Kazkada vaikelis atrode, kaip plano dalis. Vis darbas darbas darbas ir vel darbas... Ne darboholike as, tik kazkaip nepastebimai darbas tampa gyvenimu. Kas keisciausia, tai dirbame galvodami apie savo vaiku, kuriu dar nera, ateiti... Dirbi, nes nori vaiku. Vaiku negali tureti, nes vis ,,dar ne laikas,,.
Gytute, tai kaip sekasi
[quote=Mambolino,2006 11 17, 16:41]
[quote=Linalexite,2006 11 13, 13:57] Mes jau darom As irgi su tokiom baimem gyvenu [/quote] [quote=Makmint,2006 11 19, 18:51] Kazkada vaikelis atrode, kaip plano dalis. Vis darbas darbas darbas ir vel darbas... Ne darboholike as, tik kazkaip nepastebimai darbas tampa gyvenimu. Kas keisciausia, tai dirbame galvodami apie savo vaiku, kuriu dar nera, ateiti... Dirbi, nes nori vaiku. Vaiku negali tureti, nes vis ,,dar ne laikas,,. [/quote] Mar ir taip buvo. Vis dar ne laikas, dar ne laikas, o paskui pasirodo, kad laikas kaip ir jau baigiasi, pagalvoji, kad draugų vaikai jau paaugę, o man po vieno nesivystančio, dabar jau ir pastoti kiek laiko nepavyksta. Metai po metų bėga, organizmas ne jaunyn eina. Ir va tada pagalvoji, kad reikėjo anksčiau pradėti planuoti, o ne darbais ir mokslais tipo būt užsiėmus. Viskas įmanoma ir vaikelis tampa gyvenimo dalimi į kurią telpa ir darbas ir mokslas (jei reikia). Bet gaila, kad tas supratimas man atėjo vėlai, na bet tikiuosi,kad ne per vėlai. Dabar man visai vienodai, ką pagalovos darbe valdžia jei kokią svarbią įstaigai akimirką išeisiu į dekretą. Niekas medalio už tai, kad visą save sudėsiu į darbą tikrai neduos, o vaikelis jau pats savaime didžiausia gyvenime dovana. Tubūt, kai noras buti
o gal reikia neplanuoti...?
visi planuoja... o tos kurios neplanuoja - uj uj uj kokius vaikiukus gimdo! pavydas net ima! gavosi netycia - bet labai butu faina jei butu buves... dabar tai taip siaubas, kai pagalvoju- vaiksciociau jau 5-am menesy......... buciau stora stora! ir tokia laiminga!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zvirbliuke, tau viskas dar ateity!
Kaip ir mums visoms! QUOTE(Stella0605 @ 2006 11 29, 17:07) Siaip del pozymiu - tai krutine skaudi - bet taip buna ir pries men.... - tai ziuresiu po savaites - ar ateis ar ne.. Jau svajoju kaip busiu Kai vyrui pasakiau kad nieko - neparode testas - tai jis ziauriai nusimine,.... Kaip ir as.
Sveikutes.Kiek cia daug prirasyta baimiu
Gal mano busimasis vyras labai atsakingai i tai ziuri,nes tik pries metus nusipirkom buta?Sunku,mano manymu,prakalbinti vyra.Ka jis galvoja,svajoja.Pasako viena karta ir viskas.O jei as nenugirdau ta viena karta tai Manasis sake, kad vaikai tik po vestuviu. Tik va nesu tikra kokius vitaminus reikia gerti ir ruostis TO ISSAPNUOTOJO LELIUKO atejimui.Zinau tik apie folio rugsti.Girdejau,kad gerai butu pradeti ja gerti dar pries pastojant.Gal kas naudingu patarimu galetu parasyti. Papildyta: Nieko nebijau,nors per praktika (buvo 2men) kiekviena diena matydavau gimdymus,gimdymo istoriju prisiskaiciau supermamoje.Bet tas noras tik dideja.Dar draugystes pradzioje busimoji anyta sake:"Esi moteris,zinai kaip vyra apgaut."Tai taip ji apie savo sunu kalbejo
As taip pat
manau kiekviena moteris tiek bijo kiek ir dziaugiasi...tai turbut naturalu.as visa nestuma bijojau persileisti,ar ko nors panasaus,nes labai norejau vaikelio.bet aciu Dievui viskas baigesi gerai,turiu dabar nuostabiausia dukryte...
[quote=Mambolino,2006 11 17, 15:41]
[quote=Linalexite,2006 11 13, 13:57] Mes jau darom As irgi su tokiom baimem gyvenu [/quote] Mambolino ir kitos mamytes, drasiau. Laukit savu mazyliu. As irgi mazuli praradau si geguzi( butu gimes per Kaledas
Gytute, nenusimink
Gal tiesiog ne ta diena pabandet, o gal dabar laikas netinkamas. As, pavyzdziui, svae nuteikineju, kad mums pavyks pavasari, kai jau bus silciau ir visokiu persalimu ir kitokiu nesamoniu rizika bus mazesne. Juk pirmus 3 menesius labai svarbu jokios infekcijos nepasigaut. Tai nenusiminkit ir jus!! Sulauksim pavasario ir tada visos Papildyta: QUOTE(Pelene @ 2006 12 02, 16:01) Sveikinu!!!!
valio uz tave dziaugiuos kad jums pavyko...
O va as savo vyrui vakar parejus jau kai gulejom lovoj pasakiau kad susirgau - ir apsiverkiau,,,, o jis mano kad mums bus sunku susilaukti vaikelio - nes pas ji giminej yra 2 seimos kurios negali tureti vaiku.... o tie giminaiciai yra tai mano uosvio brolis ir sesuo... Bet as nors liudziu - bet tikiu kad mums pavyks... QUOTE(gytute @ 2006 12 06, 09:36) valio uz tave dziaugiuos kad jums pavyko... O va as savo vyrui vakar parejus jau kai gulejom lovoj pasakiau kad susirgau - ir apsiverkiau,,,, o jis mano kad mums bus sunku susilaukti vaikelio - nes pas ji giminej yra 2 seimos kurios negali tureti vaiku.... o tie giminaiciai yra tai mano uosvio brolis ir sesuo... Bet as nors liudziu - bet tikiu kad mums pavyks... Butinai pavyks!
Aš irgi turiu baimių
Aš bijau to kad jeigu man taip atsitiktų man neužtektų jėgų tai pergyventi, nesijaučiu tokia stipri
Karmen, suprantu tave.
Nors man paciai (ir niekam is mano pazistamu ar artimuju) neteko susidurti su tokiu praradimu, bet visiskai palaikau tavo nuomone del to, kad geriau dazniu ir nuosekliau tikrintis, nei paskui ilgai ilgai gailetis, kad to nepadarei... O siaip, tai viskas bus gerai!
Aciu uz sveikinimus
QUOTE(Pelene @ 2006 12 02, 09:01) Mambolino ir kitos mamytes, drasiau. Laukit savu mazyliu. As irgi mazuli praradau si geguzi( butu gimes per Kaledas labai del taves dziaugiuos as praradau savo pilvuka pries pora savaiteliu, tai dabar laukiu kol praeis nors pora men kad vel galeciau pastoti,tikiuos kad kaip ir tau mums pasiseks
vilmiki, labai tikiuosi, kad tau pasiseks
QUOTE(Stella0605 @ 2006 09 08, 10:18) Sveikos, supermamos, noriu pasidalinti savo išgyvenimais ir paklaust, gal yra daugiau besijaučiančių panašiai Man jau 29 metai, bet tik dabar pradedam galvoti apie pirmą vaikutį. Kol buvau jaunesnė, kažkaip atrodė, kad viskas turi vykti savaime, kad nereikia nieko ypatingai planuot. Bet, su metais Tai va, kaip jau sakiau dar tik dabar pradedam galvot apie pirmą mažiuką, o mane kažkodėl kankina nerimas dėl to, ar mažiukas bus sveikas, juk aš jau nebe jaunuolė Pasidalinkit savo patirtim! Ar aš čia vienintelė tokia bailiukė? ma irgi jau 28 eina.... ir as bijau....
Man irgi bus 28 po kelių mėnesių
nu o mes antra menesiuka vel bandome - tai ziuresim ar per sventes ateis pas mus stebuklelis ar ne???
Tik dabar - nuo preito nepavykusio kartelio - man kazkokia keistra depresija,,,,ner nuotaikos - o ir y darba atrodo nera nori eiti,,,,,,, bet noriu tiketi - kad galesiu savo vyra pries naujus metus nustebinti....TIKIUOSI
Sveikos!!!
Man neseniai buvo daryta abrazija (nesivystantis nestumas) Linkiu ir jums apsupti save tik tuo, kas malonu ir gera, o apie baimes galvoti kuo maziau. As anksciau labai bijojau, kad nepastosiu. Kai mylejomes, tik apie tai ir galvojau. Rezultate - jokio pastojimo. Po musu vestuviu nuvaziavome i medaus menesi taip vadinama, atsipalaidavome, apie pastojima negalvojau. Ir ta pati menesi nesulaukiau mmm... Tai ka as noriu pasakyti...kai yra ivairiu baimiu, organizmas uzsiciklina, ir baimes materializuojasi. Tai kam save programuoti?
Ceja, auksiniai zodziai, kad nereikia apie tai galvot ir tokiu budu programuot saves nesekmei
As, aisku, nuteikineju save, kad viskas bus gerai. Bet, juk jei viskas butu gerai, tai ir saves nuteikinet nereiktu. Ar ne taip? Nu cia as i kazkokia melancholija puoliau. Atsiprasau! Gytute, o man susidare ispudis, kad tu save del to kaltini
Aciu tau uz palaikyma - ir supratima STELLA.
QUOTE(Stella0605 @ 2006 12 19, 11:28) Ceja, auksiniai zodziai, kad nereikia apie tai galvot ir tokiu budu programuot saves nesekmei As, aisku, nuteikineju save, kad viskas bus gerai. Bet, juk jei viskas butu gerai, tai ir saves nuteikinet nereiktu. Ar ne taip? Viskas taip, mergyt, bet kas ivyko, tas ivyko. Visos mes patyreme psihologine ir fizine trauma, tikrai. As puikiai tave suprantu, irgi stengiuosi sugalvoti sau uzsiemimus, darbelius, uzsirasiau i anglu kursus(kaip ir tu), nuo sausio juos lankysiu. Vakarais po visu darbu vel apie tai galvoju, netycia pradedu skaiciuoti savaites. Viena diena geresne, kita sunksesne. Viena diena lygtai pasimirsta kas ivyko, o kita diena verkiu. Nieko nepadarysi - toks jau tas gyvenimas. Reika issiverkti - taip, mes visos turime tam pilna teise - o po to susikaupti ir apie tai negalvoti. O jei ir galvoti, tai kaip apie neisvengiama naturalu dalyka, nes gamta yra protinga. Kitas kartas bus sekmingas. Dabar reikia deti visas pastangas, kad tai nepasikartotu - ir pirmiausia nesinervuoti, nusiraminti - kam reikalinga nervuota mama? O baimes tikrai turi pagrinda, bet deja baimes niekam nepadeda, o tik trukdo. Mes turime buti stiprios ir galvoti tik apie teigiamus dalykus!
Sveiki,
Man 22m. gyvenu su draugu, kuriam 29m. Galvojame apie vestuves. As labai noreciau pastoti.. Labai vaikelio nori mano draugas... Bet taip pat labai daug visokiu abejoniu, pvz.: kaip mes ji islaikysime, kaip gyvensime, kaip reaguos artimieji... as kazkaip visko bijau... Baisiausia yra tai, kad as dar studijuoju ir neturiu darbo. Kazkur girdejau, kad norin gauti geresnes socialines garantijas, reikia minimaliai tris menesiu pries pastojima kazkur dirbti ir dirbti iki dekretinio... ar tai tiesa? QUOTE(metaxiux @ 2006 12 19, 21:09) Sveiki, Man 22m. gyvenu su draugu, kuriam 29m. Galvojame apie vestuves. As labai noreciau pastoti.. Labai vaikelio nori mano draugas... Bet taip pat labai daug visokiu abejoniu, pvz.: kaip mes ji islaikysime, kaip gyvensime, kaip reaguos artimieji... as kazkaip visko bijau... Baisiausia yra tai, kad as dar studijuoju ir neturiu darbo. Kazkur girdejau, kad norin gauti geresnes socialines garantijas, reikia minimaliai tris menesiu pries pastojima kazkur dirbti ir dirbti iki dekretinio... ar tai tiesa? nu taip reikia, bet jei pas jus yra didelis noras, o abu jau esate tikrai nebe vaikai, negalvokit apie tai, o pirmyn - as pazistu daug poru, kurios susilauke studentaudamos leliuku ir yra laimingos
sveikutes ! visas su sventem ir viliuosi uz visas kad sulauksite kaledinio stebuklo !
O nerimas ir mano palydovas ir istorija tokia : labai daug draugiu susilauke atzalu,o taipogi darbe viena po kitos koleges eina i dekreta ,tik va mums nesiseka kartais pagalvoju kad perdauk stengiames ir reikia daryti pertrauka ,bet manau ,kad "paranojisku" minciu ir tada neisvenksiu
Su Naujais !!
Gutute, kaip tau sekesi? Gal jau 2 juosteles turi??
dar nera II,,, bet viena diena kai kas veluoja - tai nenoriu dar dziaugtis,,ir nenoriu dar karteli daryti testo - bijau nusivilti,,,nes krutine tai jau jautri,,,bet tarpais ir ta pilva pamaudziau - tai bijau kad nebutu tos nelaukiamos..mmmm........ tai sia savaite dar kenciu,,o jei savaitgali dar nesirgsuu - tai jau darysiu testuka
Papildyta: QUOTE(kerolli @ 2006 12 26, 02:59) sveikutes ! visas su sventem ir viliuosi uz visas kad sulauksite kaledinio stebuklo ! O nerimas ir mano palydovas ir istorija tokia : labai daug draugiu susilauke atzalu,o taipogi darbe viena po kitos koleges eina i dekreta ,tik va mums nesiseka kartais pagalvoju kad perdauk stengiames ir reikia daryti pertrauka ,bet manau ,kad "paranojisku" minciu ir tada neisvenksiu visoms mums uzeiina sunkiu momentu - apie kuriuos ir tegalvojame,,,,manau mums visoms reikia istvermes ir dideles kantrybes,,,ir pavyks.
Sveikutės, matau čia visos nekantriai laukiančios ateinančių mažylių. skaičiau jūsų laiškučius ir džiaugiausiu tokiu jūsų užsidegimu. mane pastaruoju metu apniko visai nykios mintys.
QUOTE(Garbanyte @ 2007 01 02, 16:17) Sveikutės, matau čia visos nekantriai laukiančios ateinančių mažylių. skaičiau jūsų laiškučius ir džiaugiausiu tokiu jūsų užsidegimu. mane pastaruoju metu apniko visai nykios mintys. nors as nei vieno neturiu dar vaikelio - bet giminaite turi du ,viena pagimde ir po poros menesiu vel pastojo - nu tai nieko - matos kad sunkoka - bet susitvarko,,, tai manau gal imanoma susitvarkyti,,,tik va klausmas kaip pacios savijauta butu tokiu atveju,,,truktu poilsio manau - bet dziaugsmas - atpirktu viska...nes butu jau du mazi angeliukai QUOTE(Karmen @ 2006 12 11, 09:57) sekmes visoms
Sveikos mamos ir ne mamos...
As dar nenescia, bet nors ir visai jauna,jau po truputuka planuoju kada turet leliuka Bet labai dažnai apima baimė,kad vaikas gali buti nesveikas...na nežinau iš kur čia man taip P.S. atsiprasau, jei tokia tema buvo
Sveikute, iievapie, nesijaudink manau kad ne vienai busimai mamai sapnuojasi tokie sapnai...
As jau nerimauju beveik 3 metai
mano pirmasis buvo apsigimes(pas engeliukus)kai laukiausi antro net neabejojau kad bus sveikas,nes tureti maziuka noras didesnis uz baime
Sveikos mamos ir dar ne.
Metai eina, o aš vis pagalvoju, kad laikas būtų ir vaikelį pradėti planuoti (man tuoj bus 27 m.). Bet kyla visokių baimių ir abejonių: gąsdina nėštumas ir gimdymas, tai, kad visiškai pasikeis gyvenimas... Ar jus irgi kankina/kankino tokios mintys? Kaip jums yra/buvo? Kaip ryžtis?
vat pries 2metus tai apie vaikus dar nei pagalvoti negalejau,po metu jau buvo noras 50 ant 50.o va pernai na 2006 jau buvau tikra kad noriu leliuko.Buvo planuotas ir visa kita tik va baigesi nestumas nesivystanciu
Sveikos aš iš planuojančių antrą ir kitus vaikučius skyrelio.
Sūnelį pagimdžiau beveik 24, buvo pusiau planuotas - pusiau netyčiukas Dabar man 28, ir jau 2 m. nebesisaugom o antras leliukas kaip neateina tai neateina, taip kad imamės veiksmų Visus nerimus, skausmus, baimes šimtą kartų atperka vaikiukas, patikėkit Aš nuo nėštumo lankiau nemokamus kursus, kuriuos vedė psichoterapeutė. Jie buvo grynai apie psichologiją, susirinkusios nėštukės dalinosi savo baimėm, pamastymais, o psichologė visa tai komentavo ir mokė kaip su tuo tvarkytis - man tai labai padėjo Paramos vaikams centre, Latvių g. man juos pasiūlė mano ginekologė, ar dabar tokie vyksta nežinau Manau visos jau mamos, patars ir padrasins planuoti vaikiuką QUOTE(Bertute @ 2007 01 10, 21:30) tavo baimes man atrodo budingos visoms pardedancioms, mes irgi jau planuojam, buvo pradzioj baisu, bet dabar apie tai jau nebegalvoju ir labai laukiu savo maziuko
na manau turi būt didelis noras turėt vaikutį, glaust prie savęs jo šiltą kūnelį, suvokt, kad dabar reikės laiką skirt ne sau, draugams ir pomėgiams, o tam mažam žmogučiui ir tuo pačiu rasti laiko draugams, pomėgiams ir svarbiausia šalia esančiam artimam žmogui. Aš nepastojau 1,5 metų žinoma jaudinomės, bet visada žinojom, kad norim vaikų, norim jiems atiduot savo šilumą, meilę, žinias ir jei nepavyks turėt savų buvom nusprendę įsivaikint, taip ir baimių nebeliko ir vaikutis atėjo. Kartais būna labai sunku, alpsti kaip nori miego ar griūni iš skausmo, o mažas zirzliukas ropoja iš paskos ir zyzia, bet paiimi į rankas ir viskas kas bloga nuslopsta nes prie taves priglunda šiltas TAVO vaiko kūnelis. Linkiu visoms abejojančioms kuo greičiau tai pajust, o baimė... tai tada net į gatvę negalima išeit, juk gali krist plyta ir užmuš... nereikia šauktis blogų dalykų
Man klausimas nesuprantamas!!!!Ka reiskia noriu, bet bijau?? Koks briedas! Jau 27m. arteja. Nu ir kas. Kiti ir 35m. nera subrende matinystei. Jei bijai, kad gali nepastoti- ir nepastosi. Kitos nebijo ir nepastoja. Ne taip greitai tie vaikai uzkimba!O dar visokios baimes... Sorry, nesuprantu! Kazkoks nesusitupejimas!
Aisku, galima svelniai analizuoti "baime tureti vaiku" ir linguoti i tema, bet as taip nemoku! Tai tik nuomone |