Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senoviški vardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Ecola
QUOTE(Mikutis @ 2007 01 13, 13:16)
Adelė dabar- laaaabai populiarus vardas mirksiukas.gif Man labai gražus- iš karto Adelė iš "Dičiaus karjeros" (tiksliau jos gražus balsas biggrin.gif ). O Vincentas man asocijuojasi su kvailu vaikystės prisiminimu- berniukai klasėje taip vadidavo savo....... blink.gif  fool.gif Bet žinoma, tai tik man mirksiukas.gif Patinka  Mykolas ar Mikalojus, Motiejus, įdomus Kernius (kunigaikštis nuo Kernavės), Liudvikas (na nelabai lietuviškas rolleyes.gif ),Benediktas, Benjaminas smile.gif
*

O jetau... Vincentas jau subjaurotas vardas tapo man sad.gif(((((( Sakes, taip ilgai nesiojausi sau ta varda sad.gif Niu jei po kiek laiko vis dar jausiu toki jausma kaip perskaicius sita zinute, teks pergalvoti vardu sarasa sad.gif
Sinuhe
Yra tikrai gražių vardų iš seniau - man gražūs Povilas, Petras, Vincas, Mykolas, Elzė, Barbora, Morta, Kotryna, Magdelena, Elena ax.gif
Tik įtariu vyrui nelabai kurį įsiūlyčiau sad.gif
Ryna
Man labai gražu ir Vincentas, ir Adelė 4u.gif
Isila
QUOTE(Sinuhe @ 2007 01 15, 13:13)
Yra tikrai gražių vardų iš seniau - man gražūs Povilas, Petras, Vincas, Mykolas, Elzė, Barbora, Morta, Kotryna, Magdelena, Elena ax.gif
Tik įtariu vyrui nelabai kurį įsiūlyčiau sad.gif
*

nuostabūs vardai wub.gif , bet mano MB jie irgi nepatinka verysad.gif doh.gif
Sympa©
Vakar masciau apie vardą Ona, tai kazkaip lyg ir nieko, bet kažkaip mergaitei nei jaunai moteriai nelabai man jis skamba, gal kad buvo darzelyje auklėtoja Onutė, tai net ši mažybinė forma nemergaitiškai skamba biggrin.gif
Simple girl
QUOTE(Sympa© @ 2007 01 15, 14:38)
Vakar masciau apie vardą Ona, tai kazkaip lyg ir nieko, bet kažkaip mergaitei nei jaunai moteriai nelabai man jis skamba, gal kad buvo darzelyje auklėtoja Onutė, tai net ši mažybinė forma nemergaitiškai skamba biggrin.gif
*

Va man irgi gražus Ona , o mažybinis Onytė, bet kai vadina Onute tai nebegražu.
Mikutis
QUOTE(Ecola @ 2007 01 15, 10:44)
O jetau... Vincentas jau subjaurotas vardas tapo man sad.gif(((((( Sakes, taip ilgai nesiojausi sau ta varda sad.gif Niu jei po kiek laiko vis dar jausiu toki jausma kaip perskaicius sita zinute, teks pergalvoti vardu sarasa sad.gif
*

Baik mirksiukas.gif - tai tik kvailų paauglių išsidirbinėjimai bash.gif Dabar gailiuosi, kad parašiau verysad.gif Juk maža iš ko dar gali šaipytis- o kiek vandų, salomejų buvo (taip bernai iš panų tyčiodavosi) mirksiukas.gif Jei vardas mielas, tuo labiau ilgai puoselėtas, tikrai neverta kreipti dėmesį į kvailus juokelius 4u.gif
elojin
Man daug vardu yra graziu , bet is vyrisku patinka senoviskas vardas Edvilius ,o is momoterisku Beatrice
Atėnė
Labai gera tema thumbup.gif
Pradėjome galvoti apie vardus, kai pastojau, ir kažkaip savaime norisi tokių senovinių, gražių, lietuviškų vardų, o ne visokių serialinių, užsieninių.

Bet aš siūlau štai ką - parašykite savo senelių arba prosenelių (jei žinote ar prisimenate) vardus. Tada nebebus vietos išsigalvojimams, interpretacijoms, tiesiog realūs vardai. Gyva istorija biggrin.gif. Gal ką nors išsirinksime iš jų 4u.gif

Pvz. mano seneliai - Ona, Juozas, Vytautas ir Emilija wub.gif
Simple girl
Mano seneliai-Algirdas, Irena-Stefanija, Romualdas, Valė, o proseneliai abi Onos abu Jonai biggrin.gif
*GAILĖ*
Mano senoliai - Janina, Pranciškus, Napoleonas, Valerija. vyro giminėj buvo senolis Nikodemas (nu kaip nebūtų pačiai keista man gražus vardas). Rozalija hihihi.gif (ji sako, kad nekenčia savo tėvų už tokį vardą) yra pas mane tarp senų žmonių.
micietta
QUOTE(Atėnė @ 2007 01 16, 11:52)
.

Bet aš siūlau štai ką - parašykite savo senelių arba prosenelių (jei žinote ar prisimenate) vardus. Tada nebebus vietos išsigalvojimams, interpretacijoms, tiesiog realūs vardai. Gyva istorija biggrin.gif. Gal ką nors išsirinksime iš jų 4u.gif

*

Mano seneliu vardai: STANISLAVA ir KONSTANTINAS, ONA ir JULIUS smile.gif o proseneliu tai prisimenu KAROLINA , kitu neprisimenu, nes kazkoki vokiski- lenkiski buvo smile.gif
vaikštau
seneliai Bronislava ir Stanislovas, Ona ir Jonas. Proseneliai-Juozas ir Rozalija, Halina ir Antanas. Halina kadangi daug vyru turejo, tai visu neatsimenu biggrin.gif Bronislava dar atrodo turejo vyra Petra, o kitu nezinau, nenori ji apie juos kalbeti, kaip sako neverti minejimo... biggrin.gif
*GAILĖ*
QUOTE(bugen @ 2007 01 16, 12:18)
seneliai Bronislava ir Stanislovas, Ona ir Jonas. Proseneliai-Juozas ir Rozalija, Halina ir Antanas. Halina kadangi daug vyru turejo, tai visu neatsimenu biggrin.gif Bronislava dar atrodo turejo vyra Petra, o kitu nezinau, nenori ji apie juos kalbeti, kaip sako neverti minejimo... biggrin.gif
*

pakalusios tos tavo senelės lotuliukas.gif
Isila
mano seneliai : Laima, Steponas, Eufrozina ir Juozas. O proseneliai Ona ir Zigmas.
Langoza
seneliai - Kotryna ir Bolius; Vladze ir Vincentas.
Vladze visa gyvenima juokesi is vardo, kad nei sis nei tas. nei Vlada nei Vladislava o kazkoks perdirbinys doh.gif ir tais laikais kumai sumaste buvo naujadara doh.gif lotuliukas.gif

siaip dar giminej buvo Nikodemas. man grazus vardas thumbup.gif Filomena biggrin.gif aisku, pertrai jonai tai ir taip savaime suprantama ax.gif

Ecola
Mano proseneles buvo Adele ir Paulina, Seneliai Jonas ir Adolfas, mociutes Genovaite ir Danute..

tai vat mano sunus yra Paulius mano proseneles, kuria labai mylejau, garbei smile.gif

O Julius irgi labai grazus vardas smile.gif
rytoj
O mano seneliai - Marijona ir Alvydas Bernardas (o gal jo tevas Bernardas g.gif, o Alvyda kirciuoja ant Y ), Bronislava ir Pranciskus.
O proseniu jau nepamenu, reik pasitikrint namie. Visi tevukais, mamulem ir mociutem vadinti, tai ir nezinau ju vardu ax.gif Tik va vieno prosenelio vardas ant liezuvi galo doh.gif
Nieko sau
Mano seneliai: Apolonija ir Vladas smile.gif , kita porele Augustas ir Elena smile.gif
Proseneliu vardu neatsimenu doh.gif
kovinukė
QUOTE(Atėnė @ 2007 01 16, 03:52)
*

mano seneliai irgi Juozas ir Emilija buvo. dukryte jau turim Emilija, bet va kita senele Bronė biggrin.gif
is visu isvardintu seneliu vardu tikrai labai daug graziu radau. Kotryna, Elena, Paulina. Juozas labai grazus.
muminukas
mano proseneliai ir seneliai gana modernūs: seneliai Jonas ir Marija, Napoleonas, proseneliai - Karolis ir Paulina, Martynas ir Marija smile.gif
o iš vyro pusės irgi neblogai - Silvestras ir Barbora, Justinas ir nepamenu... mastau.gif
Bittersweet
QUOTE(Ecola @ 2007 01 15, 12:44)
*

tu ka juokauji?cia tau taip lengvai?kazkas kazkur pries nezinia kiek laiko kvailai vaikiskai nusisnekinejo ir tu jau atsisakai vardo kuris patinka?nu ka as zinau...
maza kaip kone apie kiekviena varda kas nors juokauja ar kazkokiam kontekste vartoja.
Papildyta:
o mano seneliai:
Gintautas ir Elena
Vilhelmas ir Sofija
Taistė
Mano seneliai Pranas ir Vitoldas, o mociutes - Stepanija (butent su P) ir Eleonora smile.gif Bet kazkaip savo vaikams tokiu vardu neduociau.. ax.gif
kotty
mano proseneliai Kotryna wub.gif ( jos garbei ir mane taip pavadino) ir Rapolas, Danute ir Antanas...
Kribuk
na kiek girdžiu dabar vaikų vardų, tai nemaža jų dalis yra senoviški. turbūt jie tampa populiarūs...
Tuja2
Man grazus.
Papildyta:
Man grazus. Dalis populiariu vardu pries kuri laika laikyti senoviniais. Grizta.
Atėnė
Nu bet kiek gražių senoviškų vardų prisiskaičiau rolleyes.gif , tik rinkis. Man jie visi tokie mieli wub.gif , gal todėl, kad realūs smile.gif . Ačiū.
Ir tęsiam savo protėvių vardinimą biggrin.gif
Ecola
QUOTE(B.Brigitte @ 2007 01 16, 16:29)
tu ka juokauji?cia tau taip lengvai?kazkas kazkur pries nezinia kiek laiko kvailai vaikiskai nusisnekinejo ir tu jau atsisakai vardo kuris patinka?nu ka as zinau...
maza kaip kone apie kiekviena varda kas nors juokauja ar kazkokiam kontekste vartoja.
Papildyta:
o mano seneliai:
Gintautas ir Elena
Vilhelmas ir Sofija
*

Kartais tokie juokai tiesiog pradeda kelti nekokias asociasijas.. man pvz anksciau buvo be galo grazus vardas ruta.. vienas draugas taip pajuokavo negraziai apie ta varda ir tiesiog jis man visada kelia dabar ne kokias asociascijas..

Bet su vincentu normaliai viskas.. neuzsilaike blogas jausmas smile.gif

Papildyta:
QUOTE(kotty @ 2007 01 16, 16:44)
mano proseneliai Kotryna  wub.gif  ( jos garbei ir mane taip pavadino) ir Rapolas, Danute ir Antanas...
*

Ir Kotryna ir Rapolas thumbup.gif
leliuga
sveikos tai jau ir as pasisakysiu ax.gif mano Juozapas ir Elena, ir Juozas ir Anele
mano kriksto vardas kaip mociutes Elena
organizatore
adele - vienas is labiausiai man patinkanciu mergaiciu varduku wub.gif
anaja
Mano seneliai Vladas ir Stefanija, Jonas ir Janina bigsmile.gif o proseneliai Matas ir Konstancija berods g.gif Beje Matai dabar labai populiarus. Siaip dar Mikalinos populiraios buvo.
SUNO
Mano seneliai:Viktoras ir Stanislava, Richardas ir Marija.
O prosenelio vardas buvo Ignas,as net nezinojau kai sunui daviau toki varda mama sako juk tavo prosenelio toks vardas buvo,ir man jis grazus. wub.gif
Ecola
QUOTE(SUNO @ 2007 01 17, 14:34)
Mano seneliai:Viktoras ir Stanislava, Richardas ir Marija.
O prosenelio vardas buvo Ignas,as net nezinojau kai sunui daviau toki varda mama sako juk tavo prosenelio toks vardas buvo,ir man jis grazus.  wub.gif
*

Ignas labai labai grazus vardas.. musu pirmagimiui per plauka vos neatiteko smile.gif
Isila
QUOTE(Ecola @ 2007 01 17, 16:38)
Ignas labai labai grazus vardas.. musu pirmagimiui per plauka vos neatiteko smile.gif
*

man irgi Ignas gražus vardas wub.gif vyrui nepatinka doh.gif
joločka
Mano senelių vardai:
Stefanija ir Kazimieras
Liucija ir Vytautas
Bet mamos vardas aplenkia visus- Aniceta. Na, keistas man šis vardas ir tiek unsure.gif
Mikutis
Mano seneliai Pranė ir Vincentas (tas pats mirksiukas.gif ) ir Juozapas ir Marijona thumbup.gif
muminukas
prisiminiau dar vyro močiutės vardą, kurį pamiršusi buvau, - Uršulė. meškutė hihihi.gif
nePadori
Mano seneliai Kazimieras ir Stanislovas, o maciutes - Petrute ir Stefanija tongue.gif Nors man ir patinka senoviski vardai, bet seneliu vardais tikriausiai savo vaiku nevadinsiu biggrin.gif
Ginta.
Mano senelių vardai Eugenija ir Steponas, Kazimėra ir Mėčius, o vyro močiutė - Otilija rolleyes.gif
Smandi
QUOTE(Mikutis @ 2007 01 15, 21:03)
Baik mirksiukas.gif - tai tik kvailų paauglių išsidirbinėjimai bash.gif Dabar gailiuosi, kad parašiau verysad.gif Juk maža iš ko dar gali šaipytis- o kiek vandų, salomejų buvo (taip bernai iš panų tyčiodavosi) mirksiukas.gif Jei vardas mielas, tuo labiau ilgai puoselėtas, tikrai neverta kreipti dėmesį į kvailus juokelius 4u.gif
*

tikrai taip. ax.gif ir dar jei išrinkote gražų vardą (na nesukurtą pačių...) tai neverta atsisakyti... doh.gif Aš savo mažių labai norėjau pavadinti Adomu. man ir dabar labai gražus vardas, labvai labai. Toks vyriškas, tvirtas, na kaip lyg su pagrindu...
Tačiau vaikui dar negimus prasitariau draugams.. doh.gif ir jie nupeikė verysad.gif , o aš išmečiau šį vardą iš savojo sąrašo. Dabar vaikas Domas. nesigailiu dėl šio vardo, tačiau kartais pagalvoju, kaip jam būtų tikęs vardas Adomas...ach...

QUOTE(Atėnė @ 2007 01 16, 12:52)
*

na močiutės vardą jau minėjau - Barbora, senelio - Stanislovas. Kito - Kazimieras. Na o su Ona - tai mano senelė ir vyro abi močiutės buvo Onos. Tiesa vyro seneliai - Izidorius ir Rapolas.
ir dar dėl Janinos ir Jono. Tikrai pažįstu ne vieną žmogų kuris ketina pavadinti savo vaikučius būtent taip, ypač jei jie gims vasarą biggrin.gif
Evavirg
QUOTE(gintaved @ 2007 01 17, 22:15)
Mano senelių vardai Eugenija ir Steponas, Kazimėra ir Mėčius, o vyro močiutė - Otilija rolleyes.gif
*

Mano vieno senelio vardas buvo Mečislovas, bet visi visada jį Mėčiu vadindavo. Močiutės Aldona. Prosenelių Antanas ir Karolina. Žinau, kad Karolinos mama buvo Malvina (proprosenelė). Tarp kitų vardų yra ir Adelė ir Marija. Kiti labiau lenkiški, vokiški, tai ir nevardinsiu čia..... bigsmile.gif
Meka Pinavija
QUOTE(joločka @ 2007 01 17, 21:49)
Mano senelių vardai:
Stefanija ir Kazimieras
Liucija ir Vytautas
Bet mamos vardas aplenkia visus- Aniceta. Na, keistas man šis vardas ir tiek  unsure.gif
*

Aš pažįstu moterį vardu Aniceta, man tai šis vardas labai labai gražus bigsmile.gif thumbup.gif
Ginta.
QUOTE(Evavirg @ 2007 01 18, 17:50)
Mano vieno senelio vardas buvo Mečislovas, bet visi visada jį Mėčiu vadindavo. Močiutės Aldona. Prosenelių Antanas ir Karolina. Žinau, kad Karolinos mama buvo Malvina (proprosenelė). Tarp kitų vardų yra ir Adelė ir Marija. Kiti labiau lenkiški, vokiški, tai ir nevardinsiu čia..... bigsmile.gif
*

O mano senelio gimimo liudijime - Mėčius, bet pase jau Mečislovas tarybinių laikų bajeriai, kad rašo ta kas patinka doh.gif Kaip ir vyro mama pakrikštyta - Danute, o kai ėmė gimimo liudijimą tai Dane patapo. Nekenčia ji savo tokio vardo, o man jis toks jėginis, kad net nesinori danute vadinti
muminukas
QUOTE(gintaved @ 2007 01 18, 17:36)
O mano senelio gimimo liudijime - Mėčius, bet pase jau Mečislovas tarybinių laikų bajeriai, kad rašo ta kas patinka doh.gif Kaip ir vyro mama pakrikštyta - Danute, o kai ėmė gimimo liudijimą tai Dane patapo. Nekenčia ji savo tokio vardo, o man jis toks jėginis, kad net nesinori danute vadinti
*

mano teta Danė. ji labai patenkinta savo vardu. ir reikšmė jai labai patonka - upė, tėkmė thumbup.gif
Ecola
Dane labai labai grazus vardas.. net deja, man kelia labai nemaloniu asociaciju sad.gif nes asocijuojasi su nemielu zmogum ..
gandriuke...
Na mes ir galvojam jei gimtu berniukas pavadint Vincentu, bet galvojam ar vaikas nekeiks mūsų. Paaugusiam vyrui labai gražu, o mažam net nežinau.... g.gif
Na dar galvojam apie Luka, mažas būtų Lukutis didelis vyras Lukas
muminukas
QUOTE(gandriukas @ 2007 01 19, 19:47)
Na mes ir galvojam jei gimtu berniukas pavadint Vincentu, bet galvojam ar vaikas  nekeiks mūsų. Paaugusiam vyrui labai gražu, o mažam net nežinau....  g.gif 
Na dar galvojam apie Luka, mažas būtų Lukutis didelis vyras Lukas
*

Luku nevadinčiau vien dėl to, kad jų tikrai labai daug
o Vincentas tikrai geras vardas: suaugęs dėdė Vincas, Vincentas, o mažiukas - Vincukas thumbup.gif tikrai nekeiks mirksiukas.gif
Kribuk
O man nelabai Vincentas. Iš senoviškų net nežinau koks gražus vardas, negražu nei Antanas, ne vienas dabar neateina į galvą. smile.gif
matine
O man is senovisku labai grazus Kostas. Ir jo reiksme patinka, (istvermingas, tvirtas). Toks tikro vyro vardas, bent jau man.
muminukas
QUOTE(Kribuk @ 2007 01 19, 20:21)
O man nelabai Vincentas. Iš senoviškų net nežinau koks gražus vardas, negražu nei Antanas, ne vienas dabar neateina į galvą. smile.gif
*

žinok, nespjauk į vandenį nono.gif
pažiūrėk, yra močiučių Otilijų, Monikų, Karolinų, mano proseneliai - Karolis ir Martynas: labai senoviški vardai mirksiukas.gif
beje, tavo ir pačios senoviškas, XVII a. pradžioje Kristina buvo vienas popouliariausių Vilniaus mergaičių vardų 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.