Noriu paklausti ar jūsų pupuliukai , kurie lanko darželį eina į lauką-t.y ar auklėtojos veda į lauką (kai nelyja suprantama).
Mūsų darže- "namų karantinas" nuo rudens.
Sveikos.
Noriu paklausti ar jūsų pupuliukai , kurie lanko darželį eina į lauką-t.y ar auklėtojos veda į lauką (kai nelyja suprantama). Mūsų darže- "namų karantinas" nuo rudens.
Kiekviena diena ir ne po viena karta. Pavyzdziui, siandien buvo du kartus- pries pietu miega ir po jo
Mūsų darželio situacijos "namų karantinu" nepavadinčiau, bet į lauką šaltuoju metų laiku išeina tikrai nedažnai: dičkio grupėje vis "veiklos" daug turi, o mažojo patys tėveliai prašo, kad nevestų, nes pastoviai pusė grupės kostinčių/sloguojančių. Pirmais metais dar bandžiau kažkiek kovoti, dabar jau nuleidau rankas, o buvimą lauke stengiuosi kompensuoti kelionių į darželį ir iš jo metu - visada (net ir per lietų) einame tik pėstute, jei oras neblogas prasukame pro parką, pažaidžiame vaikų žaidimų aikštelėse, tai ir porą valandų per dieną "surenkame".
Neina jei lyja. Kitom dienom bent valandziukei (pernai per salcius irgi nejo).
Eina, kai nelyja, bet kol dienos trumpos, tik prieš pietus. Pabandyk pasiteirauti direktorės, kodėl vaikai nevedami laukan bent jau geru oru.
Pas mus ("Geniukų kalvė) irgi ši problema yra: bent jau mano mažosios Pelėdžiukų grupėj vis suranda argumentų nevesti į lauką
Bet juk jei tevai nenori vaiko leisti i lauka, ji galima palikti su seimininkute. O jei negali eiti i lauka, tai gal serga
Sunu veda dazniau, dukra reciau, bet tikrai ne taip daznai kaip noretusi. NEt ir vasara, esant geram orui, teko vaikus pasiimineti is grupes.
Kartais buna, kad ir as savo vaiku paprasau nevesti i lauka ( prieziura ten labai minimali buna, o nors kiek sloguojanciam vaikui susilus ir menkiausias vejelis pavojingas), bet tada kiek zinau sedi grupeje su seimininke - o jeigu jau neina i lauka, tai neina del kitu priezasciu, nei kad keliu vaiku teveliai prase nevesti. QUOTE(Keberiokšt @ 2007 01 16, 00:27) Kiekviena diena ir ne po viena karta. Pavyzdziui, siandien buvo du kartus- pries pietu miega ir po jo Kokio amžiaus vaikai. Papildyta: QUOTE(Daringa @ 2007 01 16, 13:07) Eina, kai nelyja, bet kol dienos trumpos, tik prieš pietus. Pabandyk pasiteirauti direktorės, kodėl vaikai nevedami laukan bent jau geru oru. Ketinau,bet nepatogu atrodyti skundike.Kiti tėveliai tyli. Papildyta: QUOTE(ifigenija @ 2007 01 16, 13:17) Pas mus ("Geniukų kalvė) irgi ši problema yra: bent jau mano mažosios Pelėdžiukų grupėj vis suranda argumentų nevesti į lauką TAIP. IR DAR KARTĄ TAIP. Sutinku.Dėl kelių sloguojančių visi "pampsta" toj terpėj. Bet čia kažkokia kova su vėjo malūnais. QUOTE(aige @ 2007 01 16, 18:12) Ketinau,bet nepatogu atrodyti skundike.Kiti tėveliai tyli. Klausk ne vedėjos, o pirmiausia auklėtojos. Tai bus ne skundimasis, o tiesiog savo nusistebėjimų išsakymas. Aš būtent taip ir dariau - ir asmeniškai, ir per susirinkimą. Buvau užsipulta kitų tėvelių, tad supratau, kad auklėtoja buvo teisi - dauguma tėvelių pasivaikščiojimų lauke nepageidauja. Ką gi taikausi prie daugumos ir ieškau kitokio sprendimo.
Klausiau auklėtojos.
Dėl žmogaus abejoju,kartais vaikai būna tik su šeimininkėle,o kartais auklėtoja per dvi grupes laksto.O šeimininkėlė vyresnio amžiaus puiki moteriškė,darbšti,viską padeda tinginukėms.
Gera mintis.
Reiks pasiūlyti padaryti derą darbą. QUOTE(aige @ 2007 01 17, 18:22) Koks cia tingejimas gali buti,tai ju darbas!
Žinoma žiopliukai,bet kai būna grupėje 8 vaikai,tai galima vest manau.
Mūsų darželyje lopšelinukai bene daugiausia lauke būna. O auklėtoja ir auklytė neblogą sistemą turi, kaip visus vaikus aprengti jų neperkaitinant. Viena (auklėtoja paprastai) aprengtus vaikus lauke "gano", o kita po du rengia ir pro duris išleidinėja. Kiti mažiukai tuo tarpu patys su savo batais, kepurėmis ir striukytėmis krapštosi...
QUOTE(Baltike @ 2007 01 22, 00:58) Mūsų darželyje lopšelinukai bene daugiausia lauke būna. O auklėtoja ir auklytė neblogą sistemą turi, kaip visus vaikus aprengti jų neperkaitinant. Viena (auklėtoja paprastai) aprengtus vaikus lauke "gano", o kita po du rengia ir pro duris išleidinėja. Kiti mažiukai tuo tarpu patys su savo batais, kepurėmis ir striukytėmis krapštosi... Aš siūliau taip daryti,bet tingi,nenori ir neina.O bartis nesinori.
Kai geras oras, dažniausiai veda į lauką. Bet nevisada.
Šaltuoju laiku veda tik vieną kartą - po pietų miegelio jau neužilgo temsta juk. O kai lankė lopšelį, tai kiti tėveliai irgi prašydavo, kad nevestų vaikų į lauką... QUOTE(aige @ 2007 01 22, 19:30) cia jau nuo paciu aukletoju ir priklauso As irgi noreciau, kad maniske dazniau iseitu i lauka darzelyje, bet... nuo rudens turbut ir nebuvo Bet pati su dukrytem kiekviena dienele bent po valandziuke lauke pabunam butinai
As manau,kad tikrai geriau saltuoju laiku nevestu i lauka,nes tikrai kol visus aprengia,pirmieji jau susile.Lauke vel duksta susyla,gauna vejo ir jau suserga.Geriau grizusi namo vakare jei nelyja galima truputi pavedziot.
o as manau, kad vaikams geriau lauke nei grupeje. ten ir vietos daugiau, ir grynas oras, ir palakstyt galima.
musu grupeje aukletojos taip pat veiklos prisigalvoja ir ypatingai nepersistengia vesdamos i kiema. manyciau, kad tikrai sunku aprengt 25 vaikus, nors jie jau gana dideli. o grupeje lakstyti ir dukti negalima, tad mano sunaitelis po dienos tunojimo patalpoje namo grizes sienomis laipioja
Ir aš manau, kad kad jei vaikai visą dieną sėdi grupėje, tai tenai tiesiog virusų veisykla pasidaro - juk nei išvėdinti neišeina. O lauke, ypač žiemą, virusiuko tikrai nepasigausi, ir tie patys prikibę, bet dar gilin nenukeliavę žūsta. O ir grupę yra proga išvėdinti, gryno oro įleisti... Jau vien dėl to esu už lauką bet kokiu oru. Bent pusvalandukui.
Ir mes turim problemytę,kad mano vaiko aukletojos neveda vaikų i lauką.Jos turi daugybę priežasčių:tai šalta,tai vaikų daug,tai kažkurio vaiko tėvai prašė nevesti.Ir taip nuo rudens,nors rudenį buvo iš tiesų buvo daug šiltų dienų,o vaikų grupėj buna 6-8.Tėvus perklausiau nei vienas nesakė,kad nenori,bet nei vienas nepasako į akis auklėtojai kodėl neveda vaikų,o tik rūbinėj pabamba kodėl vaikai nevedami.Nieks nenori pyktis.Nu aš pasakiau auklėtojai pastabą dėl lauko,tai pasijuto labai įžeista, užpyko.Bet turbūt auklėtoja nelabai pasikeis,juk žmogaus nepakeisi,ir jo požiūrio į darbą.Jau pradedu galvoti, kad bereikalo kišausi.Užteks mums ir savaitgalių lauke.
QUOTE(NEINE @ 2007 02 03, 12:34) Ir mes turim problemytę,kad mano vaiko aukletojos neveda vaikų i lauką.Jos turi daugybę priežasčių:tai šalta,tai vaikų daug,tai kažkurio vaiko tėvai prašė nevesti.Ir taip nuo rudens,nors rudenį buvo iš tiesų buvo daug šiltų dienų,o vaikų grupėj buna 6-8.Tėvus perklausiau nei vienas nesakė,kad nenori,bet nei vienas nepasako į akis auklėtojai kodėl neveda vaikų,o tik rūbinėj pabamba kodėl vaikai nevedami.Nieks nenori pyktis.Nu aš pasakiau auklėtojai pastabą dėl lauko,tai pasijuto labai įžeista, užpyko.Bet turbūt auklėtoja nelabai pasikeis,juk žmogaus nepakeisi,ir jo požiūrio į darbą.Jau pradedu galvoti, kad bereikalo kišausi.Užteks mums ir savaitgalių lauke. Aš tik dėl vaiko tyliu,nes kai sakiau,kad reik eit į lauką iki -10 laipsnių-susiraukė,ir saakė,kad tai tik teorija,bandžiau įtikint ,kad tarp bakterijų būti visą dieną-dauguma sloguoja-labai blogai,nereagupja,na šeimininkėlė tiesiai šviesiai pasakė-TINGI.
Na pas mus ta problemėlė taip pat yra, tik paguoda vien dėl to, kad mūsų darželyje vaikučiai rytais eina sportuot į salę, valgo ne grupėje, o yra atskira valgyklėlė, tai vis šiek tiek pasivaikšto
Jums pasisekė.
Nu jo tikrai pasisekė
musu darzelyje taip pat veda,auklyte sake su vaiku reikia i lauka kas diena eiti.kartais atrodo tikrai taip salta o maniske grupeje maziausia,ir baisu kad nesusirgtu,bet gal neveda kai taip salta.o karta teko nuvaziuoti i darzeli pries pietus,nes turejau uzvest vezimuka,ir grupe kurioje buvo ir manoji(grupe buvo sujungta su vyresnesniais)buvo lauke.tik gaila,kad mano mazyle buvo nesiojama,nes mama nupirko toki kombinezona,su kuriuo vaikas virsta is koto
As aisku noriu,kad vaikas pabutu lauke,bet jis labai judrus ir bijau,kad nesusiltu lauke.Nes kaip pradejo lankyt darzeli,tai vos ne kas antra savaite serga,kai buvo namie lauke budavo bet kokiu oru ir daznai vasara lietinga diena parsivesdavom susalusi,bet jis man nesirgo
Per vasara dirbau aukletoja vaiku darzely. I lauka eidavau 1 karta iki pietu, 1 karta po pietu ir dar po vakarienes teveliu eidavom laukti i lauka. Gaunasi 3 kartai
Pas mus tai jei nelyje ir pakenciamas oras visada sedi lauke 2 kartus dienoj
Pas mus tai veda,bet dabar sakė neves, kol vaikai neapsipras su darželiu, nes visi pirmi metai tik lanko
Pas mus irgi eina i lauka,jeigu geras oras tai eina 2 kartus
Šiandien buvom pirma karta darželyje. Paklausėm dėl lauko. Pasakė,kad dabar eina,t.y. kai geras oras. O jau per žiema ne
Gaila. Bet ką padarysi. Reikės tada vakare išeiti su vaiku į lauką arba pėščiomis į darželį ar iš jo eit.
Na pas mus eina kiekviena diena isskyrus kai vejuota ir lyja.Praeitais metais kai lanke maziuku grupe tai ziema iseidavo tik jei vejo nebudavo.
Eina ir žiemą (1 kartą per dieną) ir vasarą (2 kartus per dieną), jei tik nelyja ir nepusto
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 16, 12:17) Pas mus ("Geniukų kalvė) irgi ši problema yra: bent jau mano mažosios Pelėdžiukų grupėj vis suranda argumentų nevesti į lauką oas manau, kad kaip tik vaikui lauke lengviau kvepuoti, pas mus (Peledoje) viena karta i diena iseina tai tikrai, kai oras neblogas du sykius pries pietus ir po ju
Pas mus irgi dažnai būna lauke. Vasarą prie pietus ir po pirtų miego, o kai pradeda anksti temti, tai lieka tik vienas kartas, bet tikrai nesėdi visą dieną grupėje.
mano dukrytį lanko lopšelį eina į pačių mažiausių grupę, jei tik oras geras visada eina į lauka
maniski ir veda,prie namu darzelis tai girdzius vaikuciu klegesi daznai
Kuo nepaklausiu,visi sako,kad veda vaikus ir žiema ,ir vasara. O mūsų Žiede ne.Man tai nepatinka.Gal reikėtų pakalbėt su auklėtoja ar direktore? Kaip galvojate,ar padės?
P.S. Auklėtojos sako,kad kai daug vaikų,tai labai sunkiai visus aprengt,kiti vaikai prakaituos,kai kitus aprengs,na ir t.t. QUOTE(Olgalt @ 2007 11 08, 13:27) Kuo nepaklausiu,visi sako,kad veda vaikus ir žiema ,ir vasara. O mūsų Žiede ne.Man tai nepatinka.Gal reikėtų pakalbėt su auklėtoja ar direktore? Kaip galvojate,ar padės? P.S. Auklėtojos sako,kad kai daug vaikų,tai labai sunkiai visus aprengt,kiti vaikai prakaituos,kai kitus aprengs,na ir t.t. Na su aukletoja kaip suprantu jau snekejot-nepadejo.Gal direktore ir pades reiketu pabandyti.O jei aukletojai per sunku aprengti tuos vaikus tai gal grupeje per daug vaiku , be to kiek zinau grupeje buna dar ir seimininkute ir ji galetu padeti aprengti.Nemanau kad tai pasiteisinimas kad nesugeba aprengti vaiku, kad kitii sukais. QUOTE(vejunestela @ 2007 11 08, 15:00) Na su aukletoja kaip suprantu jau snekejot-nepadejo.Gal direktore ir pades reiketu pabandyti.O jei aukletojai per sunku aprengti tuos vaikus tai gal grupeje per daug vaiku , be to kiek zinau grupeje buna dar ir seimininkute ir ji galetu padeti aprengti.Nemanau kad tai pasiteisinimas kad nesugeba aprengti vaiku, kad kitii sukais. Taip,yra ir šeimininkutė.Sako,kad abiem greitai neaprengt vaikų. Aš jau galvojau,jeigu tokia situacija,kad perdaug joms vaikų,tai gal galetu grupėmis vesti į lauką.Pvz. po 5-7 vaikų,nors 20 minutėms.Po to su kitais išeiti.Viena eina į lauką su vaikais,kita sėdi grupėje.Po 20 min tie grištu,kiti iseitų į lauką. QUOTE(Olgalt @ 2007 11 10, 18:33) Taip,yra ir šeimininkutė.Sako,kad abiem greitai neaprengt vaikų. Aš jau galvojau,jeigu tokia situacija,kad perdaug joms vaikų,tai gal galetu grupėmis vesti į lauką.Pvz. po 5-7 vaikų,nors 20 minutėms.Po to su kitais išeiti.Viena eina į lauką su vaikais,kita sėdi grupėje.Po 20 min tie grištu,kiti iseitų į lauką. mao nuomone,cia ne iseitis.pusė ,likusiu vaiku tikrai nenores likti.jie nesupras,kodel juos palieka. bus tik verksmu ir asaru pakalnes. vaiku ryskiai perdaug.kai jus viena aprengiat namie,zinoma, pati skubat rengtis,kad tik mazylis nesusiltu. bet cia dar koks penkiolika laukia savo eiles. QUOTE(sonsa @ 2007 11 10, 22:17) mao nuomone,cia ne iseitis.pusė ,likusiu vaiku tikrai nenores likti.jie nesupras,kodel juos palieka. bus tik verksmu ir asaru pakalnes. vaiku ryskiai perdaug.kai jus viena aprengiat namie,zinoma, pati skubat rengtis,kad tik mazylis nesusiltu. bet cia dar koks penkiolika laukia savo eiles. Gal viskas ir taip Viena is musu aukletoju labai sauni! Vaikai vasada tvarkoj,ttt: svari,laimingi.Ir i lauka,kai nelyja iseina su ja. Kodel gi kita nesugebes? Atrodo,tai ne vaiku kiekio priezastys,o toks poziuris i savo darba. Sutinku,kad atlyginimas mazas,bet jeigu tu dirbi -tai dirbk saziningai. Daug kas nepatenkintas savo atlyginimu ir kas? Jeigu visi tie zmones dirbtu bet kaip,galvoju, nieko gero neiseitu. |