Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: skiepai nuo erkinio encefalito
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
mėnulis
Del vieninteles sios ligos baisu....Vaikui nemanau, kad iki 7 m. reiketu...Suaugusiajama - galbut. Gaila, valstybe nekompensuoja. O gal jau kas pasikeite g.gif
Papildyta:
QUOTE(CarpeDiem @ 2011 05 23, 18:04)
Sian paskiepyjom suneli 4metu. Pries dvi dienas isisiurke ta "zaraza",  rankos, kojos drebejo, kol istraukem. Db gyvenu, kaip ant adatu. Po menesiu tikrinsim krauja (taip pasake mums). O sian tik pasiskiepijom, antra doze po menesio, trecia po metu. Siam sezonui nebusim apsaugoti, bet kitam turetumem. Zadu ir as pasiskiepyti, kas cia belieka, kai aplink, ten savam kieme ju pasigauti lengvai galima. verysad.gif
*

Uoj, nu baikit doh.gif
Vaikai iki 7 m nuo encefalito pasveiksta labai lengvai. Suserga vienetai. jei sirgo erke, negarantuoja, kad liga perdave. Ta vaju sukelia tie, kas siuos skiepus pardavineja ir uzsiima zmoniu ir mamu ypac gazdinimu. Reiktu daugiau apie sia liga pasidometi, suaugusiesiems gal ir verta butu g.gif g.gif g.gif Bet didelis klaustukas. g.gif
CarpeDiem
QUOTE(mėnulis @ 2011 05 24, 18:17)
Del vieninteles sios ligos baisu....Vaikui nemanau, kad iki 7 m. reiketu...Suaugusiajama - galbut. Gaila, valstybe nekompensuoja. O gal jau kas pasikeite  g.gif
Papildyta:

Uoj, nu baikit  doh.gif
Vaikai iki 7 m nuo encefalito pasveiksta labai lengvai. Suserga vienetai. jei sirgo erke, negarantuoja, kad liga perdave. Ta vaju sukelia tie, kas siuos skiepus pardavineja ir uzsiima zmoniu ir mamu ypac gazdinimu. Reiktu daugiau apie sia liga pasidometi, suaugusiesiems gal ir verta butu  g.gif  g.gif  g.gif Bet didelis klaustukas. g.gif
*

Viskas aisku! Nebuvau domejusi del to.. jei buciau pasiskaiciusi daugiau info, gal ir neskiepyciau.. bet jau viena doze gavom, reikia pabaigti gi.. Vaje!!! Bet, kokie tie ENDEMIKAI yra.. nieko nepasake, kad vaikai neserga encefalitu. Vaikas verke, bijojo.. galetu gi pasakyti, kad nebutina skiepyti ir pan.... Brrrr..pykta. Ir isvis si klinika pasirode lb nemaloni, viena sako viena, kita ateina kita. O telefonu kol snekejau dar kita pasakoja.
bevardė
Vaikai iki 7 metų irgi užsikrečia nuo erkės, tik jie perserga lengviau, nors irgi po ligos lieka ilgam laikui greitesnis pervargimas, galvos skausmas, svaigimas, mieguistumas. Daug kas priklauso ir nuo pačio vaiko organizmo, bei jo lėtinių ar autoimuninių ligų.
Saviškių vaikų dar neskiepijau, nežinau ar pasiryšiu. Pati esu gavus jau vieną revakcinaciją (kai skiepija praėjus 3-5 metam po pirmų trijų vakcinavimų) ir nuo tos revakcinacijos jau praėjo 3 metai, jei ne 4, nebepamenu. Bet va po tos revakcinacijos karts nuo karto durio vietoje jaučiau keistą skausmą, maudimą, na tarsi būtų dieną po skiepų. mane tas skausmas tikrai gasdino, nes pati nežinau kokios reakcijos tą skausmą sukėlė, jis kartojosi kokius du metus. Todėl dabar net ir bijau skiepytis. Aišku ne todėl kad bijau jog vėl skaudės, tai menkniekis, o todėl kad nežiania kokia to skausmo priežastis, ir kaip vakcina veikia mano organizmą. Plius pati esu labai alergiška, ir po vakcinacijos alergija labai suūmėdavo.
mėnulis
QUOTE(CarpeDiem @ 2011 05 25, 22:42)
Viskas aisku! Nebuvau domejusi del to.. jei buciau pasiskaiciusi daugiau info, gal ir neskiepyciau.. bet jau viena doze gavom, reikia pabaigti gi.. Vaje!!! Bet, kokie tie ENDEMIKAI yra.. nieko nepasake, kad vaikai neserga encefalitu. Vaikas verke, bijojo.. galetu gi pasakyti, kad nebutina skiepyti ir pan.... Brrrr..pykta. Ir isvis si klinika pasirode lb nemaloni, viena sako viena, kita ateina kita. O telefonu kol snekejau dar kita pasakoja.
*

Taip...Man baisu ir slykstu, kad visi is musu, paciu jautriausiuju, mamu baimiu daro versla...ir del sito ir del kitu skiepu, kazin kiek jie butini. antra vaika skiepydama atsirinkinejau...dabar galvojau, o gal reikejo visai neskiepyti...
sena pažįstama
QUOTE(CarpeDiem @ 2011 05 25, 22:42)
nieko nepasake, kad vaikai neserga encefalitu.
*

Serga vaikai tuo erkiniu encefalitu, ir dar kaip. Galit pasieiskoti statistika, kiek pernai vaiku gulejo ligoninej su tuo erkiniu. unsure.gif
Galit nebeieskoti, sutaupiau laiko: pernai erkiniu sirgo apie 600 zmoniu, 10 procentu(vadinasi apie 60) sudare vaikai iki 7 metu.
žydrynė
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 05 26, 10:22)
Serga vaikai tuo erkiniu encefalitu, ir dar kaip. Galit pasieiskoti statistika, kiek pernai vaiku gulejo ligoninej su tuo erkiniu. unsure.gif
Galit nebeieskoti, sutaupiau laiko: pernai erkiniu sirgo apie 600 zmoniu, 10 procentu(vadinasi apie 60) sudare vaikai iki 7 metu.
*

Ir įdomu,kiek iš tų vaikų sirgo su komplikacijom ar pasekmėm visam gyvenimui?Nes vaikam tai nebūdinga
mėnulis
QUOTE(žydrynė @ 2011 05 26, 10:38)
Ir įdomu,kiek iš tų vaikų sirgo su komplikacijom ar pasekmėm visam gyvenimui?Nes vaikam tai nebūdinga
*

medikai rekomenduoja vaikus skiepyti nuo 7 m. saziningi.
CarpeDiem
*

Ir man smalsu.. ar buna pasiekmes?Kokie statistiniai skaiciai? Ar cia tik lengva encefalito forma, taip vadinama "vasaros gripu".
Po menesio vaziuosim darytis antra skiepa i Endemika reikes paklausti kaip jie paaiskins si teigini.
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2011 05 26, 08:48)
Vaikai iki 7 metų irgi užsikrečia nuo erkės, tik jie perserga lengviau, nors irgi po ligos lieka ilgam laikui greitesnis pervargimas, galvos skausmas, svaigimas, mieguistumas. Daug kas priklauso ir nuo pačio vaiko organizmo, bei jo lėtinių ar autoimuninių ligų.
Saviškių vaikų dar neskiepijau, nežinau ar pasiryšiu. Pati esu gavus jau vieną revakcinaciją (kai skiepija praėjus 3-5 metam po pirmų trijų vakcinavimų) ir nuo tos revakcinacijos jau praėjo 3 metai, jei ne 4, nebepamenu. Bet va po tos revakcinacijos karts nuo karto durio vietoje jaučiau keistą skausmą, maudimą, na tarsi būtų dieną po skiepų. mane tas skausmas tikrai gasdino, nes pati nežinau kokios reakcijos tą skausmą sukėlė, jis kartojosi kokius du metus. Todėl dabar net ir bijau skiepytis. Aišku ne todėl kad bijau jog vėl skaudės, tai menkniekis, o todėl kad nežiania kokia to skausmo priežastis, ir kaip vakcina veikia mano organizmą. Plius pati esu labai alergiška, ir po vakcinacijos alergija labai suūmėdavo.
*

Vaje!!! ohmy.gif unsure.gif
Gal yra daugiau pasiskiepijusiu, idomu, ar yra dar kam tokie negalavimai po skiepu? unsure.gif
jancikas

as kiek kalbejau su infekcinio gydytojais, tai sake kad vaika skiepija nuo metuku ir as esu pasirengus skiepyt. Macius ne viena encefalito atveji - geriau nematyti, patarciau skiepyti
deividaite
Pirmiausia paskiepijom vaikus, o šnd patys su vyru gavom po antrą skiepą...

Gyvenam prie miško, bet ir jo nereikia, mano mamai pernai įsisegė vaikštant kieme- žole, o dukrytei buvo įsisegus į bambą 2 metukų, žaidžiant smėlio dėžėje, o dar nebuvo skiepyta...labai išsigandau, už vaiko ir į ligoninę variau, kad ištrauktų doh.gif bijau aš tų erkių žiauriai, tad geriau apsisaugoti, jei yra galimybė..

Man po 1 skiepo skaudeno ranką, bet tik tą dieną, šnd lygtais nieko...vyrui visai jokių požymių... 4u.gif
Taki
*

sveikos, mamos,

neturiu nuomones del skiepu. taciau nereikia guostis menamom ziniom , jog vaikai neserga ir lengvai pernesa.
Mano dukra susirgo encefalitu budama 4 metuku. Beje, virusiniu, be erkes ikandimo. Tai vyko 1992 metais. Kol nustate diagnoze...nes buvo dar retenybe ta liga, galvojom vaikas mirs. Gydytojai suprato tik ,kada ja pradejo paralyziuoti ir dingo kalba. Zodziu, net prisiminimai kelia siauba..
Liekamieji reiskiniai tikrai lieka, neabejokit. Vaikai perserga lengveliau, bet...liko raumenu kontraktura, greitai pavargsta, siek tiek sutraukti ranku mazieji pirsteliai, koju pedos kazkaip susuktos. O vaikysteje begiojimas kartu su kitais vaikais( dabar jau nebereikia, jei nenori)issaukdavo tik patycias dukros adresu..
Aisku, dziaugiames, jog isvis neliko invalide.
Tai tiek mano patirties...
žydrynė
QUOTE(Taki @ 2011 05 31, 09:35)
sveikos, mamos,

neturiu nuomones del skiepu. taciau nereikia guostis menamom ziniom , jog vaikai neserga ir lengvai pernesa.
Mano dukra susirgo encefalitu budama 4 metuku. Beje, virusiniu, be erkes ikandimo. Tai vyko 1992 metais. Kol nustate diagnoze...nes buvo dar retenybe ta liga, galvojom vaikas mirs. Gydytojai suprato tik ,kada ja pradejo paralyziuoti ir dingo kalba. Zodziu, net prisiminimai kelia siauba..
Liekamieji reiskiniai tikrai lieka, neabejokit. Vaikai perserga lengveliau, bet...liko raumenu kontraktura, greitai pavargsta, siek tiek sutraukti ranku mazieji pirsteliai, koju pedos kazkaip susuktos. O vaikysteje begiojimas kartu su kitais vaikais( dabar jau nebereikia, jei nenori)issaukdavo tik patycias dukros adresu..
Aisku, dziaugiames, jog isvis neliko invalide.
Tai tiek mano patirties...
*

Jūsų dukrytė gi sirgo ne erkiniu encefalitu,o šiaip tai aišku serga vaikai ir virusiniu meningitu,ir encefalitu
Liutukeee
O mes dukryte paskiepijom penktadienio vakare,o sestadienio vakare [pakilo temperatura ir istisai griebesi uz galvos ir reke,kad galva skauda(jai dar nera 2,5m.).Nezinau,is pradziu net buvau pamirsusi apie skiepa,bet paskui visko prisigalvojau.Sakau gal nuo skiepo.Ar gali buti,kad po paros pasireiskia?Ir dabar dar su temperatura.Bet jau ne 39.Bet jau nebesiskundzia galvytes skausmu,truputi sloguot pradejo,bet daugiau nieko.
Mes su vyru pries savaite skiepijomes-tai tik keleta dienu ranka durio vietoj skaudejo.Nors vyrui po paros pradejo gerkle skaudet,irgi bande skiepui pripaisyt,bet sakau nesamone. g.gif
dange
QUOTE(Liutukeee @ 2011 05 31, 20:45)
O mes dukryte paskiepijom penktadienio vakare,o sestadienio vakare [pakilo temperatura ir istisai griebesi uz galvos ir reke,kad galva skauda(jai dar nera 2,5m.).Nezinau,is pradziu net buvau pamirsusi apie skiepa,bet paskui visko prisigalvojau.Sakau gal nuo skiepo.Ar gali buti,kad po paros pasireiskia?Ir dabar dar su temperatura.Bet jau ne 39.Bet jau nebesiskundzia galvytes skausmu,truputi sloguot pradejo,bet daugiau nieko.
Mes su vyru pries savaite skiepijomes-tai tik keleta dienu ranka durio vietoj skaudejo.Nors vyrui po paros pradejo gerkle skaudet,irgi bande skiepui pripaisyt,bet sakau nesamone. g.gif
*

Gali.
Liutukeee
QUOTE(dange @ 2011 06 01, 09:32)
Gali.
*

Tai tada reik tiketis,kad po antro skiepo dar blogiau bus? g.gif
jurgitaz
QUOTE(Liutukeee @ 2011 06 01, 08:37)
*

Mano vyrą po antro skiepo i Santariskių priėmimą šeimos daktarė nusiuntė - taip buvo viskas blogai. O po pirmo - visai nieko blogo nepasireiškė.
dange
QUOTE(Liutukeee @ 2011 06 01, 09:37)
*

Sunku prognozuoti. Karščiavimas po šios vakcinos gana įprastas, o štai stiprūs galvos skausmai tikrai neramina.Siūlyčiau dar kartą persvarstyti , ar erkinio encefalito rizika tikrai didelė ir vakcinavimas būtinas.
Zuwytes
Mano vyrui pries savaite isisege erke. Apimti panikos kita ryta nuvaziavo i endemik, paeme krauja ir suleido ticovac pirma doze. Tai pirma diena po skiepo savijauta kaip sergant gripu, o kuo toliau tuo blogiau - pykina nera jegu, silpna ir t.t. Jau savaite praejoo tik blogeja
Aisku daktarai sako kad nuo skiepu taip buti negali, nors skiepo anotacijoje aiskiai isvardinti visi sie pasaliniai poveikiai kaip dazni...
Antros nebeskiepysim dozes, nesamone sitoks salutinis poveikis kaip ee susirgus.
mėnulis
QUOTE(Zuwytes @ 2011 06 04, 22:28)
Mano vyrui pries savaite isisege erke. Apimti panikos kita ryta nuvaziavo i endemik, paeme krauja ir suleido ticovac pirma doze. Tai pirma diena po skiepo savijauta kaip sergant gripu, o kuo toliau tuo blogiau - pykina nera jegu, silpna ir t.t. Jau savaite praejoo tik blogeja
Aisku daktarai sako kad nuo skiepu taip buti negali, nors skiepo anotacijoje aiskiai isvardinti visi sie pasaliniai poveikiai kaip dazni...
Antros nebeskiepysim dozes, nesamone sitoks salutinis poveikis kaip ee susirgus.
*

ka daro farmacininku propaganda..ir as anksciau buciau taip darius, bet dabar kas savaite praktiskai isisiurbia.
Lu Lu
Mum daktare sake, kad netiesa, jog vaikai iki 7 metu encefalitu neserga..sake nesamone doh.gif paklausiau o jus pati skiepijates, sako ne...kad as nebunu gamtoj... biggrin.gif o vaikus savo sakau skiepijat? sako kad jie jau dideli pas mane, bet nesiskiepija...Kodel idomu daktarai patys nesiskiepija ? biggrin.gif Mes norajom visa seima pasiskiepyt, bet apsigalvojom...
mėnulis
QUOTE(Lu Lu @ 2011 06 06, 17:22)
Mum daktare sake, kad netiesa, jog vaikai iki 7 metu encefalitu neserga..sake nesamone  doh.gif paklausiau o jus pati skiepijates, sako ne...kad as nebunu gamtoj... biggrin.gif o vaikus savo sakau skiepijat? sako kad jie jau dideli pas mane, bet nesiskiepija...Kodel idomu daktarai patys nesiskiepija ?  biggrin.gif Mes norajom visa seima pasiskiepyt, bet apsigalvojom...
*

juk galetu ta gydytoja pasiskiepyt, maza kas, zole ir mieste auga... biggrin.gif kazkodel to nedaro...
žydrynė
QUOTE(Zuwytes @ 2011 06 04, 22:28)
*

tai kad ta vakcina nuo šios erkės jau nepadės,nebent tik nuo kitų unsure.gif
dange
QUOTE(žydrynė @ 2011 06 06, 20:31)
tai kad ta vakcina nuo šios erkės jau nepadės,nebent tik nuo kitų unsure.gif
*

Na yra toks dalykas, kaip postekspozicinė vakcinacija. Panašiu principu vakcinuojama nuo pasiutligės po gyvūno įkandimo.
žydrynė
QUOTE(dange @ 2011 06 06, 20:35)
Na yra toks dalykas, kaip postekspozicinė vakcinacija. Panašiu principu vakcinuojama nuo pasiutligės po gyvūno įkandimo.
*

bet aš kaip tik neseniai apie tai skaičiau,kad imunitetas jau nespės susidaryti,nes per trumpas ligos inkubacinis periodas unsure.gif
dange
QUOTE(žydrynė @ 2011 06 06, 20:51)
bet aš kaip tik neseniai apie tai skaičiau,kad imunitetas jau nespės susidaryti,nes per trumpas ligos inkubacinis periodas unsure.gif
*

Iš esmės jūs teisi. Prieš kažkurį laiką tokios savybės buvo priskiriamos vienai iš erkinių vakcinų, tačiau, kodėl ir kuo ta vakcina ypatinga, girdėti neteko.
Voveriukė
Mes antrą vasarą gyvename pamiškėjė. Pernai jokių erkių nebuvo.
Šiemet dukrelei erkė buvo įsisegusi net du kartus.
Prieš mėn. ištraukėme dar gyvą, tikrinom dėl Laimo - erkė buvo sveika. Galvojau gal pasigavo kol ėjome į mišką ir žinoma jokių skiepų nedarėme.

Vakar vėl radau ant kūnelio mažą kelių mm. nimfą, vėl stresas. Ir kaltas jau ne miškas, o erkė buvo mūsų sklype, nes mergaitė sirgo ir dvi savaites iš kiemo net nėjo niekur. Tikriausiai ji yra labiau patraukli erkėms nei kiti šeimos nariai. Todėl svarstau apie skiepus.

-Bet jei ji kartais užsikrėstų EE dabar ar tas skiepas nepasunkins eigos?
- Tik prieš savaitę ji baigė gerti antibiotikus, per mažas laiko tarpas, imunitetas nėra pats stipriausias.

Purkštis kas kelias valandas priemonėmis nuo erkių? Ir taip visą vasarą.

Dar perskaičiau, kad po mėn, turėjo tirti antikūnius, ar tikrai tiria? Mums priduodant erkę dėl Laimo laboratorijoje nieko nepasakė, kad reikia. Gal vaikus netiria?
pamparam:)
Tai gal ji EE ir susirgo???
Voveriukė
Nemanau, nes 3 šeimos nariai sirgo su temperatūra, slogom ir kosuliais. Jai labiau komplikavosi į plaučius. Išskyrus temperatūros jokių kitų EE simptomų nebuvo.
Salsa
QUOTE(dange @ 2011 06 06, 19:35)
*

Dange, jūs gal daugiau išmanote ir galite pakomentuoti. Bet aš kažkur lyg ir skaičiau, kad Endemiko politika vakcinuoti iškart po erklės įsisiurbimo - apskritai kone nusikaltimas. Nes tas skiepas nuo tos ką tik įsisiurbusios erkės jau neapsaugos, o jei ta įsisiurbusi erkė dar ir apkrėsta buvo - tai skiepas gali tik pabloginti padėtį, susilpninti imunitetą, ir užkratą gavęs žmogus sirgtų sunkiau sad.gif
dange
QUOTE(Salsa @ 2011 06 13, 14:00)
Dange, jūs gal daugiau išmanote ir galite pakomentuoti. Bet aš kažkur lyg ir skaičiau, kad Endemiko politika vakcinuoti iškart po erklės įsisiurbimo - apskritai kone nusikaltimas. Nes tas skiepas nuo tos ką tik įsisiurbusios erkės jau neapsaugos, o jei ta įsisiurbusi erkė dar ir apkrėsta buvo - tai skiepas gali tik pabloginti padėtį, susilpninti imunitetą, ir užkratą gavęs žmogus sirgtų sunkiau sad.gif
*

Postekspozicinė vakcinacija po įkandimo yra labai diskutuotinas dalykas smile.gif Ypač jei kalbama apie niekada nevakcinuotus arba gavusius mažiau nei dvi EE vakcinos dozės pradinės imunizacijos periodu. Kiek žinau, šiai dienai naudojamų vakcinų anotacijose, tokios pozicijos kaip postekspozicinė profilaktika, nėra(jei kas žino kitaip- pataisykit).
O kas dėl situacijos pabloginimo.... Klinikinių studijų šiuo klausimu nedaug, tačiau apie tos pačios virusų grupės kitų ligų sukėlėjus, tokių duomenų yra. Taigi, bent jau teoriškai, toks vakcinavimas gali pasunkinti ligos eigą, jei erkė tikrai bus užkrėsta.
rsc
QUOTE(Salsa @ 2011 06 13, 13:00)
... Nes tas skiepas nuo tos ką tik įsisiurbusios erkės jau neapsaugos...
*

As irgi skaiciau, kad po isisiurbimo vakcinavimas nepades: http://www.infoskiepai.lt/home.php?menukey...subpage=14.html

Gydytojai nepasitiki Endemiko tyrimais schmoll.gif Dar 2001 taip sake infekciniu ligu gydytoja Antakalio poliklinikoj, o siemet vel - BPG Centro poliklinikoj schmoll.gif
CarpeDiem
Mums, is karto po erkes isiurbimo atbegus i endemika, paklause ar nenorite pasiskiepyti. Kiek teko skaityti zinojau,kad tas skiepas nepagelbes mums,jei kas netaip su erke.O ji (nzn kaip pavadinti administratore, gydytoja ar pan) sako, kad skiepas apsaugos kazkiek, lengvesne forma atseit prasirgs vaikas (4m). Hmmm.. g.gif
Bet visvien pasiskiepijom,nes lb jau norejom tiketi,kad erke sveika. O ateiciai reikia tureti nors kokia apsaugele nuo tu parazitu unsure.gif
Db gavom antra skiepuka. Salutinio poveikio tfiu tfiu tfiu nebuvo. Bet vargo buvo kol paskiepijos, visas Endemikas girdejo turbut koks skausmingas skiepas gali buti doh.gif
AsiTe
as galiu pasidalinti savo patirtimi ENDEMIK'e... skiepijausi pati nuo EE ir labai nerekomenduoju kazkam naudotis sios klinikos paslaugomis (bent jau sio skiepo atveju). Viskas prasidejo nuo to, kad padarius pirmaji skiepa 3 dienas isvis negalejau judint rankos, miegoti normaliai, apsirengti su asarom akyse gaudavosi, tai nezinau ar cia normalu... tada prisiminiau, kad pazistu panele dirbusia sioj istaigoj, susisiekiau su ja, paklausiau ar cia normalu, tai ji man prisake, kita kart kai eisiu (po menesio skiepas kartojamas), labai atidziai ziureti ar imama nauja supakuota dezuteje vakcina, nes si firma, pasirodo sugeba atsivezti is rusijos vaistuku, kurie nera sertifikuoti ES ir prastumti cia kaip normalia vakcina... taigi, kai nuejus po menesio, paklausiau tetu ar cia normalu kad as 3 dienas rankos negalejau pajudint, ir ar man vel to tiketis, puole abi aiskint, kad viskas cia baisiai normaliai, galima net vaistu isgert ir t.t. tada ant cekio tušinuku uzrase "ticovac" (vakcinos pavadinimas). Tai atejus i procedurini akiu nenuleidau ka ten is saldytuvo traukia sesele, kuri ilgai ziurejo i ta cekiuka, po to dar nubego pas administratore, ir galiu pasakyt, kad nejutau jokio skausmo, nei leidimo metu, nei po to.
Taip kad, ateityje planuoju skiepytis savo klinikoje (lankausi privacioje), kur visuomet esu patenkinta paslaugu kokybe.
Sia savo istorija norejau galbut dar neapsisprendusiems del skiepo zmonems patarti, susirasti normalia klinika, išsiaiškinti ka jums ir jusu vaikams leidzia
CarpeDiem
Skausmas po skiepo yra normalu. Teko pasiskiepyti nuo kiauliu gripo, tai ta ranka taipogi skaudejo gan ilga laika. Mat kiekvienas organizmas skirtingai reaguoja i skiepus.
Vaikui pirmas skiepukas gal ir paskaudejo kiek, nes dar kita diena sake skauda rankyte. O po antro net nezinojo i kuria ranka dare smile.gif
Db susimasciau ... neatsimenu kokie skiepukai buvo daryti mums. Pirma karta gal ir praplese ta pakuote, antros nemaciau, nes reikejo vaika raminti g.gif
Bet del ENDdemik, zinokit, as irgi nesu jais patenkinta. Pirma ispudi padare nekoki. Po metu,sakiau, varysim kur kitur skiepuka pasidaryti. I mano klausima, kaip atrodo erke isisiurbusi (atlekem cia kaip tik po jos..ar prisipucia ji ar ne, kaip greitai? ir pan) ji man sako: nesvarbu, kaip ji atrodo... Sakau, kaip nesvarbu, as noriu zinoti, ar galit papasakoti....Tada dar susipainiojo jos abi.. viena viena sako, kita atejo kita pradejo pasakoti.. tai galima skiepyti, tai tada negalima.. Vien zodziu..
Is pradziu paskambinau i Endemik, sakau, 4m vaikui isisiurbe erke.. Sako, atvaziuokit kraujuka priduoti kuo skubiau, o tada po menesio pakartotinai. Atvarem, o mums sako neeee..vaikams darom tik viena karta po menesio. Varem 40km, kad tai isgirsti. Tai sakau telefonu viena mala, cia kita.
O labiausiai papyktino, kai ta moteris priimamajam su manim bendraudama, nesumeluosiu pasakius, kokius 20kartu atmene skambuti savo mobiliajam. Taip ikyriai kazkas skambinejo, o ta sedi ir atmetineja. Atsilepe, kad negali sneketi, bet tas vel tesesi. Pergyvenu del vaiko, bandau gauti kuo daugiau info is "specialisto", o ji vos ne zaisdama sneka su manim. Nesusilaikiau, paprasiau isjungti telefone garsa. Bet kaip tik atejo kita moteris, pakeite ja.. Vien zodziu tokia patirtis su Endemikais.
PPieva7
Grieztai PRIES
dange
Klausimas tiems, kurie skiepyjosi Endemike:ar prieš vakcinavimą vaikas/suaugęs yra apžiūrimas ir konsultuojamas gydytojo?
bilekokia
Skiepijom vaiką nuo EE Antakalnio poliklinikoje, pirmi skiepai pusantrų metų amžiaus, trečias pustrečių - šiemet kovą. Visi skiepai niekuom nepasireiškė, be problemų. Vakcina TicoVac.
CarpeDiem
QUOTE(dange @ 2011 06 27, 22:17)
Klausimas tiems, kurie skiepyjosi Endemike:ar prieš vakcinavimą vaikas/suaugęs yra apžiūrimas ir konsultuojamas gydytojo?
*

Ne, nekonsultuojamas, neapziurimas (musu patirtis)!!! Paklause tik ar nealergiskas vaikas kiausiniams. Ir tiek.
Liutukeee
Man irgi nepatiko Vilniaus Endemike.Informacijos nulis,ko tik klausiau,atsakymas buvo"nezinau","visko gali buti"ir t.t.O klausiau del to,kad dukrytei po skiepo buvo pakilusi temperatura iki 39,ir beveik 2sav.skundesi galvytes skausmais.Jau reikia daryti antra skiepa,bet as bijau jau.Kai paklausiau Endemike ar gali buti,kad temperatura buvo nuo skiepo,atsake,kad nezino,kad gali buti,o kai paklausiau ar po kito skiepo gali buti dar didesne reakcija-tai atsake"paskiepysit,pamatysit". g.gif

Mums su vyru po pirmo skiepo skaudejo durio vieta pora dienu,po antro nieko neskaudejo.Ir jokios reakcijos nebuvo.

Kai skiepijom sunu Panevezy pries 2-3m.-tai labai maloni darbuotoja dirbo,viska paaiskino.
LTK
Aš nieskiepijau ir neskiepysiu. Kalbėjau su pažįstama gydytoja neurologe - užsikrėtusi kas 10 erkė, vidutiniškai suserga kas 10 žmogus, kuriam įsisiurbė EE užsikrėtusi erkė, tad maža tikimybė, kad susirgsite EE. O vat Laimo liga žymiai dažniau susergama, bet nuo jos skiepo nėra. Ji lengvai pagydoma antibiotikais laiku pastebėjus. Man pačiai erkė savaitgalį įsisegė, tai dabar laukiu bus kas ar ne, nuo Laimo ligos kraują išsitirsiu po 3 sav.
eglaite2
Mes gyvenam pacioje pamiskeje, taigi spalio pabaigoje dareme pirma skiepuka 1,5 metu dukrytei Enemik centre (Encepur Children skiepas), bet veliau uzsimirsom, veliau vaikas ilgam isisirgo ir dabar nebezinau ka daryt, nes antrasis skiepas turejo buti daromas praejus 1-3men po pirmojo skiepo, o dabar jau eina 5 menuo unsure.gif . Gal kas zinot ka daryt? Ar bebus veiksmingi skiepukai, jei dabar darytume likusius du, o gal reikia viska pradet is naujo? g.gif
Fedes
QUOTE(eglaite2 @ 2012 02 27, 20:11)
Mes gyvenam pacioje pamiskeje, taigi spalio pabaigoje dareme pirma skiepuka 1,5 metu dukrytei Enemik centre (Encepur Children skiepas), bet veliau uzsimirsom, veliau vaikas ilgam isisirgo ir dabar nebezinau ka daryt, nes antrasis skiepas turejo buti daromas praejus 1-3men po pirmojo skiepo, o dabar jau eina 5 menuo unsure.gif . Gal kas zinot ka daryt? Ar bebus veiksmingi skiepukai, jei dabar darytume likusius du, o gal reikia viska pradet is naujo? g.gif
*

man rodos tai geriausiai jums pasakytų Endemike, kur ir skiepijotės. 4u.gif
Mnnhmer
Sveiki,

Noriu pasiteirauti del galimu salutiniu efektu ar komplikaciju susijusiu su skiepu nuo erkinio encefalito.
Taip pat butu labai naudingi komentarai apie skiepijimasi Vilniuje - kur patartumete, ar yra ryskesni kainu skirtumai? (kaip supratau Endemik'u daugelis nusivyle).

paulinuke
QUOTE(Mnnhmer @ 2012 03 06, 21:48)
Sveiki,

Noriu pasiteirauti del galimu salutiniu efektu ar komplikaciju susijusiu su skiepu nuo erkinio encefalito.
Taip pat butu labai naudingi komentarai apie skiepijimasi Vilniuje - kur patartumete, ar yra ryskesni kainu skirtumai? (kaip supratau Endemik'u daugelis nusivyle).
*

pažįstama medikė sakė, kad naudojamos skirtingos vakcinos nuo erkinio encifalito (tik nepamenu pavadinimų doh.gif ), tai pirma pasidomėkit, kokia vakcina naudojama skiepų kabinete.
Ramona18
Kokie yra uz ir pries?

Radau stai ka raso apie encefalita

Vaikai iki 16 m. sudaro apie 10 proc. visų sergančiųjų ir dažniausiai serga lengvesne ligos forma.

Saltinis: http://sveika-gyvensena.blogspot.com/2012/...to-apsaugo.html

Bet mano vaikui pernai erke buvo isisegusi net 4 kartus, todel gaunasi kad mums kaip ir verta skiepytis, bet duomenis is tos citatos vis sustabdo.

katinulis
Mes pasiskiepyje visi nuo erkinio encefalito, nes liga tai is tikruju baisi, pazeidzia nervus...
Bet jei kazkas nekeliauja niekur i gamta, buna tik mieste tai nemanau, kad yra didele prasme skiepytis smile.gif
yesterday
QUOTE(katinulis @ 2012 03 12, 11:57)
Mes pasiskiepyje visi nuo erkinio encefalito, nes liga tai is tikruju baisi, pazeidzia nervus...
Bet jei kazkas nekeliauja niekur i gamta, buna tik mieste tai nemanau, kad yra didele prasme skiepytis smile.gif
*

užsikrėsti gali net ir mieste - parke, nes erkėms net nereikia medžių, užtenka žolės. Pvz., kažkada skelbta, kad Vilniuje, Vingio parke yra pavojingų erkių, platinančių Laimo ligą, židinys. Taigi šių padarų visur galit pasigauti
Salsa
QUOTE(yesterday @ 2012 03 13, 10:00)
užsikrėsti gali net ir mieste - parke, nes erkėms net nereikia medžių, užtenka žolės. Pvz., kažkada skelbta, kad Vilniuje, Vingio parke yra pavojingų erkių, platinančių Laimo ligą, židinys. Taigi šių padarų visur galit pasigauti
*

Erkės kaip tik žolėje ir būna. Nuo medžių jų nepasigaunama...
alisiukas
QUOTE(Salsa @ 2012 03 13, 12:34)
*

pasigaunama - kiek teko landžioti po tankiausius Dzūkijos miškus, kur žolės net nerasi - samanos ir tiek. jau žiūrėk ir ropoja per drabužius 4u.gif
zyzna
QUOTE(Salsa @ 2012 03 13, 12:34)
*

pasigausi. nuo lapuociu. ant spygliuociu ju tik nebuna schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.