Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gliukozės tolerancijos testas:
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
nijako
QUOTE(r@siukas @ 2007 02 13, 14:28)
Tai taip ir nesupratau, kas buna po to, kai nustato nesciuju diabeta? Tik dieta, ar guldo i ligonine, atlieka dar kazkokius tyrimus....?
*

Kai nustato gestacini diabeta, siuncia pas endokrinologa ir jis jau prisako, kaip save priziureti. Dazniausiai tai dieta ir kontrole kas menesi. As pastoviai tikrinu cukraus kieki visa nestumo laikotarpi ir seku svori. Kai zinai ko saugotis, tada jau ir ne taip baisu.
r@siukas
QUOTE(nijako @ 2007 02 14, 17:27)
Kai nustato gestacini diabeta, siuncia pas endokrinologa ir jis jau prisako, kaip save priziureti. Dazniausiai tai dieta ir kontrole kas menesi. As pastoviai tikrinu cukraus kieki visa nestumo laikotarpi ir seku svori. Kai zinai ko saugotis, tada jau ir ne taip baisu.
*

Tai tada dar gerai, as jau issigandau, kad i ligonine guldys doh.gif
foje
Oi man irgi baisu-rado padidinta cukraus kieki kraujyje,po to gliukozes testo,dabar teks ta 3 val testa atlikti ligonineje.Pries ta testa 3 dienas patare nevalgyti saldumynu,o vartoti angliavandeniais turtinga maista.Bijau!
Taurė
QUOTE(foje @ 2007 05 24, 19:31)
Oi man irgi baisu-rado padidinta cukraus kieki kraujyje,po to gliukozes testo,dabar teks ta 3 val testa atlikti ligonineje.Pries ta testa 3 dienas patare nevalgyti saldumynu,o vartoti angliavandeniais turtinga maista.Bijau!
*

Nesamonė apie tas 3 dienas saldumynų nevalgymą doh.gif
Buvau nėščia 2 kartus. Per pirmą nėštuma 1h testas buvo negeras, tada darėm 3h testą. Prieš 3h testą, kuris atliekamas ryte, negalima valgyti iš vakaro nuo 00.00val. Per pirmą nėštumą turėjau gestacinį diabetą.
Per antrą nėštuma jau pirmame trimestre buvo atliktas 1h testas, kuris irgi buvo blogas, tada vėl darė 3h, kuris buvo geras clap.gif: Trečiame trimestre vėl kartojo ir vėl 1h buvo blogas, o 3h geras clap.gif: Vienu žodžiu, per antrą nėštumą diabeto neturėjau bigsmile.gif o tas 1h testas jei ir blogas, tai nereiškia, kad bus diabetas patvirtintas mirksiukas.gif
mylimuke
Baigiantis nestumui rado pas mane vos virs normos cukraus kieki kraujyje, liepe bent per likusi nestuma laikytis dietos, o po 2 men po gimdymo vel atlikti testa, bet jau praejo 3.5men, o as dar vis neprisiruosiu doh.gif Nors man yra padidinta rizika, nes mociute diabetu serga.
foje
Siandien atlikau ta 3 val gliukozes tolerancijos testa,tai maniau apalpsiu kaip sunku buvo istverti nevalgius ir negerus.Pykino siaubingai ir silpna buvo.Na bet istveriau!Tikiuosi neras gestacinio diabeto:)
laizanika
Kaip idomiai 1h ir 3h testai. g.gif O mums su pazystama ta pati gydytoja kai dare, tai pirma krauja eme is pacio ryto nevalgius tada turi buti mazesnis cukraus kiekis ir antra krauja po 2h per ta laika irgi nevalgius tik isgerus ta gliukoze, tada gali buti siek tiek didesnis. Jei nekjlystu nevalgius nieko ryte kaip Rasiukas007sake iki 5.5, o paskui pavalgius iki 7.00. Nes as pamenu kad mano pirmas buvo 4,7, o antras buvo apie 6, bet sake viskas gerai. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Beje mano gydytoja sake, kad GTT patartina daryti 24-28 nestumo savaite. O va viena pazystama lankosi privaciai pas ginekologa ir jai to testo is viso nedare. g.gif
mylimuke
QUOTE(laizanika @ 2007 05 28, 15:36)
Kaip idomiai 1h ir 3h testai.  g.gif O mums su pazystama ta pati gydytoja kai dare, tai pirma krauja eme is pacio ryto nevalgius tada turi buti mazesnis cukraus kiekis ir antra krauja po 2h per ta laika irgi nevalgius tik isgerus ta gliukoze, tada gali  buti siek tiek didesnis. Jei nekjlystu nevalgius nieko ryte kaip Rasiukas007sake iki 5.5, o paskui pavalgius iki 7.00. Nes as pamenu kad mano pirmas buvo 4,7, o antras buvo apie 6, bet sake viskas gerai. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Beje mano gydytoja sake, kad GTT patartina daryti 24-28 nestumo savaite. O va viena pazystama lankosi privaciai pas ginekologa ir jai to testo is viso nedare. g.gif
*

Man dare 28sav, bet 2kart apsivemiau,tai nepavyko, paskui dare 35sav ir 2rezultatas buvo 7.08 blush2.gif
Veitė
mano pirma pupa gimė 4.128 kg svorio, dėl to antro nėštumo metu gydytoja rekomendavo pasidaryti gliukozės tolerancijos testą(neva dėl to, kad pirmas vaisius gimė didelis), pasidariau...Viskas gerai thumbup.gif
Flump
kaip jus kankina su ta gliukoze.
man reikejo gerti toki Lucozade gerima. jis kaipo energetinis gerimas, kuriame daug gliukozes. toks skanus buvo, saldus, apelsinu skonio. as ji megau pries nestuma, bet paskui atsisakiau, nes vis delto energetinis gerimas, gazuotas ir t.t. Tai buvo toks malonumas ji gerti, po daugiau negu 6 menesiu neragavus jo. netgi pagalvojau, kad neblogai butu dar toki testa daryt. bent jau galeciau Lucozade atsigert.
siandien parase is ligonines, kad cukrus yra biski padidejes. nezinau kiek, bet pataria atsisakyt saldumynu. baisu. taip norisi dabar.
bet as taip ir nesupratau kuo tas diabetas kenksmingas.
man liko menuo. kazin jeigu karts nuo karto suvalgysiu ledu (vasara visgi) ar tai labai pakenks?
Gema 2
man irgi dare gliukozes tyrima ir po jos gerimo cukraus kiekis kraujyje buvo 7.9 nors riba yra 7,8. tai mano ginekologe nusiunte pas vidaus gydytoja. vidaus gydytoja israse siuntima pas endokrinologa dainavos poliklinikoje. siandien atsedejau eileje 2 val. kad patekciau pas tokia pasimetusia gydytoja kuri nezino ka daryt...tipo cia kaip ir nieko nereiskia...cia dar kaip ir riba ar gali but del kokiu nors priezasciu nevykes tyrimas...nu tai pasitare su kita gydytoja ir abi nutare mane nusiusti i klinikas pas kita endokrinologa doh.gif as klausiu kokios pasekmes gali but ir kas cia tokio baisaus bet man liepe apie tai negalvot nes cia dar visai nereiskia kad as turiu nesciuju diabeta...vienu zodziu siuntineja vieni pas kitus nes kaip supratau patys nelabai zino...kazkodel jauciu kad ta kita endokrinologe sius mane pasidaryt pakartotina tyrima ir vel viskas is pradziu...esu pikta ir nieko nesuprantu ...ir dar jauciu kad cia visa ta panika visai be reikalo... g.gif
katyttee
ir man teko laime daryti ta vadinama cukraus kreive, labai pergyvenau, bet aciu Dievui viskas praejo gerai ir rezultatai thumbup.gif
Dajevu
Šiandien buvau rezultatų, tai viskas gerai tongue.gif džiaugiuosi, nes mano tėvas diabetikas.
Gema 2
labai uz jus dziaugiuosi,

o as pagaliau gavau toki aparaciuka kur galima pasitikrint paciai cukraus kieki, tai 3 dienas rasiau rezultatus ir gydytoja sake kad viskas normos ribose...tiesiog dabar turiu ribot saldumynus ir tiek...tik keista kad del tokios diagnozes turejau eiti pas 5 gydytojas doh.gif
Cocoon
Kuo pasireiškia ta nėščiūjų cukraligė g.gif
Gema 2
na as tai nieko nejauciau...tiek pries nestuma nemegau saldumynu o nestumo metu pradejau daug ju valgyt...bet cia tikrai nera simptomas. tiesiog padare gliukozes tolerancijos tyrima ir nustate kad cukraus kiekis truputi padidejes...bet ir tai dar nereiskia kad tai jau nesciuju diabetas...tiesiog del hormonu kaitos gali but susilpnejusi kepenu veikla ar skydliaukes veikla ir nebe taip gerai organizmas suskaido cukru...ir geriausia riboti saldumynus kad tai nekenktu vaikiukui...
LauraSim
O pas mane tai kažkodėl padarius kraujo tyrimą rado per mažą gliukozės kiekį kraujyje??? g.gif Be to leliukas didesnis nei standartiškai, tai rekomendavo padaryti GTT, na rezultatų dar nežianu, bet tikiuosi viskas bus gerai, be to mūsų šeimoj niekas problemų dėl cukraus neturi g.gif na tikėkimės geriausio mirksiukas.gif
Gema 2
zinoma viskas bus gerai...musu lelius taip pat didesnis. bet dabar tokia tendencija kad vaikai gimsta didesni ir 4 kg kudikis jau nieko nebestebina... smile.gif
eladzius
as ir l.pergyvenau,bet viskas gerai blush2.gif
marina77
Na as pasidariau ketvirtadieni ta cukraus testa tai is ryto nevalgius buvo 5,7 ,o isgerus gliokoce dar nezinau sake padarys ir nunes gyditojei tai uz savaites suzinosiu tikiuos bus norma g.gif
polonia
Merginos, pasakykite, kur Vilniuje galima pasidaryti si gliukozes tyrima.
Gal kokia privacia klinika prirodykite..
O jeigu turi siuntima, tai gal nieko nekainuoja?
Aciu
jauna nestuke
atliko ir man ta testa ir rezultati blogi pries gerima 5 po 2 val.8 verysad.gif verysad.gif esu ziauriai sunerimus, puoliau i depresija, nes pasiskaiciau kad kam tas nesciuju diabetas kenkia vaiko vystymuisi.
Vilioklė
Rezultatai po gliukozės tolerancijos testo buvo geri. Tiesa, maniau kad gliukozę gerti bus daug nemaloniau mirksiukas.gif
dubcike
O man tai ryte buvo 4.8 o po gliukozes net 9.6, tai nusiunte i klinikas pas endokrinologa.Po to 4 dienas pati badziau su tokiu aparateliu savo pirstus 4kartus per diena ir ne sykio nepakilo auksciau 6.3.Enokrinoligas pasake kad viskas normaliai tik reikia saldumynus per pus mazinti blush2.gif , o kliniku viena ginekologe pasake kad as privalau gimdyti pas juos nes tipo diabetininkus pasiima jie (cia tikriausiai tik del klienturos, nes man nei diabetas nei ka)!!!! Spekit ar as paklausysiu jos.... Nu bet ne apie tai, bet kai isgeriau ta gliukoze tai galvojau jog paskutinioji arteja, man taip blogai buvo, silpna be jegu, pykino nuo to saldumo... doh.gif Bet siuo metu viskas thumbup.gif
Asciuke
QUOTE(dubcike @ 2008 03 28, 17:43)
O man tai ryte buvo 4.8 o po gliukozes net 9.6, tai nusiunte i klinikas pas endokrinologa.Po to 4 dienas pati badziau su tokiu aparateliu savo pirstus 4kartus per diena ir ne sykio nepakilo auksciau 6.3.Enokrinoligas pasake kad viskas normaliai tik reikia saldumynus per pus mazinti  blush2.gif , o kliniku viena ginekologe pasake kad as privalau gimdyti pas juos nes tipo diabetininkus pasiima jie (cia tikriausiai tik del klienturos, nes man nei diabetas nei ka)!!!! Spekit ar as paklausysiu jos.... Nu bet ne apie tai, bet kai isgeriau ta gliukoze tai galvojau jog paskutinioji arteja, man taip blogai buvo, silpna be jegu, pykino nuo to saldumo...  doh.gif Bet siuo metu viskas  thumbup.gif
*

9.6 cukrus yra didelis,kiek suprantu tau vistiek gestacinį diabetą pripažino, ar ne? tavo mažiukui gimusiam gali būti hipoglikemija, t.y mažas cukraus kiekis kraujyje, gydytojai iškart jam leidžia gliukozę, nes uždelstas laukimas gali turėti pasekmių, klinikose dirba ginekologai, kurie prižiūri cukralige ir gestaciniu diabetu sergančias nėščiasias, gal dėl to ir siūlė g.gif
morozko
Man ryte buvo 5,4 o po gliukozės 7,1. Pasakė, kad viskas gerai.
Lina.Marija
Sveikos 4u.gif
Ar ne per velu daryti testa 32 savaite? Dekui.
Senbuve
o man iskilo klausimas: ta gliukoze turiu atsinesti ar man ten seimos klinikoj ja duos isgerti? niekaip nepamenu kaip man sake. tik zinau kad rekomendavo citrina atsinesti g.gif
Senbuve
pasiskaičiau, kaip pas visas cia buna ir dabar susimasciau g.gif Pries gliukoze buvo 4,6, o po 2 val buvo 3,1. Tai isgerus tiek cukraus, ir net sumazejo? g.gif
Paklausiau, skao- viskas puiku. Bet taip kaip cia taip buna?
*Liūtukė*
QUOTE(polonia @ 2007 11 25, 18:50)
Merginos, pasakykite, kur Vilniuje galima pasidaryti si gliukozes tyrima.
Gal kokia privacia klinika prirodykite..
O jeigu turi siuntima, tai gal nieko nekainuoja?
Aciu
*

Aš praeita savaitę dariau Santariškių poklinikoj gliukozes toleravimo testą, nes pirmas mano vaikas gimė didelis 5kg. ir 60cm., tai nutarė ir dabar duoti siuntimą pas endokrinologą , ir man tai nieko nekainavo...
Ačiū, dievui viskas tvarkoj thumbup.gif
Lina.Marija
QUOTE(Juviar @ 2008 05 08, 15:37)
Aš praeita savaitę dariau Santariškių poklinikoj gliukozes toleravimo testą, nes pirmas mano vaikas gimė didelis 5kg. ir 60cm., tai nutarė ir dabar duoti siuntimą pas endokrinologą , ir man tai nieko nekainavo...
Ačiū, dievui viskas tvarkoj thumbup.gif
*

Atsiprasau, as cia ne i tema, bet ohoho!!! Idomu, ar pati gimdei ar cezari dare? Nes man irgi apie 4,5 svieciasi. ax.gif
Pasidariau ta testa ir as. 5,4 ryte, po 2h - 5,2.
adeima
QUOTE(Senbuve @ 2008 05 08, 14:20)
pasiskaičiau, kaip pas visas cia buna ir dabar susimasciau  g.gif  Pries gliukoze buvo 4,6, o po 2 val buvo 3,1. Tai isgerus tiek cukraus, ir net sumazejo?  g.gif
*

Man irgi panašūs rezultatai buvo. Prieš - 5,05, po - 4,26 irgi viskas liuks. O gydytoja priežastį labai gerai pakomentavo: tokius tyrimo rezultatus vadina "supykusia kasa" - paprasčiausiai ji gerai dirba ir gavus iš karto tokią didelę dozę gliukozės ir padirbėjo kaip pasiutus biggrin.gif
crocus
Mane taip pat siuntė šiam testui. Dėl cukraligės šeimoje, didelio pirmagimio. Tai nemaniau,kad bus ta gliukozė tokia šlykšti. Gaila, kad pirma čia nepasiskaičiau apie citriną. Kokią valandą laiko nekaip skrandis jautėsi. Iš pradžių ir patampė. Bet gerai kad išėjo susilaikyti neišvėmus. Tai va rezultatai 4,68 prieš ir 7,11. Pas gydytoją tik kitą savaitę eisiu. Bet iš jūsų pasisakymų supratau, kad nėra labai blogai. Tikiuosi ax.gif
*Liūtukė*
QUOTE(Lina.Marija @ 2008 05 09, 18:03)
Atsiprasau, as cia ne i tema, bet ohoho!!! Idomu, ar pati gimdei ar cezari dare? Nes man irgi apie 4,5 svieciasi.  ax.gif
Pasidariau ta testa ir as. 5,4 ryte, po 2h - 5,2.
*

Darė cezarį nestuke.gif , dabar pasakė, irgi 90proc., kad bus planinis cezaris nestuke.gif
naitas
Nugis čia pasiskaičius apie patirtus įspūdžius, tai labiau supykina, negu realybėj. Išgėriau aš tą gliukozę ir išlėkiau vaiką į darželį vežti. Šioks toks šleikštulys buvo, gal vienu momentu silpnumas buvo jaučiamas. Bet labai džiaugiaus, kad nelikau laukti ant kušetės tų dviejų valandų.
Prieš buvo 4,94, po - 5,00.
Šeimos gydytoja sakė, kad idealus rezultatas.
mundze
kiek paskaiciau, tai pas mane po gliukozes isgerimo cukrus pakilo labai daug. Pries buvo 4,27, o po 2 val. 10,5. Is karto gavau siuntima i KMUK, tai kita savaite kazka pasakys. (Nors namuose matavausi su tuo aparaciuku 2 val. po valgio, tai buvo labai normalu, atrodo 4,6 g.gif) Ar buvo kam taip aukstai uzkiles cikrus? Ar cia jau reiskia, kad viskas, turiu gestacini diabeta?? blink.gif O svorio tiek nedaug priaugau, pati esu kuda tik pilvas atsikises (30 sav.- 9kg.) doh.gif
Užsispyrėlė
Kadangi mano gliukozės tyrimas parodė, jog esu ant ribos, tai daktariukas liepė pasidaryt GTT. Sesutė užsiminė, jog reikia pasiimti citrinos, bet nelabai supratau kada ją naugot? kaip supratau iš šio forumo, tai į tą tirpalą galima išspaust jos sulčių? g.gif
Asciuke
QUOTE(Knyga @ 2008 05 15, 15:21)
kiek paskaiciau, tai pas mane po gliukozes isgerimo  cukrus pakilo labai daug. Pries buvo 4,27, o po 2 val. 10,5. Is karto gavau siuntima i KMUK, tai kita savaite kazka pasakys. (Nors namuose matavausi su tuo aparaciuku 2 val. po valgio, tai buvo labai normalu, atrodo 4,6 g.gif)  Ar buvo kam taip aukstai uzkiles cikrus?  Ar cia jau reiskia, kad viskas, turiu gestacini diabeta??  blink.gif  O svorio tiek nedaug priaugau, pati esu kuda tik pilvas atsikises (30 sav.- 9kg.) doh.gif
*

tavo cukrus tikrai aukštas! cukrus labai priklauso nuo to, ką suvalgai. Jei tik daržoves, tai ir nepakils, nes jos turi lb mažai anglevandenių. tikrinkis ir toliau, užsirašinėk ir parodyk endokrinologui. sekmes 4u.gif
Fox_lady
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 05 16, 09:41)
Kadangi mano gliukozės tyrimas parodė, jog esu ant ribos, tai daktariukas liepė pasidaryt GTT. Sesutė užsiminė, jog reikia pasiimti citrinos, bet nelabai supratau kada ją naugot? kaip supratau iš šio forumo, tai į tą tirpalą galima išspaust jos sulčių?  g.gif
*

Aš irgi dariausi šį testą. Prieš jį buvo 4,9, po 5,6. Gydytoja sakė, kad norma iki 7,4 ar tai iki 7,7. Citriną ir aš buvau girdėjus kad reikia pasiimt. Nu ką, atėjau, duoda stiklinę su saldžiu vandeniu. O kaip citriną išsispaust, ir neaišku lotuliukas.gif Vienžo, prakandau aš ją, išspaudžiau visas sultis į tą stiklinę, išsimaišiau ir staigiai išgėriau. smile.gif Ne taip šlykštu, kai truputį parūgštintas tas gėralas. smile.gif
lauralin
QUOTE(Senbuve @ 2008 05 08, 14:20)
pasiskaičiau, kaip pas visas cia buna ir dabar susimasciau  g.gif  Pries gliukoze buvo 4,6, o po 2 val buvo 3,1. Tai isgerus tiek cukraus, ir net sumazejo?  g.gif
*

Pas mane irgi pries gliukoze buvo 4,1,o po 2val 3,5,bet sake viskas gerai mirksiukas.gif
Užsispyrėlė
Mergaitės, gal galit pasakyt iš kokio gliukozės kiekio darė tirpalą? Man akušerė buvo sakius testui atsinešt 75g, o kai nuvykau į Sorpo daryt tyrimą, tai laborantė padarė iš 25g g.gif išgėriau tą tirpą kaip vos pasaldintą vandenį. Kaži ar taip turi būt? g.gif
Guoda
Darė 75 g. gliukozės tirpalo....
mundze
man irgi 75 g. gliukozes tirpalas buvo.
Užsispyrėlė
g.gif net internete radau tik apie 75g..po 2 sav eisiu pas daktariuką, reiks užklaust..
tany
QUOTE(Knyga @ 2008 05 15, 14:21)
kiek paskaiciau, tai pas mane po gliukozes isgerimo  cukrus pakilo labai daug. Pries buvo 4,27, o po 2 val. 10,5. Is karto gavau siuntima i KMUK, tai kita savaite kazka pasakys. (Nors namuose matavausi su tuo aparaciuku 2 val. po valgio, tai buvo labai normalu, atrodo 4,6 g.gif)  Ar buvo kam taip aukstai uzkiles cikrus?  Ar cia jau reiskia, kad viskas, turiu gestacini diabeta??  blink.gif  O svorio tiek nedaug priaugau, pati esu kuda tik pilvas atsikises (30 sav.- 9kg.) doh.gif
*

Pas mane panasus rezultatai sad.gif. Kadangi tik vakar gavau rezultatus, tai pirmadieni pas endokrinologa siuncia. Ziuresim, ka pasakys.
zazuna
Sveikutes nestuke.gif , mum ir gi dare si tyrima, bet dar atsakymo nezinau, bet mano gines sesele nuramino, kad bus tikrai geri, nes pries isgeriant gliukozes buvo 3,6. Laukiu nesulaukiu atsakymu g.gif
mundze
QUOTE(tany @ 2008 05 24, 10:52)
Pas mane panasus rezultatai sad.gif. Kadangi tik vakar gavau rezultatus, tai pirmadieni pas endokrinologa siuncia. Ziuresim, ka pasakys.
*

As ketvirtadieni pas endokrinologa eisiu, jau su savo 3 dienu cukraus matavimo rezultatais, kadangi liepe 3 dienas, 4 kartus dienoje 2 val. po valgio matuotis cukru. Siaip kai valgiau normalu maista tai ir cukrus auksciau 5,9 nebuvo uzkiles, bet viena vakara paeksperimentavau su keptais vafliais, tai tada 8,6 pakilo. Atrodo pakaks tik dietos thumbup.gif Parasyk kaip sekesi pas endokrinologa, ka jis sake, ka rekomendavo. Sekmes biggrin.gif
ToBeOrange
gavau ir aš savo rezultatus verysad.gif nevalgius 5,1, po 2 val. išgėrus 75 g gliukozės 10,1. nepaklausiau gydytojos, kur bėgti, jeigu testas blogas. gal kas patars, ką daryti, nulėkti pas ginekologę ar iš karto jau užsirašyti pas kitą gydytoją? vilnietės, kur mus siunčia konsultuotis tokiais atvejais? gal kas žino gerą endokrinologą? esu pasimetusi... verysad.gif
tany
QUOTE(Knyga @ 2008 05 26, 15:21)
As ketvirtadieni pas endokrinologa eisiu, jau su savo 3 dienu cukraus matavimo rezultatais, kadangi liepe 3 dienas, 4 kartus dienoje 2 val. po valgio matuotis cukru. Siaip kai valgiau normalu maista tai ir cukrus auksciau 5,9 nebuvo uzkiles, bet viena vakara paeksperimentavau su keptais vafliais, tai tada 8,6 pakilo. Atrodo pakaks tik dietos thumbup.gif  Parasyk kaip sekesi pas endokrinologa, ka jis sake, ka rekomendavo. Sekmes  biggrin.gif
*

Nu kol kas endokrinologas man nieko nesake, tik dave aparaciuka ir irgi liepe 3 dienas matuoti. Siandien jau antra diena. Vakar max buvo 6.3, tai kaip dar norma, bet arbata be cukraus geriu. Is saldumynu tik vinuoges kapuojau. Nors dar aisku kaip tik pries ta maximuma (6.3) blineliu su cukrum apibarstytu pavalgiau. Reikes ir man paeksperimentuoti koki karta cukraus iberti smile.gif i arbata, ledu suvalgyt ir ziureti rezultatus.
Vaidux
As lankausi "Mazylio" gimdymo namuose. Siai dienai pas mus yra 25 savaites ir mums 1-dieni buvo paskirtas gliukozes tyrimas. I nedideli kieki vandens laborante sumaise 75g. gliukozes ir ispaude citrina. Ji tipo tam, kad nuimtu ta toki salduma. Ir tikrai nesibaiminkit tos, kurios dar negerete gliukozes - nieko ten neskanaus, nieko ten slykstaus. Tiesiog labai saldu - tam ir yra ta citrina, kad ja susispaudus sumazeja tas saldumas ir gaunasi beveik normalus saldumas - taip, kad jokio baisumo.
Be to del statistikos - butent pas juos i metus sake aptinka tik kelias (1-5)moteris, kurioms pasireiskia tas nesciuju diabetas. Ir jeigu jis aptinkamas, cia sake laikinas dalykas - gali net savaime susitvakyti po gimdymo.
Auksciau nosytes - viskas bus ok rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.