Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kontracepcija maitinančioms mamoms
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
tukituk
Sveikos mamytės. Mano dukrytei jau 1.5 mėnesiuko ir aš jau pradedu galvoti rimtai apie kontracepciją. Nes ji jau mūsų antrasis vaikelis o daugiau ir nebeplanuojame. Norėtūsi, kad gyvenime valymo netektų niekada darytis. natūraliais metodais pasitikėti negali. Gydytoja siūlo įsistatyti spiralę „ Mireną ". gal būtų apie ją atsuliepimų.
PaneleKiausiniene
Kilo klausimas, ar galima detis spirale, jei gimdos kaklelyje yra zaizdele
Board
Spirale detis galima jei yra zaizdele, jei ji yra igimta, jos negydo, jei pagydoma tai isgydo tada deda. Siaip siuo klausimu gal geriau is krt su ginekologe pasikonsultuot. O panasi tema apie kontracepcija turetu but ir ginekologes skyrelyje ir prie grozio ir sveikatos skyrelio
nikvik
Yra tabletes, Micronor, berods, tiksliai neprisimenu. Patikimumas mazesnis, nei paprastu sudetiniu kontraceptiku, rteikia labai tvarkingai gerti- pavelavus 3 val galima pastoti. Sudetyje nera estrogenu.
Limcamca
Mano gydytoja del tu visu naujovisku kontraceptiku, kurios tipo tinkamos zindyvems, taip sako: "Palaukime kol uzaugs nors viena karta, kuriu mamos gere kontraceptikus ir juos maitino. Ypac turincioms sunus". Vis delto tai yra hormonai, ir yra rekomenduojama bent iki keturiu menesiu (vaikelio) palaukti.
Papildyta @ [mergetime]1092849166[/mergetime]
p.s. spirale irgi deda tik po to, kai vaikui keturi menesiai sueina. tongue.gif
Saulytele
As asmeniskai uz spirale. As pati isidejusi pacia paprasciausia, mechanine, kainavo apie 40 lt. Hormonine butu dar patikimiau. Nepaprastai esu patenkinta - galima niekuo nesirupinti. Jos visiskai nejauciu. Ir nereikia nuodyti savo organizma kazkokiomis tabletimis. Be to, tikrai pigiausias metodas. Nereikia kiekviena karta pirkti, klijuoti ar detis. Taigi, nematau visiskai jokiu trukumu. Gal vienintelis - teks po 5 metu isimt. O ja nesioju jai apie 3 metus.
Nuosirdziai linkiu sekmingai pasirinkt. smile.gif
siluetas
mano ginekologė rekomendavo KT Micro 30. Bet jų ne kiekvienoj vaistinėj gausi. Eurovaistinėj yra, kitose negavau, net negirdėje niekas blink.gif
kregždutė
Mano ginekologė parekomandavo PHARMATEX. Tai žvakutės. Mano vaikui 4 mėn. maitinu. Todėl negaliu gerti kontraceptinių tablečių, kurias anksčiau vartojau. Visokie pleistrai irgi su hormonais. Apie spirales tiek visko prisiklausiau, kad turbūt nedėsiu gyvenime.
Kol dar mažas vaikutis geriausia žvakutės, nors teks palaukti 5 minutes kol ištirps tongue.gif
LOCKETS
QUOTE (asara @ 2004 08 18, 17:12)
p.s. spirale irgi deda tik po to, kai vaikui keturi menesiai sueina. tongue.gif

netiesa... deda ne anksciau kaip 6-8sav po gimdymo, bet nebutinai po 4 menesiu! As dejausi po 2 menesiu su trupuciu.
Isabelle
turi omeny "NuvaRing"....tas ziedelis tipo sukelia maziausiai salutiniu poveikiu.....jis naudojamas tris savaites.....ketvirta savaite kai susergi jis isimimas....ir po septiniu dienu vel idedamas.....

maitinancioms jo naudoti negalima.....

pilna informacija rasi....www.nuvaring.com
Tinulis
Man tai iskart gyditoja rekomendavo kontraceptikus maitinancioms ,bet reikia pradeti nuo 21d. po gimdimo. Labai nustebo kai atsisakiau blink.gif ,nors dabar jau susimastau,o gal ? g.gif
Gal kas juos vartojo ( gaila nezinau pavadinimo),koks poveikis moteriai ir vaikui? g.gif
Maša
QUOTE (Kieliuke @ 2004 09 04, 07:00)
O kam darytas cezaris spirales nededa sad.gif Teks nutraukti maitinima ir naudoti tabletes.

Nesąmonė wink.gif Dar ir kaip deda. Aš pati turėjau 2 cezarius, o dabar turiu "Mireną" smile.gif Tik jei natūraliai gimdžiusioms deda po 4-6 savaičių, tai man dėjo po pusės metų. Bet dabar jau 1,5 m. su "Mirena" ir labai viskas gerai.
Beje, su "Mirena" maitinau 9 mėnesius. Įdėjo, kai pupai buvo 6 mėn. ir ji valgė vien mano pieną, tai dar 2 mėnesius maitinau beveik išimtinai pati, o jau po to po truputį pradėjo valgyt ir kitokį maistą. Pieno niekad netrūko ir skonis jo nepasikeitė, žodžiu, niekuo nekliudė maitinti. Truputį bijojau dėl tų hormonų, bet mano ginekologė tikino, kad hormonai iš "Mirenos" išskiriami tik vietiškai į gimdą, o į kraują nepatenka, tuo labiau į pieną rolleyes.gif .
Vestina
As naudojau tabletes micro30 atrodo taip vadinasi, jos yra specialiai maitinancioms mamoms.
Margarete
As taip pat naudoju Pharmatex firmos zvakutes, bet, mano manymu, jos nera "itin patrauklios" naudoti. Gal geriau pasitarti su savo ginekologu ir pasirinkti ilgalaike kontracepcija, kaip pvz., spirale ar pan.
idida
As irgi naudojau Micro 30. Nejutau jokiu pasaliniu veiksniu, kai tuo tarpu naudojant kitas labai skaudedavo galva. Man labai patiko Micro 30 thumbup.gif Noreciau ir dabar naudoti tik neprisiruosiu nueiti pas ginekologe pklausti ar jos tokios pat veiksmingos nustojus maitinti g.gif
bizyte
man buvo atliktas cezaris pries tris menesiukus. Gydytojas patare naudoti PHARMATEX zvakutes, pirma karta jas naudoju ir nezinau ar patikimas daiktas, gal kas irgi naudojate arba kaip kitaip saugotes. As maitinu, tai tableciu gerti negalima. O menesines jau buvo viena karta (po 2 menesiu), o dabar nera vel, galvojau, kad gal pastojau, net testa nusipirkau, bet ne....nezinau ar pasitiketi zvakutem...o gal sutrikes ciklas? idomu ar taip gali buti?
ragnez
kadangi maitini, ciklas gali buti nereguliarus.
apsaugai mes su vyru naudojom prezervatyvus wub.gif
s.saulute
Man tai gydytoja sake kad kol maitini galima tik prezervatyvus naudoti, beto manau kad tai patikimiausia.
O spirale galima bus isideti tada kai nebemaitinsi, kiek girdejau tai geras dalykas thumbup.gif
Jūra_
Kol maitini, manau, geriausia - prezervatyvai
Liorka
spirales su variu maitinanchioms negalima, o tas mirena ar pn kur vadinas - galima, tipo kad tu hormonu kiekus tox minimalus,kad vaikiukui nekenkia, o apsauga thumbup.gif
Vasarėlė
QUOTE (raimondziukas @ 2004 11 05, 21:20)
man buvo atliktas cezaris pries tris menesiukus. Gydytojas patare naudoti PHARMATEX zvakutes, pirma karta jas naudoju ir nezinau ar patikimas daiktas, gal kas irgi naudojate arba kaip kitaip saugotes. As maitinu, tai tableciu gerti negalima. O menesines jau buvo viena karta (po 2 menesiu), o dabar nera vel, galvojau, kad gal pastojau, net testa nusipirkau, bet ne....nezinau ar pasitiketi zvakutem...o gal sutrikes ciklas? idomu ar taip gali buti?

menesines ir man buvo sutrike. Atsirade buvo 2 menesiai po gimdymo, po to dingo.Irgi testa pirkaus laugh.gif Atsirado vel po triju menesiu.O saugomes prezervatyvais, nes maitinu. Ne pats optimaliausias variantas, bet ka padarysi. Gydytoja sake, kad yra tableciu maitinancioms, bet ne vienai nerekomenduoja, nes chemija yra chemija.
Vasarėlė
O man ginekologe sake, kad nors ir yra KT specialiai maitinancioms, ne vienai moteriai ju nesiulo ir man patare geriau negerti ir ta laikotarpi pakenteti su prezervatyvais. Chemija yra chemija ir netikiu, kad i piena visiskai nieko nekliuna. Jeigu man dermatologe net nerase hormoninio tepalo, kai turejau problemu del odos, tai ka jau kalbet apie geriamus.Sako, kad galima maitinanciom, o padarytu kas objektyvius ir nuodugnius tyrimus ir paaisketu, kad nemaza kieki gauna ir kudikis per piena blink.gif
bizyte
su tom pharmatex zvakutem, tai reikia laikytis instrukcijos ir gal bus visai ciki thumbup.gif nes ten negalima praustis muilu pries santykius ir t.t. rolleyes.gif
o vat su spirale, tai man viena ginekologe sake, kad po cezario spirales nerekomenduoja g.gif o kitas sake, kad galima g.gif
kiek gydytoju, tiek nuomoniu! doh.gif
Letaa
QUOTE (raimondziukas @ 2004 12 04, 11:55)

o vat su spirale, tai man viena ginekologe sake, kad po cezario spirales nerekomenduoja g.gif o kitas sake, kad galima g.gif
kiek gydytoju, tiek nuomoniu! doh.gif

Spirale yra puiki iseitis maitinanciai mamai ( nesvarbu kokia ji yra varine, auksine ar su hormonu) tiek gimdziusiai naturaliai tiek operacijos pagalba.Spirales minusai : gali buti skausmingos menesines, jos gali buti gausesnes nei anksciau, jei turima daug lyt. partneriu -galima infekcijos tikimybe.Taip kad jei bijomasi pirmu dveieju- reiktu isideti paprasta varine spirale, jei netiks - visada galima isimti ir nuostolis nedidelis apie 50 lt.Mirenos ( su hormonu)kaina 500 lt. Spiraliu dydis visu vienodas, visoms tinka.Spirale garantuoja apsauga 5 metams.Pasalinus vaisingumas ir galimybe pastoti atsinaujina tuoj pat.
drieziukas
QUOTE (Tinulis @ 2004 10 16, 15:23)
As rasiau apie KT maitinancioms skyrelyje -kontraceptikai.Pati vartoju "Micronor"( tas pats Micro 30) cia spec. maitinancioms.Jokiu pokyciu savo atzvilgiu nepastebejau thumbup.gif

Norejau paklausti, ar tau gydytoja patare naudot sitas tabletes? As buvau nuejus pas gynekologe ir ji man pasake, kad kol maitinu krutimi ir nesergu menesinemis, saugotis nereikia..As pasakiau, kad tikrai kol kas nenoriu antro, o ji tik pridure, kad 98%, kad nepastosi. Tipo, tiek garantuoja ir kontraceptikai? Tai as tiesiog nezinau, ka daryti. g.gif
Dalita
miela LAURINTA.nezinau kokia ten tavo ginekologe kad taip sneketu visiska nesamone,kad jei maitini ir nesergi, negali pastuoti visiska nesamone gun_bandana.gif
jei nenori antro 2.gif , tai verciau saugokis. doh.gif
mano anita taippat, nesirgo ir maitino. mano vyra. bet pastuojo antru vakieliu visiskai netycia. buvo jau 4 men kaip pajuto judesius,nuejo pas daktarus ir nestuke.gif . TAIGI NEKLAUSIK TOKIU GYDYTUOJU, VERCIAU PAKIEISK JA bash.gif protest.gif
biggrin.gif SEIKIMIMAI
kendi
saugotis reikia smartass.gif kai pasigimdziau pirma dukra maitinau kas 2val ir po 3men nuejau pasitikrint, gydytoja paklause kaip saugaus, o as sakau, kad niekaip, tipo maitinu. Zeme pradejo slyst is po koju, kai ji pasake, kad galiu buti nescia blink.gif gerai, kad nepasitvirtino smile.gif dabar visada saugausi.
Letaa
NE VISOMS 95 % IKI 4 MEN. -BUNA IR PO 2 MEN IVYKSTA NORMALI OVULIACIJA IR ATSIRANDA MENESINES, NET IR MAITINANT KRUTIMI...
Mastė
taip ir man gydytoja patare naudotis prezervatyvais. tik ka dayti ekstra atveju;nu pvz. plusus prezervatyvui. as isgeriau postinor. tik nezinau ar galima ir tiki viena. dabar neramu g.gif . ar jums taip nebuvo?
Letaa
Maitinanciom si kontracepcija netinka( turiu omenyje Postinor)
Lorečiukas
QUOTE(Laurinta @ 2004 12 08, 14:01)
Norejau paklausti, ar tau gydytoja patare naudot sitas tabletes? As buvau nuejus pas gynekologe ir ji man pasake, kad kol maitinu krutimi ir nesergu menesinemis, saugotis nereikia..As pasakiau, kad tikrai kol kas nenoriu antro, o ji tik pridure, kad 98%, kad nepastosi. Tipo, tiek garantuoja ir kontraceptikai? Tai as tiesiog nezinau, ka daryti. g.gif
*

Sveikos mamytės biggrin.gif
nutariau prisijungti prie jūsų pokalbio. Man taip pat sakė, kad maitinant nepastosiu.
Kadangi su pirmais dviem pastojau sunkiai, tai nusprendėm nesisaugoti-kaip bus taip bus. Ir ka gi, tik budama penktame mėnesyje,sužinojau kad laukiuosi. Taigi nors ir maitinau, ir mėnesinių nebuvo-pastojau. Tačiau dabar nesigailiu visai, auginam dar viena nuostabų mažylį. Ir dabar jau saugojamės [prezervatyvais]. Laukiu kada atsiras mėnesinės. Kada jos maitinant atsiranda?
Tinulis
QUOTE(Laurinta @ 2004 12 08, 14:01)
*

Pas mus jau 20 dienu po gimdymo visoms siulo siuos kontraceptikus. tongue.gif Aisku jei maitini pati.Is pradziu nesutikau,bet dabar naudoju ir lyg nieko,tik...man atrodo seksualinis potraukis sumazejo ohmy.gif (laaaabai blogai).
O ir tas -butinai tuo paciu metu ,nes jei 3 val.paveluoji -reikia dar savaite saugotis,tai paskui bijau (teko pora kartu 3 val. veluot ,viena kart vemiau,tai vel saugotis papildomai doh.gif )
dzydz
Sveikos,
kai nuvykau pas savo ginekologę dėl kontracepcijos, jinai man pasakė tokius dalykus:
1. spiralę dėti galima tik kai sulauki mėnesinių (kurios dar velniai žino kada atsiras user posted image
2. kontraceptikai maitinančioms - kategoriškai prieš, nes sako, tegu užauga ta vaikų karta, kurie buvo maitinami geriant kontraceptikus, tada žiūrėsim ar nebus šalutinio poveikio g.gif
3. naudoti žvakutes, su kuriomis ir vargstame po šiai dienai sad.gif
Turi suplanuot, kada smileysex.gif vyks, įsidėti, nu vienu žodžiu - be ryšio user posted image
Idun
Pradėjau jau antrą micro30 dėžutę. Man mėnesinės atsirado ar ne po 1,5 mėnesio.O rizikuot su prezervatyvais nesinori (pažįstu keletą vaikų, tai ir atsiradusių šiam pasaulyje smile.gif ). Žvakutės irgi ne išeitis, baisiausias niežulys nuo jų paskui, malonumo 0..
Šiaip kai kalbėjau su savo gydytoja dėl kontracepcijos, ji sakė, kad micro30 kaip ir geriausia išeitis, nes hormonų ten minimaliai. Tik kad gert labai kruopščiai reik.
Audrelija
Sveikutes
As labai dziaugiuos kad likimas man atsiunte mazyli taciau kazkaip dar pastoti kolkas nesinori. bet lietuvoje kontracepcijos pasirinkimas maitinancioms nekoks.

Norejau detis spirale - bet sake labiau tinka vyresnems .o ir isideti ja patariama tik prasidejus menstruacijoms ir pasidarisu tepinelius del vezio ir kt.
O spec. maitinancioms kontraceptines tabletes , pleistarai ir ziedai yra su hormonais.
Tad ginekologe patare naudoti prezervatyvus arba spermicidines priemones. taciau jos man nepatinka ir brangokos

cuban
sveikos, gal kuri buvo patekusi i tokia situacija: gydytoja skyrė kt jeanine,bet pamirsau pasakyt taigi kad dar maitinu krutimi (dukrai 10 mėn).Taigi svarstau ar labai pakenks vaikui ? ar nutraukti tableciu gerima-visos pakuotes neishgeriau dar,maitinti stengiuosi kuo maziau.kaip daryt?
liepsnele
Netinka šitos KT maitinančiom. Gal nutrauk gėrimą visgi - o kiek jau išgėrei?, tik nenustebk, kai už kelių dienų prasidės kraujavimas. Maitinančiom tinka tik su vienu hormonu, kaip Micro30.
Šaltmėtė
Yra dar tokios KT "Cerazette", kurios tinka maitinancioms. Pati jas geriau, kol maitinau. Jos visai be estrogeno, o tik su vienu hormonu.
Maja Di
Man tai gydytoja skyrė Depo - Provera, jo sudėtyje tik progesteronas, taigi tinka maitinančioms. Tai kas 3 mėnesius leidžiamas kontraceptikas. Nežinau ar tai sutapimas, bet kai susileidau(prieš mėnesį), vaikas pradėjo viduriuoti ir iki šiol skystai daro ir pradėjo mažai svorio priaugt. Nežinau gal tai iš tikrųjų sutapimas, bet daugiau nebenaudosiu harmoninės kontracepcijos. Nors ir sako kad ji nekenksminga, bet vis tiek kažkaip dabar gailiuosi.
liepsnele
QUOTE(dianadov @ 2005 08 19, 10:33)
Nežinau ar tai sutapimas, bet kai susileidau(prieš mėnesį), vaikas pradėjo viduriuoti ir iki šiol skystai daro ir pradėjo mažai svorio priaugt.
*

O nesutapo kartais viduriavimas su dantukų dygimu?

Šiaip skelbia, kad tos vieno hormono sudėties kontraceptinės nėra kenksmingos vaikui, bet pati tai turbūt maitindama nesirinkčiau hormoninės apsaugos g.gif
viltuke
Man gyditoja siule spirale isidet, bet sake, kad 70proc. apsauga, tai su vyru pasitarem ir nusprendem, kad nedesim. Yra kazkokie kontraceptikai maitinancioms, bet man kazkaip nesinori ju gerti g.gif Naudojam prezervatyvus.
eva88
Nereikia nutrauktilytiniu santykiu,manau gad ir taip jau ilgai vyrai lauke tongue.gif !!!!!!Kur pries tai rasiau ten yra maksties kremas,jis zudo spermatozoidus,tas pats kas ir gertumete kokias tai kontraceptines tabletes.Va koks pliusas kad nereikia ju gerti. thumbup.gif
Na aisku reikia gerbti kiekvieno apsisprendima,jei jus sakote kad reikia riboti lytinius santykius,tai taip ir darykite,tik noreciau jusu paklausti vyru ka apie tai galvoja jie tongue.gif
v.julija
QUOTE(pincius @ 2006 01 03, 17:02)
na tikrai neketinu mazinti lytiniu santykiu,tiesiog nutrauktu lytiniu aktu laikoma tai,kad vyras baigia ne makstyje
*

Bet tada ner jokios apsaugos, tiksliau galimybe pastoti labai didele! As dabar irgi maitinu kudiki ir naudoju zvakutes Patent oval, nes Pharmatex zv. nebegamina. Zvakutes irgi nera labai patikima apsauga, bet prezervatyvai schmoll.gif nepatinka! O spirales nesinori, nors ji patikimiausia.
Becel
MICRO 30 tinka maitinančioms mirksiukas.gif o tos visos žvakutės ir kremai tai ardo makšties mikroflorą, negalima jų dažnai naudoti schmoll.gif
pincius
na,buvau pas ginekologe,ji man kazkodel nieko neparekomendavo schmoll.gif nepaklausiau jos ,maniau pati ka pasakys,o ji tepasake,kad kol maitini nieko... verysad.gif
Krysta
Gydytoja ginekologe, konsultuodama maitinancias mamytes, siulo tabletes Mikro-30. mazdaug puse ginekologu jas gerti rekomenduoja, kita puse - ne. Ypac daznai nerekomenduoja mamoms, auginancioms berniukus. Tyrimais nustatyta, kad tiesioginio poveikio sios tabletes kudikiams neturi, bet... jos pakankamai neseniai naudojamos, todel nezinome, koks gali buti ilgalaikis ju poveikis (t.y. kaip atsiliept vaikams po daugelio metu - paauglysteje, suaugusiems). Taip pat sios tabletes maziau veiksmingos apsisaugant nei kitos tabletes ar prezervatyvai. Vartojant jas didesne negimndiniu nestumu rizika, daznai sutrinka menstruaciju ciklai, atsiranda cistos ir pan (gamintoju informacija). As ju nutariau nenaudoti ne tik del nezinomo poveikio kudikiams, bet ir del to, kad esu pries pastojima turejusi siokiu tokiu ginekologiniu bedu ir nebenoriu vel isreguliuoti organizmo. Cia parasiau tik savo asmenines isvadas po nuodugnaus domejimosi siomis tabletemis (pasidomekite per paieska Mikro-30).
Beje, nutraukto lytinio akto veiksmingumas labai priklauso nuo vyro patyrimo - kuo jis turi maziau patirties, tuo didesne tikimybe, kad nesugebes saves laiku kontroliuoti, bet vis tiek tikimybe pastoti gana didele.
Tai tiek mano minciu. Tenka naudoti prezervatyvus, mano ginekologe nieko neaiskinusi juos pasiule kaip vienintele alternatyva, todel teko paskaitineti paciai. Gal mano samprotavimai kam nors pades pasispresti.
SEKMES! smile.gif
GyvatukeJura
QUOTE(viginija @ 2006 02 07, 22:30)
Maitinu 5men.Jau 4menesije pradejau sirgti ,noreciau paklausti kokius kontraceptines priemones galaciau gerti?Nes labai bijau kad dar 3nesusilauktume doh.gif
*

Hm... geras klausimas! As tai kol kas (maniskiui jau 10 men ir pradejau sirgti pries 3 men) zvakutes Pharmatex naudoju. Bet norisi kazko paprastesnio...
Dovilyte
Hormoninė spiralė Mirena - veikia vietiškai, hormonai nepatenka į mamos kraują ir pieną. Veiksminga 5 metus+labai sumažėja mėnesinių kraujavimas.
gebene
Bent jau kaip mano ginekologė paaiškino, tai maitinančiai tinka tik prezervatyvai ir žvakutės...
Jacobs
man ginekologe ir sake ,jog tinka tk prezervatyvai , o zvakutes arba kremas nebent viena kart i savaite blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.