Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lovytės su lingėmis
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Oreirio
reikalingas patyrusiu mamu patarimas : ar linguojamos lovytes yra gerai ar ne?

kas geriau, ar vaika ant ranku linguoti, ar su visa lovyte ? mamos kurios turejot tokias lovytes : ar nesigailit ? ar nepripratinot vaikucius prie lingavimo?

patarkit ar pirkti tokia lovyte ar ne g.gif
Kuzia
Man lingių kaip ir neprireikė, nors ant lovytės yra smile.gif . O dabar klausausi bildesio iš virš mūsų gyvenančių kaimynų - ten matyt neseniai 2.gif atsirado, tai kai pasupa blink.gif blink.gif ...
renax
Rio linges visada atskirai pas lugne gali nupirkt jei reikes dapirksi ir viskas smile.gif
Oreirio
reikalas toks kad as lovyte nusiziurejau tokia kur tos linges nenusiima, o jei nori kad lova nelinguotu, tada isistato tokie metaliniai fiksatoriai ir lova bebesilinguoja.

tik va galvoju ar nebus pagundos daznai tuos fiksatorius istraukti tongue.gif nesinoretu 2.gif prie supimo prisipratinti

kartais kantrybe buna tokia nekantri laugh.gif
zyzė
QUOTE (RIO @ 2004 11 08, 14:04)

kas geriau, ar vaika ant ranku linguoti, ar su visa lovyte ? mamos kurios turejot tokias lovytes : ar nesigailit ? ar nepripratinot vaikucius prie lingavimo?

patarkit ar pirkti tokia lovyte ar ne g.gif

wink.gif pas mane tokia lovytė-RADIK 2.kaip minėjai su kaisčiais metaliniais -man thumbup.gif ,kai būna 2.gif tikrai pavargęs -nulūžta ir pats ar vos pradėjus supti-o dabar kai dygsta dantys doh.gif man tas supimas vienas išsigelbėjimas,nes ant rankų tikrai neprisupčiau wink.gif gerai jei miega be supimo-daug įvairių nuomonių yra,bet tiek pasakysiu-jei pirksi supamą tai ir supsi laugh.gif
joljo
nebūtinai supsi, nors ir nusipirksi supamą. kaip minėjau , yra 2.gif , kurie nemėgsta supimo.
O ta lova RadekII tikrai nebloga. Labai gera ta lova tuo, kad nesigirdi bildesio. Ir grindų negadina. Kol kas tas lovas gamina lenkai. Bet lyg ir mūsų gamintojai kažką panašaus bando pagamint. bet kada tai bus, dar neaišku...
thumbup.gif
o vaikeliui pirkt tai, kas tau labiausiai prie širdies wub.gif heart.gif

Tarp kitko, yra dar vienas variantas: prie lietuviškos lovos pirkti "PRISEGAMĄ" iš apačios dalį su tokiom lingėm, kaip lenkų. tik šis variantas lietuviškas. Tos lingės kartu su stalčium. Bet jas galima nuimti, , ir lova bus be supynių.Ir be stalčiaus clap.gif
Oreirio
aciu renax uz gera patarima biggrin.gif

vakar buvom parodoj ''vaiku salis'' . Rezultatas, gryzom namo su lovyte, butent Lugnes clap.gif
lovyte vadinasi LUKRECIJA. ir stalciu apacioj turi, ir sonas nusileidzia, ir supasi taip kad grindu nebraizo ( ir kaimynai bildesio jokio negirdi laugh.gif ) , visai taip kaip ir norejome.
dar vienas labai svarbus + tai, kad jei kas kada atsitiktu visada galima visu detaliu uzsisakyti, viskas vietoj Lietuvoj.
dar karta aciu visom moterytem uz issakytas nuomones

egliuke
Aš dabar gailiuosi, kad pirkom lovytę, kuri nesisupa. Gavosi taip, jog dabar tenka nešioti vaiką migdant, o vakare jau visai jėgų nebūna sad.gif Lengva pasakyt, kad nepratint vaiko, gi negali žinot, koks tas vaikas bus...Aš pirmus mėnesius labai ilgai maitindavau ir taip priprato ant rankų, be to, apskritai mažai miegodavo, džiaugdavomės, kad nors nešiojama užmigdavo. Tokiu atveju, supama lovytė pats tas thumbup.gif Ir atpratint nuo supimo turbūt paprasčiau nei atpratint nuo nešiojimo g.gif
Edgolė
Sveikos.Mes irgi pirkom supama lovyte ir tikrai nesigailim thumbup.gif .Va jei butumėm sugalvoje pirkti paprasta tai butu tikrai nekas sad.gif ,nes nuo gimimo ant ranku supant tai užmigo gal tik pora kartu.Jei kas galvoja tai tikrai nesigailės pirke,nes siaip mažai 2.gif užmiega nesupami.
Zhiema
kategoriskai PRIES dry.gif tai kenkia vaiko sveikatai, apie tai yra pakankamai straipsniu wink.gif maniskei metukai, mes apsiejom be supavimu, nebent ant ranku (taip dar geriau - rysys didesnis tongue.gif ) aisku, vienareiksmiskai turbut negalima sakyti, bet negalima sakyti kad daugumai vaiku reikia to supavimo - uzliuliavimo-kratymo.... kaip pasiklosi taip ismiegosi...
zhemuoge
Vietoj supamos lovytes - Panevezio gamybos lovytei uzdejom ratukus. Tik vat antirekomendacija tiems plastmasiniams - braizo grindis. Kol apsiziurejom ir pakeitem i baldinius guminius ratukus, grindys ir susigadino. Tai jei kas pirksit - geriau atskirai baldinius ratukus uzsidekit - tikrai thumbup.gif . Ir pervezt gali, kur tik reikia, ir pavezint-pasupt ir pirmyn/atgal ir i sonus.
maksas
Kita syki tu lingiu supimui ne vaikams, o seneliams reikia. Pas mus ateja vyro tevai iskart paklause kodel lovyte nesupama, kai atsakiau, jog neketinu supti mergaites, jie nustebo, kaip vaikas nesuptas uzaugs, nes tokiu vaiku nera mate.
Tai ir siemet parodoje prie lugnes stendo prieina busima mociute ir giriasi, jog ji tures vaikaiti ir jai labai aktualios supamos lovutes g.gif.
DaliaG
QUOTE(RIO @ 2004 11 08, 14:03)

patarkit ar pirkti tokia lovyte ar ne  g.gif
*

Kiek esu girdėjusi, negerai, kai vaikas užmiega tik supamas schmoll.gif
Manau, kad geriau, kai yra būtinybė vaikutį ant rankų pasupti lotuliukas.gif
Kaliteja
Na aš tai tokios lovelės nepirkau,pritariu kad geriau pasupti ant rankų ir užmigdyti,tai manau veiksmingiau.Nes mažylis 9mėn. buvo liūliuojamas mamos įsčiose ir pradžioje jam to norisi,kad jaustų šilumą ir mamos širdies plakimą,o palaipsniui tai užmirštama.
LAILA
QUOTE(daliagpr @ 2006 03 12, 15:24)
Kiek esu girdėjusi, negerai, kai vaikas užmiega tik supamas  schmoll.gif 
Manau, kad geriau, kai yra būtinybė vaikutį ant rankų pasupti  lotuliukas.gif
*

Jo o jeigu vaika reikia supti po 30 min., kad 30min jis pamegotu doh.gif ir taip 5 kartus per diena o plius dar ir nakti. Tai galima ir be ranku likti. gerai kol tas vaikiukas 5 kg. sveria, o kai daugiau, tai zinokit, tikrai nesaldu schmoll.gif buna.
Taip ir man buvo, del ko ir maitint nustojau, nes buvo baisus nervu uzdegimas nugaroj, ir reikejo vaistus gerti. Dabar, kai netrukus turesu antra jau turiu tas linges, ir tikrai supsiu vaika, jei prireiks. Tai kad jeigu vaikutis neramus, manau tikrai reikia supamos lovytes.
lanaa
jau seniai norejau pasisakyt sita tema, ale vis nerasdavau laiko. siaip moksliniskai irodyta, kad supamu vaiku geriau vystosi vestibiuliarinis aparatas, del ko vaikai, o veliau ir suauge zmones turi maziau problemu keliaujant automobiliu, plaukiant laivu ar skrendant lektuvu... na ta prasme, kad ju organizmas lengviau pernesa supima, del ko maziau sansu, kad vaziuojant ar skrendant pykins, plaukiant laivu - pasireiks juros liga... taip, kad tas supimas nera blogas dalykas biggrin.gif
LEEja
mes pirkom nesupama, taciau teko linges pasigaminti ir prisukti, nes siaip vaikas paguldytas nemiega, o pasupus - viskas tvarkoje. be to kai matau, kad jau nori pabusti, pasupu ir dar toliau miega. tai va:)
Siracusa
turim lovyte su lingem, ale supt neprireike dar tongue.gif
juratike13
Senelis ir mums padare linges,bet suneliui tuoj 7men.bus,o supome gal tik 3-4kartus
ax.gif
Iki 3men.pastoviai ant ranku,o paskui ...na,neprireike mums sio daikto...Be to vaikelis visada beveik uzmiega pats,jokiu lingu lingu thumbup.gif
Wiwa
Kadangi esu slabake biggrin.gif , tai visas issigelbejimas buvo ta supama lova su lingemis. Diena migdydavau vezime (lauke ar namuose) suprant ir veziojant, o nakti, kai nerimdavo, tai istiesi ranka siek tiek pasupi ir uzmiega. Nemanau, kad ant ranku migdyt geriau, nes kaip dazniausiai buna, kad ant ranku uzliuliavai, o kai nori perkelt i lova, pagrindas pasikeicia ir prasibunda doh.gif
Kartais ne tik pasupt lovytei reikedavo, bet ir lopsine paniuniuot mirksiukas.gif
Leilla
QUOTE(Wiwa @ 2006 04 05, 12:53)
Kadangi esu slabake  biggrin.gif , tai visas issigelbejimas buvo ta supama lova su lingemis. Diena migdydavau vezime (lauke ar namuose) suprant ir veziojant, o nakti, kai nerimdavo, tai istiesi ranka siek tiek pasupi ir uzmiega. Nemanau, kad ant ranku migdyt geriau, nes kaip dazniausiai buna, kad ant ranku uzliuliavai, o kai nori perkelt i lova, pagrindas pasikeicia ir prasibunda  doh.gif
Kartais ne tik pasupt lovytei reikedavo, bet ir lopsine paniuniuot  mirksiukas.gif
*

Man ir ta lovyte linguojama labai pravercia, kai vaikutis prabunda klis kart palinguoju ir toliau miega thumbup.gif
boruzka
musu lovyte su lingem bet galejom ju ir neuzsakineti nes stovi vien del grozio. ant kilimo jos visiskai nelinguoja schmoll.gif
besiba
jei dabar pirkciau, tai pirkciau su lingem 4u.gif jei kur uzmatrysiu linges tinkancias mano lovytei -papirksiu 4u.gif nes maniske visiskai ant ranku nemiega ir nesisupuoja -rekia is karto... doh.gif ant ranku nuo pirmos dienos ji tik stacia buna doh.gif
Aušrinėlis
pas mus taip pat lovyte su lingem,nors is pradziu kai pirkom,tai be,po to dapirkom.
geras daiktas,jei guledama pazyzia,palinguoji lengvai,ir labai thumbup.gif thumbup.gif
nes
Mūsų irgi buvo su lingėm, kažkaip labai įsivaizdavom, kad reiks...... bet nesupom nei karto. Mane tai jos net nervuodavo tongue.gif . Tai , žodžiu, greit nuėmėm. tease.gif
drugelllis
mes taip pat ruosiames pirkt lovyte,bet be lingiu niekaip neissiversim, nes musu mazylis nuo gimimo buvo priprato prie supimo, nes jei nesubdavai nemiegodavo! tik retsykiais pats uzmigdavo, tik ligoninei ir pirmaja savaite nereikejo nieko, o po to eme charakteri rodyt! biggrin.gif
vaižgantė
Aš- už. Mano dukra greičiau užmiega supama ir nematau tame nieko blogo...Dar pusmetis, ir lovelė bus maža...
Polė
Mano vaikas iki metų migdydavosi tik ant rankų, jokių lovyčių jokių vežimėlių schmoll.gif .O nuo metų iki keturių reikėjo lovytėj supti, nes kitaip neužmigdavo doh.gif
Ramunis
Iš pradžių nusipirkom lovytę be lingių,bet vaikiukui pastoviai pilvuką skaudėdavo,supuodavau ant rankų,po to nepadėdavo ir tas,jam laisvai jaustis prireikė doh.gif .Tai teko linges pirkti ir supuoti lovytę.Dar ir dabar supuoju.Tik vakarais pats nulūžta,o dienom tenka supti.Mozoliai ant rankų kaip pas didžiausia darbininkę doh.gif
indrutee
mergytes gal galit pasakyt kiek kainuoja lovytes su lingem ax.gif
laukinukė
Turiu tokį klausimą apie linges. Pasirodo Lūgnė turi paprastas linges (20 Lt) ir linges su spyruoklėm (70 Lt). Kuo gi jos skiriasi, ar tikrai brangesnės yra geresnės?
laimav
mes tai nedejom jokiu lingiu nes net nenorejom pratinti prie supavimo ir labai puikiai beto apsiejom ir manau kad kai vaikas pradeda atsistoti lovoj tai gali apsiversti g.gif g.gif
žemuogienė
QUOTE(laimav @ 2006 05 22, 20:03)
mes tai nedejom jokiu lingiu nes net nenorejom pratinti prie supavimo ir labai puikiai beto apsiejom ir manau kad kai vaikas pradeda atsistoti lovoj tai gali apsiversti g.gif  g.gif
*

labai priklauso nuo lingiu - musiske jau stovi lovoj, bet apsiverst neimanoma schmoll.gif o supimas musu mazajai patinka, ir man patogu nakti ranka is lovos iskisus pasupuot jei zirzia smile.gif
Bitė Plius
Mūsų lovytė buvo be lingių, bet dieną pamigdyt tekdavo vežimėlyje. Iš to turbūt peršasi išvada, kad kažkiek pasisupti mėgom biggrin.gif
amcia
sakykit, gal kas matet kur Vilniuj prekiaujant tokio tipo lovytemis:
http://www.netkidswear.com/davjenlincra.html
*CACA*
QUOTE(RIO @ 2004 11 08, 16:03)

patarkit ar pirkti tokia lovyte ar ne  g.gif
*

Asmeniškai man lovytė su lingėmis buvo labai gerai. Nes mažiukas iki 3 mėn buvo labai neramus. Supant lovelėje nusiramindavo. Nors dalį naktų miegojo ir vežimuke (kuris daug labiau suposi nei lovytė) nes kartais lovytės lingavimo nebeužtekdavo.
O šiaip tai yra lovyčių ant kurių linges galima uždėti arba nuimti ir tada lovytė stovės nesisupdama.

aš už linges
Susisukes
thumbup.gif
wwwtania
aš visada buvau už linges ir kai savo auksą nešiojau po širdelę ieškojau tik su lingem, bet man akis atverė mama pasake kad nepratinčiau vaiko prie lingiu ir apskritai prie supavimų blink.gif blink.gif blink.gif buvau nustebusi taigi vaikas verkia ir pan GAILA verysad.gif bet kadangi pirmus puse metukų gyvenom su mama tai ji neleido man linguot čiučiuot ir prie saves guldyt blink.gif pykau ant jos žiauriai g.gif
dabar kai suneliui jau beveik pusantru esu labai labai dėkinga mamai nes mano vaikas užmiega visada pats man te reikia perrengti nupraust ir paguldyt, thumbup.gif kai pasižiuriu su kokiom isterijom gulasi draugių vaikai jaučiuosi tikrai laiminga tai dabar visom patariu tikrai nereik jokių lingiu ir supavimų ant ranku
mamsik
Manau, kad lengvas supavimas tikrai neišlepins vaikučio.
Kuzia
Tas amžius, kai norisi vaikutį pasupt yra toks trumpas wub.gif ...
wwwtania
QUOTE(Kuzia @ 2006 07 03, 00:16)
Tas amžius, kai norisi vaikutį pasupt yra toks trumpas wub.gif ...
*

sutinku todela man ir buvo įpač sunku, tačiau kai tas amžius labai užsitesia schmoll.gif g.gif
nors gal aš ir neteisi, neimkit taip giliai 4u.gif juk mano vaikas pasidare labai jau savarankiškas ir su manim ne miega ne iš tolo... schmoll.gif o kartais taip norisi įpač kai vyras išplaukia į jūrą tai wub.gif norisi priglaust šalia paguldyt g.gif g.gif
bet yra kaip yra šiaip manau kiekvenas vaikas individualus ir kiekvienam savaip man gera kad miegučio einam be problemų bet tiesa sakant nemanau kad tos mamos kurios keliasi po kelis kart per naktį jaučiasi nelaimingos biggrin.gif
Kuzia
QUOTE(wwwtania @ 2006 07 03, 10:10)
sutinku todela man ir buvo įpač sunku, tačiau kai tas amžius labai užsitesia  schmoll.gif  g.gif 
nors gal aš ir neteisi, neimkit taip giliai  4u.gif juk mano vaikas pasidare labai jau savarankiškas ir su manim ne miega ne iš tolo...  schmoll.gif  o kartais taip norisi įpač kai vyras išplaukia į jūrą tai  wub.gif  norisi priglaust šalia paguldyt  g.gif  g.gif
bet yra kaip  yra šiaip manau kiekvenas vaikas individualus ir kiekvienam savaip man gera kad miegučio einam be problemų bet tiesa sakant nemanau kad tos mamos kurios keliasi po kelis kart per naktį jaučiasi nelaimingos  biggrin.gif
*

Kiek gali užsitęst ? Maksimum, kol išaugs lovytę wub.gif ... Iki 3metukų... Tai amžius, kada vaikiukas labiausiai prisirišęs prie mamos wub.gif ... Sutinku, kad paprasčiausia yra uždaryt vaiko kambario duris pasakius labanakt... Kai tuo tarpu galima būtų skirt valandžiukę laiko pasupavimui lovytėj lopšinę dainuojant wub.gif ...

Pas mus lovytė su lingėm, tereikia ratukus nuimt, kad galima būtų supt. Bet mes su vyru renkamės supimą ant rankų, kol dar pakeliam wub.gif ... O pakeliam jau tik mažiausiąjį wub.gif ...
nobody
QUOTE(wwwtania @ 2006 07 02, 13:31)
aš visada buvau už linges ir kai savo auksą nešiojau po širdelę ieškojau tik su lingem, bet man akis atverė mama pasake kad nepratinčiau vaiko prie lingiu ir apskritai prie supavimų  blink.gif  blink.gif  blink.gif  buvau nustebusi taigi vaikas verkia ir pan GAILA  verysad.gif  bet kadangi pirmus puse metukų gyvenom su mama tai ji neleido man linguot čiučiuot ir prie saves guldyt  blink.gif  pykau ant jos žiauriai  g.gif 
dabar kai suneliui jau beveik pusantru esu labai labai dėkinga mamai nes mano vaikas užmiega visada pats man te reikia perrengti nupraust ir paguldyt,  thumbup.gif kai pasižiuriu su kokiom isterijom gulasi draugių vaikai jaučiuosi tikrai laiminga tai dabar visom patariu tikrai nereik jokių lingiu ir supavimų ant ranku
*

Lingių nepirkau (bijojau pripratinti), bet supdavau ant rankų vistiek, nes kitaip neužmigdavo doh.gif Ir nieko, vaikui suėjo vieneri, išmoko užmigti pats thumbup.gif Nemanau kad kas būtų pasikeitę jei būčiau supus lovytėj schmoll.gif Kitam vaikui būtinai pirksiu linges, jei jis bus neramutis kaip pirmagimis tongue.gif
rutast
QUOTE(nobody @ 2006 07 08, 16:27)
Lingių nepirkau (bijojau pripratinti), bet supdavau ant rankų vistiek, nes kitaip neužmigdavo  doh.gif Ir nieko, vaikui suėjo vieneri, išmoko užmigti pats  thumbup.gif Nemanau kad kas būtų pasikeitę jei būčiau supus lovytėj  schmoll.gif Kitam vaikui būtinai pirksiu linges, jei jis bus neramutis kaip pirmagimis  tongue.gif
*

Pas mus panašiai buvo... rolleyes.gif
Supuodavau ant rankų, bet dabar tai tikrai rinkčiausi lovytę su lingėmis.
Nanett
Maziems vaikams iprocius ganetinai lengva performuoti. O supimas kol jie dar kudikiai, jiems labai patinka, primena laika praleista pas mamyte pilvelyje. Tad as - uz lovyte su lingemis/supavima.
aistemo
as net neisivaizduoju, ka reiketu daryti, jei lovytes be lingiu butu.Kadangi auginu dvynius, tai kol vienas valgo, kita su koja lovyteje pasupu, kad labai nerektu.o uzmiga ir be supimo.Manau nereikia bijoti lingiu mirksiukas.gif
vakare.lt
Kai laukiausi buvau prieš linges, bet ne dėl supimo, o dėl saugumo, nes galvojau apie tai, kaip vaikutis atsistojęs lovytėj persisvėręs gali iškristi ... verysad.gif bet po poros mėnesiukų ir ant mūsų lovytės atsirado lingės ax.gif iki šiol labai džiaugiuosi, nes naktį nereikia supt ant rankų biggrin.gif o dėl pripratinimo tai kaži kaip nereaguoti kai vaikui skauda pilvuką, tai ką tada nenešiojate ant rankų ir nesupate, kad tik viskas greičiau baigtųsi? blink.gif ir išvis, labai patiko žurnale perskaityti žodžiai: "mums Dievas vaikus ir duoda tokius mažus, kad mes juos nešiotume" smile.gif dėl isterijų, tai kaži ar 10 metų vaikai neisterikuoja kai jiems reikia eiti miegoti, o per TV rodo įdomią laidą?... doh.gif kiekviena mama atras kas kaip geriau jos vaikui mirksiukas.gif ir dar, jei nereikia lingių, supimo, tai kam tada suaugusieji perka hamaką? tongue.gif
Meka Pinavija
QUOTE(wwwtania @ 2006 07 02, 13:31)
aš visada buvau už linges ir kai savo auksą nešiojau po širdelę ieškojau tik su lingem, bet man akis atverė mama pasake kad nepratinčiau vaiko prie lingiu ir apskritai prie supavimų  blink.gif  blink.gif  blink.gif  buvau nustebusi taigi vaikas verkia ir pan GAILA  verysad.gif  bet kadangi pirmus puse metukų gyvenom su mama tai ji neleido man linguot čiučiuot ir prie saves guldyt  blink.gif  pykau ant jos žiauriai  g.gif 
dabar kai suneliui jau beveik pusantru esu labai labai dėkinga mamai nes mano vaikas užmiega visada pats man te reikia perrengti nupraust ir paguldyt,  thumbup.gif kai pasižiuriu su kokiom isterijom gulasi draugių vaikai jaučiuosi tikrai laiminga tai dabar visom patariu tikrai nereik jokių lingiu ir supavimų ant ranku
*

drinks_cheers.gif 100 % pritariu. Aš irgi prieš lovytę su lingės. Mano dukrytė nuo pat gimimo miega savo lovytėje be jokių lingių. Ir puikiausiai pati užmiega. thumbup.gif
Niegala
Na kadangi mano vaikis soskes neima nuo pat gimimo, tai man tas pasupimas lovuteje kartais visai gerai. Buna kad net supti nereikia, kai labai pats miegelio nori tai tik paguldai ir jau miegelis pasigauna.

O cia viena mamyte klause kuo skiriasi linges su spyruoklem ir be ju. Tai kiek as suprantu tos kai su spyruoklem (mes tokia lovyte turim) fiksuojasi metaliniu kaisciu, o kai nebesinores naudoti is viso supimo, galima uzfiksuoti kaip ir stacionariai. Na o paprastos turbut yra paprastos, gal nera to fiksavimo. Gal kiek ir pavyko paaiskinti. ax.gif
eweliukas
O mes pasidarem tai nusipirkom lovyte su lungesm ir stalciu lenkiska bet linges su spyruokleant lygaus pagrindo ir ant to pagrindo padare vyras ratukus tai ir ratukai ir linges ir stalcius viename bet asmeniskai kolkas mes nepratinam supti
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.