sunelis uzmigo ir as nusprendziau parasyti jo gimimo istorija. taigi skiriu ja tau musu dziaugsme.
pagaliau, pagaliau sirdis nujaute, bet protas neleido tuo patiketi, o kas jei dar ne ....ir vel asaros. turbut ir vel nieko, nes simptomai, kaip ir pries menesines...asaros...kodel? kodel ne?....bet praeina kelios dienos turetu buti menesines, bet ju nera... dar palaukiu ir nueinu nusipirkti testo. sauletas balandzio rytas, sirdy didelis nerimas. greitai is lovos daryti testo, issyk pasirodo dvi juosteles....bet dar laukiu, o jei pranyks. Praeina 5min. ir dziaugsmo kupinom akim pranesu vyrui, apsidziaugiam...juk tiek laukta. bet is laimes nesokineju, nujauciu kad dar per anksti...juk visko gali atsitikti. suplanavau, kad sekmingai issilaikysiu sesija ie lauksiu savo stebuklo.
Prasideda sesija, pirma diena, o man nelabai gerai, kazkaip pilva tempia i apacia, atrodo lyg kas begtu. ant rytojaus uzsiregistruoju pas gydytoja, kad patvirtintu nestuma. Padaro echoskopija, pamatau maza taskeli gimdoje...ir plakancia sirdute, kuriam jau 14 dienu...taip tai mano vaikas...bet ehoskopija rodo gresianti. gydytoja pasiulo atsigulti i ligonine kokiai savaitei. Taip ir prasidejo musu draugyste su ligoninem. ligoninej isgulejau visa menesi, maude pilva, apacioje lyg akmeni nesiociau, bet aciu Dievui kraujo nebuvo. Tik gulejau ir geriau magni, nes lasalinem dar per mazas nestumas. po savaites praleistos ligoninej pakartotinas echoskopas...gydytoja tyli, man neramu....nejaugi kas mano maziukui, klausiu gydytojo gal kas negerai...bet patvirtina, kad viskas tvarkoj, sirdele plaka...aciu dievui pagalvoju. Atejo laukta diena...valio... as griztu namo is ligonines. Bet namuose nieko gero kazkaip vel negerai, maudzia pilva...vis galvoju, kad tik neprarasciau savo stebuklo. o uz lango nepakeliamas karstis, galva svaista, vemiu, bet aciu tau suneli, kad tik pora sykiu, nes siaip manes visai nepykino. Pasirenku gydytoja, kuri dirba ir privaciai ir ligoninej, skambinu jai...liepia ateiti...pastato laseline, nes jau beveik 16 savaiciu....geriau...daug geriau...bet griztu namo ir vel tas pats. Verkiu...klausiu saves kodel mano maziukas nenori buti pas mane? Vel skambutis gydytojai....vel ligonine...vel tyrimai. Prasau vel echoskopo, kad pati nusiraminciau ir isitikinciau, kad viskas gerai. SAunu viskas gerai, sunelis laikosi puikiai, o as nelabai, pastato magni...visai gerai. po 2sav. einu namo. Smagu...gerai jauciuosi....pilvukas suapvalejes, didziuojuosi kad esu nescia. Jau ir judesiukus jauciu,labai anksti jau pranasei, suneli, kad tau viskas gerai, tau buvo tik 16 savaiciu, o tu jau taip smarkiai selai pilvukyje, kad net as pajauciau. Aplankome tevus. Namuose nieko nedarau, maziuk tavo tevelis ir valgyti verda, ir skalbia...viska daro, o as guliu ir tave saugau, kad tik nepabegtai. Praeina beveik menuo, tau jau 20savaiciu...vel nesmagu, gimda apsitraukineja, kieta lyg akmuo...skambutis gydytojai...ligonine. Verkiu.. nuo tu ligoniniu net bloga...bet turiu iskesti, viskas del taves pupuliuk. Ligoninej padaro Skrininga, ismatuoja visa tave, man atrodo, kad tu jau didelis, bet is tikruju tu i delna telpi. Kasvakara meldziuosi, kad taves neprarasciau, tu dar negimes, o mums jau toks brangus. Jau puse laiko...kalendoriuje zymiu savaites...dar anksti...dar tikrai neisgyventum. Magnis jau nepadeda. lasina giniprali...po jo mums abiems labai gera, mano pilvas minkstas, tu spurdi. Namo.
Taip praeina dar kelios savaites ir as vel ligoninej...tau jau 26 savaites, bet Marijampoles ligonines skyriu uzlieja, musu gydytoja seminare...ir mus isveza i Kauna, o ten tikras kosmaras, vietu nera, paguldo i gimdymo skyriu, i priesgimdyvine palata, vakaras...tavo tevelis vaziuoja namo...o man taip baisu, as svetimam mieste, toli nuo namu...pasidaro taip graudu ir as apsizliumbiu. Uz duru gimdykloje gimdo moterys, saukia, dejuoja, man nejauku...atrodo pati tuo pagimdysiu...uzsikemsu ausis...mazai ka padeda...ginipralio lasalines stato viena po kitos, namelis kuriame tu gyveni niekaip nenori atsileisti. Uzmingu. Ryte perkelia i antra akuserijos skyriu....gydytoja kazkokia sene...pries musu Brigita nei nelyginti...mum sako:-nepagimdyk cia, nes visvien dar neisgyvens. Gimda sunkiai atsileidzia, paskiria kitu vaistu...nuo ju geriau...bet mamytes sirdute labai spurda. Skambinam Brigitai, guodziames, kur mes papuolem...mus nuramina.
kiekviena ryta meldziuosi kad tik pilvukas butu minkstas ir mus greiciau isleistu. tau jau 28 savaites, labai spardai mamytes sonus...as tuo tarpu skaiciuoju tavo judesiukus...ju per pusvalandi kartais net iki 30...laaaabai jau judrus, bet kai isiremi kur i sonkauli, visai nelinksma darosi. pagaliau namo.
praeina savaite ir mes vel ligoninej. bet savam kraste net sienos padeda. po savaites mes vel namuose. Bijau tau ka nors pirkti maziuk, nes tu labai jau skubi isvysti pasauli, bijau, kad netektu dar labiau kenteti. Be to jau ir kaklelis sutrupmejo ir tu i apacia labai greitai nusileidai, gydytoja sake, kad taip buna tik pries pat gimdyma. Skaitau daug knygu apie nestuma...vis guliu...net valgau gulint, o vakarais, mes su tavo teveliu stebim kaip tu zaidi, kad net mamytes pilvas visas kilnojasi. Nuperkam vezimuka. Kiekviena diena prie jo preidavau ir isivaizduodavau ten gulint tave. Susikraunu krepsi. pagaliau sulaukiam 34 savaiciu, tavo plauciukai jau subrandinti ir as taip nebijau, kad tu dabar gimes neisgyventum...jau turi daug sansu. Padaro skrininga, gydytoja bijojo, kad tu tik pakankamai uzauges butum, nes nuo nuolatiniu apsitraukinejimu tau galejo trukti maistelio. VALIO!!!!!!! tau viskas gerai...tu jau visas vyras...tave visa ismatuoja atitinki savo laika. Bet mamytei vel negerai....su gydytoja brigita vos ne gimines tapom, ji labai gera ir rupestinga, labai rupinosi tavimi ir tavo mamyte, jei ne ji nezinau kaip buciau tave isnesiojus. Atsigulu del visa pikto i ligonine.....jau nebijau tu jau pakankamai didelis, kad isgyventum....bet tas nuolatinis gimdos apsitraukinejimas varo is proto. po savaites mus paleidzia. lovoje sutinkam Kaledas, tave ir mane aplanko tavo seneliai. Mano kalendoriuje tau jau 38 savaites, mano pilvas issiputes, bet jokios strijos....labai geras vaikas...net zymes nepalikai, kad ten buvai.
Gruodzio 26 ziurem telika....bet man kazkas nesmagu....atsikeliu....bega...pro kojas....skambinu gydytojai.....tavo teveliui rankos dreba....o mes visiskai ramus, jokio skausmo. Apie 22val. atvykstam i ligonine, mane apziuri, toks grubus daktaras, atsidarymas 1cm. Pagaliau atvyksta ir musu gydytoja...prakerpa vandenmaisi, laukiam, gal issivystys gimdymo veikla...Man linksma, juokiuosi, jokio skausmo, pradeda leisti skatinamuosius, nieko..padidina....jau pajauciu...kaskart vis labiau, taciau kenteti galima, skauda nugara, pilvo nejauciu. tavo, mazuti, sirdele vis tikrina gydytoja...tau viskas gerai....bet mamytei jau nelinksma, skausmas stipreja, vaikscioju po gimdykla, tevelis nugara trina kas 2-3 min, 1val. nakties atsidarymas tik 2cm, gydytoja prognozuoja, kad tu gimsi apie 8 val. Man jau labai skauda....kvepuoju taisyklingai, kad tik tau nepritruktu deguonies. Mane ikisa i vonia...siek tiek lengviau, bet vistiek labai skauda. 4val. atsidarymas jau 7cm....matuoja tavo sirdutes tonus, o man jau akyse tamsu nuo skausmo....labai skauda...prasau, kad pjautu, darytu ka nors nes labai skauda...vos galiu iskesti....o saremiai tokie dazni, atrodo, kad jie isvis nesiliauja...ir tik noras stumti....pasakau...aplinkui tik laksto ....ruosiasi tavo atejimui....musu gydytoja salia, mokina mane kaip taisyklinagai kvepuoti, kad tik greiciau tu gimtai...dar syki ikvepiu...stumiu....apmazejo skausmas....dar sykuti....pasirode tavo galvyte.....jau ir saremiai nurimo tik labai mazas noras tave stumti, gydytoja juokavo, kad jau verkti pradesi....lyg tai mazas noras stumti....dar truputi....pajauciu kaip tavo kojytes paspardoman pilva.....ir tu jau cia siame pasaulyje.... 5.27 gimei anksciau nei prodnozavo. tave padeda man ant pilvo, ateina tevelis, pabuciuoja mus abu....taip gera....atrodo ir to skausmo nebuvo. Tave suvysto , paduoda teveliui....jo akys spindi tokia laime ir tu ziuri i ji. Tada sutvarko tavo mamyte ir tave padeda prie mano kruties...tu zindi taip godzia....toks grazutis, grazutis.....taip ilgai lauktas-musu mazas stebuklas.