Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dvylika laukimo mėnesių arba laiškas Tau
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Yell
Užsiplikę puodelį garuojančios arbatos, kviečiu Jus pasidalinti mano išgyvenimais ir pasinerti į mano gyvenimo stebuklo nuotaikas...

Dvylika laukimo mėnesių arba laiškas Tau

Niekada nebuvau didelė vaikų mylėtoja. Bet, matyt, kaip ir kiekvienai moteriškos lyties būtybei žemėje ateina toks laikas kada norisi tureti šalia dalelę savęs; kažkuom rūpintis, sekti pasakas, padainuoti per muzikos pamokas mokykloje išmoktas lopšines.
Vienas spalvotas ir šviesus rugpjūčio rytas man atrodė toks ypatingas. Jaučiau, kad nuo šios akimirkos viskas keisis. Įprastas gyvenimas liks praeityje. Štai taip tos dvi mažytės, neryškios, rausvos juosteles apvertė mano rutinos persunktą gyvenimą aukštyn kojomis. Aš švytėjau iš laimės. Išdidžiai eidavau pakėlus galvą ir šią naujieną skelbdavau kiekvienam sutiktam pažįstamam žmogui, nors Tu buvai dar mažytis kaip aguonos grūdelis ir šiltai sėdėjai mamytės (kaip keista buvo save taip vadinti) pilvelyje.
Neilgai gyvenau euforijoje. Norėčiau tą dieną išbraukti iš savo gyvenimo. Deja... Skausmai ir pasirodęs kraujas pranašavo nelaimę. Gydytojai diagnozavo gręsianti persileidimą. Teko gultis į ligoninę. Mačiau Tavo plakančią širdelę, maldavau Tavęs neišeiti ir likti su manim. Juk tiktai Tu i mano pasaulėlį atnešei tiek džiaugsmo.
Gydytojos žodžiai, „Nebematau plakančios širdelės – darysim išvalymą“, man buvo tolygūs mirties nuosprendžiui. Pasaulis nustojo suktis, žemė slydo iš po kojų ir pro ašaras nebemačiau kur einu. Sesele palydejo iki palatos. Gulėdama ant operacinės stalo, jutau kaip pamažu užmiegu, tyliai svajojau nebeprabusti, norėjau pamatyti Tave mažą žmogutį ir paklausti – kodėl pabėgai toks mažas, tik septynių savaitėlių, kodėl nenorėjai užaugti? Kodėl leidai išdraskyti jiems Tavo mažą namelį? Kodėl?
Širdies skausmas buvo neišpasakojamas. Liūdnos mintys kankino ne vieną savaitę. Niekaip negalėjau apsiprasti. O dar namie sukrauti Tau pirkti pirmieji rūbeliai taip draskė širdį.
Nepaklausiau gydytojų. Kvietėm abu su tėveliu Tave sugrįžti. Matyt įkyrėjo Tau mano prašymai ir vieną dieną vėl apsigyvenai naujai įrengtuose Tau namučiuose.
Per sekančius deynis laukimo mėnesius buvo visko; ir džaugsmo, ir liūdesio, ir baimės, kad vėl neišeitum. Laukiau Tavęs, svajojau kuo greičiau susitikti. Su šviesiu pavydu skaitydvau tas istorijas, kuriose gimdymas trukdavo vos keletą valandų. Gimdyti nebijojau. Juk tai yra natūralu. Nuskausminamųjų taip pat nenorėjau, norėjau pajusti visą žmogaus į pasaulį atėjimo skonį. Tai man turėjo būti tarsi savęs išbandymas.
Liepos šeštosios vakaras buvo įprastas. Šiaip ne taip parpuškavau iš svečių. Metas jau buvo miegoti, tik niekaip neužmigau. Apie antrą valandą pradėjau keistai mausti pilvą. Išsigandau – niekada nenorėjau gimdyti naktį, be to Tavo tėvelio nebuvo šalia. Jis buvo išvykęs į komandiruotę Austrijoj ir Tau liepęs palaukti jo sugrįžtant. Skausmo nebuvo, tai pavyko keletą valandėlių nusnausti. Apie ketvirtą valandą maudenimai tapo reguliarūs, bet niekaip negalėjau patikėti, kad jau metas Tau ateiti į šį pasaulį. Vis laukiau kol viskas nurims.
Aušo šviesus ir šiltas liepos septintosios rytas. Tik apie septintą valandą ryto nutariau dėl viso pikto nuvažiuoti į klinikas pasitikrinti. Po apžiūros jau manęs nebeišleido. Tiesiai buvau nusiųsta gimdyklon. Tik akušerei rašant, mano pavardę ir nėštumo savaičių skaičių gimdymo skyriaus lentoje, supratau, kad taip lengvai šiandien nebeišsisuksiu, kad mano pilvelio gyventojas jau tik keli žingsneliai iki mamytės glėbio. Tik pasiekus gimdyklą gydytoja džiugiai pranešė: „Jau penki centimetrai.“ Tu arti. Jau pusė kelio nueita.
Bet operatorė kartojo tą patį: „ Su abonentu neįmanoma susisiekti, prašome pabandyti vėliau“. Kada vėliau? Negalim mes laukti to „vėliau“. Tu jau čia pat, o tėvelis nieko nežino...
Gulėjau gimdykloje ir svarsčiau – nejaugi čia tas baisusis gimdymas? O kur skausmas? Nejaugi aš viena iš laimingųjų, kuriai nelemta jo patirti. Nuotaiką gimdykloje palaikė Tavo abi močiutės atbildėję į susitikimą su savo anūku.
- atsidarymas aštuoni centimetrai, – pranešė akušerė.
- nuleisim vandenis, - nusprendė gydytoja.
- ar skaudės, - paklausiau aš.
Su lig tais žodžiais pajutau tik malonią šilumą. Ir tik nubėgus vandenims pajutau to apkalbėtojo gimdymo skonį. Nesaldu, bet kentėti galima.
Tu atėjai greitai. Kai ant krūtinės padėjo melsvai raudoną, drėgną ir šiltą rėkiantį varliuką, supratau, kad esu laimingiausia pasaulyje gyva būtybė šią akimirką. Tada užsimiršo viskas: ir skausmingas Tavo pabėgimas, ir nėštumo baimės, ir gimdymo skausmas, ir daugybė siūlių, nes Tu taip skubėjai ateiti. Prispaudus prie krūtinės laikiau tą išsvajotąjį mažą stebuklą...
Neužmiršiu niekada Tavo gležno kūnelio ir galvytės tilpusios i saują, Tavo pirmo maitinimo dar gimdykloje, kai Tu godžiai valgei įsikabinęs į mane savo mažais piršteliais, Tavo pirmos šypsenos, Tavo pirmo juoko. Dar bus ateityje daug pirmų įvykių ir kiekvienas jų mamai suteiks po kruopelytę džiausmo ir laimės.
Dar ligoninėje įgyjau keistą įprotį – žiūrėti į Tave miegantį. Ir iki šiol man tai pats nuostabiausias vaizdas. Ir dabar, Tau miegant, rašau šią istoriją, kurią užaugęs skaitysi.
Myliu Tave, mano SŪNAU.

Tavo Mama

user posted image
user posted imageuser posted image
astisius
4u.gif kaip gražu...... wub.gif wub.gif wub.gif
amaliuke
Yell, thumbup.gif be žodžių... Tik ašara akyse susitvenkė... Sūnus tikrai džiaugsis kada nosr tuo laišku 4u.gif
x failai
Negaliu skaityt tokių istorijų neapsižliumbus cray.gif Labai labai gražu wub.gif wub.gif wub.gif
giedre_
Nu nerealiai grazu wub.gif Net asara nubraukiau...
Ašura
wub.gif 4u.gif Yell, jaudinanti istorija. Tvenkiasi po ašara akyse, bet širdyje ramu ir gera skaityti tokį pasakojimą. Lai auga Tavo džiaugsmelis stiprus ir didelis vyras. 4u.gif wub.gif
Nolina
wub.gif Yell, šiurpulukai bėgioja po visą kūną, labai gražus pasakojimas wub.gif
jolancukas
cray.gif Kaip grazu wub.gif wub.gif wub.gif
Levander
pravirkdei mane šį ankstų rytą wub.gif aukit sveikučiai ir stiprūs 4u.gif wub.gif
Motek
Labai grazi istorija, saunuole kad susiruosei ja mums papasakoti. Akyse tvenkiasi asaros o lupuose sypsena 4u.gif
ausravait30

Zinai, man taip pat leme likimas ta baisu dalyka - netekti gyvybes augancios pilvelyje (tai ivyko per Sv. Velykas - jam ar jai tada dar buvo tik 6 savaites). Tai pats baisiausias dalykas zemeje. Kai atsibudau po valymo, as verkiau verkiau..... Laimei as, kaip ir tu, greit pastojau antra karta ir sikart man likimas leme pagimdyti grazu ir sveika suneli Deividuka.
Tavo istorija tiesiog nepakartojamai grazi. Linkiu jusu seimai kuo daugiau praleisti kartru ir patirti daug smagiu askimirku auginant savo suneli.
Burbuliuks
wub.gif net ašarą nubraukiau skaitytama wub.gif aukit didučiai 4u.gif
Asia
Yell, jaudinanti istorija.
Sakyčiau, kad ji mano pačios, tik ją parašei Tu wub.gif . Man dar ir dabar (o praėjo jau 3 metai) sunku apsakyti tą netekimo skausmą. Vėl "pasisekė" tik po 5 mėn. ax.gif
** Svaja**
Jetau kaip grazu wub.gif wub.gif cray.gif

Aukit sveikuciai ir dideli bei laimingi wub.gif wub.gif wub.gif
Mintibutė
Nuostabi ir labai nuosirdi istorija.Linkiu jum laimes.
Meka Pinavija
Labai gražu wub.gif Sveikatos Jums ir laimės bigsmile.gif
Yell
Ačiū visoms už gražius žodžius ir palinkėjimus. 4u.gif
Di8
Labai gražiai papasakota. Aukit sveikučiai ir didučiai 4u.gif
Smiltte
Yell, labai grazai ir jaudinanciai isgyvenai tai dar karteli.... wub.gif
KristinaS
Kaip graziai papasakota...Asareles akyse kaupiasi.As irgi noriu leliuko ax.gif
Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
staile
cray.gif Labai grazu! Tikrai, net asreles susikaupe! Linkiu, kad kuo daugiau butu nuostabiu akimirku! bigsmile.gif
Fenomenali
cry.gif cry.gif cry.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Jurgele
Yell, kokia šilta ir graži istorija wub.gif wub.gif wub.gif
Zuikiosaulute
Gražu wub.gif
Mea
wub.gif graži istorija
aukit laimingi 4u.gif
madi
Yell labai graži istorija, perskaičius apie tokį gimdymą, net užpavydėjau (baltai) mirksiukas.gif
carramele
Tiesiog gera skaityti smile.gif Labai gražios nuotraukytės wub.gif Beje, kada tėveliui pavyko pranešt apie jau gimusį leliuką? Kokia buvo jo reakcija? bigsmile.gif
Yell
QUOTE(carramele @ 2007 01 09, 21:54)
Tiesiog gera skaityti smile.gif Labai gražios nuotraukytės  wub.gif Beje, kada tėveliui pavyko pranešt apie jau gimusį leliuką? Kokia buvo jo reakcija? bigsmile.gif
*

Tėvelis tik sekančią dieną grįžęs į Lietuvą sužinojo apie naujieną. Nepatikėjo, kol nepamatė pats atvažiavęs į ligoninę smile.gif
digi
super, tikrai graziai papasakojai thumbup.gif
aukit sveikuciai wub.gif
rena
labai grazu wub.gif 4u.gif
simplyeva
Nuostabi istorija, man irgi asara ir sypsena veide atsirado. Nerealiai grazu ir grazus sunelis. Sveikinu!
giedre5
Labai grazi istorija ir asarele teko isspausti, sekmes ir aukit diduciai 4u.gif
braziute
Labai graziai papasakojai,susigraudinau cry.gif aukit sveikuciai 4u.gif
laky
labai grazi pilna meiles istorija smile.gif 4u.gif
ŽuvelėNEauksinė
grazi istorija 4u.gif sveikinu 4u.gif
Yell
Aciu dar karta 4u.gif
_Atlantė_
Labai grazi ir nuosirdi istorija wub.gif
aukit sveikuciai ir stipruciai thumbup.gif
lina balaisiene
man likimas leme irgi patirti daug skausmo,tik ne viena,o tris kartus verysad.gif .bet reziume laikau dabar as maza abigaile savo glebyje ir dekoju dievuliui uz si stebukla.tad linkiu ir jums visokeriopos sekmes augant.mano mazyle dar tik 7 savaiciu.sekmes biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
*dzūkė*
Aukit sveiki ir laimingi, tegu Jus lydi gerumas...Man neteko patirti to jausmo, kaip ką tik gimsta vaikutis ir jį pamatyt pirmąją minutę.
Buvo daug laukimo, kad jis "užkibtų" ir liktų manyje.Buvo netektis, bet labai ankstyva, jis pabėgo su vos kelių dienų vėluojančiom mėnesinėm ir tai jau buvo liūdna.
inga-uk
wub.gif wub.gif kaip grazu ax.gif
Monada
Pribloskianti istorija wub.gif

Aukit sveiki ir dideli!
Lainusia
Labai grazi istorija... su laiminga ir grazia pabaiga... ir linkiu jums laimingo tesinio! Aukit sveiki ir laimingi... mums zentelio reiks... bigsmile.gif blush2.gif bigsmile.gif
Gili
Nuotraukytes jega!
Cia tevelis toks fotografas?
Yell
Aciu dar karta 4u.gif
Taip, tevelis fotografavo ax.gif
Lolute
Antra valanda nakties, kol mano mažasis angelėlis saldžiai miega, aš sėdžiu ir skaitau tavo pasakojimą smile.gif be galo gražų ir sukeliantį daugyyyybę prisiminimų. Eilinį kartą braukiu ašarą... Šaunuolė, nuostabų laišką sūneliui parašiai. Aš irgi jau senokai esu parašius savo dukrytei, gal net kada nors irgi paskelbsiu smile.gif
Būkit laimingi!
Dorinda
Kaip grazu wub.gif nuostabi istorija 4u.gif aukit sveikuciai ir stiprus 4u.gif 4u.gif
Katusik
labai graži istorija. tik gaila neparašei, kaip ir kada tėvelis sužinojo smile.gif

turbūt, po tokios žinios visas komandiruotes prakeikė? doh.gif
Yell
QUOTE(Katusik @ 2007 01 18, 18:52)
labai graži istorija. tik gaila neparašei, kaip ir kada tėvelis sužinojo  smile.gif

turbūt, po tokios žinios visas komandiruotes prakeikė? doh.gif
*

Ačiū, 4u.gif
Tėveliui pavyko prisiskambinti tik tada, kada jau buvo Lietuvoje. Dar areouoste pasakiau šią žinią. Jis tada manim nepatikėjo, galvojo, kad juokauju. Tik atvykęs i ligoninę pamatė mane ir mūsų sūnelį. Jo žvilgsnį, kai pamatė sūnų, prisiminsiu visada wub.gif
Romeo
Yell, labai jaudinanti ir kartu tokia nuostabi tavo gimdymo istorija.
Sekmes jums wub.gif
pabirute
cray.gif cray.gif cray.gif Stiprybes mamytei ir suneliui wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.