Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdymas vandenyje
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
ringa
Tiesiog įdomu, gal kuri nors mamytė yra tai patyrusi. Žinau, kad sąrėmių metu kai kuriuose gimdymo namuose leidžia pagulėti vandeny, bet man įdomu ar kas nors pagimdėte vandeny? Kuriuose gimdymo namuose tai galima daryti?
MyWay
gimdyti vandenyje galima kauno mazylio gimdymo namuose, bumas buvo pries penkis metus. dabar tapo nepopuliaru, kodel-nezinau. o vonioje paguleti leidzia todel, kad siltas vanduo atidaro net per pusvalandi gimdymo kanalus. tai geriau ir galima per dvi valandas isstumti leliu biggrin.gif tada nerikia jokio epiduro, nes tai tinginiu norai, ne visoms jis siulomas, kai jau atsidare kanalai rolleyes.gif
Lolly
Naujosiose KMUK gimdyklose (patikėkit, kokios!!!) galima gulėti vonioje per sąrėmius arba eiti į dušą - dėl atsipalaidavimo, mažesnio skausmo ir pan. Bet pats gimdymas vyksta lovoje. Mano teta ginekologė-akušerė. Ji gana skeptiškai žiūri į tokius dalykus, kaip gimdymas vandenyje. Kaip ji sakė, nebent viskas ok, be komplikacijų ir pan. Ir kad čia labiau psichologiniai įsitikinimai smile.gif
Miller
VGN visad reklamavosi, kad ten galima vonioje pagimdyti. Ir man asmeniskai reklamavo, pirma karta patikejau, bet kai pajutau stangas ir pasiprasiau i vonia (per saremius leido, nors trumpai), tai pasake, kad greiciau lipciau ir atsigulciau - ant stalo...
Antra karta nepatikejau, nors vel gunde, ir gimdziau vandenyje, bet ne ligonineje smile.gif
MAMICY
pasak vieno gudraus zmogaus - kur jus matet kad sausumos gyvunas eitu gimdyti i vandeni - tai nenaturalu. Bet kiek zinau mazylio gimdymo namuose yra tokia galimybe. Ten net kazkuri gydytoja mokslini darba atliko sia tema.
Žiba
O as gimdziau vandeny, VGN, ir tikrai buvo labai saunu. Nezinau ar del to, bet vaiko dabar is vandens negaliu istraukti, galetu visa diena pliuskentis biggrin.gif
Praejo jau 2 metai, ir uz keleto menesiu galvoju vel ta pati pakartoti, mat laukiames antro.
redele
kauno II ligonineje gimdziau abu vaikus vandenyje. pirmoji gime svorio 4.100, o antroji kiek mazesne.
nei per viena gimdyma plysiu nebuvo. tai vienas is privalumu, kai gimdai vandenyje. be to vaikas kaip ir nusiprausia ,pagauni jau grazuti biggrin.gif
dar- skausmas per pirma gimdyma gulint vandeni taip sumazejo, kad kai geikejo stumti, as nebejauciau kada man uzeina saremis...stai koks atsipalaidavimas...
kai turesiu trecia tai irgi vandeni gimdysiu.
SOWELU
ringa visai idomia tema uzvedei. Kazkaip niekada nenorejau vandenyje gimdyti, bet paskaiciusi atsiliepimus visai susidomejau. thumbup.gif thumbup.gif manau saunu butu, o tuo labiau - labai megstu vandeni.
O VGN tikrai galima taip gimdyti? turbut reikia is anksto tartis??
ragnez
vgn galima gimdyti vandenyje. bet ten yra tik viena gimdykla su vonia. be abejo, galima tartis ish anskto, bet jeigu ta gimdykla bus uzhimta tuo metu - teks gimdyt sausumoje wink.gif
marieana
QUOTE(ragnez @ 2005 02 21, 19:28)
vgn galima gimdyti vandenyje. bet ten yra tik viena gimdykla su vonia. be abejo, galima tartis ish anskto, bet jeigu ta gimdykla bus uzhimta tuo metu - teks gimdyt sausumoje wink.gif
*

be to per pacius saremius busit istrauktos is vandens, jus ten ne gimdysite, o tik maloniai leisite laika per saremius....gimdyti paciame vandenyje berods jie neleidzia...smile.gif)...traukia ant stalo...
Germante
As saremiu metu gulejau siltoje vonioje. Bet man, deja, gimdos kaklelio atsidarymo tai nepagreitino. Vis tiek teko skatinti sad.gif
Vandenyje gimdyti as nesiryzciau. Vis delto, kaip cia kazkas minejo, zmogus yra sausumos gyvunas biggrin.gif , ir kas jam nenaturalu, tas gal ir nelabai gerai.
Bet, aisku, kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu...
Kaja
Traukia lauk verysad.gif ?? Kuo toliau tuo labiau man susidaro įspūdis, kad gimdymas ant stalo - yra patogiausia gimdymo poza Lietuvos gydytojams g.gif . Kiek skaičiau užsienio literatūros, tai ten apskritai labai liberali nuomonė dėl gimdymo pozos. Pasitikima pačia gimdyve ir jos poreikiu būti vienaip ar kitaip.
Kiek suprantu, tai tada tai nesiskaito gimdymu vandenyje, jei ištraukia stūmimui ant stalo?
Žiba
Siaip tai ant stalo niekas netraukia is vandens, nebent gresia kazkokios komplikacijos. Gimdymas vandenyje tuo ir yra ypatingas, kad saremiu metu galima buti ir ant stalo, ar ant kamuolio, o pries pat uzgimstant vaikui procesas persikelia i vandeni. Be abejo, jei medikams pasirodo, kad kazkas negerai, jei gali viska vel perkelti ant stalo.
Man atrodo, kad gimdymas vandenyje turi tik viena minusa - po gimdymo kraujavimas kiek ilgiau uzsitesia, nors pati esu ne medike ir tvirtint to tikrai negaleciau.
Is tikruju, tai is savo gimdymo geriausiai prisimenu ta momenta, kai man dukryte padave i rankas - tokia grazute, svaria, nemaciau jokio kraujo biggrin.gif
Kalinka
QUOTE(zib@liux @ 2005 02 22, 15:37)
Siaip tai ant stalo niekas netraukia is vandens, nebent gresia kazkokios komplikacijos. Gimdymas vandenyje tuo ir yra ypatingas, kad saremiu metu galima buti ir ant stalo, ar ant kamuolio, o pries pat uzgimstant vaikui procesas persikelia i vandeni. Be abejo, jei medikams pasirodo, kad kazkas negerai, jei gali viska vel perkelti ant stalo.
Man atrodo, kad gimdymas vandenyje turi tik viena minusa - po gimdymo kraujavimas kiek ilgiau uzsitesia, nors pati esu ne medike ir tvirtint to tikrai negaleciau.
Is tikruju, tai is savo gimdymo geriausiai prisimenu ta momenta, kai man dukryte padave i rankas - tokia grazute, svaria, nemaciau jokio kraujo biggrin.gif
*

o tai kaip atrodo vanduo kuriame guli blink.gif
marieana
QUOTE(zib@liux @ 2005 02 22, 15:37)
*

turejau omeny, kad per stumima istraukia i sausumo, gal nebutinai ant stalo, bet pagimdyti I VANDENI tai gydytojai nelabai kazkaip ....
Germante
QUOTE(Kaja @ 2005 02 22, 15:04)
Traukia lauk  verysad.gif ?? Kuo toliau tuo labiau man susidaro įspūdis, kad gimdymas ant stalo - yra patogiausia gimdymo poza Lietuvos gydytojams  g.gif .  Kiek skaičiau užsienio literatūros, tai ten apskritai labai liberali nuomonė dėl gimdymo pozos. Pasitikima pačia gimdyve ir jos poreikiu būti vienaip ar kitaip.
Kiek suprantu, tai tada tai nesiskaito gimdymu vandenyje, jei ištraukia stūmimui ant stalo?
*

Kaja, gimdymas ant stalo patogiausias ne tik Lietuvos, bet ir uzsienio gydytojams. O be to ir ant stalo galima kazkiek keisti gimdymo poza. Pvz. as gimdymo metu buvau uzsinorejusi gimdyti guledama ant sono. Ir akuseres sake, kad jei jau man taip patogiau, tai galima. Bet artejant pabaigai, pati uzsinorejau apsiversti ant nugaros - kazkaip nebepatogu ant sono pasidare. O gimdziau ant stalo pusiau sededama.
Kaja
Negaliu prisiminti doh.gif , kuri čia mamytė pasakojo, kad berods Anglijoje rinkdamasi gimdymo namus, nematė gimdymo stalų. O poto, ji pati be jų ir pagimdė.
Alambra
Dabar daug kur yra gimdyklos su vonia. Akušerės čiulba, kaip ji nuima skausmus. Kiek pamenu pirmojo gimdymo sąrėmius man norėjosi tik suakmenėti, ir į jokią vonią manęs neįkištų, nors ji buvo šalia.
Tačiau dabar galvoju atvažiuosiu gimdyti, ir tarkim galėsiu rinktis - eiti į gimdyklą kur yra vonia, ar kur nėra. Tai gal be reikalo užimsiu tą kur yra vonia, ir ja nesinaudosiu...
Taigi norėjau paklausti tų, kurios naudojosi vonia - ar visoms taip jau patiko, ar vis tik buvo atvejų - kad įlipot ir iškart išlipot nes nepatiko/netiko? g.gif
krika
aš naudojausi vonia. bet kadangi tuo laiku buvo tik dideli sąrėmiai be skausmo, tai ir mirkau vonioj - stūmiau laiką. o va kažin jei būtų buvę sąrėmiai su skausmu g.gif kažin ar padėtų?
kristulke
o mane tai i vonia patupde, kai atsidarinejo paskutiniai cm., kai saremiai buvo patys intensyviausi.Tai istikruju labai padejo,labai greit atsidare kaklelis, kazkaip atsipalaidavau, o tai svarbiausia, nes isitempimas tik padidina skausmus.Antra karta gimdant irgi labai noreciau baburbuliuot vonioje. thumbup.gif
simre
QUOTE(Alambra @ 2005 03 29, 08:08)
Dabar daug kur yra gimdyklos su vonia. Akušerės čiulba, kaip ji nuima skausmus. Kiek pamenu pirmojo gimdymo sąrėmius man norėjosi tik suakmenėti, ir į jokią vonią manęs neįkištų, nors ji buvo šalia.
Tačiau dabar galvoju atvažiuosiu gimdyti, ir tarkim galėsiu rinktis - eiti į gimdyklą kur yra vonia, ar kur nėra. Tai gal be reikalo užimsiu tą kur yra vonia, ir ja nesinaudosiu...
Taigi norėjau paklausti tų, kurios naudojosi vonia - ar visoms taip jau patiko, ar vis tik buvo atvejų - kad įlipot ir iškart išlipot nes nepatiko/netiko? g.gif
*

Visai sviezutele mano patirtis smile.gif Pirma karta vonia nepasinaudojau, o si syki teko. Ir visai nesigailiu, kaip tik labai dziaugiuosi. Kaklelis pas mane atsidarinejo ganetinai letai ir skausmingai, gydytoja pasiule vonia. Tiesa, pirmas jos klausimas buvo, ar namie megstu vonioj pagulet, ar man tai teikia malonuma. Siaip namie maudausi tik po dusu, nes tikrai nesu vonios megeja, bet tada sugalvojau surizikuot. Kai tik ilipau i vonia su kazkur 4 cm atsidariusiu kakleliu, saremiu skausmas tapo kazkoks kitoks, lengviau pakeliamas. Pragulejau besivartydama vonioj gera valanda. Akusere net man neislipusiai is vonios paziurejo kakleli ir konstatavo, kad man vonia nelabai tepadeda, tik 5 cm..... Tada jau man ta vonia kazkodel pradejo labai nebepatikti, karsta, sokau lauk ir vis tik pareikalavau nuskausminimo. Gydytoja paziureko kakleli sausumoj ir ka? - nuosprendis - jokiu nuskausminimu, 8 cm. Taip ir nesupratau, ar akusere blogai mane vandenyje apciupinejo (kas visai logiska, nes as ten muisciausi kaip reikiant), ar per pora minuciu, kol nusisluosciau, kaklelis 3 cm atsidare (kas visai nelogiska). Nuo to momento, kai islipau is vonios, iki pilno kaklelio atsidarymo ir vaiko gimimo viskas praejo zaibisku greiciu - 20 minuciu.
Zodziu, rekomenduoju pasinaudot vonia, jei yra noro ir galimybiu. Galutinis rezultatas zinoma kiekvienai individualus, bet kaip suprantu is gydytoju ir akuseriu kalbu, daugumai buna teigiamas poveikis.
Žiba
Na mano nuomone jei gimdykloj yra vonia tai is tiesu puiku, pati ta savo kailiu patyriau. Kai man buvo ziauriai skausmingi saremiai, tai sausumoj net pertrauku nejauciau, o tik ilipusi i vonia galejau atsipusti nors keletui minuciu ax.gif Ir gimdos kaklelis kazkaip greiciau atsivere, nors ir siaip viskas ivyko gan greitai biggrin.gif
Egidux
Na as irgi pasisakysiu uz pagulėjimą vonioje. Pati gimdžiau be nuskausminamųjų. Ir šiaip mėgstu pagulėti vonioje, tai kai gydytoja pasiūlė gult į vonią neatsisakiau. Ir tikrai sąrėmius vonioje buvo lengviau kentėti.
Alambra
Na aš tai šiaip ne megėja vonioj gulėti, man gal dušas labiau... ir kuo karštesnis biggrin.gif , net verdantis, dėl ko vyrui plaukai šiaušiasi.
Bet, kad jau sakot, kad kaklelis greičiau atsidarinėja nuo vonios, tai čia rimtas argumentas įlipti į tą vonią biggrin.gif O kažin ten vanduo būna kokio nori karštumo, gali būti laaaaabai karštas? g.gif
simre
QUOTE(Alambra @ 2005 03 29, 10:18)
O kažin ten vanduo būna kokio nori karštumo, gali būti laaaaabai karštas? g.gif
*

Man akusere vonia paruose, pati tikrai i ja vandens neleidau, nezinau, kaip ten su ta temperatura. Bet man vonia tai karstoka buvo - pati namie tokios tikrai nebuciau dariusi.
Šmigija
Alambra, gimdziau Kauno II-oje ligonineje, 4 gimdykloje be vonios (6 su vonia).
Gimdymo veikla buvo labai lėta, nors ir su skatinamaisiais, o kai išgirdau iš anesteziologes, kad man ji epidūro nedarys, tai gydytoja tuoj pasiųlė vonią gretimoje gimdykloje (ji tuo metu buvo laisva), saremiai jau buvo skausmingi ir kas 3-2 minutes, nors kaklelis tebuvo atsiveres 4 cm (po vonios 5,5 cm išgulejus ten 2 val) bet sąrėmių skausmas vonioje buvo mažesnis, tuo labiau kad nuolat bego vanduo o vyras su dušo srove masažavo mano pilva. Nepamenu tikrai kodel, bet kai man išlipus iš vonios ir po apžiūros gydytoja pataė dar po kokios valandeles lipt i vonią aš nenorejau, bet turbūt todel kad sunku buvo nueiti iki gretimos palatos ir lipti i ta vonia, plius ranka buvo pajungta prie lašelines. Mieliau bučiau pasinaudojus masažiniu dušu, deja gimdykla su dušu buvo užimta unsure.gif
Šmigija
O aš pati reguliavau temp, ilipau kai vonia buvo pustustė, kai prisipildydavo, istraukdavom kamsti vandeniui nuleist ir vel uzkimsdavom, o is ciaupo ar duso vanduo bego i vonia nuolat thumbup.gif
linksmutis
as irgi uz vonia thumbup.gif . pati joje buvau ir man ji labai padejo, greiciau atsdare gimdos kaklelis. Kadangi saremiu metu man skaudejo nugara, o ne pilva, tai tas apsiliejimas tik is dalies padejo, bent jau as taip manau, bet kas del greitesnio atsidarymo, tai tikrai padejo mirksiukas.gif
Mona
QUOTE(Alambra @ 2005 03 29, 10:18)
Na aš tai šiaip ne megėja vonioj gulėti, man gal dušas labiau... ir kuo karštesnis biggrin.gif , net verdantis, dėl ko vyrui plaukai šiaušiasi.
Bet, kad jau sakot, kad kaklelis greičiau atsidarinėja nuo vonios, tai čia rimtas argumentas įlipti į tą vonią biggrin.gif O kažin ten vanduo būna kokio nori karštumo, gali būti laaaaabai karštas? g.gif
*

Man irgi vonia patiko thumbup.gif , be to, taip pat megstu labai karsta vandeni (vyras vis gasdina, kad viena karta tokioj karstoj vonioj issilydysiu smile.gif ), todel prasiau akuseres, kad prileistu kuo karstesnio. Tik tiek, kad pacioj pabaigoj nuo saremiu skausmo net silpna daresi, tai va tada pasigailejau, kad tokiam karstam vandeny guliu - nuo karscio net galva svaigo verysad.gif . Nezinau, ar pagreitina kaklelio atsidaryma, bet i vonia ilipau, kai buvo 4 cm, o po 45 minuciu, kai jau lipau is vonios, buvo 8 cm. Velnias zino, gal ir padejo... O tai kad pilva per saremius masazavo, tai tikrai buvo liuks! mirksiukas.gif
Krisss
O mes šiandien buvom II ligoninėje, ir akušerė sakė, kad kaip tik būtent vanduo sušvelnina visus skausmus. Ir dar geriau yra dušas. Tai va dabar svaigstu kaip norėčiau gimdyti toje gimdykloje kur yra dušas. O įdomu galiama pasirinkti?
Rucelie
QUOTE(Krisss @ 2005 03 29, 13:41)
O mes šiandien buvom II ligoninėje, ir akušerė sakė, kad kaip tik būtent vanduo sušvelnina visus skausmus. Ir dar geriau yra dušas. Tai va dabar svaigstu kaip norėčiau gimdyti toje gimdykloje kur yra dušas. O įdomu galiama pasirinkti?
*

galima, jei tik bus laisva ta gimdykla mirksiukas.gif bet kuriuo atveju paprasyk, net jei ji bus uzimta, gal atsilaisvins mirksiukas.gif
Mona
O mes šiandien buvom II ligoninėje, ir akušerė sakė, kad kaip tik būtent vanduo sušvelnina visus skausmus.
*

Tai reiskia, kad vandenyje man turejo skaudeti maziau g.gif . O tai kaip tada butu skaudeje sausumoje??? blink.gif . Jauciu, buciau numirus smile.gif .
Board
Aš naudojausi, ir labai tuo džiaugiuosi. Gimdžiau VGN gimdykloje su vonia (masažine), sarėmių skausmas daug mažesnis, jautiesi kur kas geriau, nei sausumoj, kur pilvas tiesiog traukia prie žemės. Srovė gerai masažuoja nugara, šonus, ten kur tuometu labiausiai reikia, švelni dušo srovė masažuoja pilvą, žodžiu kap ir visos čia pasisakiusios - aš tik UŽ 4u.gif
Alambra
*

biggrin.gif biggrin.gif Tai va aš dėl to ir klausiu, irgi II apsižiūrėjusi, kad jeigu neužimta, galima pasirinkti - tai va irgi mastau kas geriau - dušas ar vonia, jei netyčia abi butu laisvos biggrin.gif jeigu kuri nors uzimta tai problema isspresta biggrin.gif O jei abi užimtos... g.gif
Rucelie
QUOTE(Alambra @ 2005 03 29, 14:38)
biggrin.gif  biggrin.gif Tai va aš dėl to ir klausiu, irgi II apsižiūrėjusi, kad jeigu neužimta, galima pasirinkti - tai va irgi mastau kas geriau - dušas ar vonia, jei netyčia abi butu laisvos biggrin.gif jeigu kuri nors uzimta tai problema isspresta biggrin.gif O jei abi užimtos... g.gif
*

as tai ten buvau nusiziurejusi vonia biggrin.gif zvakuciu buciau nusinesusi, druskos voniai, muzikos....
tik deja, vietoj gimdyklos isbandziau operacine... ax.gif
indreka
Nu as tai vonioj tik laika leidau. Gal skausmas ir mazesnis, bet man nieko nepagreitino, kaip ilipau su 2 cm taip ir islipau, ir gan po ilgo laiko. Cia turbut kaip kam.
Krisss
QUOTE(Alambra @ 2005 03 29, 15:37)
biggrin.gif  biggrin.gif Tai va aš dėl to ir klausiu, irgi II apsižiūrėjusi, kad jeigu neužimta, galima pasirinkti - tai va irgi mastau kas geriau - dušas ar vonia, jei netyčia abi butu laisvos biggrin.gif jeigu kuri nors uzimta tai problema isspresta biggrin.gif O jei abi užimtos... g.gif
*

Na bent jau kai aš klausiau akušerės, tai ji man sakė, kad geriau yra dušas. O kodėl tai net nepaklausiau. doh.gif
Rucelie
QUOTE(Krisss @ 2005 03 30, 10:02)
Na bent jau kai aš klausiau akušerės, tai ji man sakė, kad geriau yra dušas. O kodėl tai net nepaklausiau.  doh.gif
*

gal todel, kad ten dvi masazines sroves nukreips - viena i nugara, kita i pilvuka ax.gif ir duse gali toje spec kedeje arba ant kamuolio buti mirksiukas.gif bet realiai geriau yra tai, kas tau paciai labiau patinka biggrin.gif
vuili
O man patiko vonioje.Labai palengvino skausmus.
Indrijana
Man irgi labai patiko vonioje, bet joje tik valandą pabuvau, o šiaip man geriausia buvo vaikščioti.
Blue_rose
O visose gimdyklose vilniuj yra tie dusai ir vonios? KUR jus gimdet ir buvo vonios?
Germante
Vonioje per saremius gulejau gal apie pora valandu. Akuseres galvojo, kad gal nuo to man gimdymo veikla pagreites, mat labai jau letai man gimdos kaklelis atsidarinejo. Bet vonia nepagreitino kaklelio atsidarymo ir teko skatinti cry.gif . Na, bet saremiu skausma gal kiek ir apmazino, nes jau islipant is vandens is karto uzejo tooooks saremis, kad ojojoj...
Gitatuka
Aš irgi buvau vonioj smile.gif ..kažkaip tą rytą buvo dingęs karštas vanduo, tai jau man buvo nesvarbu, vandens šiluma, prabuvau tokiam pošaltyje doh.gif ..bet kai sarėmiai užeidavo, tai viasai dzin kur tu esi blink.gif
jovka
Gimdydama pasinaudojau vonia. Visai nesigailiu, ar skausmas sumazejo, tai nezinau, nes pas mane jis ir taip buvo nedidelis. Taciau kaklelis mirkstant vonioje greiciau pradejo atsidarinet. Tiesa kai islipau is vonios, tada skausmas jau buvo didelis, bet jau nebedaug reikejo laukt smile.gif
sesuoToma
Na, pas mus galima pameginti viska. Tai ta taburete ir vandenyje gimdymas mane labiausiai vilioja. Bet sie budai (bent jau ant taburetes) turi trukuma toki, kad kai uzgimsta vaikelis, mamai reikia persikraustyt visgi ant gimdymo lovos, kad galetu uzgimti ir placenta, ir kad galima butu apziureti, ar nera plysimu... Tai as taip ir neapsisprendziu, kur geriau gimdyti... O gimdymas jau ant nosies... Bet kuria diena... rolleyes.gif
Žiogelis
Pirmą dukrytę gimdžiau sausumoj, antrą - vandeny, jei tik pavyks, visus kitus irgi norėčiau gimdyti vandeny smile.gif Placentą irgi pagimdžiau vandenyje, iki tol vanduo buvo skaidrutėlis švarutėlis (neplyčau, tai iš kur tas kraujas smile.gif ), pagimdžius placentą, aišku, pritekėjo kraujo, bet tuoj pat iš to vandens ir išlipau. O kad kraujuotų labiau, tai tikrai ne. Apskritai man gimdymo metu buvo vienintelė priimtina poza - keturiomis. Bet koks pilvo atvertimas į viršų būdavo košmariškai skausmingas, taip kad gimdymas "varlytėje", vandenyje buvo tiesiog pasaka.
she
as kiek zinau gimdant vandenyje negali per aparata stebeti sirdeles plakimo, o tik sio aparato deka mano drauge isvenge nelaimes ir iskarto jai teko daryti cezari. as tai nenoreciau taip rizikuoti, nors ir malonu butu vandenyje gimdyti schmoll.gif
sesuoToma
Ziogeli, o kur gimdymo vandenyje metu buvo tavo vyras (ar/jei dalyvavo gimdyme) ? smile.gif
As meginu isivaizduot, kaip viskas atrodo. Kai mums buvo "turistinis" susipazinimas po palatas, kur mes gimdysim ir kur busime po gimdymo, tai as zinau, kaip atrodo ta vonia, kur galima nusiskausminti saremius ir kur galima gimdyti. Tik neisivaizduoju, kur vyras bus patalpintas? ax.gif Noreciau, kad jis butu drauge per gimdyma, bet kad nesedetu tam vandeny priesais mane, kaip kokiam kine. blush2.gif Atsimenu, kai per ta apzvalgine ekskursija paklausiau akuseres apie galimybe gimdyti vandenyje, tai man pasake, kad tai nera labai populiarus gimdymas, bet pilnai imanomas, o vyrui reikia su savim tureti maudymosi kelnaites. tongue.gif biggrin.gif Teisybe, cia viskas vyksta ne Lietuvoj.
Burbulytis
Mano giminaite gimde namuose, su pribuveja Jurga, tai baseinelis buvo (atsinese ji), ir pagimde per pora valandu, sake, labai labai patenkinta, bet as asmeniskai tai taip nesiryzciau, o jei kokios komplikacijos...Siaip tai turetu but lengviau vandeny:)))
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.