaip paprastai buna), o vienoje didesneje talpoje g.gif na, gal cia tik pripratimo reikalas mirksiukas.gif
Kostas Fitline

Fitline indas jogurtui gaminti kainuoja 69LT, Pats Jogurtas su gyvom bakterijom kainuoja 99Lt už dėžutę (6 jogurto maišeliai). Iš vienos dėžutės su liesu pienu galima pagaminti iki 12 litrų jogurto. Sveikam žmogui per dieną pakanka 100ml tokio jogurto
Rkatyte
QUOTE(marfa @ 2007 01 19, 01:22)
4u.gif O as turiu specialu puoda jogurtui gaminti ir spec.bakterijas,gavau dovanu thumbup.gif ,nes siaip pirkti tai brangoka.,bet tikrai skanus gaunasi bigsmile.gif Apie ji galima pasiskaityti cia
*

As irgi turiu ta puoda, tik bakterijos jau baigesi, gal kas zino, kur ju buna pirkti? Puodas neblogas dalykas, nereikia po pagalvem laikyti, kaip cia kitos raso smile.gif
valkata
Nežinau, man tai tos jogurtinės tiesiog pinigo lupimas ir tiek. Visa tos mašinos veikimo esmė ta, kad palaikys 40 laipsnių temperatūrą ir viskas.
Aš žiemą puodą su pienu ir jogurto raugu padedu ant radiatoriaus, o vasarą tiesiog išnešu į saulės atokaitą. Arba supilkite į termosą.
Beje, parduotuvinio pieno virinti nebūtina, užtenka pašildyti iki 40-45 laipsnių. Jis juk ir taip pasterizuotas būna.
O jogurto raugui nusipirkit pvz. kad ir Dobilo natūralaus jogurto 125ml indelį. Laisvai užteks 2-3 litrams jogurto.
marfa
QUOTE(Rkatyte @ 2008 11 10, 01:38)
As irgi turiu ta puoda, tik bakterijos jau baigesi, gal kas zino, kur ju buna pirkti? Puodas neblogas dalykas, nereikia po pagalvem laikyti, kaip cia kitos raso smile.gif
*

ax.gif ju bustine Gostauto g.
O tu pabandyk i ju puslapi ieiti,ten viskas aprasyta. www.fitline.lt
taburete
pasidariau pagal aukščiau duotus receptus - gavosi thumbup.gif
nereik jokios jogurtinės
irmulia
Kas gali parekomenduoti kur įsigyti jogurto gaminimo aparatą? bigsmile.gif

kiek žiūrėjau, Fitline lyg nebeturi.... Eletromarkt'e tokio dalyko iš vis nėra doh.gif o senukai?.... rodos irgi neužmačiau g.gif
kriste22
As tai is cia uzsisakinejau,dabar dar laukiu http://www.italian-shop.net/product_info.php?products_id=41 bigsmile.gif ir stai ju nuorodele is kontaktu:
Produktai yra eksponuojami:
Jogy jogurtinė, Konstitucijos pr.16 (VCUP) Vilnius

Produktus galite užsisakyti ir atsiimti:
Jogy jogurtinė, Konstitucijos pr.16 (VCUP) Vilnius
UAB Gitalita, Kalvarijū g. 125 Vilnius

thumbup.gif
Vejuma
thumbup.gif Nereikia apie temperatūrą galvoti. Nereikia iš didelio puodo kažkur pilstyti. Atsidarai šaldytuvą ir matai, kiek dar porcijų liko. Iš indelio labai smagu valgyti. Galima jį įsimesti į rankinuką ir nusinešti į darbą. O gardinu jogurtą, jei noriu, uogienės šaukšteliu. Vasarą puiku su šviežiom uogom. Nesigailiu nei kiek, kad pirkau jogurtinę. essen.gif
Mano tokia
http://www.severin.de/products/fruehstueck...urt-fix/jg-3516

Mililė
Gal kas bandėt termose jogurtą daryti, juk turėtų ilgai šilumą laikyti g.gif
Mažuliukė
Čia toks pats aparatas, kaip ir ledų gaminimo - turėjome - gerai, kad išbandėme greitai doh.gif pridavėme atgal, nes niekam netinkamas - tas pat kaip be aparato smile.gif
Vejuma
QUOTE(Mažuliukė @ 2010 11 12, 15:47)
Čia toks pats aparatas, kaip ir ledų gaminimo - turėjome - gerai, kad išbandėme greitai  doh.gif pridavėme atgal, nes niekam netinkamas - tas pat kaip be aparato smile.gif

Na, ką Jūs... tongue.gif Su ledų aparatu dirbti reikia. O jogurtinės naudojimas visiškai paprastas rolleyes.gif
Arita:)
Jei kam įdomu, mačiau Severin jogurtines "Aviteloje" (Vilniuje, BIGe, padėtas stiklinėje vitrinoje visiškam užkampyje doh.gif )
mirksiukas.gif
Deimike
Gal kas zino kur man rasti jogurtine? Nerandu internete kur pirkti parduotuveje, o ne internetu...
mamamia_80
As irgi intensyviai ieskau nera niekur. kas zino kur isigyti?
saules zuikis
QUOTE(mamamia_80 @ 2011 05 11, 13:07)
*

Ar ziurejot Bige Aviteloje Vilniuje, maciau ir su papildomais indeliais ir be ju 4u.gif
Sophi
QUOTE(Mililė @ 2010 11 12, 11:33)
Gal kas bandėt termose jogurtą daryti, juk turėtų ilgai šilumą laikyti g.gif
*

Visada gaminu termose ir išeina thumbup.gif Jogurtinė man būtų tik papildomas gramozdas ir nereikalingos išlaidos smile.gif
Vejuma
QUOTE(mamamia_80 @ 2011 05 11, 12:07)
*

Aš, kai prieš metus negalėjau rasti mūsų parduotuvėse, siunčiausi per SM tarpininkes iš Vokietijos. Tik kainavo nepigiai, apie 100 Lt. ax.gif
~Artemidė ~
smile.gif Kam jų reikia - šiuo metu Aviteloje Severin jogurtinės po 59lt 4u.gif
Deimike
QUOTE(Rkatyte @ 2008 11 10, 01:38)
*

AS NAUDOJU JOGURTO BAKTERIJAS IS VAISTINES, RAUDONAS BUTELIUKAS TEN KAIP TIK DVEJOS JOGURTO BAKTERIJOS BE JOKIU KITU. tIK MAN GAUNASI kaip as cia rasau didelem raidem... man gaunasi toks truputi snarglinis, gel del to, kad be jokiu aparatu, tiesiog berghof puode darau, ir skystokas, netirsteja kaip parduotuvinis, bet ten turbut prideda tirstikliu kokiu
Hippie
QUOTE(marfa @ 2007 01 19, 00:22)
*

Gal kas galit papasakot kaip naudojama jogurtinė? Į kiekvieną iš esamų joje indelių reikia įdėti kažkiek gyvųjų bakterijų? Kokių? Kiek? Sausų? Kur jas perkate? Ir užpilti pienu? Paprastu, iš parduotuvės, kaimišku, pastrizuoru ar ne? Labai ačiū visoms atsakiusioms, nes mąstau ar man tikrai reikia jogurtinės, nes man patogumas, greitumas labai svarbu. Kai kam ir duonkepė nereikalinga, neva užtenkaorkaitės, o aš turiu sau pakankamai priežasčių turėt būten duonkepę. Ti dabar mąstau apie jogurtinę.

QUOTE(Hippie @ 2012 01 09, 17:45)
Gal kas galit papasakot kaip naudojama jogurtinė? Į kiekvieną iš esamų joje indelių reikia įdėti kažkiek gyvųjų bakterijų? Kokių? Kiek? Sausų? Kur jas perkate? Ir užpilti pienu? Paprastu, iš parduotuvės, kaimišku, pastrizuoru ar ne? Labai ačiū visoms atsakiusioms, nes mąstau ar man tikrai reikia jogurtinės, nes man patogumas, greitumas labai svarbu. Kai kam ir duonkepė nereikalinga, neva užtenkaorkaitės, o aš turiu sau pakankamai priežasčių turėt būten duonkepę. Ti dabar mąstau apie jogurtinę.
*

user posted image
Aš užvirinu Dvaro pieną 3,5 proc. riebumo, atšaldau iki 30 C (maždaug kūno temperatūros, vos šiltas), sumaišau su indeliu natūralaus skonio Bifi jogurto (man su juo geriausiai gaunasi)
user posted image
supilstau į indelius ir 3 valandom palieku šildyti jogurtinėje.
Galima su nevirintu pienu, bet tada šildyti 8-9 val.
Su virintu man skaniau, ne toks skystas.
Sophi
QUOTE(Arita:) @ 2012 01 09, 20:14)
Su virintu man skaniau, ne toks skystas.
*

Kuo ilgiau virini pieną (t. y. kuo daugiau vandens išgaruoja), tuo tirštesnis išeina - esu pasidariusi net pjaustomą rolleyes.gif
Sisi
Man ta jogurtinė tai visai nereikalingas rakandas virtuvėje doh.gif Puikiai gaunasi paprastam puode užvirinus, įpylus truputį natūralaus jogurto ir pastačius šilčiau. Esu laikius orkaitėje, vis pašildydama (kaip tešlai kildinti), bet dažniausiai palieku tiesiog ant viryklės. Puodas storom sienelėm, ilgai išlaiko šilumą. Puikiausias jogurtas gaunasi thumbup.gif
_Alba_
QUOTE(garbaniukee)
skanaus smile.gif
*

Labai ačiū už nurodymus, kaip pasigaminti jogurtą thumbup.gif
Jei kas ieško, Vilniaus Akropolio Maximoj atsirado Severin jogurtinių po 69 Lt. ax.gif
lituka
Ar yra kokie skirtumai tarp tu jogurtiniu? Ar visos ta pati atlieka tik firmu ir kainu skirtumas?
*neva*
QUOTE(lituka @ 2012 04 02, 15:09)
Ar yra kokie skirtumai tarp tu jogurtiniu? Ar visos ta pati atlieka tik firmu ir kainu skirtumas?
*

Sis klausimas mums irgi siuo metu labai aktualus ax.gif gal kas zinote atsakyma smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.