Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip ryžtis pirmajam vaikeliui
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Makmint
Kazkada vaikelis atrode, kaip plano dalis. Vis darbas darbas darbas ir vel darbas... Ne darboholike as, tik kazkaip nepastebimai darbas tampa gyvenimu. Kas keisciausia, tai dirbame galvodami apie savo vaiku, kuriu dar nera, ateiti... Dirbi, nes nori vaiku. Vaiku negali tureti, nes vis ,,dar ne laikas,,. verysad.gif Kaip iseiti is to uzburto rato?
Stella0605
Gytute, tai kaip sekasi 4u.gif ? Ar abu pagalvojot lotuliukas.gif thumbup.gif ?
Mintė
[quote=Mambolino,2006 11 17, 16:41]
[quote=Linalexite,2006 11 13, 13:57]
Mes jau darom 2.gif bet mane kankina nerimas del mano darbo kolektyvo, kaip jie sureguos ar sefai nesupyks kad paliksiu darbo vieta... as zinau kad ne ju reikalas kada man nestuke.gif bet vis del to...
As irgi su tokiom baimem gyvenu schmoll.gif vat nesenai darbe buvo vertinimo pokalbis, tiek daug visko priplanavom su direktorium, nauju funkciju darbe dave, atsakomybe didesnis ir atlyginimas... o as vis galvoju, kad as noriu mazylio, kad tie planai tai tik zodziai, as ju neigyvendinsiu, nes galiu ir i dekretines iki to laiko iseit, taoi ka pagalvos direktorius?? o be to, savo angeliuka pirma praradau geguzes men., tad turbut vadovas net nesitiki , kad vel taipgreit noriu kito... na nezinau kaip cia toliau viska daryt g.gif
*

[/quote]

[quote=Makmint,2006 11 19, 18:51]
Kazkada vaikelis atrode, kaip plano dalis. Vis darbas darbas darbas ir vel darbas... Ne darboholike as, tik kazkaip nepastebimai darbas tampa gyvenimu. Kas keisciausia, tai dirbame galvodami apie savo vaiku, kuriu dar nera, ateiti... Dirbi, nes nori vaiku. Vaiku negali tureti, nes vis ,,dar ne laikas,,. verysad.gif Kaip iseiti is to uzburto rato?
*

[/quote]
Mar ir taip buvo. Vis dar ne laikas, dar ne laikas, o paskui pasirodo, kad laikas kaip ir jau baigiasi, pagalvoji, kad draugų vaikai jau paaugę, o man po vieno nesivystančio, dabar jau ir pastoti kiek laiko nepavyksta. Metai po metų bėga, organizmas ne jaunyn eina. Ir va tada pagalvoji, kad reikėjo anksčiau pradėti planuoti, o ne darbais ir mokslais tipo būt užsiėmus. Viskas įmanoma ir vaikelis tampa gyvenimo dalimi į kurią telpa ir darbas ir mokslas (jei reikia). Bet gaila, kad tas supratimas man atėjo vėlai, na bet tikiuosi,kad ne per vėlai. Dabar man visai vienodai, ką pagalovos darbe valdžia jei kokią svarbią įstaigai akimirką išeisiu į dekretą. Niekas medalio už tai, kad visą save sudėsiu į darbą tikrai neduos, o vaikelis jau pats savaime didžiausia gyvenime dovana. Tubūt, kai noras buti nestuke.gif nustelbia visus kitus, tada ir laikas planuoti g.gif
Žm@nytė
o gal reikia neplanuoti...?
visi planuoja...
o tos kurios neplanuoja - uj uj uj kokius vaikiukus gimdo! pavydas net ima!

schmoll.gif sakiau kazkada, pries metus kokius - be 30 jokiu vaiku...
gavosi netycia - bet labai butu faina jei butu buves... blush2.gif

dabar tai taip verysad.gif verysad.gif verysad.gif
siaubas, kai pagalvoju- vaiksciociau jau 5-am menesy......... buciau stora stora!
ir tokia laiminga!!!!!!!!!!!!!!!!! cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif
Stella0605
Zvirbliuke, tau viskas dar ateity! 4u.gif
Kaip ir mums visoms! smile.gif 4u.gif
gytute
QUOTE(Stella0605 @ 2006 11 29, 17:07)
Gytute, tai kaip sekasi  4u.gif ? Ar abu pagalvojot  lotuliukas.gif  thumbup.gif ?
*

smile.gif Nu nusprendem tya pati vakara - kad laikas- jau ir bandom --- tai dar men...nesulaukiau - bet testa dariau - ir nieko verysad.gif - tai zinai net verkiau -
Siaip del pozymiu - tai krutine skaudi - bet taip buna ir pries men.... - tai ziuresiu po savaites - ar ateis ar ne.. Jau svajoju kaip busiu nestuke.gif
Kai vyrui pasakiau kad nieko - neparode testas - tai jis ziauriai nusimine,.... verysad.gif
Kaip ir as.
KristinaS
Sveikutes.Kiek cia daug prirasyta baimiu blink.gif As savo brangiajam jau 2 metai (2,5 metu gyvenam kartu),kaip zyziu kad noriu nestuke.gif Visko buvo.Ir sapnu,po kuriu tekdavo brangiajam isgirsti kokie tie maziukai GRAZUS,ir asaru.Galvojau, stogas nuvaziuos! Jau taip nebenorejau gerti kontraceptiniu verysad.gif
Gal mano busimasis vyras labai atsakingai i tai ziuri,nes tik pries metus nusipirkom buta?Sunku,mano manymu,prakalbinti vyra.Ka jis galvoja,svajoja.Pasako viena karta ir viskas.O jei as nenugirdau ta viena karta tai doh.gif As kartais neisgirstu,uzsisvajoju ax.gif smile.gif
Manasis sake, kad vaikai tik po vestuviu. ax.gif Na tai ir ikliuvo savo "spastus" lotuliukas.gif .Labai laukiu,kada baigsis antibaby`niai vaistukai.O jie baigsis jau sausi.Jau isivaizduoju kaip sokinesiu is laimes kai mazytis bus pilvelyje.
Tik va nesu tikra kokius vitaminus reikia gerti ir ruostis TO ISSAPNUOTOJO LELIUKO atejimui.Zinau tik apie folio rugsti.Girdejau,kad gerai butu pradeti ja gerti dar pries pastojant.Gal kas naudingu patarimu galetu parasyti.
Papildyta:
Nieko nebijau,nors per praktika (buvo 2men) kiekviena diena matydavau gimdymus,gimdymo istoriju prisiskaiciau supermamoje.Bet tas noras tik dideja.Dar draugystes pradzioje busimoji anyta sake:"Esi moteris,zinai kaip vyra apgaut."Tai taip ji apie savo sunu kalbejo lotuliukas.gif ,nes pati troksta anuku.
Kudliukas
QUOTE(KristinaS @ 2006 12 02, 15:52)
Dar draugystes  pradzioje busimoji  anyta sake:"Esi moteris,zinai kaip vyra apgaut."Tai taip ji apie savo sunu kalbejo  lotuliukas.gif  ,nes pati troksta anuku.
*

as tai esu nusistacus pries toki pastojimo buda smile.gif
KristinaS
As taip pat biggrin.gif ,todel ir laukiu vestuviu ax.gif
pincius
manau kiekviena moteris tiek bijo kiek ir dziaugiasi...tai turbut naturalu.as visa nestuma bijojau persileisti,ar ko nors panasaus,nes labai norejau vaikelio.bet aciu Dievui viskas baigesi gerai,turiu dabar nuostabiausia dukryte...
Pelene
[quote=Mambolino,2006 11 17, 15:41]
[quote=Linalexite,2006 11 13, 13:57]
Mes jau darom 2.gif bet mane kankina nerimas del mano darbo kolektyvo, kaip jie sureguos ar sefai nesupyks kad paliksiu darbo vieta... as zinau kad ne ju reikalas kada man nestuke.gif bet vis del to...
As irgi su tokiom baimem gyvenu schmoll.gif vat nesenai darbe buvo vertinimo pokalbis, tiek daug visko priplanavom su direktorium, nauju funkciju darbe dave, atsakomybe didesnis ir atlyginimas... o as vis galvoju, kad as noriu mazylio, kad tie planai tai tik zodziai, as ju neigyvendinsiu, nes galiu ir i dekretines iki to laiko iseit, taoi ka pagalvos direktorius?? o be to, savo angeliuka pirma praradau geguzes men., tad turbut vadovas net nesitiki , kad vel taipgreit noriu kito... na nezinau kaip cia toliau viska daryt g.gif
*

[/quote]

Mambolino ir kitos mamytes, drasiau. Laukit savu mazyliu. As irgi mazuli praradau si geguzi( butu gimes per Kaledas verysad.gif ), bet vel rugpjuti pradejau lauktis ir dabar viskas gerai thumbup.gif Praejusi geguzi musu seima patyre praradima, o ateinanti geguzi musu namus aplankys svente - mazutis grazutis leliukas wub.gif
Stella0605
Gytute, nenusimink 4u.gif !

Gal tiesiog ne ta diena pabandet, o gal dabar laikas netinkamas.

As, pavyzdziui, svae nuteikineju, kad mums pavyks pavasari, kai jau bus silciau ir visokiu persalimu ir kitokiu nesamoniu rizika bus mazesne. Juk pirmus 3 menesius labai svarbu jokios infekcijos nepasigaut.

Tai nenusiminkit ir jus!! Sulauksim pavasario ir tada visos nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(Pelene @ 2006 12 02, 16:01)
ateinanti geguzi musu namus aplankys svente - mazutis grazutis leliukas wub.gif
*

Sveikinu!!!! 4u.gif 4u.gif thumbup.gif
gytute
valio uz tave dziaugiuos kad jums pavyko...

O va as savo vyrui vakar parejus jau kai gulejom lovoj pasakiau kad susirgau - ir apsiverkiau,,,, o jis mano kad mums bus sunku susilaukti vaikelio - nes pas ji giminej yra 2 seimos kurios negali tureti vaiku.... o tie giminaiciai yra tai mano uosvio brolis ir sesuo... verysad.gif
Bet as nors liudziu - bet tikiu kad mums pavyks... smile.gif tik klausimas kada... Bet tikiu.
Stella0605
QUOTE(gytute @ 2006 12 06, 09:36)
valio uz tave dziaugiuos kad jums pavyko...
O va as savo vyrui vakar parejus jau kai gulejom  lovoj pasakiau kad susirgau - ir apsiverkiau,,,, o jis mano kad mums bus sunku susilaukti vaikelio - nes pas ji giminej yra 2 seimos kurios negali tureti vaiku.... o tie giminaiciai yra tai mano uosvio brolis ir sesuo...  verysad.gif
Bet as nors liudziu - bet tikiu kad mums pavyks...  smile.gif  tik klausimas kada... Bet tikiu.
*

Butinai pavyks! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Karmen
Aš irgi turiu baimių unsure.gif ir tai yra pagrįsta tuo kad prieš 1,5 mėn palaidojom 5 mėn vyro brolio vaikutį cray.gif Gimė su stipria širdies yda plius visokių kitokių neišsivystymų nuo to. Nėštumas buvo normalus, gydytoja irgi nieko blogo nematė - šiaip man tos echoskopijos iš viso kelia įtarimą ar jie iš vis ten ką nors konkrečiai mato ar tik bendrą vaizdą - maždaug širdis plaka vadinasi viskas gerai g.gif nes neįsivaizduoju kaip galima nematyti apsigimimo kai pusė širdies neišsivysčiusios blink.gif plius nematyti kad kitų kai kurių organų trūksta doh.gif Todėl nesutinku su kažkuria čia pasisakiusia kad jeigu gydytoja nemato reikalo tai nėra ko ten lįsti pas genetikus. Aš esu tos nuomonės kad geriau jau lyšną kartą pasitikrinti negu paskui paleisti į gyvenimą invaliduką ir pačiai vargti. Bet kokia netektis yra sunki, bet vis tiek turbūt mažesnė trauma netekti dar negimusio kūdikėlio negu pagimdžius ir kelis mėnesius prasūpavus ant rankų doh.gif
Aš bijau to kad jeigu man taip atsitiktų man neužtektų jėgų tai pergyventi, nesijaučiu tokia stipri huh.gif
Stella0605
Karmen, suprantu tave.
Nors man paciai (ir niekam is mano pazistamu ar artimuju) neteko susidurti su tokiu praradimu, bet visiskai palaikau tavo nuomone del to, kad geriau dazniu ir nuosekliau tikrintis, nei paskui ilgai ilgai gailetis, kad to nepadarei...
O siaip, tai viskas bus gerai! 4u.gif
Pelene
Aciu uz sveikinimus 4u.gif viskas visoms bus gerai mergaites - tik reikia sulaukt momento, kada jums bus skirta turet mazyli mirksiukas.gif
vilmiki
QUOTE(Pelene @ 2006 12 02, 09:01)
Mambolino ir kitos mamytes, drasiau. Laukit savu mazyliu. As irgi mazuli praradau si geguzi( butu gimes per Kaledas verysad.gif ), bet vel rugpjuti pradejau lauktis ir dabar viskas gerai thumbup.gif Praejusi geguzi musu seima patyre praradima, o ateinanti geguzi musu namus aplankys svente - mazutis grazutis leliukas wub.gif
*

labai del taves dziaugiuos 4u.gif

as praradau savo pilvuka pries pora savaiteliu, tai dabar laukiu kol praeis nors pora men kad vel galeciau pastoti,tikiuos kad kaip ir tau mums pasiseks
Jurzuk
vilmiki, labai tikiuosi, kad tau pasiseks 4u.gif
Karmen
QUOTE(Stella0605 @ 2006 12 07, 14:40)
O siaip, tai viskas bus gerai!  4u.gif
*

Nepaisant to kas mums ir aplink mus vyksta reikia tikėt kad viskas bus gerai nes kitaip galima išprotėt nuo pesimistinių minčių cool.gif
vilmiki
QUOTE(Jurqutee @ 2006 12 07, 14:35)
vilmiki, labai tikiuosi, kad tau pasiseks  4u.gif
*

aciukas, as irgi tikiuos, tik kad labai jau letai tas laikas bega ax.gif
neriukas
QUOTE(Stella0605 @ 2006 09 08, 10:18)
Sveikos, supermamos, noriu pasidalinti savo išgyvenimais ir paklaust, gal yra daugiau besijaučiančių panašiai  blush2.gif

Man jau 29 metai, bet tik dabar pradedam galvoti apie pirmą vaikutį. Kol buvau jaunesnė, kažkaip atrodė, kad viskas turi vykti savaime, kad nereikia nieko ypatingai planuot. Bet, su metais  tongue.gif , kažkaip gauni daugiau įvairios informacijos, o su ja ir visokio nerimo daugiau atsiranda.

Tai va, kaip jau sakiau dar tik dabar pradedam galvot apie pirmą mažiuką, o mane kažkodėl kankina nerimas dėl to, ar mažiukas bus sveikas, juk aš jau nebe jaunuolė  g.gif

Pasidalinkit savo patirtim! Ar aš čia vienintelė tokia bailiukė?  blush2.gif
*

ma irgi jau 28 eina.... ir as bijau.... verysad.gif
Karmen
Man irgi bus 28 po kelių mėnesių unsure.gif
gytute
nu o mes antra menesiuka vel bandome - tai ziuresim ar per sventes ateis pas mus stebuklelis ar ne???
Tik dabar - nuo preito nepavykusio kartelio - man kazkokia keistra depresija,,,,ner nuotaikos - o ir y darba atrodo nera nori eiti,,,,,,, bet noriu tiketi - kad galesiu savo vyra pries naujus metus nustebinti....TIKIUOSI smile.gif
Ceja
Sveikos!!! 4u.gif
Man neseniai buvo daryta abrazija (nesivystantis nestumas) verysad.gif , tai baimiu yra pilna. Bet stengiuosi apie tai negalvoti. Stengiuosi orientuotis i teigiamus dalykus, pvz., po savaites ateis Kaledos, po Kaledu atostogausiu. bigsmile.gif
Linkiu ir jums apsupti save tik tuo, kas malonu ir gera, o apie baimes galvoti kuo maziau.
As anksciau labai bijojau, kad nepastosiu. Kai mylejomes, tik apie tai ir galvojau. Rezultate - jokio pastojimo. Po musu vestuviu nuvaziavome i medaus menesi taip vadinama, atsipalaidavome, apie pastojima negalvojau. Ir ta pati menesi nesulaukiau mmm... ax.gif (tik deja vaikuti praradau verysad.gif ).
Tai ka as noriu pasakyti...kai yra ivairiu baimiu, organizmas uzsiciklina, ir baimes materializuojasi. Tai kam save programuoti?
Stella0605
Ceja, auksiniai zodziai, kad nereikia apie tai galvot ir tokiu budu programuot saves nesekmei drinks_cheers.gif . Tik viena beda: nera taip paprasta apie tai negalvot g.gif Diena dirbu (apie tai negalvoju), vakare einu sportuot arba i uzsienio kalbos kursus (irgi negalvoju), bet vis tiek tenka po visko grizt namo ir cia jau nori to ar nenori, tenka apie tai pagalvot blush2.gif
As, aisku, nuteikineju save, kad viskas bus gerai. Bet, juk jei viskas butu gerai, tai ir saves nuteikinet nereiktu. Ar ne taip? ax.gif

Nu cia as i kazkokia melancholija puoliau. Atsiprasau! 4u.gif Aisku, kad viskas mums visoms bus gerai!

Gytute, o man susidare ispudis, kad tu save del to kaltini g.gif Saulyte, niekas cia nekaltas! 4u.gif Vadinasi, taip turi buti. Gal tiesiog reikia sulaukti savo laiko! Tik nepulk i depresija! Kaip jau sakiau anksciau, kazkodel manau, kad kai tik ateis pavasaris, bus sviesiau ir silciau, tada mes visos kitoj temoj susitiksim! :-) 4u.gif
gytute
Aciu tau uz palaikyma - ir supratima STELLA. smile.gif
Ceja
QUOTE(Stella0605 @ 2006 12 19, 11:28)
Ceja, auksiniai zodziai, kad nereikia apie tai galvot ir tokiu budu programuot saves nesekmei  drinks_cheers.gif . Tik viena beda: nera taip paprasta apie tai negalvot  g.gif Diena dirbu (apie tai negalvoju), vakare einu sportuot arba i uzsienio kalbos kursus (irgi negalvoju), bet vis tiek tenka po visko grizt namo ir cia jau nori to ar nenori, tenka apie tai pagalvot  blush2.gif 
As, aisku, nuteikineju save, kad viskas bus gerai. Bet, juk jei viskas butu gerai, tai ir saves nuteikinet nereiktu. Ar ne taip?  ax.gif

Viskas taip, mergyt, bet kas ivyko, tas ivyko. Visos mes patyreme psihologine ir fizine trauma, tikrai. As puikiai tave suprantu, irgi stengiuosi sugalvoti sau uzsiemimus, darbelius, uzsirasiau i anglu kursus(kaip ir tu), nuo sausio juos lankysiu. Vakarais po visu darbu vel apie tai galvoju, netycia pradedu skaiciuoti savaites. Viena diena geresne, kita sunksesne. Viena diena lygtai pasimirsta kas ivyko, o kita diena verkiu. Nieko nepadarysi - toks jau tas gyvenimas. Reika issiverkti - taip, mes visos turime tam pilna teise - o po to susikaupti ir apie tai negalvoti. O jei ir galvoti, tai kaip apie neisvengiama naturalu dalyka, nes gamta yra protinga. Kitas kartas bus sekmingas. Dabar reikia deti visas pastangas, kad tai nepasikartotu - ir pirmiausia nesinervuoti, nusiraminti - kam reikalinga nervuota mama?
O baimes tikrai turi pagrinda, bet deja baimes niekam nepadeda, o tik trukdo. Mes turime buti stiprios ir galvoti tik apie teigiamus dalykus!
metaxiux
Sveiki,
Man 22m. gyvenu su draugu, kuriam 29m. Galvojame apie vestuves.
As labai noreciau pastoti.. Labai vaikelio nori mano draugas... Bet taip pat labai daug visokiu abejoniu, pvz.: kaip mes ji islaikysime, kaip gyvensime, kaip reaguos artimieji... as kazkaip visko bijau...
Baisiausia yra tai, kad as dar studijuoju ir neturiu darbo. Kazkur girdejau, kad norin gauti geresnes socialines garantijas, reikia minimaliai tris menesiu pries pastojima kazkur dirbti ir dirbti iki dekretinio... ar tai tiesa?
Kudliukas
QUOTE(metaxiux @ 2006 12 19, 21:09)
Sveiki,
Man 22m. gyvenu su draugu, kuriam 29m. Galvojame apie vestuves.
As labai noreciau pastoti.. Labai vaikelio nori mano draugas... Bet taip pat labai daug visokiu abejoniu, pvz.: kaip mes ji islaikysime, kaip gyvensime, kaip reaguos artimieji... as kazkaip visko bijau...
Baisiausia yra tai, kad as dar studijuoju ir neturiu darbo. Kazkur girdejau, kad norin gauti geresnes socialines garantijas, reikia minimaliai tris menesiu pries pastojima kazkur dirbti ir dirbti iki dekretinio... ar tai tiesa?
*

nu taip reikia, bet jei pas jus yra didelis noras, o abu jau esate tikrai nebe vaikai, negalvokit apie tai, o pirmyn - as pazistu daug poru, kurios susilauke studentaudamos leliuku ir yra laimingos
kerolli
sveikutes ! visas su sventem ir viliuosi uz visas kad sulauksite kaledinio stebuklo !

O nerimas ir mano palydovas ir istorija tokia : labai daug draugiu susilauke atzalu,o taipogi darbe viena po kitos koleges eina i dekreta ,tik va mums nesiseka nestuke.gif . dar maza to suzinojau, kad dvi mano drauges jau ilga laika nesulaukia rezultato,viena ju net vaiksto i klinikas . Tai patikekit ,nera minutes kai negalvoju ,net verkti norisi verysad.gif
kartais pagalvoju kad perdauk stengiames ir reikia daryti pertrauka ,bet manau ,kad "paranojisku" minciu ir tada neisvenksiu unsure.gif
gytute
smile.gif visas su sventem - o mano nerimas,,,,taigi vakar dariausi vakare testa - ir viena juostele teislindo...bet dariau anksciau laiko - nes mmm....,.turetu pasirodyt iki nauju,,,,bet as tikesiuosi kad nepasirodys ax.gif
Stella0605
Su Naujais !! 4u.gif

Gutute, kaip tau sekesi? Gal jau 2 juosteles turi?? bigsmile.gif
gytute
dar nera II,,, bet viena diena kai kas veluoja - tai nenoriu dar dziaugtis,,ir nenoriu dar karteli daryti testo - bijau nusivilti,,,nes krutine tai jau jautri,,,bet tarpais ir ta pilva pamaudziau - tai bijau kad nebutu tos nelaukiamos..mmmm........ tai sia savaite dar kenciu,,o jei savaitgali dar nesirgsuu - tai jau darysiu testuka ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kerolli @ 2006 12 26, 02:59)
sveikutes ! visas su sventem ir viliuosi uz visas kad sulauksite kaledinio stebuklo !

O nerimas ir mano palydovas ir istorija tokia : labai daug draugiu susilauke atzalu,o taipogi darbe viena po kitos koleges eina i dekreta ,tik va mums nesiseka  nestuke.gif  . dar maza to suzinojau, kad dvi mano drauges jau ilga laika nesulaukia rezultato,viena ju net vaiksto i klinikas . Tai  patikekit ,nera minutes kai negalvoju ,net verkti norisi  verysad.gif
kartais pagalvoju kad perdauk stengiames ir reikia daryti pertrauka ,bet manau ,kad "paranojisku" minciu ir tada neisvenksiu  unsure.gif
*

visoms mums uzeiina sunkiu momentu - apie kuriuos ir tegalvojame,,,,manau mums visoms reikia istvermes ir dideles kantrybes,,,ir pavyks. ax.gif
Garbanyte
Sveikutės, matau čia visos nekantriai laukiančios ateinančių mažylių. skaičiau jūsų laiškučius ir džiaugiausiu tokiu jūsų užsidegimu. mane pastaruoju metu apniko visai nykios mintys. verysad.gif vyras švelniai vis užsimena apie antra mažyliuką, bet mūsiškiui dar tik 1,5 metukų. ax.gif kažkaip tas būvimas namie mane išvargino ir tik dabar pradedu susigrąžinti gyvenimą. Nesakau, kad nemyliu vaikučių, bet mane baugina du pametinukai namie. bijau, kad nepultų depresija, kad nesusitvarkysiu viena ir pan.
gytute
QUOTE(Garbanyte @ 2007 01 02, 16:17)
Sveikutės, matau čia visos nekantriai laukiančios ateinančių mažylių. skaičiau jūsų laiškučius ir džiaugiausiu tokiu jūsų užsidegimu. mane pastaruoju metu apniko visai nykios mintys.  verysad.gif vyras švelniai vis užsimena apie antra mažyliuką, bet mūsiškiui dar tik 1,5 metukų.  ax.gif kažkaip tas būvimas namie mane išvargino ir tik dabar pradedu susigrąžinti gyvenimą. Nesakau, kad nemyliu vaikučių, bet mane baugina du pametinukai namie. bijau, kad nepultų depresija, kad nesusitvarkysiu viena ir pan.
*

nors as nei vieno neturiu dar vaikelio - bet giminaite turi du ,viena pagimde ir po poros menesiu vel pastojo - nu tai nieko - matos kad sunkoka - bet susitvarko,,,
tai manau gal imanoma susitvarkyti,,,tik va klausmas kaip pacios savijauta butu tokiu atveju,,,truktu poilsio manau - bet dziaugsmas - atpirktu viska...nes butu jau du mazi angeliukai thumbup.gif
linuse
QUOTE(Karmen @ 2006 12 11, 09:57)
Man irgi bus 28 po kelių mėnesių  unsure.gif
*

blush2.gif 4u.gif ir man vasario men... g.gif ir kazkaip labai daug tu baimiu ir abejoniu... blink.gif dabar galvoju kad kuo esi jaunesnis ir kvailesnis tuo lengviau susilaukti kudikio, ne tada negalvoji taip giliai, atsakymu buna daugiau nei klausimu, o su amziumi viskas sudetingeja ir klausimu buna daugiau nei atsakymu, pradedi ieskot slieku ten kur budamas 20 ar 22 net nesusimastai... ax.gif blush2.gif

ax.gif bet tikiuos kad mano kudikelis bus gudrus ir ras kelia pas mus tada kai jis pamatys kad jam bus gera gyventi musu seimoje 4u.gif nestuke.gif wub.gif

sekmes visoms thumbup.gif 4u.gif
iievapie
Sveikos mamos ir ne mamos... 4u.gif
As dar nenescia, bet nors ir visai jauna,jau po truputuka planuoju kada turet leliuka ax.gif
Bet labai dažnai apima baimė,kad vaikas gali buti nesveikas...na nežinau iš kur čia man taip schmoll.gif paskutiniu metu net sapnuojas tokios nesamones:kad be ranku, be koju verysad.gif kaip save nuramint?gal jau i psichologa kreiptis? nes baigiu save itikinti, kad jau mano vaikiukas tikrai bus kaskoks kitoks.... schmoll.gif
P.S. atsiprasau, jei tokia tema buvo doh.gif nelabai dar moku cia elgtis 4u.gif ax.gif
linuse
Sveikute, iievapie, nesijaudink manau kad ne vienai busimai mamai sapnuojasi tokie sapnai... cool.gif as karta atsibudau kaip ne sava,visus gun_bandana.gif nes atidaviau savo 2.gif... tiesiog reiktu rasti kur kitur nukreipti mintis ir galvoti apie gera, nes ir taip uztenka tu liudnu akimirku kasdienybeje 4u.gif mirksiukas.gif
agnesse
As jau nerimauju beveik 3 metai lotuliukas.gif . Aisku, pirmaisias menesiais po kiekvienu mmm - depresija, gyvenau vien tuo, kad gal si men mums pasiseks ax.gif , bet vis tekdavo nusivilti... Dabar kazkaip kitaip i tai ziuriu. Nors dar nesu nestuke.gif , dabar man labiau rupi, kaip pastojus isnesioti vaikeli ir nepersileisti doh.gif Tokio smugio tikriausiai neiskesciau..
saulyte2
mano pirmasis buvo apsigimes(pas engeliukus)kai laukiausi antro net neabejojau kad bus sveikas,nes tureti maziuka noras didesnis uz baime smile.gif
Karmen
QUOTE(saulyte2 @ 2007 01 07, 17:27)
tureti maziuka noras didesnis uz baime smile.gif
*

visiškai pritariu drinks_cheers.gif
Pasaulė
Sveikos mamos ir dar ne. 4u.gif
Metai eina, o aš vis pagalvoju, kad laikas būtų ir vaikelį pradėti planuoti (man tuoj bus 27 m.). Bet kyla visokių baimių ir abejonių: gąsdina nėštumas ir gimdymas, tai, kad visiškai pasikeis gyvenimas... doh.gif Vyras irgi kažkaip jau nieko prieš būtų, nors entuziazmu irgi netrykšta. Oi, labai sunku. Kartais pagalvoji, jei būtų koks netyčiukas, būtų geriausia, bet taip sąmoningai imti ir nebesisaugoti - baugoka.
Ar jus irgi kankina/kankino tokios mintys? Kaip jums yra/buvo? Kaip ryžtis?
Bertute
4u.gif labutis, mes jau taip pat vis dažniau pagalvojam apie 2.gif , labai norisi jau ax.gif , bet kažkaip labai baisu viskas, neramina ta nežinomybė, bet kartu taip norisi visa tai kuo greičiau patirti, manau tai yra labai natūralu
wub.gif
cuname
vat pries 2metus tai apie vaikus dar nei pagalvoti negalejau,po metu jau buvo noras 50 ant 50.o va pernai na 2006 jau buvau tikra kad noriu leliuko.Buvo planuotas ir visa kita tik va baigesi nestumas nesivystanciu verysad.gif Ka padarysi reiks bandyt dar karta 4u.gif
murzinyte
Sveikos aš iš planuojančių antrą ir kitus vaikučius skyrelio.
Sūnelį pagimdžiau beveik 24, buvo pusiau planuotas - pusiau netyčiukas biggrin.gif Nerimas kaip viskas bus yra natūralus. Žmonės tokie jau yra - bijo naujovių, o ypač tokių, kurios keičia iš esmės ne tik tavo bet ir artimųjų gyvenimus.
Dabar man 28, ir jau 2 m. nebesisaugom o antras leliukas kaip neateina tai neateina, taip kad imamės veiksmų biggrin.gif
Visus nerimus, skausmus, baimes šimtą kartų atperka vaikiukas, patikėkit smile.gif
Aš nuo nėštumo lankiau nemokamus kursus, kuriuos vedė psichoterapeutė. Jie buvo grynai apie psichologiją, susirinkusios nėštukės dalinosi savo baimėm, pamastymais, o psichologė visa tai komentavo ir mokė kaip su tuo tvarkytis - man tai labai padėjo rolleyes.gif
Paramos vaikams centre, Latvių g. man juos pasiūlė mano ginekologė, ar dabar tokie vyksta nežinau g.gif

Manau visos jau mamos, patars ir padrasins planuoti vaikiuką 4u.gif
Bertute
unsure.gif man asmeniškai baisiausia, kad nepavyks pastoti, o jei pastosiu, kad mažyliui ko nenutiktų, o paskui įsivažiuoju ir pradedu baimintis gimdymo, traumų ir tai be galo verysad.gif
adaida
QUOTE(Bertute @ 2007 01 10, 21:30)
unsure.gif man asmeniškai baisiausia, kad nepavyks pastoti, o jei pastosiu, kad mažyliui ko nenutiktų, o paskui įsivažiuoju ir pradedu baimintis gimdymo, traumų ir tai be galo  verysad.gif
*

tavo baimes man atrodo budingos visoms pardedancioms, mes irgi jau planuojam, buvo pradzioj baisu, bet dabar apie tai jau nebegalvoju ir labai laukiu savo maziuko
Lurdesita
na manau turi būt didelis noras turėt vaikutį, glaust prie savęs jo šiltą kūnelį, suvokt, kad dabar reikės laiką skirt ne sau, draugams ir pomėgiams, o tam mažam žmogučiui ir tuo pačiu rasti laiko draugams, pomėgiams ir svarbiausia šalia esančiam artimam žmogui. Aš nepastojau 1,5 metų žinoma jaudinomės, bet visada žinojom, kad norim vaikų, norim jiems atiduot savo šilumą, meilę, žinias ir jei nepavyks turėt savų buvom nusprendę įsivaikint, taip ir baimių nebeliko ir vaikutis atėjo. Kartais būna labai sunku, alpsti kaip nori miego ar griūni iš skausmo, o mažas zirzliukas ropoja iš paskos ir zyzia, bet paiimi į rankas ir viskas kas bloga nuslopsta nes prie taves priglunda šiltas TAVO vaiko kūnelis. Linkiu visoms abejojančioms kuo greičiau tai pajust, o baimė... tai tada net į gatvę negalima išeit, juk gali krist plyta ir užmuš... nereikia šauktis blogų dalykų 4u.gif
faustluk
Man klausimas nesuprantamas!!!!Ka reiskia noriu, bet bijau?? Koks briedas! Jau 27m. arteja. Nu ir kas. Kiti ir 35m. nera subrende matinystei. Jei bijai, kad gali nepastoti- ir nepastosi. Kitos nebijo ir nepastoja. Ne taip greitai tie vaikai uzkimba!O dar visokios baimes... Sorry, nesuprantu! Kazkoks nesusitupejimas!

Aisku, galima svelniai analizuoti "baime tureti vaiku" ir linguoti i tema, bet as taip nemoku!

Tai tik nuomone
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.