Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senoviški vardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Ecola
Sveikos mamytes. Noriu paklausti Jusu nuomones apie senoviskus vardus..

man paskutiniu metu is galvos neiseina berniuko vardas Vincentas. Vincas negrazu, bet Vincentas man skamba labai nieko smile.gif

Arba Mergaites vardas Adele.

Ka jus apie tai manote?
*GAILĖ*
visai normaliai ir vincentas ir adelė. man patinka
o šiaip senoviniai vardai tai man kaip kurie. pvz. gyvenime neduočiau vaikui Petro, Stasio Kazio, Prano, Janinos ir pan. vardų. bet yra ir labai gražių senoviškų vardų, pvz. Jorūnė, Rapolas, Kotryna ir t.t.
Langoza
QUOTE(Ecola @ 2007 01 11, 17:33)
man paskutiniu metu is galvos neiseina berniuko vardas Vincentas. Vincas negrazu, bet Vincentas man skamba labai nieko smile.gif

Arba Mergaites vardas Adele.

kai kurie senoviski vardai taip tik dabar grizta i mada thumbup.gif

taip tik siand kitoj temoj rasiau, kad man Vincentas thumbup.gif nu man toks mielas sitas vardukas.

Adele kazkaip nelabai rolleyes.gif nors visai nieko.

beje,uzmaciau, kad UK gyvenat. tai sie vardeliai tikrai tiktu, nes yra Vincento ir angliskasis atitikmuo thumbup.gif
Ecola
QUOTE(leliux @ 2007 01 11, 14:45)
kai kurie senoviski vardai taip tik dabar grizta i mada thumbup.gif

taip tik siand kitoj temoj rasiau, kad man Vincentas  thumbup.gif nu man toks mielas sitas vardukas.

Adele kazkaip nelabai  rolleyes.gif nors visai nieko.

beje,uzmaciau, kad UK gyvenat. tai sie vardeliai tikrai tiktu, nes yra Vincento ir angliskasis atitikmuo  thumbup.gif
*

Tai vat.. uztat man Vincentas taip uzsifiksavo.. Toks retas vardas, niu bet kai isivaizduoju uzaugusi grazu auksta vyra vardu vincentas, tai man taip grazu smile.gif Greiciausisi, jei bus berniukas, bus Vincentas.. Nors dar 100 kartu nuomone gali pasikeisti smile.gif

Man dar grazu yra Henrieta mergaitei.. bet cia anglai ja vista vadintu.. Hen.. juk viska jie cia sutrumpina, tai nelabai.. bet siaip vardas tai grazus smile.gif
Langoza
QUOTE(Ecola @ 2007 01 11, 17:58)
Tai vat.. uztat man Vincentas taip uzsifiksavo.. Toks retas vardas, niu bet kai isivaizduoju uzaugusi grazu auksta vyra vardu vincentas, tai man taip grazu smile.gif Greiciausisi, jei bus berniukas, bus Vincentas.. Nors dar 100 kartu nuomone gali pasikeisti smile.gif

Man dar grazu yra Henrieta mergaitei.. bet cia anglai ja vista vadintu.. Hen.. juk viska jie cia sutrumpina, tai nelabai.. bet siaip vardas tai grazus smile.gif
*

sveikintina vien tas, kad mastot apie lietuviskus vardus, o ne lipdot kokius aronus ar dar kokius dzastinus, nors ir gyvenat UK, kaip tai daro lietuviai Lietuvoj doh.gif

taip kad Vincentas thumbup.gif wub.gif

o mergaitei g.gif Henrieta man nelabai unsure.gif nors kazkaip karaliskai skamba rolleyes.gif
Ecola
Ei.. Kad gyvenimas taip susikloste, jog gyvenam UK, juk vistiek tie patys lietuviai esam smile.gif))) Ne i galva nebuvo sove duoti koki CALLUM smile.gif kas yra cia gana populiarus vardas.. reiksiantis plika balandi smile.gif))) Echh..

Beje, Vincentas yra ne lietuviskas vardas.. smile.gif
Langoza
QUOTE(Ecola @ 2007 01 11, 18:24)
Beje, Vincentas yra ne lietuviskas vardas.. smile.gif
*

na taip, pagal kilme nea, bet, manau, supratot, ka as turejau omenyje biggrin.gif
grange
Kiap ir jau minėjo, prikaluso nuo vardų, vincentas visai nieko, Vietoj Adelės gal Ada gražiau g.gif man adelė kažkaip nelabai.. tuoj prieš akis iškyla močiutė su skara kažkodėl blink.gif

o dėl Henrietos, gražus vardas thumbup.gif

Aš Anglijoj turėjau draugę kurios vardas buvo Cat blink.gif (katė lt ir angliškai taip pat..) nežinau kaip jai tėvai tokį uždėjo vardą, bet kažkaip neikas per daug saė nevadino... nes kai pasakai, tai galvoja gal kad Keit kokia tik taria Cat....
lotuliukas.gif
muminukas
ir Vincentas, ir Adelė ok.gif
mano močiutės vaikystėje Stasys buvo naujoviškas vardas, o Martynas ir Andrius - senoviški. taigi tai tėra subjektyvaus supratimo reikalas.
Ecola
QUOTE(muminukas @ 2007 01 11, 15:54)
ir Vincentas, ir Adelė ok.gif
mano močiutės vaikystėje Stasys buvo naujoviškas vardas, o Martynas ir Andrius - senoviški. taigi tai tėra subjektyvaus supratimo reikalas.
*

Man ir Jonas labai grazus vardas thumbup.gif O dar kai turi tokia puikia vardo diena tai isvis jega smile.gif
vvandene
labai grazu senoviski vardai man bigsmile.gif
muminukas
taip pagalvojus - dabar taip ieško visokių vardų, kad net iš krašto išeina iš to didelio rašto... pavadintų, pvz.:
Mikalojus
Konstantinas
Liubomiras
Bonifacas
Bonaventūras
Apolinaras
na, su keliais jau gal kiek persūdžiau mastau.gif bet pirmi du tai tikrai liuks
hindy
Priklausomai kas kam senove dvelkia, va mano mociute sako, kad karolina laaabai senas vardas, o as to ne neitarciau g.gif beje, ji Adele, tai savo mergikei tokio vardelio tikrai neduociau biggrin.gif na, bet cia labai subjektyvu. Siaip dauguma senuju vardu daug geriau uz naujadarus mirksiukas.gif
muminukas
tai Monika irgi laaabai senas vardas. pati beveik šimtametę Manę pažinojau.
o ta pati Urtė? Simonaitytė ne apie XX a. pabaigą rašė hihihi.gif
Isila
Man gražu Barbora blush2.gif

šiaip ir Vincentas, ir Adelė gražūs vardai thumbup.gif
Nieko sau
Man patinka senoviški vardau, 150 milijonų kartų geriau iš moderniusdazniausiaisavoskūrybos vardus smile.gif
Neverk, mama
QUOTE(grange @ 2007 01 11, 18:44)
Aš Anglijoj turėjau draugę kurios vardas buvo Cat  blink.gif 

o gal visgi buvo, pėvėzė, Catherine, ne?
grange
QUOTE(Neverk @ mama,2007 01 11, 21:38)
o gal visgi buvo, pėvėzė, Catherine, ne?
*

schmoll.gif pase taip įrašyta. Cat.. ir pavardė..
Simple girl
Man irgi pradėjo patikt senoviniai, prieš kelis metus pažįstama pavadino savo sūnų Zigmu, visi juokdavomės nu kokį čia vardą uždėjo, bet kažkaip ausis priprato ir dabar visai normaliai skamba.Vincentas gražu drinks_cheers.gif o vat Vincas ne. Adelė irgi visai gražu.
Šiaip man irgi Barbora labai gražus, net dukrytei krikšto vardą tokį davėm smile.gif
augute
Aš ir Pranuką ir Juozuką pažįstu.
Neįprasta ausiai.............Gal tik kol kas.
Vis dažniau tėvai išrenka vaikams senovinius vardus
dainele
tiek rasiau ir dingo verysad.gif

Dar karta bandau surasyti "senobinius" lietuviskus ir sulietuvintus is kt. kalbu vardus

Kaributas, kantibutas, Kontrimas, Daugvilas, Daugirdas, Gedigaudas, Geidas(Geidvilas), Gerimantas, MInigailas, Jovirdas, vardas), Visvaldis, Gintautas, Ramunas, Tautenis, Tolvaldis (sulietuvintas latviskas), Pykuolis (pozemiu dievas, Nijoles vyras pagal liet. mitologija)

Giedrius, Gerulis, Nomedas (prusiski),

Mot.liet. vardai: Deimena, Milda, Danguole(sis vardas verstas is lotynu k. vardo Coelesta, angl. k. Celleste)

Keli retesni graikiski vyr. vardai (sulietuvintai ax.gif )
Akakius, Adrastas, Adrianas, Ambroziejus, Anastazas, Artemius, Sebastijonas, Gervazas, Dorianas, Damijonas (damian), Kirilas, Protazas, Polikarpas.
Keli senoviski hebraiski, bibliniai vardai: Izaokas, Iskariotas, Motiejus (Matas)

Romeniskas vardas: Ovidius (man grazus ax.gif )
Moteriski graikiski/lotyniski vardai
Anastazia, Astrida, Agota, Daphnia, Eleonora, Leokadia, Lydia, Konstancia, Kalliste, Kassandra, Kalanta(!!!)->(Callantha- graikiskai), Bernadeta.
Otilia, Ophelia, Olivia, Šantalė ( =Chantall), Šarlotė (Charlotte), Frederike

Na, stai kiek daug graziu ir nelabai mirksiukas.gif radau lietuvisku ir sulietuvintu vardu. Net nereikia nauju isradineti. biggrin.gif
Sekmes renkantsi vardus 4u.gif
Papildyta:
dar papildau musu kurybingais lietuviu iseviu vardais: Vėjas. Nėrius, Baltija, Vija, Gaja (liet. mit. butybe: gausos, vaisingumo deive), Goja, Rojus, Arminas, Žalgiris, Liudas, Lauras, Alexota(senas liet. vardas, pasak padavimo, buv. vaidilute, veliau-Kauno zmonele), Dainora, Dravenis, Kunotas, Šiaurys,Alanta, Rytė, Gerutė (deivės),
Siap seni vardai; Pascalis, Dorotea,

4u.gif ax.gif
Kaip supratau, vardai neišsemiama tema, net jei ieškant vien lietuviško vardo. mirksiukas.gif
Masako
QUOTE(Ecola @ 2007 01 11, 16:58)
Tai vat.. uztat man Vincentas taip uzsifiksavo.. Toks retas vardas..

Man irgi labai grazus vardas, tikriausiai butume sunu pavadine, bet nemanau, kad jis dabar retas ax.gif Manau, tampa po truputi madingu smile.gif
Smandi
QUOTE(ingalp @ 2007 01 11, 17:38)
pvz. gyvenime neduočiau vaikui Petro, Stasio Kazio, Prano, Janinos ir pan. vardų. bet yra ir labai gražių senoviškų vardų, pvz. Jorūnė, Rapolas, Kotryna ir t.t.
*

Kodėl, kaip tik labai gražūs vardai. Žinau mažiuką Juozuką ir ūgtėjusį Juozą. Puikūs berniukai. ne vardas puošia, o žmogus. O Janina, net madingas paskutiniu metu? blink.gif
QUOTE(Isila @ 2007 01 11, 21:26)
Man gražu Barbora  blush2.gif
šiaip ir Vincentas, ir Adelė gražūs vardai  thumbup.gif
*

Barbora man labai gražu - nors mano močiutė buvo Barbora, bet pirmiausiai visada kažkodėl Radvilaitė.. smile.gif
kai rinkome vardus Ada (Nors man neprireikė verysad.gif ) buvo mano vyro sąraše. O man nepatiko - kažkodėl labai blogos asocijacijos knibždėjo makaulėje...
O šiaip niekada neduočiau vardo Vytas schmoll.gif . Todėl , kad pažinojau tokį nusmukusiom kelnėm, visada susivėlusį... ir t.t.
Manau , kas sutikti žmonės labai lemia vardo"grožį".
Marseta
Mano senelis buvo vardu Vincentas. Man labai gražu thumbup.gif Mažiuką galėtumėt vadinti Vincuku wub.gif O šiaip dar ir Rapolas labai patinka
zaRAza
Adele dabar jau pakankamai daznas. Na, gal ne toks kaip Gabija, bet daznas. O Vincentas man irgi grazu smile.gif
Ecola
Niu tai jeigu bus berniukas, tai bus Vincentukas smile.gif Aciu, kad padejot apsispresti smile.gif

Siaip Adele man irgi nelabai.. as tik kaip pavyzdi parinkau.. Mergaitei jau senu senovei sugalvojom Jures varda.. bet jei gyvensim anglijoj, tai ta varda visai iskraipys betardami.. gaila.
Pinavija Nuostabioji
manau, kad išpopuliarės - kaip atsvara naujadarams 4u.gif
Simple girl
QUOTE(Smandi @ 2007 01 12, 08:40)
Kodėl, kaip tik labai gražūs vardai. Žinau mažiuką Juozuką ir ūgtėjusį Juozą. Puikūs berniukai. ne vardas puošia, o žmogus. O Janina, net madingas paskutiniu metu? blink.gif
*

Kaip tik šiandien skaičiau "Vakaro žiniose" straipsnį apie vardus, tai Sostinės savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji gimimo registravimo inspektorė Nijolė Zenovičienė teigė, kad, cituoju "...Dar galiu pasakyt, kad mano kartos vardų -Nijolių, Jolantų, Janinų ir t.t-nėra nei vieno."Čia kalbama apie praetus metus. ax.gif
Isila
Tarp mano svarstomų vardų mergiatei yra Ūla, Grytė ir Barbora. Bet vyras tik su Ūla sutinka tongue.gif
Ecola
Ula labai grazus vardas... cia pametei ideja wink.gif As galvoja apie Una, taip pat neblogai skamba.
*GAILĖ*
QUOTE(Smandi @ 2007 01 12, 08:40)

*

Nu Juozukas tai dar nieko, bet Petriukas, Stasiukas, Kaziukas tai jau nekas.... O janina tai mano močiutė, taigi šis vardas man primena tik seną žmogų, vaiko aš su tokiu vardu neįsivaizduoju schmoll.gif , bet vėl gi , geriau jau tokie vardai negu Kevinai, Endriai, Klaidai, Sintijos ir pan.
Bittersweet
Ūla,Grėtė,Grytė,Elena,Adele man laaaaaabai grazus vardai,milijona kartu geriau uz Ksimenas ir pan.
*GAILĖ*
QUOTE(B.Brigitte @ 2007 01 12, 16:09)
Ūla,Grėtė,Grytė,Elena,Adele man laaaaaabai grazus vardai,milijona kartu geriau uz Ksimenas ir pan.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
M & G
Vincentas ir man thumbup.gif
Taraja
4u.gif Mano nuomone, senoviski vardai yra klasika, kuri madinga visada ax.gif
Bet cia irgi skonio reikalas...Gyvenamoji aplinka irgi daro itaka.
Siuolaikiniu vardu ar savu sugalvotu likimas gan liudnas, jie iseina is mados ir tada labai durnai gali skambet koks vardas po keliu desimtmeciu unsure.gif
Ypac mergaitei, juk daznai moteris jau suaugusi visiskai neatitinka savo vardo, kuris dazniausiai buna dedamas mazai mergytei...
Langoza
QUOTE(B.Brigitte @ 2007 01 12, 17:09)
*

man Elena labai labai grazus thumbup.gif
muminukas
dar vieną "senovišką" prisiminiau: Kajetonas. gal kam tiks, jei nenorės Kajaus.
micietta
QUOTE(muminukas @ 2007 01 12, 19:51)
dar vieną "senovišką" prisiminiau: Kajetonas. gal kam tiks, jei nenorės Kajaus.
*

unsure.gif gal visgi geriau Kajus g.gif
man nei VINCENTAS, nei ADELE nepatinka, neskamba man ir tiek smile.gif sorry, tsakant...
kovinukė
man ir kai kurie senoviski vardai mielai skamba, ypac kai prisimeni mociute ar dieduka tuo vardu.
man grazus Kasparas, Kristupas, Martynas.

Greta, Grytė, Patricija, Karolina, Eliza labai faini.
Isila
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 13, 04:10)
man ir kai kurie senoviski vardai  mielai skamba, ypac kai prisimeni mociute ar dieduka tuo vardu.

*

iš visų šitų man tik Grtė gražus thumbup.gif
Langoza
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 13, 05:10)

*

berniukam man grazus kristupai, kasparai, tik kad labai jau ju daug unsure.gif

o visi derinukai mergaiciu su gr (grete, gryte ir pan. ) man schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

muminukas
tuoj pas mus pusbrolis Kasparas bus mamos atneštas wink.gif šiaip senelio garbei pavadintas. nauja - tai seniai pamiršta sena.
micietta
QUOTE(muminukas @ 2007 01 13, 11:30)
tuoj pas mus pusbrolis Kasparas bus mamos atneštas wink.gif šiaip senelio garbei pavadintas. nauja - tai seniai pamiršta sena.
*

biggrin.gif vo sitas visai nieko
Mikutis
Adelė dabar- laaaabai populiarus vardas mirksiukas.gif Man labai gražus- iš karto Adelė iš "Dičiaus karjeros" (tiksliau jos gražus balsas biggrin.gif ). O Vincentas man asocijuojasi su kvailu vaikystės prisiminimu- berniukai klasėje taip vadidavo savo....... blink.gif fool.gif Bet žinoma, tai tik man mirksiukas.gif Patinka Mykolas ar Mikalojus, Motiejus, įdomus Kernius (kunigaikštis nuo Kernavės), Liudvikas (na nelabai lietuviškas rolleyes.gif ),Benediktas, Benjaminas smile.gif
micietta
QUOTE(Mikutis @ 2007 01 13, 16:16)
Mykolas
*

kai tik sita varda isgirstu, tai iskart apie braziu pagalvoju lotuliukas.gif
Mikutis
QUOTE(micietta @ 2007 01 13, 15:19)
kai tik sita varda isgirstu, tai iskart apie braziu pagalvoju lotuliukas.gif
*

Vadinasi, geros asociacijos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tiesa, man labai gražus vardas Elzė wub.gif
micietta
QUOTE(Mikutis @ 2007 01 13, 16:23)
Vadinasi, geros asociacijos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
:
*

nu kaip cia pasakius lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ginta.
Mano draugė dukrytę pavadino Vincenta, man nerelus vardas ir jai taip tika wub.gif
Mikutis
Nežinau, ar duočiau savo dukrytei, bet man labai gražiai (nors ir griežtai) skamba Teodora ar Liudvika thumbup.gif
rena
O man nei vienas nei kitas schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.