Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Neplanuotas cezaris
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Maša
Svarbu, dėl kokios priežasties buvo tas cezaris. Jeigu pvz. gimdos kaklelio patologija (kaip pas mane ax.gif ), tai mane gydytoja iškart perspėjo, kad tikrai nedaug šansų antrą pačiai pagimdyti, bet pabandyti leido smile.gif O jeigu pirmas vaikelis gimė per cezarį dėl to, kad pvz. buvo uzpakaliu pirmyn, o antro padėtis normali, tai kodėl gi nepagimdžius pačiai? ax.gif

Antras neplanuotas cezaris man gijo kuo normaliausiai, be visiškai jokių komplikacijų, o randas dabar net gražesnis, nes po pirmo buvo koloidinis rolleyes.gif .

Bet gydytoja pasakė, kad jei pastočiau trečiąkart tai apie natūralų gimdymą po dviejų cezarių jau galiu nesvajot sad.gif Ir ne tik dėl rando, bet dar ir dėl to, kad mažoji gimdama kumštely išsinešė gimdos kamputį, matyt labai išeit nenorėjo biggrin.gif Tai dabar pas mane randų jau daugiau nei priklauso turėt po dviejų cezarių biggrin.gif
~unique~
Na ir as papasakosiu apie savo neplanuota cezari smile.gif

mano nestumas buvo be jokiu komplikaciju ir patologiju, gydytoja per paskutini vizita net paminejo, kad nestumas, kaip is vadovelio, taigi svajojau netik sekmingai isnesioti, bet ir pati sekmingai pagimdyti, bet kai nubego vandenys ir praejus 4 val. neprasidejus saremiams pradejo skatinti, o kaklelis taip ir neatsidarinejo ne 1 cm net po 4 val. intensyvaus skatinimo daktarai sunerimo, kas cia su manim darosi ir nusiunte echoskopijos padaryti, ten paaiskejo, kad vaiko galvyte nespaudzia kaklelio ir jis neatsidarines sad.gif taip po 10 val. bevandenio periodo buvo nuspresta PJAUT.. vat ir svajones pagimdyt paciai.. vat ir idealus nestumas.. na bet aciu dievui viskas gerai baiges, ir gydytojai profesionalai neleido man labai kankintis ir laiku pastebejo, kad as pati vaiko nepagimdysiu..
lilijal
Pirmo neštumo nestuke.gif metu vaikui buvo nustatyti daugybiniai apsigimimai verysad.gif (nebuvo skilvelio širdutėje, nebuvo inkstuko ir daug ko kito), todėl 6,5 mėn. nuspręsta skatinti gimdymą, tačiau kadangi vandenų gimdoje visai nebuvo ir gimda buvo labai žemai nusileidusi, mane operavo ir padarė išilginį pjūvį (nes kitaip iki gimdos jie nenueitų). Po operacijos - gydytojų verdiktas visi kiti (o jų gali būti kiek nori) gimdymai tik per cezari.

Antrą gimdyti nuvažiavau 37 sav. ir 2 d. Jau ligoninėje pirmą dieną atsivėrė kaklelis iki 4, kitą dieną iki 7 cm. O kai prapjovė, gydytojai paaiškino, kad jau būtų prasidėjęs gimdymas ir jei neoperotų, tai nežinia kas man atsitiktų. (esant išilginiam pjūviui nuo per didelio krūvio gali plyšti gimda).
Editulia
Man Cezarį darė, nes per 14 valandų gimda tik 4 cm atsidarė. Po Cezario pasakė, kad pati niekaip nebūčiau pagimdžius, nes lėlytės padėtis buvo netaisyklinga.
lilijal
QUOTE(miliena @ 2005 01 07, 15:28)
O kai daro trecia cezari uzsiuva visiems nes pagal daktarus ketvirtas cezaris neimanomas.
*

2003 metų balandžio mėn. buvo darytas cezaris - išilginis pjūvis, po kurio gydytojų verdiktas tik planuotas cezaris 37-38 sav. (nes dėl didelio krūvio gali plyšt gimda) ir mažiausiai metai laukti, kad pastoti. Pastojau po 9 mėn., gimdžiau 37 sav. 2 d. O kas liečia cezarių skaičių, tai nors 10, bet kad mažiausiai 1-1,5 metų pertraukėlė (taip man pasakė geras gydytojas). thumbup.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif thumbup.gif
janna
Na, as tai irgi gimdziau su cezariu.
Man profesorius tik mane pamates padare prielaida, jog teks daryti cezari, o kaip echoskopu pasiziurejo tai ir patvirtino, jog be jo neapsiesim. manau kad klubu siaurumas ar platumas cia nieko detas,kadangipazystu nemazai mamu, kurios labai sekmingai pagimde vakucius su siaurais klubais. itariu, jog pagrindine priezastis, tai vaiko svoris, padetis ir mamos dubens kaulu paslankumas arba tam tikros ligos (cukralige, silpnas regejimas na ir pan.)
O kai prasidejo gimdimas, tai aplinkybes susikloste taip , kad teko pas kita gydytoja gimdyti. ji dar tikejosi kad as pati pagimdysiu, bet nieko is to gero neisejo, nors kaklelis ir atsivere iki7 cm, ir greitai padare cezari.
vienas is cezario pjuvio privalumas, bent jau KMUK tokia yra tvarka, kad nakciai jei mama pati to pageidauja, vaikuti issinesa, kad galetumei pailseti.
o mano palatos drauge begimdant , kaip liaudyje sakoma "suplyso", jai labai jau viskas skaudejo ir sunku buvo, ir poilsio truko, bet leliko niekas nensinese, ne priklauso.
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
Sveikutes,
Nesu kudute, bet neauksta, tai kai gydytoja pamatavo mano dubeni su kazkokiu "skriestuvu" tai pasake, kad dubuo labai siauras tik 13 kazko, turbut laipsniu, bet uzrase 14, nors 14 toli grazu nebuvo.
Nors siaip paziurejus i mane normalus tas dubuo smile.gif

Kokie pas jus dubens ismatavimai? Kas sako gydytojos- galesite naturaliai gimdyti, ar reikia nusiteikti Cezariui?
LUNARIA
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2005 11 04, 11:37)
Sveikutes,
Nesu kudute, bet neauksta, tai kai gydytoja pamatavo mano dubeni su kazkokiu "skriestuvu" tai pasake, kad dubuo labai siauras tik 13 kazko, turbut laipsniu, bet uzrase 14, nors 14 toli grazu nebuvo.
Nors siaip paziurejus i mane normalus tas dubuo smile.gif

Kokie pas jus dubens ismatavimai? Kas sako gydytojos- galesite naturaliai gimdyti, ar reikia nusiteikti Cezariui?
*

mane su pirmu nestumu daktarai gasdino,irgi galvojau darys cezari, bet nieko pati pagimdziau 3900 kg. vaikeli. Taigi is anksto geriau nesijaudink,ateis laikas gimdyt-matys daktare ax.gif O gal dar ir vaikelis nebus superdidelis,taigi cia ne tik nuo tavo kaulu priklauso,bet ir nuo vaikelio. thumbup.gif
Ingėnas
Aš pati, kad mano dubuo susiaurintas, sužinojau tik pagimdžiusi, skaitydama išrašus. Mano vaikutis buvo stambokas, ir pats gimdymas ilgai užtruko.Turbūt dėl užsitęsusio gimdymo dukrytei buvo raumenų tonuso sutrikimas, ilgai buvo dirgli, nerami.
Nu nežinau, bet man atrodo, kad jeigu gydytoja iškart tai pasako, tai gal geriau nerizikuoti? Aišku, vieno gydytojo nuomone pasikliauti nereiktų, geriau su keliais pasitarti. Nors vėlgi, gal vaikas nebus stambus? Sako, jeigu atitinka vaiko ir mamos dubens išmatavimai, tada gimdymas bus lengvas ir sklandus.
Dar, jei gimdytum Antakalnio klinikoje, tai bent jau prieš kelis metus tenykščiai gydytojai buvo natūralaus gimdymo šalininkai. Turi savus metodus, ir "ruošia" natūraliam gimdymui net tas, kurios specialiai atvažiavę planiniam cezario pjūviui g.gif Teko su keliom tokiom "ruošiamom" pabendrauti.
Jamie's girl
na tikrai neverta jaudintis anksciau laiko, pas mane irgi dubuo buvo ne is placiausiu, bet pagimdziau pati ir be jokiu nesklandumu smile.gif
Na bet Antakalnyje patologijos skyriuje - tai tikrai ne salininkai naturalaus schmoll.gif
oksancik, o tai tau nestumo metu nematavo nieko? Jei matavo- tai koks dydis?

Noreciau isgirsti konkrecius skaicius, jei kas zinote.

Nes maniske pamatavusi tai nustebo kad taip siaura unsure.gif
Ašura
QUOTE(oksancik @ 2005 11 04, 14:00)
mane su pirmu nestumu daktarai gasdino,irgi galvojau darys cezari, bet nieko pati pagimdziau 3900 kg. vaikeli. Taigi is anksto geriau nesijaudink,ateis laikas gimdyt-matys daktare  ax.gif O gal dar ir vaikelis nebus  superdidelis,taigi cia ne tik nuo tavo kaulu priklauso,bet ir nuo vaikelio. thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif Pritariu.Kai laukiausi sūnelio,gydytoja irgi apie tai užsiminė(deje išmatavimų nepamenu,tai padėti niekuo negaliu).Šiek tiek išsigandau,kai pasakė,kad jei vaikelis bus stambus,tai pati nepagimdysiu.
Bet mažasis turbūt mane suprato,nenorėjo mamytės kankinti ir gimė 3100.Tad viskas buvo labai sėkmingai.Ko linkiu ir Pavasarinuko leliuko mamai-2006 mirksiukas.gif .
Dyna
Dabar jau daug kur nebematuojamas dubuo tuo metaliniu skriestuvu. kai gimdžiau prieš septynis metus, tai buvo privaloma visoms nėščiosioms. Man buvo nustatytas antro laipsnio susiaurėjęs dubuo. Vienas gydytojas numatė dėlto man cezario operacią, kitas sakė, kad vaisius nedidelis ir pati pagimdysiu, trečias - žiūrėsim kai prasidės gimdymas. Pagimdžiau pati, bet vaikiukas buvo traumuotas: lūžo raktikaulis, kraujosruvos veiduke, akytėse; o neurologas mano, kad gali būti toks gimdymas priežastimi sūnaus vėlyvo kalbėjimo. Kai laukiausi dukros, jau dubens niekas skriestuvu nebematavo. Tai atliekama ultragarso pagalba. Šį kartą vėl pati gimdžiau, bet kadangi dukra buvo smulkesnė, gimdymas praėjo be jokių komplikacijų, mergytė gimė visiškai sveika.
Kutuliukas
Jokios naudos iš to skriestuvo tongue.gif Nieko mandro ans nerodo, be to tai ne tik nuo dubens priklauso. Va priartės gimdymas, pamatuos vaikiuko galvytę ultragarsu, gal dar kitaip, dubenį ir tada žiūrės ir spręs. Mano pačios antro Cezario klausimas sprendėsi tik kelios dienos priš gimdymą. Pirmas dėl gimdymo veiklos sutrikimo ir dubens ir vaiko galvutės disproporcijos buvo, bet vat tas nelaimingas skriestuvas biggrin.gif viską labai puikiai rodė, pakako jam matyt to mano dubens platumo biggrin.gif O vaikui vat ir ne rolleyes.gif
Tai jei to nepasako iš anksto nieko čia labai ir nenusiteikinėk, ateis laikas ir praaiškės. Daug tų išankstinių prognozuotu "cezarinių" pačios sėkmingai pagimdo.
dange
Akušerijoje yra dubens matmenų siaurumui apibūdinti naudojami 2 terminai: "anatomiškai siauras duobuo" ir "kliniškai siauras dubuo".Pirmasis reiškia, kad matuojant nėščiosios dubenį (kad ir tuo pačiu skriestuvu), pritrūksta centimetrų, lyginant su vadovėlinėm normom. Bet iš tiesų jis yra labai apytikris, nes nenusako dubens ertmės vidinų matmenų, neįvertina vaiko dydžio ir pan. dalykų. Žodžiu anatomiškai siauro dubens diagnozė visiškai nereiškia, kad bus reikalingas cezaris. Kliniškai siauro dubens diagnozė nustatoma jau prasidedant gimdymui.Iš esmės tai yra vaiko galvutės ir mamos dubens matmenų neatitikimas(stambus vaikelis, atloštinė padėtis ir tt)- tuo atveju dažnai siūlomas cezario pjūvis.
Aciu atsakiusioms 4u.gif
Vistik reikes pasiklausineti gydytoju apie mano dubeni nestumui baiginejantis, kad nesitraumuotu vaikas gimdamas del to, kad sunkiai lys.

Man konkreciai nieko nesake gydytoja, tik kad as cia pasiskaiciau, kad "siauras dubuo, negalejau pagimdyti, dare Cezari" ir pan. tai ir uzvedziau tema, noriu viska issinagrineti, kad paskui nebutu siurprizu kokiu negeru ir nekaltinciau saves, kad galejau daugiau pasidometi ir pan.
Edita
O man, kai prieš gimdymą dar matavo tą dubenį, gydytoja nustebo, sakė, kad per siauras, bet paskui, sakė, nieko, per gimdymą viskas susitvarkys, aš ir neėmiau į galvą, tuo labiau šiuo reikalu nesidomėjau, gal taip ir geriau biggrin.gif .
Bet pati nepagimdžiau, labai stengemės, visi ir aš ir vaikutis ir daktarai, net keli blush2.gif , nepadėjo niekas, teko daryti cezarį, bet mano mažiau galvutė labai didelė, tiesiog ji didesnė, o dubuo per siauras, nors irgi nelabai čia pasakyčiau, kad pas mane jis siauras schmoll.gif , bet va galutinė diagnozė, kliniškai siauras dubuo unsure.gif . Bet dėl kito vaikelio, jei kada sugalvotumėm, vistiek sako, kad nebūtinai gali būti daromas cezaris, viską žiūrėtų gimdymo eigoj, taip, kad sekmės Pavasarinuko leliuko mama 2006 mirksiukas.gif
Slapux
Pas mane pasak daktarų irgi siauras dubuo, sakė pati turbūt nepagimdysi, o ir kleckas didelis smile.gif O pagimdžiau pati 4400 sūnų ax.gif nesklandumų nebuvo. Dukrelė irgi gražiausiai praskynė takus pati rolleyes.gif tiesa ji kiek smulkesnė smile.gif Tad iš anksto nieko negali žinot smile.gif Sėkmės visoms nestuke.gif
madlen
nail.gif Man epidurine dare,8 val. gimdykloj gulejau,bet paciai neleido gimdyt ,nes galva mazulio neisistate tiesiai,tai spaude spaude kol matyt laikas spaust pradejo ,tai tik permete ant ratuku ir i operacine.Rankas riso nors as ir vemiau matyt nuo vaistu .Vaikuti tik iskelta pamaciau kaip per ruka ir atsipeikejau po valandos,tada atnese parodyti 2.gif ale tik rankute paciupinejau ir vel isnese.Tai tep buvo pagimdziau per pietus o pamaitint gavau tik vidurnakti soske.gif
bizyte
QUOTE(Rasa 25 @ 2005 11 23, 11:30)
Įsivaizduokit, kai nakčiai išsineša vaikiuką, ką jūs galvojat jos ten cackinasi su verkiančiais, įbruka mišinuko ir ramu. Vieną kartą, po pirmo cezario, atnešė ryte mažylį su baltom lupytėm ir jis iš manęs visai nevalgo, man pienas upeliais bėga, net veržia, o kas joms.
*

na, man irgi buvo atlikti du cezariai, pirmas del komplikuoto gimdymo, antras del to, kad buvo maza pertrauka po pirmo. Pirma dare su pilna narkoze, antra - spinaline. Lyginti net nera ka, tik po antro labai skaudejo galva doh.gif bet cia jau taip buna, nors ne visoms. O man antra karta taip pat, kazkas mazylei buvo su akytem kelias dienas( kol neturejau jos prie saves visa laika),patine buvo akytes ir pabertos....itariau, kad nuo tu misinuku, kuriuos duodavo ligoninej.
Beje, Rasa 25, ar ne tu anoj temoj rasei, kad trecia leistu gimdyti paciai po dvieju cezariu? g.gif man gydytojas sake, kad trecias jei noreciau tik po 2-3 metu ir butu jau tik cezaris.....
Rasa 25
Bizyte, anksčiau ir po vieno cezario neleisdavo gimdyti pačiai, bent jau man taip gydytojas sakė, kad trečią laisvai galėsiu pabandyti gimdyti pati, juk randas liko vienas.
O gal kas žino priežaščių, kodėl negalima gimdyti natūraliai po 2 cezarių?
Ručius
QUOTE(Rasa 25 @ 2005 11 24, 16:48)
Bizyte, anksčiau ir po vieno cezario neleisdavo gimdyti pačiai, bent jau man taip gydytojas sakė, kad trečią laisvai galėsiu pabandyti  gimdyti pati, juk randas liko vienas.
O gal kas žino priežaščių, kodėl negalima gimdyti natūraliai po 2 cezarių?
*

Dazniausiai buna tos pacios priezastys, del ko ir pirmais kartais darytas cezaris. Buna isplonejes randas, neefektyvus gimdos susitraukimai, nekoordinuota gimdymo veikla, del gimdos randu blogai prisitvirtinusi placenta ir pan. Siaip tai niekur nera parasyta, kad butinai ir trecias cezaris, galima bandyt naturaliai, bet turbut retai taip nutinka g.gif

Rasa 25
Man sakė, kad blogai, jei randas per storas, bet nieko gero, jei ir per plonas, žodžiu turi būti kažkoks viduriukas - apie 3 - 4 mm. Pirmo vaiko nepagimdžiau, nes buvo per didelis, antro, nes buvo visas apsiraizgęs, manau trečias kartas nemeluoja, aš optimistė - tikiuosi pagimdyti pati biggrin.gif
Lukė
Man darė cezarį ir rinkausi spinalinę nejautrą,nes anesteziologas pats patarė ją pasirinkt,todėl,kad tų vaistų leliui nepatenka ar tai mažai labai patenka,tiksliai nepamenu.Rankas taip pat pririšo,o lelių tik prie žanduko priglaudė.Bet,kai parvežė į palatą,tai joje manęs laukė vyras ir lelius.Iškart paklausė ar žiūrėsim patys,ar pasiimti akušerėm,tai mes pasilikom palatoj.Po 15min man gydytoja pridėjo mažiuką prie krūties pamaitinti.Mažius pavalgęs priešpienio užmigo iki ryto.Kadangi aš negalėjau atsikelti,tai jį prižiūrėjo vyras ir užeidavo akušerė ir vaikų gydytoja.Vyras miegojo palatoje visas septynias naktis.Už jas užmokėjom 30lt.Gimdžiau Kauno II-oje klinikinėje ligoninėje pas gyd.Kalvinską.
M-D
Gimdžiau Vilniaus gimdymo namuose ir man darė cezarį. smile.gif Rankų nerišo. biggrin.gif Planinė operacija buvo. Labai viskas ten greitai vyko, net nespėjau susigaudyti. biggrin.gif Padarė spinalinę nejautrą, tai nuo krutinės į apačią nieko nejaučiau. Į vieną ranką buvo lašelinė įdėta, o per kitą spaudimą matavo ir ten dar kažkokius biesus per kompą žiūrėjo. biggrin.gif Visiškai nieko nejaučiau, tik tokį labai labai lengvą bendrą kūno pajudėjimą kai vaiką traukė (bet čia man anesteziologė pasakė, pati tai nieko nemačiau, nes širma buvo uždėta). Visą laiką anesteziologė glostė galvą ir sakė, kad viskas bus gerai. wub.gif Labai faina moteris. wub.gif Ir asistentas dar jos buvo, tai toks irgi nieko vyrukas, ramus, viską klausinėjo ką man darė. biggrin.gif Kadangi galėjau matyti ir girdėti, tai manęs paklausė, ar noriu, kad padėtų vaikiuką ant krutinės, tai aš pasakiau, kad aišku noriu biggrin.gif ir man padėjo ant krūtinės mano vaikiuką ir net ranką vieną atlaisvino (iš lašelinės berods), kad galėčiau paglostyti ir į skruostą dar pabučiavau. wub.gif Tada jau dukrą ten "sutvarkė" kaip priklauso naujagimiams ir parodė vyrui, kuris koridoriuje laukė. smile.gif Mane išvežė į pooperacinę palatą (vyras galėjo eiti kartu), o vaiką į naujagimių skyrių ir man ją atnešė maitinti po kokių 6 val. paskui vėl išsinešė ir atnešė dar kartą vakarę apie 8 val. Sekančią dieną jau pervežė į atskirą palatą (dėl kurios tarėmės), kur buvom tik aš, vaikas ir dar vyras kartais atbėgdavo pamiegot. biggrin.gif Tuo metu tai kažkaip keistai jaučiausi, nes pirmas vaikas, bla bla bla, kažkaip viskas kaip pro rūką. biggrin.gif Dabar jau elgsiuos kitaip. Manau. smile.gif Nes už mėnesio irgi laukia planinė cezario operacija ten pat. Kadangi vyras galės ilgam pasilikti, tai prašysiu, kad dukros neišneštu, o paliktų su mumis. Tai tiek. smile.gif
bafi
Man buvo pirmas cezaris, antrą vaikutį kai planuosiu tikiuosi pati gimdyti, nes pirmą kartą buvo galvytė neįsistačiusi o antrą kartą galiu gimdyti pati, mano draugė turėjo pirmą cezarį antrą prie mano akių pagimdė natūraliai thumbup.gif taigi yra galimybė, o mano teta štai po dviejų cazarių dar 2 gimdymus turėjo natūralius smile.gif
KV
QUOTE(Ručius @ 2005 11 24, 19:56)
Dazniausiai buna tos pacios priezastys, del ko ir pirmais kartais darytas cezaris. Buna isplonejes randas, neefektyvus gimdos susitraukimai, nekoordinuota gimdymo veikla, del gimdos randu blogai prisitvirtinusi placenta ir pan. Siaip tai niekur nera parasyta, kad butinai ir trecias cezaris, galima bandyt naturaliai, bet turbut retai taip nutinka g.gif
*

Dabar jau įrodyta, kad pjūvis nei placentos prisitvirtinimui nei gimdymui neturi jokios įtakos 4u.gif
Man poliklinikoj gydytoja sakė jei placenta ten kur pjūvis prisitvirtinus, tai bus ir antras cezaris, o kita nuramino kad tai neturi jokios įtakos bigsmile.gif

QUOTE(Rasa 25 @ 2005 11 27, 14:28)
Man abu kartus darė spinalinę nejautrą, plona adatyte suleidžia vaistukų į stuburą ir po kelių minučių nejauti nuo krūtinės iki kojų. Man atrodp spinalinė geriau, nes greitai suleidžia ir viskas, kažkodėl manęs tas kateteris įkištas į stuburą ir tos laukimo valandos nežavi.
*

Spinalinė - dūris tiesiai į stuburo nervus, epidūras - dūris į audinį tarp stuburo ir nervo, su juo mažiau neigiamų pasėkmių, po spinalinės arba nepavykusio epidūro pasėkmės gali būti ilgos ir sunkios unsure.gif

Mano pirmas cezaris irgi dėl netaisyklingai įstatytos galvytės, antrą tikrai bandysiu pagimdyti pati, apie planinę operaciją negalvojų, tai paaiškės tik gimdant 4u.gif

Nordex
Sveikos Cezarinuku mamytes!!!
Su sventemis visas ir jusu mazylius!!
As jau namuose su dukryte cezarinuke - vardu Meida.
Zinokit, jei trumpai, galiu pasakyti, kad viskas buvo zymiai geriau nei tikejausi kaip geriausio varianto thumbup.gif
Gimdziau pagal planine operacija Krikscioniskuose Kaune ir kai vel gimdysiu - vaziuosiu tik ten!!!
Galiu pasidziaugti, kad yra puikiu gydytoju, kurie myli savo darba ir zmones.
O buvo taip: atvaziavau diena pries operacija 12.07 -matavo mano dukrytes sirdies tonus ir saremius, aptarem viska su anesteziologu, kuris labai atidziai tyrinejo mano stubura (mat jis biski toks nestandartinis - su iskrypimu), pasikviete kita personala, kuris ryt tures jam pagelbet atlikt spinaline nejautra, supazindinti su mano stuburu doh.gif Is vakaro dave vaistuku blink.gif kad miegociau, nors as atrodo visai nesijaudinau...
Nu o didziaja diena atliko visas paruosiamasias proceduras - pastate klizma (pirma kart gyvenime - bet ne taip jau ir bjauru...), pamatavo dar vaikelio tonus, ir saremius, kurie daresi vis intensyvesni, sulasino kokius 3l visokiu ten skysciu per laseline ir nuvede i operacine. Ten tas anesteziologas labai stengesi man padaryti spinaline - per koki 3 kart pavyko.
Bet, nebijokit, neskaudejo, tik jutau toki dilgciojima nuo stuburo iki koju...
Nu ir as ant operacinio stalo... unsure.gif
Baimes jau tada nebuvo, bet kai dare ta nejautra tai drebejau visa kaip epuses lapas. Sakau, ar cia pas jus salta, ar man baisu???
Sako baisu tau vaikeli.... Bet kai atsiguliau, kazkaip nukreipiau samoningai savo mintis i vaikiuko gimima o ne i operacija...
Visas personalas labai saunus: kalbina, pasakoja ka daro...o as truputi viska matau lempu atspindy cool.gif
Viskas labai greit ir neskausmingai - jutau tik kad kazka man daro... o skausmo jokio...
Tik labai keistas garsas jai jau mano mazyle trauke... Toks traukimo is vakumo garsas...
Ir parode man mano mazyle, gulejau ir verkiau is laimes....
Po to dvi dieneles buvo sunkokos ta prasme, kad negalejau pasijudinti. Aciu Dievui virs lovos buvo daiktas i kuri galima isitverti tai jo pagalba as kaip koks banginis varciausi, mat dukryte maitinau...
Bet ji angelelis, man krutines ne kiek nenugrauze, tai sito skausmo isvengiau... wub.gif wub.gif
O trecia diena jau atsistojau, pradejau vaiksciot, perkele i bendra skyriu, zinoma man vis nuskauminamuju suleisdavo... bet mazyte jau trecia nakti po operacijos pas save pasilikau, sesutes, o labiausiai vyras per visa sita laikotarpi padejo, tai buvo ne taip ir sunku.
o po savaites mes jau namie!
Taip, kad viskas buvo labai gerai, tik aisku antra karta tikrai pati noriu gimdyt, jei tik viskas bus gerai.
na randas yra, bet jo neskauda, ir ne toks jau jis baisus... tongue.gif
miskouoga
Sveikutes. Teks ir man jungtis prie jusu, nors taip svajojau antra pati gimdyti.
Pirma cezari dare del sedmenines pirmeigos ir neisnesiotumo, o dabar gimdyti neleis del padidejusio kraujospudzio.
Saula*
QUOTE(madlen @ 2005 11 23, 00:08)
nail.gif Man epidurine dare,8 val. gimdykloj gulejau,bet paciai neleido gimdyt ,nes galva mazulio neisistate tiesiai,tai spaude spaude kol matyt laikas spaust pradejo ,tai tik permete ant ratuku ir i operacine.Rankas riso nors as ir vemiau matyt nuo vaistu .Vaikuti tik iskelta pamaciau kaip per ruka ir atsipeikejau po valandos,tada atnese parodyti  2.gif ale tik rankute paciupinejau ir vel isnese.Tai tep buvo pagimdziau  per pietus o pamaitint gavau tik vidurnakti soske.gif
*

Mano sutuacija labai panasi verysad.gif Buvo vaikucio veidine padetis ir negalejo pats gimti, kai pasake, kad darys cezari labai susijaudinau, visa drebejau. vaikelis pasauli isvydo greitai, bet man ji tik parode, paklause ar grazus fool.gif ir nunese. Pabudau platoj po 1,5 val, visa drebedama, sacio purtoma, ziauriai norejau gerti bet buvo negalima. Bandziau uzmigti, nepavyko...... Visa kuna, veida nieztejo, nuo vaistu buvau visa patinusi, gulejau ir laukiau kada prasvis ir vel atvazius vyras.... Vaikeli atnese tik ryte... frusty.gif Padejo ir isejo, o man pastatyta laseline, pajudeti bijau, negaliu nei pati pasikelti, nei vaiko patogiai pasideti soske.gif tai ir buvo baisiausia...
Paskui atsigavau, bet vaika i palata gavau tik trecia diena verysad.gif
Kutuliukas
QUOTE(Spragtukas @ 2006 01 08, 20:50)
O kaip manot, ar daug sansu, kad leis, gal tiksliau lieps paciai gimdyti po pirmojo Cezario?
*

Nesibaimink iš anksto. Kitos antrą labai sėkmingai ir pačios pagimdo.
Aš pvz. turėjau atsišvietusi vaikelio išrašą iš gimdymo namų, kuriame matėsi dėl ko buvo darytas pirmasis.
Prieš antrąjį taip pat vertinama situacija ir tada sprendžiama, o apie planinį cezarį žinoma iš anksto. Ar antrasis bus cezaris priklauso nuo to dėl ko buvo darytas pirmasis ir aišku nuo konkrečios būklės. Jei dėl sėdmeninės pirmeigos, - antrasis gali ir nesėdėti, jei dėl per siauro dubens - vargu ar jis prasiplės (nors vaikutis ir gali būt mažėlesnis). Viskas bus gerai wink.gif
Spragtukas
QUOTE(agnee @ 2006 01 10, 11:56)
ar daktarai patys parenka nejautros tipa?  spinalini, pilna narkoze  ar galima paciai rinktis?
*

Man buvo numatytas cezaris del sedmenines pirmeigos, bet nesitariau su niekuo, atvaziavau nubegus vaisiaus vandenims, tai dave pilna narkoze. norjeua dalines... dar klausiau, kokia duos - daline ar pilna, tai sako: "ponia, nepergyvenkit, padarysim, kaip priklauso". manau, gydytojai zino geriau, kada kuria duoti. as pvz. dabar rinkciausi pilna, nes apie daline is kai kuru mamu girdejau nelabai kokiu atsiliepimu. bet aisku, kiekvienas organizmas individualus.
spyglele
Pati turėjau 2 cezarius. Abudu - komplikacijų pasekmė. Pirmą kartą buvo problemos su kepenim, antrą - spaudimas ir kitos problemos. Operavo Antakalnio moterų klinikoje, o nejautrą siūlė rinktis, bet sakiau, kad geriau tegu patys sprendžia kokią. Gavau spinalinę - atseit geriau tinka cezariui. Pirmą kartą po nejautros atsigavau tik po kelių dienų ( 1,5 paros buvau reanimacijoje - matyt padaugino, nes superekstra operaciją darė ), o po antros kojas atleido po kelių valandų, nors komplikacijos atsirado operacijos metu. Vaikus tik parodė jau nupraustus ir išnešė. Paimti į rankas niekaip negalėjau - vienoj rankoj lašelinė, kita su spaudimo aparatu. Dėl mokesčių kiek žinau, bent Antakalny, taksa yra 600-1000( jei NORI, kad operuotų).
Man pačiai dabar tenka pajusti, ką reiškia tie du cezariai. Gal visgi geriau gimdyti natūraliai, bet ne visoms tai išeina. Po pirmojo cezario pilve pasidarė sąaugos, kai vieni organai suauga su kitais. Antrosios operacijos metu dėl to kilo problemų. Visai nesmagu girdėti po spinalinės nejautros kai gydytojai sukelia paniką, nes jau net nežino, kur koks organas. Ir skyriaus vedėją kvietė, ir chirurgą - kažkaip atsirinko kur kas. Dėl tų sąaugų probleminis buvo ir antras nėštumas - blogai įsitvirtino placenta ir aštuntą mėnesį vaikiukas nustojo augti, kadangi jam prasidėjo badas. Netgi įtarė apsigimimą. Dabar pilve matyt dar geriau viskas sukibę - iš viso negaliu ant pilvo gulėti, net vaikui sudavus į pilvą skauda. Iš savo liūdnos patirties tik galiu pasakyti - vis gi geriau gimdyti pačioms, mažiau problemų.
O kad nesuveikia spinalinė nejautra - viskas priklauso nuo anesteziologo kompetencijos. Matyty, nepataikė į stuburo kanalą.

morozko
Man darė planinį cezarį dėl sėdmeninęs pirmeigos. Tai mane operavusi gydytoją pasiūlė daryti spinalinę nejautrą. Net kalbų apie bendrą nebuvo. Ir atsigavau po kokiu 2 val. ir be jokių komplikacijų, kitą dieną jau liepė keltis, o po 5 dienų jau buvau namie.
Siguteb
Sveikos, siandien suzinojau kad del vaisiaus sedmenines pirmeigos man bus daromas planinis cezario pjuvis. Norejau sio to paklausti pas jau patyrusias:
1. Kaip moraline savijauta kai leliukas ant jusu krutine atsiduria ne po naturalaus gimdymo?
2. Ar visoms is karto uzdejo ant krutines ir po kiek laiko galejot pamaitinti pacios savo vaiki?
3. Ar nebuvo sunku vaika pakelti ir tt.t.t? Ar siuliu neskaudejo?

Kiek laiko daug maz trunka visa operacija?
Ar reikia TEN skustis?

KOL KAS TIEK SIAM KARTUI> ACIU TOMS KURIOS ATSAKYS.
dange
QUOTE(Siguteb @ 2006 01 11, 16:54)
Sveikos, siandien suzinojau kad del vaisiaus sedmenines pirmeigos man bus daromas planinis cezario pjuvis. Norejau sio to paklausti pas jau patyrusias:
1. Kaip moraline savijauta kai leliukas ant jusu krutine atsiduria ne po naturalaus gimdymo?
2. Ar visoms is karto uzdejo ant krutines ir po kiek laiko galejot pamaitinti pacios savo vaiki?

Ar reikia TEN skustis?

*

1.Fantastiška, kaip ir tų, kurios gimdė natūraliai
2.Ant krūtinės uždėjo iš karto. Sūnelis gimė 16.20, apie 19 val atnešė į pooperacinio sekimo palatą pamaitinti. Sekantį kartą "pasimatėm" kitos dienos rytą, kai perkėlė į paprastą palatą. Nuo to laiko visada buvom kartu.
3.Kelti sunku nebuvo, jaučiau rando tempimą ir šiokį tokį skausmą, kai reikėdavo daugiau praeiti. Visiškai praėjo po kokių 4-5 dienų.
4.Operacija nuo "įvažiavimo" iki "išvažiavimo" apie 45 min.
5.Nuskuto doh.gif
Taigi

Ar reikia TEN skustis?

*

1.Man moralinė savijauta buvo nekokia, nes leliuko neuždėjo ant krūtinės sad.gif Na tiesiog vienose ligoninėse uždeda leliukus, kitose ne...gal net nuo gyd. tai priklauso..
2.Kai gimė manoji, tai tik parodė, išnešė "sutvarkyt" paskui vėl atnešė parodyt. O pamaitinau po 6 val. 23.55 operacija, 6 atnešė pamaitint.
3.Pačią pirmą dieną buvo sunku.. netgi nekėliau lėlytės, nelabai įsivaizduoju kaip aš ten ją pamaitinau, bet kažkaip...Siūlę iš pradžių jaučiau, o dabar tai visai nieko nejaučiu, jau po poros sav.nelabai jaučiau smile.gif
TEN man irgi nuskuto blush2.gif
O šiaip daug priklauso nuo kiekvienos moters. Mano vyras sakė man, kad aš labai "gaji" lotuliukas.gif - greitai ir sugijo, ir etc. Antrą dieną jau laksčiau koridoriais smile.gif
Saula*

Ar reikia TEN skustis?

*

1. negaliu i sita klausima atsakyti, nes ant krutines neuzdejo doh.gif , o tik parode vaikeli ir viskas verysad.gif
2.Gime 00.00 o maitinti atnese 6:30 verysad.gif
3. pirma diena nekeliau, tiesiog atsisesdavau ir man paduodavo pamaitinti. Siuliu neskaudejo, tiesiog pilvas buvo aptirpes ir gana nedrasu, atrodo, kad plys ar pan. g.gif Vaikiuka prie manes paliko nuo trecios dienos po gimdymo verysad.gif

Buvau jau pati nusiskutus biggrin.gif

Manau, kad labai gerai kai is anksto zinai, kad tau bus cezaris, gali tam nusiteikti.
As apie cezari suzinojau pokokiu 10 val praleistu ligoninej schmoll.gif buvo sokas, labai susijaudinau, o dar ir temperatura buvo pakilusi... verysad.gif

tai tikrai nera baisu, tuo labiau kai jau tai zinai is anksto thumbup.gif
Saula*
QUOTE(agnee @ 2006 01 12, 09:23)
po operacijos kaskuri laika kaip supratau  buni pooperacinej palatoj, o ten vyras gali likti nakvot  su kudikeliu ar ne?
*

Mane i pooperacine palata atveze apie 1:30 nakties, o kita palata iskele per pietus. Deja vyrui pasilikti neleido protest.gif . Toje platoje jau buvo vina moteris, o kita dar atveze ryte. Paskui visas ir perkele i ta pacia palata. Nors buvome taresi, kad duos vienviete palata, bet neisejo verysad.gif Gimde viena po kitos, buvo konvejeris, desim isleidzia keturiolika atveza doh.gif Gimdziau Antakalni.
žemuogienė

Ar reikia TEN skustis?

*

mane ant operacines stalo pagulde 7.45, 7.52 jau iseme leliuka, o uz 20 minuciu jau buvau palatoj. atnese maitinti gal uz pusvalandzio. siules skaudejo kai po paros liepe keltis, bet kadangi stengiaus kuo daugiau vaikscioti, greitai skaudet praejo. vaikuti kelti tikrai nesunku schmoll.gif taigi visa operacija truko apie 30 minuciu, nuskuto tik pati prieki blush2.gif
daivune

Ar reikia TEN skustis?

*

Sveika, smile.gif o tau pačiai gimdyti nesiūlė, matai aš prieš gimdymą savaitę gulėjau ligoninėj kartu su mergina kuriai buvo kaip ir tau tai gydytojai jai leido rinktis ir ji su gyd. brigada pagimdė pati.
1.Man ant krūtinės neuždėjo tik priglaudė prie veido.
2.Į reanimacinę palatą man atnešė po 2 val. bandė pamaitint bet realiai priešpienis atsirado tik į trečią dieną.Turiu tau patarimą jei kartais ilgai neatsirastų priešpienis nes po operacijos kartais taip nutinka man labai padėjo(nors daktarai tam nepritaria): su pientraukiu masažuoji, nes mano mergina griežtai neėmė krūties kol niekas nebėgo.
3.Iš džiaugsmo nejauti jokio skausmo,mergina gimė 2.45 nakty o kitą nakty mes jau miegojom kartu nors seselės siūlėsi ją paimti į skyrių.
Ten nuskuto tik iš viršaus kiek reikia pjūviui.
Sėkmės tau. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
LYRAA
Sveikos
Man taip pat kaip Siguteb dėl vaisiaus sėdmeninės pirmieigos nusimato cezario operacija verysad.gif Aš lankiausi KMUK ir daktaras pasakė kad kaip tokia vaisiaus padėtis bent jau ten visom daro cezarį. Tačiau po 37 sav. jei nori natūraliai gimdyt bando vaikelį apversti.Aš esu šiek tiek girdėjus kad tai skausminga procedūra ir labai bijau, kad nepakenktų mano mažyliui.
Tai dabar šiek tiek esu pasimetusi ir neapsisprendžiu ar daryt operaciją ar bandyt apverst vaikelį? Gal galit patart? O gal kuriai nors vertė taip vaikelį tai būtų labai gerai, kad papasakotumėt plačiau kaip ten ką daro?
Spragtukas
QUOTE(LYRAA @ 2006 01 12, 15:17)
Sveikos
Man taip pat kaip Siguteb dėl vaisiaus sėdmeninės pirmieigos nusimato cezario operacija  verysad.gif Aš lankiausi KMUK ir daktaras pasakė kad kaip tokia vaisiaus padėtis bent jau ten visom daro cezarį. Tačiau po 37 sav. jei nori natūraliai gimdyt bando vaikelį apversti.Aš esu šiek tiek girdėjus kad tai skausminga procedūra ir labai bijau, kad nepakenktų mano mažyliui.
Tai dabar šiek tiek esu pasimetusi ir neapsisprendžiu ar daryt operaciją ar bandyt apverst vaikelį? Gal galit patart? O gal kuriai nors vertė taip vaikelį tai būtų labai gerai, kad papasakotumėt plačiau kaip ten ką daro?
*

Aisku, pasikartosiu n-taji karta, kad kiekvienas organizmas individualus, bet... as asmeniskai rinkciausi Cezario pjuvi ax.gif galimybe rinktis turejau ir as, bet vaikelio apvertimu nepasinaudojau, nes nenorejau mirksiukas.gif mano gyd.ginekologe siunte mane i Mazyli - ten but (ap)verte, bet as nuejau i Klinikas. Ten rekomendavo tik Cezari. as mazu gabaritu, o vaikelis pgl mano sudejima nemazas buvo, taigis, apversti ji but nebuve kaip... manau rolleyes.gif Mano galva, operacija yra saugiau, nors aisku, Tau spresti. sekmes thumbup.gif
Spragtukas

Ar reikia TEN skustis?

*

Atsakysiu ir as, nors, itariu, atsakymai kartosis:
1. Ant krutnes leliukas iskart po operacijos neatsidure. man dave pilna narkoze, lialiu isvydau po puses paros mazdaug. laukiau nekantraudama pirmojo mudvieju susitikimo, vis klausiau,kodel man jo neatveza unsure.gif del to mano moraline savijauta ne kiek nenukentejo schmoll.gif

2. Is dalies jau atsakiau - ant krutines neuzdejo. po puses paros bandziau maitinti, priespienis bego sunkiai, bet sesutes buvo l. kantrios, daug padejo thumbup.gif

3. Nuskuto, nors, aisku, jei planine, gali ir pati pasiruost. nuskuto daugiau is virsaus, nes pjuvis visai apacioje buvo daromas (net su pazemintom kelnaitem vargu ar pasimatytu g.gif ). operacine buvo paruosta 23:30, 23:35 jau buvo istrauktas lialiukas. po 40-45 min. jau gulejau reanimacijoj.

Sekmes Tau, lauksim ispudziu thumbup.gif
Nordex
QUOTE(LYRAA @ 2006 01 12, 17:17)
Sveikos
Man taip pat kaip Siguteb dėl vaisiaus sėdmeninės pirmieigos nusimato cezario operacija  verysad.gif Aš lankiausi KMUK ir daktaras pasakė kad kaip tokia vaisiaus padėtis bent jau ten visom daro cezarį. Tačiau po 37 sav. jei nori natūraliai gimdyt bando vaikelį apversti.Aš esu šiek tiek girdėjus kad tai skausminga procedūra ir labai bijau, kad nepakenktų mano mažyliui.
*

Lyrra, dabar as turiu 1 men. dukriuke - cezarinuke wub.gif Ir as kai suzinojau kad ji sedi ir kad man siulo daryti planini cezari labai jaudinausi ir masciau kaip kad tu, kad gal ji versti arba taip gimdyti... bet kai man gydytoja paaiskino kaip ta vaikeli vercia, tai schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif man atrodo jam jau geriau per operacija uzgimti, nei buti ten minkomam tarp kazkokiu volu...
O tu ar bandei daryti siaip tuos paprastus pratimus, skirtus kudikeliui apversti? maniske ju pagalba pavyko 2 kart apversti, bet ji vel apsisuko, kaip jai patogiau tongue.gif tongue.gif
ne toks baisus tas cezaris! kaip as sakiau jau cia kazkur - reikia lauktti vaikelio o ne operacijos, tada viskas sviesiom spalvom atrodo!!
sekmes tau ir nebijok!!!
audroneta

Ar reikia TEN skustis?

1. Visai del to nesijaudinau, svarbu vaikeliui viskas gerai.
2. Parode po to kai suvyste kol tvarke gimda. man dare daline nejautra, tai giedejau pirma klyksma:) o matinti atnese iskarto kai atveze i palata ir paliko su visam . Pasiimdavo pas save tik tada kai vyro nebuvo salia.
3. Na nezinau ar del dalines nejautros, bet kokia ketvirta diena galejau maziuke paimti ant ranku. Nes labai sukabino spranda, tik atsisedus negaledavau pajudeti. Del skausmo tai galejai kleistiseistis analgino kiek nori, bet kadangi as leidausi tik pora kartu -tai normaliai vaikscioti pradejau veliau nei kitos. Ir dar - pirma karta bandant stotis labai uzeme kvapa- nei ikvepti nei iskvepti. Bet po savaites viskas susitvarke , viskas uzgijo ir dabar viskas OK:) Tik man dar labai jautru ne isorinis pjuvis , bet vidinis- prisiliesti baisoka.
o operacija uztruko apie 45 minutes:)
plonyte_linija
QUOTE(Siguteb @ 2006 01 16, 09:48)
Sveikutes, aciu visoms atsakiusioms... Na as vis tikiuosi kad gimdymo veikla prasides pati ir tada jau gims leliukas - na man planinis keistai skamba - gal lelyte dar nori patupeti pilvelyje bet laikas keliauti pas mamyte... Kai pjums buvo? Beje ar jums nubego vandenys ar saremiai prasidejo ar irgi visi sedinuku leliuku cezariai planiniai nepatiriant tikrosios gimdymo pradzios?

Na mes vis dar sekmingai sedim... su vyru jau atzymejo paskutini savaitgali 2se ir laukiam penktadienio - lelytes gimtadienio!!

sekmes
*

man darė neplanuotą cezarį. Vandenys nubėgo apie 2 sav. prieš terminą. Lelius sedėjo, buvo nedidelis(aš irgi smulkutė), todėl bandėm gimdyt naturaliai, tik kad sarėmiai vis neprasidėjo. Kaklelis buvo 2 cm atsidaręs, suleido skatinamuosius-vistiek nebuvo sarėmių, palaukėm 2 val. ir padarė cezarį, nes laukti jau nebuvo ko smile.gif
Tik keista, kad manęs paklausė, ar noriu pati gimdyt ar ne, nes šiaip gydytojai nerizikuoja su sėdmenukais. Jei viską atsukt atgal, tai turbūt būčiau planavusi cezarį.
Dar klausimas, kurioj ligoninėj planuoji gimdyti ?
myliu
QUOTE(Siguteb @ 2006 01 16, 10:48)
Sveikutes, aciu visoms atsakiusioms... Na as vis tikiuosi kad gimdymo veikla prasides pati ir tada jau gims leliukas - na man planinis keistai skamba - gal lelyte dar nori patupeti pilvelyje bet laikas keliauti pas mamyte... Kai pjums buvo? Beje ar jums nubego vandenys ar saremiai prasidejo ar irgi visi sedinuku leliuku cezariai planiniai nepatiriant tikrosios gimdymo pradzios?

Na mes vis dar sekmingai sedim... su vyru jau atzymejo paskutini savaitgali 2se ir laukiam penktadienio - lelytes gimtadienio!!

sekmes
*

Man buvo placentos pirmeiga ir prasidejo baisus kraujopludis blink.gif verysad.gif Iki temino buvo like 3sav verysad.gif
Gyvenimas yra gražus
Sveikos mameles biggrin.gif Man irgi cezari dare, sake, kad kliniskai siauras dubuo, del to paciai neisejo pagimdyt. Tik jau kuri laika suku galva kaip bus su antru vaiku:ar iskart operuos, o gal yra tikimybe kad pati pagimdysiu? Gal kam teko su tokiu "reikalu" susidurt?
Saula*
QUOTE(Siguteb @ 2006 01 16, 09:48)

sekmes
*

labux,

na man cezarį darė nes buvo veidinė vaikelio padetis, buvo neplanuotas cezaris. Prasidejo saremiai viskas lyg ir normaliai, bet neatsidarinejo kaklelis.... Vandenis nuleido, bet nieko nepagreitino. Laukė, laukė kol atsidarys , o galiausiai pamatė, kad gimdyt neišeis nes veidinė padėtis doh.gif

kaip įsivaizduoju tai ir tau turėtų vandenis nuleisti g.gif

Linkiu sėkmės penktadienį thumbup.gif Ir gražaus susitikimo su savo lėlyte wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.