man paskutiniu metu is galvos neiseina berniuko vardas Vincentas. Vincas negrazu, bet Vincentas man skamba labai nieko
Arba Mergaites vardas Adele.
Ka jus apie tai manote?
Sveikos mamytes. Noriu paklausti Jusu nuomones apie senoviskus vardus..
man paskutiniu metu is galvos neiseina berniuko vardas Vincentas. Vincas negrazu, bet Vincentas man skamba labai nieko Arba Mergaites vardas Adele. Ka jus apie tai manote?
visai normaliai ir vincentas ir adelė. man patinka
o šiaip senoviniai vardai tai man kaip kurie. pvz. gyvenime neduočiau vaikui Petro, Stasio Kazio, Prano, Janinos ir pan. vardų. bet yra ir labai gražių senoviškų vardų, pvz. Jorūnė, Rapolas, Kotryna ir t.t. QUOTE(Ecola @ 2007 01 11, 17:33) man paskutiniu metu is galvos neiseina berniuko vardas Vincentas. Vincas negrazu, bet Vincentas man skamba labai nieko Arba Mergaites vardas Adele. kai kurie senoviski vardai taip tik dabar grizta i mada taip tik siand kitoj temoj rasiau, kad man Vincentas Adele kazkaip nelabai beje,uzmaciau, kad UK gyvenat. tai sie vardeliai tikrai tiktu, nes yra Vincento ir angliskasis atitikmuo QUOTE(leliux @ 2007 01 11, 14:45) kai kurie senoviski vardai taip tik dabar grizta i mada taip tik siand kitoj temoj rasiau, kad man Vincentas Adele kazkaip nelabai beje,uzmaciau, kad UK gyvenat. tai sie vardeliai tikrai tiktu, nes yra Vincento ir angliskasis atitikmuo Tai vat.. uztat man Vincentas taip uzsifiksavo.. Toks retas vardas, niu bet kai isivaizduoju uzaugusi grazu auksta vyra vardu vincentas, tai man taip grazu Man dar grazu yra Henrieta mergaitei.. bet cia anglai ja vista vadintu.. Hen.. juk viska jie cia sutrumpina, tai nelabai.. bet siaip vardas tai grazus QUOTE(Ecola @ 2007 01 11, 17:58) Tai vat.. uztat man Vincentas taip uzsifiksavo.. Toks retas vardas, niu bet kai isivaizduoju uzaugusi grazu auksta vyra vardu vincentas, tai man taip grazu Man dar grazu yra Henrieta mergaitei.. bet cia anglai ja vista vadintu.. Hen.. juk viska jie cia sutrumpina, tai nelabai.. bet siaip vardas tai grazus sveikintina vien tas, kad mastot apie lietuviskus vardus, o ne lipdot kokius aronus ar dar kokius dzastinus, nors ir gyvenat UK, kaip tai daro lietuviai Lietuvoj taip kad Vincentas o mergaitei
Ei.. Kad gyvenimas taip susikloste, jog gyvenam UK, juk vistiek tie patys lietuviai esam
Beje, Vincentas yra ne lietuviskas vardas..
Kiap ir jau minėjo, prikaluso nuo vardų, vincentas visai nieko, Vietoj Adelės gal Ada gražiau
o dėl Henrietos, gražus vardas Aš Anglijoj turėjau draugę kurios vardas buvo Cat
ir Vincentas, ir Adelė
mano močiutės vaikystėje Stasys buvo naujoviškas vardas, o Martynas ir Andrius - senoviški. taigi tai tėra subjektyvaus supratimo reikalas.
labai grazu senoviski vardai man
taip pagalvojus - dabar taip ieško visokių vardų, kad net iš krašto išeina iš to didelio rašto... pavadintų, pvz.:
Mikalojus Konstantinas Liubomiras Bonifacas Bonaventūras Apolinaras na, su keliais jau gal kiek persūdžiau
Priklausomai kas kam senove dvelkia, va mano mociute sako, kad karolina laaabai senas vardas, o as to ne neitarciau
tai Monika irgi laaabai senas vardas. pati beveik šimtametę Manę pažinojau.
o ta pati Urtė? Simonaitytė ne apie XX a. pabaigą rašė
Man gražu Barbora
šiaip ir Vincentas, ir Adelė gražūs vardai
Man patinka senoviški vardau, 150 milijonų kartų geriau iš moderniusdazniausiaisavoskūrybos vardus
QUOTE(grange @ 2007 01 11, 18:44) Aš Anglijoj turėjau draugę kurios vardas buvo Cat o gal visgi buvo, pėvėzė, Catherine, ne?
Man irgi pradėjo patikt senoviniai, prieš kelis metus pažįstama pavadino savo sūnų Zigmu, visi juokdavomės nu kokį čia vardą uždėjo, bet kažkaip ausis priprato ir dabar visai normaliai skamba.Vincentas gražu
Šiaip man irgi Barbora labai gražus, net dukrytei krikšto vardą tokį davėm
Aš ir Pranuką ir Juozuką pažįstu.
Neįprasta ausiai.............Gal tik kol kas. Vis dažniau tėvai išrenka vaikams senovinius vardus
tiek rasiau ir dingo
Dar karta bandau surasyti "senobinius" lietuviskus ir sulietuvintus is kt. kalbu vardus Kaributas, kantibutas, Kontrimas, Daugvilas, Daugirdas, Gedigaudas, Geidas(Geidvilas), Gerimantas, MInigailas, Jovirdas, vardas), Visvaldis, Gintautas, Ramunas, Tautenis, Tolvaldis (sulietuvintas latviskas), Pykuolis (pozemiu dievas, Nijoles vyras pagal liet. mitologija) Giedrius, Gerulis, Nomedas (prusiski), Mot.liet. vardai: Deimena, Milda, Danguole(sis vardas verstas is lotynu k. vardo Coelesta, angl. k. Celleste) Keli retesni graikiski vyr. vardai (sulietuvintai Akakius, Adrastas, Adrianas, Ambroziejus, Anastazas, Artemius, Sebastijonas, Gervazas, Dorianas, Damijonas (damian), Kirilas, Protazas, Polikarpas. Keli senoviski hebraiski, bibliniai vardai: Izaokas, Iskariotas, Motiejus (Matas) Romeniskas vardas: Ovidius (man grazus Moteriski graikiski/lotyniski vardai Anastazia, Astrida, Agota, Daphnia, Eleonora, Leokadia, Lydia, Konstancia, Kalliste, Kassandra, Kalanta(!!!)->(Callantha- graikiskai), Bernadeta. Otilia, Ophelia, Olivia, Šantalė ( =Chantall), Šarlotė (Charlotte), Frederike Na, stai kiek daug graziu ir nelabai Sekmes renkantsi vardus Papildyta: dar papildau musu kurybingais lietuviu iseviu vardais: Vėjas. Nėrius, Baltija, Vija, Gaja (liet. mit. butybe: gausos, vaisingumo deive), Goja, Rojus, Arminas, Žalgiris, Liudas, Lauras, Alexota(senas liet. vardas, pasak padavimo, buv. vaidilute, veliau-Kauno zmonele), Dainora, Dravenis, Kunotas, Šiaurys,Alanta, Rytė, Gerutė (deivės), Siap seni vardai; Pascalis, Dorotea, Kaip supratau, vardai neišsemiama tema, net jei ieškant vien lietuviško vardo. QUOTE(Ecola @ 2007 01 11, 16:58) Tai vat.. uztat man Vincentas taip uzsifiksavo.. Toks retas vardas.. Man irgi labai grazus vardas, tikriausiai butume sunu pavadine, bet nemanau, kad jis dabar retas QUOTE(ingalp @ 2007 01 11, 17:38) pvz. gyvenime neduočiau vaikui Petro, Stasio Kazio, Prano, Janinos ir pan. vardų. bet yra ir labai gražių senoviškų vardų, pvz. Jorūnė, Rapolas, Kotryna ir t.t. Kodėl, kaip tik labai gražūs vardai. Žinau mažiuką Juozuką ir ūgtėjusį Juozą. Puikūs berniukai. ne vardas puošia, o žmogus. O Janina, net madingas paskutiniu metu? QUOTE(Isila @ 2007 01 11, 21:26) Barbora man labai gražu - nors mano močiutė buvo Barbora, bet pirmiausiai visada kažkodėl Radvilaitė.. kai rinkome vardus Ada (Nors man neprireikė O šiaip niekada neduočiau vardo Vytas Manau , kas sutikti žmonės labai lemia vardo"grožį".
Mano senelis buvo vardu Vincentas. Man labai gražu
Adele dabar jau pakankamai daznas. Na, gal ne toks kaip Gabija, bet daznas. O Vincentas man irgi grazu
Niu tai jeigu bus berniukas, tai bus Vincentukas
Siaip Adele man irgi nelabai.. as tik kaip pavyzdi parinkau.. Mergaitei jau senu senovei sugalvojom Jures varda.. bet jei gyvensim anglijoj, tai ta varda visai iskraipys betardami.. gaila.
manau, kad išpopuliarės - kaip atsvara naujadarams
QUOTE(Smandi @ 2007 01 12, 08:40) Kodėl, kaip tik labai gražūs vardai. Žinau mažiuką Juozuką ir ūgtėjusį Juozą. Puikūs berniukai. ne vardas puošia, o žmogus. O Janina, net madingas paskutiniu metu? Kaip tik šiandien skaičiau "Vakaro žiniose" straipsnį apie vardus, tai Sostinės savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji gimimo registravimo inspektorė Nijolė Zenovičienė teigė, kad, cituoju "...Dar galiu pasakyt, kad mano kartos vardų -Nijolių, Jolantų, Janinų ir t.t-nėra nei vieno."Čia kalbama apie praetus metus.
Tarp mano svarstomų vardų mergiatei yra Ūla, Grytė ir Barbora. Bet vyras tik su Ūla sutinka
Ula labai grazus vardas... cia pametei ideja
QUOTE(Smandi @ 2007 01 12, 08:40) Kodėl, kaip tik labai gražūs vardai. Žinau mažiuką Juozuką ir ūgtėjusį Juozą. Puikūs berniukai. ne vardas puošia, o žmogus. O Janina, net madingas paskutiniu metu? Nu Juozukas tai dar nieko, bet Petriukas, Stasiukas, Kaziukas tai jau nekas.... O janina tai mano močiutė, taigi šis vardas man primena tik seną žmogų, vaiko aš su tokiu vardu neįsivaizduoju
Ūla,Grėtė,Grytė,Elena,Adele man laaaaaabai grazus vardai,milijona kartu geriau uz Ksimenas ir pan.
Vincentas ir man
Bet cia irgi skonio reikalas...Gyvenamoji aplinka irgi daro itaka. Siuolaikiniu vardu ar savu sugalvotu likimas gan liudnas, jie iseina is mados ir tada labai durnai gali skambet koks vardas po keliu desimtmeciu Ypac mergaitei, juk daznai moteris jau suaugusi visiskai neatitinka savo vardo, kuris dazniausiai buna dedamas mazai mergytei...
dar vieną "senovišką" prisiminiau: Kajetonas. gal kam tiks, jei nenorės Kajaus.
man ir kai kurie senoviski vardai mielai skamba, ypac kai prisimeni mociute ar dieduka tuo vardu.
man grazus Kasparas, Kristupas, Martynas. Greta, Grytė, Patricija, Karolina, Eliza labai faini.
tuoj pas mus pusbrolis Kasparas bus mamos atneštas
Adelė dabar- laaaabai populiarus vardas
Mano draugė dukrytę pavadino Vincenta, man nerelus vardas ir jai taip tika
Nežinau, ar duočiau savo dukrytei, bet man labai gražiai (nors ir griežtai) skamba Teodora ar Liudvika
O man nei vienas nei kitas
|