Lotosas
2004 11 08, 09:14
Sveikutes, Pasidalinkite patirtimi, ka darete, kai pradejo ropoti? Juk eina visur, o delniukai pilni plauku ir dulkiu.... nebent grindis paluti reikia gal 3 kartus dienoj... bet juk vargas? Ar taip ir vargstate?
Dar galvoju iseitis pirkti dulkiu siurbli... iki siol neturejau, nes nebuvo kilimu:)
O juk parketas nelabai jau siltas??? Ar nesusals? Pirsiniu gi neuzdesi:)
sis klausimas mane taip pat kankina, noretusi sulaukti patyrusiu mamyciu komentaru  As bent galvoju kad teks siurbti bent tris kartus i diena ir plauti grindis, nes pas mane yra suo. Ir dar neisivaizduoju kaip reiks vaikytis ir suni ir vaika
pas mus 1 kambario butas.. vaikas buna arba ant musu istiestos lovos (bet sedziu visada salia), arba savo lovytej (kas trunka tik 10 min) arba manieze...siaip labai laukem kol prades ropot bet kai praejo tai galvoji geriau jau nebutu  visur jam reikia visur maza erdves
nesukau sau galvos. grindis prabegdavau greit su shlapia shluota pora kartu per diena, arba kai prisiterlindavo. juk nieko tokio super purvino namie nedarot! lotosai, ant parketo su pirshtinem paslys juk  juokauju. nesushals tikrai. musu bute zhiema vidutinishkai 18 laipsniu budavo, o mano bernuzheliai shliauzhiodavo po grindis basi ir be pirshtiniu  kai jau visai shalta pasidarydavo apvilkdavau ant naminiu drabuzheliu liemene. ir ish vis - smagu, kai jau sedi ir ropoja. tada dedavau jiem ant grindu visokiu gerybiu - kruopu, avizhiniu dribsniu indeliuose, neduzhtanchiu indu, shaukshtu, popieriu - ot laimes budavo tarshyt
zannnettta
2004 11 09, 18:29
Na jau grindis tai kas be ko kasdien plauti reikia, nors to purvo namie ir nėra, bet vis tiek...pūkai, plaukai, trupinėliai, kuriuos visus surenka ir jei nespėji pamatyti paragauja. Kai maniškis tik pradėjo ropinėti visur klodavau grindis kaldromis, nes pas mus irgi parketas, o ant jo slidu. Bet tai truko gal 3 sav. Dabar varo tekinas keturiom tik spėk žiūrėti, per daug steriliai nelaikau, bet ką galiu padaryti dėl savo mažiuko-tai kasdien išplauti grindis  . O dėl šilumos, tai rengiu taip kaip ir pati rengiuosi, na delniukai būna vėsoki, bet tfu tfu tfu, ropinėjam jau tuoj 3 mėn. ir nė karto nesirgom.
 nors maniškis jau ant dviejų varinėja,bet pamenu plaukuotus delnus,trupinius burnoje-ką darysi visi užaugo su tom bacilom  gydytoja sako,kad tokie maži net kirmelių neturi  tai gal labai gerai jų organizmai prisitaikę prie jų sudorojimo/bacilų/  o rankytės būdavo vėsios ir nuo medinių grindų-bet jam nė motais jausdavosi puikiai  užaugs jūsų mažiai greit ir tą ropojimo metą prisiminsit su džiaugsmu,nes kai ima vaikščioti-va tada  guzai,mėlynės ir tt
Jurgytė
2004 11 10, 15:16
As paruosdavau "gardeli" ant grindu: patiesdavau kaldra ir aplink apdedavau pagalvem. Bet labai greit atejo laikas, kai idomiausia budavo perlipti visus barjerus (t.y. pagalves ir kt.), o kuo aukstesnis barjeras - tuo smagiau! Tad labai staigiai turejom susiveikti manieza. Jis buvo musu issigelbejimas: maziuke ten "skaitydavo", "sportuodavo" ir kitus darbelius dirbdavo. Dziaugiuosi, kad budama ant zemes, jei rasdavo kokia siukslyte ar trupinuka - pirmiausia atnesdavo parodyti man ir paklausti kas cia
Mus tai maniežas gelbėjo
As savo vyruku manieze net neisivaizduoju. Neimanomas reikalas... Draugai savo mergytei buvo nupirke - kad didesnis bent siek tiek butu - manieza, skirta dvynukams, bet irgi nelabai buvo reikalingas, nes po kokiu 20 min. stovedavo jame ir visu balsu reikalaudavo isleidziama i laisve. Kadangi pas mus ant grindu - linoleumas, tai gyvenamajame kambaryje sutiesem kilimus. Siurbliuojam gan daznai dar ir dabar, nes labai dideli megejai zaist ant grindu. O isigyti siurbli - visai gera mintis, nes trupiniu ateity tik dauges (tai is savo patirties zinau).
va, as ruosiuosi ropinejimo sezonui (nors nezinia, kad jis nusimato  )ir skaitineju, semiuosi patirties o ka daryti su kilimine danga, kuriai jau virs 10 metu ir kuri yra visko maciusi, prisigerusi ir tt. juk ir dulkes, ir alus ir vynas (stalo neturim, tai baliuka darom ant kilimo). imti lauk ir deti parketa
nieko čia jau nebepadarysi  , teks dažniau grindis plauti. aš patiesiau nedidelį kilimuką prie mažės lovutės, ten ji pažaidžia su žaislais ir patogiau atsistoti , kai eina įsikibus į lovos virbus, kojos neslysta. O kitur tenka plauti ir plauti
musu grindys medines, jas valau du kartus savaiteje, bet kaip pradejo ropoti tenka daug dazniau...na i diena koki karta. o va bandziau palikti lovyteje, kad zaistu, tai tas zaidimas tetrunka penkias minutes, o po toi tenka paleisti i 'laisve'....  tenka ir is paskos pabegioti...turiu geliu ir geliu stova, o tai ji labai vilioja, nes yra uz ko uzsikibti ir stotis o kaip vyresnysis grizta is darziuko, tai abu keturiom po buta duodasi
Per didelis sterilumas ner gerai, maniske ropineja ir vargo nemato. Grindis plaunu viena karta dienoj ir pavalau karts nuo karto, jei labai pridergia Pas mus irgi parketlentes, jos saltesnes nei tikras parketas, o puse buto plytelem isklota, irgi salta. Bet nebuvo dar mano maze persalus si rudeni, sakyciau grudinasi mergina. Man ant grindu salta, o jai ne Del to, kad viska burnon kisa, cia jau neisvengiama, ji visus trupinius rankioja, o ka daryt, visi pro tai praeina. Kaip jau kazkuri rase, tokiu maziu organizmas kirminuku neprisijaukina, taip, kad ramiai. Gamta viska apgalvojus
| QUOTE (Jurgyte @ 2004 11 10, 16:17) | As paruosdavau "gardeli" ant grindu: patiesdavau kaldra ir aplink apdedavau pagalvem. Bet labai greit atejo laikas, kai idomiausia budavo perlipti visus barjerus (t.y. pagalves ir kt.), o kuo aukstesnis barjeras - tuo smagiau! Tad labai staigiai turejom susiveikti manieza. Jis buvo musu issigelbejimas: maziuke ten "skaitydavo", "sportuodavo" ir kitus darbelius dirbdavo. Dziaugiuosi, kad budama ant zemes, jei rasdavo kokia siukslyte ar trupinuka - pirmiausia atnesdavo parodyti man ir paklausti kas cia |
traliabum
2004 11 12, 12:48
as irgi neisivaizduoju, kaip vaikus manieze laikyt imanoma  maniskis tai neturejo maniezo, bet pas ka maciau tai manieze, jei vaikas geros nuotaikos isbuna ne ilgiau 10- 15 min. o pas drauge uztat maciau bajeri, jos vyresnelis lipdavo i manieza zaisti, kad jaunesnioji sese nepasiektu ir jo zaislu neimtu
o cia tai geras gudrus vaikis Na ir as skaitineju maniske dar mneropoja bat bando,ant lovos teveliu tai gerai tik galvyte i apcia uzpakaliukas auksti,o ant zemes tai niurzga kieta mat panelei nors ir as patiesiu kaldra pagalvem uzdedu bet ji arba sedi arba ant nugarytes ir ka tu jei bandau padet zaisla tolynkad atsiektu o ji per pilva makarakst persiridena ir pasimiema  kai apverciu verkia stengias galvyte remt kieta ir pyksta,nezinau kaip cia mum bus  na gal ismoksim ropot. Ka manot apie vaikiskus kilimukus???kur yra pirkt spalvoti sakau gal nupirk tbus spalvot ryskuir kiek nors stenksis,ka manot
Ropoja ant pliku grindu. Normaliai, bert aš vaika labai grudinu paliginus... Turim suni ir papuga, grindis valau kas trecia diena. Ant kilimeliu imanomalaikyti tik pradedant ropoti, maneze irgi, o veliau ir negalima ir gaila - turi vaikas pazynti aplinka
Maniezas tikrai neturetu buti iseitis pradejus vaikui ropot. Negerai varzyt judejimo laisve ir ribot aplinkos pazinima. Man maniezas tarnauja tik kaip pagalbine priemone keliom minutem saugiai padet vaika, kai iseinu, tarkim, i rusi. Tik pradejes vartytis maniskis iskart buvo perkraustytas ant grindu- aisku, pradzioje ant uztiesalo (paklodavau stora kaldra ir pridedavau zaislu), bet neilgai trukus isejo is savo zonos ribu. Galbut suteiktas erdves pojutis ir leme tai, kad 5,5 men pradejo ropot, o dabar, vos sulaukes 6 men, jau nukeliauja i kita kambari Kas ryta perplaunu grindis, dienos eigoj ziuriu, ar kur nenukrite smulkiu detaliu. Aprengiu siltesniais, minkstesniais, patogiais judeti drabuzeliais. Grindys pas mus medines arba sildomos plyteles, nors man ant ju saltoka butu gulet  , bet kitos iseities nematau- juk nenuklosiu visu namu kailiais ir pagalvem, kad kristi butu minksciau. Tik pradejes ropot, dazniau virsdavo, bet po keliu dienu ismoko laikyti pusiausvyra. dabar ktia problema- kabinasi uz bet kokio daikto ir nori stotis- tada griuvimas jau skausmingesnis. O bacilu per daug bijoti nereikia, kas per sterilu, tas nesveika. Paziurekit, kokie guvus ir uzgrudinti bomziuku vaikai
Grindis išvalau vieną kart dienoje, dažniausiai ryte. Ir varinėja vaikis kur jam reikia, net miela žiūrėti.
Kai pradėjo ropinėt,tai plaunu grindis vos ne kasdien ir vieną kart per savaitę praplaunu kilimą su šlapia šluota.O tai visi rūbeliai būna nešvarūs.O kai reikia susitvarkyt statau į lovytę ir dirbu.Tuo tarpu jis smagiai laužo lovytę
*valdonė*
2004 12 27, 19:50
O kelių mėnesių kūdikėliai pradeda ropoti?
Infinity
2005 01 03, 22:18
Pas mus medines grindys, o virtuveje plitelemis isklota; plaunu jas kas 4 diena, kas 2 diena valau dulkes nuo baldu. Matyt, as prie tinginiu  , taciau vaikas per visa ropojimo perioda(nuo  jau vaikstome) net sloga nesirgo
Infinity
2005 01 03, 22:24
QUOTE(virgyte @ 2004 12 27, 19:51) O kelių mėnesių kūdikėliai pradeda ropoti? Mano  pradejo ropoti 6,5 menesio
Lotosas
2005 01 04, 11:53
Ir manasis pradejo porineti 6,5 men.
Aišku, kad niekaip neišeis grindų padaryti absoliučiai sterialių, ir, kad išeis numatyti viską, ką vaikiukas sumąstys padaryti. Jiems juk labai įdomu viską ištyrinėti  ,viską išragauti.
siandien ir mano stebukliukas 'pabego" nuo istiesto pleduko  , atsisuku neber- o panele atbulom sliauzia..  grazu...o dar sesi menesiukai nesuejo
mes gyvenam vieno kambario bute.. tai kiekviena ryta atsikelus prasiurbiu kilima ir prasluostau grindis... maniskis varineja per visur.. dabar baisu tik kad i kokia vonia neuzklystu nes ten visokiu milteliu prideta... o siaip stengiuosi kad ant zemes nebutu smulkiu daiktu ir duodu vaikui laisve...
aš irig galvojau kaip čia bus kai pradės ropoti. nu ir ką siurbdavom kambarius kas antrą dieną, grindis plaudavau kiekviną dieną. kambariai su kiliminėm dangom, kurios visko yra ragavusios, tai bijojau dėl vaiko, bet gi neužauginsi visškoj sterilioj aplinkoj. ir labai džiaugiuosi kad tą seną kliminę dangą neišėmėm, nes buvom svečiuose, kur tik laminatas, tai vaikas čiužinėjo kaip ant ledo. bet ir tas ropojimas buvo tumpalaikis. dabar įdomu kur tik galima įsikibti ir atsistoti
Paskaiciau apie maniezus ir prisiminiau, kaip didysis augo  . Tada nuomavom buta ir antrasis kambarys budavo pustustis, skirtas vaikui zaisti. Kai pradejo ropoti, visur labai lisdavo, o butas buvo senas, gana apleistas, remonto nemates  , taigi nusprendem pirkti manieza. Nupirkom, pastatem i ta tuscia kambari, idejom vaika-is pradziu zaide, visai nieko buvo. O po keleto dienu ismoko stotis, isikabindavo i sona ir pradedavo judinti. Ir su tokia jega, kad maniezas per visa kambari (kilimo nebuvo) vaziuodavo prie artimiausios sienos  . Pirma karta isgirdusi atlekiau is siaubo pamelusi-kas vyksta, o po kurio laiko tiesiog nustojom manieza naudoti, mat bijojom, kad neapsiverstu... Ir naudojom tik miegui kur nors isvykose  . O maze kai ropos, tai sakes-vietos dabar zymiai daugiau, kilimines dangos, slenksciai  , nezinau, turbut taip ir begiosiu is paskos... Bent svorio gal numesiu  !
Vasarėlė
2005 01 06, 12:51
O maniskis i manieza kaip pasodinom, issigando pradejo verkt, net drebet. Pagalvojom, kad geriau vaiko psichologiskai netraumuosim, o i lovyte "patupdytas" neverkia, pabuna ramiai kol atsibosta. Ant grindu eina kiaurai visur, tai tenka lakstyt paskui. Isplaunu grindis, issiurbliuoju kilimus, vis tiek randa mazu siukslyciu. Pacios maziausios - idomiausios. Dabar kur tik imanoma kabinasi ir stojas, net i mano kelnes isikabines stojasi. Stojimasis baisiausias-usimirses pasileidzia ir bumt. Neimanoma padaryt sterilios ir supersaugios aplinkos. Ne vienas neuzaugo be guzo, neapciupinejes siuksliu, neiskraustes, ko negalima. Tenka kaip nors istverti ta laikotarpi. Visada manieze vaikui sedet irgi negerai, nes "keliaudamas" po namus jis susipazista su aplinka, igyja naujos patirties.
Vasarėlė
2005 01 06, 12:55
[quote=gerda,2004 11 12, 15:19] Galbut suteiktas erdves pojutis ir leme tai, kad 5,5 men pradejo ropot, o dabar, vos sulaukes 6 men, jau nukeliauja i kita kambari Maniskis irgi tokio amziaus po namus keliaut pradejo. is pradziu atbulom, po to pabande i prieki, patiko.Ir dabar visu greiciu pirmyn po kambarius. Na ir kaip tokius smalsucius ir vikruolius pasodinsi i manieza.
manau, kad sau padarytumet meskos paslauga, jei taip viska steriliai bute valysit, juk mazas zmogutis turi susidurti ir su kita pasaulio puse, aisku gal kiek sunkiau jei namie yra laikomas katinas ar suo, tada tenka gintis nuo plauku, mes gyvenam dabar pas vyro tevus, kadangi mano vyras yra astmininkas, tai gyvunu cia nera, o kai nuvaziuojam pas mano tevus jie turi sunis, bet tas tikrai netrukdo, as uz tai kad vaikas isbandytu viska, kaip anksciau vaikai su kiaulemis ir katemis, ir sunimis viename kambary gyvendavo ir nieko uzaugo, o cia jei vaika taip svariai bute laikyt, tai dar ziurek, kad paskui nebutu kam elergiskas[/color[COLOR=green]], taip turiu jau ir as toki malonuma turai po buta yra daromi kasdien, bet jei kokia dulkele, tai tikrai nelekiu su skuduru ir nevalau
Loretta
2005 02 03, 23:55
Nu as tai jau nesiruosiu siurbliuotis keikviena diena. O ko jus bijot tu bakteriju, kuo daugiau ju vaikas gaus, tuo stipresne bus jo imunine sistema ir tuo maziau tures alergiju. O ka zmones dare pries 100 metu kaimuose? Niekas neturejo net laiko ziuireti, ka ten vaika is vis i burna kisdavo ir sveiki buvo. Mano mama sake, kad tinka nuo sienu valge ir nieko jai netasitiko. Atsipalaiduokit tiktai.
Ilonėlė
2005 02 04, 20:23
Mano dukrytė užaugo vieno kambario bute su dviem šunim ir nieko dabar jau tikra pana vaidina. Gelbėjo maniežas, o šiaip grindis kaiptik nurinkome kilimus o paklojom linoliauma. Visai nešalta ( kelnites apvilkdavau šiltesnes užpakaliuka gad nepašaltu, o rankitės vėsios nebaisu, juk palaipsniui pripras mažiau sloga sirks)užtat lengviau ir greičiau išplauti grindis įpač su dabartinėm šluotom guminėm. Beje jos super surenka plaukus nuo kilimu arba lovu užtiesalu. Rite vaikui neprabudus išplaudavau ir diena dar karteli pati viduri kur labiausiai lizdavo mažylė. Jei siurblis prastas tai kilime daugiau dulkiu lieka, ir plaukai nevisi išsisiurbia.
QUOTE(sielo @ 2005 01 04, 22:29) siandien ir mano stebukliukas 'pabego" nuo istiesto pleduko  , atsisuku neber- o panele atbulom sliauzia..  grazu...o dar sesi menesiukai nesuejo ankstyva mergyte  maniskis irgi toks ankstyvas jau 6,1 men. pats lovytej atsistojo, o po poros dienu pradejo ropoti i prieki, tai su kiekviena diena taip greiteja jo tas ropojimas, kur tik priropoja visur stojasi.labai reik saugoti.siurbliouju kiekviena diena.manau ir vaiksciot prades anksti. as pati pradejau vaiksciot 8,1men!.
kai pradejo ropoti pradejau tvarkytis kasdiena (turim kate). kasdiena surbiau, grindis (parketas) plaudavau kasantra diena  siaip labai nesureiksminau to reikalo. daznai mazei isplaudavau rankytes ir tiek
Mes gyvenam 4kambarių bute,todėl neįsivaizduoju kaip bus, kai pradės ropoti turbūt teks 2kambarius užrakintus laikyti,nes kitaip nepaleisčiau šluotos visą dieną iš rankų  užteks jau tos erdvės.O katiną atidaviau draugui prieš gimdymą,nes ilgo plauko buvo (bijojau alergijos nes mano sesuo alergiška katėms) ir beto piktybinis jis buvo.
QUOTE(Spirgutis @ 2005 02 10, 22:05) Mes gyvenam 4kambarių bute,todėl neįsivaizduoju kaip bus, kai pradės ropoti turbūt teks 2kambarius užrakintus laikyti,nes kitaip nepaleisčiau šluotos visą dieną iš rankų  užteks jau tos erdvės.O katiną atidaviau draugui prieš gimdymą,nes ilgo plauko buvo (bijojau alergijos nes mano sesuo alergiška katėms) ir beto piktybinis jis buvo. galiu garantuoti, kad tavo pupa aplink tas uzhrakintas duris nagais braizhysis kaip katinas  nematau prasmes riboti laisves... tik streso daug, o naudos mazha... jei reikalas yra - per kambarius perbegt su shlapia shluota ir subraukt dulkes juk nesunku
na maniskis jau beveik 8 men, bet kazkodel ropoti atsisako, o taip as noreciau, grazu ir faina, pas mus vietos labai daug. Bet vat bicelis jau vaiksto isikibes, tai pastatau prie sofos prikraunu ant jos zaislu ir jis keliauja pirmyn atgal, kartais ir prie kitos sofutes pereina
o ka daryt, jei visur lipa, stojasi, krinta. Ar begt is paskos, juk baisu tie kritimai. Kaip darot. Maniezo mes neturim, lovytej nebuna.
Na maniskis sliauzo visur kur tik nori  . Jei kur uzsigauna nebegu iskart ramint, tai kartais ir neverkia. O kartais paziuri kaip reaguoju, jei atkreipiu demesi tai asaroja, jei ne tai ner ir asaru. Buna atropoja o kaktoj guzas, ar apsibrozdina nezinia i ka. O as nei girdejau, nei maciau kada jis suspejo viska isitaisyt  . Grindis valausi kiekviena diena ir neprisirenka jis nei plauku nei dulkiu. Kadangi pas mus linoliaumas ir ner visur kilimu, uzdedu liemenyte kad nebutu salta ir paleidziu i trasa.
ar visu vaikiukai ropojo, nebuvo taip kad iskart vaiksciot pragejo? musiske vaisktynj jau vaiksto, o ropot nei is kur
is tikruju kai uzsigauna nereikia pradet lepsinti, o tada tai asaru pakalnes, kai nieko nesakai tai nors guzas kaktoj, bet jokiu asaru, matyt jiems viskas kitasip
QUOTE(Spirgutis @ 2005 02 10, 19:05) Mes gyvenam 4kambarių bute,todėl neįsivaizduoju kaip bus, kai pradės ropoti turbūt teks 2kambarius užrakintus laikyti,nes kitaip nepaleisčiau šluotos visą dieną iš rankų  užteks jau tos erdvės.O katiną atidaviau draugui prieš gimdymą,nes ilgo plauko buvo (bijojau alergijos nes mano sesuo alergiška katėms) ir beto piktybinis jis buvo. O as tai zadu rakinti, nes musu vienas kambarys - tai kaip sandelys, ten viska kraunam be jokios tvarkos. O dulkiu kiek ten fuuuu
QUOTE(edka @ 2005 02 28, 09:32) ar visu vaikiukai ropojo, nebuvo taip kad iskart vaiksciot pragejo? musiske vaisktynj jau vaiksto, o ropot nei is kur  Vaiksciojimas vaikstynej tai dar ne ejimas  . Isimk is jos, tai gal ir sliauzt ismoks. Siaip tai vaikai greit pripranta prie patogumu ir paskui tingi patys ka daryti. Juk vaikstynej nereikia dideliu pastangu judeti. Sekmes
Kazimiera d'Artanjan
2005 03 13, 21:06
QUOTE(AIRRA @ 2005 02 10, 21:05) Mes gyvenam 4kambarių bute,todėl neįsivaizduoju kaip bus, kai pradės ropoti turbūt teks 2kambarius užrakintus laikyti,nes kitaip nepaleisčiau šluotos visą dieną iš rankų  užteks jau tos erdvės.O katiną atidaviau draugui prieš gimdymą,nes ilgo plauko buvo (bijojau alergijos nes mano sesuo alergiška katėms) ir beto piktybinis jis buvo. katinai su jumis gal ir piktybiniai, o su vaiku visai kitaip elgiasi. Nesibaimink taip dėl visko, vaikas pats kuo puikiausiai išmoksta saugotis. Elementarios švaros irgi pakanka. Aš kas ryt išsiplaunu grindis ir dulkes nusišluostau. Ir paleidžiu vieną, kur nori ten ir eina.
braske1
2005 03 14, 18:20
musu vaikas nuo 4 menesiu gyveno tik ant zemes, kol vartesi paklodavau kilimeli zaidimams, bet netrukus ir nuo jo nuriededavo, pora kartu uzsigavo, paskui ismoko saugiai ridentis, netgi ant plyteliu. Kai pradejo sliauzioti, nieko nekeiciau, o kilimeli nuemiau, ejo kur norejo, leidau su aplinka susipazinti. o grindu steriliu nelaikiau, neimanoma, o laiko plauti jas i diena 3 kartus neturejau ir nenorejau kai priterlioja ta vieta pavalau ir tiek dabar jau vaiksto ant dvieju, nors kartais prisimena paropoti. taip kas as nieko nekeiciau aplinkoje, neturiu nei stalciu apsaugu, tik rozetes uzkisom. pora kartu pirstus prisvere ir pamoka ismoko, ir taip vsame kame, tegu pats viska patiria. o del ranku saltumo nelabai demesio kreipiu, juk juda vaikas tai jam ir nesalta, be to tegul grudinasi okad rankos nesvarios, tai nieko cia tokio, seiles naturaliai apsaugo organizma nuo situ brudeliu.
QUOTE(astux @ 2005 03 18, 18:17) musu vaikas nuo 4 menesiu gyveno tik ant zemes, kol vartesi paklodavau kilimeli zaidimams, bet netrukus ir nuo jo nuriededavo, pora kartu uzsigavo, paskui ismoko saugiai ridentis, netgi ant plyteliu. Kai pradejo sliauzioti, nieko nekeiciau, o kilimeli nuemiau, ejo kur norejo, leidau su aplinka susipazinti. o grindu steriliu nelaikiau, neimanoma, o laiko plauti jas i diena 3 kartus neturejau ir nenorejau kai priterlioja ta vieta pavalau ir tiek dabar jau vaiksto ant dvieju, nors kartais prisimena paropoti. taip kas as nieko nekeiciau aplinkoje, neturiu nei stalciu apsaugu, tik rozetes uzkisom. pora kartu pirstus prisvere ir pamoka ismoko, ir taip vsame kame, tegu pats viska patiria. o del ranku saltumo nelabai demesio kreipiu, juk juda vaikas tai jam ir nesalta, be to tegul grudinasi okad rankos nesvarios, tai nieko cia tokio, seiles naturaliai apsaugo organizma nuo situ brudeliu. 100% pritariu tavo poziuriui  . Visa laik neprisaugosi, tegu susipazysta ir su aplinka, ir mikrobais. Ir mes jau ant dvieju, dabar aju sunkiau  . Vis galva kencia. Tai po stalu netelpa, tai dar kas ant kelio pasimaiso  .
Ramunėlė*
2005 03 18, 22:51
 kai dukryte pradejo ropoti man lengviau buvo , nes ne taip ant ranku prasesi , ...nieko ji ten man neimdavo ...tik ziurejo i aplinka, ne matyt viskas kitaip atrodenei tada kai mamanesiodavo...
|
|