Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gliukozės tolerancijos testas:
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Tic-Tac

Aciu uz atsakyma smile.gif Bandysiu pasilaikyti angliavandeniu dietos smile.gif

galit pasilaikyt minimalios dietos, pvz.privengt kepto, riebaus maisto, gert daug vandens, judet, atsisakyt saldumynu, bananu, vynuogiu, ryziu patiekalu ir viskas bus ok mirksiukas.gif o virtos bulves ne taip jau baisiai ir kelia ta cukru...
*

[/quote]
EglVa
QUOTE(*Dita* @ 2011 11 09, 19:51)
nesuprantu, koks tikslas nesidaryt tu tyrimu? ar atleisit sau jei kas vaikui nutiks vien del jusu kaltes? tuo labiau, kad yra didele tikimybe, kad GD pasikartos...

Tai, kad pas mane pirmo nėštumo metu nebuvo jokio GD, tyrimą skyrė tik todėl, kad mama serga CD, o mano pačios cukrus pirmo neštumo metu buvo mažesnis už 5 po gliukozės. Mano atsisakymo motyvai yra tokie, kad aš pati nejaučiu jokių diabeto simptomų, mano svoris nedidelis, mityba pakankamai sveika ir gana gerai subalansuota. Tad nelabai tikiu, kad galėtų būti GD, o jei ir daleisti tokią tikimybę, tai cukrus galėtų būti viršytas gana nedaug, tad kažko specialaus apart dietos man ir neskirtų. g.gif
Mano nuomome, jei tyrimas nelabai ką gali pakeisti, tai jis nėra būtinas. ax.gif O gerti gliukozę tik dėl to, kad šis tyrimas dažnai skiriamas ir rutiniškai, nemanau, kad sveika. Aš labai rimtai ir atsakingai žiūriu į šį reikalą, bet gliukozės matavimas namuose skirtingomis dienomis, skirtingais periodais po skirtingo valgio ir prieš valgį nedavė didesnių rezultatų, min. buvo 3,8, max buvo 5,6. Dar reikėtų įvertinti, tai, kad naminiai aparačiukai yra sureguliuoti truputį meluoti į didesnę pusę, tai realus kiekis būtų dar mažesnis. 4u.gif Tad manau, mano sprendimas yra apgalvotas.
Inlove
QUOTE(EglVa @ 2011 11 10, 13:10)
Tai, kad pas mane pirmo nėštumo metu nebuvo jokio GD, tyrimą skyrė tik todėl, kad mama serga CD, o mano pačios cukrus pirmo neštumo metu buvo mažesnis už 5 po gliukozės. Mano atsisakymo motyvai yra tokie, kad aš pati nejaučiu jokių diabeto simptomų, mano svoris nedidelis, mityba pakankamai sveika ir gana gerai subalansuota. Tad nelabai tikiu, kad galėtų būti GD, o jei ir daleisti tokią tikimybę, tai cukrus galėtų būti viršytas gana nedaug, tad kažko specialaus apart dietos man ir neskirtų.  g.gif
Mano nuomome, jei tyrimas nelabai ką gali pakeisti, tai jis nėra būtinas.  ax.gif O gerti gliukozę tik dėl to, kad šis tyrimas dažnai skiriamas ir rutiniškai, nemanau, kad sveika. Aš labai rimtai ir atsakingai žiūriu į šį reikalą, bet gliukozės matavimas namuose skirtingomis dienomis, skirtingais periodais po skirtingo valgio ir prieš valgį nedavė didesnių rezultatų, min. buvo 3,8, max buvo 5,6. Dar reikėtų įvertinti, tai, kad naminiai aparačiukai yra sureguliuoti truputį meluoti į didesnę pusę, tai realus kiekis būtų dar mažesnis.  4u.gif Tad manau, mano sprendimas yra apgalvotas.
*

Tragiskas sprendimas. Neisizeiskit, kiekvienam savo, taciau jeigu mama serga, Jus turetumete buti pirma eileje prie sito tyrimo. Kiekvieno nestumo metu organizmas sureaguoja skirtingai. Yra daugybe faktoriu, nulemenciu reakcija. Visu pirma amzius. Nesvarbu koks jis, bet antro nestumo metu Jus esate vyresne nei pirmojo. Pvz., mano mama neserga, bet serga mociute. Pirmo nestumo metu pas mane CD nerado, antram nestume jau turejau sita beda, dabar esu nescia trecia karta ir vel turiu ta pacia beda. Jeigu jau atsiranda CD, geriau apie ji zinoti, negu nezinoti. Nes "dietos pasilaikymai" labai daznai pasvyruoja, kuomet nera gieztos kontroles. Ai va cia biski balius, torto gabaliukas, va kokie blyneliai nieko blogo ai dar to, dar ano... Ir pati gali nebesusigaudyti, kaip stipriai zengi pirmyn. Jeigu yra CD tai grieztai griezciausiai negalima jokiu greito poveikio angliavandeniu. Atrodytu viskas, taciau deja ne. Ne kiekvienam diabetikui tinka visi leto veikimo angliavandeniai. Tam ir reikalingas tas aparaciukas, kad issiaiskintum, kas tau tinka, o kas ne. Mano atveju man koja kiso grikiai. Nors jie placiai yra ivardnami kaip diabetiku kruopos, cukru man sukeldavo iki 12. Taigi be aparato buciau grikius lapnojus ir nesupratus ka sau darau. Taciau man puikiai tiko avizos, kurios daugeliui diabetiku netinka. Taip pat visi citrusai, kuriu daug kas privengia. Nerizikuociau neatlikti tyrimo del vaiko, nes tai gali tureti lemiamos itakos jo gyvenimo kokybei. Taip pat del saves. Standartiskai mama tyrima kartoti turetu 6 savaites po gimdymo, iki tol toliau laikydamasi dietos. Taciau mano po 6 savaiciu rezultatai nebuvo geri. Viskas susitvarke dar po 2 menesiu. Taigi nekreipdama demesio i tai galejau sau pasidaryti meskos paslauga. Jeigu CD yra pasireiskes, tai save reiketu stebeti visa likus gyvenima. As karta metuose pasidarau Gliukoto hemoglobino kraujo tyrima. Nieko gerti nebereikia, o parodo 3 paskutiniu menesiu cukraus svyravimo vidurki. Siaip geras tyrimas, bet taip ir nesuzinosi, ar galima buvo ta viena karta per 3 menesius suvalgyti deze saldainiu, ar vis delto nereikejo. Nes jeigu paslydimai daznai nesikartoja, tai jie tiesiog istirpsta 3 menesiu normalios mitybos fone.
pavasarinė
QUOTE(EglVa @ 2011 11 10, 14:10)
Tai, kad pas mane pirmo nėštumo metu nebuvo jokio GD, tyrimą skyrė tik todėl, kad mama serga CD, o mano pačios cukrus pirmo neštumo metu buvo mažesnis už 5 po gliukozės. Mano atsisakymo motyvai yra tokie, kad aš pati nejaučiu jokių diabeto simptomų, mano svoris nedidelis, mityba pakankamai sveika ir gana gerai subalansuota. Tad nelabai tikiu, kad galėtų būti GD, o jei ir daleisti tokią tikimybę, tai cukrus galėtų būti viršytas gana nedaug, tad kažko specialaus apart dietos man ir neskirtų.  g.gif
Mano nuomome, jei tyrimas nelabai ką gali pakeisti, tai jis nėra būtinas.  ax.gif O gerti gliukozę tik dėl to, kad šis tyrimas dažnai skiriamas ir rutiniškai, nemanau, kad sveika. Aš labai rimtai ir atsakingai žiūriu į šį reikalą, bet gliukozės matavimas namuose skirtingomis dienomis, skirtingais periodais po skirtingo valgio ir prieš valgį nedavė didesnių rezultatų, min. buvo 3,8, max buvo 5,6. Dar reikėtų įvertinti, tai, kad naminiai aparačiukai yra sureguliuoti truputį meluoti į didesnę pusę, tai realus kiekis būtų dar mažesnis.  4u.gif Tad manau, mano sprendimas yra apgalvotas.
*

drinks_cheers.gif

As irgi atsisakiau gliukozės tolerancijos testo. Juolab, kad puikiai žinau kas yra cukrinis/ necukrinis diabetas, gestacinis diabetas ir pan. Net jei nustatomas gestacinis diabetas- skiriama dieta. Retais atvejais- insulinas ir svarbu nepernešioti. Be to nuolat reikia sekti gliukozė kiekį kraujyje spec. aparačiuku namuose. Aš asmeniškai, labai išranki maistui, saldumynų iš vis nevalgau, be to turiu GERL, tad dieta pas mane ir taip kiekvieną dieną ax.gif
Mano nuomone, kam atlikti testa, jei ir taip gliukozės kiekį kraujyje galima matuotis kad ir prieš ar po kiekvieno valgio. O kad nestumo metu bus nustatytas gestacinis diabetas, dar nereiskia kad ateityje moteris sirgs diabetu, arba kad nesirgs. Lygiai taip pat nereiškia, kad naujagimis gims sirgdamas, ar kad ateityje nesusirgs. Sirgimą cukriniu diabetu lemia daugelis veiksniu, jei mama ar močiutė susirgo II tipo, t.y. ne jaunysteje, irgi nereiškia, kad moteris turi polinkį sirgti. Aišku gydytojai baiminasi dėl komų ir pan. Bet gliukozės tolerancijos tyrimui turi būti aiškios indikacijos ir ne viena.

Šiuo metu, jis įtrauktas į nėščiųjų tyrimų planą, ir turėtų būti tiriamos visos be išimties, kai beje prieš kelis metus atlikdavo tik toms kurioms yra būtinybė. Vėlgi, ar tai yra gerai, ar blogai spręsti kiekvienai asmeniškai 4u.gif ir pasitariant su gydytoju ax.gif Jokiu būdu neagituoju neatlikinėti šio testo, nes kiekviena mes esam skirtingos 4u.gif

*Dita*
QUOTE(EglVa @ 2011 11 10, 13:10)
Tad manau, mano sprendimas yra apgalvotas.
*

jums spresti, bet man asmeniskai butu ramiau issityrus, o jei butu GD, nepakanka vien dietos ir po valgio pasitikrint cukru, butina ginekologine apziura echoskopu kas kelias sav., endokrinologo pagalba...
QUOTE(pavasarinė @ 2011 11 10, 18:36)

As irgi atsisakiau gliukozės tolerancijos testo. Juolab, kad puikiai žinau kas yra cukrinis/ necukrinis diabetas, gestacinis diabetas ir pan.
*

o ar apie GD pasekmes kudikiui zinot? siulyciau pasiskaityt unsure.gif
EglVa
QUOTE(*Dita* @ 2011 11 11, 11:46)
jums spresti, bet man asmeniskai butu ramiau issityrus, o jei butu GD, nepakanka vien dietos ir po valgio pasitikrint cukru, butina ginekologine apziura echoskopu kas kelias sav., endokrinologo pagalba...

Iš tiesų, tai ne komentarų dėl savo pačios sprendimo klausiau, bet, tebūnie, paskaitau ir juos 4u.gif
Čia radau info apie GD: http://folk.uio.no/babills/lithuania/10_ge...is_diabetas.htm ne per daug, bet viskas trumpai ir aiškiai.
Mano ginė sakė, kad per jos darbo metus buvo tik vienetiniai atvejai, kai nėščiajai reikėjo insulino. Kiti atvejai - reguliuojami dieta.
Ačiū visoms pasisakiusioms šiuo klausimu.
*Dita*
QUOTE(EglVa @ 2011 11 11, 22:16)
Iš tiesų, tai ne komentarų dėl savo pačios sprendimo klausiau, bet, tebūnie, paskaitau ir juos  4u.gif
Čia radau info apie GD: http://folk.uio.no/babills/lithuania/10_ge...is_diabetas.htm ne per daug, bet viskas trumpai ir aiškiai.
Mano ginė sakė, kad per jos darbo metus buvo tik vienetiniai atvejai, kai nėščiajai reikėjo insulino. Kiti atvejai - reguliuojami dieta.
Ačiū visoms pasisakiusioms šiuo klausimu.
*

man buvo GD, uzteko dietos, bet vaikas buvo stebimas echoskopu kas 3sav.
na nesvarbu, vistiek jusu sprendimo nepakeisiu ir manykim, kad nera reikalo. sekmes ir lengvo nesiojimo mirksiukas.gif
Atati
Dariausi ir aš šį testą. Cukraus kiekis prieš gėrimą 5, po 5.6.
laumike74
QUOTE(Atati @ 2011 11 17, 20:02)
Dariausi ir aš šį testą. Cukraus kiekis prieš gėrimą 5, po 5.6.
*

Sveikinu. O ar yra mamų, kurios jau dabar turi diabetą po netikėto GD? Kada jis pasireiškė?
sraige
QUOTE(laumike74 @ 2011 11 17, 21:53)
Sveikinu. O ar yra mamų, kurios jau dabar turi diabetą po netikėto GD? Kada jis pasireiškė?
*

as dar nesidariau gliukozes testo po gimdymo, bet kazkuria diena su aparaciuku po valgio mazdaug 2val. praejus pasitikrinau ir radau 8,1 blink.gif o valgiau mesa su agurkais ir keli sausainukai... tai gal man liko tas diabetas, eina sau tada doh.gif
Inlove
QUOTE(sraige @ 2011 11 17, 21:20)
as dar nesidariau gliukozes testo po gimdymo, bet kazkuria diena su aparaciuku po valgio mazdaug 2val. praejus pasitikrinau ir radau 8,1 blink.gif o valgiau mesa su agurkais ir keli sausainukai... tai gal man liko tas diabetas, eina sau tada doh.gif
*

O dietos saziningai laikotes po gimdymo? Reikia laikytis dietos dar 6 savaites po gimdymo, paskui darytis testa. Man po 6 savaiciu dar nebuvo pilnai susitvarke, liko ne diabetas, bet sutrikusi glikemija. Dar po 2 menesiu susitvarke ir sita beda. Taip kad siulau per daug nepergyventi wink.gif
MissMartini
Siandien gavau atsakyma.. nu i ka, 8,4 blink.gif Tai pagal senas normas (7,9) jau buciau turejusi dietos laikytis ir stebetu echoskopu kas 2 savaites, bet kadangi AUSTRALIJOJE (ne apie LT rasau) normos nuo Sausio pakilo iki 8,5 tai as sveika kaip ridikas.

Jauciuosi labai dviprasmishkai, kaip ir teigiamas atasakymas del GD, bet pagal naujas normas neigiamas, nors ir 0,1 dalies pritruko, niekas manes atidziau stebeti nesiruosia g.gif
vilmoske
Na va, pasidarėm ir mes gliukozės toleravimo testą, dabar laukiam atsakymo ir tikimės, kad viskas bus gerai. scare.gif
Ana26
QUOTE(MissMartini @ 2011 11 23, 07:43)
Siandien gavau atsakyma.. nu i ka, 8,4  blink.gif  Tai pagal senas normas (7,9) jau buciau turejusi dietos laikytis ir stebetu echoskopu kas 2 savaites, bet kadangi AUSTRALIJOJE (ne apie LT rasau) normos nuo Sausio pakilo iki 8,5 tai as sveika kaip ridikas.

Jauciuosi labai dviprasmishkai, kaip ir teigiamas atasakymas del GD, bet pagal naujas normas neigiamas, nors ir 0,1 dalies pritruko, niekas manes atidziau stebeti nesiruosia  g.gif
*

sveikute! 4u.gif Niu kazkaip lb keistai tu cia rasai, o pati gal gyveni Austarlijoje? Mano cukrus sieke 8.5 ir iskartos diagnozavo GD. Tai db laikausi dietos ir labai prisiziuriu.
Buk atsargi smile.gif Tai ne juokas.
Papildyta:
Turiu klausimoa merginoms, kurioms yra diagnozuotas Gestacinis diabetas. Kur jus ruosiates gimdyti? Arba kur jus gimdete? Savo mieste ar vaziuosit i Kauna, kur yra specialus skyrius moterims su GD. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Inlove @ 2011 11 10, 14:33)
Tragiskas sprendimas. Neisizeiskit, kiekvienam savo, taciau jeigu mama serga, Jus turetumete buti pirma eileje prie sito tyrimo. Kiekvieno nestumo metu organizmas sureaguoja skirtingai. Yra daugybe faktoriu, nulemenciu reakcija. Visu pirma amzius. Nesvarbu koks jis, bet antro nestumo metu Jus esate vyresne nei pirmojo. Pvz., mano mama neserga, bet serga mociute. Pirmo nestumo metu pas mane CD nerado, antram nestume jau turejau sita beda, dabar esu nescia trecia karta ir vel turiu ta pacia beda. Jeigu jau atsiranda CD, geriau apie ji zinoti, negu nezinoti. Nes "dietos pasilaikymai" labai daznai pasvyruoja, kuomet nera gieztos kontroles. Ai va cia biski balius, torto gabaliukas, va kokie blyneliai nieko blogo ai dar to, dar ano... Ir pati gali nebesusigaudyti, kaip stipriai zengi pirmyn. Jeigu yra CD tai grieztai griezciausiai negalima jokiu greito poveikio angliavandeniu. Atrodytu viskas, taciau deja ne. Ne kiekvienam diabetikui tinka visi leto veikimo angliavandeniai. Tam ir reikalingas tas aparaciukas, kad issiaiskintum, kas tau tinka, o kas ne. Mano atveju man koja kiso grikiai. Nors jie placiai yra ivardnami kaip diabetiku kruopos, cukru man sukeldavo iki 12. Taigi be aparato buciau grikius lapnojus ir nesupratus ka sau darau. Taciau man puikiai tiko avizos, kurios daugeliui diabetiku netinka. Taip pat visi citrusai, kuriu daug kas privengia. Nerizikuociau neatlikti tyrimo del vaiko, nes tai gali tureti lemiamos itakos jo gyvenimo kokybei. Taip pat del saves. Standartiskai mama tyrima kartoti turetu 6 savaites po gimdymo, iki tol toliau laikydamasi dietos. Taciau mano po 6 savaiciu rezultatai nebuvo geri. Viskas susitvarke dar po 2 menesiu. Taigi nekreipdama demesio i tai galejau sau pasidaryti meskos paslauga. Jeigu CD yra pasireiskes, tai save reiketu stebeti visa likus gyvenima. As karta metuose pasidarau Gliukoto hemoglobino kraujo tyrima. Nieko gerti nebereikia, o parodo 3 paskutiniu menesiu cukraus svyravimo vidurki. Siaip geras tyrimas, bet taip ir nesuzinosi, ar galima buvo ta viena karta per 3 menesius suvalgyti deze saldainiu, ar vis delto nereikejo. Nes jeigu paslydimai daznai nesikartoja, tai jie tiesiog istirpsta 3 menesiu normalios mitybos fone.
*

Pritariu jusu nuomonei 100 proc. Nes pati savo giminei neturiu diabetiku, o man dabar pirmas nestumas ir rado Gestacini diabeta, apie kuri anksciau netgi nebuciau pagalvojusi. Ir jeigu nedaryciau sio testo, tai db tureciau dideliu problemu....
Inlove
QUOTE(Ana26 @ 2011 11 24, 14:37)
sveikute!  4u.gif  Niu kazkaip lb keistai tu cia rasai, o pati gal gyveni Austarlijoje?  Mano cukrus sieke 8.5 ir iskartos diagnozavo GD. Tai db laikausi dietos ir labai prisiziuriu.
Buk atsargi smile.gif Tai ne juokas.
Papildyta:
Turiu klausimoa merginoms, kurioms yra diagnozuotas Gestacinis diabetas. Kur jus ruosiates gimdyti? Arba kur jus gimdete? Savo mieste ar vaziuosit i Kauna, kur yra specialus skyrius moterims su GD.  4u.gif
*

As su GD gimdziau KMUK, dabar ir vel zadu gimdyti ten pat, bet ne del to, kad ir vel turiu sita beda. Specialaus skyriaus GD tikrai nera. Ir man atrodo nei vienoj ligoninej sio spec. skyriaus nera. Kai pagimdai, vaikiukas yra tikrinamas specialiai del cukraus ir mamos maitinimas irgi yra priskirtas CD kodui. Bet tik tiek, daugiau nieko isskirtinio nedaro. As dabar ir nestumo prieziurai persirasiau i KMUK. Tiesiog remiuosi savo patirtimi, kad kliniku daktarai turi didziausia patirti ir yra mate daugiasiai visokiu atveju, todel yra profesionalesni. Pirmus 2 nestumus lankiausi savo pusiau privacioj poliklinikoj pas skirtingas daktares. Jei reiktu verinti nestumo prieziura, tai polikliikai duociau 8 balus, klinikom - 10.
lara86
sveikutes 4u.gif dovanoju giukozes buteliuka 75.0 galioja iki 2012.03.01 smile.gif per az.gyvenu kaune
Ana26
QUOTE(Inlove @ 2011 11 24, 14:49)
As su GD gimdziau KMUK, dabar ir vel zadu gimdyti ten pat, bet ne del to, kad ir vel turiu sita beda. Specialaus skyriaus GD tikrai nera. Ir man atrodo nei vienoj ligoninej sio spec. skyriaus nera. Kai pagimdai, vaikiukas yra tikrinamas specialiai del cukraus ir mamos maitinimas irgi yra priskirtas CD kodui. Bet tik tiek, daugiau nieko isskirtinio nedaro. As dabar ir nestumo prieziurai persirasiau i KMUK. Tiesiog remiuosi savo patirtimi, kad kliniku daktarai turi didziausia patirti ir yra mate daugiasiai visokiu atveju, todel yra profesionalesni. Pirmus 2 nestumus lankiausi savo pusiau privacioj poliklinikoj pas skirtingas daktares. Jei reiktu verinti nestumo prieziura, tai polikliikai duociau 8 balus, klinikom - 10.
*

4u.gif Lb aciu uz atsakyma smile.gif
Man aiskino, kad yra specialus skyrius moterims su diabetu....(nors zianu tai tik is nuogirdu). O jus gyvenate Kaune? As esu is Siauliu. Ir mano gydytoja kaip tokio specialaus siuntimo i Kauna sake neduos. Sake ,jei pasirinksiu Kauna, tai prisiimu rizika sau. Nes, jei prasidetu saremiai ar nzn siaip kas nors negerai- man greitosios iki Kauno neskirtu, ir gyventi ten reiketu kur nors iki gimdymo... Aiskino, kad tokiu kaip as per pusmeti Siauliuose gimde net "5", tai manes tas skaiciu nelb ir nudziugino. bet sake, kad siaip gimdymas niekuo nesiskiria, tik reikalinga kitokia prieziura vaikui...Tai as db mastau, ar ryztis ir vaziuoti i Kauna, ar gimdyti Siauliuose...
MissMartini
QUOTE(Ana26 @ 2011 11 25, 08:09)
4u.gif Lb aciu uz atsakyma smile.gif

Aiskino, kad tokiu kaip as per pusmeti Siauliuose gimde net "5", tai manes tas skaiciu nelb ir nudziugino. bet sake, kad siaip gimdymas niekuo nesiskiria, tik reikalinga kitokia prieziura vaikui...Tai as db mastau, ar ryztis ir vaziuoti i Kauna, ar gimdyti Siauliuose...
*

O kokia prieziura vaikui skiriama?

Matai pas mane, nesieke 8,5, tai parase kad NERA ir viskas. O ir apie dieta nieko nepasakojo ir nesiule. As nezinau kodel Australai norma pakele g.gif Bet as ir taip saldainiu nevalgau.. mesa labiau eina, tai net nezinau ka cia reikia koreguot verysad.gif Priaugau siam laikui 29 savaitem 3,5 kg taip ir su pirmaja buvo, jauciuosiu normaliai.. ai pasimetus ir tiek ax.gif
Ana26
QUOTE(MissMartini @ 2011 11 25, 04:34)
O kokia prieziura vaikui skiriama?

Matai pas mane, nesieke 8,5, tai parase kad NERA ir viskas. O ir apie dieta nieko nepasakojo ir nesiule. As nezinau kodel Australai norma pakele g.gif  Bet as ir taip saldainiu nevalgau.. mesa labiau eina, tai net nezinau ka cia reikia koreguot verysad.gif  Priaugau siam laikui 29 savaitem 3,5 kg taip ir su pirmaja buvo, jauciuosiu normaliai.. ai pasimetus ir tiek ax.gif
*

4u.gif Sveikute,
Na ta priziura ta, kad vaikui turi cukru nuolat matuot, tik tiksliai nezinau kiek k laiko tas matavimas turi trukti. siaip manau, kad gimdydama gali pasakyti, kad tau GD ir turetu viska padaryti kaip reikia...
O tavo svoris lb jau idealu, atrodo lygtais ir dietos laikaisi smile.gif. Man tai tokia dieta pasiule endokrinologe:
jokiu saldumynu (nors kartais ir suvalgau koki saldainuku, kai neissilaikau);
gerti dayg skysciu,
per diena 2 vaisiai (nes jie dazniausia kelia angliavandeniu kieki);
daugiau darzoviu, isskyrus bulves (bulves galima apie 2 vieno valgio metu);
daugiau kruopu visokiu
Valgyti 3 kartus per diena (pusryciai, pietus ir vakarien). Tarp kiekvieno valgio daryti apie 2 valandas pertrauka, pokurios galima uzkandziauti (uzkandis pas mane dazniausiai buna 1 obuolys, jogurtas (liesas), duona (juoda) su suriu (vienas sumustinukas)).
As valgau siek tiek daugiau negu man nustatyta, nes jauciuosi alkana smile.gif dar pries miega uzvalkgau. Tai viso gaunasi 5-6 valgymai is kuriu 3 pagrindiniai.
Dar gali nusipirkti cukraus matuokli ir matuotis krauja apie 2 valandas po valgio. Bandyk matuotis 3 kartus. Jeigu kraujas bus geras, tuomet matuok karta per diena. As dazniausiai matuoju po vakarienes, praejus 2 valandoms. cukraus norma: ryte navalgius iki 5.7. 2val po valgio iki 6.7.
bet cia tik mano asmenine patirtis, gal kitos merginos papasakos apie savo dieta smile.gif Sekmes, viska bus gerai
Papildyta:
QUOTE(Ana26 @ 2011 11 25, 16:45)
4u.gif Sveikute,
Na ta priziura ta, kad vaikui turi cukru nuolat matuot, tik tiksliai nezinau kiek k laiko tas matavimas turi trukti. siaip manau, kad gimdydama gali pasakyti, kad tau GD ir turetu viska padaryti kaip reikia...
O tavo svoris lb jau idealu, atrodo lygtais ir dietos laikaisi smile.gif. Man tai tokia dieta pasiule endokrinologe:
jokiu saldumynu (nors kartais ir suvalgau koki saldainuku, kai neissilaikau);
gerti dayg skysciu,
per diena 2 vaisiai (nes jie dazniausia kelia angliavandeniu kieki);
daugiau darzoviu, isskyrus bulves (bulves galima apie 2 vieno valgio metu);
daugiau kruopu visokiu
Valgyti 3 kartus per diena (pusryciai, pietus ir vakarien). Tarp kiekvieno valgio daryti apie 2 valandas pertrauka, pokurios galima uzkandziauti (uzkandis pas mane dazniausiai buna 1 obuolys, jogurtas (liesas), duona (juoda) su suriu (vienas sumustinukas)).
As valgau siek tiek daugiau negu man nustatyta, nes jauciuosi alkana smile.gif dar pries miega uzvalkgau. Tai viso gaunasi 5-6 valgymai is kuriu 3 pagrindiniai.
Dar gali nusipirkti cukraus matuokli ir matuotis krauja apie 2 valandas po valgio. Bandyk matuotis 3 kartus. Jeigu kraujas bus geras, tuomet matuok karta per diena. As dazniausiai matuoju po vakarienes, praejus 2 valandoms. cukraus norma: ryte navalgius iki 5.7. 2val po valgio iki 6.7.
bet cia tik mano asmenine patirtis, gal kitos merginos papasakos apie savo dieta smile.gif Sekmes, viska bus gerai
*

Dar prisiminiau ,kad mesos arba zuvies man per diena galima suvalgyti 150 g.
Geriau maista troskinti arba virti. smile.gif
MissMartini
QUOTE(Ana26 @ 2011 11 26, 00:48)
4u.gif Sveikute,

*

Aciu uz atsakyma, tik dabar idomu kaip vaikuciui ta cukru pamatuoja? Jis gi pilve blink.gif

Na AU dabar vasara, tai labai daug svieziu pigiu sezoniniu vaisiu yra, tai mano dieta atrodytu taip:
2l vandens per diena kaip minimum.. Siluma savo daro
Ryte vaisius ir arbata su sausainiu, bandele ar dar kokiu biesu..
po 2val kitoks vaisius vaisiai
Pietums sumushtiakai su kokiu nors mesgaliu plius darzoves
Tada puodas kavos su keksiuku (apie 3val)
Vakarienei bliudas salotu su aliejum ir mesyte su ryziais/bulvem/grikiais ar kas is makaronu.
Jei dar neinu miegot uzhgrauziu cipsu su mineraliniu mirksiukas.gif

Kosiu, varshkiu, tortu ir pyrageliu (ishskyrus keksiuka su kava) nevalgau
cate
QUOTE(Tic-Tac @ 2011 11 09, 20:19)
Sveikutes,
Tradiciskai ir man atliko gliukozes tolerancijos megini. Nevalgius gliukoze normoj, po 2 valandu kartojo, ir tada jau buvo 7,2. Kai virsutine riba 7,8. Zinoma mano tyrimo rezultatai neperzenge tos ribos, taciau ginekologe liepe pasilaikyti dietos.
Ar taip gali atsitikti, kad ta riba perzengsiu? Saldumynu neru didele megeja, taciau blynus ir bulves valgau, bent jau kolkas valgydavau.
*

labukas, pas mane analogiska situacija ir gydytoja liepe laikytis grieztos dietos. Taip ir dariau tai per menesi priaugau vos 500gr. Nors paskutiniais nestumo men turetu buti daugiau. Dabar cukraus tyrima darys tik po dvieju savaiciu tai paziuresim kas cia pagerejo ar ne, nors dietos laikausi saziningai beveik jokiu anglevandeniu isskyrus juoda duona su grudais ir avizu bei grikiu kose. Nors kaip skaiciau nevisada avizos ir grikiai yra gerai, bet pagal kai kurias rekomendacijas jos tinka.

Merginos noriu jusu paklausti apie ta aparata cukraus kiekiui matuoti. Kur ji pirkti? ir kiek jis kainuoja? Aciu 4u.gif
Inlove
Merginos noriu jusu paklausti apie ta aparata cukraus kiekiui matuoti. Kur ji pirkti? ir kiek jis kainuoja? Aciu 4u.gif
*

[/quote]

Aparatas cukraus kiekiui matuoti yra kompensuojamas, kaip ir juosteles. Ji turetu israsyti endokrinologas, o po to bet kurioj vaistinej nusipirksi. Nors man atrodo, patys aparatukai nebrangus, o gal net ir dykai juos duoda, jei juosteles perki. Vat su tuo aparatu del kruopu ir issiaiskintum. 2 val. po maisto pasimatuotum ir zinotum, kas tau geriau - grikiai ar avizos.
cate
*

[/quote]

Aparatas cukraus kiekiui matuoti yra kompensuojamas, kaip ir juosteles. Ji turetu israsyti endokrinologas, o po to bet kurioj vaistinej nusipirksi. Nors man atrodo, patys aparatukai nebrangus, o gal net ir dykai juos duoda, jei juosteles perki. Vat su tuo aparatu del kruopu ir issiaiskintum. 2 val. po maisto pasimatuotum ir zinotum, kas tau geriau - grikiai ar avizos.
*

[/quote]

Aciu smile.gif teks daktares paprasyti kai eisiu 4u.gif
Ana26
QUOTE(MissMartini @ 2011 11 30, 05:27)
Aciu uz atsakyma, tik dabar idomu kaip vaikuciui ta cukru pamatuoja? Jis gi pilve blink.gif

Na AU dabar vasara, tai labai daug svieziu pigiu sezoniniu vaisiu yra, tai mano dieta atrodytu taip:
2l vandens per diena kaip minimum.. Siluma savo daro
Ryte vaisius ir arbata su sausainiu, bandele ar dar kokiu biesu..
po 2val kitoks vaisius vaisiai
Pietums sumushtiakai su kokiu nors mesgaliu plius darzoves
Tada puodas kavos su keksiuku (apie 3val)
Vakarienei bliudas salotu su aliejum ir mesyte su ryziais/bulvem/grikiais ar kas is makaronu.
Jei dar neinu miegot uzhgrauziu cipsu su mineraliniu mirksiukas.gif

Kosiu, varshkiu, tortu ir pyrageliu (ishskyrus keksiuka su kava) nevalgau
*

4u.gif
Cukru matuoja kai gimsta vaikelis...o del dietos manau, kad viskas ok, tik vaisiu per daug negalima, galima kokius 2 per diena, geriau daugiau darzoviu..
Bossi
QUOTE(Ana26 @ 2011 10 20, 12:58)
Mano endokrinologe sake,jeigu vaikutis gimsta virs 4 kg - vadinasi mama sirgo GD. Bet gal buna isimciu....geriau padaryti tyrima ir but ramiai
*

tikrai ne biggrin.gif mano du pirmi gime virs 4 kg mano visi tyrimu rezultatai buvo puikus. O va su treciu pakilo cukrus doh.gif

Siuncia mane i KMUK ka ten darys gal zinot?
Inlove
Siuncia mane i KMUK ka ten darys gal zinot?
*

[/quote]

Nieko nedarys smile.gif Pasiimkit tik kompensuojamu vaistu pasa, be jo nevaziuokit. Israsys aparata, juosteliu, ismokins kaip su jais elgtis. Po savaites vel atgal su uzfiksuotais aparato parodymais. Vat tada ir paziuri as uztenka dietos cukrui kontroliuoti, ar jau vaistu reikia. Sekmes 4u.gif
pavasarinė
QUOTE(*Dita* @ 2011 11 11, 12:46)
*

Taip esu apsiskaiciusi ir visko maciusi 4u.gif
Net jei nescioji tyresi atitinkamom savaitem ir GTT buvo neigiamas, tai jis gali pasireiksti ir veliau, t.y. pries pat gimdyma, ar likus iki jo keliom savaitem ir pan.
Zinoma, jokiu budu neskatinu nesitirti. Pasitarti su gydytoju butina 4u.gif

"Kokį poveikį gestacinis diabetas turi vaisiui?
Dėl hiperglikemijos vaisius gali užaugti stambus (sverti 4 kg ir daugiau). Tai didina gimdymo traumų, hipoksijos (deguonies trū­kumo) riziką. Galimas plaučių brendimo atsilikimas, dažniau pasitaiko apsigimimų. Per pirmąsias valandas po gimimo naujagi­miams dažnai pasitaiko per mažas kraujo gliukozės kiekis. Tokie vaikai turi didesnį genetinį polinkį ateityje susirgti diabetu.

Gestaciniu diabetu sergančios nėščiosios stebėjimas ir gydymas
GD serganti moteris dažniausiai niekuo nesiskundžia, neretai jos kraujospūdis padidėja. Būtina jį reguliariai sekti ir koreguoti, atlikti šlapimo tyrimus. Ultragarsu tiriamas vaisiaus dydis, stebima, kaip jis vystosi, ypač paskutinius tris mėnesius iki gimdymo.
Nėščioji turi laikytis nurodytos dietos. Angliavandeniai dietoje turėtų sudaryti 35 – 45 proc., baltymai – 25 – 20 proc., riebalai – 35 – 40 proc. Rekomenduojamas kraujo gliukozės kiekis nėščiosioms yra: nevalgius – 5, 3 mmol/l, 1val. po valgio – 7,8 mmol/l, 2 val. po valgio – 6,7 mmol/l.
Jei nepavyksta glikemijos sureguliuoti vien dieta, skiriama ir insulino terapija. Geriamosios tabletės, mažinančios gliukozės kraujyje, nėštumo metu neskiramos. Labai svarbu ir mankštintis, jei tam nėra medicininių kontraindikacijų.
Jei vaisius stambus, rekomenduojamas gimdymas esant 38 nėštumo savaitėms. Sergančiosioms gestaciniu diabetu kur kas dažniau nei kitoms moterims atliekama cezario pjūvio operacija.
Po gimdymo praėjus 6 – 12 savaičių, būtina atlikti moteriai gliukozės tolerancijos mėginį. Daugeliui moterų, net ir vartojusioms insuliną, gliukozės kiekis po gimdymo normalizuojasi. Vis dėlto tiek motinai, tiek kūdikiui išlieka rizika vėliau susirgti II tipo diabe­tu. Kito nėštumo metu vėl gali varginti gestacinis ar II tipo diabetas. Apie 50 proc. moterų, sirgusių GD, per artimiausius dvidešimt metų diagnozuojamas II tipo diabetas. Todėl šioms moterims būtina tikrinti glikemiją kasmet, koreguoti dietą, palaikyti normalų kūno svorį, mankštintis.

Gydytoja endokrinologė Ona Jurkauskienė
VŠĮ Vilniaus m. Antakalnio poliklinika"
AUSRELINA
mano testo rezultai prieš gliukozę 3,63 po po gliukozės gėrimo ir 2 val. 6,10. šiaip man visai nebuvo šlykštu normaliai išgėriau. ir gydytoją sakė kad šis testas rekomenduojamas moterims kurioms virš 30 metų, ir nesvarbu kad 12 sav. mano cukrus buvo visiškoj normoj.
Katyte366
Sveiki, man reikia patarimo del Gesatcitinio Diabeto. buvau savaite antakalnio klinikose padare GD testa, rado ta nelemta diabeta. Dabar sian jau buvau pas endokrinologa, sita apreke mane ir pasake kad as turiu gultis i ligonine ir nera jokio gydymo kaip dieta....
Nieko nesuprantu kuo man toketi ir kur kreiptis, nonoriu taip gydytis insulinu... Gal galima kokia dieta.... bet ji net neplanuoja ja man skirti... iskart sako kad reikia mane badyti insulinu...
Patarkit ka daryti...?
Nitrozilas
QUOTE(Katyte366 @ 2012 02 21, 19:21)
Sveiki, man reikia patarimo del Gesatcitinio Diabeto. buvau savaite antakalnio klinikose padare GD testa, rado ta nelemta diabeta. Dabar sian jau buvau pas endokrinologa, sita apreke mane ir pasake kad as turiu gultis i ligonine ir nera jokio gydymo kaip dieta....
Nieko nesuprantu kuo man toketi ir kur kreiptis, nonoriu taip gydytis insulinu... Gal galima kokia dieta.... bet ji net neplanuoja ja man skirti... iskart sako kad reikia mane badyti insulinu...
Patarkit ka daryti...?
*

Man padare GTT pries gliukoze 5.2, po gliukozes po 2val 9,31. Mano gine l.ramei reagavo, sake nieko baisaus. Pirmas punktas angliavandeniu dieta. nevalgau cukraus, betkokio baltos duonos produkto, ziuriu i maisto etiketes, bet seku tik angliavandenius, kad kuo maziau butu. per dvi savaites kol patekau pas endo(siaip nr taip) laikiausi tokio rezimo ir siandien gavusi gliukomati gavau tokius rezult, 2val po legvu pusryciu 4,2mmol, 2 val po sociu pietu 6.6 (norma po maisto po 2val yra iki 7.6)
manau mano atveju viskas puiku. O gal jum reiketu dar pas viena speca nueiti...?
M.u.n.i.
Atliko ir man si tyrima, pries 3,8, o praejus 2 valandoms 4,5. Sake net i mazaja puse, tad drasiai galiu smaliziauti biggrin.gif
P.S. Isgerti ta stikline saldaus gerimuko visai nebuvo nei slykstu nei sunku, isilasinau siek tiek citrinos ir po truputi suvartojau. Po to taip pat nepykino, visa diena gerai jauciausi, tad manau neverta bijoti sio tyrimo. Sekmes visoms! 4u.gif
xiuke
sveikos...
o as va turiu kitokios patirties...
pirmagyme gime didele 4650g, niekas nemate nezinojo, gulejo mergaite renimacijoj, klausinejo ar nesergu gd...pirmas lelius tai nieko ir neimaniau...vandenu virs normos buvo, pati daug priaugau svorio...
su antraja dukryte, vel tas pats, cukrus-7,8, sake norma, tyre vos karta, bet velgi pozymiai tie patys, ko pasekoje gime mergyte negyva 39savaiciu 4570g... verysad.gif
dabar vel laukiuosi...vel cukrus sukiles iki 8,6 doh.gif man panika belekokia, zodis dieta baugina, kaip nezinau kas...ziuriu daug ko nebegalima bus, bet kaip su privalomom dienosnormom nesciajai, ar insulinas butinas?esu pasimetime, nes esu isitikinusi, kad del to nelemto cukraus kudiki praradau, nors gyd nepripazista...
kt sav turiu siuntima pas endokrinologa, ziuresiu ka jis sakys...eina tik 23 savaite, o iki finiso dar toli... verysad.gif esu nusivylusi gydytojais, ir i ju poziuriu i pacientus...vienintelis ju pasakymas, tu stambi, tau medz apykaitos sutikimas ( bet delto nemirsta juk vaikai...ir atrodo, kad as cia viena stora esu nestuke.gif ), svorio nepavvyko numesti po nestuke.gif nestumo, stresas savo padare, svoris nekrito visiskai...zodziu issiliejau...
gal sius i Kauna, tikiuos, jei cia nieko gero nepasakys... verysad.gif
zinau kad nestukiu forma 7,8...
gal kuri turit kokia spec dieta nesciosioms, turincioms gd? nes man reikalinga kazkokia sistema , planas smile.gif tas pasakymas anglevandeniu ne, man nesuprantamas, tai praktiskai, tik darzoves ir mesa lieka doh.gif
po gimdymu cukrus man susitvarko ir nebuna pakiles, matyt nestumas padaro savo doh.gif
gal zinot, kada ji vel kartoja kelintoj savaitej, jei kartoja?
Papildyta:
QUOTE(Katyte366 @ 2012 02 21, 21:21)
Patarkit ka daryti...?
*

kiek dabar skaitau ir domiuosi, tai dieta ir yra paciu padzia...nes insulino tos adatos mane baugina...
va tooookiu vistu nekenciu, kurios negerbia kito zmogaus ir leidzia sau rekti ant kitu...nueini pas gydytoja, tai atrodo, kaip pas koki zandara, zmogiskumo 0 doh.gif
Nitrozilas
QUOTE(xiuke @ 2012 02 26, 00:05)
sveikos...
o as va turiu kitokios patirties...

*

Beproto skaudi patirtis sad.gif

Man endo isdave gliukomati, tai keliskart dienoi kasantra diena daraus tyrima. Deldietos, sunku ka pasakyti, as valgau praktiskai viska, internetoplatybese susiradau amerikieciu irodyta teorija,kad II laipsnio diabeta galima isgydyti su 100g angliavandeniu dieta.

As naudojuos lentele
http://www.kalorijos.lt/
Ten yra kiek 100gr produkto yra angliavandeniu

Istikro galima valgyt visus pieno produktus, vengti krakmolo, cukraus, ji galima keisti fruktoze(lengviau iseina is kraujo, parduodama pardeje salia cukraus), as visiskai atsisakiau gryno cukraus, prie arbatos ar kavos suciulpiu puse saukstelio medaus, garnyras siektiek kebliau- as bulviu gerbeja, tad sunku kazka improvizuoti, kai nemegstu kruopu, tai dazniausiai nusiperku pardei saldytu darzoviu kepimui, ir pasitenkinu tuom. Mesa vista valgau visokiose pavidaluose. Grudeta varske be priedu susimaisau su puse mazo indelio jogurto su priedais, tad angliavandeniu ten lieka mizeris ir skanu ir saugu. Sitoks racionas man pasiteisino, dar nekarto cukrus nepakilo auksciau 6 po valgio po 1val ar 2val.

Manau viskas priklauso nuo nusiteikimo...
Insulino nebijokite, cia tik vaikeliui bus geriau, jei gliukozes vaikeliui perdaug ir jis jos nesuvartoja, prasideda tukimas kudikio. Jau geriau susileist insulino ir kad tas perteklinis cukrus nepatektu leliukui.

As i GD ziuriu kazkaip paprasciau, stengiuos visom jegom susitvarkyt savo problema, man net azartas apemes, zinau kad vieniem tas produktas kelia cukru kitem ne, tai ivedu nauja produkta ir tada pamatuoju cukru, tokiu budu matau ka galiu valgyti o ko ne.

Viliuos kad nors kazkiek sviesiau jums bus nuo mano monologo.
xiuke
QUOTE(Nitrozilas @ 2012 02 26, 03:11)
Beproto skaudi patirtis sad.gif
Viliuos kad nors kazkiek sviesiau jums bus nuo mano monologo.
*

4u.gif dekui...
cia vienam forume klausiau, tai parase,kad gali valgyt viska doh.gif nu kazin ar viska valgant susireguliuos tas cukrus... unsure.gif
man baisu, kad nevartojant angliavandeniu nebus visaverte mityba ir pakenks nestumui...siaip nemazai naie kosiu, makaronu, ryziu valgom, nes tai nera brangu ir daug ka galima pagaminti...
siaip insulino nebijau smile.gif , bet va tu adatu doh.gif jetau, jetau...bet manau neprireiks man jo, tik dietos...
kaip suprantu visi pieno produktai tinka, mesa visa, darzoves? o ka galit pakomnetuoti del vaisiu...? cia palei kaloriju lentele ziuret angliavandenius? kiek ju per diena galima? ir kiek kartu valgai?
jei nesunku atsakykit i tuos kl...ziuresiu ka gero endokr pasakys, bet dar laukiu vizito,... doh.gif
boruze12
man taip pat buvo nustatytas neščiųjų diabetas prieš beveik du metus, lankiausi kauno klinikose pas D.Baliutavičienę, o ši buvo nukreipus pas endokrinologą kuris dirba būtent su neščiom, pavardės nepamenu, tai buvo prieš du metus, bet va radau jos duotą lankstinuką su rekomendacijom kaip maitintis. tikiuosi ši info bus naudinga kažkam.. :
Venkite cukraus, koncentruotų saldumynų ir pusfabrikačių
1 nevalgyti pyragaičių, tortų, keksų, šokolado, džemų, želė, cukraus, negerti įv sulčių, vaisių gėrimų, nektarų
2 venkite maisto į kurio sudėtš įeina sacharozė, fruktozė, medus, natūralūs saldikliai, koncentruotos vaisių sultys, sirupas, krakmolas
3 nevartokite greitai paruošiamų makaronų, konservuotų sriubų, greitai paruošiamų šaldytų bulvių, šaldytų patiekalų

Valgykite dažniau ir po mažai.
1 valgykite maždaug kas 3val
2 kiekvieno vakgio metu vartokite baltymais turtingo maisto. T.y. liesa mėsa, vištiena, kalakutiena, neriebus sūris, žemės riešutų sviestas, kaimiškas sūris, kiaušiniai.
3 pasirinkite skaidulomis turtingo maisto - rupios duonos ir kruopų, šviežiū ir šaldytų daržovių, pupų ir kt ankštinių daržovių, šviežių vaisių.

Vartokite liesesnį maistą( apribokite riebalų vartojimą)
1Valgykiteliesų baltyminių produktų - vištienos, jautienos kepsnį, kalakutienos, kumpio, žuvies. venkite kiaulienos, dešrelių, karštų sumuštinių, bandelių su dešrelėmis ir t.t.
2 gamindami maistą pašalinkite visus matomus riebalus - nuo paukštienos nuimkite odą, nuo mėsos nupjaustykite riebalus.
3maistą keptuvėse, kuriose masitas ruošiamas be riebalų arba su labai mažu jų kiekiu(1-2 arbatinius šaukšteliu)
4vartokite tik nugriebtą arba liesą(1proc) pieną ir jo produktus
5 valgykite virtas ankštines daržoves
6 Mažinkite sviesto, margarino, riešutų, avokado, kremų, riebių sūrių ar konservuotų daržovių vartojimą.
patartina valgyti kopūstų, agurkų, žalių svogūnų, grybų, špinatų, salierų, žalių grūdų, ridikėlių, salotų.

prie viso ko dar man kilo kraujo spaudimas tai teko atsisakyti druskos.. galiu tik pasakyti kad šitaip maitindamasi jaučiausi normaliai, tikrai nesijaučiau neprivalgius smile.gif
ant lankstinuko yra d.Baliutavičienės nr kur galima skambinti kilus klausimams (8-27)734513, 8-29875717, 827733384
Papildyta:
teisa kai labai norėdavai pasmaližiauti valgydavau chalvos, ją man leido valgyti smile.gif
xiuke
QUOTE(boruze12 @ 2012 02 26, 21:25)
man taip pat buvo nustatytas neščiųjų diabetas

dekui 4u.gif viska issisaugojau jau.. 4u.gif
susiradau ir kaloriju lenteles su angliavandeniu kiekiu...na saldumynu nesunku man atsisakyti...daug ir nevlgau...apsilankysiu pas savo endokr,ir jei kas ne taip, turiu 2pavardes Kauno gydytoju...jei kas kreipsiuos pas juos,,, smile.gif
o kiek mazdaug kaloriju suvartoti reiktu?
Nitrozilas
As neatsisakiua riebesnio maisto, del vaisiu man endo nieko nepasake konkreciai, sake nevalgyti daug, o kiek ta sdaug neaisku, as per diena suvalgau obuoli, apelsina, koki kivi, siaip megstu pomidorus tai kertu juos kaip obuolius. Bent jau po tokio raciono man kraujas geras, ir isvis pas mane ar rytas ar vakaras tas aparaciukas 5.1-5.3 rodo toks jausmas kaip uzsiciklines, siandien net blyneliu valgiau, aisku ten cukraus mazai dejau, vaikui su uogiene sudaviau o pati be nieko, ir ka- kraujas po valgio 5.5. Sakoma gerai pupeles garnyrui nu bet jei lyginti bulviu ir pupeliu angliavandenius, pupelese 60, o bulvese 20, delto kazkaip as neatsisakiau visiskai bulviu, sriuboje valgau, su darzovem idedu susitroskinti. Duonoje daug angliavandeniu, tai as kazkaip nusistaciau kad viena rieke per diena, ta perlauziu ja per puse ir per dukartus suvalgau biggrin.gif istempiu malonuma. Is saldumynu tai valgau talerius bananinius, ten kazkur 70 angliavandeniu visame pakelyje, as ta paki 3-4 diena svalgau jei nedaugiau, tai nepasijaucia, o skonis pradziugina ax.gif

Laikykites, svarbu isivaziuoti, reik ta aparaciuka susiveikti, kad galetumet sekti kurie produktai tinka kurie ne
xiuke
QUOTE(Nitrozilas @ 2012 02 26, 23:42)

Laikykites, svarbu isivaziuoti, reik ta aparaciuka susiveikti, kad galetumet sekti kurie produktai tinka kurie ne
*

dekui 4u.gif
aparaciuka tai turiu, dave dykai poliklinikoje, ar galit parasyt daugiau nk nesigaudau...juosteliu galiojimo laikas gali but jau pasibaiges itariu...nes rodo exp...
dar klausimelis, ar tos adatytes tame tusinuke smile.gif taip pat vienkartines? juosteliu yra vos 10, daugiau liepe nusipirkti, kurioj vaitinej geriausia pirkti? zinau, kad jos nemazai kainuoja...
boruze12
QUOTE(xiuke @ 2012 02 27, 00:42)
dekui 4u.gif
aparaciuka tai turiu, dave dykai poliklinikoje, ar galit parasyt daugiau nk nesigaudau...juosteliu galiojimo laikas gali but jau pasibaiges itariu...nes rodo exp...
dar klausimelis, ar tos adatytes tame tusinuke smile.gif taip pat vienkartines? juosteliu yra vos 10, daugiau liepe nusipirkti, kurioj vaitinej geriausia pirkti? zinau, kad jos nemazai kainuoja...
*

juostelėm turėtų parašyti receptuką daktaras, tai jos kažkiek kompensuojamos bus, man asmeniškai Kaune savaitei davė aparačiuką ir juostelių, kad matuočiausi, po savaitės kai jau buvo aišku, kad užtenka tos dietos, aparačiuką grąžinau
Intravert
QUOTE(Nitrozilas @ 2012 02 26, 23:42)
Bent jau po tokio raciono man kraujas geras, ir isvis pas mane ar rytas ar vakaras tas aparaciukas 5.1-5.3 rodo toks jausmas kaip uzsiciklines, siandien net blyneliu valgiau, aisku ten cukraus mazai dejau, vaikui su uogiene sudaviau o pati be nieko, ir ka- kraujas po valgio 5.5.

*

Manęs šis tyrimas laukia už 1,5 sav. dabar sakė 24+ sav. nestuke.gif - per anksti g.gif O šiaip pradžioj nėštumo, kraujo tyrime glikemija buvo virš 5..., tai čia jau kaip suprantu negerai?? Ir akušerė užsiminė, kad aukštokas g.gif man tie skaičiukai ne ką sako. Na dietų laikytis tikrai negalėsiu, tik maistą šiek tiek žiūrėt dar galėčiau, labai tikiuos, kad nenustatys to GD blush2.gif

xiuke koks siaubas dėl vaikelio unsure.gif
Šiaip nestuke.gif sportuot aš negaliu, man pilvas trukdo, lieka tik retkarčiais pasivaikščioti, tai ir tau patarčiau, po kokį pusval. jei koks stadionas arba tiesiog kažkokią savo "trajektoriją" aplink kelis namus susirasti ir eiti, eiti, pagal savo spartumą, na svoriui tai padeda (nepriaugti l.daug) beje tai yra ilgailaikis medžiagų apykaitos paspartinimas.
xiuke
o kaip del tu adateliu? jos vienkatines?

jo man ir dieta ir nestuke.gif kazkaip nesuderinamai atrodo, juk ir medziagu kazkokiu gali pritrukti...bet aprase merginos auksciau ko daugiau ko maziau galima...tokiu planu reikes ir laikytis, jau dbr bandau...
tas tolerancijos testas daromas iki 28 nestuke.gif savaites, man 22padare ir jau aukstokas cukrus...nezinau, reikes po gero menesio ar daugiau vel prasytis manau sio tyrimo......
jo su sportu ir as nedraugauju, fiziskai nepajegciau...dabar dar taip, bet paskui doh.gif pilvas buna tooooks didelis, kad sunku ir eiti...kol ka stengiuos eiti i parduotuve , i darzeli pesciomis, vis sis tas...
Nitrozilas
Adateles, jei naudojat tik pati nevienkartines. Juosteles reikia pirma kart su kompensuojamu receptu pirkt kompensuoja 50juosteliu 100%, bet paskui galima tokia kompensacija gauti tik po 4men, arba jei pritruks pirkti uz pilna kaina. (mano juosteles 50vnt kainuoja 90lt).

Nzn ar sutapimas, bet man per visa laika kol nevalgau cukraus ir bulku, nebeskauda galva, o pries tai skaudedavo po keliskart per savaite, migreninis skausmas buvo, o dabar nebeliko
xiuke
QUOTE(Nitrozilas @ 2012 02 27, 21:15)
Adateles, jei naudojat tik pati nevienkartines. Juosteles reikia pirma kart su kompensuojamu receptu pirkt kompensuoja 50juosteliu 100%, bet paskui galima tokia kompensacija gauti tik po 4men, arba jei pritruks pirkti uz pilna kaina. (mano juosteles 50vnt kainuoja 90lt).

Nzn ar sutapimas, bet man per visa laika kol nevalgau cukraus ir bulku, nebeskauda galva, o pries tai skaudedavo po keliskart per savaite, migreninis skausmas buvo, o dabar nebeliko
*

o kaip zinot, ar adateles pas mane vienkartines ar ne?naudoju tik as viena...
jo nepigios juosteles g.gif
as 3kartus snd ziurejausi krauja...ryte ir diena po valgio praejus 2val...6,1 ir 6, 4...o va jau vakare 8,1 doh.gif saltibarciu su bulvem valgiau blush2.gif doh.gif matyt nuo bulvyciu sukilo...
kiek jus k per savaite tikrinates? ar kasdien?
beja , ar medaus galima i arbatele?
Nitrozilas
QUOTE(xiuke @ 2012 02 27, 20:55)
o kaip zinot, ar adateles pas mane vienkartines ar ne?naudoju tik as viena...
jo nepigios juosteles g.gif
as 3kartus snd ziurejausi krauja...ryte ir diena po valgio praejus 2val...6,1 ir 6, 4...o va jau vakare 8,1 doh.gif saltibarciu su bulvem valgiau blush2.gif  doh.gif matyt nuo bulvyciu sukilo...
kiek jus k per savaite tikrinates? ar kasdien?
beja , ar medaus galima i arbatele?
*

jos tiesiog ne vienkartines, jei reiktu kitam zmogui pamatuot tada reiketu keisti.
As pirmas kelias dienas kokius tris k. per diena, o dabar kasantra diena, ryte nevalgius, po sociu pietu po 2val. as vartoju medu, bet velgi, kadangi cukrus neuzkilo nuo jo, reik ziureti, kas tinka vieniem, netinka kitiem.
xiuke
QUOTE(Nitrozilas @ 2012 02 28, 12:52)
jos tiesiog ne vienkartines, jei reiktu kitam zmogui pamatuot tada reiketu keisti.
As pirmas kelias dienas kokius tris k. per diena, o dabar kasantra diena, ryte nevalgius, po sociu pietu po 2val. as vartoju medu, bet velgi, kadangi cukrus neuzkilo nuo jo, reik ziureti, kas tinka vieniem, netinka kitiem.
*

supratau...
po vizito pas gyd, zesiu kiek pakirs matavimu, bet 3k biskiuka per daug man biggrin.gif baimes pilnos kelnes nuo tu adatikiu biggrin.gif sunkoka su tuo maistu...rinktis, ziuret doh.gif ryte po 2val buv 7,3...nelabai gerai...
ryt parasysiu savo tyr rezult, gal kuri pakomentuosit, to gliukuoto hemogl pasidariau...
xiuke
sveikos 4u.gif
parasysiu tyr rez: 4u.gif

c-peptidas - 2.17 nmol/L (norma 037-1.47, nors kitur iki 1.2 raso g.gif )

o HbA1c - 5.8 % (ziuriu pataisymai padaryti is 7.2 doh.gif ,paklausiau,tai sako geri rezultatai, ko dar norit doh.gif ,norma 4.0-6.2%), ar sio tyrimo turejo buti tik vienas rodiklis?
aciu,kas pakomentuos kazka...
Bridz :)
Dariausi uzvakar ir as si tyrimuka, siandien pasiskambinau susizinoti rezultatus , tai sake , kad pirminis -3, o po 2 val.-3,7, dabar sedziu ir galvoju cia geri rezultatai ar nea....
Abarbareja
smile.gif+2012 03 16, 14:43-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 16, 14:43)
Dariausi uzvakar ir as si tyrimuka, siandien pasiskambinau susizinoti rezultatus , tai sake , kad pirminis -3, o po 2 val.-3,7, dabar sedziu ir galvoju cia geri rezultatai ar nea....
*

taip, geri! negeri butu jeigu virs 7 butu antras tyrimas , ar gal net aukstesnis , tiksliai dabar neprisimenu , bet 3,7 tikrai geras)) 4u.gif thumbup.gif
Bridz :)
QUOTE(Abarbareja @ 2012 03 16, 14:56)
taip, geri! negeri  butu  jeigu virs 7  butu antras tyrimas ,  ar  gal  net aukstesnis , tiksliai dabar neprisimenu , bet 3,7 tikrai geras)) 4u.gif  thumbup.gif
*

Oi tada gerai , nes tema kai paskaitinejau, tai sakau, gal pas mane cia kas ne taip, reiskias ta proga einu saldaini sukrimst biggrin.gif
xiuke
smile.gif+2012 03 16, 16:28-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 16, 16:28)
Oi tada gerai , nes tema kai paskaitinejau, tai sakau, gal pas mane cia kas ne taip, reiskias ta proga einu saldaini sukrimst biggrin.gif
*

sakyciau 3 netgi per zemas... g.gif nuo 3, 3 jau prasideda hipoglikemija...tad jei pajustum pozymius, kaip alkis, nerimas , silpnumas, kazko uzkask...duonos, gliukozes tabletyte...tai pakils ir cukrus kraujyje...nes nevalgius turi buti daugiausiai iki 5.5,po 2valandu - 4u.gif iki 6.7...
Papildyta:
QUOTE(Abarbareja @ 2012 03 16, 15:56)
taip, geri! negeri  butu  jeigu virs 7  butu antras tyrimas ,  ar  gal  net aukstesnis , tiksliai dabar neprisimenu , bet 3,7 tikrai geras)) 4u.gif  thumbup.gif
*

man buvo 8,6 po 2valandu doh.gif ir tai mano mieste gyd neismaneliai nenorejo siusti i Kauna konsultacijai, jiems cia normalu pasirode, tik medz sutrikimas doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.