Atšalus orams prasideda ir visos ligos
Manoji jau kelinta diena kosti, prieš keleta dienų pradėjo ir naktimis, nestipriai, bet...
labutis,
Atšalus orams prasideda ir visos ligos Manoji jau kelinta diena kosti, prieš keleta dienų pradėjo ir naktimis, nestipriai, bet...
Didžiausią kosulį išgydo alijošiaus sultys su medum
ir tokio amziaus vaikams duodavau juodaji ridika su medumi.
Jau geriau tai, negu chemija. Paimate juodaji ridika, ji gerai nuplaunate, nupjaunate virsu ir siek tiek ispjauna vidu. I vidu idedate medaus ir paliekate, kol issiskirs sultys. Tas sultis ir reikia girdyti kas kelias valandas. Ir savaime aisku stebeti ar nera jokios reakcijos medui.
na maniskei dantenas patepem laseliu medaus,kad nenieztetu dantenu...ir isbere visa kuneli
as kol kas bandau pries miega istrinti krutinyte,nugaryte tarp menciu ir pedutes su tepalu "resorban"...na atrodo padeda..dar sirupo duodu,pagamintas is gebeniu,vaistinese apie 10lt..
Tik ne medu tokiems kudikiams!!
Pabandykit kosejanciam vaikui nakciai krutinyte itrint medum. Taip pat labai gerai!
Na, maniškė penkiametė, tad mažesnių vaikučių mamytės gali į mano patirtį žiūrėti ir kritiškai, ir skeptiškai.
Kai mažei pradeda kibti kosulys ir sloga, prasideda ilgos procedūros. Jei ji neturi temperatūros, vakare kojas kaitinu karštame vandenyje su druska, paskui sausas ištrinu eukalipto balzamu, apmaunu vilnones kojines. Tada trinu nugarą ir krūtinę. Kartais degtine (bet palaukiu, kol ji nudžius ir tik tada rengiu pižamą), kartais tuo pačiu eukalipto balzamu. Jei jau kosulys "užkibęs" ir kamuoja naktimis, pati panelė prašo kompresų: ant seno naminės drobės gabalo užtepu medaus-degtinės košelę (šaukštelis medaus, šaukštelis degtinė, išmaišau ir tepu). Dėl medaus prašau nerūstauti, maniškė nealergiška jam, nors medų tenaudoju tik kaip vaistą, be to, medus tikras, seneliai bitininkai). Ant to kompreso dar uždedu polietileno gabalėlį ir švelnios vilnos skiautelę, kad būtų šilta. Kartais padeda kopūstlapis (arba palyginu jį su lygintuvu ir šiltą, bet ne karštą kloju ant krūtinės; arba užtepu ant jo medaus ir dedu kaip kompresą ant krūtinės). Be to, duodu daug arbatų. Žinoma, vaistinių, o vaistažoles (čiobrelius, raudonėlį, šeivamedžio bei liepų žiedus) renku pati arba perku Balvočiūtės užaugintas. Anksčiau duodavau ir šalpusnio žiedų arbatos, bet paskutinį kartą dukros pediatrė pasakė, kad vaikams šalpusniai netinka, neva, kaupia kepenyse kažkokius toksinus (jei aš čia teisingai parašiau). Ir medaus truputėlį tuomet įdedu į arbatą, nors šiaip maniškė geria nesaldintas arbatas arba vandenį. Iš vaistų tai maniškei tinka ir patinka Taiso siauralapio gysločio sirupas. Kartais pertusinas. Kol kas tokių priemonių ir metodų mano panelei užtenka.
Mums gydytoja sakė, kad nuo slogytės ir kosulio labai gerai yra "terpentino" tepalas. Ištepti nugarytę, krutinytę ir pėdutes.
Prisiminiau dar vieną veiksmingą būdą. Pakaitinus kojytes, užmauti vilnones kojines, į kurias įberta truputis garstyčių miltelių (parduodami vaistinėse). Nealergiškiems medui tinka nuo kosulio šaukštas sutrintų graikiškų riešutų, sumaišytų su medumi.
mano vaikas anksciau labai daznai sirgdavo. vos ne kas antra savaite. tai jau kokius du menesius geriam tik svaru, isvalyta vandeni. ir tikrai visa menesi dar nesirgo. juo labiau kad tokiu metu daugiausia ir sirgdavo. mums tai tikrai padejo
ВОЗЬМИТЕ ПОЛУЖИДКИЙ МЕД, РАЗОГРЕЙТЕ ЕГО, НАМАЖТЕ СПИНУ И ГРУДЬ РЕБЕНКА, ОДЕНЬТЕ ХЛОПТАТОБУМАЖНУЮ ФУТБОЛОЧКУ И В ПОСТЕЛЬ НА НОЧЬ. УВИДИТЕ РЕЗУЛЬТАТ ГЛАВНОЕ ЧТОБ НЕ БЫЛО АЛЛЕРГИИ НА МЕД
Mes nuo kosolio gelbejames eucaliptus tepalu bei Fluditex sirupu, tik va kaip nuolatiniu slogavimu isvengt, tai neissiaiskinam
šalpusnio žiedų arbatėlė gerai padeda atsikosėjimui.
Na mano mažius pasveiko prieš porą dienų ( o kosėjo baisiai), tai išsigydėm Resorban tepalu ir labai skaniu homeopatiniu sirupu Stodal ( 200 ml apie 13 litų)
oi tas kosulys
mes del jo jau ir ligoninej gulejom, obstrukcinis bronhitas. o prasidejo viskas taip netiketai. pradzioje pakosedavo taip kaip uzspringus seilem, kadandi amzius toks kai dantys lenda tai seiles upeliais bega,tai kazkaip labai nesureiksminau tokio pakosejimo karts nuo karto,o viena nakti kai pradejo koseti nebezinau kaip ta kosuli issigyditi
sakykit, mamytes, ar vezat savo mazylius i lauka/i balkona kai kosti? maniskis po gripo jau savaite. kartkarciais sukosti, bet is giliai su daugybe seiliu, pakrenkscia; bet gi gryno oro irgi reikia
QUOTE(murzinyte @ 2005 03 02, 17:29) Na mano mažius pasveiko prieš porą dienų ( o kosėjo baisiai), tai išsigydėm Resorban tepalu ir labai skaniu homeopatiniu sirupu Stodal ( 200 ml apie 13 litų) Mum STODAL nei velnio nepadejo ,jei jau pradeda koset ,tai nejokie sirupai nesustabdo kosulio.Tepu resorban tepalu ,padukus pakaitinu .Daugiau liaudiskom priemonem gydomes
O manoji jau trecia menesi kosa
kazkaip vistiek neramu... Nors mano broliene savaja dukryte su jura nuo astmos isgyde:tris vasaras istisai kiekviena diena-neziurint lietutis ar nera saules-vazinejo prie juros ir budavo visa diena. Nu ziuresim mes.Gerai kad prie juros gyvenam:) Siaip tirti vesiu del alergijos.Gal alergiska kazkam,delto ir kosineja
Kas dėl to nesibaigiančio kosulio, tai žinokit dabar siaučia gripas, su kuriuo kažkaip eina ir plaučių virusas mikroplazma. Tiksliai nežinau, aš ne medikė, bet pati labai ilgai kankinausi su kosuliu,gerkle,gėriau ištisai antibijotikus, nes tai gerklė, tai ausys skaudėdavo, tai bronchitas, vis neranda priežasties nuo ko, gulėjau ligoninėje nieko nerado. Vėl susirgau.Paskui galiausiai diagnostiniame centre (2 ligoninės) ištyrė, kad plaučiuose yra mikroplazma, kuri ir sukeldavo nuolatinius negalavimus. Gydytoja minėjo, kad labai šiuo virusu ar kaip jis ten, dabar serga vaikučiai. Todėl jeigu vaikas nuolat kosti ir gydytojai neranda priežasties, tai žinokit dar gali būti ir šis virusas. Jį randa paėmę kraują iš venos. Išgydomas gana lengvai, bet specialios rūšies antibijotikais, kiti antibijotikai visiškai neveiksmingi. Jeigu vaikutis vis serga tai paklauskit gydytojų ir apie šį virusą, gal bus verta išsitirti, ir tada ligos kaip mat dingsta. O be to dabar yra tų ligų visokių galybė, kad siaubas. Na dėl tokių ligų ir virusų geriau konsultuotis su infekcionistais. Jie galiausiai ir suranda visų ligų priežastį. Sėkmės visiems, nesirkite
QUOTE(Ritukas @ 2005 03 22, 14:02) Kas dėl to nesibaigiančio kosulio, tai žinokit dabar siaučia gripas, su kuriuo kažkaip eina ir plaučių virusas mikroplazma. Mikoplazma turbūt Mano vaikai kai kosti naktim(o dieną ne),tai gydytoja patarė tevagilio duot.Tipo jei alerginis kosulys,tai turėtų padėt.Bet va daviau prieš naktį sūnui,o tas girdžiu per miegus išsijuosęs vėl kosti...Nebežinau,girdau ir Hedelix(nieko nepadeda),kartais Brontex(visiškas šlamštas)... Tikuosi,kad pagaliau atšils orai,ims vaikas daugiau grynam ore būt,baigsis tos ligos,kad jas kur
Jį randa paėmę kraują iš venos. Išgydomas gana lengvai, bet specialios rūšies antibijotikais, kiti antibijotikai visiškai neveiksmingi. Jeigu vaikutis vis serga tai paklauskit gydytojų ir apie šį virusą, gal bus verta išsitirti, ir tada ligos kaip mat dingsta. O be to dabar yra tų ligų visokių galybė, kad siaubas. Na dėl tokių ligų ir virusų geriau konsultuotis su infekcionistais. Jie galiausiai ir suranda visų ligų priežastį. Sėkmės visiems, nesirkite
[/quote] Mikoplazma išgydoma gal ir lengvai, bet lygiai taip pat lengvai ja galima vėl užsikrėsti. Mums gydytoja patarė neryt antibijotikų nuo mikoplazmos mes irgi ją turim), jeigu tik kosulys be temperatūros, o bandyt natūraliom priemonės gydytis ir imunitetą stiprintii. Nes sako, nueis į darželį ir po savaitės vėl turėsit, taip kad nėra prasmės. Vyresnioji mūsų dukra kiek Klacido savo laiku išgėrė tai baisu prisimint
Nuo mikoplazmos turetu visa seima tikrintis, nes tevai gali buti nesiotojai, o vaikai sirgti, nes imunitetas silpnesnis.Be to mikoplazmos ne virusas
Jei kosulys astminis, tai buna toks kaip dusimas. ikvepi oro, o jo maza atrodo. As turiu sia nelaime ir pavasari galiu nustatyti, kai dar atrodo niekas apie tai nekalba, nes tik pradeda zydet riesutai ir berzai, galiu akis deti i saldytuva ir darbintis Softis nosinaiciu fabbrike, dar gerai, kad isaugau is dusimo, bet tas irgi kartais paikartoja..labai nemalonu. Delto vaikams ir duoa taveguilio, kuris plecia siek tiek bronchus ir yra antihistamininis vaistas, tik turekit omenyje, kad jis ziauriai migdo. Nuo kosulio (spazminio) gerai padeda Eucabal lasiukai (saulasare su ciobreliu) spazmus nuima ir lengvina atsikosejima be to galima ir maziukams.
Geriausia priemonė nuo kosulio yra parafino kompresai ant nugarytės nakčiai. Patikėkit išbandyta ir patikrinta, veikia labai efektyviai ir maloniai. Daug geriau nei garstyčios, nes nenudegina.
O nuo kokio amžiaus vaikams tinka tas parafino kompresas? Ir kur to parafino gaut? Ar buna vaistinėse?
QUOTE(Senoji @ 2005 05 15, 23:32) Parafiną, maždaug 0,5 kg. , ištirpinti ant silpnos ugnies, ir supilti į išankspo pasiruoštą formele,kuri atitinka vaikiuko nugarytės dydį. Po to reikia laukti kol parafinas sustings ir taps tokios temperatūros, kad būtų galima dėti vaikui ant nugaros jo nenudeginant. Prieš dedant reikia patikrinti ar nėra susidarę puslių, kuriose gali būti dar karšto skysčio. Aš parafiną dedu kai jau eina miegoti nakčiai ir palieku kelioms valandoms. Tokį kompresą galima dėti ir ant abiejų kojyčių. Labai efektyvi priemonė Dabar kiek teko girdėti jau ir ligoninėje jį deda. Pabandykit
[quote=Redane,2005 05 16, 13:32]
Parafiną, maždaug 0,5 kg. , ištirpinti ant silpnos ugnies, ir supilti į išankspo pasiruoštą formele,kuri atitinka vaikiuko nugarytės dydį. Pamiršau pasakyti, kad į formelę reikai įtiesti kliejuotę, kad lengviau būtų išimti atvėsusi parafiną, o dedant ant nugaros būtų gerai suvinioti į marlę ar šiaip į kokį audeklo gabalėlį.
Mums iš slogytės perėjo į kosulį, kosulys užeina dienoj kokius 2-3 kartus, bet po keliskart, tai pabudina iš miego, bet atsikosėjam.
sveikos!
mazylis paskutiu metu pradejo koseti gal galit patart kaip pagelbet,kad i kokia liga neissivystytu?gyvenu airijoj ir cia ner jokiu arbateliu nuo kosulio ir pan,gyd tik vaistus israso,o vaistais tokio maziuko maitint nenoriu buciau labai labai dekinga
situacija tokia:
virusine kvepavimo taku infekcija, pas gydytoja buvom, gydymas paskirtas, bet juk pagerejimas ne is karto atsiranda. naktis, o vaikas kosti be perstojo- ispudis toks, kad jai tiesiog persti, kutena gerkle ir ji kosti. kaip galima greitai ir efektyviai padeti tokiu atveju?
Mano mazius tai geria Klacid antinbiotikus, bet kosti baisingai - nenorejau duoti, bet gydytoja sako tuoj pereis i bronchita, issigandau ir pradejau vakar duoti.
O kaip su garstyciu lapeliais? Ar dedate? Kaip juos deti? Maniskiui 1 m. 4 men. O siaip kaip su tais antibiotikais elgtis? Girdejau geriau neduoti vitaminu, geriant antibiotikus, nes kartu "maitinama" ir liga?
Mums labiausiai padeda ACC miltukai
Mano sūnus irgi labai kosti
Maniškis pradėjo kosėti nuo kokių 10 mėn. Pediatrė tyrimų nedarė, niekur nesiuntė tik antibiotikus, visokius homeopatinius vaistukus išrašinėjo, žiemą liepė drėkinti patalpą ir dar visokių neįtemą patarimų davė, jau net neatsimenu. O vaikas kosėjo kaip kosėjęs. Kol sulaukęs 2 metų atsidūrė reanimacijoje - astmos priepolis. Taigi, į ilgalaikius kosulius reikia labai rimtai žiūrėti: atlikti tyrimus, jei jūsų pediatrui "nesiseka" gydyti kreiptis į vaikų pulmonlogą. Mums tie kosuliai buvo sunkios ligos pradžia.
QUOTE(san @ 2005 09 07, 12:03) naktis, o vaikas kosti be perstojo- ispudis toks, kad jai tiesiog persti, kutena gerkle ir ji kosti. kaip galima greitai ir efektyviai padeti tokiu atveju? Aš tokiu atveju duodu saviškiams čiobrelių sirupo šaukštuką. Neilgam, bet padeda. QUOTE(Danguole55 @ 2005 09 09, 14:00) Mano vaikams ACC irgi labiausiai padeda.
Yra toks augalas - jeronimas, gana stipriai kvepiantis (kai kuriems - smirdantis). Sakoma, kad jis labai padeda kosintiems, sergantiems bronchitu. Susigundžiau tuo jeronimu ir aš.
Apie tą jeronimą ir aš esu girdėjus.Kiek žinau,tai jis tikrai padeda,bet vaikas gali būti alergiškas,tai reikia labai atsargiai.Tiesiog pamėginti pastatyti ir stebėti vaikelį.
QUOTE(odė @ 2005 09 11, 19:00) Apie tą jeronimą ir aš esu girdėjus.Kiek žinau,tai jis tikrai padeda,bet vaikas gali būti alergiškas,tai reikia labai atsargiai.Tiesiog pamėginti pastatyti ir stebėti vaikelį. Teko skaityti, kad jei pelargonijos kvapas žmogui patinka (jeronimas yra pelargonija), tai jos turėtų jam tikti. O dėl alergijos, tai be abejo, reikia būti atsargiems. Jeronimo ir arbata turi gydomąjį poveikį, bet ar galima duoti vaikui, tai nežinau. Beje, vaistai UMCALOR gaminami iš pelargonijos (bet ne tos, kur balkonuose žydi) šaknų.
na mes irgi vargstam su kosuliu, apskritai jis mūsų " Blogas " draugas, biški kas tuoj pat prikimba
Tiek daug gerų patarimų, tačiau būtų gerai, kad prie jų parašytumėte kokio amžiaus vaikui jie tinka. Aš ir galvoju ištept padukus eukalipto tepalu ir apmaut kojines, bet ar 5 mėn leliui galima? Gal galima ir krūtinytę tept? Kosi baisiai kol užmiega, o ir sloga drauge...
Mes 6 mėn pradėjom kosėti, gerklytė buvo net su žaizdelėm ir visas susirgimas per vieną vakarą, prasidėjo kosulys ir viskas
Išgijom per 3 dienas
Mergaitės, bet va ka daryt su 10 dienu mano mergytė, prieš gimdyma ir gimdymo metu aš buvau labai peršalus, tai matos ir mano mergyte nuo manes užsikretė, pradžioj čiaudėjo, o dabar retai bet jau pradeda koset. Gal jus žinot kas tokiam leliukui galėtu pagelbėt? I gydytojus kažkaip nesinori kreiptis...
QUOTE(renaciukas25 @ 2005 10 21, 11:50) Mergaitės, bet va ka daryt su 10 dienu mano mergytė, prieš gimdyma ir gimdymo metu aš buvau labai peršalus, tai matos ir mano mergyte nuo manes užsikretė, pradžioj čiaudėjo, o dabar retai bet jau pradeda koset. Gal jus žinot kas tokiam leliukui galėtu pagelbėt? I gydytojus kažkaip nesinori kreiptis... Net negalvok nesikreipt į gydytoją- tokiai mažiulei būtina rimta gydytojo priežiūra, nes jinai neturi jokio imuniteto ir pati greitai su ligos sukelėjais nesukovos. Svarbu, išvengti komplikacijų ir teisingai gydyti, o tai tau patars tik vaikučio gydytojas. P.S. Parašyk, kaip sekėsi gydytis
reikia butinai kreiptis i gyditoja nes kad poto neprisisauktum nelaimes tai nejuokas tokia maza mano pirma karta su kosuliu susirgus buvo 2 men.ir tai jau gyditoja stebejo kad kosulys nepereitu i plauciu uzdegima tad nejuokauk ir kviesk gyditoja
QUOTE(*Vanille* @ 2005 10 22, 10:38) Net negalvok nesikreipt į gydytoją- tokiai mažiulei būtina rimta gydytojo priežiūra, nes jinai neturi jokio imuniteto ir pati greitai su ligos sukelėjais nesukovos. Svarbu, išvengti komplikacijų ir teisingai gydyti, o tai tau patars tik vaikučio gydytojas. P.S. Parašyk, kaip sekėsi gydytis Labutis.. QUOTE(renaciukas25 @ 2005 10 26, 13:10) Labutis.. Šaunu, kad tavo mergytė sveiksta Man taip pat teko primaitinti savo mažę (na tik nuo 3-4 mėn) Sėkmės ir toliau augant |