Kas ismano apie vaiko sugrazinima teisiskai , is buvusio sutoktinio.
Labai buciau dekinga uz patarimus.
Kas ismano apie vaiko sugrazinima teisiskai , is buvusio sutoktinio.
Labai buciau dekinga uz patarimus.
Natalija, o kaip tavo vyras sugebejo is taves vaika atimti? Per teisma ar kazkaip savavaliskai? Ar per jusus skyrybų procesa buvo nagrinejamas tas klausymas? Nesu teisininke, taciau pati skyriausi maziau nei pries metus. tuo metu buvau nedirbanti, ka tik baigusi studijas. Tad vyras per teisma labai grasinosi vaika is manes atimti (nors jo visai jam nereikia)
Tad sekmes tau ir pirmyn i teisma.. turetum laimeti
Kai issiskirem,buvo situacija,kad sunui buvo to metu patogiau gyvent pas teva. Nes savaitinis darzelis buvo toli nuo namu.Vyras ji veziuodavo su masina.Kai padavem skiribom,susitarem kad pas mane gyvens dukra,o pas ji sunus.Ir kad netrugdisim matytis su vaikais.As neturejau saligu ,kad abu vaikus pasiimt iskarto. Nes dirbau pamainom. Maciau sunu tada daznai iki to kol vyras nesusirado kita moteri . Bet mes nuolat snekejom kad tik laikinai sunus gyvens pas ji. O dabar jo dabartine sugyventine draudzia man matyt sunu,atseit as darau jam bloga itaka ir noriu grazinti vyra. As gyvenu su kitu vyru ir mes turim bendra vaika. Exvyras man nuolat kartoja,kad jei as atsiimsiu sunu ,alimentu as negausiu. Ir gazdina mane ,kad atims dar ir dukra.
Ir mano patarimas tau - nepasiduok grasinimams
As irgi maniau ,kad vaiku apsaugos tarnyba man gali padet. Jie man pasake ,kad to neuzsiima. Tik teismas gali priverst man matytis su vaiku. O ir exvyras negyvena Kaune, O Raseiniu tarnyba pabreze,kad i apskriti nevazines ir neieskos,nes neturi tokios galimybes.Juk nereikia man aiskint ,kad musu salis vis del to dar neisvivyste iki Euoropos lygio.Pas mus daroma tik tada ,kada jau atsitinka kas nors.
Tuomet ta tarnyba reikia pervadinti i "tevo teisiu apsaugos tarnyba"
O dabar - va puse metu vel praejo - tevo kaip ner - taip ner Labai noretusi isgirsti, ka teisininke pasakys siuo klausymu.... Kokia gi tos vaiku teisiu apsaugos tarnybos (noreciau nusikeikti sioje vietoje)
Exvyras dirba Kaune.Dukra turi asmeniskai mobilu,ir net jai nekada neparaso zinutes.As jeigu jam parasau ,tai tik is trecios zinutes man atsako,ir tai tik: viskas gerai. O klausima :Kada pamatysiu sunu- Kada nors ateiti...
Ir nesenei dar suzinojau ,kad sunu vercia ta sugyventine vadinti -mama. Maniau susprogsiu is pikcio! Nezinau,kiek dar man tai kainos nervu ir sveikatos. Sunu musa tevas vien uz tai ,kai vaikas pasako ,kad myli mane ir nori su manymi gyvent. O kai vaikas buna pas mane ir tevas sale stovi,tai sunus bijo mane apkabint.Nes yra musamas uz tai.Paprasciausias kerstas uz tai ,kad ji palikau. P jo grasinimai mane negazdina,as ne is tu kurios bijo.
O tu turi irodymu, kad tevas sunu musa? Tai butu labai svarbu teisme. O kiek tavo sunui metu? Gal jis pats galetu liudyti? Negi tokio gyvulio, kaip taviskis ex sutvarkyti negalima?
Sunui 9metai. O irodimai tik toke, melines ant vaiko kuno,butent vyro pirstu anspaudus.Jis visada taip darydavo,dar ,kaip gyvenom kartu.Suspausdavo jam ranka virs alkunes . O i sunus man pasiguosdavo,kai paklausiau.
Advokata gera nepasamdisiu,nes netuturiu tiek pinigu.Vyras vienas dirba dabar,nebent jei koki sazininga. Dieve,o ir grasinimu i mano puse kiek buvo,ir po velena mane pakist,ir uosviene sake berniuku pasamdis Ko tik negirdejau. Mano dukrytei 10 metu.Ji jau nemaza ,kad suprast kas viksta. Ir vaikui labai skaudu ,kad tevo mama(mociute),net neleidzia jai nuvaziuot vasara pas ja i sveciu. Kaime juk vasara vaikams smagu. Nors ten galetu pabut su broliu kartu. Deja...
Nepykit, kad taip velai isijungiu i diskusija, tiesiog tikrai labai sunkiai speju.
Tiesa pasakius, pirma karta girdziu, kad vaiku teisiu apsaugos tarnyba nesudaro grafiko vaikui lankyti. Normalia tvarka pirmiausia tarnyba atlieka tyrima, pasneka su abiem pusem, sudaro grafika, jei veliau jo nesilaikoma (dazniausiai vaiku tevams nerodo mamos...) kreipiamasi i teisma. Natalija, jei tu tikrai zinai, kad tavo sunus nori gyventi su tavimi, gali kreiptis i teisma del vaiko gyvenamosios vietos nustatymo.Motyvacija gan paprasta: tau ribojama galimybe matytis su vaiku, dukra taip pat nemato brolio, vaikas nori gyventi su tavimi. Praktikoje vaikai dazniausiai paliekami su mama, taigi tavo sansai tikrai dideli. Ka galiu pasakyti is savo praktikos. Tokios bylos yra labai sunkios ir tikraja to zozdio prasme slykscios, kadangi jas nagrinejant prasideda "apatiniu marskiniu skalbimas" jis tokia, o ji tokia ir t.t. Tokios bylos tikrai kainuoja daug nervu, bet tavo sansai dideli
Aciu labai uz informacija. As pasiruosus viskam,to labiau gerai pazistu savo buvusi vyra.Jis tikrai pils ant manes daug purvo. O ir jo mama manes niekad negalejo pakest.
Bijau tik vieno daliko,kad sunu nuteiks pries mane.Jis bijo teva, nes tas jam nuolat grasina.Jei mokykloje negeras-nematysi mamos,ir t.t. Noreciau suzinot tiksliau ,kiek mazdaug reikes moket uz toki procesa advokatui? Aciu. Mes geranoriskai su exvyru pirmai nusprendem ,kad nedrausim lankiti vaikus. Ir nesudarinejom teisiskai jokiu saligu. Su laiku,exvyras pradejo gyvent su kita moterim. Jis gyvena pas ja. Ir ,kaip supratau ,kad ji jam draudzia ,kad sunus mano matytusi su manim. O ir mano buvusi anita ,aiskina ,kad vaikui geriau bus ,jei jis namatys manes 2metus. As manau ,kad tai didelis apsurdas. Vaikui ir taip sokas,kad nemato brangiausio jam zmogu. O dar tiek priekaistu is visu pusiu. Bandziau kalbinti exvyra del mano vaiko lankima,tai gavau atsakyma,kad mane nuleis nuo laiptu ir paleis sunis. Nes jo sugyventine turi tokia teise-jos gyvenamoji nuosavibe. Skambinom i vaiku apsaugos tarnyba,isaiskinau savo padeti.Gavau atsakima: Nieko nepasit,tik per teisma. Esu labai nusivilusi,nes labai myliu savo vaika ir negaliu jo matyt. Zinau,kad padavus i teisma ,gausiu daug grasinimu is vaiko teva .
Man sunku pasakyti kiek kainuotu advokatas. Tai priklauso nuo jo kvalifikacijos, nuo laiko, kiek uztruks byla ir nuo daugelio kitu veiksniu (galu gale net miesto). Viena, kad jei laimesi byla, tavo islaidos advokatui bus priteistos (beje kokiame mieste gyveni?)
As gyvenu Kaune. O mano gyvenamasis plotas ar tures itakos biloje.Mes gyvename dabar 4 zmon. 1 kambario bute. As ,mano dukra 10met. vyras ir mazoji dukryte 12men.
Byloje bus vertinama daug aplinkybiu. Vaiko psichologine busena, galimybes tinkamose salygose augti ir mokytis. Tas isvadas teismui privales pateikti vaiku teisiu apsaugos tarnyba. Ju darbuotojai turetu lankytis ir pas tave ir pas vyra, sneketi su jumis abiem, su vaiku
As suprantu ,kad pas mus vietos mazoka.Bet juk vaikas mano.Vaikui dabar tik 9 metai.,ir manau jo nuomones nekas gal neklaus teisme.O psichologai ar snekes su vaiku? Vaikas nuolat kartoja,kad nori gyvent su mumis abem. Jis gali pameluot ,nes bijo teva. Ar psichologai atskirs kur vaikas meluoja ar ne.
Ex gyvena Ariogaloj pas savo sugyventine.Ji gyvena su savo tevais,brolis su seima,ir dar ex su musu sunumi.Isviso ju yra 10 zmoniu. Jie gyvena nuosavem namie. Ar taip gali but ,kad vaiku apsaugos tarniba gali ne i mano nauda nusprestikur ir su ko vaikui gyvent. Mano dabartinis vyras myli mano abu vaikus,neskire ju. Ir palaiko mano mintys ,kad grazint vaika. Vienu zodziu man jau neramu,juk mes neturim daug vietos .O tai gali padaryt itaka ne i mano nauda. Nu bet vistiek turetu atsizvelgt i tai ,kad vaikai turi augti kartu. Juk ,kai gimdziau niekas neziurejo ,kiek mes turim saligu. O tada mes gyvenom 4 zm. 11kv. kambariuke. Svarbu ,kad yra tvarkinga ir vaikai priziureti. Aciu jums uz pagalba,as jau pradejau nervotis
Natalija, man irgi keistai nuskambejo, kad vaiku teisiu apsaugos tarnyba atsisako isikisti i sia situacija. O tu nenoretum zurnalistais jiems pagrasint? Galeciau padet siuo klausimu
Sunkiau atskirti meluoja ar ne kai vaikui 2 metai. Tada 10 minuciu tetis kaka, 10 minuciu mama kaka.
Del ploto. Tai tikrai nera pats svarbiausias veiksnys. Svarbiausia vaiko bukle, galimybes tinkamoje aplinkeje augti, bendrauti su seima
Smurka,nu tu pavarai!! As nenoriu is to burbula daryt,jei rimtai. Gal telefonu,kokia ten atsilepe ir tiek. Jei ir sikistu vaiku apsaugos tarnyba,koks skirtumas,vyras ir toliau elgsis taip pat. Mano noras auginti paciai savo sunu. O ex elgesi taip is kersto, nes mato ,kad as gyvenu tvarkingai ir laimingai. Vyras negeria,mes aprupinti,tiegul neprabanga ,bet siluma ir meile. Turim valgit,turim ko apsirengt. Kai ji palikau,darbe mane visi keike,(dirbom kartu su vyru) tu pas ji ant keliu atsleusi ir .t.t Mano charakteris yra uzsispires,Ko noriu pasekiu,nors ir baisu. Ir didzausias smugis buvo visems ,kad radau padoru zmogu ,kuris mane paeme su vaiku,ir zinodamas ,kad turiu dar ir antra vaika. Ex sugyventine yra baisi sutre,kai atvezdavo vaika vasara,ir paskutini karta po Kaledu. Tiesiog vos asaras sulaikidavau,vaikas murzina ir purvinas.Matosi ,kad nemauditas menesi. O sunus megsta praustis ir mauditis. Jam noulat sako kad vandens mazai(atveza vandeni is kitur) vienu zodziu.... Aciu jums advokate uz informacija.Labai mane nuraminot.Dabar galiu stotis i kova! Smurka ,gera minti pasiulei, intrigante
Vaiku apsaugos tanyba,paaiskino ,kad be teismo nuosprendio nieko negalim padaryt(Kauno)
O Raseiniu vaiku tarnyba pareiskia,kad nesiruosia vazinet po rajonus ir ieskot kazko.Nes neturi tam saligu.Vienu zodziu backa stumdo nuo saves.
Nuo alaus sprandas bus storas
O jei rimtai,tai tegul gyvena As link vasara imsius sio reikalo.Nes man dar reikia savo sveikata sutvarkyt. Isidarbint,nes ir taip skolu jau pilna.Vyras beveik bedarbo sede. Kaip pagalvoju apie teisma ,net matau ,kaip ex vyras mane s... drapsto. O jo brangeusia jam padeda. Nu gerai,ka as cia zliumbiu! Aciu tau Smurka,susitarem! Alaus statysiu tau.
Padekit! Mano drauge turi vieneriu metu sunu. Ji pati ne lietuve bet dabar gyvena su vyru Lietuvoje. Su vyru pasidare labai blogi santykiai. Vyras pastoviai grasina kad ji gali sau vaziuoti i savo tevyne ir kad ji jau nematys savo vaiko, nes jis materialiai apsirupines, o ji nedirba jos tevai alkoholikai na zodziu atrodo situacija be iseities. Nejaugi moteris neturi jokiu teisiu i savo vaika vien tik del to kad ji nedirba gyvena svetimoj saly ir vietoj to kad dirbti pasirinko auginti savo vaika????!!!! Ir dar plius grasina tuom kad pas ji pinigu ir jis gali papirkti ne tik advokata bet ir teiseja. Ji su vaiku be jo paraso net negali isvaziuoti i savo sali!! Ka daryt?
Papildyta @ [mergetime]1077658859[/mergetime] Neisivaizduoju Natalija kaip tau turetu buti sunku tokioje situacijoje. Labai tikiuosi kad rasi kokia iseiti
Taip Noriu buti mama,taip sunku. Bet as save dar laikau rankose. Tu ten rasei apie drauges padeti,mano tevai gyvena Rusijoje.Man nuolat vyras aiskino tos pacius zodzius,kaip ir tavo draugei jos vyras. Patikek ,tai yra nemalonu ir baisu. Nors buvau gudresne nei jis,nuolat jauciau baime .Nes grasinimu i mano adresa buvo ir is uosvienes puses. Mane ir po velena norejo uzkasti,ir berniukus pasamdit ,kad mane primustu ir idulkintu. Daug visko buvo zadeta,bet juk tam reikia turet pirma pinigu,o jie to malonumo nedaug turejo
Nezinau ,ka ir patart tavo draugei,gal tik stipribes. As stibiosi ,kad dar nesergu gile depresija,nes nuo vaikistes patiriau daug smurto ir prevartos,o ir 11metu smurto ir pazeminimo maratona. Aisku jauciu viduje ,kad gal ir sergu depresija,bet stengios laikitis nuolat optimistiskai. Dabar sirdi daug skausmo ,pikcio ir noras atkersit.Pkylt ,pasekt kazko tokio,kad ex prarytu liezuvio is pavydo. Ir kad jo seima(motina,tevas),suprastu ,kad as nevalkata ir neubage,kaip jie nuolat tai jam aiskino. Jau dabar ,vien to ,kad gyvenu su geru zmogum,kad esu mylima,kad mano vaikai mylimi,sukeliu jiems pavyda. Nes man sake,kai skiriausi : Kam tu reikalinga busi,na nebent tik naktciai . Deja,radau zmogu is intelegentiskos seimos.O jie visi lochai,tiegul dabar springsta is pavydo. Tavo draugei manau reikes gero advokato,nes musu sali yra korupcija,pinigai - jiega ir protas. To labiau jei ji is kitos sales,ta dtavo drauge.Uzjauciu ja. Gal pasikansultokit su advokatu del jos teisiu,kas jai priklauso ir ko ji negales daryt.
Na bet nejaugi galima is motinos atimti vaika??? Na ir kas kad ji nedirba siuo metu, ji gi gali susirasti darba ir ji islaikyti. O del advokato tai pas ja tikrai nebus pinigu
Teisiskai nezinau,as irgi galvoju taip ,kaip tu.Kaip galima is motinos atimt vaika?! Jai viena iseitis ,skirtis su jo.Alimentus priteist galima.Plauk biski ,gal vakare advokate parasys savo nuomone. Nesinervok.
Situacija yra sunki ir sunku yra patarti. Advokatu papirk negali, juos gali tik samdyti kaip savo atstovus. Del teiseju. Tikrai nera ta situacija, kad teismas, tai turgus, kur perku - parduodu. Dazniausiai tai gasdinimai be pagrindo. Ka pirmiausia reikia padaryti, tai susirasti darba, kad nors kiek igyti savarankiskumo. Yra vietu, kur nemokamai teikiama teisine pagalba. Teises klinika, savivaldybes turi konsultantu, konsultuojanciu socialiai remtinus asmenis, o taip pat vertetu pagalvoti ar nesikreipti i moteru kriziu centra. Ten gali padet susirasti busta, daznai centrai turi ir teisininkus. Niekas taip lengvai is negeriancios, nevartojancios narkotiku motinos neatims vaiko. Ypac, jei vaikas labiau prisirises prie mamos. Tokiu atveju is vyro gali buti priteisti alimentai vaikui ir islaikymas zmonai, kuri augina maza vaika
Aciu jus siek tiek nuraminot. Bent jau neatrodo visau jau padetis be iseities
Mano vyras is pirmos santuokos turi sunu, kuris lig siol augo su mociute (mamos mama). Kadangi vaiko tikroji mama jau ilgas laiko tarpas prapuolusi uzsienyje be zinios, vaika pasiememe auginti mes. Bet teisiskai jokiu dokumentu nesutvarkeme dar-gal kas esate susidure su tokia situacija-nuo ko pradeti? vaikui jau tuoj 5 metukai-nesinori kad butu metomas is vieno Lietuvos krasto i kita.
Yra du keliai:
1) kreiptis i teisma del vaiko gyvenamosios vietos nustatymo 2) kreiptis i teismas del motinystes teisiu apribojimo ir vaiko gyvenamosios vietos nustatymo. Tiek vienu, tiek kitu atveju bus problemu su vaiko mamos paieska
labai ačiū, bet ar negalėčiau konkrečiau sužinoti kokius dokumentus ruoštis, kiek tai užtruks?
Tiek vienu, tiek kitu atveju reiktu rasyti ieskini. Paprasciau butu 1 variantas.
Kiek laiko uztruktu priklausytu nuo to, ar turite visus dokumentus ir per kiek laiko ieskini surasytu advokatas.
Norejau paklaust norejau vasara isvaziuoti i uzsieni su vaiku . Mes esame susituoke , zinau ,kad reikes mums vykti pas notara rasyti, kad vyras sutinka , kad galeciau isvest vaika i uzsieni. Bet as nezinau kiek laiko busime uzsienyje. ar galetume pasirasyti tai,kad mano vyras sutinka , kad leistu isvezti sunu i uzsieni,nereikalaujant jo sutikimo.? Ar tai galima. Ar tik skirybu atveju galimos tokios sutartys .?
o ar esi pasidarius pasa vaikui?nes be jo vaikucio niekur neisvesi....
zadam daryti vyksim tik rugpjucio menesi manau,kad veidukas gali dar pasikeisti
vaika vezant i uzsieni reikia dvieju dalyku:
- paso vaikui, bet kokio amziaus, tad jeigu vasara norit vaziuoti jau dabar daryti reikia, daro per 1d.d - 90Lt, per 5 d.d. - 60Lt, neskubos tvarka atrodo 30Lt. i pasu poskyri reikia nesti abieju tevu pasus ir vaiko gimimo liudijima, viena nespalvota pasine nuotrauka, pati vaika( cia butinai), ir dar gyvenamosios vietos dekaravimo pazyma jeigu gyv. vieta nera deklaruota tada reikes parasyti toki prasyma su paaiskinimu kuriu galu nedeklaravot, ai ir kad sumoketa kvita. Atsiimant pasa reikia tureti savo pasa , pacio vaiko nereikia - noratiskai patvirtinto tevu sutikimo, jeigu vaikas vazuoja vienas arba to is tevu kuris nevaziuoja. nesvarbu ar susituoke ar ne tevai. Daro isimti jeigu tevai issiskyre ir tevas ( pvz) tycia nenori pasirasyti ta sutikima, reikalauja pinigu ir t.t., tada reikia kreiptis i vaiku teisiu apsaugos agentura, ten sutvarko sita reikala, taip pat susikimo nereikia, jeigu vienas tevu mires arba issituoke ir teismo metu pasidaline vaikus ir yra tai patvirtinantys dokumentai
Galima pas notara prasyti pvz. leidima metams. pvz. mano brolis turi toki leidima: Leidziu savo sunu iki 2005m. tam tikros dienos, isvykti su savo motina(tevu) i VISAS EUROPOS SALIS.
tai zymiai geriau, nes nereikia kaskart kai ruosiesi kur nors isvykt eiti pas notara, moket. o kiek uzbusit uzsieni gi nera svarbu
O nebuvo istatimo tokio,kad jau nereikia vyro ,kad rasyti pas nuotarus prasyma del isvikos i uzseni su vaiku(issiskirusems).
Man dabar bus paradoksas ,su ex vyru mes nesutarem juodai,o dar man ji reikias tempti pas nuotara ,kad parasyt leidima del dukros.Jis net nesiduoda i kalbas.Bet ka dabar daryt man.Mazo to,man reikia dar padaryt pasa mazai dukrytiai,dicke dar turi,vizas,nes i Rusije dar vizu reikia.Ir dar tiek visko,o man jau balandi si menesi reikia viskom rupintis.Nezinau ,kaip cia prasisukt...
jei turi teismo nuosprendi, kad vaiko gyvenamoji vieta yra su tavimi, tai buvusio vyro leidimo tau nereikia.
Reikia leidimo bet kuriuo atveju !
Del to kyla daug problemu . pvz. mano seskes vyras is vis isvykes is salies, nemoka alimentu, ir is vis delto to yra "v rozyske"
natalija
kreipkis i vaiku teisiu agentura manau ten tau patars siuo klausimu .
Scarrlet, gal as klystu - tegul Viktorija pataisys, bet dabar yra supaprastinta tvarka ir jeigu mamyte turi teismo sprendima, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su ja, tai jai tevelio leidimo nebereikia.
Nu as ka ir sakau,juk neseniai iejo istatimas toks,Kad ex-puse del vaiko isvikimo neduoda leidimo,arba reikalauju kai kure gudruciai pinigu siam malonumui. O mano atveju,tevas nemoka pinigu,neaplanko vaika.Ta mergaite priteista gyventi pas mane.Tai kodel turiu as eiti maldauti jo ,kad anas parasytu man leidima.
Laba diena. Norėčiau ir aš šiokios tokios pagalbos iš jūsų. Situacija tokia. Močiutė augina vaiką. Vaiko mama nedirba, gyvena nežinia kur, karts nuo karto pasirodo ir vėl dingsta. Šiuo metu vaiko tėvas yra suimtas už vagystę. Materialiai tėvai visiškai nerėmė ir neremia vaiko. Norėčiau sužinoti, ar įmanoma močiutei gauti anūko globą. Jei taip, tai ką reikėtų toliau daryti ir kur kreiptis? Ačiū.
imanoma ir manau geriausiai viska paaiskintu vaiko teisiu apsaugos darbuotojai.
Jei tevai santuokoje, arba issiskyre, nevede ir nenusistate vaiko gyvenamosios vietos - reikes notariskai patvirtinto sutikimo.
Jei jo neimanoma gauti (tetis dingo ir pan.) galima kreiptis i vaiku teisiu apsaugos tarnyba - jie isduoda leidima. Jei teismo sprendimu yra nustatyta vaiko gyvenamoji vieta, tas tevas, kuris nurodytas teismo sprendime gali issivezti vaika be notarinio sutikimo. Tik reikia i pasieni veztis teismo sprendima ir jo kopija (nes kartais pasilieka nuorasa). Jei vezasi kitas is tevu, kuris nenurodytas sprendime, notarinio sutikimo reikia (Pvz. vaiko vieta nustatyta su mama, vadinasi ji gali keliauti laisvai, o tevui reiks mamos sutikimo)
Nuo geguzes Lietuva tampa ES nare. Vaiko laikino isvykimo i ES salis tvarka nesikeis, liks galioti tokia pat, kokia ir iki siol. TAciau, kaip mane informavo vaiko teisiu apsaugos kontroliere, si tvarka bus perziureta ir vykimas i ES salis artimiausiu metu bus supsprastinta. Aisku, tai ivyks ne po menesio ir ne po dvieju, bet po kokiu metu gal jau ir galima tiketis
ar teisingai supratau vaikas prirasytas prie manes o vyras atskirai kitam bute prirasytas . tai nereikes jo sutikimo valio
aciu labai uz atsakyma
Ot ir reikes, nes jus susituoke. O prirasytas ar neprirasytas - ne tame esme. Reikia per teisma nustatyti vaiko gyvenamaja vieta.
aciu devui
Vienu zodziu, jei teisingai supratau, tai tam, kad su vaiku isvaziuoti pas vyra i uzsieni, jis turi pirmiausia grizti cia, nes as be jo net vaikui paso nepadarysiu?
|