Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Meškėnas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2
*MAGIC*
"Akropolyje" , gyvuneliu parduotuveje maciau parduodama meskena . Ir mane tiesiog "apsedo" noras ji isigyti . Gal kas auginote/auginate meskena? Ar turite pazystamu , kurie augina? Vienzodziu domina viskas apie meskeno auginima namie . Issiklausinejau pardavejo , tai papasakojo , kad jis seriamas sunu maistu (siaip eda beveik viska) , gamtinius reikaliukus atlieka kaip katinelis i dezute , ir yra labai judrus ir smalsus kaip bezdzionele wink.gif . Stabdo gan didele jo kaina (4200lt.)
Nors Panevezyje vienoje gyvunu parduotuveje patare pasidairyti Rygoje , nes ten gyvunu verslas labiau ispletotas , negu pas mus , tai gal ir kainos bus mazesnes .
Taigi prasau papasakoti , jei ka nors zinote apie meskenus.
Liu
Nuoroda paskaityti angliškai trumpai apie meškėnus:
Meškėnas (racoon)

Greičiausiai mano atsakymas nepatenkins tavo smalsumo, bet rašau, ką žinau wink.gif
Žodžiu taip - šie meškėnai JAV platybėse laksto laisvi ir aplinkiniams gyventojams kelia nemažai rūpesčių. Gyvūnėliai ir protingi, ir, svarbiausia, labai GUDRŪS biggrin.gif Amerikietė pasakojo, kad skautų stovyklose jie sugeba iš krepšių pavogti maistą ir suvalgyti. Bet įdomiausias dalykas yra štai kas - visą maistą, prieš valgydami, jie mėgta nuplauti laugh.gif Savo mažom juodom letenėlėm laugh.gif laugh.gif Mačiau aš tą meškėną "Akropolyje" ir išdėsčiau draugui viską, ką apie juos žinau. Mano nuomone, jie judresni už bezdžiones ir, greičiausiai, nekontroliuojami blink.gif

user posted image
*MAGIC*
Didelis ACIU Liu , kad pasidomejei meskenais . Mes su savo vyru ilgai diskutavome apie meskeno laikyma ir abu nutarem , kad narvas (toks gan didelis butu , kad patenkinti to judraus zveriuko poreikius) tikrai nepapuos musu buto , o laisveje jo laikyti neiseitu , nebent mums patiems tektu lysti i narva su visais savo "rakandais" smile.gif biggrin.gif
Taigi dabar noresiu nuosavo namo , kuriame tilptu visi mano norimi (labai labai norimi) augintiniai : sunys , katinai ir meskenai wink.gif smile.gif
Gera , kai turiu tiek daug NORU...
Geros visoms nuotaikos! smile.gif smile.gif smile.gif
user posted image
user posted image

Liu
wink.gif Šaunuolė, gerbiu tokį tavo sprendimą. Nes tame narve, koks yra "Akropolyje", gyvūnas tiesiog žudomas - supras bet kas, bent kiek turintis žinių apie meškėnų judrų būdą. Sėkmės įsigyjant namą ir daug augintinių wink.gif
zay
Aš laikau meškėną ax.gif
Erszebeth
Apie meškėno laikymą namuose skaičiau dar vaikystėje, Tado Ivanausko atsiminimuose. Berods, to gyvio vardas buvo Kukulis. Kiek pamenu, daug išdaigų ten aprašyta, ir tikrai užstrigo paminėtas pomėgis viską plauti ir skalbti. Galima būtų duoti kojines išplauti thumbup.gif
zay
Meškėnas namuose-tornado laisvėje, mes jį išsileidžiame tik prižiūrimą, tada mielai žaidžia su šunimis, bet jei ko nors užsimano ir paima-šakės neatimsi, nebent sutiksi būti apkandžiotas, apdraskytas ir t.t. Namie pas mus jis gyvena dideliame stikliniame name 2,20mx2,20m turi 2 slyvaites pasikarstyti ir vandens maudytis ir skalbti-bet kojinių geriau neduoti, nes visų pirma jis jas sudraskys, o po to gabalais išskalbs biggrin.gif
Sinuhe
Gal foto turi - labai įdomu, kaip realiai atrodo tokio nemažo gyvūno būstas mirksiukas.gif
zay
nemoku įdėti nuotraukos.... angel_sadangel.gif blush2.gif Jei nesunku parašyk kaip, ar duok e-mail -atsiūsiu, ką tik nufotkinau tą meškėno fazendą, o įdėti nemoku doh.gif
Sinuhe
Štai kaip atrodo Zay augintinio namukas thumbup.gif [attachmentid=15217]

O čia ir pats augintinis kieme wub.gif
[attachmentid=15218]
zay
Va tai aciū už įdėtas nuotraukas, reikės kada pabandyti įdėti daugiau jo nuotraukų, turiu jau nemažą kolekciją-atsiprašau tik visų už nevalytus jo namelio stiklus, na ir baseiniukas tuo tarpu buvo išimtas vandens keitimui ax.gif
*MAGIC*
Zay , papasakok , prašau daugiau apie savo augintinį , ir nuotraukų daugiau labai labai norėčiau pamatyti ...
Ir dar klausimas , kiek supratau , tai jūsų šeimynoje auga nemažas būrys gyvūnų , o kas juos prižiūri , kai sugalvojate kur visi išvažiuoti ?
Mat aš taip noriu kokio gyvūnėlio , bet kai pradedu apmąstyti visas gyvenime situacijas , tai nežinau ar susitvarkysiu ... Nenorėčiau "užkrovinėti" savo augintinio priežiūros kitiems , ir va nesugalvoju , ką reikėtų daryti , jei išvažiuotum kur nors .
Juk viešbučiai nepriimtų su šunimi ...
Labai labai būtų įdomu sužinoti .
zay
Dėl atostogavimo, tai jo, aš irgi kai paėmiau pagalvojau - :už mėnesio į Kubą, kur kišiu meškėną?" ir įkišau biggrin.gif į Jaunųjų gamtininkų stotį smile.gif jie ten augina meškėnus ir su malonumu priėmė, įdomiausia, buvo kai sužinojau jog pas juos mažas meškiukas, kai jų būna kainuoja apie 150 LT thumbup.gif , bet dabar nėra-ten tik bičas gyvena, kadangi pas mane panelė, tai susitarėm kada suvest 4u.gif O prižiūri puikiai, mokėjau kaip už šunų viežbutį.
Laikymas namie savų niuansų turi....kaip minėjau reik didelės patalpos laikyti ir kur rečiau būna svečių, nes kvapelis... blink.gif O namo jam reik didelio, nes visalaik palaidas gali būti ne taip dažnai, nes paleistas jis ima labai nuosekliai griaut namus, jis viską ima, plėšo, viską pasiekia, o jei ką paima-neatimsi, pyksta ir puola, juk pagal rūšį tai artimas meškų giminaitis, tai vat ir charakterį turi atitinkamą, kai norėjau uždėt pavadėlį-tai truko 1,5h ir buvau taip sukandžiota ir sudraskyta.....nors dirbu su visokiais šunimis taip dar nebuvau, taigi dabar gudrumi užmetu slapčia grandinėlę-smaugiką, bet ją panorėjęs jis letena nusitrauktų, taigi pavojinga vedžioti, nes lauke šaukiamas vargiai ar ateis, jis turi savo nuomonę apie tai kur jam eit. Kai tik pasiėmėme iš Kikos jis buvo pamišęs dėl maisto, kai maitindavome nieks negalėjo būt kambary-puldavo nerealiai, tai kai maitini-parideni riešutą meti indelį ir bėgi biggrin.gif , jei pastebi, kad kišenėje turi maisti puola, lipa tavim kaip stulpu ir pakeliui klaikiai urgzdamas ir draskydamsis bandi išplėšt, tikrai nejauku, dabar mes jau jį atmaitinom, aš jį laikydama ant rankų galiu valgyti, ir su juo dalintis, šiaip ramiai tupėti jis negali, nes visada juda ieško, ima traukia, labai žaidžia ir su mumis ir su šunimis, bet labai grubiai, tad palieku jam šunis smile.gif , bet žaidžai tik su jaunais, kurie dar leidžia save kandžioti.
Džiaugsmo jis mums teikia daug, nežiūrint visko, nes prieš imdama aš smulkiai išsiaiškinau kas jis per žvėris, konsultavausi gamtininkuose su tais, kurie laiko ir t.t.-žinojau ką imu, kad tai nebus ramus švelnus gyvūnėlia kaip šuo ar katė, kaip mūsų draugai ir pažįstami sako mano visi vokiečiai palyginus su šiuo gyviu-dievo avinėliai, vat čia-plėšrūnas.
Dėl nuotraukų, galiu daug daug prisiūsti į e-mail, nes matyt dar esu per mažai žinučių prirašius ir mano nuotraukos išeina mažos ir nedaug čia įdėti 4u.gif
Funga
Man meskenai labai grazus ir mieli... Gal kada ir man pavyks toki isigyti...
Funga
Man meskenai labai grazus ir mieli... Gal kada ir man pavyks toki isigyti...
*reda*
sveiki, gavau dovanu meskeniuka.taciau neturiu salygu ji auginti, nes nuomuojuos nedideli kambareli. labai mielas padarelis, todel noriu jam surasti gerus namus. gal kas galetumet ji auginti, parduociau nebrangiai. padekite greiciau nes bisjau per daug prie tokio fainuliuko prisiristi verysad.gif
mano nr. 860363262
Aziza
QUOTE(*reda* @ 2005 11 12, 19:06)
sveiki, gavau dovanu meskeniuka.taciau neturiu salygu ji auginti, nes nuomuojuos nedideli kambareli. labai mielas padarelis, todel noriu jam surasti gerus namus. gal kas galetumet ji auginti, parduociau nebrangiai. padekite greiciau nes bisjau per daug prie tokio fainuliuko prisiristi  verysad.gif
mano nr. 860363262
*

kokia jo kaina ? ir kiek laiko ?
*reda*
QUOTE(aziza @ 2005 11 13, 02:43)
kokia jo kaina ? ir kiek laiko ?
*

jam septyni menesiai. parduociau uz 1000 lt.
korka
[quote=zay,2005 03 30, 08:05]
Dėl atostogavimo, tai jo, aš irgi kai paėmiau pagalvojau - :už mėnesio į Kubą, kur kišiu meškėną?" ir įkišau biggrin.gif į Jaunųjų gamtininkų stotį smile.gif jie ten augina meškėnus ir su malonumu priėmė, įdomiausia, buvo kai sužinojau jog pas juos mažas meškiukas, kai jų būna kainuoja apie 150 LT thumbup.gif , bet dabar nėra-ten tik bičas gyvena, kadangi pas mane panelė, tai susitarėm kada suvest 4u.gif O prižiūri puikiai, mokėjau kaip už šunų viežbutį.

Netiketai uzklupus sia tema, nesusilaikiau neisreiskus savo emociju smile.gif Kai dar neturejom vaikucio, daznai vaziuodavom i ta gamtininku stoti ir tiesiog negaledavom atsiplesti nuo to meskenu narvo biggrin.gif Anksciau ten gyveno porele... kaip supratau is zay pasakojimo, 2005m. buvo likes tik vienas...??? Nu tikrai mieli zveriukai. Prisipirkdavom riesutu ir prmyn savaitgaliais pas juos. Pirmiausia juos reikedavo kaip nors prisizadinti, nes dazniausiai jie miegodavo - kiek zinau, tai ju gyvenimas laisvej verda naktimis. Tai ir trindavomes aplink, kol kuris vienas tingiai ir smalsiai uostinedamas iskisdavo nosi, o paskui tik parodyk, kad turi riesutu, tai atrodo ir pro grotas pralistu, kad tik gautu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O jau kaip graziai riesutus ant savo uzpakaliniu kojyciu atsistoje ziaumoja thumbup.gif - priekinem letenelem laiko ir i burna deda - vos ne kaip zmones biggrin.gif Niekada nematem ten ju palikuoniu... Kiti gyvunai toje stotyje pakankamai daznai keiciasi, bet meskenai vis gyvuoja ten, vis dziugina lankytojus, tikiuosi ir dziugins... smile.gif Na ir mes galvodavom, jei pasistatytume nama, gal tuomet dristume laikyti koki meskeniuka... bet... tokius planus atidejom labai tolimai ateiciai arba tik sapnams biggrin.gif
cin mudra
kazkada ir as baisiai norejau tokio zveries..bet kai pasidomejau ... tikrai tam buto neuztenka, reikia namo, jei nenori gyvuno kankint. g.gif
raccoon
zay, jei ne paslaptis, kiek Kikoj meškėnas kainavo? smile.gif
~Dark Elf~
apie 4 tukst. smile.gif jei ne daugiau truputi.as manau taip...nes kika dar ant kaini uzdejus nemenka..pati maciau Kikoj meskena..miegojo tada..pagailo vargso...tupi jis tam narve...aplink zmoniu pina ...spokso i ji..pirstais bado.
Kazkada ir as norejau..irgi pasidomejau,kad viska griauna,pleso,lipa..smile.gif tai geriau nereik smile.gif o kam jam tas namas? gali bute kaip kate gyvent rolleyes.gif
Julya
pas mane buvo tokia situacija su voverem; prisiskaiciau kiek daug problemu su jom agresyvuios neprisileidzia ir bla bla bla.. dabar turiu 2 voveres ir nerealiai jom dziaugiuosi bigsmile.gif vasara galvojam i kita buta kraustytis tai labai noriu meskena isigyti. gal zinote kur galima isigyti? kazkaip kikoj nemaciau g.gif
~Dark Elf~
QUOTE(julya @ 2009 03 12, 19:26)
pas mane buvo tokia situacija su voverem; prisiskaiciau kiek daug problemu su jom agresyvuios neprisileidzia ir bla bla bla.. dabar turiu 2 voveres ir nerealiai jom dziaugiuosi bigsmile.gif  vasara galvojam i kita buta kraustytis tai labai noriu meskena isigyti. gal zinote kur galima isigyti? kazkaip kikoj nemaciau  g.gif
*

Kikoje maciau vieniteli karta..bet poto niekada.smile.gif paziek gal per google ka rasi smile.gif
vovere74
QUOTE(julya @ 2009 03 12, 18:26)
pas mane buvo tokia situacija su voverem; prisiskaiciau kiek daug problemu su jom agresyvuios neprisileidzia ir bla bla bla.. dabar turiu 2 voveres ir nerealiai jom dziaugiuosi bigsmile.gif  vasara galvojam i kita buta kraustytis tai labai noriu meskena isigyti. gal zinote kur galima isigyti? kazkaip kikoj nemaciau  g.gif
*

Voveres? Netgi dvi? O tai ko slepiatės? Aš voveryčių temoje baigiu gerklę prarėkauti šūkaudama - ei, voveryčių augintiniai, aūūū lotuliukas.gif Ne, nerėkiu, bet stebiuos kaip ten pas mus tuščia. Mano Vovkutis ir Čipsiukas iš Klaipėdos. O kur visi kiti? Juk Kika jų nemažai yra pardavusi. Užsukit pas mus mirksiukas.gif
smelio pilys
as ilgai svarsciau - skunkas ar meskenas biggrin.gif bet nugalejo skunkas.. smile.gif gal tolimoj ateity ir meskenas atsiras, bet kolkas susilaikau smarkiai biggrin.gif

as zinau viena "nuotyki" su meskenu - vien pazistama savo meskenui atnese zuvi smile.gif jis pasiemes ta zuvi nuleke i tetes spinta ir issitraukes dolce gabbana kaklaraisti - "isprause" juo zuvi lotuliukas.gif taip meskenas isvaziavo atgal i parduotuve.. sad.gif

zay
Aš ne tik kad pati laikiau tą žvėrį, bet po to ir bendravau su nemažai su kanadiečiais, pas juos tai vienareikšmiškai-šaudyti. Šiaip kam patinka agresyvus viską gadinantis ir visur teršiantis ir itin dvokiantis gyvūnas, tai kodėl ne smile.gif
ApplePie
Zay, man tai keista, kaip jūs dar taip ilgai ištvėrėt su tokiu žvėrim... lotuliukas.gif

O man asmeniškai irgi atrodo, kad tokį gyvūną nebent tik lauke, voljere laikyti, o ne namų sąlygom g.gif Čia gi vos ne kaip beždžionė... Gražu pažiūrėt, bet ties čia mano domėjimasis ir baigiasi biggrin.gif
zay
Aš irgia dabar apie tai galvoju biggrin.gif . Aš tikrai labai norėjau, kad jis būtų bent kaip piktas katinas, prisipratinau aš jį kažkiek, aš galėjau imti ant rankų, glostyti, net tas nenusakomas būdas, vieną akimirką jis pats tave apsikabina, bet po akimirkos visai neaišku kodėl tas glėbys pavirsta 10 aštrių ilgų į tave įsikibusių drąskančių su baisiu įniršiu nagų, baisi neapykanta viskam kas už jį mažesnis, aš kartais pirkdavau natūralaus kailio žaisliukus, su kokiu malonumu ir profesionaliu drąskymu jis suvardavo tą žaislą urgzdamas, iš kart. kambaryje tuo metu reiktų būti saugiu atstumu. Vat dabar mąstau, jei mešėnui tą voverytę pavykų pagauti, o tikrai pavyktų-žaranas ištampytų per minutę, tas pats būtų su katėmis. Pamačius kažką mažą ir pūkuotą momentaliai meškutis pavirsdavo į žudymo mašiną niekuo nenusileidžiančią įsiutusiam pitbuliui, nu tik su tuo manau būtų lengviau susitvarkyti biggrin.gif
Bet ne tai esmė, man labiausiai trugdė jo smarvė.....va čia tai visa gama, aš buavau kaip darbininkas 5 kart su plovikliais per dieną šveičiantis kambarį, aš valydavau, o meškutė eidavo ir tuoj pat viską ženklindavo, tuoj pat. ir dar ji taip gyvena, kad ten privalo būti jos išmatų, kadangi gyvūnas visėdis, kuriam reikia ir mėsos, jetus marija kaip dvokia, nu zoosode prie meškų pastovėkit, tai panašiai. Sunkiausia tai, kad ten kur gyvena meškėnas privalo būti vandens, nes jie gyvena prie vandens telkinių ir vanduo jiems būtinas. Jie tikrai labai juokingai viską skalbia, bet ką ką valgo, nu ir savo išmatas taip pat. Taigi pilnas namas prilaistytų srutų, bandžiau dėti katės smėį-visas išskalbtas su visu š ir viskas išklijuota išlapnota po visą kambarį. Bandžiau pjuvenas-išskalbtos, visur pelyjantis medis. Taigi belikdavo n kartų per dieną keitinėti vandenį. Meškinas jau gal 3 metai gyvena gamtininkų stotyje, bet jo kvapas vis dar jaučiasi, nors jo namas išardytas. Visi kas ims tą gyvūnėlį turi pagalvoti apie tai ir kur jį laikys, tie šuniniai narvai-kol apsipras, po to išlauš ir atsidarys, niekų darbas. Gyvūnas apgaulingai mielas, bet labai sumanus ir stiprus. Tačiau visas tas sumanumas nukreiptas tik į griaunamą veiklą. Kai rodydavau riešutą, o jis negalėdavo manęs pasiekti kad užpulti ir atimti, pavirsadavo į šilkinį meškėną, leisdavo pačius gražausius garsus, tiesdavo letenėles man, žodžiu toks mielas, bet reikdavo tik padaryti klaidą, priartėti taip, kad pasiektų-puolimas būdavo momentalus biggrin.gif Apie tai kad pratinsiuosi su maistu reikėjo pamiršti, šis gyvūnas karys-jis atakuodavo mane su maistu momentaliai, teko išmokti kaip liūtui-padėti ir pabėgti iš kambario biggrin.gif
smelio pilys

zay, na, pas tave tikrai zveris namie. reik is tikro rimtai ji aukleti, nes kai gyvunas lipa ant galvos, tai nekas..

pas tave patinas sakei? siaip gal kastruot tau ji reiktu? butu daug sukalbamesniio charakterio. viena siauliete turi meskena, tai visai nesiskundzia, labai gerai sutaria, gyvena namuose palaidas, tik tiek, kad ant visu spinteliu spynutes uzkabintos biggrin.gif bet visai neagresyvus smile.gif
o jis pas tave nuo kokio amziaus? ir kiek jau laiko turi? beje, koks jo vardas? smile.gif
Finka
As kaip supratau tai zay meskene jau gamtininku centre gyvena, o ne pas ja mirksiukas.gif
zay
Pas mane buvo patelė
Aziza
prisijuokiau is zay pasakojimo.. biggrin.gif bet perskaicius, bet koks noras atsoka toki turet, nors ir koks mielas beatrodytu.. biggrin.gif anksciau labai norejau, bet dabar nei uz ka nelaikyciau, nors ir uz dyka pasiulytu.. biggrin.gif man sunku buvo su sesko kvapu paskutiniu metu susitaikyt, matyt del nuolat geriamu vaistu, taip slapimas buvo paastrejes.. unsure.gif ir katino tik del tos priezasties nenoriu, labai jau jautri mano uosle.. unsure.gif
zay
Aš laikau šešką, tai jei jo nekeistum savaitę, tai jo kvapelis tada neprilygsta dienos meškėno kvapui biggrin.gif . Nu tai yra ryškus zoosodo kvapas namuose.
~Dark Elf~
Zay,gal tik Jums toks meskis pasitaike? :)as skaiciau kazkur istorija.senokai jau. Bet esme tame,kad seimininkas miegojo kartu su meskenu,meskenas ejo i tulika kakot sisiot,pats nuleisdavo vandeni...labai retai,bet uzeidavo priepuoliai jam isterijos.susinervindavo,kai pamatydavo seimininko rankose skanesta .kad neduoda jam..viskas aisq spinelem budavo iskabinta..jis kaip mazas vaikas..viskas jam idomu,bando sulauzyt atidaryt..
ieskojau sitos istorijos..ir niekaip negaliu rast...smile.gif bet grazu buvo skaityt smile.gif
zay
Visų pirma reikia galvoti jog meškėnas nėra per kartų kartas domestikuotas gyvūnas kaip šuo ar katė. Dažnas žmogus su jauduliu ima šunį galvodamas kaip susitvarkys, o vat meškėnas dar didesnė specifika, tai laukinis padaras. Jei ramiai imtumėte auklėti pitbulį, reiškiasi pusė kelio link to gyvio nueita, net mažiau. Čia reikėtų turėti praktikos su meškomis, žinoti jų charakterio ir auklėjimo ypatumus. meškėnas ne katė, ir ne šuo. Tai tas pats kas meška tik mažo ūgio. Mes visi žavimės pandomis, o ar teko matyti kaip ji laisvėje puola žmogų....o čia tik pusiau meška, meškėnas yra artimesnis meškoms nei pandos. Dar turi reikšmės kur meškėnas laikomas, jei jūs gyvenate giliai miške vienkiemyje ir užauginote meškėną, gali būti kad jis bus ramesnis, ateidinės ir miegos su jumis. Čia kaip su liūtais, galima pasiskaityti "gimusi laisva" ir svaigti, kad taip smagu auginti liūtą namuose, fantastika, geriau nebūna. Bet tas pats gyvūnas uždaroje aplinkoje-namas su ribota aplinka, butas, varo iš proto, ir gaunasi kad būna suvalgyti super patyrę liūtų dresuotojai. Yra galimybė, kad užsiauginsite labai gero būdo meškėną, nu bet kvepėti dėl savo gerumo jis nepradės lotuliukas.gif
Aziza
QUOTE(zay @ 2009 03 20, 21:05)
Aš laikau šešką, tai jei jo nekeistum savaitę, tai jo kvapelis tada neprilygsta dienos meškėno kvapui biggrin.gif . Nu tai yra ryškus zoosodo kvapas namuose.
*

aga kazkas sake, kad seskai palygint su meskenais dar rozes.. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 03 21, 03:10)
meskenas ejo i tulika kakot sisiot,pats nuleisdavo vandeni...
*

cia kaip is fantastikos srities.. biggrin.gif nelabai isivaizduoju tokio vaizdo.. biggrin.gif
zay
O pakeliui į tuliką viską paženklindavo
~Dark Elf~
QUOTE(zay @ 2009 03 21, 13:34)
O pakeliui į tuliką viską paženklindavo
*

Nepamenu.man buvo isikirte tik sie dalykai smile.gif

<cia kaip is fantastikos srities.. nelabai isivaizduoju tokio vaizdo..>
Yra sunys,kurie nuleidzia vandeni tulike,katinai atidaro spintas,laka is po krano...ir daug daug priciudu pridaro,o situo dalyku negalit patiket? bigsmile.gif
zay
Toki pasakojimai yra rašomi tam, kad skaitytojas žavėtųsi, viskas tas gali būti tiesa, bet reikia pagalvoti ar tai visa tiesa.....
smelio pilys
zay, tai jau suvisam atsisakei meskenes? ar tik sezonui?

as manau, kad kastravimas labai palengvintu gyvenima.. tvarkingesni pasidaro, ir nezymetu kol iki tuliko daeina smile.gif

o siaip gi buna visko, tikiu, kad nuleidzia vandeni.. aisku, galbut daug ko nepasakyta, ka blogai daro... o galbut pasitaike puikus gyvunelis, ir tikrai tobulas. buna ir taip.

del vietos apribojimu - zinoma, betkoks gyvunas mazoj patalpoj buna visai kitoks, nei didelej erdvej. as geriausiai galiu lyginti su zirgais - "pabaisos" garduose - tobuli draugai ganyklose.. manau ir su kitaip gyvunais taip pat smile.gif

stafuke, kaip gyveni? smile.gif
zay
Atsisakiau suvisai, namie 7 šunų, 2 kačių, šeško, 2 papūgų ir milžiniško pitono per akis.....
smelio pilys
o pries perkant neturejai tiek gyvunu? smile.gif

kokie sunekai pas tave? smile.gif
zay
Turėjau, šunų visda turėjau, tai mano darbas ir laisvalaikis. Dirbu inspektore-kinologe, taip pat turiu savo veislyną, daug dalyvauju parodose, bet daugiau užsienyje. Turiu 5 vokiečių aviganius, labardoro mišrūną ir anglų buldogę.
smelio pilys
aisku smile.gif kaip meskene dabar gyvena?
vovere74
Atrodė toks mielas, nekaltas gyvūnėlis. Pasiskaičiau ir supratau - žvėris tikras lotuliukas.gif Kaip gali kartais apsigauti doh.gif Ypač kai pardavėjai tiesą pagrąžina savo naudai unsure.gif
zay
QUOTE(naktigone @ 2009 03 28, 02:48)
aisku smile.gif  kaip meskene dabar gyvena?
*

Meškėnė gyvena Pavilnyje jaunųjų gamtininkų stotyje, kas ten būnat galit apžiūrėti, vardu ji Dufi, turi bachūrą, bet metodiškai jį lupa biggrin.gif
vovere74
QUOTE(zay @ 2009 03 31, 13:48)
Meškėnė gyvena Pavilnyje jaunųjų gamtininkų stotyje, kas ten būnat galit apžiūrėti, vardu ji Dufi, turi bachūrą, bet metodiškai jį lupa  biggrin.gif
*

lotuliukas.gif Moteriškė ne pėsčia thumbup.gif
smelio pilys
Meškėnė gyvena Pavilnyje jaunųjų gamtininkų stotyje, kas ten būnat galit apžiūrėti, vardu ji Dufi, turi bachūrą, bet metodiškai jį lupa  biggrin.gif
*

lotuliukas.gif
vovere74
*

Paskaičiau dar kartą ir susidomėjau. O ten pas tuos gamtininkus dar yra gyvūnų? Ten gali bet kas eiti? Kaip minizoo, kažkas tokio ar ne? Visai įdomu būtų su šeima užsukt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.