AlfaBeta
2011 02 05, 22:48
QUOTE(Stikliukas @ 2011 02 05, 15:20) Skiepas nuo erkinio encefalito yra vienintelis papildomas skiepas, kuriuo skiepijau dukrytę (beveiik 5 metai mums). Gyvename pajūryje, zona Giruliuose ir Smiltynėje, viena iš pavojingiausių, erkių labai daug  gyvename šalia pušyno, kaimynų šuo, palakstęs valandą miške, parsineša po 5-6 erkes, kaimynų jūrų kiaulytė pašmirinėjusi šalia namų esančioje pievelėje, parsinešė 6 erkes  kaimynystėje gyvenanti moteris rado dvi erkes įsisiurbusias 5 mėnesių vaikui į galvytę- vaikas nevaikštantis, tik vežimėlyje guli Deja, bet mano artimos draugės neskiepyta dukrytė susirgo EE ir ilgai medikai nenustatė, pasekmės- neįgalumas visam gyvenimui.  baisi tragedija šeimoje, nori nenori susimąstai taigi aš esu už skiepą planuojame šiais metais taupyti pinigus ir skiepytis abu su vyru  čia didžiausias skiepo minusas, kad labai didelės kainos, kitose valstybėse jį kompensuoja esu med. studentė, kurį laiką teko stažuotis Neurologijos vaikų skyriuje, buvo atvejų ir su esamu EE, ir įtariamu EE, teko pasikalbėti ir su medikais- visgi mano nuomonė nepasikeitė, o sustiprėjo, esu už skiepą  p.s dar pasitikslinau dėl tų 7 m...man skyriaus, kuriame buvau, neurologė sakė, kad bet kokio amžiaus vaikui gali būti EE  Žinot, kas man baisu...tokia baisi frazė skamba reklamos metu- Neleisk erkei sugriauti savo gyvenimo...juk gimdome, auginame vaikučius, po gabaliuką kaip mozaika statome jų gyvenimėlį, su viltimis, svajonėmis, o tas kelių milimetrų padaras vienu savo kąstelėjimu viską sugriauna, tai yra baisu, neapsakomai...kai mačiau tokį kenčiantį vaiką skyriuje, su galimu EE, tiesiog išbėgau iš palatos , nesusilaikiau.....kažkas baisaus.........  Kokio amžiaus vaikas gydėsi neurologiniame skyriuje? Jei tikėsime susirgimų statistika, EE infekuotos erkės susargdina vaikus iki 7 metų. Bet klausimas, kokia forma ta liga pasireiškia Prof. straipsnis suteikia tokią informaciją, kad EE infekuota erkė vaikam iki 7 metų gali sukelti ligą, panašią į ,,vasaros gripą", kaip jis rašo. Bet labai retais atvejais gali būti sukeltas meningitas. Ar Jūs, sakydama, kad bet kokio amžiaus vaikai serga EE, turėjote omeny, kad vaikai iki 7 metų gali susirgti encefalitu? Klausiu, nes tiesiog noriu žinoti ir suprasti. p.s. Vaikams gyvenimą erkė gali apsunkinti ir užkrėtus Laimo liga. Skiepo nuo jos nėra. Laimei, pagydoma. Bet gal reikia ir kitokių priemonių apsisaugoti nuo erkių. Ne į temą, bet encefalitą gali sukelti net plačiai visuomenėje paplitęs herpes simplex. Kartais encefalitą gali sukelti vakcinacija. Bet, aišku, kievienas renkasi pagal naudos ir žalos santykį. Ar tyrė kas nors, ar tos kieme prikibę erkės buvo infekuotos EE? Jei erkės kimba kieme, tai gal tuomet žmonėms ramiau, jei pasiskiepys. Nors SM buvo įkeltas fimas apie Austrijoje įvykusį vaiko paralyžių po skiepo nuo EE.
Kabliuote
2011 02 06, 14:09
QUOTE(AlfaBeta @ 2011 02 05, 22:48) Kokio amžiaus vaikas gydėsi neurologiniame skyriuje?
2 m. ir 4 mėn berniukas man sunku kažką daugiau pakomentuoti, kadangi nesu šios srities žinove ir nesiimu kažką daugiau spręsti, aš tiesiog forume pasiskaičiau nuomones, kad iki 7 m. EE neserga ir to paklausiau skyriaus gydytojos, man atsakė, kad tai netiesa ir jie kasmet turi po kelis atvejus tikrai, kai iki 7 m. nustatomas EE kalbant apie encefalitą po vakcinacijos- tai visai kas kita, įmetu Avižonienės straipsniuką http://i037.radikal.ru/1102/ff/92404e1f0e6c.jpg čia iš knygos Nervų ligos  tiesa, mums sakė, kad jau ir daugiau skiepų gali sukelti vakcinacinį encefalitą, tačiau apie tai šnekama tik neoficialiai
AlfaBeta
2011 02 06, 22:34
QUOTE(Stikliukas @ 2011 02 06, 16:09) 2 m. ir 4 mėn berniukas man sunku kažką daugiau pakomentuoti, kadangi nesu šios srities žinove ir nesiimu kažką daugiau spręsti, aš tiesiog forume pasiskaičiau nuomones, kad iki 7 m. EE neserga ir to paklausiau skyriaus gydytojos, man atsakė, kad tai netiesa ir jie kasmet turi po kelis atvejus tikrai, kai iki 7 m. nustatomas EE kalbant apie encefalitą po vakcinacijos- tai visai kas kita, įmetu Avižonienės straipsniuką http://i037.radikal.ru/1102/ff/92404e1f0e6c.jpg čia iš knygos Nervų ligos  tiesa, mums sakė, kad jau ir daugiau skiepų gali sukelti vakcinacinį encefalitą, tačiau apie tai šnekama tik neoficialiai  Ačiū už straipsniuką Jūs rašėte, jog tam berniukui dar nebuvo patvirtintas EE. Tik galimas. Kai Jūs klausėte gydytojų, ar serga vaikai iki 7 m. EE (aš sakyčiau EE infekuotos erkės sukelta liga), jie atsakė kad taip. Bet gal liko neužsiminta apie ligos eigos niuansus, apie ligos formą, apie kuriuos kalbėjau praeitame poste Taip pat įdomu, kaip pagrinde EE diagnozuojamas vaikams iki 7 metų (pagal IgM ir IgG klasių antikūnius kraujyje; EEG; klinikinius požymius?). Jei turėsite progos, paklauskite jų ir su mumis pasidalinkite.
neiruke
2011 02 09, 10:11
17 metu vaikinas gyvenantis Birzuose jau siandien nebera tarp musu. Jam po trecio sios vakcinos skiepo pradejo galva skaudeti, po to sukilo temperatura ir per kelias paras numire ir niekas nepagelbejo. Jo organizmas sureagavo neigiamai i si skiepa. kaip sakoma mama pati vaika nuvare i kapus, vien delto kad turejo pinigu uz si skiepa ir bijojo erkiu
matuske
2011 02 09, 10:25
QUOTE(k@mylye @ 2011 02 04, 11:15) metukai bus vasara. o pavasary erkiu pats ikarstis. be to gyvenam netoli misko. tai vat ir dilema man. ir as suku galva: tik vasaros gale bus metai, o skiepo labiau reiktu pavasari bet... manau, kad skiepinsiu tik po 1 metu.
k@mylye
2011 02 15, 10:27
QUOTE(matuske @ 2011 02 09, 10:25) ir as suku galva: tik vasaros gale bus metai, o skiepo labiau reiktu pavasari bet... manau, kad skiepinsiu tik po 1 metu. na reiks dar pasikonsultuoti su savo gyd.
matuske
2011 02 15, 10:37
QUOTE(k@mylye @ 2011 02 15, 11:27) na reiks dar pasikonsultuoti su savo gyd. tik kad kelios gyd. tai ir kelios nuomones
Voveriukshte
2011 02 18, 13:22
Mes ir zadam skiepytis su vyru, o veliau ir dukryte skiepyti. Gyvenam mieste, bet i miska ir gamta megstame isvykti, ir neduok D tokia liga pasigauti....  per gyvenima esu pasigavusi ne viena erke, bet tfu tfu tfu nesusirgau, bet dabar manau, nereikia tam taupyti pinigeliu. Ypac tai supranti, kai atsiranda vaikelis
k@mylye
2011 02 19, 12:24
QUOTE(matuske @ 2011 02 09, 10:25) ir as suku galva: tik vasaros gale bus metai, o skiepo labiau reiktu pavasari bet... manau, kad skiepinsiu tik po 1 metu. pasikalbejau su gyd, tai sake jog siuo skiepu galima skiepyti bet kokio amziaus vaikus. Tai kazkaip apsisprendziau skiepyti.
AlfaBeta
2011 02 19, 14:12
QUOTE(k@mylye @ 2011 02 19, 14:24) pasikalbejau su gyd, tai sake jog siuo skiepu galima skiepyti bet kokio amziaus vaikus. Tai kazkaip apsisprendziau skiepyti.  Jei Jūs, prieš kalbėdamasi su gydytoja apie skiepijimą nuo EE, susipažintumėte bent su vakcinos nuo EE informacinio lapelio turiniu, tai gydytoja neturėtų šansų atsakyti taip, kaip atsakė. O gal ji ne visai taip atsakė, kaip Jūs parašėte? Gal ji nurodė tikslų amžių, o ne bet kokį? O tai galima pagalvoti, kad ir naujagimį paskiepytų. http://extranet.vvkt.lt/paieska/details.ph...anguage=lang_lt,, 4.1. Terapinės indikacijos Aktyvus vaikų nuo vienerių metų ir vyresnių imunizavimas nuo erkių pernešamo encefalito". ,,Dozavimas Vaikams nuo vienerių iki 11 metų skiriama ta pati dozė." Susipažinkite ir su kontraindikacijomis dėl visa ko. Nes tai Jūsų teisė. Gydytoja visko smulkiai nepapasakos kad ir dėl laiko stokos. Bet perskaityti juk galima.
k@mylye
2011 02 25, 16:04
QUOTE(AlfaBeta @ 2011 02 19, 14:12)  Jei Jūs, prieš kalbėdamasi su gydytoja apie skiepijimą nuo EE, susipažintumėte bent su vakcinos nuo EE informacinio lapelio turiniu, tai gydytoja neturėtų šansų atsakyti taip, kaip atsakė. O gal ji ne visai taip atsakė, kaip Jūs parašėte? Gal ji nurodė tikslų amžių, o ne bet kokį? O tai galima pagalvoti, kad ir naujagimį paskiepytų. http://extranet.vvkt.lt/paieska/details.ph...anguage=lang_lt,, 4.1. Terapinės indikacijos Aktyvus vaikų nuo vienerių metų ir vyresnių imunizavimas nuo erkių pernešamo encefalito". ,,Dozavimas Vaikams nuo vienerių iki 11 metų skiriama ta pati dozė." Susipažinkite ir su kontraindikacijomis dėl visa ko. Nes tai Jūsų teisė. Gydytoja visko smulkiai nepapasakos kad ir dėl laiko stokos. Bet perskaityti juk galima. kaip parasiau taip ir sake. Juk kalbama buvo konkreciai apie musu atveji. O ne apie kazkokius didesnius vaikus. Baisi man ta liga EE. Net bijau pagalvoti, kad kokia isisiurbtu ir perduotu infekcija. O siule mums skiepytis del to, ka dgyvenam netoli misko.
amelija28
2011 03 02, 00:32
Fuuu  paskaiciau, kad nuo metu tik galima, ir issigandau,....bet prisiminiau, jog jau buvo metinukas, bet dar labai sviezias, liko dar po viena v susivakcinuoti, o ar tikrai butina kas 5m kartoti, nes yra priestaringu pasisakymu.
Rimantė1
2011 03 07, 12:24
Sveikos Artėja vasara, tai aktualesnė erkių problema darosi. Skaitinėji forumus renkuosi info. Kiek girdėjau, užsikrečia ir pasiskiepinę, ypač nuo Laimo ligos Ar verta skiepintis tada aplamai? Vasaras leidžiam sodyboje- aktualu ir mums suaugusiems ir vaikams. Nėra pigu šiaip. Ačiū.
QUOTE(Rimantė1 @ 2011 03 07, 12:24) Kiek girdėjau, užsikrečia ir pasiskiepinę, ypač nuo Laimo ligos Ar verta skiepintis tada aplamai? Nuo Laimo ligos skiepų nėra. Skiepijama tik nuo erkinio encefalito. Tiesa, Laimo liga paprastai būna ne tokia agresyvi ir išgydoma antibiotikais. O va kokia bus encefalito eiga - čia jau tik iš kavos tirščių paburt galima. Gali būti ir labai riesta. Ir vaistų nuo to nėra  Kol kas ir pati vis dar svarstau dėl to skiepo. Kai vaikui erkę įsisiurbusią radau, baimės buvo žiauriai daug. Viskas baigėsi laimingai tą kartą. Bet dabar pasiskaitau, kad tas encefalito skiepas - irgi labi jau agresyvus... tai vis neapsisprendžiu...
Doviliuxxx
2011 03 14, 13:08
Skiepijom nuo 1 m. ir 3 men. ir kol kas aciu dievui-rami esu. Gyvenam beveik miske-uz tvoros miskas, tai jau 3 erkes turejo mano bernuzelis. Patikekit-bent jau rami bunu ja radus, nekalbant apie tai-kaip man jos nepatinka ir slykstu traukt...  Del Laimo ligos nebijau-mama persirgus buvo, tai maciau kas daros ir zinau, kad antibiotikais pagydoma, o va EE labai baisu buvo. Iki 1 metu saugojau labai, daktare skiepyt leido tik 1m.ir 3 men. O dabar ramu. Dabar laukiam 5 metu ir vel skiepysim.. Kas nesilanko miske, yra grynai miesto vaikai-gal ir neverta skiepyt (neziurint i tai, kad tu bacilu dabar ir miestuose pilna buna), bet visiem kitiem rekomenduoju tikrai... Gyvenu prie misko jau 5 metai, bet paciai buvo vos viena kart isisiurbus, o va vaikui-jau 3... bijau as ju, ir dziaugiuosi kad yra kazkokiu priemoniu nuo ju apsisaugot
šneider
2011 03 19, 13:18
Aš ir svarstau skiepyti savo vyresnėlį. Dabar jam jau beveik trys metai, labai aktyvus, o gyvenam netoli miško, vasarą į jį einam pasivaikščioti, o ir namų aplink ne per daugiausiai, sklypų apleistų, nešienaujamų aplink nemažai... Galvoju reikia skiepyt.
Vaikystėje turėjau pažystamą, kuriam buvo EE. Tai paraližavo vaikiną, turėjo mesti mokyklą. Du metus iš naujo vaikščiot mokėsi. Gerai kad viskas gerai jam baigės su ta liga. Dabar lyg jokių pasėkmių nebejaučia.
g-a-b-r-i-e-l-e
2011 03 19, 14:04
As vakar savo mergyte paskiepijau, jokio salutinio poveikio nejauteme  . Mums 2.5m, daznai bunam kaime, o dar papuolam i vidurio Lietuvos regiona, kur erkes agresyviausios, tai apsisprendziau is karto paskiepyti vaikus. Vyresneli 7metu irgi skiepysiu kita savaitele. Per LTV rode laida apie ee, tai baisi liga, o svarbiausia, kad nuo jos nera vaistu. Idomu tai, kad Latvijoje buvo didelis sergamumas EE, o kai zmones pradejo masiskai skiepytis, labai sumazejo sergamumas sia liga.
AlfaBeta
2011 03 19, 21:22
Aš dar kartelį pamąsčiau apie vaikų iki 7 metų sirgimą, kai įkanda EE infekuota erkė... Čia gi daugelis mamų savo samprotavimais dalinasi, kurie nepretenduoja būti teiginiais, o tik tiesos paieška. Todėl rašysiu daugiau klausimų, negu savo nuomonę. Taigi: 1. Dauguma vaikų iki 7 m., įkandus EE, nesuserga encefalitu, bet suserga ,,vasaros gripo" forma. Tik labai retai susergama meningitu. Ir, tikriausiai, tik todėl ir fiksuojami tie susirgimai, kad pasireiškia rimtesne forma. O vasaros gripas erkėms nepriskaičiuojamas. Ar ne todėl erkių sezono metu per mėn. gaunasi pora ar keli susirgimai EE amžiaus grupėjė iki 7 metų. Nežinau, ar tai galūtinai diagnozuojama pasireiškus meningitui, tada atlikus išsamesnius tyrimus.  O gal ir ,,vasaros gripo atveju daromi tyrimai ir nustatoma, kas sukėlė ligą? 2. Ar yra garantija, kad skiepytas nuo EE vaikas iki 7 m., įkandus erkei, vis dėlto nesusirgs ,,vasaros gripu"? Ar tokiu atveju bus pagalvota, kad tai dėl erkės? Ar bus teisingai diagnozuota? Kaip tai atsilieps sergamumo EE statistikai? Gal niekaip, kol koks meningitas nepasireikš. Bet vėlgi, ne encefalitas. Kita vertus, gal tikimasi, kad skiepytas nuo EE, nesusirgs meningitine forma Pasikartosiu. Jei kam saugiau, lai skiepijasi. Neturiu nuomonės, kiek ta vakcina naudinga ar žalinga. Nes nesiskiepijau ir kol kas neketinu ja skiepytis. Ir pažįstami mano nesiskiepijo. Gal ne ta amžiaus grupė, ne ten gyvenam, kad galvotume apie didesnę EE riziką.
skruzdeliukas77
2011 03 25, 13:10
Aš vyresnėlį skiepijau - man ramiau ant dūšios. Nors yra ir įvairių nuomonių, bet bent jau lengvesne forma sirgtų, jei jau užkluptų mus...
Kolkas nesiskiepijom nei vienas, bet vis dažniau apie tai pagalvoju  Juk visdėlto name gyvenam ir pievutę turim, tai gal ir reikėtų, nu nežinau, kaip čia bus
Nuotaikinga
2011 03 29, 21:58
Bent vienas padorus gydytojas kalba atviru tekstu: video įrašas
šneider
2011 04 02, 19:42
QUOTE(g-a-b-r-i-e-l-e @ 2011 03 19, 15:04) As vakar savo mergyte paskiepijau, jokio salutinio poveikio nejauteme  . Mums 2.5m, daznai bunam kaime, o dar papuolam i vidurio Lietuvos regiona, kur erkes agresyviausios, tai apsisprendziau is karto paskiepyti vaikus. Vyresneli 7metu irgi skiepysiu kita savaitele. Per LTV rode laida apie ee, tai baisi liga, o svarbiausia, kad nuo jos nera vaistu. Idomu tai, kad Latvijoje buvo didelis sergamumas EE, o kai zmones pradejo masiskai skiepytis, labai sumazejo sergamumas sia liga. Aš ir savo vyresnėlį paskiepyjau, taip pat jokio šalutinio poveikio nebuvo, tik labai išsigando pačio skiepo.
shajana
2011 04 05, 12:44
Sveikos mamytes, as cia naujoke. Kaip suprantu, jau siemet vistiek pavelavau su skiepu, taciau manau kad musu atveju net ir neleistu jo daryti, nes net privaloma pusantru metu skiepo dar nepadarem, nes serga mergyte atopiniu dermatitu. O mums jau 1,9 m. Man tik idomu, kodel homeopatai yra grieztai pries skiepus, ir gal kas zino kaip kitaip galima apsisaugoti nuo erkiu, kai ant odos nieko negali purksti, nes gali sualergizuoti. Gal yra kokiu specialiu priemoniu alergiskiems vaikams? Atsiprasau, tikriausiai to reiketu uzklausti kitoje temoje
ramintukas
2011 04 08, 08:55
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 03 29, 21:58) Bent vienas padorus gydytojas kalba atviru tekstu: video įrašasskiepai apie 19 min aciu, labai idomus video
QUOTE(shajana @ 2011 04 05, 14:44) Sveikos mamytes, as cia naujoke. Kaip suprantu, jau siemet vistiek pavelavau su skiepu, taciau manau kad musu atveju net ir neleistu jo daryti, nes net privaloma pusantru metu skiepo dar nepadarem, nes serga mergyte atopiniu dermatitu. O mums jau 1,9 m. Man tik idomu, kodel homeopatai yra grieztai pries skiepus, ir gal kas zino kaip kitaip galima apsisaugoti nuo erkiu, kai ant odos nieko negali purksti, nes gali sualergizuoti. Gal yra kokiu specialiu priemoniu alergiskiems vaikams? Atsiprasau, tikriausiai to reiketu uzklausti kitoje temoje  Labas su skiepu nepavelavot, mums dabar 1,6 bet privalomu 15 ir 18 men. dar nesam dare, nes kai tik reikejo eiti skiepitis sirgdavom, o paskui ir epidemija buvo gripo, tai nerizikavom. o dabar asitarem su mjusu pediatre ir ji pasake, kad geriau is pradziu padarom nuo ee skiepa, nes erkes darosi agresyvesnes ir ju daugeja, o paskui jau tuos privalomus, tad kita savaite kelniuosim skiepitis nuo ee.
kristule666
2011 04 27, 08:27
Tik pradedu skaityti komentarus apie skiepus ir susinervinu. Gyvūnų bandos instinktas, mados reikalas.Nenori niekas galvoti, daro taip kaip visi.NA nusisauti ir tiek.
Viena gydytoja, labai besidominti šiais skiepais, pakomentavo taip: "Aš rekomenduočiau neskiepyti net iki trejų metų. Esu skaičiusi infektologų mokslininkų tyrimų išvadas, kad erkiniu encefalitu vaikai iki septynerių metų neserga...<...> bet naujausi tyrimai skatina neskubėti ir palaukti bent jau trejų metų."
skirmantenet
2011 04 27, 20:30
QUOTE(Eureka @ 2011 04 27, 01:58) Viena gydytoja, labai besidominti šiais skiepais, pakomentavo taip: "Aš rekomenduočiau neskiepyti net iki trejų metų. Esu skaičiusi infektologų mokslininkų tyrimų išvadas, kad erkiniu encefalitu vaikai iki septynerių metų neserga...<...> bet naujausi tyrimai skatina neskubėti ir palaukti bent jau trejų metų." Vaikai nemaži, bet ir bijau neskiepyt, ir bijau skiepyt...
gretute14
2011 04 28, 07:57
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 03 29, 22:58) Bent vienas padorus gydytojas kalba atviru tekstu: video įrašas tikra tiesa,geras video ,skaiciau gera knyga,''jusu kunas šaukiasi vandens'' , naturalus budas apsisaugoti nuo ligu bei atgauti gera sveikata.rekomenduoju.
Persikraustem i nuosava nama, aplink miskas, kalnai, pievos. Siryt vaikas atbega ir atnesa pirsciukuose man kazka, sako, kad rado ant kojos - o ten erke  isisiurbti nespejo, bet malonumas menkas. Vakar as pati radau, ant rubu. Skiepysis vyras ir vaikas vyresnis, jam jau virs truju metu, o mes su maziuku dar lauksim, nes pati as maitinu, o maziukui nera net metuku. Anksciau 3 metu skiepyti nesiruosiu. Taip, skiepai pavojinga, nepakankamai istirta, bet taip su dauguma medikamentu. Bet ar matete kada zmogu susirgusi erkiniu encifalitu ir ligos pasekmes? Ir jei tik yra budas to daugiau ar maziau to isvengti, as juo butinai pasinaudosiu.
grazina37
2011 04 29, 07:34
QUOTE(PUCA @ 2011 04 29, 07:19) Persikraustem i nuosava nama, aplink miskas, kalnai, pievos. Siryt vaikas atbega ir atnesa pirsciukuose man kazka, sako, kad rado ant kojos - o ten erke  isisiurbti nespejo, bet malonumas menkas. Vakar as pati radau, ant rubu. Skiepysis vyras ir vaikas vyresnis, jam jau virs truju metu, o mes su maziuku dar lauksim, nes pati as maitinu, o maziukui nera net metuku. Anksciau 3 metu skiepyti nesiruosiu. Taip, skiepai pavojinga, nepakankamai istirta, bet taip su dauguma medikamentu. Bet ar matete kada zmogu susirgusi erkiniu encifalitu ir ligos pasekmes? Ir jei tik yra budas to daugiau ar maziau to isvengti, as juo butinai pasinaudosiu. be skiepu nezinau kaip gali apsisaugoti,nes jas is lauko ant rubu parsinesame o liga tikrai baisi,vieniems pavyksta visiskai pasveikti,kitiems lieka sveikatos sutrikimai,koordinacijos sutrikimai ,galvos skausmai ir netgi paralyzius,kaimyne erke pasigavo sode ,ligonineje gulejo 3 savaites,po to reabilitacija,visiskai atsigavo po geru metu,as sirgau virusiniu encefalitu ,po sunkios ir komplikuotos ligos likau su negalia  ,galbut erkinis sekmingiau isgydomas,bet visa ligos eiga ir simptomai tie patys
neiruke
2011 05 05, 10:00
QUOTE(Salsa @ 2011 03 07, 13:38) Nuo Laimo ligos skiepų nėra. Skiepijama tik nuo erkinio encefalito. Tiesa, Laimo liga paprastai būna ne tokia agresyvi ir išgydoma antibiotikais. O va kokia bus encefalito eiga - čia jau tik iš kavos tirščių paburt galima. Gali būti ir labai riesta. Ir vaistų nuo to nėra  Kol kas ir pati vis dar svarstau dėl to skiepo. Kai vaikui erkę įsisiurbusią radau, baimės buvo žiauriai daug. Viskas baigėsi laimingai tą kartą. Bet dabar pasiskaitau, kad tas encefalito skiepas - irgi labi jau agresyvus... tai vis neapsisprendžiu... o jus nesumaisete laimo liga su encefalitu? nes kiek domejausi tai teisingai sakete kad nuo laimo ligos skiepu nera, bet ji ir yra baisiausia, nuo jos nera skiepu, ji nepagydoma, o tik vaistais nuslopinama ir sergama visa gyvenima. o skiepas nuo erkinio encefalito , nuo kurio vaistai ir yra . yra atveju paskiepyji ir vistiek suserga EE. tai nebent patiems tevams psichologiskai tas ramina kad va paskiepyjau ir ramu, bet tikimybe tai istikruju tokia pati islieka. pati norejau sito skiepo visai seimai, bet pradejau dometis kad nelabai ka issprendzia tas skiepas. jei skiepas tikrai neleistu susirgti nei Laimo liga,nei EE, tai skiepyciau kad ir kiek tektu pakloti pinigeliu, bet siandien dienai to nera
Jaunutia
2011 05 05, 20:02
QUOTE(neiruke @ 2011 05 05, 11:00) o jus nesumaisete laimo liga su encefalitu? nes kiek domejausi tai teisingai sakete kad nuo laimo ligos skiepu nera, bet ji ir yra baisiausia, nuo jos nera skiepu, ji nepagydoma, o tik vaistais nuslopinama ir sergama visa gyvenima. o skiepas nuo erkinio encefalito , nuo kurio vaistai ir yra . yra atveju paskiepyji ir vistiek suserga EE. tai nebent patiems tevams psichologiskai tas ramina kad va paskiepyjau ir ramu, bet tikimybe tai istikruju tokia pati islieka. pati norejau sito skiepo visai seimai, bet pradejau dometis kad nelabai ka issprendzia tas skiepas. jei skiepas tikrai neleistu susirgti nei Laimo liga,nei EE, tai skiepyciau kad ir kiek tektu pakloti pinigeliu, bet siandien dienai to nera  Laimo liga yra pagydoma antibiotikais. ir tikrai jos nesergi visa gyvenima. o apsikretus EE gali likti invalidas tiek fiziskai, tiek protiskai visa gyvenima. aisku cia jau yra baisiausia komplikacija.
Dziurgita:)
2011 05 09, 14:16
QUOTE(neiruke @ 2011 05 05, 11:00) o jus nesumaisete laimo liga su encefalitu? nes kiek domejausi tai teisingai sakete kad nuo laimo ligos skiepu nera, bet ji ir yra baisiausia, nuo jos nera skiepu, ji nepagydoma, o tik vaistais nuslopinama ir sergama visa gyvenima. o skiepas nuo erkinio encefalito , nuo kurio vaistai ir yra . yra atveju paskiepyji ir vistiek suserga EE. tai nebent patiems tevams psichologiskai tas ramina kad va paskiepyjau ir ramu, bet tikimybe tai istikruju tokia pati islieka. pati norejau sito skiepo visai seimai, bet pradejau dometis kad nelabai ka issprendzia tas skiepas. jei skiepas tikrai neleistu susirgti nei Laimo liga,nei EE, tai skiepyciau kad ir kiek tektu pakloti pinigeliu, bet siandien dienai to nera  laimo liga yra pagydoma
VIP_MAMA
2011 05 11, 18:10
QUOTE(neiruke @ 2011 05 05, 11:00) o jus nesumaisete laimo liga su encefalitu? nes kiek domejausi tai teisingai sakete kad nuo laimo ligos skiepu nera, bet ji ir yra baisiausia, nuo jos nera skiepu, ji nepagydoma, o tik vaistais nuslopinama ir sergama visa gyvenima. o skiepas nuo erkinio encefalito , nuo kurio vaistai ir yra . yra atveju paskiepyji ir vistiek suserga EE. tai nebent patiems tevams psichologiskai tas ramina kad va paskiepyjau ir ramu, bet tikimybe tai istikruju tokia pati islieka. pati norejau sito skiepo visai seimai, bet pradejau dometis kad nelabai ka issprendzia tas skiepas. jei skiepas tikrai neleistu susirgti nei Laimo liga,nei EE, tai skiepyciau kad ir kiek tektu pakloti pinigeliu, bet siandien dienai to nera  kaip gi jus domites jei jus viska sumaisete  viskas atvirksciai,Laimo liga yra pagydoma antibiotikais. Mano brolio uosviene kas metus serga ja,nes jie gyvena nuosavam name miske,tai nuolat pasigauna ir suserga,pageria antibus ir pasveiksta.O stai nuo erkinio encfl nera vaistu,cia jau kaip susitvarkys imunitetas.As vyresneli skiepyjau,dab zadu ir maziuka.Sian radau pas vyresneli erke isisiurbusia,is darzelio pasiemiau,nuemiau svarkeli o ten milimetro dydzio mazulele erkute,vos iziurima bet jau isisegus
Jaunutia
2011 05 11, 19:07
QUOTE(VIP_MAMA @ 2011 05 11, 19:10) eina sau, as jauciu net nepastebeciau
ilgaplauke10
2011 05 12, 11:19
Maniškiai abu paskiepyti nuo erkinio ancefalito, geriau skiepas, nei tokia rizika
Sviesioji
2011 05 12, 18:26
QUOTE(ilgaplauke10 @ 2011 05 12, 12:19) Maniškiai abu paskiepyti nuo erkinio ancefalito, geriau skiepas, nei tokia rizika  Ka tik pasisakiau kitoje temoje, tai ziuriu, tas pats nikas... Va taip ir pasibaigia skiepu zala antibiotikais...ilgais biliuteniais...
Undulata
2011 05 13, 12:52
Sveikos, mamytes.
Gal pasirodysiu kvaila, bet.. labai ilgai galvojau del skiepu savo 2-metu dukteriai.. skaiciau foruma, ir tokie gal ir kvaili klausimai kilo: Kas zino, kokia rizika, kad vaikui ikas infekuota erke? Ypac, jei vaikas iseina pasivaiksciuoti i tokias vietas, kur viskas yra priziureta (t.y. zole apkarpyta, nera kelmu ir t.t.)?
Ar ne bus tos erkemis sukeltos ligos - farmacininku ispustas burbulas? Juk skiepai yra mokami, ir ju reikia triju, o ne vieno...
QUOTE(Undulata @ 2011 05 13, 12:52) Kas zino, kokia rizika, kad vaikui ikas infekuota erke? Ypac, jei vaikas iseina pasivaiksciuoti i tokias vietas, kur viskas yra priziureta (t.y. zole apkarpyta, nera kelmu ir t.t.)?
Na, riziką pamatuoti gana sunku. Juolab kad ji nuo daugelio aplinkybių priklauso. Kiek teko skaityti, pernai registruota kiek daugiau nei 600 susirgimų erkiniu encefalitu. Tai jei jau taip statistiškai - reiktų šitą skaičių dalinti iš Lietuvos gyventojų skaičiaus, ar ką... Bet, savaime suprantama, tai bus netikslu. Vien tai, kad vaikas vaikščios kur prižiūrėta, rizikos visiškai nepanaikins. Bet ženkliai ją sumažins. Nors, va, mano bičiulei erkė įsisiurbė miesto centre, per šventę - sakė, prisimena, kaip eidama koja per gėlyną perbraukė... tąkart ji susirgo Laimo liga. Taigi net ir tvarkinga kiemo žolytė visiškai neapdraus. Na, bet pasaugot ir stebėt tokio amžiaus vaiką dar galima. Rizika priklauso ir nuo regiono - vienose LT teritorijose infekuotų erkių daugiau, kitose - mažiau. Aš pati jau antrus metus pasiryžtu skiepyt, bet... antrus metus vis užklumpa vaiką slogų-kosulių periodas. Jei ir šiemet jis į birželio antrą pusę nusitęs - jau kaip ir nebeapsimokės šiam sezonui skiepyti... tai drebėsiu ir toliau
Sviesioji
2011 05 13, 19:03
QUOTE(Salsa @ 2011 05 13, 14:04) tąkart ji susirgo Laimo liga.
Pagydoma, skaityti cia: http://forum.1796kotok.com/viewtopic.php?p...62647404aeb625b
QUOTE(Sviesioji @ 2011 05 13, 19:03) Tai aš žinau, kad Laimo liga pagydoma. Tik pateikiau pavyzdį, kad žmogui įsisiurbė erkė ir užsikrėtė viena iš jų platinamų ligų net ir nevaikščiodama po mišką ar pievas. Deja, tai bičiulei ir ši liga baigėsi liūdnai - kai erkė įsisiurbė, jai buvo pati nėštumo pradžia. Vėliau įvyko persileidimas. Gydytojai labiausiai tikėtina priežastimi kaip tik ir įvardijo tą lemtingą užkrėstą erkę ir ligą
Sviesioji
2011 05 13, 21:09
QUOTE(Salsa @ 2011 05 13, 20:30) Tai aš žinau, kad Laimo liga pagydoma. Tik pateikiau pavyzdį, kad žmogui įsisiurbė erkė ir užsikrėtė viena iš jų platinamų ligų net ir nevaikščiodama po mišką ar pievas. Deja, tai bičiulei ir ši liga baigėsi liūdnai - kai erkė įsisiurbė, jai buvo pati nėštumo pradžia. Vėliau įvyko persileidimas. Gydytojai labiausiai tikėtina priežastimi kaip tik ir įvardijo tą lemtingą užkrėstą erkę ir ligą  Encefalitas gydomas lygiai taip pat, kaip ir Laimas (nuoroda daviau). Ir nestumas cia ne prie ko. Nesciosios irgi gydomos. Esme tik tame, kad Lietuvoje nera paplites klasikines homeopatijos metodas. TAciau homeopatinius vaistus tikrai gamina pagal kliento pageidavimus. Ir aplamai, oficialioje medicinoje kruva "negydomu" ir "nediagnozuojamu" ligu. Kas skatina pasiula visokiu netinkamu prevencijos metodu, tipo skiepai.
neiruke
2011 05 13, 21:43
QUOTE(Sviesioji @ 2011 05 13, 22:09) ... TAciau homeopatinius vaistus tikrai gamina pagal kliento pageidavimus. Ir aplamai, oficialioje medicinoje kruva "negydomu" ir "nediagnozuojamu" ligu. Kas skatina pasiula visokiu netinkamu prevencijos metodu, tipo skiepai.
 SUPER PASAKYMAS
Liutukeee
2011 05 13, 22:22
QUOTE(Salsa @ 2011 05 13, 14:04) Na, riziką pamatuoti gana sunku. Juolab kad ji nuo daugelio aplinkybių priklauso. Kiek teko skaityti, pernai registruota kiek daugiau nei 600 susirgimų erkiniu encefalitu. Tai jei jau taip statistiškai - reiktų šitą skaičių dalinti iš Lietuvos gyventojų skaičiaus, ar ką... Bet, savaime suprantama, tai bus netikslu. Aš pati jau antrus metus pasiryžtu skiepyt, bet... antrus metus vis užklumpa vaiką slogų-kosulių periodas. Jei ir šiemet jis į birželio antrą pusę nusitęs - jau kaip ir nebeapsimokės šiam sezonui skiepyti... tai drebėsiu ir toliau  Tai uzregistruoja tik sunkesnius atvejus.O kiek dar perserga vadinamu"vasarinu gripu",juk tai dazniausiai buna erkinis encefalitas,bet jei sergama ne itin sunkiai-tai niekas ir netiria. O tai kodel neskiepijat rudeni?  Juk galima rudeni suskiepyt.Skiepas vasara jau kaip ir ekstrinis atvejis.Nors vat ir pati dar niekaip neapsisprendziu ar skiepyt 2m.dukryte.O ir pati mastau pasiskiepyt,nes vis nepasiskiepydavau,nes arba  budavau arba krutimi maitinau.Bet zadam ryt vaziuot skiepytis,norejau pasinaudot akcija ir pigiau pasiskiepyt po 2skiepus geguzes men.,tik,kad vis sirguliavom. O siaip tai erkiu jau ir mieste pilna,ypac vaiku darzeliuose  ,jau ne vienas pazistamu vaikas grizo is darzelio su erke.  Kazkaip tu didziuju tikru erkiu gal ir nedaug,bet vystymosi stadijos(nimfu)pilna.O tokias ir pastebet sunku,mazytes labai,bet klygiai tokiaspat ligas perduoda kaip ir suaugusios.
QUOTE(Liutukeee @ 2011 05 13, 22:22) O tai kodel neskiepijat rudeni?  Juk galima rudeni suskiepyt.Skiepas vasara jau kaip ir ekstrinis atvejis. Rudenį vis atidedu pavasariui - vaikas dar didesnis bus, vis geriau, nei mažesnis. Iki pat vasaros kontaktų su žolėm ir miškais nelabai turim. Vasarai skiepo neatidėlioju - vis planuoju skiepyt kovo mėnesį. Ir, va, antrus metus nuo pat kovo iki birželio - arba sloguoja, arba kosti, arba angina, arba ką tik pasveikęs, kai norisi dar kokią savaitėlę luktelėt, kad jau taip sveikai ir įsitvirtintų. O po tos savaitėlės - bac, ir vėl gerklė raudona  Tai užtai birželis - mano galutinis terminas tų metų sezonui, kai dar verta pasiskiepyt. Jei neišeina - vėl lauksim kito pavasario... O dėl homeopatija gydomo encefalito, ypač dar lygiai taip pat, kaip Laimo ligos, kai iš esmės abu susirgimai yra skirtingi, tai kol kas vertinu skeptiškai. Juolab kad ir mano žažįstama gydytoja, besidominti homeopatija (nors šiaip jos medicininė specializacija visai kita) pati encefalito ir erkių baidosi labiausiai, stengiasi visom įmanomom priemonėm saugotis ir tikina, kad vaistų nėra... Tiesa, ir prieš skiepus ji nusiteikusi kategoriškai, tad pati nesiskiepija ir šeimos nariams neleidžia...
Sviesioji
2011 05 14, 13:20
QUOTE(Salsa @ 2011 05 14, 11:33) Juolab kad ir mano žažįstama gydytoja, besidominti homeopatija (nors šiaip jos medicininė specializacija visai kita) pati encefalito ir erkių baidosi labiausiai, stengiasi visom įmanomom priemonėm saugotis ir tikina, kad vaistų nėra... Tiesa, ir prieš skiepus ji nusiteikusi kategoriškai, tad pati nesiskiepija ir šeimos nariams neleidžia... As kalbu tik apie klasikine homeopatija, o taip pat man asmeniskai patinkancia jos atsaka izopatija. Visos kitos homeopatijos atsakos nera tokios veiksmingos, specialistai silpni ir neverti demesio.
CarpeDiem
2011 05 23, 17:04
Sian paskiepyjom suneli 4metu. Pries dvi dienas isisiurke ta "zaraza", rankos, kojos drebejo, kol istraukem. Db gyvenu, kaip ant adatu. Po menesiu tikrinsim krauja (taip pasake mums). O sian tik pasiskiepijom, antra doze po menesio, trecia po metu. Siam sezonui nebusim apsaugoti, bet kitam turetumem. Zadu ir as pasiskiepyti, kas cia belieka, kai aplink, ten savam kieme ju pasigauti lengvai galima.
Liutukeee
2011 05 23, 18:09
QUOTE(Salsa @ 2011 05 14, 11:33) Rudenį vis atidedu pavasariui - vaikas dar didesnis bus, vis geriau, nei mažesnis. Iki pat vasaros kontaktų su žolėm ir miškais nelabai turim. Vasarai skiepo neatidėlioju - vis planuoju skiepyt kovo mėnesį. Ir, va, antrus metus nuo pat kovo iki birželio - arba sloguoja, arba kosti, arba angina, arba ką tik pasveikęs, kai norisi dar kokią savaitėlę luktelėt, kad jau taip sveikai ir įsitvirtintų. O po tos savaitėlės - bac, ir vėl gerklė raudona  Tai užtai birželis - mano galutinis terminas tų metų sezonui, kai dar verta pasiskiepyt. Jei neišeina - vėl lauksim kito pavasario... Na taip,o ir brangu labai.Mes ir vis atideliojom(nors vyresnelis tai paskiepytas pries 2m.).Bet vat siandien as su vyru pasiskiepijau.Liko mazoji(2m.),nes sirgo,nors jau sveiksta.ENDEMIKE sake,kad su sloga galima skiepyt.Paklausiu ryt pediatres(nes eisim),vistiek vesim skiepyt artimiausiu metu.Nes savaitgali,kad ir trumpam praejom pro miskeli,bet paskui vistiek keleta erkiu nimfu(super mazyciu)aptikom ant savo kunu.Tikiuosi visas nurinkom.Bet jei tokia isisiurbtu-tai ko gero galim ir nepastebet.
Mes gyvename sode ir pas mus labai gausiai tu erkiu, tiesiog per zolyte perejes gali is kart pasigauti. Paskiepijom ir abu vaikus ir mes su vyru patys pasiskiepijom. Tiesiog ant sirdies ramiau, kad turim "apsauga" nuo baisios ligos  Siaip vaikui turi sueit metai ir trys menesiai, kad butu galima skiepyt, po to po menesiuko bei po metu pakartoja ir tada kas tris metus reik kartot. Kaina palygint nemaza - apie 100Lt, bet vis geriau nei susirgti. o po skiepo kazkokiu pasaliniu reiskiniu vaikam nepastebejau, tik kad skaudejo rankute kelias dienas (man paciai po pirmo skiepo taip skaudejo ta vieta, kad rankos negalejau pakelt, bet po antro skiepo jau nieko nejauciau...) Gal kas gali suteik info? Vakar suzinojau, kad laukiuos, neplanuotai... O mazdaug pastojimo metu gavau antra planini skiepa nuo erkinio encefalito... Dabar drebu - ar tam mazam kleckiukui negalejo sis skiepas pakenkti. Kas zinot ar esat susidurusios su tokia situacija - buciau labai dekinga, jei pasidalintumet savo ziniomis.
|
|