Nors Panevezyje vienoje gyvunu parduotuveje patare pasidairyti Rygoje , nes ten gyvunu verslas labiau ispletotas , negu pas mus , tai gal ir kainos bus mazesnes .
Taigi prasau papasakoti , jei ka nors zinote apie meskenus.
"Akropolyje" , gyvuneliu parduotuveje maciau parduodama meskena . Ir mane tiesiog "apsedo" noras ji isigyti . Gal kas auginote/auginate meskena? Ar turite pazystamu , kurie augina? Vienzodziu domina viskas apie meskeno auginima namie . Issiklausinejau pardavejo , tai papasakojo , kad jis seriamas sunu maistu (siaip eda beveik viska) , gamtinius reikaliukus atlieka kaip katinelis i dezute , ir yra labai judrus ir smalsus kaip bezdzionele
Nors Panevezyje vienoje gyvunu parduotuveje patare pasidairyti Rygoje , nes ten gyvunu verslas labiau ispletotas , negu pas mus , tai gal ir kainos bus mazesnes . Taigi prasau papasakoti , jei ka nors zinote apie meskenus.
Nuoroda paskaityti angliškai trumpai apie meškėnus:
Meškėnas (racoon) Greičiausiai mano atsakymas nepatenkins tavo smalsumo, bet rašau, ką žinau Žodžiu taip - šie meškėnai JAV platybėse laksto laisvi ir aplinkiniams gyventojams kelia nemažai rūpesčių. Gyvūnėliai ir protingi, ir, svarbiausia, labai GUDRŪS
Didelis ACIU Liu , kad pasidomejei meskenais . Mes su savo vyru ilgai diskutavome apie meskeno laikyma ir abu nutarem , kad narvas (toks gan didelis butu , kad patenkinti to judraus zveriuko poreikius) tikrai nepapuos musu buto , o laisveje jo laikyti neiseitu , nebent mums patiems tektu lysti i narva su visais savo "rakandais"
Taigi dabar noresiu nuosavo namo , kuriame tilptu visi mano norimi (labai labai norimi) augintiniai : sunys , katinai ir meskenai Gera , kai turiu tiek daug NORU... Geros visoms nuotaikos! ![]() ![]()
Aš laikau meškėną
Apie meškėno laikymą namuose skaičiau dar vaikystėje, Tado Ivanausko atsiminimuose. Berods, to gyvio vardas buvo Kukulis. Kiek pamenu, daug išdaigų ten aprašyta, ir tikrai užstrigo paminėtas pomėgis viską plauti ir skalbti. Galima būtų duoti kojines išplauti
Meškėnas namuose-tornado laisvėje, mes jį išsileidžiame tik prižiūrimą, tada mielai žaidžia su šunimis, bet jei ko nors užsimano ir paima-šakės neatimsi, nebent sutiksi būti apkandžiotas, apdraskytas ir t.t. Namie pas mus jis gyvena dideliame stikliniame name 2,20mx2,20m turi 2 slyvaites pasikarstyti ir vandens maudytis ir skalbti-bet kojinių geriau neduoti, nes visų pirma jis jas sudraskys, o po to gabalais išskalbs
Gal foto turi - labai įdomu, kaip realiai atrodo tokio nemažo gyvūno būstas
nemoku įdėti nuotraukos....
Štai kaip atrodo Zay augintinio namukas
O čia ir pats augintinis kieme [attachmentid=15218]
Va tai aciū už įdėtas nuotraukas, reikės kada pabandyti įdėti daugiau jo nuotraukų, turiu jau nemažą kolekciją-atsiprašau tik visų už nevalytus jo namelio stiklus, na ir baseiniukas tuo tarpu buvo išimtas vandens keitimui
Zay , papasakok , prašau daugiau apie savo augintinį , ir nuotraukų daugiau labai labai norėčiau pamatyti ...
Ir dar klausimas , kiek supratau , tai jūsų šeimynoje auga nemažas būrys gyvūnų , o kas juos prižiūri , kai sugalvojate kur visi išvažiuoti ? Mat aš taip noriu kokio gyvūnėlio , bet kai pradedu apmąstyti visas gyvenime situacijas , tai nežinau ar susitvarkysiu ... Nenorėčiau "užkrovinėti" savo augintinio priežiūros kitiems , ir va nesugalvoju , ką reikėtų daryti , jei išvažiuotum kur nors . Juk viešbučiai nepriimtų su šunimi ... Labai labai būtų įdomu sužinoti .
Dėl atostogavimo, tai jo, aš irgi kai paėmiau pagalvojau - :už mėnesio į Kubą, kur kišiu meškėną?" ir įkišau
Laikymas namie savų niuansų turi....kaip minėjau reik didelės patalpos laikyti ir kur rečiau būna svečių, nes kvapelis... Džiaugsmo jis mums teikia daug, nežiūrint visko, nes prieš imdama aš smulkiai išsiaiškinau kas jis per žvėris, konsultavausi gamtininkuose su tais, kurie laiko ir t.t.-žinojau ką imu, kad tai nebus ramus švelnus gyvūnėlia kaip šuo ar katė, kaip mūsų draugai ir pažįstami sako mano visi vokiečiai palyginus su šiuo gyviu-dievo avinėliai, vat čia-plėšrūnas. Dėl nuotraukų, galiu daug daug prisiūsti į e-mail, nes matyt dar esu per mažai žinučių prirašius ir mano nuotraukos išeina mažos ir nedaug čia įdėti
Man meskenai labai grazus ir mieli... Gal kada ir man pavyks toki isigyti...
Man meskenai labai grazus ir mieli... Gal kada ir man pavyks toki isigyti...
sveiki, gavau dovanu meskeniuka.taciau neturiu salygu ji auginti, nes nuomuojuos nedideli kambareli. labai mielas padarelis, todel noriu jam surasti gerus namus. gal kas galetumet ji auginti, parduociau nebrangiai. padekite greiciau nes bisjau per daug prie tokio fainuliuko prisiristi
mano nr. 860363262 QUOTE(*reda* @ 2005 11 12, 19:06) sveiki, gavau dovanu meskeniuka.taciau neturiu salygu ji auginti, nes nuomuojuos nedideli kambareli. labai mielas padarelis, todel noriu jam surasti gerus namus. gal kas galetumet ji auginti, parduociau nebrangiai. padekite greiciau nes bisjau per daug prie tokio fainuliuko prisiristi mano nr. 860363262 kokia jo kaina ? ir kiek laiko ?
[quote=zay,2005 03 30, 08:05]
Dėl atostogavimo, tai jo, aš irgi kai paėmiau pagalvojau - :už mėnesio į Kubą, kur kišiu meškėną?" ir įkišau Netiketai uzklupus sia tema, nesusilaikiau neisreiskus savo emociju
kazkada ir as baisiai norejau tokio zveries..bet kai pasidomejau ... tikrai tam buto neuztenka, reikia namo, jei nenori gyvuno kankint.
zay, jei ne paslaptis, kiek Kikoj meškėnas kainavo?
apie 4 tukst.
Kazkada ir as norejau..irgi pasidomejau,kad viska griauna,pleso,lipa..
pas mane buvo tokia situacija su voverem; prisiskaiciau kiek daug problemu su jom agresyvuios neprisileidzia ir bla bla bla.. dabar turiu 2 voveres ir nerealiai jom dziaugiuosi
QUOTE(julya @ 2009 03 12, 19:26) pas mane buvo tokia situacija su voverem; prisiskaiciau kiek daug problemu su jom agresyvuios neprisileidzia ir bla bla bla.. dabar turiu 2 voveres ir nerealiai jom dziaugiuosi Kikoje maciau vieniteli karta..bet poto niekada. QUOTE(julya @ 2009 03 12, 18:26) pas mane buvo tokia situacija su voverem; prisiskaiciau kiek daug problemu su jom agresyvuios neprisileidzia ir bla bla bla.. dabar turiu 2 voveres ir nerealiai jom dziaugiuosi Voveres? Netgi dvi? O tai ko slepiatės? Aš voveryčių temoje baigiu gerklę prarėkauti šūkaudama - ei, voveryčių augintiniai, aūūū
as ilgai svarsciau - skunkas ar meskenas
as zinau viena "nuotyki" su meskenu - vien pazistama savo meskenui atnese zuvi
Aš ne tik kad pati laikiau tą žvėrį, bet po to ir bendravau su nemažai su kanadiečiais, pas juos tai vienareikšmiškai-šaudyti. Šiaip kam patinka agresyvus viską gadinantis ir visur teršiantis ir itin dvokiantis gyvūnas, tai kodėl ne
Zay, man tai keista, kaip jūs dar taip ilgai ištvėrėt su tokiu žvėrim...
O man asmeniškai irgi atrodo, kad tokį gyvūną nebent tik lauke, voljere laikyti, o ne namų sąlygom
Aš irgia dabar apie tai galvoju
Bet ne tai esmė, man labiausiai trugdė jo smarvė.....va čia tai visa gama, aš buavau kaip darbininkas 5 kart su plovikliais per dieną šveičiantis kambarį, aš valydavau, o meškutė eidavo ir tuoj pat viską ženklindavo, tuoj pat. ir dar ji taip gyvena, kad ten privalo būti jos išmatų, kadangi gyvūnas visėdis, kuriam reikia ir mėsos, jetus marija kaip dvokia, nu zoosode prie meškų pastovėkit, tai panašiai. Sunkiausia tai, kad ten kur gyvena meškėnas privalo būti vandens, nes jie gyvena prie vandens telkinių ir vanduo jiems būtinas. Jie tikrai labai juokingai viską skalbia, bet ką ką valgo, nu ir savo išmatas taip pat. Taigi pilnas namas prilaistytų srutų, bandžiau dėti katės smėį-visas išskalbtas su visu š ir viskas išklijuota išlapnota po visą kambarį. Bandžiau pjuvenas-išskalbtos, visur pelyjantis medis. Taigi belikdavo n kartų per dieną keitinėti vandenį. Meškinas jau gal 3 metai gyvena gamtininkų stotyje, bet jo kvapas vis dar jaučiasi, nors jo namas išardytas. Visi kas ims tą gyvūnėlį turi pagalvoti apie tai ir kur jį laikys, tie šuniniai narvai-kol apsipras, po to išlauš ir atsidarys, niekų darbas. Gyvūnas apgaulingai mielas, bet labai sumanus ir stiprus. Tačiau visas tas sumanumas nukreiptas tik į griaunamą veiklą. Kai rodydavau riešutą, o jis negalėdavo manęs pasiekti kad užpulti ir atimti, pavirsadavo į šilkinį meškėną, leisdavo pačius gražausius garsus, tiesdavo letenėles man, žodžiu toks mielas, bet reikdavo tik padaryti klaidą, priartėti taip, kad pasiektų-puolimas būdavo momentalus zay, na, pas tave tikrai zveris namie. reik is tikro rimtai ji aukleti, nes kai gyvunas lipa ant galvos, tai nekas.. pas tave patinas sakei? siaip gal kastruot tau ji reiktu? butu daug sukalbamesniio charakterio. viena siauliete turi meskena, tai visai nesiskundzia, labai gerai sutaria, gyvena namuose palaidas, tik tiek, kad ant visu spinteliu spynutes uzkabintos o jis pas tave nuo kokio amziaus? ir kiek jau laiko turi? beje, koks jo vardas?
As kaip supratau tai zay meskene jau gamtininku centre gyvena, o ne pas ja
Pas mane buvo patelė
prisijuokiau is zay pasakojimo..
Aš laikau šešką, tai jei jo nekeistum savaitę, tai jo kvapelis tada neprilygsta dienos meškėno kvapui
Zay,gal tik Jums toks meskis pasitaike? :)as skaiciau kazkur istorija.senokai jau. Bet esme tame,kad seimininkas miegojo kartu su meskenu,meskenas ejo i tulika kakot sisiot,pats nuleisdavo vandeni...labai retai,bet uzeidavo priepuoliai jam isterijos.susinervindavo,kai pamatydavo seimininko rankose skanesta .kad neduoda jam..viskas aisq spinelem budavo iskabinta..jis kaip mazas vaikas..viskas jam idomu,bando sulauzyt atidaryt..
ieskojau sitos istorijos..ir niekaip negaliu rast...
Visų pirma reikia galvoti jog meškėnas nėra per kartų kartas domestikuotas gyvūnas kaip šuo ar katė. Dažnas žmogus su jauduliu ima šunį galvodamas kaip susitvarkys, o vat meškėnas dar didesnė specifika, tai laukinis padaras. Jei ramiai imtumėte auklėti pitbulį, reiškiasi pusė kelio link to gyvio nueita, net mažiau. Čia reikėtų turėti praktikos su meškomis, žinoti jų charakterio ir auklėjimo ypatumus. meškėnas ne katė, ir ne šuo. Tai tas pats kas meška tik mažo ūgio. Mes visi žavimės pandomis, o ar teko matyti kaip ji laisvėje puola žmogų....o čia tik pusiau meška, meškėnas yra artimesnis meškoms nei pandos. Dar turi reikšmės kur meškėnas laikomas, jei jūs gyvenate giliai miške vienkiemyje ir užauginote meškėną, gali būti kad jis bus ramesnis, ateidinės ir miegos su jumis. Čia kaip su liūtais, galima pasiskaityti "gimusi laisva" ir svaigti, kad taip smagu auginti liūtą namuose, fantastika, geriau nebūna. Bet tas pats gyvūnas uždaroje aplinkoje-namas su ribota aplinka, butas, varo iš proto, ir gaunasi kad būna suvalgyti super patyrę liūtų dresuotojai. Yra galimybė, kad užsiauginsite labai gero būdo meškėną, nu bet kvepėti dėl savo gerumo jis nepradės
QUOTE(zay @ 2009 03 20, 21:05) Aš laikau šešką, tai jei jo nekeistum savaitę, tai jo kvapelis tada neprilygsta dienos meškėno kvapui aga kazkas sake, kad seskai palygint su meskenais dar rozes.. Papildyta: QUOTE(AsataN<-- @ 2009 03 21, 03:10) cia kaip is fantastikos srities..
O pakeliui į tuliką viską paženklindavo
QUOTE(zay @ 2009 03 21, 13:34) Nepamenu.man buvo isikirte tik sie dalykai <cia kaip is fantastikos srities.. nelabai isivaizduoju tokio vaizdo..> Yra sunys,kurie nuleidzia vandeni tulike,katinai atidaro spintas,laka is po krano...ir daug daug priciudu pridaro,o situo dalyku negalit patiket?
Toki pasakojimai yra rašomi tam, kad skaitytojas žavėtųsi, viskas tas gali būti tiesa, bet reikia pagalvoti ar tai visa tiesa.....
zay, tai jau suvisam atsisakei meskenes? ar tik sezonui?
as manau, kad kastravimas labai palengvintu gyvenima.. tvarkingesni pasidaro, ir nezymetu kol iki tuliko daeina o siaip gi buna visko, tikiu, kad nuleidzia vandeni.. aisku, galbut daug ko nepasakyta, ka blogai daro... o galbut pasitaike puikus gyvunelis, ir tikrai tobulas. buna ir taip. del vietos apribojimu - zinoma, betkoks gyvunas mazoj patalpoj buna visai kitoks, nei didelej erdvej. as geriausiai galiu lyginti su zirgais - "pabaisos" garduose - tobuli draugai ganyklose.. manau ir su kitaip gyvunais taip pat stafuke, kaip gyveni?
Atsisakiau suvisai, namie 7 šunų, 2 kačių, šeško, 2 papūgų ir milžiniško pitono per akis.....
o pries perkant neturejai tiek gyvunu?
kokie sunekai pas tave?
Turėjau, šunų visda turėjau, tai mano darbas ir laisvalaikis. Dirbu inspektore-kinologe, taip pat turiu savo veislyną, daug dalyvauju parodose, bet daugiau užsienyje. Turiu 5 vokiečių aviganius, labardoro mišrūną ir anglų buldogę.
aisku
Atrodė toks mielas, nekaltas gyvūnėlis. Pasiskaičiau ir supratau - žvėris tikras
QUOTE(zay @ 2009 03 31, 13:48) Meškėnė gyvena Pavilnyje jaunųjų gamtininkų stotyje, kas ten būnat galit apžiūrėti, vardu ji Dufi, turi bachūrą, bet metodiškai jį lupa Paskaičiau dar kartą ir susidomėjau. O ten pas tuos gamtininkus dar yra gyvūnų? Ten gali bet kas eiti? Kaip minizoo, kažkas tokio ar ne? Visai įdomu būtų su šeima užsukt. |