Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar eina vaikai į lauką
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
juoduke
na mano vaikinukas kai ėjo į lopšelį, tai žinau kad ateidavo vaikus aprengti ir iš kitų grupių auklėtojos arba auklytės, kad vieni vaikai nesušiltu, kol kitus rengs, taigi išeidavo visa grupė kartu i lauką. O dabar mažiukas ir pats parėjęs pasako kad buvo lauke ir kad rengti buvo atėjusios kitos auklėtojos.mūsų darželio vedėja labai reikli savo darbuotojoms vaikų atžvilgiu .
Rebeka
QUOTE(juoduke @ 2007 11 26, 12:19)
na mano vaikinukas kai ėjo į lopšelį, tai žinau kad ateidavo vaikus aprengti ir iš kitų grupių auklėtojos arba auklytės
*

Idomu,o tu kitu grupiu vaikus kas tuo metu priziurejo?
juoduke
QUOTE(Rebeka @ 2007 11 26, 20:54)
Idomu,o tu kitu grupiu vaikus kas tuo metu priziurejo?
*

aš nesakau, kad iš visų darželio grupių visos auklėtojos ir auklytės kartu vienu metu ateidavo aprengti vaikus.na kas kaip supranta!

tai aisku kad kitus vaikus be prieziuros nepalieka.
JM
na jei 2 auklytes ir kokiu 12 vaikuciu tai nemanau,kad dar reikia pagalbos........pirma kelnes batai,poto kepures ir pirstines ir greitai isoki i striuke ir leki i laukuti...max 7 minutes su viskuom mirksiukas.gif
Ambro
Kiek prisimenu, tai lopšelinukų grupės būna pirmam aukšte, kai kurios gr turi net savo atskirus išėjimus į lauką. Tai pradedant rengt vaikus (kai kurie vis tiek būna savarankiškesni, greičiau apsirengia), auklėtoja išeina su pirmaisiais, o auklytė baigia kitus smile.gif

Vest dalimis? g.gif Nemanau. Mat visiems išėjus, auklytė gali rmaiai apsitvarkyt, išvėdint patalpas.
Šarė
Na, mes dar lopšiukai, bet auklėtoja veda visada, kai geras oras, nežinau, kaip dabar, kai žiema, nes jau pusantro mėnesio neinam į darželį, nes arba sloga , arba kosulys, o auklėtoja grežtai nepriima sirguliuojančių..
QUOTE(petelne @ 2007 02 01, 22:43)
Geriau grizusi namo vakare jei nelyja galima truputi pavedziot. smile.gif

kaip šuniuką hihihi.gif

QUOTE(aige @ 2007 02 03, 12:10)
Aš tik dėl vaiko tyliu,nes kai sakiau,kad reik eit į lauką iki -10 laipsnių-susiraukė,ir saakė,kad tai tik teorija,bandžiau įtikint ,kad tarp bakterijų būti visą dieną-dauguma sloguoja-labai blogai,nereagupja,na šeimininkėlė tiesiai šviesiai pasakė-TINGI.

kad tingi, tai be žodžių, o kad sloguoja pusė, tai jau sakiau, pas mus nepriima tokių. Ir teisingai daro. smile.gif
Skambanti tyla
Dabar galiu tik pasidžiaugti 4u.gif , eina į lauką, net sporto valandėlės kartais vyksta lauke. thumbup.gif
Vieną kart auklėtojos paklausėm , kodėl vaikai tokiu gražiu oru ne lauke ( buvo ankstyvas ruduo-oras fantastiškas) , gražiai pasišnekėjom ( jie darė pratybų užduotis ir nespėjo, tad priėjom iki bendros išvados, kad geriau pratybas palikti bjauriam orui ) ir daugiau jokių problemų.
Labai liuks mūsų ''Purienos'' auklėtojos thumbup.gif
sause
QUOTE(Olgalt @ 2007 11 13, 22:14)
Viena is musu aukletoju labai sauni! Vaikai vasada tvarkoj,ttt: svari,laimingi.Ir i lauka,kai nelyja iseina su ja. Kodel gi kita nesugebes? Atrodo,tai ne vaiku kiekio priezastys,o toks poziuris i savo darba. Sutinku,kad atlyginimas mazas,bet jeigu tu dirbi -tai dirbk saziningai. Daug kas nepatenkintas savo atlyginimu ir kas? Jeigu visi tie zmones dirbtu bet kaip,galvoju, nieko gero neiseitu.
*

Pas mus situacija tokia - viena nuo vėlyvo rudens iki velyvo pavasario - neveda, o kita veda visada- jei tik oras yra padorus. Taip ir laviruojam. O šiaip sutinku su mintim, kad jei noresi, tai ir aprenksi, pati pazaisi žaidimų lauke, kad salta nebutu, netingesi - ir vaikai bus pabuve lauke, ir prattybos atliktos, ir daineles ismoktos.
martux
Vedė rugsėjį ir spalį, dabar nebeveda. Pasiteisina, kad lyja, vėjas ar dar kas nors pan. Darželio teritorijoje beveik vien žolė (dabar tikrai beveik visada šlapia), tai net neįsivaizduoju, kokio "švarumo" savąją dvimetę pasiimčiau (kombinezono juk kasdieną neišskalbsi).
Tiesa, kartą, jau apie 16 val, kai buvo likę visai nedaug vaikučių, radau juos lauke.
Taigi, buvimą lauke bandom įgyvendinti patys.
Semile
mes lopselinukes bet kol buvo geras siltas oras kiekviena diena ryte ir po piet eina i lauka , o dabar jau neveda schmoll.gif slape dregna lauke ,gal kai bus pasale vel ves g.gif
man ir nepatiktu jei vaiku geru oru nevestu i lauka,sutinku kad sunku aprengti 15 vaiku lopselinuku , bet musu aukletoja sake pasikviecia is administracijos 'ponias' kad padetu joms aprengti vaikus mirksiukas.gif o va viena drauge pasakojo kad ju darzeli neveda vaiku i lauka net vasara blink.gif
ernoja
Neina tik jei oras blogas, o taip du kartus dažniausiai. Tik kad atsiranda mamų, kurios prašo lauk nevesti po ligos, o su kuo tada palikt tuos vaikiukus g.gif
inni
pas mus veda visada kai geras oras,o jei kai kuriu mamos praso nevesti tai pas mus su tais vaikuciais seimininkele pasilieka grupeja ax.gif
milijonesa
jeigu geras oras, tai visada veda i darzeli,o kartais net ir du kartus per diena mirksiukas.gif
5imute
Palangoje Nykstuke, veda 2 kartus, jei oras leidzia... o dar po darzelio vasara kieme pasibuna
KYM
Pas mus nuo rugsėjo nevedė dar nei karto, atseit adaptacija.. g.gif bet užtat dabar ištisai serga vaikas doh.gif tose pačios "sultyse" verda visi, tai lengvai bacilas susigaudo.. reiks pačių auklėtojų užklausti 4u.gif
nykshtuke
pas mus visada veda. dabartiniais orais vieną kartą, kai buvo gražūs ir šilti orai-du kart. ir jokios adaptacijos nebuvo, nors girdėjau ne vienam darželyje ji egzistuoja.
Agniesulka
As norejau paklausti o ar ir lopselinukai irgi eina i lauka kiekviena diena kaip geras oras?Na pas mus pastebejau seniau vasara visada vaiksciojo i lauka o dabar jau gal visas menuo kaip vaikai neeina i lauka bet man tai nepriimtina mes visada budavom ilgai lauke taip mano vaikas yra uzgrudintas bet bijau kad nepradetu sirgti kaip taip nevaiksto i lauka g.gif Paklausius aukletojos visada issisukineja tai tipo vaikai biski sluogoja tai kad nebuvo padejejos tai kad mankstele dare ejo i sporto sale ,bet man tai yra svarbiau kad vaikas eitu i lauka nei ta mankstele padarytu doh.gif
ernoja
QUOTE(Agniesulka @ 2009 10 24, 22:31)
As norejau paklausti o ar ir lopselinukai irgi eina i lauka kiekviena diena kaip geras oras?Na pas mus pastebejau seniau vasara visada vaiksciojo i lauka o dabar jau gal visas menuo kaip vaikai neeina i lauka bet man tai nepriimtina mes visada budavom ilgai lauke taip mano vaikas yra uzgrudintas bet bijau kad nepradetu sirgti kaip taip nevaiksto i lauka  g.gif Paklausius aukletojos visada issisukineja tai tipo vaikai biski sluogoja tai kad nebuvo padejejos tai kad mankstele dare ejo i sporto sale ,bet man tai yra svarbiau kad vaikas eitu i lauka nei ta mankstele padarytu  doh.gif
*

Mano lopšelyje eina. Paskutinėm dviem savaitėm gal ne visada du kartus, bet po pitų tai lynoja, tai pasiėmiau anksčiau, bet matyt, kad prieš pietus buvę.
Jūsų vaikui svarbiau laukas, o gal kitam ta mankšta būtina, kaip pasirinkt g.gif
Agniesulka
QUOTE(zinulė @ 2009 10 25, 09:17)
Mano lopšelyje eina. Paskutinėm dviem savaitėm gal ne visada du kartus, bet po pitų tai lynoja, tai pasiėmiau anksčiau, bet matyt, kad prieš pietus buvę.
Jūsų vaikui svarbiau laukas, o gal kitam ta mankšta būtina, kaip pasirinkt g.gif
*

As nesakau kad man ta mankstele nesvarbi ma ji irgi svarbi bet visa menesi rasti priezasti kad nevesti vaiku i lauka tai manau cia negerai.Jai oras yra geras tai bent jau 20min vaikus isvestu i lauka juk dabar mazai kada pasitaiko kad nelynotu o juk vaiko sveikatai yra svarbus grynas oras
a79
QUOTE(zinulė @ 2009 10 25, 08:17)
*

Jau geriau tegul lauke pabėgioja, nei kad salėj mankštą daro. Efektas, manau, būtų ne ką prastesnis.

Ir koks gali būt išsisukinėjimas, kad vaikai pasloguoja, todėl į lauką nevedėm. Jei jau atvedė tėvai vaiką į darželį, vadinasi, jis yra sveikas ir į lauką eit gali g.gif Tuo labiau, kad sloguojantį vaiką, jei jis be temperatūros, į lauką vest galima, kaip tik nosytė prasivalys, grynam ore ir kvėpuot lengviau.
Suprantu tik tokį pasiteisinimą, kad nebuvo padėjėjos ir nebuvo kam padėt aprengt. Nes tikrai suprantu, kad sunku vienai, kaip minimum, 15 kleckiukų aprengt vienu metu. Nes tikrai nenorėčiau, kad maniškis būtų tas pirmasis aprengtas ir belaukiantis, kol likusieji po vieną bus aprengti. TAda jau tas pirmasis, savo sultyse iškaitęs, lauke tik ligą pasigaus, ne kadi naudos gaus iš gryno oro.
Anota
nevedami verysad.gif ,pradedant rugsejo kokiu viduriu,biagiant kokiu balandzio galu,tupi viduje.kas blogiausia toks vaizdas kad kiti grupes tevai tame bedos nemato,as viena lendu aukletojoms i akis,nes man tai nesuprantama schmoll.gif
Tučka
QUOTE(Anota @ 2009 10 28, 11:53)
nevedami verysad.gif ,pradedant rugsejo kokiu viduriu,biagiant kokiu balandzio galu,tupi viduje.kas blogiausia toks vaizdas kad kiti grupes tevai tame bedos nemato,as viena lendu aukletojoms i akis,nes man tai nesuprantama schmoll.gif
*

Nu tikrai kazkokia nesamone, kad vaiku neveda i lauka doh.gif
Gluosneta
Tai ko jus tylit jeigu neveda vaiku y kiema?O cia rasot g.gif forumietes neisves jusu vaiku.Yra reikalavimai kada ir kiek laiko vaikai turi buti kieme,aukletojos juos tikrai turi zinoti,nes yeina y ju pareigas.Taip negali buti kad vaikai nevedami y kiema.Kiekviena diena vaikai turi buti vedami.Blogo oro nebuna buna bloga apranga ir blogas apavas.
JM
QUOTE(Gluosneta @ 2009 11 01, 16:12)
.Blogo oro nebuna buna bloga apranga ir blogas apavas.
*

chm..blogas oras?tai jus kaip aukletoja pasidalinkite patirtimi,kaip blogu oru-stipriai vejuotu,lietingu oru vedate vaikus i lauka?
Gluosneta
turejau omeny bloga ora yvardija kai uz lango 5 laipsniai salcio,ar pavyzdziui kieme balos bet nelyja.Aisku jeigu puga,ar lietus neinam.Bet jeigu kieme prilyta tai tikrai galima eiti jei vaikai turi batukus.
JM
QUOTE(Gluosneta @ 2009 11 01, 17:11)
turejau omeny bloga ora yvardija kai uz lango 5 laipsniai salcio,ar pavyzdziui kieme balos bet nelyja.Aisku jeigu puga,ar lietus neinam.Bet jeigu kieme prilyta tai tikrai galima eiti jei vaikai turi batukus.
*

drinks_cheers.gif del sito sutinku ir labai smagu,kad vaikai tinkamai ateina apsirenge kai lauke balutes 4u.gif
Nors tarkim Airijoje vaikucius veda bet kokiu oru i lauka ax.gif
Gluosneta
As su savo vaiku kai palyja, butinai uzsidedam butikus ir einam balas istaskyt.Nu aisku ta darom vasara.Nes myzylis tai pareina iki ausu slapias.Bet as atsimenu savo vaikyste kaip man patiko balos ir jei gryzdavau slapia nuo mamos gaudavau velniu.Tada as sau pasakiau kai turesiu savo vaika nedrausiu y balas eiti,pazada tesiu biggrin.gif O po balu gryze maudynes pratesiam vonioj.Nu darzelyje aiskuy jau taskymus reik pamirsti,nes kur tu tuos murzius nuprausi kai ju kokia bent 15,bet gyly pamatuoti galima smile.gif
rainak
QUOTE(Agniesulka @ 2009 10 24, 22:31)
As norejau paklausti o ar ir lopselinukai irgi eina i lauka kiekviena diena kaip geras oras?Na pas mus pastebejau seniau vasara visada vaiksciojo i lauka o dabar jau gal visas menuo kaip vaikai neeina i lauka bet man tai nepriimtina mes visada budavom ilgai lauke taip mano vaikas yra uzgrudintas bet bijau kad nepradetu sirgti kaip taip nevaiksto i lauka  g.gif Paklausius aukletojos visada issisukineja tai tipo vaikai biski sluogoja tai kad nebuvo padejejos tai kad mankstele dare ejo i sporto sale ,bet man tai yra svarbiau kad vaikas eitu i lauka nei ta mankstele padarytu  doh.gif
*

butinai turite pakalbeti su aukletoja ir jeigu reikia su vadovu jos, mes irgi dabar su mazaja istisai einam i lauka, vaikui butinas laukas.

Donma
Mano panelės grupė į lauką eina kiekvieną dieną,neina tik jei lyja ir kai didelis šaltis.O va kai ateiname po ligos klausiau ar galėtų jinai neiti į lauką tai auklėtojos sakė,kad neturi teisės nevesti. verysad.gif Tai va ir visada bijau kad neatkristų doh.gif
siluetas
Dabar labai retai veda... Oras blogas... Tai sninga, tai šalta, tai laiko nelieka, tai vėl kas sumaišo... Per savaitę gal kokį kartą-du išeina žiemą...
b.kite
QUOTE(Skambanti tyla @ 2007 01 17, 18:22)
Klausiau auklėtojos. schmoll.gif  Ji motyvuoja,kad sunku aprengti vaikus.O šeimininkėlė sako-TINGI> verysad.gif
*

nu geras pasiteisinimas, esu apakusi
Perqune
Mūsų lopšelio grupėj žiemą labai retai vaikai eina į lauką, iš dalies suprantu auklėtojas kai dviem moteriškėms reikia 15 vaikų aprengt doh.gif Aš kol du aprengiu, vienas iš jų jau būna perkaitęs rolleyes.gif
Stengiames patys po darželio kuo ilgiau pabūti lauke 4u.gif
alinka
o as jau praradau vilti, kad mano vaika per visa ziema isves i lauka nors karta.. ko tik negirdejau nuo fraziu: jus ir pati savo vaika galite isvesti................ pas mus 18 vaiku-kaip mes juos visus aprengsim(5-6 metu vaikai).............. nevalytas kiemas -nera kur vaikschiuoti................. mes atsiliekame su pratybomis-todel pirmenybe joms.......
kadangi priezastys vis kitokios kiekviena karta-speju kad jos ne pagrindines... Netgi teko girdeti kad aukletoja nepajegi isvesti vaiku i lauka..

Su pavydu pravaziuoju pro darzelius-kur aukletojos ne tik isveda vaikuchius i lauka, bet ir nueina su jais i gretima kalniuka-saukia jiems: Simai-vaziuok, Daiva-palauk... Kad graziai eilute ant kalniuko susidarytu... ir ju tikrai ten ne 5 ir ne 10. ir jie tikrai mazesni nei 5-mechiai.

I tai isgirdau-ISEITI IS DARZELIO TERITORIJOS GRIEZTAI DRAUDZIAMA..

draudziama, tai draudziama....

gerai kad dabar nuo 5 dar sviesu-galime pabuti ir vakara lauke...
September_Lady
Labai daug kas nuo aukletojos priklauso smile.gif lankom jau antra darziuka, tai pirmajame pastoviai striuke ir kelnes purvini budavo, nes eidavo kasdien i lauka, ziema tikrai tam ne kliutis, lietus nebent ar dargana. Dabartiniame darzelyje viena aukletoja taip pat nepatingi isvesti vaikus i lauka, kad ir 10 minuciu, jei saltoka, nes kaip ji pati teigia, vaikuciams reikia gryno oro...ir daznai buna vienintele grupe lauke, nes kitos aisku tingi terliotis, kol aprengs visus ir pan. o del 5-10minuciu pabuvimo lauke irgi a le neapsimoka.
Manau, reiktu daryti tevu susirinkima ir padiskutuot tuo klausimu, nes buna ir mamu kurios nenori, jog vaikus vestu ziema i lauka, nes kaip zinia, aukletoja nesugeba visu normaliai aprengti (vel gi is tingejimo) tai vienas jau susyla, suprakaituoja, ir isvestas i lauka aisku suserga.
Drasiai teigiu, kad kai kurios aukletojos tingi, nesistengia del vaiku, nes dabar yra du pavyzdziai vaiko grupeje: viena aukletoja viska taip suderina, kad seimininkele jau su vaikais rikiuojasi koridoriuje, kol likusieji apsirengia ir jokiu susilimu nebuna...o kita po viena rengia pati, patiems vaikams neleidzia rengtis, tai tas pirmasis aprengtas ir laukia 20min kol likusius 15 aprengs doh.gif
Pookelis
Gaila vaikų. Aš džiaugiuosi, kad dukros auklėtojos eina į lauką. Net prie -10 eidavo. Aš net pati stebėjausi. O ir grupė jų mišri. Apie 10 vaikų 3-4 metų, kiti vyresni
Šypsenėlė24
Pas mus ir tokia problema darzelyje,rudeni dar vakarais isvesdavo laukti tevu kieme,o ziema nei karto nebuvo,ir kaip jos sako neves,nes kol apvelki 10 lopselinuku,susyla visi doh.gif
Rebeka
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 09, 11:14)
Labai daug kas nuo aukletojos priklauso smile.gif lankom jau antra darziuka, tai pirmajame pastoviai striuke ir kelnes purvini budavo, nes eidavo kasdien i lauka, ziema tikrai tam ne kliutis, lietus nebent ar dargana. Dabartiniame darzelyje viena aukletoja taip pat nepatingi isvesti vaikus i lauka, kad ir 10 minuciu, jei saltoka, nes kaip ji pati teigia, vaikuciams reikia gryno oro...ir daznai buna vienintele grupe lauke, nes kitos aisku tingi terliotis, kol aprengs visus ir pan. o del 5-10minuciu pabuvimo lauke irgi a le neapsimoka.
Manau, reiktu daryti tevu susirinkima ir padiskutuot tuo klausimu, nes buna ir mamu kurios nenori, jog vaikus vestu ziema i lauka, nes kaip zinia, aukletoja nesugeba visu normaliai aprengti (vel gi is tingejimo) tai vienas jau susyla, suprakaituoja, ir isvestas i lauka aisku suserga.
Drasiai teigiu, kad kai kurios aukletojos tingi, nesistengia del vaiku, nes dabar yra du pavyzdziai vaiko grupeje: viena aukletoja viska taip suderina, kad seimininkele jau su vaikais rikiuojasi koridoriuje, kol likusieji apsirengia ir jokiu susilimu nebuna...o kita po viena rengia pati, patiems vaikams neleidzia rengtis, tai tas pirmasis aprengtas ir laukia 20min kol likusius 15 aprengs doh.gif
*

Netikiu,kad 15 vaiku per 20 min.aprengia.Kiek teko stebeti,tai kokias 5 min. viena vaika rengia(ziema),rengiasi valanda laiko,kol iseina doh.gif Tie maziukai ramiai nesugeba laukti,rubus iskuicia,sumaiso,tai kol atrenka,kol aprengia,dar,ziurek kuris jau aprengtas apsisiusioja,tai vel nurengia,perrengia...o visi susile laukia. doh.gif
kas_as_esu?
QUOTE(Rebeka @ 2010 02 24, 22:33)
Netikiu,kad 15 vaiku per 20 min.aprengia.Kiek teko stebeti,tai kokias 5 min. viena vaika rengia(ziema),rengiasi valanda laiko,kol iseina doh.gif Tie maziukai ramiai nesugeba laukti,rubus iskuicia,sumaiso,tai kol atrenka,kol aprengia,dar,ziurek kuris jau aprengtas apsisiusioja,tai vel nurengia,perrengia...o visi susile laukia. doh.gif
*

Cia nuo aukletojos apsisukimu priklauso. As, apskritai, nesuprantu kaip jos viska suspeja. Darbeliu pridaryta, kieme pabuta, pasportuota, pasokta, padainuota... ir viskas iki pietu.
ernoja
QUOTE(Rebeka @ 2010 02 24, 21:33)
*

Na nežinau, gal snaudžia, kad 5 minutes vaiką rengia g.gif Mūsų su auklyte kartu per 10 minučių visą grupę aprengia, 12 vaikų, ir nelaiko jų aprengtų: užmauna kelnes, jei žiema, atus, tada vėl iš eilės rengia striukes, deda kepures. Nelaiko vieno vaiko , kol kitus aprengia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.