Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Letaa
Tai gi jau 7 mėn...kaip ir nebereikia jokių klijukų, klijukai skirti 1-3 mėn kūdikėliams.
Svarbaisia pamaitink ryte savo pienuku išeidama į darbelį, o dar vienas maitinimas - prieš miegelį..o visa kitą sudaro košytės, tyrelės, sultytės, arbatytės.. mirksiukas.gif nereiks ir mišinuko ir klijuko.

Nueik į puslapiuką www.nukas.lt
vaidau
as irgi manau,kad jau visai tie klijukai nereikalingi. pakankamai didelis vaikiukas thumbup.gif kad užtektų košyčių thumbup.gif
Vike
ir man atrodo, kad klijukų virti kaip ir nebereiktų. Aš daryčiau kaip Letaa. Be to, klijukų paruošimas užims daugiau laiko...
Denisa
QUOTE(Aushryte01 @ 2005 04 20, 18:59)
Turiu grįžti į darbą ir turėsiu nutraukti 7 men leliuko žindymą.
Nemoku virti "klijukų"  cry.gif 
HELP
Mišinukų nepirksiu, ir taip vaikas jau daug ką valgo, tik
vietoj mamos pieno kažką reikia įsiūlyti  smile.gif
*

Klijukus galima virti iš įvairių kruopyčių.Tik tiek kad tai terlionė su jais.Manau nebus blogai ir pienas grynas.Pritariu kitom mamom, kad mišinukai tokiam vaikui jau nebebūtini
Voverė
Tikrai , nevirk jokių klijukų. Man labiausiai priimtinas Letaa pasiūlymas. Pamaitinai savo pieneliu ryte ir vakare, o dieną kitas maistelis, galų gale natūralus pienas. Gerai, kad paklausei, o tai butum uzsiiminejus bereikalingais dalykais smile.gif
Aushryte01
Ačiū, mergaitės, labai biggrin.gif
jau maniau, kad nieks neatsakys, nes porą dienų atsakymų nebuvo...
tai tik dabar pasižiūrėjau blush2.gif
klijukų nevirsiu, o jei ne jūsų patarimai,
tai tikrai vaikui skranduką su tais klijukais būčiau užplombavus
smile.gif
Ir terliotis nereiks
chikita
As saviskiau nuo tiek laiko 2k.per diena davinejau ale klijukus : pieno ir vandens per puse ir 4 grudu kose siek tiek, gaudavos tipo skysta kose, poto nakciai tik duodavau, o dabar kefyra su spanguolem ir vit.C pratinu valgyt vietoj tos kosytes ir napasakyciau, kad jam nepatikdavo...
Taide
Aš saviškį pati maitinu, o šią temą perskaičiau tik iš įdomumo.
Tai jei gerai supratau, tie "klijukai" skirti mažiems kūdikiams iki 3mėn., jei netinka mišinukai. Bet juk jie maišomi su mišinukai, ar ne? Ar jais maitinama tada, kai tėvai nenori maitinti sintetiniais mišiniais? Bet juk tokiems mažiukams pienas iš parduotuvės netinka, su kuo tada maišyti? Parašykit, prašom, jei, kas galit aiškiau. smile.gif
ramunių mergaitė
Aš saviškį klijukais maitinau nuo antro iki keturiu mėnesių. Nuo mišinukų mažiukui labai kietėdavo viduriai, tai virdavau avižines kruopas ir iš jų spausdavau klijų. Skiesdavau mišinuku santykiu 2/3 (klijo 2 dalys). Vaikui labai patiko, neatpilinėdavo, ilgiau išbūdavo nevalgęs. O svarbiausia - sutvarkė vidurius. Vargo su tais klijais tikrai apturėjau. Bet kitos išeities nebuvo. Vaistų nenorėjau duoti, bakterijas atpildavo, pediatrės rekomenduotas mišinukas, mums buvo per brangus. Klijukai tikrai išgelbėjo. blink.gif Kai vaikui pradėjau duoti daržoves, jų nebereikėjo virti.
risa
Pavadinimas" klijukai", tai ką aš žinau doh.gif . Papraščiau vadint tirštu kruopų nuoviru, o tai skamba kraupokai kažkaip.
Pasiskaičiau aš čia, ir supratau, kad savo pyplį netyčia tuo daiktu maitinu. Kai išverdu kruopų košę, aš ją dar per sietelį pertrinu, ir gaunasi tokia pliurzė vienalytė. Na męs tai kaip už košę ją suvalgom thumbup.gif .
Doviljana
aš skaičiau, kad klijukai pats blogiausias pasirinkimas, kokį begalima atrasti blink.gif
karvės piene ir taip mažai vitaminų, o jei dar skiesti su ryžių nuoviru tai išvis nieko nebelieka schmoll.gif
verčiau jei mažylis linkęs į alergijas, nepagailėti pinigėlių mišinukams...
Laumiux
Gal kas galite pasidalinti patirtimi (kurios negalite maitinti pačios), kokius savos gamybos "mišinukus" naudojate, kad nereikėtų naudoti parduotuvės "chemijų".
Buvusi kolegė minėjo, kad virdavo kažkokią ryžių putrelę, ir jos vaikis augo kaip ant mielių bei neturėjo jokių virškinimo problemų bigsmile.gif ...
vaivora
Na yra mamyciu, kurios verda vadinamus klijukus, bet nzn ar tai labai gerai? g.gif
Pabandyk visu pirma ar leliukas juos valgys? blink.gif Maniskui kai buvo suviduriaves viriau klijukus, bet ju grieztai atsisake schmoll.gif ir dabar i jokias koses net neziuri. schmoll.gif

Yra ozkos pienuko ar karves jei taip nenori misinuko duoti unsure.gif Bet nezinau g.gif dabar visi daktarai teigia,kad karves pienuko ar ozkos negalima todel, kad jame per daug baltymu ir vaikiuko skrandukas buna per daug apkraunamas unsure.gif

O ko tu taip grieztai nusiteikus pries misinukus? unsure.gif
Na jie vistiek specializuoti vaikam gi yra unsure.gif
vaivora
Radau kitoj temoj apie savo problemyte kalbejai 4u.gif blush2.gif

Parasysiu tada kaip pati klijukus viriau blush2.gif

Reikia ryzius virti vandenyje tol kol gausis tirstas skystymelis arba tista mase ir ryziai bus gerai isvire. tada likusius ryziukus sutrinti,siek tiek pagradinti cukriuku ir duoti, bet gaunasi tirstas skystimukas, delto reikia ir soskes su didesne skylute.
Ir virti reikia 1-2k. kazkur.

Bet paziurek ar valgys rolleyes.gif
Laumiux
QUOTE(vaivora @ 2006 07 31, 00:33)
Radau kitoj temoj apie savo problemyte kalbejai  4u.gif  blush2.gif

Parasysiu tada kaip pati klijukus viriau  blush2.gif

Reikia ryzius virti vandenyje tol kol gausis tirstas skystymelis arba tista mase ir ryziai bus gerai isvire. tada likusius ryziukus sutrinti,siek tiek pagradinti cukriuku ir duoti, bet gaunasi tirstas skystimukas, delto reikia ir soskes su didesne skylute.
Ir virti reikia 1-2k. kazkur.

Bet paziurek ar valgys  rolleyes.gif
*

Labai ačiū. Reikės bandyti, kol išeis.
O kiek dėti ryžių (ką tik iš vienos kolegės sužinojau, kad galima imti ir kitas kruopas - avižines, kvietines) ir kiek vandens?

Na, man iki to pažiūrėjimo dar toloka smile.gif , bet noriu gerai išmokti virti putrelę, kol esu nestuke.gif , kad prireikus nebereikėtų blaškytis.
Laumiux
QUOTE(vaivora @ 2006 07 30, 23:45)
Na yra mamyciu, kurios verda vadinamus klijukus, bet nzn ar tai labai gerai?  g.gif

Aš manau, kad bent jau tikrai ne geriau už MP, bet nesant kitos išeities - gal tiks g.gif

Pabandyk visu pirma ar leliukas juos valgys?  blink.gif Maniskui kai buvo suviduriaves viriau klijukus, bet ju grieztai atsisake  schmoll.gif ir dabar i jokias koses net neziuri.  schmoll.gif

Gal davei nebalintą klijuką? Esu girdėjusi, kad reikia jį skiesti virintu (virinant kildinti 3 kartus) pienuku, iš pradžių santykiu 1:3, po to pienelio pilti vis daugiau.

Yra ozkos pienuko ar karves jei taip nenori misinuko duoti  unsure.gif Bet nezinau  g.gif dabar visi daktarai teigia,kad karves pienuko ar ozkos negalima todel, kad jame per daug baltymu ir vaikiuko skrandukas buna per daug apkraunamas  unsure.gif

Kaip tik karvės ir ožkos gryno pieno iš karto duoti negalima, dėl minėto didelio kiekio baltymų ir dar dėl to, kad pienas riebus, ypač ožkos g.gif
O daktarai teigia taip, kaip liepia užsakovai - tie, kurių prekes gydytojai mums reklamuoja. Jei pavyktų kada pataikyti pas kokį nekomercinį gydytoją, jis kalbėtų visai kitaip mirksiukas.gif

O ko tu taip grieztai nusiteikus pries misinukus?  unsure.gif
Na jie vistiek specializuoti vaikam gi yra  unsure.gif
*

O dėl mišinukų, tai nzn., kaip jie ten SUBALANSUOTI ar specializuoti vaikams g.gif , jei kūdikiai, jais pamaitinti, klykia iš skausmo... Mišinėlis - tai pieno miltai, kokiais sovietmečiu kolūkiuose šerdavo kiaules. Tikras kaimietis kiaules sau augindavo ne miltais, bet karvės pienu. O dabar verslininkai tuos pačius pieno miltus pakvepina chemikalais ir tai vadina SUBALANSAVIMU ar specializavimu... mad.gif . Juokdariai. Bet skaudžiausia, kad visa tai neva skirta vargšams kūdikiams.

Žinoma, jei mano kūdikis atsisakys tos kruopienės, jei nebegalėsiu gauti normalaus pieno, jei tas klijukas kaip nors kenks mano 2.gif , tada, kaip šalutinį ir paskutinį variantą aš bandysiu kokį nors mišinuką. unsure.gif
Isila
čia pasiskaičius ir išsigąsti galima blush2.gif

man, tiesą sakant, net nekilo mintis klijukus virti. Nuėjau į parduotuvę ir nupirkau tą mišinuką. Niu nieko - neklykė vaikas iš skausmo. Pilvelį pūtė, bet praėjo mirksiukas.gif
Laumiux
QUOTE(Isila @ 2006 07 31, 09:24)
man, tiesą sakant, net nekilo mintis klijukus virti. Nuėjau į parduotuvę ir  nupirkau tą mišinuką. Niu nieko - neklykė vaikas iš skausmo. Pilvelį pūtė, bet praėjo  mirksiukas.gif
*

Smagu, kad neklykė. Gal neklyks ir mano. Bet aš mišinėlius bandysiu duoti tik tada, jei neturėsiu pieno, o klijukas kažkuo netiks. Gali būti, kad putrelės nenorės, bet tikrai nemanau, kad nuo jos pūs pilvą. Bet pagyvensime - pamatysime. Dabar man svarbiausia įgusti virti tą "šedevrą": atrasti kruopų ir vandens santykį, virimo trukmę, tirštumą. Ir tikėtis, kad... neprireiks ax.gif
nikola
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 09:46)
Smagu, kad neklykė. Gal neklyks ir mano. Bet aš mišinėlius bandysiu duoti tik tada, jei neturėsiu pieno, o klijukas kažkuo netiks. Gali būti, kad putrelės nenorės, bet tikrai nemanau, kad nuo jos pūs pilvą. Bet pagyvensime - pamatysime. Dabar man svarbiausia įgusti virti tą "šedevrą": atrasti kruopų ir vandens santykį, virimo trukmę, tirštumą. Ir tikėtis, kad... neprireiks  ax.gif
*

Nezinau, as tai duodu misinuka, ir viskas gerai. O del klijuku, tai ka as zinau, mano pazistama vire tuos klijukus, ir ka, galiausiai nustate bloga krauja, truko daug ko, ir sugadino skrandi vaikui doh.gif Ir dabar tenka maitinti misinukais HA
allegro
Mano vyresnėlė buvo nebloga besotė ir to mišinuko būdavo per mažai, tai aš dariau taip: ryžius sumaliau su kavamale smulkiai, gavos beveik miltukai. Tada iš miltukų virdavau tyrelę vandenį be jokių priedų {cukraus, druskos...} ir tos tyrelės įpildavau į mišinuko pienuką. mergytė labai skaniai gėrė ir jokių sutrikimų nebuvo.
Laumiux
QUOTE(nikola @ 2006 07 31, 12:19)
mano pazistama vire tuos klijukus, ir ka, galiausiai nustate bloga krauja, truko daug ko, ir sugadino skrandi vaikui  doh.gif Ir dabar tenka maitinti misinukais  HA
*

Kraują, skrandį sugadinti galima ir vyresniam vaikui, kuris valgo daug ką, ir, atrodo, nieko neturėtų ko nors trūkti.
Kad ir kuo vaiką maitintum - MP, putrele ar mišinėliu, reikia nuolat stebėti jo sveikatą, tirti ir prireikus gydyti ar koreguoti mitybą.
O dėl klijukų, tai aš užaugau jais maitinama. Ir ne tik aš. Paklauskite savo mamų. Daugelis, kurios negalėjo maitinti pačios, tikėtina, maitino putrele, ir tik vienetai mišinėliu "Malyš", kurio tuo metu būdavo pirkti.

Gal tie pieno miltai (mišinėlis) ir nėra nuodai, bet aš pirmenybę (po MP!) teikiu klijukui. Ir dabar nenusėdžiu vietoje, kaip noriu išmokti jį normaliai virti. Tai bus lyg ir savotiškas indėlis į kraitelį. Tik padėtas ne į spintą, bet į mano smegeninę. O prireikus tinkamai panaudotas mirksiukas.gif
nebijau
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 08:43)
O dėl mišinukų, tai nzn., kaip jie ten SUBALANSUOTI ar specializuoti vaikams  g.gif , jei kūdikiai, jais pamaitinti, klykia iš skausmo... Mišinėlis - tai pieno miltai, kokiais sovietmečiu kolūkiuose šerdavo kiaules. Tikras kaimietis kiaules sau augindavo ne miltais, bet karvės pienu. O dabar verslininkai tuos pačius pieno miltus pakvepina chemikalais ir tai vadina SUBALANSAVIMU ar specializavimu...  mad.gif . Juokdariai. Bet skaudžiausia, kad visa tai neva skirta vargšams kūdikiams.

Žinoma, jei mano kūdikis atsisakys tos kruopienės, jei nebegalėsiu gauti normalaus pieno, jei tas klijukas kaip nors kenks mano  2.gif , tada, kaip šalutinį ir paskutinį variantą aš bandysiu kokį nors mišinuką. unsure.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As mastau taip pat drinks_cheers.gif Ir pirmas vaikas uzaugo ant klijuku. Galima virti bet kokiu kruopu klijukus, tiesiog verdi kruopas, kol gausis tokia tasi mase, per marle perkosi, ir supilsi i buteliuka. Santykis-1 dalis pieno(ozkos ar karves), 3 dalys klijuku. Kad geriau gertu-iberdavau kruopele cukraus. Veliau po kokio menesio jau sntyki didindavau-2 pieno, 2 klijuku. Klijukus kaip minejau, kaitaliodavau kas diena vis kitus-tai ryziu, tai grikiu, tai avizu, tai mieziu. Viskas buvo puiku, vaikas augo gerai thumbup.gif Nuo 4 menesiu jau valgem kruopu koseles drasiai, nuo 5-darzovienes, nuo 6-mesa kirto kaip uz tevyne lotuliukas.gif Su skrandziu viskas buvo gerai, o i misinukus ziuriu irgi itariai, nes poto, ka uzsienyje teko pamatyti.. doh.gif Visiems uzsienieciams iki lietuviu standartu dar toli, toli...Ir girtis europiniais standartais-neatsargu, neveltui berods Nestle, rasta kokiu ten kenksmingu medziagu, kad net is prekybos iseme, o kur garantija, kad kituose to pacio nera?
rasa1470
aš apie klijukus irgi dažnai pagalvojhu tik iškilo klausimas nuo kelių mėnesių galima pradėti duoti, mums dar tik 2,5mėn
Laumiux
QUOTE(rasa1470 @ 2006 07 31, 21:03)
aš apie klijukus irgi dažnai pagalvojhu tik iškilo klausimas nuo kelių mėnesių galima pradėti duoti, mums dar tik 2,5mėn
*

Jei MP neturi, bandyk virti klijuką. Tik pasirūpink galimybe pieną pirkti iš karvę laikančio žmogaus, o ne iš parduotuvės.

MAno buvusi kolegė sako, kad jai pieno taip neliko apie 1,5 - 2 mėn. Ir ji net negalvojo pirkti mišinukų. Dabar tas buvęs putrelės valgytojas neseniai vedė. Nerealaus grožio bernas blush2.gif
nebijau
QUOTE(rasa1470 @ 2006 07 31, 21:03)
*

Kadangi savo pieno turejau tik savaite-nuo jos ir pradejau virti blush2.gif Siai dienai mano bernas vaiksto zalias-sergame vejaraupiais, lotuliukas.gif bet stiprus ir protingas vaikas-mitas, kad vaiko gabumai priklauso nuo motinos pieno schmoll.gif
Laumiux
QUOTE(Sandrag @ 2006 07 31, 19:50)
Galima virti bet kokiu kruopu klijukus, tiesiog verdi kruopas, kol gausis tokia tasi mase, per marle perkosi, ir supilsi i buteliuka. Santykis-1 dalis pieno(ozkos ar karves), 3 dalys

O gal gali pasakyti, kiek kruopų ir vandens reikia? Pavyzdžiui, kai verdu manų košę, 1 litrui pieno dedu pusę stiklinės kruopų...
Papildyta:
QUOTE(Sandrag @ 2006 07 31, 21:26)
Siai dienai mano bernas vaiksto zalias-sergame vejaraupiais

Čia nuo putrelės? verysad.gif Ar šia liga vaikai suserga ir dėl kitų priežasčių?
nebijau
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 21:31)
1.O gal gali pasakyti, kiek kruopų ir vandens reikia? Pavyzdžiui, kai verdu manų košę, 1 litrui pieno dedu pusę stiklinės kruopų...
Papildyta:

2.Čia nuo putrelės?  verysad.gif  Ar šia liga vaikai suserga ir dėl kitų priežasčių?
*

1. Stikline vandens-saukstas kruopu. Piena atvirinta tik veliau uzpildavau 4u.gif
2. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Maniskiui jau 10 metu thumbup.gif Tiesiog norejau pasakyti, kad mitas, jog vaikas, maitinamas motinos pienu, buna gabesnis, stipresnis ir visoks-eksnis, jis uzauga kaip ir kiti vaikai, o serga irgi vienodai. Vejaraupiais apserga nepriklausomai, ar maitini putrele, ar motinos pienu, tai oro laseliniu budu plintanti liga, galinti uzklupti vaika bet kur ir bet kada mirksiukas.gif Siaip geriau, kad kuo mazesnis persirgtu-lengviau serga mirksiukas.gif Suaugusiam tai neretai ir mirtina liga buna.
Isila
turiu tarybinių laikų knygą apie vaiko priežiūrą, ten tikrai mačiau parašyta kaip klijukus virti. Jei norit, pažiūrėsiu ir parašysiu čia.
LAILA
nu vaa papasakosiu Mano drauge pagimde 7men. dukryte, ji svere 1.5kg. Menesi gulejo Santariskese. Mama savo pienu maitino iki kokiu 3men., po to vire klijukus. Ir ka isaugo ko puikiausiai jos mergyte. Nors daktarai sake, kad ji labai blogai daro, kad maityna tais klijukais. Dabar jinai greitai eis i mokykla. Anksti ji pradejo sneketi, ir eilerascius deklamavo,budama 3 metuku. Va!
o su tais pirktiniais misiniais, tai irgi klausimas didelis, tai bere, tai viduriai uzketeja , tai isvis vaikas nevalgo.
Drauge vire klijukus daugiausiai is aviziniu ir grikiu kropu. Nuo ryziu gali biski viduriukai keteti.
Labai gerai papasakojo Sandrag. Tikrai taip ir drauge dare. Sekmes!
grazina37
ir as pritariu klijuku virimui ,kai auginau dukryte teko maitinti jais ,vyrdavau visai parai kad nereiketu ilgai virtuveje buti ,ir tikrai geras dalykas gali reguliuoti vaikucio viduriukus jei kieti viduriukai duodavau avizu jei laisvesni ryziu ,dabar jai 15 metu ir tikrai stipri panele auga ,ir klijukus galima duoti nuo gimimo tik pieno kiekis kitoks pilasi ,tai nebijokite klijuku ir jei yra galimybes vyrkite pacios drinks_cheers.gif
Laumiux
QUOTE(Isila @ 2006 08 01, 08:57)
turiu tarybinių laikų knygą apie vaiko priežiūrą, ten tikrai mačiau parašyta kaip klijukus virti. Jei norit, pažiūrėsiu ir parašysiu čia.
*

O smile.gif labai noriu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(grazina37 @ 2006 08 01, 09:46)
ir klijukus galima duoti nuo gimimo tik pieno kiekis kitoks pilasi

O tai koks tada? Ne 1:3? g.gif
grazina37

O tai koks tada? Ne 1:3? g.gif
*

[/quote]
pavarciau knygas o ten raso kad iki 2 men reikia lygiomis dalimis pylti tiek klijuko tiek pieno ,o nuo 2 men 1/3 thumbup.gif
rasa1470
norėjau dar paklausti jei mišinukus valgo kas 3-4 val. tai ir klijukus taip pat, ar jau bus kitoks laiko tarpas tarp maitinimų
Prula
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 01, 20:34)
norėjau dar paklausti jei mišinukus valgo kas 3-4 val. tai ir klijukus taip pat, ar jau bus kitoks laiko tarpas tarp maitinimų
*

priklausomai kiek suvalgys ir ar jausis alkanas vaikas. Maniškė valgė kas 3-4 val.

Pradėjau virti klijukus kai tik baigės mano pienas (3 mėn panašiai buvo mano panai). Su tais mišinukais doh.gif jie nemažai kainuoja visų pirma...visų antra nemažai ir tekdavo išpilt, nes visai neturėjo valgymo rėžimo, o antrą kartą šildyt nebegalima buvo. Šiaip visi užaugom ant tų klijukų....ir nieko.... ax.gif

Virdavau tiek, kad užtektų parai laiko....ir sočiau buvo (naktim nebesikeldavo thumbup.gif )....
rasa1470
norėjau mamytės dar paklausti, na sakom padarau aš tuos klijukus,kuo daugiau turi būti pieno ar klijukų, kaip juos pašidyti, viską užvirinti ir vėsinti. bobučių neturim kaimuose tai pieną žadu pirkti.
nebijau
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 03, 10:19)
norėjau mamytės dar paklausti, na sakom padarau aš tuos klijukus,kuo daugiau turi būti pieno ar klijukų, kaip juos pašidyti, viską užvirinti ir vėsinti. bobučių neturim kaimuose tai pieną žadu pirkti.
*

Issivirdavau klijuku daugiau, kad pakaktu visai dienai. Piena gaudavau is pazistamu zmoniu(manau, kad parduotuvinis neprastesnis uz zmoniu, gal riebumo ir mazesnio g.gif ), atvirindavau jo irgi didesni kieki. Pradzioj maisymas:3 klijuku ir 1 dalis pieno. Pasildydavau mikrobange thumbup.gif o kiti klijukai ir virintas pienas budavo saldytuve. Kad ir virintas, bet likucius po dienos vartojimo pildavau lauk, kita diena virdavau naujus. Veliau, po menesio-2 dalys klijuku, 2 dalys pieno. Dar po menesio ir is viso 1 dalis klijuku, 3 pieno. Uzaugom sveiki 4u.gif
Astulenka
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 06:43)
:
O dėl mišinukų, tai nzn., kaip jie ten SUBALANSUOTI ar specializuoti vaikams  g.gif , jei kūdikiai, jais pamaitinti, klykia iš skausmo... Mišinėlis - tai pieno miltai, kokiais sovietmečiu kolūkiuose šerdavo kiaules. Tikras kaimietis kiaules sau augindavo ne miltais, bet karvės pienu. O dabar verslininkai tuos pačius pieno miltus pakvepina chemikalais ir tai vadina SUBALANSAVIMU ar specializavimu...  mad.gif . Juokdariai. Bet skaudžiausia, kad visa tai neva skirta vargšams kūdikiams.
*

Ikisiu savo trigrasi blush2.gif Dediesi viska zinanti apie vaiku auginima, bet toli grazu taip nera... Ne tik misinukais maitinami kudikiai klykia. As iki siol dukra maitinu savo pienu. Ir ka. Kai pute pilvuka jai ( kazkur iki 2 men), tai ojojoj kaip klykdavo doh.gif Ir ka tokiu atveju pasakysi? Kad mano pienas nesubalansuotas kudikiui? g.gif

QUOTE(Sandrag @ 2006 08 03, 10:21)
Issivirdavau klijuku daugiau, kad pakaktu visai dienai. Piena gaudavau is pazistamu zmoniu(manau, kad parduotuvinis neprastesnis uz zmoniu, gal riebumo ir mazesnio g.gif ), atvirindavau jo irgi didesni kieki. Pradzioj maisymas:3 klijuku ir 1 dalis pieno. Pasildydavau mikrobange thumbup.gif o kiti klijukai ir virintas pienas budavo saldytuve. Kad ir virintas, bet likucius po dienos vartojimo pildavau lauk, kita diena virdavau naujus. Veliau, po menesio-2 dalys klijuku, 2 dalys pieno. Dar po menesio ir is viso 1 dalis klijuku, 3 pieno. Uzaugom sveiki 4u.gif
*

Kudikiui mikrobangeje? Tikrai nemanau kad tai gera ideja ax.gif Juk nesunku ikisti buteliuka i verdanti vandeni ( ar sildytuva, jei turi). Gal laiko uztrunka ir truputi daugiau, bet tikrai sveikiau mirksiukas.gif
rasa1470
norėjau paklausti apie klijukus, gal galima vietoj pieno naudoti mišinėlio 30 ir sumaišyti su klijukais g.gif
Laumiux
QUOTE(Astulenka @ 2006 08 05, 00:27)
Dediesi viska zinanti apie vaiku auginima, bet toli grazu taip nera...

Žinoma, kad taip nėra. Jei žinočiau, kad ir ne viską, bet bent jau pakankamai, kiek man reikia, tai ir forume "nesiparinčiau" dėl man rūpimų klausimų mirksiukas.gif

Tačiau kad nuo mišinukų vaikai labiau klykia, nei nuo kitokio maisto, girdėjau ne iš vieno žmogaus.

O jei klykia nuo tavo pieno, tai gerai pasižiūrėk, ką valgai.

O dėl klijukų, mano tikslas - išmokti juos virti (jau beveik išeina, kai važiuosiu į svečius pas buvusią kolegę, parodysiu ir jai savo viralą - kad pastebėtų, jei ką padariau netaip), bet ne būti atkalbinėjamai nuo jų virimo. Aš ir pati nustosiu klijukus virti, jei jie netiks.
Ingabi
QUOTE(Sandrag @ 2006 08 03, 12:21)
*

Pritariu drinks_cheers.gif aš taip pat savo panelę klijukais maitinau. Kai buvo 2 mėn, man dingo pienukas pradėjau duoti mišinuką, bet greitai nustojau, nes labai atpilinėjo ir viduriukai užkietėjo. Tai mano mama išvirė klijukų tokiuis kaip man virdavo ir pamaitino mano panelę thumbup.gif , labai džiaugiuosi, nes buvo be galo rami ir augom sveikos, o dabar ruošiames į mokyklą thumbup.gif . O del gydytojos tai ji vos ant manęs nešaukė jog maitinu klijukais tipo tai jau pasenes maitinimo būdas ir vaiką galiu susargdinti, bet jos prognozės neišsipildė lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Ir dabar jei bus galimybė būtinai juos virsiu 4u.gif
sleeta
Nu pasirodo tie klijukai tai tikras stebuklas thumbup.gif
Gerai,kad radau jusu receptukus,nes man pienas perdege,maitinau misinukais,bet nuo ju mazge atpylinejo,o kai va radau jusu sita skyreli,pabandziau virt,viskas gavosi ciki ir zinokit mano mergicka,pavalgius soti,rami naktimis o kas svarbiausia NEBEATPILINEJA mirksiukas.gif
rasa1470
bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
noriu ir aš pasigirti, kad mano mažylė taip skaniai valgo klijukus kad ausys linguojasi ir taip greit suvalgo, mūsų mėgstamiausia tai avižinių ir ryžių dribsnių klijukai, o 5grūdų tai sunkokai valgė, tai kol kas nevirsiu. kitam savo vaikeliui net nesiruošiu duoti mišinukų iškart prie namų gamybos mišinukų, aš manau kad tai kur kas sveikiau. šiaip visada atrūgsta ir nebeatpilinėja. mes laimingi ir sotūs 4u.gif
Borderline
kazkokia tundra...nemanau kad visa kudikyste virsit klijukus. uzsiknisit. laiko vaikui neuzteks...absurdas visiskas, kai parduotuves pilnos ivairiu kokybisku misiniu specialiai kudikiams. skaitykit etiketes, o ne bijokit "tos chemijos". suprasciau dar is ubagystes. bet sitokiu nesamoniu siais laikais prisigalvot...keista.
modestasta
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 05, 10:30)
norėjau paklausti apie klijukus, gal galima vietoj pieno naudoti mišinėlio 30 ir  sumaišyti su klijukais  g.gif
*

sveikute jei gali nupirkti misinuko tai kam tie klijukai. mano draugei pries 3 metus daktare liepe isvis ju neduoti. g.gif
gielux
QUOTE(Laumiux @ 2006 08 05, 10:32)
Tačiau kad nuo mišinukų vaikai labiau klykia, nei nuo kitokio maisto, girdėjau ne iš vieno žmogaus.

O jei klykia nuo tavo pieno, tai gerai pasižiūrėk, ką valgai.

*

Su valgiu, tai čia ne visai tiesa. Maitinau savo pirmą paną, klykė labai smarkiai verysad.gif . Pati maitinausi beveik vien klijukais blink.gif . Mitau vos ne oru. Ir nieko gero iš to neišėjo.
O draugė maitino savo lelių mišinuku ir jam pilvuko beveik neskaudėjo. Auga sau sveikas ir laimingas, nors užaugęs ant ''parduotuvinės chemijos''. O maniškė, nors metus MP maitinta, nuolat iš ligų neišbrenda verysad.gif .
Laumiux
QUOTE(Borderline @ 2006 08 08, 23:02)
kazkokia tundra...

Čia tu apie save? smile.gif

Džiaugiuosi, jei nuo mišinukų 2.gif viskas OK. Po jų drąsiai galima girdyti CocaCola, maitinti traškučiais ir Mackdonald'o produkcija thumbup.gif . Kūdikėlis bus jau užsigrūdinęs lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(modestasta @ 2006 08 08, 23:22)
sveikute jei gali nupirkti misinuko tai kam tie klijukai. mano draugei pries 3 metus daktare liepe isvis ju neduoti. g.gif
*

Kiek teko girdėti, taip būna ne vienai. Daktarai reklamuoja įvairius produktus, ir už tai gauna papildomai pinigų. O toks daiktas kaip klijukas pelno niekam netneša. Nebent kruopų gamintojams (bet kruopos pigios smile.gif ) ir dar ūkininkui, iš kurio perki pieną.
O su gydytojais galima elgtis dvejopai: galima jų klausyti (kai kam gal bus visai gerai), o galima elgtis kaip toje perfrazuotoje dainelėje: "Močiutės klausau, bet savaip darau" mirksiukas.gif .
sleeta
kadangi ne visi isgali pirkti "super gerus"misinelius.kas is to,kad mes isleidom kruvas pinigu tiems ale"brangiems ir geriems"(aceit),patys sedejom neede ir nieko gero is to neisejo.Dukra fontanais nuo bet kokio misinio vare,nes isgirtasis APTAMIL"as nepadejo,o va klijukai tai super-nei atpilineja,nei ka blogo jai daro smile.gif
O klijuku virimas tikrai neuzima paros laiko,15 min maksimum ir jusu vaikiukas,sotus ir patenkintas wub.gif
modestasta
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 08, 13:36)
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
noriu ir aš pasigirti, kad mano mažylė taip skaniai valgo klijukus kad ausys linguojasi ir taip greit suvalgo, mūsų mėgstamiausia tai avižinių ir ryžių dribsnių klijukai, o 5grūdų tai sunkokai valgė, tai kol kas nevirsiu. kitam savo vaikeliui net nesiruošiu duoti mišinukų iškart prie namų gamybos mišinukų, aš manau kad tai kur kas sveikiau. šiaip visada atrūgsta ir nebeatpilinėja. mes laimingi ir sotūs  4u.gif
*

Sveikute nieko neturiu pries klijukus, jug "ant ju ir mes uzaugom" bet kai pagalvoji ka tas vaikiukas gauna is to klijuko ir nesvarbu kad visa nakti ismiega... bet siam gyvenime kiekvienas laisvas pasirinkimui 4u.gif ir nieks neturi teises jusu smerkt g.gif
nebijau
QUOTE(modestasta @ 2006 08 09, 10:22)
bet siam gyvenime kiekvienas laisvas pasirinkimui 4u.gif ir nieks neturi teises jusu smerkt g.gif
*

drinks_cheers.gif Kiekvieno teise rinktis drinks_cheers.gif O tu klijuku nereikia nuvertinti-juose vitaminu, mikroelementu yra daugiau nei vitaminizuotuose misinukuose. Is kur zinau-dirbu su naturalia produkcija, ir vazinejant po pasauli teko apsilankyti isgirtose misinuku gamyklose mirksiukas.gif Pirma vaika maitinau klijukais, antra-misinukais, jei bus trecias-po visu misinuku gamybos apziuru-vel grisiu prie maitinimo klijukais. thumbup.gif Aisku, jei ruosiate vaiko skrandi cocacolos ir macdonaldo, kaip sako Lumiux, vartojimui- labai prasom, juk netrukdom, cia kiekvieno teise rinktis 4u.gif Tik paskui nesistebekit, jei vaikas bus alergiskas, jei tures problemu su skrandziu, virskinimu ir pan. Jau gydytojai rekia, kad sojos produktai sukelia vezi, o dauguma misinuku pagaminti sojos pagrindu blink.gif Ir vat kudikiui tai nenuodinga mirksiukas.gif
sleeta
g.gif nu matot kaip o as dar bandziau kisti butent su soja misinuka doh.gif tundra ir nezinojau nieko apie tuos vezius nieko blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.