Mes jau trečia diena kaip lankom mankštas ir masažus
Kiek žinau, toks traškėjimas yra normalu kūdikiams. Kai kurie ortopedai esant nedidelei krepitacijai pataria vartoti žuvų taukų
Oi šitoj srityje turim daug patirties...
Na nerašysiu, kiek mes visur ėjom, nes ir man tai atrodė labai labai baisiai; ir mankštos buvo, ir dar bala žino visko prigalvojom, bet finale viskas gavosi taip: mankštos nepadėjo ir tie kaulai traškėjo iki kol pradėjo vaikščioti, o dabar jau senokai jie nebetraška. Va taip savaime... Nors paprašyta patraškinti tuos savo kauliukus, ji tai mielai pademonstruoja... Manau, logiškiausias paaiškinimas būtų toks, kad ne pas visus vienodai formuojasi kaulinis ar kremzlinis audinys, ir tai sukelia kaulų traškėjimą. Dar įtakos turi paveldėjimas, genai.
Mano merginai 5 mėn. Pries kelis menesius pastebejau, kad pradejo girgzdeti sanariukai,kai sulenkia kojyte. Po keliu savaiciu eisim pas ortopeda, bet nezinau ko galiu tiketis.
Mano mergičkai gal iki 11 mėnesių girgždėjo, traškėjo ar kaip bepavadinsi. O pradėjo traškėti maždaug panašiai kaip taviškei, na žodžiu kai pradėjo sėdėti. Galiu nuraminti, nieko baisaus čia nėra, nors aš irgi buvau išsigandusi, bet visa tai praėjo. Čia reiškia, kad truputį laisvi kelio raiščiai yra, jei nealergiška mergaitė, gali Osteocare sirupą (čia kalcis) pagerti ir tiek.
Katuka,
o kokios vietos taviškei girgždėjo? Gal ir klubo srityje? Kaži, rūpintis ar ne
Vilvyt, mums girgždėjo tik per kelius, bet, manau, kad nieko tokio jei ir per klubus girgžda. Tik gal neskubinkit įvykių, t.y. į pagalvę atremtos nesodinkite, kai pati atsisės tada ir tegul sėdi, tas pats su vaikščiojimu, stovėjimu ir t.t.
Aš vakar pagalvojau, kad mums tas girgždėjimas tęsėsi nuo sėdėti pradėjimo iki maždaug, kol pradėjo vaikščioti, tai truputį ilgiau negu iki 11 mėn, kažkur iki 15 mėn.
O pas mus keliukai virpa. Pridėjus ranką prie sanarių jaučiasi, kad ten kažkas virpa. Gal kam nors taip buvo?
Tiesa dar nelabai stabiliai vaikštom. Kaip pusantrų metų vaikas gal turėtų vaikščioti stabiliau. Gydytojas sakė, kad su laiku išaugs., bet vistek neramu.
Mano mazajai traska ranku riesai, keliukai ir aplamai rodos, kad traska visi kauliukai. As irgi buvau sunerimusi, pasakiau pediatrei, bet ji kazkaip ramiai isklause ir liepe pagerti Osteocare sirupą. Kai gerem lyg ir sumazejo, bet dabar vel visa traska. Gal isaugs? Pas teti irgi traska, matyt paveldejo.
labas
SVEIKOS
Mano dukrytei irgi kartais patraska kauliukai. Bet as nekreipdavau demesio, galvojau, kad paveldejo is manes
Pasiskaiciau cia, dabar reiks butinai pasakyt gydytojai
Mano drauges sunui irgi traska, tai sake, kad truksta kalcio 6 men vaikui. Liepe pradeti duoti varskyte ir jogurta.
Sveikos mamytes,
Man nerima kelia, kad mano mergytei, kuriai dabar 3,6 metuku traska kauliukai. Pasukia rankyte sutarska, pasuka kojyte sutarska. TAip buna nevisada, taciau man neramu. Gydytojos klausiau tai ji sako kad taip buna vaikuciams. Mama mano sako kad taip neturetu buti.. Geriam kalcio preparatus, taciau man atrodo kad po veikio jokio..... Pasidalinkit savo patirtimis, ar jusu vaikuciams irgi taip buna. GAl verta rimciau pasidometi pas kita gydytoja tuo klausimu. Aciu uz patarimus ir nuomones.
Mamytes pasidalinkite savo patirtimi, nes man gydytoja vis kartoja kad taip buna.. o as net nezinau kaip buna.. Nerandu knygose apie tai kad butu parasyta...
MANO VAIKUI TUOJ 10 METU, JO IRGI VISI SANARIUKAI TRASKA, BET AS NELABAI DEMESIO KREIPIU - KAI SIRGO SANARIO UZDEGIMU, VADEM PAS SPEC. GYDYTOJA, TAI SAKE, KAD NIEKO CIA NERA - VISKAS OK DEL TO TRASKEJIMO, PROBLEMA SU SANARIAIS YRA TADA, KAI JUOS JUDINANT BUNA GIRGZDEJIMAS TOKS KAIP PER SNIEGA EINANT..
NESIJAUDINK IR SEKMES.
IR MANO SUNELIO VISI KAULIUKAI TRASKA, NORS DABAR JAU MAZIAU.tai daktare liepe zuvu taukus duot ir viskas
Mano merginai, kai dar buvo mažesnė, vis trakšteldavo kažkur šonkauliuose kai ją keldavau, bet dabar tai jau išaugo. Viskas bus gerai, tikrai nemanau, kad tai rimta. Ir gydytoja mano buvo tos nuomonės, nes lėkiau ir aš klaust.
sveikutes
musu mazulei bus dar tik 2menesiukai,bet keliant uz pazasteliu sutraska kauliukai arba pati kai padaro koki staigu judesi su rankytem tai irgi sutraska QUOTE(cuname @ 2008 02 13, 20:14) sveikutes musu mazulei bus dar tik 2menesiukai,bet keliant uz pazasteliu sutraska kauliukai arba pati kai padaro koki staigu judesi su rankytem tai irgi sutraska taip taip, visa tai išgyventa su dičke - ir už pažąstukų keliant, ir rankytę keliant, atrodo , kad visa tuoj sulūš QUOTE(fishke @ 2008 02 14, 09:40) taip taip, visa tai išgyventa su dičke - ir už pažąstukų keliant, ir rankytę keliant, atrodo , kad visa tuoj sulūš Aisku,dekui Su meiles diena
Mums irgi 2 men. ir kauliukai traska, kai paimu ant ranku ar uz rankytes ar kojytes.
Reiks ir man su gydytoja pasikonsultuot.
Bet gal nieko tokio,jei tiek daug kam jie traska
Parasykit kai pasikalbesit su gyd
NA mes dar vis su ta pacia bedele.. Traska nors tu ka... Net nakti verciasi ant kito soniuko ir traska..... JAuciu reikia eiti pas gydytoja ir rimtai pareikalauti tyrimu
Juk siaip sau tai negali tarsketi.... QUOTE(Meškėnė @ 2008 03 24, 19:44) NA mes dar vis su ta pacia bedele.. Traska nors tu ka... Net nakti verciasi ant kito soniuko ir traska..... JAuciu reikia eiti pas gydytoja ir rimtai pareikalauti tyrimu Juk siaip sau tai negali tarsketi.... Valgykit daug varškės ir kitų pieno produktų, naudokit žuvų taukus, kalcio papildus. Mano mažiukui kai pradeda traškėti, tai šitos priemonės padeda. QUOTE(davara @ 2008 03 24, 21:52) Valgykit daug varškės ir kitų pieno produktų, naudokit žuvų taukus, kalcio papildus. Mano mažiukui kai pradeda traškėti, tai šitos priemonės padeda. MEs valgom pieno produktu nemazai... BEt sako gal neisissavina.. Aksnciau duodavau pieno mineralu, sako irgi gali neisisavinti. Tada parekomendavo osteocare sirupo, tai isgerem 2 buteliukus gal ir geriau buvo.. taviau liepe pertrauka daryti... negalima daug... Dabar duodu po saukstele retkarciais.... Zuvu tauku net ziureti nenori:(
labas vakaras,skaitineju jusu pasisakymus.mano mergytei metukai,ji labai judrus vaikas.gauna zuvu tauku.o kaulai traska siaubas
QUOTE(ginitaa @ 2010 01 24, 20:59) labas vakaras,skaitineju jusu pasisakymus.mano mergytei metukai,ji labai judrus vaikas.gauna zuvu tauku.o kaulai traska siaubas maniskei jau tuoj 6 o traska pastoviai irgi vos ne nuo puses metuku. Pastoviai geriam pieno mineralus arba kalcio.... Valgo nemazai pienisku produktu.. Gydytojus irgi kelis aplankem... sako laisvesni sanariukai ir viskas... toks augimas.... QUOTE(Meškėnė @ 2010 01 25, 14:23) maniskei jau tuoj 6 o traska pastoviai irgi vos ne nuo puses metuku. Pastoviai geriam pieno mineralus arba kalcio.... Valgo nemazai pienisku produktu.. Gydytojus irgi kelis aplankem... sako laisvesni sanariukai ir viskas... toks augimas.... na tikekimes tik tiek,nes tas traskejimas mane baugina,atrodo sulus vaikas
Mano dukrai, 1.5 metu pradejo trasketi rankyciu pirstukai. Galiausiai eme strigti nyksciai. Uzstringa staciu kampu po miego ,o bandant atlenkt - skauda. Uz savaiteles vaziuoju i Santarsiskes parodyti. Itaria sausgysliu sutrumpejima.
QUOTE(BEGANTI @ 2010 02 19, 21:45) Mano dukrai, 1.5 metu pradejo trasketi rankyciu pirstukai. Galiausiai eme strigti nyksciai. Uzstringa staciu kampu po miego ,o bandant atlenkt - skauda. Uz savaiteles vaziuoju i Santarsiskes parodyti. Itaria sausgysliu sutrumpejima. Papasakok papasakok Maniškiui tas pats su vienu pirščiuku, sako reikia operaciją daryt. QUOTE(Kuitulienė @ 2010 02 23, 19:42) Pirmadieni buvom Santariskese. Apziurejo keletas chirurgu, uzrase operacijai pas Radzeviciu. Atlaisvins sausgysles , ryte isoperuos, vakare, jei viskas gerai- isleis namo. Tik baisingai ilgai laukt, gal , kad pas zinoma chirurga papuolem, operuos tik geguze.
Mano vaikeliui irgi traska kaulliukai. Buvom pas savo gydytoja apziuros, tai paklausiau, kas yra. Galvojau, uzmusiu ja, ka pasake.
"Tai stipriai nelauzykit vaiko''. Kartoju dar karta, kad elgiames sveniai, cia kita priezastis. O ji ir vel sako:"Taigi elkites su vaiku svelniau". Cia vadinasi VAIKU GYDYTOJA? Taip ir traska tie kauliukai. Laukiu, kad savaime praeis. QUOTE(BEGANTI @ 2010 03 03, 11:55) Pirmadieni buvom Santariskese. Apziurejo keletas chirurgu, uzrase operacijai pas Radzeviciu. Atlaisvins sausgysles , ryte isoperuos, vakare, jei viskas gerai- isleis namo. Tik baisingai ilgai laukt, gal , kad pas zinoma chirurga papuolem, operuos tik geguze. Tai pas jus irgi nieko guodžiančio Kai buvom konsultacijoj, tai gydytojas sakė labai netempt į ateitį, ne daugiau kaip mėnesį laukt, - o jum taip vėlai paskyrė - tai gal nieko, gal ir mes galim "pasimarinuot"... Anksčiau darydavau masažiukus, atstatydavau tą pirštuką, dabar užkniso (ir mane, ir vaiką), kurį laiką nieko nedariau, tai žiūriu geriau - kartais pats atsistato. Gal su laiku praeis... Viltis - durnių motina... Bet taip nenoriu tos operacijos.... QUOTE(Kuitulienė @ 2010 03 04, 11:03) Tai pas jus irgi nieko guodžiančio Kai buvom konsultacijoj, tai gydytojas sakė labai netempt į ateitį, ne daugiau kaip mėnesį laukt, - o jum taip vėlai paskyrė - tai gal nieko, gal ir mes galim "pasimarinuot"... Anksčiau darydavau masažiukus, atstatydavau tą pirštuką, dabar užkniso (ir mane, ir vaiką), kurį laiką nieko nedariau, tai žiūriu geriau - kartais pats atsistato. Gal su laiku praeis... Viltis - durnių motina... Bet taip nenoriu tos operacijos.... Man labai guodziancio Ir dar, sake, beda didele jai buvo vaikysteje su pirstais, po to lyg praejo, bet nuo 20 metu taip atsinaujino, kad nebeliko nieko kito, nei tusinuko nei sauksto nenulakydavo. Kiek pati radau info, geriau daryti ir netraumuoti pirstu. Gadinasi sanariai. Taigi, geriau ipjauta sausgysle, nei sudiles sanarys. Dar del operaciju. As labai nenorejau vyresneliui daryti adenoidu operacijos, su gydytojais laukem, gal isaugs. Sirgo nonstop sloga, kosuliais, isivyste alergija. Taigi- lapkriti ispjovem santariskese , esu dekinga visiems, kas prisidejo ir pastumejo operacijai.MANO VAIKAS NESERGA Taigis, adenoidu operacijos laukem apie menesi pas nelabai populiaru chirurga. Pirstukus operuos Radzevicius , manau, kad pas ji tokios eiles. Net nedave paderinti datos, tada , ir viskas. Laukiu su didziule viltimi, nes isitikinusi, kad vaikui bus tik i gera. Dabar vargsele desines rankos nykscio nelabai istiesia, uztrigo ilgam. QUOTE(BEGANTI @ 2010 03 04, 11:57) Man labai guodziancio Ir dar, sake, beda didele jai buvo vaikysteje su pirstais, po to lyg praejo, bet nuo 20 metu taip atsinaujino, kad nebeliko nieko kito, nei tusinuko nei sauksto nenulakydavo. Kiek pati radau info, geriau daryti ir netraumuoti pirstu. Gadinasi sanariai. Taigi, geriau ipjauta sausgysle, nei sudiles sanarys. Dar del operaciju. As labai nenorejau vyresneliui daryti adenoidu operacijos, su gydytojais laukem, gal isaugs. Sirgo nonstop sloga, kosuliais, isivyste alergija. Taigi- lapkriti ispjovem santariskese , esu dekinga visiems, kas prisidejo ir pastumejo operacijai.MANO VAIKAS NESERGA Taigis, adenoidu operacijos laukem apie menesi pas nelabai populiaru chirurga. Pirstukus operuos Radzevicius , manau, kad pas ji tokios eiles. Net nedave paderinti datos, tada , ir viskas. Laukiu su didziule viltimi, nes isitikinusi, kad vaikui bus tik i gera. Dabar vargsele desines rankos nykscio nelabai istiesia, uztrigo ilgam. Aš suprantu, kad operacija yra geriau nei sąnariukų laužymas ir neteisingas suaugimas, tiesiog labai norėtųsi, kad jos nereikėtų, kad vaikas augtų sveikas ir stiprus Faina, kad pas tave daugiau optimizmo nei zirziojimo kaip pas mane QUOTE(Kuitulienė @ 2010 03 04, 14:24) Aš suprantu, kad operacija yra geriau nei sąnariukų laužymas ir neteisingas suaugimas, tiesiog labai norėtųsi, kad jos nereikėtų, kad vaikas augtų sveikas ir stiprus Faina, kad pas tave daugiau optimizmo nei zirziojimo kaip pas mane
Sunui taip buvo,traskejo kauliukai pasirodem gyd. israse Osteocare liquid,kai juos pagerem praejo,gyd. sake,kad taip buna vaikams jei truksta kalcio,kiek tiesos nezinau,bet mums padejo
Mano sūnui vienos rankos kauliukai ties pažastim traškėjo. Keista buvo ir kiek nerimas ėmė, bet kažkaip greit ir savaime praėjo.
O kas įdomiausia, kad net lialiukui būnant pilve girdėdavau tą trakštelėjimą.
Mano mazajam ir traska kauliukai, kadangi pati maitinu, tai gydytoja liepe pagert kalcio. Tai va jau menesiuka geriu, siek tiek maziau traskinames
Sveikos mamytes,
mano mazajai 8 men. ir visai neseniai pradejo trasketi sanariukai, lyg ir nedaug, bet ivairiose vietose. Ji atsistoja jau pati koki menesi, na ir po kokiu dvieju savaiciu nuo to laiko pradejo trasketi. Kazkur girdejau, kad tai dar gali buti rachito pasekmes, o mums jis buvo nustatytas 6 men. nors pradegem vitamino D kursa, bet sanariai kaip tik po to ir pradejo trasketi. Gar dar rachito neishsigydem, o gal kas kita? pas gydytoja buvau, bet ji net neatkreipe demesio i mano skunda... Is vis gyvenu Ispanijoj, tai cia tragishki pediatrai Taigi ir galvoju, kas cia dabar su tais sanariukais? nes kazkaip kol kas atsakymo konkretaus neradau... ;( |