QUOTE(Taistė @ 2010 02 25, 15:14) Nuostabus gimimas vandenyje http://94.236.95.145/birth/types-of-birth/...ia-gives-birth/ Beje, ten rasit ir daugiau filmukų ta tema  Gimdymas gal ir nuostabus,pritariu,bet jau po to...  -kaip kokioj tarybinej ligoninej veiksmas vyko-kam sitaip skubeti nesupratau...
Pritariu. Bet pastebėjau, kad toj ligoninėj po kiekvieno gimdymo labai skubėjo nukirpt virkštelę, susukt vaiką į vykstykla ir tik tada mamai atiduot. Bet tuo pačiu pasirodė, kad kolektyvas labai draugiškas ir atsižvelgiantis į pageidavimus, tad galbūt galima jau pačioj pradžioj susitarti, kad neskubėtų taip..
lauroone
2010 04 15, 13:47
Su pirmuoju labai norejau gimdyti vandenyje ir netgi buvom perspeja visa kolektyva, kad jeigu bus galimybe - ruostusi  bet... isejo taip, kad teko atlikti extrini CP... Dabar besilaukdama vel apkalbejom mano galimybes gimdyti paciai ir netgi vadenyje su akusere ir daktare - kol kas jos laiko nykscius i virsu  jeigu tik viskas bus gerai ir nematys jokiu blogybiu - svajone gali issipildyti O siaip sis gimdymo budas yra labai asmeniskas - nuomoniu galima isgirsti visokiausiu, o jua paciai nestukei belieka ziureti nori ji gimdyti vandenyje ar ne As gyvenu Danijoje ir dar praeito nestumo metu zinojau, kad cia gimdymas vandenyje yra labai normalus dalykas. Visos gimdyves turi pasirinkimo laisve ir jeigu gimdymo eiga normali - tikrai niekas neatkalbineja nuo tokio pasirinkimo  Visgi daugiausia toki gimdymo buda renkasi tos, kurios megsta pagulineti vonioje...
Žalvarinė
2010 05 04, 21:29
iš video labai jau vaikas rėkia. šiaip jei pavyks rasti tai įkelsiu kur vaikas ką tik gimęs nei rėkia neiką o paguldomas mamai ant pilvo. o dėl gimdymo vandeny tai ką manot apie vaiko gimimą vandeny ir kartu namie?
[quote=Žalvarinė,2010 05 04, 22:29] iš video labai jau vaikas rėkia. šiaip jei pavyks rasti tai įkelsiu kur vaikas ką tik gimęs nei rėkia neiką o paguldomas mamai ant pilvo. o dėl gimdymo vandeny tai ką manot apie vaiko gimimą vandeny ir kartu namie? Lauksim video.O namie pakankamai dažnai ir gimdoma vandeny-kodėl gi nepasinaudoti tokiu gėriu
ingrida-kamelija
2010 10 14, 12:08
QUOTE(ragnez @ 2005 02 21, 21:27) vgn galima gimdyti vandenyje. bet ten yra tik viena gimdykla su vonia. be abejo, galima tartis ish anskto, bet jeigu ta gimdykla bus uzhimta tuo metu - teks gimdyt sausumoje  N ir mna buvo kilus tokia mintis ,kad gal ir nieko butu vandenyje? bet kaksiap nesuprantu kaip vaikas nepaskesta vandenyje ir kaip ten viskas vyksta?
QUOTE(ingrida-kamelija @ 2010 10 14, 13:08) N ir mna buvo kilus tokia mintis ,kad gal ir nieko butu vandenyje? bet kaksiap nesuprantu kaip vaikas nepaskesta vandenyje ir kaip ten viskas vyksta? Kodėl jis turėtų paskęsti prieš tai 9 mėnesius praleidęs vandeny? Vyksta paprastai-išplaukia kūdikis į vandenį,šiek tiek paplaukioja,tada iškeliamas mamai ant krūtinės(na bent mano atveju taip viskas vyko)
taip, bet pabaigoje teko pereiti į sausumą...
Ketvirtadiene
2011 02 23, 20:38
man irgi visai idomu butu gimdyt vandenyje, viliuosi, kad butu gal lengviau
TamsiMergaite
2011 03 09, 21:08
http://www.videoofbirth.com/healthy-living...ubepress_page=1Va kaip noreciau pagimdyti. Graziai , ramiai , be jokiu sakar makar. Visai nebaisiai man pasirode.
Hedra:)
2011 03 11, 19:57
QUOTE(MAMICY @ 2005 01 27, 14:18) pasak vieno gudraus zmogaus - kur jus matet kad sausumos gyvunas eitu gimdyti i vandeni - tai nenaturalu. Bet kiek zinau mazylio gimdymo namuose yra tokia galimybe. Ten net kazkuri gydytoja mokslini darba atliko sia tema. as tai nieko pries gimdyma vandeny neturiu irgi, bet pagalvojus jei kokios komplikacijos tai kas tada?jug su pusiaukeleje istrigusiu vaiku ant stalo reiia gultis, vandeny operacijos niekas neatlikines....duok dieve kad visoms viskas gerai butu:)
Ketvirtadiene
2011 03 11, 20:00
QUOTE(Hedra:) @ 2011 03 11, 20:57) as tai nieko pries gimdyma vandeny neturiu irgi, bet pagalvojus jei kokios komplikacijos tai kas tada?jug su pusiaukeleje istrigusiu vaiku ant stalo reiia gultis, vandeny operacijos niekas neatlikines....duok dieve kad visoms viskas gerai butu:) na manau, jau uzkels kas nors, juk ne 50 ar 100 km vaziuoti
2011 03 11, 20:34
QUOTE(Ketvirtadiene @ 2011 03 11, 21:00) na manau, jau uzkels kas nors, juk ne 50 ar 100 km vaziuoti  tai zinoma , kad uzkels ir manau yra taip buve jau tukstancius kartu....
Ketvirtadiene
2011 03 11, 20:37
QUOTE(Hedra:) @ 2011 03 11, 21:34) tai zinoma , kad uzkels ir manau yra taip buve jau tukstancius kartu....  o geriausia galvot, kad viskas bus gerai
2011 03 12, 12:04
QUOTE(Ketvirtadiene @ 2011 03 11, 21:37) tai zinoma......  to visoms ir linkec  au, nesvarbu kokiais budais gimdant:)
musiuke
2011 03 28, 15:47
QUOTE(MAMICY @ 2005 01 27, 14:18) pasak vieno gudraus zmogaus - kur jus matet kad sausumos gyvunas eitu gimdyti i vandeni - tai nenaturalu. Bet kiek zinau mazylio gimdymo namuose yra tokia galimybe. Ten net kazkuri gydytoja mokslini darba atliko sia tema. O kur Jūs matėte sausumos gyvūną, kuris ant nugaros atsigulęs gimdytų? Dar gerai, kad gydytojai iš patogumo sau kojom į viršų gimdyvių nepakabina... Visose knygose skaitai, kad moteriai natūraliai geriau gimdyti tupinčiai, klūpinčiai, kad trauka padeda užgimti vaikiukui, kad plyšimų nebūna, skausmai mažesni, o gydytojai viena - gulk, mėsos gabale, ant konvejerinio stalo, man taip patogiau ir man vienodai, kaip tu kęsi ir plyši. Aš va ieškau, kaip ir kur gimdyti Vilniuje, ir labai domina gimdymas vandenyje.
QUOTE(musiuke @ 2011 03 28, 15:47) O kur Jūs matėte sausumos gyvūną, kuris ant nugaros atsigulęs gimdytų? Dar gerai, kad gydytojai iš patogumo sau kojom į viršų gimdyvių nepakabina... Visose knygose skaitai, kad moteriai natūraliai geriau gimdyti tupinčiai, klūpinčiai, kad trauka padeda užgimti vaikiukui, kad plyšimų nebūna, skausmai mažesni, o gydytojai viena - gulk, mėsos gabale, ant konvejerinio stalo, man taip patogiau ir man vienodai, kaip tu kęsi ir plyši. Aš va ieškau, kaip ir kur gimdyti Vilniuje, ir labai domina gimdymas vandenyje. deja, vilniuje jokie valstybiniai GN gimdymu vandeny nepriimineja
QUOTE(musiuke @ 2011 03 28, 16:47) O kur Jūs matėte sausumos gyvūną, kuris ant nugaros atsigulęs gimdytų? Dar gerai, kad gydytojai iš patogumo sau kojom į viršų gimdyvių nepakabina... Visose knygose skaitai, kad moteriai natūraliai geriau gimdyti tupinčiai, klūpinčiai, kad trauka padeda užgimti vaikiukui, kad plyšimų nebūna, skausmai mažesni, o gydytojai viena - gulk, mėsos gabale, ant konvejerinio stalo, man taip patogiau ir man vienodai, kaip tu kęsi ir plyši. Aš va ieškau, kaip ir kur gimdyti Vilniuje, ir labai domina gimdymas vandenyje. QUOTE(indica @ 2011 03 28, 23:39) deja, vilniuje jokie valstybiniai GN gimdymu vandeny nepriimineja  Argi?  Mano drauge 2 vaikus pagimde VGN vandeny ir trecia labai norejo vandeny gimdyt, bet paaiskejo, kad vonia uzimta, kai ji atvyko .. Nu gal pasikeite neseniai, bet pries keleta metu tikrai buvo tokia galimybe VGN
QUOTE(Domke @ 2011 03 29, 11:30) Argi?  Mano drauge 2 vaikus pagimde VGN vandeny ir trecia labai norejo vandeny gimdyt, bet paaiskejo, kad vonia uzimta, kai ji atvyko .. Nu gal pasikeite neseniai, bet pries keleta metu tikrai buvo tokia galimybe VGN  Kad per saremius ten buti vonioj galima, tai tiesa, bet ar tikrai drauge ir stume vandeny??  Kaip tik pries pora metu tuo domejausi, tai man ten buvo pasakyta, kad per stangas visgi islaipina gimdyves i sausuma. O gal cia priklauso nuo susitarimo su gydytoju?..
TamsiMergaite
2011 03 30, 21:53
tas gulejimas ant nugaros is vis tragedija. O jei dar sugalvoja kojas riesti , tai garantija kad plis. Nieko nera baisiau uz ta vaizdeli.
QUOTE(indica @ 2011 03 30, 19:48) Kad per saremius ten buti vonioj galima, tai tiesa, bet ar tikrai drauge ir stume vandeny??  Kaip tik pries pora metu tuo domejausi, tai man ten buvo pasakyta, kad per stangas visgi islaipina gimdyves i sausuma. O gal cia priklauso nuo susitarimo su gydytoju?..  Nu ji abu vaikus vandeny ir isstume ...Gulejom vienoj palatoj po gimdymo, ten ir susipazinom, ji antra vaika tuo metu taip gimde .. Va imetu antrojo gimdymo istorija jos http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=53113&st=0O cia pirmojo istorija http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=26951&st=0
QUOTE(TamsiMergaite @ 2011 03 30, 22:53) tas gulejimas ant nugaros is vis tragedija. O jei dar sugalvoja kojas riesti , tai garantija kad plis. Nieko nera baisiau uz ta vaizdeli. Nepasakyčiau  Aš du vaikus gimdžiau, neplyšau, ir man labai patogu buvo gulint. Net neįsivaizduoju, kaip gimdyti atsitūpus reikėtų - man tai kojos nelaikė.
AgnessBelle
2011 06 12, 00:11
as vandeny gimdziau, man labai tiko ir patiko. nuo pat pradziu info ieskojaus, nusiteikus tam buvau ir tikrai saremiai lengvesni buvo tik ilipus i baseina negu pries tai lovoj gulint. tik as ne lt gimdziau. nors nestumo pabaigoj lt buvau, privaciai pas ginekologa lankiaus. tai kai jam paminejau sita savo 'uzgaida', jis man tepasake: ar matei karve kad gimdant i upe isibristu? tai as po to jam jau nieko nesakiau o kad paskestu vaikiukas gimes vandeny - tai neskesta  juk pradzioj jie vis dar pro virkstele deguoni gauna, o pirmas ikvepimas buna tik gavus gusi slato oro i veida. manoji neverke gimusi, ir tik po kiek laiko vandeniui pradejus vesti pradejo zirzenti. tikrai nuostabus dalykas
monkey-love
2011 07 25, 12:44
Perskaičiau visą temą, labai įdomios nuomonės bei istorijos Aš irgi planuoju gimdyti vandenyje, matau tik pliusus Gal dar yra naujų istorijų, baisiai įdomu paskaityti  Laukiam laukiam
monkey-love
2011 07 25, 13:06
QUOTE(monkey-love @ 2011 07 25, 13:44) Perskaičiau visą temą, labai įdomios nuomonės bei istorijos Aš irgi planuoju gimdyti vandenyje, matau tik pliusus Gal dar yra naujų istorijų, baisiai įdomu paskaityti  Laukiam laukiam  Ir dar toks klausimas. Kas gimdėte vandenyje - buvote visiškai nuogos, su maikute, liemenėle ar viršutiniu maudomu?
QUOTE(monkey-love @ 2011 07 25, 14:06) Ir dar toks klausimas. Kas gimdėte vandenyje - buvote visiškai nuogos, su maikute, liemenėle ar viršutiniu maudomu?  Buvau nuoga,lyg tais  ..Prieš tai-su ilga maikute,bet buvo labai karšta,tai ta maikelė labai jau simbolinė buvo.O prieš lipant į baseiną-nusirengiau.Labiausiai nepatogu tai turėtų būt gimdyt su maudomo viršum
AgnessBelle
2011 07 25, 23:13
QUOTE(monkey-love @ 2011 07 25, 12:06) Ir dar toks klausimas. Kas gimdėte vandenyje - buvote visiškai nuogos, su maikute, liemenėle ar viršutiniu maudomu?  as irgi nuoga. gimdyme dalyvavo tik vyras ir dvi akuseres, tai nebuvo ko ten gedytis. o ir tiesa sakant nebuvo kada  ne tas galvoj kirbejo
QUOTE(AgnessBelle @ 2011 07 26, 00:13) as irgi nuoga. gimdyme dalyvavo tik vyras ir dvi akuseres, tai nebuvo ko ten gedytis. o ir tiesa sakant nebuvo kada  ne tas galvoj kirbejo  Būtent
monkey-love
2011 07 26, 10:15
Spėju ne Lietuvoje gimdėte, nes rašėt kad baseine  Pas mus kiek žinau tai voniose gimdo ar klystu?
QUOTE(monkey-love @ 2011 07 26, 11:15) Spėju ne Lietuvoje gimdėte, nes rašėt kad baseine  Pas mus kiek žinau tai voniose gimdo ar klystu? Lietuvoj,tik ne ligoninėj,o namuos.Baseinėlis ten iš tiesų,gal per skambiai pavadinau baseinu
monkey-love
2011 07 26, 11:05
QUOTE(klaara @ 2011 07 26, 12:01) Lietuvoj,tik ne ligoninėj,o namuos.Baseinėlis ten iš tiesų,gal per skambiai pavadinau baseinu  Aha, žinau, žiūrėjau daug video per youtube kaip gimdo namuose baseinuke  Jei ne paslaptis, daug kainavo viskas? Mane irgi ši idėja labai traukia, bet maniau, kad Lietuvoje namuose ir dar vandenyje negimdoma
QUOTE(monkey-love @ 2011 07 26, 12:05) Aha, žinau, žiūrėjau daug video per youtube kaip gimdo namuose baseinuke  Jei ne paslaptis, daug kainavo viskas? Mane irgi ši idėja labai traukia, bet maniau, kad Lietuvoje namuose ir dar vandenyje negimdoma  Gimdo,gimdo  Jei norit išsamiau-galim per až.susirašyt-nelabai SM toleruotinos gimdymo namuose temos
monkey-love
2011 07 26, 13:27
QUOTE(klaara @ 2011 07 26, 12:13) Gimdo,gimdo  Jei norit išsamiau-galim per až.susirašyt-nelabai SM toleruotinos gimdymo namuose temos  Supratau
andorinha
2011 07 30, 20:09
mano  beliko 3sav, gimdysiu Sveicarijos ligonineje, kurios gimdymo skyrius specializuojasi butent gimdymuose vandenyje. pries 3m jau teko pasinaudoti ju paslaugomis, ir likau l patenkinta. net atrode, kad ir skausmas vandenyje ne toks stiprus, vonia buvo didele, tamsiai rausvos spalvos, kambarys kaip viesbutyje, pritamsintas, viskas padaryta kad gimdyvei butu jaukiau- muzika, smilkalai, ramybe... kai paskaiciau SM dalyviu gimdymo istorijas, tai vietomis net sirdi suspaude... na vienu zodziu, man vanduo padejo greitai pagimdyti, isstumiau leliu per 10min, sis buvo grazios rausvos spalvos, net neverke, gulejo man ant krutines. tik kai ji suvyste, ir dave i tecio rankas, tada isgirdome ka jis gali... beje, as vienai draugei patariau pabandyti pagimdyti vandenyje. ir jai nepavyko  ji sako, negalejo isstumti savo dukrytes. o kai i lova ja perkele, per 20min viskas uzsibaige. taip kad isvada tokia - reikia pabandyti, niekada nezinai kas tuo momentu bus geriau.
AgnessBelle
2011 07 31, 09:43
QUOTE(andorinha @ 2011 07 30, 19:09) beje, as vienai draugei patariau pabandyti pagimdyti vandenyje. ir jai nepavyko  ji sako, negalejo isstumti savo dukrytes. o kai i lova ja perkele, per 20min viskas uzsibaige. taip kad isvada tokia - reikia pabandyti, niekada nezinai kas tuo momentu bus geriau. man atrodo reikia paciai nusiteikti kad nori vandenyje gimdyti. jei tiesiog draugiu rekomendacijomis gimdai, bet pati esi skeptiska siuo klausimu, tai ir nebus naudos jokios. turi pasitiketi savimi, o ne daktarais. ne visi tai sugeba. o ne visi ir nori  P.S. Gero gimdymo jums
Wildsoul
2011 10 22, 21:42
Gal dar kas turejot sia patirti? Idomu
violet79
2012 05 07, 17:11
As sunu gimdziau baseinelyje, antram irgi ruosiames vandenyje...
inciukass
2012 05 10, 14:37
QUOTE(Germante @ 2005 02 22, 14:01) As saremiu metu gulejau siltoje vonioje. Bet man, deja, gimdos kaklelio atsidarymo tai nepagreitino. Vis tiek teko skatinti Vandenyje gimdyti as nesiryzciau. Vis delto, kaip cia kazkas minejo, zmogus yra sausumos gyvunas  , ir kas jam nenaturalu, tas gal ir nelabai gerai. Bet, aisku, kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu... Sausumos gyvunas,o kur 9 men kudikis vystosi irgi sausumoje?
angelface
2012 05 22, 13:17
QUOTE(inciukass @ 2012 05 10, 14:37) Sausumos gyvunas,o kur 9 men kudikis vystosi irgi sausumoje? tą patį pagalvojau
|
|