Jei duodate,tai nuo kokio amžiaus ir kokius?
duodu zemes ir anakandziu riesutus [ nes pati kabiausei juos megstu],zinoma nedaug ir liepiu ilgai kramtyti,rudeni kai buna svieziu duodu graikisku ,tada jie buna nekartus nes nusilupa odele ,ir lazdynu riesutu duodu irgi kol jie buna sviezi
QUOTE(TITŪŠKA @ 2007 01 13, 13:26) Štai čia paskaičiau ir susigundžiau mažajam duot kokį riešutuką QUOTE(grazina37 @ 2007 01 13, 13:42) duodu zemes ir anakandziu riesutus [ nes pati kabiausei juos megstu],zinoma nedaug ir liepiu ilgai kramtyti,rudeni kai buna svieziu duodu graikisku ,tada jie buna nekartus nes nusilupa odele ,ir lazdynu riesutu duodu irgi kol jie buna sviezi ačiū už atsakymą
Maniškiai tai nelabai valgo riešutukus kartais labai retai
Tema labai įdomi ir aktuali
Čia viena mamytė minėjo, kad iki trijų metų negalima duoti riešutų, manau priežastis aiški, nes vaikas gali užspringti, kaip ir su smulkiais žaislais. Todėl ne dėl paties riešuto negalima, o dėl to,kad vaikas gali užspringti. Tad manau, duodant riešutus, būtina, labai gera priežiūra. QUOTE(ingere @ 2007 01 18, 16:12) Tema labai įdomi ir aktuali Čia viena mamytė minėjo, kad iki trijų metų negalima duoti riešutų, manau priežastis aiški, nes vaikas gali užspringti, kaip ir su smulkiais žaislais. Todėl ne dėl paties riešuto negalima, o dėl to,kad vaikas gali užspringti. Tad manau, duodant riešutus, būtina, labai gera priežiūra. Taip ir del to
o aš duodu, maniškis 1.3 m. labai mėgsta žemės riešutukus
Dar neduodu
Valdom lazdynu,pistacijos,anakandziu.Nedaug ir nedaznai,bet valgo.Kaip kada
Dar ne ,nes turim tik 6 dantis tai nesukramtytumėm.
Rodos nuo 1 m 3 men valgo riesutus. Zino kur laikom, pati isima is stalciaus dezute ir praso, kad duociau kai nori. labiausiai patinka anakardzio riesutai, dar valgo lazdyno ir tuos didelius
Oi, ir pistaija laaabai megsta tik nedaug duodu, nes surios ir gliaudyt nusibosta greit
O kiek dantų reiktų turėt, kad jau sukramtytų tikrai gerai?
niekada nedaviau nes manau, kad gerai nesukramtys. tik skranduką skaudės daugiau nieko...
QUOTE Sako, dar ir dėl alergijų pavojinga, kaip ir medus. Ir aš tą patį mąstau, ar nėra riešutai alergenas Neduodu ir nerodau, kad tokių turim
Mano dukrytei metukai ir penki mėnesiai, valgo ji ir riešutukus, ir saulėgrąžas, ir moliūgų sėklas. Patys mėgiamiausi riešutai - anarkadžiai.
Su medum ir pienu nuo metu turbut gydziau vaika,nieks nealergizavo,o riesutus megsta ne itin,labiau saulegrazu praso,kai mama lukstena,tai kartu sedim,ir valgom,kaip man kazkada mano mama dare
iki 3 metų riešutų vaikams NEGALIMA. niekas nepakeis šviežių vaisių ir daržovių, o dėl medaus iki 3 metų vėl nepatartina dėl alergijos ar grėsmės užsikrėst botulizmu(liga labai pavojinga mažiukams)
ne minciu apie reisutus neturejau.nors turim 8 dantukus bet bijau kad uzspringt gali.bet gal reiktu pabandyt
Duodu zemes riesutu,po 1 i diena(kolkas)
Duodu pistacijų, žinau, kad negalima, bet vaikas net dreba, kaip nori, tai ir duodu...
QUOTE(Arijietė @ 2007 04 20, 15:11) Duodu pistacijų, žinau, kad negalima, bet vaikas net dreba, kaip nori, tai ir duodu... Pistacijos sūrios. Tikriausiai vaikeliui paprastai neduodate daug sūdyto maisto, tai jam ir norisi kitokio skonio
Patys riešutai nėra labai jau alergenai (gal žemės labiau už kitus), na ne daugiau nei paprikos, apelsinai...
Kenksmingi yra tie, kas ant riešutų "tupi": pelėsiai, nes juose tikrai yra ne tik alergenų, bet ir ypač nuodingų medžiagų - visokių toksinų. Nesu chemikė, todėl nevardinsiu tų pavadinimų-keiksmažodžių, kad nesuklysčiau. Teko atlikinėt siek tiek tyrimų, tai patikėkit manim, tų pelėsių visuose riešutuose tiek daug, kad pamačius nebelabai norisi juos valgyt. Na, nebent patys lietuviškam miške skanutėlių galit prisirinkt ir valgyt šviežiai išgliaudytus. Tai ką norėau pasakyt, vos nepamiršau berašydama. TIK NEDUOKIT NEPLAUTŲ!!! LABAI GERAI NUPLAUKIT IR IŠDŽIOVINKIT.
sukramto riesutus,ir man isspjauna i sauja,bet ir toliau ima
duodam biski paragaut.
maniškė kolkas dar neragavusi riešutų
Oi ne
mes duodam kartais kedro, anakarziu riesutuka.Bet dazniau vaisinam savo maze razinomis
Yra teke paragaut,bet nepatiko kolkas.o razinas mes laaabai megstam
Prieš kelias savaites mano dukrytė apsinuodijo anakardžių riešutais, nesužiūrėjau kiek suvalgė.Vėmė,tai teko pagulėt ligoninėj po lašeline, o šlapime rado acetono ir ketonų, o jų atsiranda nuo sunkaus, saldaus maisto. Daugiau nebeduodu.
Kol kas dar neduodu, nors maniškis jau puikiai kramto, bet prisibijau
Šiešutai yra sunkiai virškinamas maistas, tad aš dar manau iki kokių 3-4 metų neduosiu riešutų
As dar neduodu mazei riesutu, kazin ar juos gerai sukramtytu...
Manau kad tikrai dar ne greitai duosiu riešutų,tai sunkiai virškinamas maistas.
Mes dar neduodam
Skaičiau,kad iki trijų metų vaikam nepatariam riešutų valgyt, todėl net neragaujam..
O mes jau davem paragauti viena riesutuka, tik labai stebejom, kad nieko nenutiktu - grazu buvo ziureti, kaip mazais pirstukais laiko maza riesuteli ir pirmais dantukais gremzia ta riesutuka
Duodu lazdyno ir graikiškų riešutų.
Mes irgi prisidedam prie neragaujanciu kompanijos,nes dantuku nedaug dar turim.
maniskiui 2.5 duodu lazdyno riesutu, labai skaniai valgo ir jokios alergijos nera
Mes maždaug nuo 2 metukų kramsnojam riešutukus ir džiovintus vaisius.Mažiukė labiausiai mėgsta lazdyno riešutus bet vienų jų nevalgo- su riešutukais visuomet razinas valgo..sako jai skanesni riešutukai būna
Neduodu ir skaiciau kad iki mokiklinio amziaus vaikams nera ko duoti...
mes riesutu megejai tai ju padeta ant staliuko visada buna ir mazius gali imt kada panorejes-kai leidziama ne taip ir tereikia
O mano bernas, kadangi jau turi pilna burna dantu (iki 1 m. jau turejo 16), tai drasiai jam duodu isragauti visu riesutuku. Aisku, ne saujomis, o po viena kita. Ir niekuomet vienu metu neduodu keliu rusiu, kaskart po viena, nes taip butu aisku, jei jis kazkuriam vienam sualergizuotu
Neduodu, nes manau kad riesutai - sunkus maistas, be to mazylis dar neturi tiek dantu kad juos tinkamai susmulintu ir jie labai kieti, taigi su riesutais dar teks paluket
|