------------------------------------------------------------------
Pradedant naują temą, prašau pavadinimą rašykite liet. raidėmis.
Moderatorė Auges
Sveikutes. mano dukrytei 2 men. pienelio neturiu.tad is pat pradziu maitinau ir aptamilu ir milumilu ir t.t.t.taciua nuo vienu neprivalgysdavo,nuo kitu be proto kietejo viduiukai, pute pilvukas.buvo amzinas verksmas. dabar verdu aviziniu kruopu klijuka ir maisau su milumil1. taciau nezinau ar jai to pakanka. kiek is viso tokio dalyko reikia. kaip jus ji gaminat ir pan. aciu uz patarimus .
------------------------------------------------------------------ Pradedant naują temą, prašau pavadinimą rašykite liet. raidėmis. Moderatorė Auges
arcanuma,kad kazin ar kas nors dar maitina tais klijukais.juk yra visokiausiu misinuku.tikrai turetum rast sau tinkama.pasitark su gydytoja.sekmes
Šiais laikais maitint klijukais
na nežinau aš savo mažaja taip pat išpirmo maitynau visokiais mišinukais,bet mažoji nuo ju nepavalgydavo,todėl nusprendėm duoti vadinamu klijuku tik atskiedem su ožkos pienu ir mažyliai labai patiko,o mišinuka karts nuo karto dar duodam.
Girdejau tokia versija. Klijuku siulo atsisakyti delto, kad kudikis geitai pasijunta sotus, bet nepakankamai gauna reikalingu medziagu. Gali vystytis mazakraujyste ar pan. Juk klijukai, tai atskiestas misinys ar pienas, ryziu ar kitu kruopu nuoviru.
nenorėčiau sutavimi rebekaG. sutikti, kad vaikas tik pasijunta sotus,nežinau kaip kitoms, bet mano mažyle maitinama klijukais ir netik auga kaip ant mieliu
geltonkase aciu
as tokiems maitinimam nepritariu, jei neduodat mampienio, tai jau negailekit ant normalaus misinuko ir neskriauskit savo kudikiu, svorio augimas dar ne viskas, duokit koses, tai dar geriau augs
o del ozkos pieno nenoriu moralizuot, bet kitaip tiesiog negaliu.
labučiukas Linutelita ir Arcanuma na žinoma ir visi kiti
na Linutela nelabai norėčiau su tavo teiginiais sutikti(su visais).Noriu tavęs paklausti,ar kai paruoši mišinuka vaikui bent kartą pauostei koks ten kvapas?! o klijukai tai naturalu vis delto.juk kaip sakoma viskas kas tobula yra paprasta! kakziap man tada idomu,kodle jei tie misinukai tokie jau geri beveik visiems viakams uzkieteja nuo ju viduriukai,pucia pilvuka ir .t.t.t ir dar kol prisitaikai koks tinka. kakzaip negidejau ne vieno atvejo,kad nuo klijuku butu tokiu problemu ir ant savo dukreles isbanziau. as manau,kad klijukais tkrai verta pasinaudot, o tuolabiau,kad as juos skiedziu su misinuku. nes ozkos pienu irgi nelabaj zaviuos. tad matai kaip,ir vitaminai ir viduramziaia
Siaip maitinu savo pieneliu kas del misinuku; misinukus lengva paprasta paruosti, jie pagaminti taip, kad atitiktu motinos pieno sudeti ( didziaja dalimi), maistelis kudikiui turi but paruostas laikantis grieztu sanitariniu salygu, o tai tikrai sunku verdant klijukus, ten tikrai nera visko ko reikia, kad kudikis puikiai vystytusi ir gautu reikiamas medziagas. kas del pilvuko putimo; nuo motinos pieno irgi pucia pilvelius, tai ka patarsit vietoj motinos pieno virti klijukus? ir dar motinos mienu maitinami taigi geriausia kudikiui: 1. motinos pienas, o jei jau nenori maitinti, geriausia 2. misinukas
lengva sakyt, "nenori ".
aiksu,ta tema matyt neisemiama,ir kiekviena mama turi savo nuomone. taip,sutinku kad vaiaks reikalauja labaj didels svros,kokybes ir t.tt. taciua tada reikia manyt,kad jam geriausia isvis but izoliuotam nuo visu bakteriju ir pan. dar viena pliusa pamacaiu del tokio mano maitinimo budo as tikria nesiginciju kad mamos pienas pats tinkamiausias,steriliausias,tinkamos tmeperaturos. taciau kiekviena mama iesko jai priimtinos iseities nuo visu bedu ir dar. minejai,kad daktarai musu leliukams blogo nelinki,taip,jie tkrai blogo nelinki.bet kaip ir visi daktarai taip ir pediatrai yra suinteresuoti tam tikru prekiu pirkimu. todel as nmanau,kad didzioji dalis daktaru ziuri tik kitu interesus,o ne savo
Mielos mamytes, as senokai jau auginau savaja, tada beveik visi tais klijukais matino, o jei kuri ne, tai laikydavo baisia tingine, tame tarpe ir as tokia buvau, nelabai man gerai ejosi juos virti, tai prisvildavo, tai ishbegdavo, todel pirkau mishinelius.
Atleiskit, jei ne viska atidziai perskaiciau, tik noriu pasakyt ( jei kuri dar to nepasake), kad vis tik dauguma musu, ir musu tevai, jau nekalbant apie tevukus uzhaugo ant tu klijuku... Ir nieko... O tos dazhnos alergijos, tai taip pat gali buti del visos tos chemijos. Tokia mano nuomone kakzaip kai panargineji ,tai sios kartos vaikuciai daug daugiau bedu turi,negu tie pavadinkim tarybiniu laiku. kiek esu susidurusi,ta ir statistiskai siu dienu vaikai turi netgi protiniu bedu daug daugiau negu tada. o is kur visa tai,amanu,galima daryti prielaida kad ir ta "chemija" vaistuose,maistuose ir .t.t.t. prie to prisidejo.
Nezinau kaip kitiems, bet mane, kai buvau maza, mama mazai maitino savo pienu, o daugiausia tais "klijukais", kuriuos vire su karves pienu. Man prasidejo alergija ir gydytojai pripazino, kad nuo karves pieno
labas mamytes, net nezinau ka daryt manajai 5 men, mano pienuko nebeuztenka, tai pabandziau misinukus duot tai jau 4 isbandem ir nuo visu vemia. tai dabar noriu virt klijukus, bet nelabai zinau kaip?
labas lexi.
mano problema buvo panasi. glaiu papasakot kaip darau as. mano dukrytei tai tinka ir su gardumu valgo. imu aviziniu dribsniu. sumalu juos su kavamale (nes lengviau spausis). uzpilu pieno ir verdu. kiek ko reikia tai net nesznau. as verdu vienai dienai,tai dedu 5 didelius saukstus tu sumaltu avizu ir daugmaz puse katiliuko vandens,nu gal apie litra iseina,net nezinau. tada gerai uzvirinu,paverdu.bet gerai suvirint reikia. tada biski palieku atsalt ir per merliuka (svaru tada pagal tai kiek mazoji ar mazasis suvalgo ( pvz manoji valgo daugmaz 200 ). tai tuos 200 dalinu i tris dalis. dvi dalis imu misinuko.as bent jau milumil1. ir viena dali klijuko. jei skai,kad netinka joks misinukas,pradizai pabandyk su kokiu nors,gal kartais bus kitaip. bet ji ka tai pasitark su daktare. gal pasiulys ozkos pienu skiest ,nors as kazkaip nesu jo salininke. gal dar kaip nors. kloijukus gali daryt ir is ryziu ( bet jie kietina labaj viduriukus), bei is ryziu,taicau su jais irgi atsargiai reikia. ne labaj daug gelezies turi ir angliavandeniu. o aviziniai turek omeny truputi skystinaviduriukus. bet as dar duodu kmunu silpno arbatelees,tad viskas normaliai.
Nuo 1 metuku. Kai kurie daktarai nuo 10 men.
labas,aciu tau labai uz pataima.vakar tik viena gurksni isgere misinuko ir po vlnos veme 1.5 val.tai patikek kaip sunku matyt kaip taip vaikas kankinasi.tai nemanu kad bus gerai ir su misiniku skiesti klijukus, turbut daktare lieps su karves pienu.bet bjau as karves pien9o duot dar jai.na man jau protas neisnesa ka dary!! o mazdaug kiek tu laiko verdi tuos kliijukus??] istikro kaip mano mama salko tipo kad mes uzaugom su karves pienu ir jokiu elergiju ir nieko!!tai net mezinu, na paziuredsim ka daktare ryt patars!
sakychiau, kad jeigu mazhulei tavo pienuko nebeuzhtenka, gali jau pradeti primaitinti "kietu maistu" ir virt nebe klijus, o paprasta avizhu koshyte (pvz, ish milupos avizhu dribsniu) ar pan. vis tik 5 men tavajai, jau galima pradet "rimta" maisteli. ir jeigu tiek vemia - gal kita problema yra, o ne mishinys. bandyk aishkinitis, gal kas su skranduku ar ka. sekmes. Papildyta @ [mergetime]1100196417[/mergetime] ir ish vis, pagalvokit - kas naudingo lieka ish tu avizhu shitiek jas virus, nukoshus ir vel virus? grynas krakmolas nieko daugiau... tai kam dar ta mishini krakmolu skiest? juk naudos ish jo nulis... o mishini vis tiek naudojat. vargo daug, o vertes - mazha. alergijos atsiranda tikrai ne del mishinuku - o del uzhtershtos aplinkos, priedu (konservantu, tirshtikliu, emulsikliu, skonio ir kvapo stiprikliu, etc) musu maiste, buitines xemijos (indu plovikliu, skalbikliu, priemoniu grindims plauti, baldams valyti, etc), kurie dezinfekuoja ir ishnaikina aplinkoje naturaliai gyvenanchius mikroorganizmus... galu gale nuo didejanchio aplinkos uzhtershtumo cheminemis medzhiagomis...
matai,as klijukus pasirinkau del kitu priezasciu. del pilvuko,del viduriuku ir t.t.
beja, lexi, tu tikrai pasitark su gydytoja,gla kas su srkanduku rimtai. o verdu tai nelabaj ilgai,kai jau matau,kad jau isvire ppabandysi viena kart,ir puikiai matysi
Labučiukas visoms ir visiems
nezinau net ka daryt bandziau virt klijukus, bet man kose gavosi dejau 6-7 saukstus aviziniu dribsniu ir 1l vandens, viriau kokia 20-30 min, gal per ilgai viriau nezinau ar tai ir turi gautis, na pabandysiu sunkti ja, gal kas ir gausis!
tada dek maziau arba daugiau vandens.
as verdu manau trumpiau.apie 10min.
jau antra karta isviriau, tai dejau 1l vandens ir 5 saukstus avz.dribsn.tai lyg isejo, gavosi toks tirstas ir gan tirstas klijus.o ar butinai dar kai isspaudi poto ta kliju uzvirti.???man mama sake kad duoti 2 dalis klijaus o trecia dali pieno. ar toks turi buti santykis????
as saviski uzauginau klijukai ir jei dievas duos dar vaiku, tai jokios chemijos as jiems tikrai net nesiulysiu. Tik mensi sunu maitinau savo pienu o paskui nebuvo kada saugoti save ir uztrukau...pradejau misinukais maitinti...to kosmaro nenoriu net prisiminti: nuolat klykiantis vaikas, tai atpylantis, tai pameles nes neprakakoja, klizmavimas kas vakara, nera ramybes nei diena nei nakti. Zandai kazkaip rausvi alergiskai ir t.t. Spjoviau i ta lengva reikala su misiniais (dabar aisku, kad tik paruosti buvo lengva, adaptuoti ne pro kur) paaukodavau savo miego laika klijaus virimui. Kol sutvarkiau viduriukus viriau avizu, po to grikiu o paskui kas kelios dienos pamaisydavau tai grikiu tai ryziu tai avizu. Skiedziau pirktiniu pienu "mu" 1 proc riebumo. Paskui issiaiskinau, kad ne pats karves pienas blogas, o riebalai, tai kuo liesesnis pienas tuo geriau. Daliu kaip skiedziau nepamenu.... O su gydytojais tai teko rimtai susikibti del tokio maitinimo pasirinkimo. Kategoriskai buvau iskoneveikta ir nieks nepadejo nei argumentai, kad su klijais vaikas ir as jauciames nelyginamai geriau ir net nesiteike informuoti kokiom dalim skieti. Siuo metu jau nebesileisciau taip zeminama kaip tada. Gydytoja privalo suteikti rupima info apie visus alternatyvius maitinimo budus. Kai pasiskaitai tai galybe teoriju ir apie tuos misinius ir apie klijus ir piena... Bet jei as matau akivaizdziai kad mano vaikas labaiu toleruoja "senovini" maitinima lai gydytojai susitaiko... Beje misinukus istveriau 2 svaites...nedaug ir isbandziau HIPP ir milumil...dziaugiuosi kad nesumasciau dar kito chemikalo pabandyti ir vaika isgelbejau nuo kanciu... Ir jis su tais klijais isaugo be pienliges, be alergijos, judrus ir gyvybingas, vaikscioti eme 10 menesiu...ir anksti kalbeti. Del sterilumo_ tai sveiko proto ribose, elementari higiena turi buti o ne kazkokia dezinfekcija. Abejoju ar visokie cheminiai valikliai turetu buti naudotini mazylio buteliuko sterilizacijai??? manyciau uztenka isplauta tara perpilti verdanciu vandeniu....
o del kiek ,ko,tai kaip kas sako, galima ir isviso tris dalis, 2 dalis to,kita to. mano kadangi daR MAZA,TAI AS LINKUS TAS 2 DALIS misinuko,nes guaans skystesnis. bet daabr pradejau jau tikrastin,nesnebeprivalgo nu jei nenaudoji kokio nevirinto vandens ir pakankamai sterilai spaudi,tai manau kad nebutina. na,bet as apsidraudziu ir dark arteli pavirinu
labai prašau nesijuokti, kad aš 21 amžiuj žadu virti klijukus. o ir tų mamų, kurios savo vaikučiam kažkada juos virė labai prašyčiau pasidalinti patirtimi.
Žinau, kad man teks stovėti prie dujinės, apsikrauti slovikais, bet ką padarysi. mažąjai 5 mėnesiai ir gydytoja patarė mišinuką pakeisti grikiais. nusipirkti grikių dribsnių ir virti klijukus, o dar juos duoti kaip ir košytę. Tai va, gal kas pasidalins patirtimi? žinau kad reikia trinti per sietelį o toliau nieko nežinau. tai va, kaip reikai juos virti? ar kaip įprastai, ar pervirti kad susidarytų šlykšti košė (prieš akis iškilo avižinių dribsnių košė). ar paskui atskiesti su pienuku? kokiu santykiu tai padaryti? prašau jūsų pagalbos
O kas nutiko, kad reik klijukų? Jei alergija- tai gink dieve neskiesk pienu. Pieno išvis iki metų nerekomenduojama duot... Gal galima tiesiog pakeist mišinuką, jei anas netinka? O mažoji jau pas tave nebe tokia maža, gal ne taip gydytoją supratai, gal ji tau užsiminė, kad reik pradėt įvedinėt kietą maistą-t.y.-skystas košes?
nu lyg ir teisingai supratau, nes kai norėjo pasakyti, bet pamiršo kaip tas žodis vadinasi. tai aš jam pasufleravau ir jis tada palinksėjo galva. čia mums homeopatas taip pasiūlė, nes neapsikentėm savo pediatre - norėjom natūraliai gydyti vaiką. tai vietoj geležies preparatų pasiūlė grikius. na, blogiausiu atveju aš košytę tik ir virsiu
tai vien del gelezies klijukus zadi virti ? as tavo vitoje ir toliau maitinciau misinuku, tik pasirinkciau ta, kuriame daugiau gelezies . priedo pradeciau ivedinei kieta maista , tame tarpe ir grikiu kose
nu ne tik dėl geležies. mažė yra alergiška pieno baltymui ir dabar pradėjo ją berti: žandukus, kelėnų linkiuose, ant kaklo. o va pediatrė aiškina, kad tai normalu
o sojinio misinio nemeginai ? as neisivaizduoju saves verdancios klijukus, gi tiek darbo
šiandien užvedžiau temą "kaip virti klijukus?" net nepažiūrėdama, kad jau tokia tema yra. paprasčiausiai galvojau kad niekas klijukų jau nebeverda.
aš savo vaikučio pradėjau maitinti mišinuku, kai jai buvo savaitė. ir ką - išbėrė žandukus ir gydytoja nustatė, kad alergiška pieno baltymui. jau greit 6 mėnesiai, kaip bandom mišinukus, kurie yra žiauriai brangūs (neįstengiam pirkti), kiti pigesni, bet vis viena beria, nors geria hipoalerginį. kai galutinai pediatrė sunervino pasakydama kad tas bėrimas vos ne naturalus, tai lėkėm pas homeopatą. jis pasiūlė virti klijukus. tai va ruošiuosi juodam darbui. aš palinkėčiau visom mamom, kurios maitina savo vaikučius klijukais nekreipti į kitas dėmesio, nes juk mes visos užaugom ant klijukų ir nieko. tad labai norėčiau paklausti kaip juos reikia virti? kokiu santykiu skiesti? ir pan. Papildyta @ [mergetime]1101566452[/mergetime] labai atsiprašau, radau kaip virti klijukus. nuo pirmadienio pradėsiu
skaičiau medicinos žurnale apie dirbtiną maitinimą ir sojos mišinius. ačiū, bet aš savo vaiko nežalosiu
dar iškilo klausimas, ar klijukais visiškai pakeisti mišinį, ar kiekvieną dieną palaipsniui - kaip ir su košytėm?
Jei vaikutis alergiskas pienui - tai zaloji butent juo girdydama. Na, bet as neskubeciau prie sojos, juk buna misinuku pienui alergiskiems vaikams, tiesiog pasiieskok misinuku be laktozes. Tai paprastas "pieninis" misinukas, tik pasalintas alergenas.
aš dukrai duodu hipoalerginį mišinį, o ją vis tiek beria. atsibodo. atsibodo mūsų pediatrės žodžiai, kad tas bėrimas normalus. o bėrimas vis didėja ir plečiasi.
o med.žurnale, buvo straipsnis apie sojos mišinius ir aš jų nežadu duoti, be to, kad jau laikas vaiką primaitinėti košytėm.
O grikiai šiaip irgi prie alergizuojančių priskiriami, jei neklystu.
Man ir taip atrodo Krika, bet pradejus primaitint vistiek teks kazkuo uzsigert, pienukas naturalus ar dirbtinis iki metuku islieka pagrindinis maistas
Nu jo grikiai priskiriame prie alergizuojančių produktų. Mano mama prieš 30 metų man virė klijukus, bet iš ryžių. Jei reikia esmę galiu papasakoti. Tačiau manau, kad tai mažai padės, nes juos vistiek reikia skiesti pienu. Šiaip pritarčiau daugeliui čia išsakytai nuomonei, kad reikia geriau duoti mišinėlį. Klijukus pateisinu tik tuo atveju, jei šeima neišgali nupirkti mišinėlio. Dėl sojos mišinėlio, tai aš to straipsnio neskaičiau, kažkaip neužkliuvo. Tačiau jei neklystu, ten kalba ėjo apie Amerikoje gaminamus sojos mišinėlius. Mūsuose manau, kad mišinėliai ne iš Amerikos. Na čia tai tiksliai nežinau, bijau, kad galiu ir nusigrybauti
labas, man taip pat iskilo ta pati problema mano pienuko neuztenka tai bandziau primaitinti misunukais, tai nieko gero manoji nuo visu vemdavo.tai pradejau virti klijukus, anksciau as rasiau.ispradziu dar po truputi valgydavo bet dabar isvis nevalgo tai as isvis nebezinau ka daryti. bet man labai keista ta nuomone kad geriau maitinkit misinukais o ne klijukasi. jus turbut mamos neisivaizduojat kaip tie misinukai yra gaminami, as esu susijusi truputi su ta sritim ir gan nemazai domejausi apie misisnukus.tad jusu pasakymas kad geriau misinukais tai tikrai nesutinku. kaip jus manote, misinukai yra dziovinami prie 180 laips. temperaturos, ir kaip manot kokie ten vitaminai ir kitos medzioagos gali buti!?na nezinau cia mano nuomone.kiekvienas turi savo nuomone ir kiekviena zino kas jos vaikui geriausia ir sveikiausi!
as uz klijukus
sveikutes. norejau jusu paklaust kaip jkus verdat misinukus.kokiu santykiu skiedziat ir pan. ypac del grikiu misinuko. as isdesciau savo darymo procesa,bet kaip jus darot man idomu.
o kad klijukai geriau,tai ir as sakau,,visiems patariu tai, ir nors vargo daugiau,bt manua geriau,aisku tai mano nuomone. ne veltui sakoma,kad dabar vaiku auginime atejo tinginiu metas. pasakykit ar logiska,jog ir kosytes daromos vie tik uzpylus karstu vandeniu. mamos,kas jums,negi sunku del savo vaiko sugaist puse valandos,kad jis gautu tirkai geresni maisteli. nezinau,gal as per daug kritiska, bet. myliu savo dukryte is visos sirdies ir manau,kad darau del jos visa kas geriausia. aiksu,kiekvirena mama pati sprendzia. tik dar vienas dalykas,kodel vaikucia vieniems misinukams alergiski ir pan , o misinukai visiems vienodai tinka. a ?
Sunku ka ir bekomentuoti, jei jau iki klijuku priejom kaip geriausio vaikui maisto...grizkim dar prie palu, zibaliniu lempu ir pan....blyn, ir kodel turetu buti sunku auginti vaika????? negi vaikui meile matuojama isvirtu klijuku kiekiu(brrr, kaip klaikiai skamba "klijukai") ir tai dar sugebama vadinti kaip "geresnis maistelis"
Vyras pasakojo, kad tokiu kruopu nuoviru, kokiu jus vaikus maitinat, tarybiniais metais tapetus klijuodavo, nes klijai deficitas budavo
aš dėl kiljukų persigalvojau, paprasčiausiai valgom košę
Sunku ka ir bekomentuoti, jei jau iki klijuku priejom kaip geriausio vaikui maisto...grizkim dar prie palu, zibaliniu lempu ir pan....blyn, ir kodel turetu buti sunku auginti vaika?????
ateis laikas kai musu vaikai taip pat snekes apie misinukus, kai per visus galus bus persunkti reklamos apie koki kita s... (beje esu pati tos reklamos auka. mano vaikas geria misinuka, bet as nemanau kad tai geriausias maistas...geresnis uz klijukus ar pan.). Kas gali buti gero sintetikoj
Kūdikių maistui keliami per aukšti reikalavimai, kad tai būtų sintetika. O ir prieš 30 metų gydytojai labiau rekomenduodavo tuometinius mišinius, o ne klijukus!!!!!
Rekomenduotu bet ka, jei tik uz tai kas pamoketu, pavaisintu ir t.t. ir t.p. Dar pasakykit, kad skatinimas maitinti misiniu iki 3 irgi normalu
Turiu grįžti į darbą ir turėsiu nutraukti 7 men leliuko žindymą.
Nemoku virti "klijukų" HELP Mišinukų nepirksiu, ir taip vaikas jau daug ką valgo, tik vietoj mamos pieno kažką reikia įsiūlyti
Skaičiau kazkokiam žurnale, kad klijukus verda is ryžių. Atroro jų turi būti trečia dalis, o likusi vandens. Jei vaikas nealergiškas, tai gal geriau pirk is parduotuvės gera piena ir duok jį praskiedus, na pasitark ir su medikais.
Geriausia to pasiklausti vyresio amziaus mamu, na pvz. tetu ar mamos. MAniškio megstamiausia košė-ryžių. |