Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Riešutai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
zappy
Jei duodate,tai nuo kokio amžiaus ir kokius?
grazina37
duodu zemes ir anakandziu riesutus [ nes pati kabiausei juos megstu],zinoma nedaug ir liepiu ilgai kramtyti,rudeni kai buna svieziu duodu graikisku ,tada jie buna nekartus nes nusilupa odele ,ir lazdynu riesutu duodu irgi kol jie buna sviezi
zappy
QUOTE(TITŪŠKA @ 2007 01 13, 13:26)
*

Štai čia paskaičiau ir susigundžiau mažajam duot kokį riešutuką 4u.gif http://www.maxima.lt/pirkeju-klubas/sveika...mu/naujiena/97/
zappy
QUOTE(grazina37 @ 2007 01 13, 13:42)
duodu zemes ir anakandziu riesutus [ nes pati kabiausei juos megstu],zinoma nedaug ir liepiu ilgai kramtyti,rudeni kai buna svieziu duodu graikisku ,tada jie buna nekartus nes nusilupa odele ,ir lazdynu riesutu duodu irgi kol jie buna sviezi
*

ačiū už atsakymą mirksiukas.gif galvojau bus daugiau pasisakymų,bet pasirodo,kad čia neaktuali tema g.gif
Austre 123
Maniškiai tai nelabai valgo riešutukus kartais labai retai
ODRE28
QUOTE(TITŪŠKA @ 2007 01 13, 14:26)
*

Sveikute,ziurejau laida sveikas zm. ar pan. pries metus uzsifiksavo,kad vaikuciu daktare,ten grieztai pasake,kad iki 3 metuku negalima jokiu riesutu.Tai saviems stengiosi neduoti. ax.gif
ingere
Tema labai įdomi ir aktuali 4u.gif Mano mažiukė labai nori riešutų, tačiau stengiuosi daug neduoti, nes mums tik metukai ir keturi mėnesiai. Tačiau, jei duodu, tai ne visą iškart, o atkandu gabalėlį. Puikiausiai sukramto, kaip voverė ir prašo dar dar...Dažniausiai duodu lazdyno bei anakardžių riešutus smile.gif

Čia viena mamytė minėjo, kad iki trijų metų negalima duoti riešutų, manau priežastis aiški, nes vaikas gali užspringti, kaip ir su smulkiais žaislais. Todėl ne dėl paties riešuto negalima, o dėl to,kad vaikas gali užspringti. Tad manau, duodant riešutus, būtina, labai gera priežiūra.
ODRE28
QUOTE(ingere @ 2007 01 18, 16:12)
Tema labai įdomi ir aktuali 4u.gif Mano mažiukė labai nori riešutų, tačiau stengiuosi daug neduoti, nes mums tik metukai ir keturi mėnesiai. Tačiau, jei duodu, tai ne visą iškart, o atkandu gabalėlį. Puikiausiai sukramto, kaip voverė ir prašo dar dar...Dažniausiai duodu lazdyno bei anakardžių riešutus smile.gif

Čia viena mamytė minėjo, kad iki trijų metų negalima duoti riešutų, manau priežastis aiški, nes vaikas gali užspringti, kaip ir su smulkiais žaislais. Todėl ne dėl paties riešuto negalima, o dėl to,kad vaikas gali užspringti. Tad manau, duodant riešutus, būtina, labai gera priežiūra.
*

Taip ir del to smile.gif,dar galvoju,jei mazasis nori,reikia duoti,gal ko truksta organizme,bet vistiek paskui paziureti gal,kad gerklei nepasiliktu gabaliukai,maza ka,palakstys ,pateks koks gabaliukas ne i ta gerkle. schmoll.gif as nerizikuoju,galima ir be ju apsieit,nors iki 3.Reikia gydytojos paklaust,pasakys,kaip geriau smile.gif
Soni
o aš duodu, maniškis 1.3 m. labai mėgsta žemės riešutukus thumbup.gif aišku duodu su protu
Velniukė
Dar neduodu schmoll.gif Mes dar nedaug dantukų turim blush2.gif
Gulia
Valdom lazdynu,pistacijos,anakandziu.Nedaug ir nedaznai,bet valgo.Kaip kada mirksiukas.gif
ligiukss
Dar ne ,nes turim tik 6 dantis tai nesukramtytumėm. mirksiukas.gif
eglute555
Rodos nuo 1 m 3 men valgo riesutus. Zino kur laikom, pati isima is stalciaus dezute ir praso, kad duociau kai nori. labiausiai patinka anakardzio riesutai, dar valgo lazdyno ir tuos didelius g.gif (nepamenu). Graikiskus isspjauna, ir migdolai - turbut per kieti. Dar megsta razinas...
Oi, ir pistaija laaabai megsta tik nedaug duodu, nes surios ir gliaudyt nusibosta greit doh.gif
litavkasam
O kiek dantų reiktų turėt, kad jau sukramtytų tikrai gerai? g.gif Aš dar neduodu, bet labai prašo.... wub.gif Sako, dar ir dėl alergijų pavojinga, kaip ir medus. Medaus irgi neduodu....
turka
niekada nedaviau nes manau, kad gerai nesukramtys. tik skranduką skaudės daugiau nieko...
edisada
Sako, dar ir dėl alergijų pavojinga, kaip ir medus.

Ir aš tą patį mąstau, ar nėra riešutai alergenas g.gif Gal dėl to gydytojai nerekomenduoja.
Neduodu ir nerodau, kad tokių turim mirksiukas.gif
Keiti
Mano dukrytei metukai ir penki mėnesiai, valgo ji ir riešutukus, ir saulėgrąžas, ir moliūgų sėklas. Patys mėgiamiausi riešutai - anarkadžiai.
Prikolnaja
Su medum ir pienu nuo metu turbut gydziau vaika,nieks nealergizavo,o riesutus megsta ne itin,labiau saulegrazu praso,kai mama lukstena,tai kartu sedim,ir valgom,kaip man kazkada mano mama dare wub.gif
-simona-
iki 3 metų riešutų vaikams NEGALIMA. niekas nepakeis šviežių vaisių ir daržovių, o dėl medaus iki 3 metų vėl nepatartina dėl alergijos ar grėsmės užsikrėst botulizmu(liga labai pavojinga mažiukams) schmoll.gif
zose gargasaite
ne minciu apie reisutus neturejau.nors turim 8 dantukus bet bijau kad uzspringt gali.bet gal reiktu pabandyt g.gif
ingridukas
Duodu zemes riesutu,po 1 i diena(kolkas)
Arijietė
Duodu pistacijų, žinau, kad negalima, bet vaikas net dreba, kaip nori, tai ir duodu... tongue.gif Gal jam ko trūksta, juk vaikai labai atsirenka, ko jiems reikia. O kitų riešutų tai nė neįkiši... schmoll.gif
Keiti
QUOTE(Arijietė @ 2007 04 20, 15:11)
Duodu pistacijų, žinau, kad negalima, bet vaikas net dreba, kaip nori, tai ir duodu...  tongue.gif Gal jam ko trūksta, juk vaikai labai atsirenka, ko jiems reikia. O kitų riešutų tai nė neįkiši... schmoll.gif
*

Pistacijos sūrios. Tikriausiai vaikeliui paprastai neduodate daug sūdyto maisto, tai jam ir norisi kitokio skonio smile.gif
ingridukas
QUOTE(Prikolnaja @ 2007 04 15, 12:05)
labiau saulegrazu praso,kai mama lukstena,tai kartu sedim,ir valgom,kaip man kazkada mano mama dare wub.gif
*

Mes irgi kartu lukstenam tik mazajam dar nesigauna tai as islukstenu ir jam kaip pauksciukui i burnyte idedu smile.gif labai megsta.
Ju'
Patys riešutai nėra labai jau alergenai (gal žemės labiau už kitus), na ne daugiau nei paprikos, apelsinai...
Kenksmingi yra tie, kas ant riešutų "tupi": pelėsiai, nes juose tikrai yra ne tik alergenų, bet ir ypač nuodingų medžiagų - visokių toksinų. Nesu chemikė, todėl nevardinsiu tų pavadinimų-keiksmažodžių, kad nesuklysčiau. Teko atlikinėt siek tiek tyrimų, tai patikėkit manim, tų pelėsių visuose riešutuose tiek daug, kad pamačius nebelabai norisi juos valgyt. Na, nebent patys lietuviškam miške skanutėlių galit prisirinkt ir valgyt šviežiai išgliaudytus.
Tai ką norėau pasakyt, vos nepamiršau berašydama. TIK NEDUOKIT NEPLAUTŲ!!! LABAI GERAI NUPLAUKIT IR IŠDŽIOVINKIT.
kristinka
sukramto riesutus,ir man isspjauna i sauja,bet ir toliau ima g.gif gal galvoja ,kad mama pati nesukramtis,tai jis man susmulkina thumbup.gif
Margarita 25
duodam biski paragaut.
vyšniux
QUOTE(kristinka @ 2007 04 26, 00:30)
sukramto riesutus,ir man isspjauna i sauja,bet ir toliau ima  g.gif gal galvoja ,kad mama pati nesukramtis,tai jis man susmulkina thumbup.gif
*

Musiske lygiai taip pat elgias biggrin.gif thumbup.gif
Luana
maniškė kolkas dar neragavusi riešutų lotuliukas.gif , nebent kur ant kokio sausainiuko buvo g.gif
Wildberry
Oi ne schmoll.gif g.gif Pasprinkti gali,neduodu tokiu dalyku dar...
Ledietė
mes duodam kartais kedro, anakarziu riesutuka.Bet dazniau vaisinam savo maze razinomis
rutitela
Yra teke paragaut,bet nepatiko kolkas.o razinas mes laaabai megstam 4u.gif
Simple girl
Prieš kelias savaites mano dukrytė apsinuodijo anakardžių riešutais, nesužiūrėjau kiek suvalgė.Vėmė,tai teko pagulėt ligoninėj po lašeline, o šlapime rado acetono ir ketonų, o jų atsiranda nuo sunkaus, saldaus maisto. Daugiau nebeduodu.
Šiluma
Kol kas dar neduodu, nors maniškis jau puikiai kramto, bet prisibijau ax.gif
_Ligitukas_
Šiešutai yra sunkiai virškinamas maistas, tad aš dar manau iki kokių 3-4 metų neduosiu riešutų mirksiukas.gif
Agnyte...
QUOTE(Tito_mama @ 2007 01 13, 14:26)
*

pats didziausias alergenas... ax.gif o be to, itin pavojinga, kad neuzsprigtu.
Kribuk
As dar neduodu mazei riesutu, kazin ar juos gerai sukramtytu...
ritka68
Manau kad tikrai dar ne greitai duosiu riešutų,tai sunkiai virškinamas maistas.
Tuana
Mes dar neduodam schmoll.gif
S.N.A.S
Skaičiau,kad iki trijų metų vaikam nepatariam riešutų valgyt, todėl net neragaujam.. schmoll.gif
irenairsavi
O mes jau davem paragauti viena riesutuka, tik labai stebejom, kad nieko nenutiktu - grazu buvo ziureti, kaip mazais pirstukais laiko maza riesuteli ir pirmais dantukais gremzia ta riesutuka lotuliukas.gif lotuliukas.gif mazylei patiko, manau, kad nuo vieno kito riesuto nieko neatsitiks ax.gif
Laumiux
QUOTE(Kribuk @ 2007 09 08, 10:09)
As dar neduodu mazei riesutu, kazin ar juos gerai sukramtytu...
*

O jei juos sumalti į miltus kokiu blenderiu? g.gif
Dar nebandžiau...

O gal iki 3 metų jų nepatariama duoti dar ir todėl, kad tai stiprus alergenas?
Singrid
Duodu lazdyno ir graikiškų riešutų.
Peskute
Mes irgi prisidedam prie neragaujanciu kompanijos,nes dantuku nedaug dar turim.
(ieva)
maniskiui 2.5 duodu lazdyno riesutu, labai skaniai valgo ir jokios alergijos nera smile.gif
Magnifique
Mes maždaug nuo 2 metukų kramsnojam riešutukus ir džiovintus vaisius.Mažiukė labiausiai mėgsta lazdyno riešutus bet vienų jų nevalgo- su riešutukais visuomet razinas valgo..sako jai skanesni riešutukai būna lotuliukas.gif
Dianaa
Neduodu ir skaiciau kad iki mokiklinio amziaus vaikams nera ko duoti... 4u.gif g.gif gal ir per ziaurei smile.gif
nanainis
mes riesutu megejai tai ju padeta ant staliuko visada buna ir mazius gali imt kada panorejes-kai leidziama ne taip ir tereikia mirksiukas.gif sugrauzia viena kita ir pasibaigia ragavimai, o stai razinos jam thumbup.gif
minik
O mano bernas, kadangi jau turi pilna burna dantu (iki 1 m. jau turejo 16), tai drasiai jam duodu isragauti visu riesutuku. Aisku, ne saujomis, o po viena kita. Ir niekuomet vienu metu neduodu keliu rusiu, kaskart po viena, nes taip butu aisku, jei jis kazkuriam vienam sualergizuotu tongue.gif . Sutinku, kad riesutai yra sunkiai virskinamas maistas, bet taipogi ir labai gausus maistinguju medziagu. Todel kaip ir bet kuris kitas produktas, jei valgomas su saiku, tai gali buti ir naudingas, o ne tik zalingas mirksiukas.gif
Oresta3
Neduodu, nes manau kad riesutai - sunkus maistas, be to mazylis dar neturi tiek dantu kad juos tinkamai susmulintu ir jie labai kieti, taigi su riesutais dar teks paluket
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.