labutis! iskilo klausimas. kartais turim laisva diena ar yra atostogos, kartais atvaziuoja seneliai arba atsiranda galimybe kazkam trumpam palikti vaika, bet vis tiek sumokam uz nelankytas dienas. kai vaikas serga, gaunam pazyma is seimos centro. jei yra atostogos, galima gauti pazyma is darbovietes... o kokia pazyma pateikti, jei yra galimybe kazkam palikti vaika ar turi laisva diena? aukletojos sako, kad reikia pateikti pazyma, kad dirbi slenkanciu grafiku, tai nereikia jokiu pazymu. as neturiu tokios galimybes...
Bet kokia pažyma apie laisvadienį iš darbovietės nelankytos dienos pateisinimui irgi tinka. Be to vaikas nelankyti darželio ir nemokėti už tas dienas gali brolio ar sesės mokyklinių atostogų metu (užtenka mokyklos pažymos, kad brolis ar sesė joje mokosi, gal dar atostogų laikas pažymoje turi būti nurodytas). O daugiau
Reikalaujama mokėti už nelankytas, bet nepateisintas dienas turbūt todėl, kad nebūtų įsirašiusių į grupės sąrašus, užimančių "vietą", bet nelankančių - juk ne viename darželyje yra eilės norinčių, bet kol kas negalinčių į jį pakliūti... Labai džiaugčiausi, kad ir darželyje, kaip mokykloje už 1-2 nelankytas dienas pakatų tėvelių paaiškinamojo raštelio, deja...
Man tos pažymos taip pat labai nepatinka,už praleistas 3d. įskaitant ir savaitgalius jau reikia pažymos. :unsure:Tai aš paprašau auklėtojos ,kad kelias dienas pažymėtų,tai tada pažymos nereikia,jeigu pvz. nelankau visą savaitę.O jei vyriasniam vaikui yra atostogos,tai užtenka parašyti prašymą darželyje ir už tas dienas nemokėsit.
Pas mus irgi darzelyje yra tokia tvarka, jei vaikas serga, tai uz nelankytas dienas turi buti is vaiko gydytojo pazyma. As pavyzdziui nedirbu ir buna tokiu dienu kai norisi truputeli patinginiauti, ypac penktadieni, ir nevesti vaiko i darzeli, ar tenka kur isvaziuoti. Tai per men susidaro tokios 4-5 dienos, kurios yra nepateisintos ir uz jas tenka moketi. Tik nesuprantu uz ka? Juk vaikas ta diena nebuvo, nevalge, niekuo nesinaudojo. Tai kodel reikia uz tai moket?
Musu darzelyje priima visus norincius vaikus, tad jame vietu trukumo nera.
Pas mus tas pats, jei serga vaikas imi pazyma, tada nemoki uz praleistas dienas, jei serga ir neimi pazymos moki uz darzeli nors ir nebuvai. Jei grafikas slenkantis atnesi is darbo istaigos rasta, kuriame nurodyta kada dirbi kada ne ir atitinkamai moki uz darza maziau, atostogu metu taip pat issiimi pazyma is darbovietes, kad atostogauji ir tada nereikia moket uz darza
QUOTE(Tafi @ 2007 02 12, 13:15) Pas mus tas pats, jei serga vaikas imi pazyma, tada nemoki uz praleistas dienas, jei serga ir neimi pazymos moki uz darzeli nors ir nebuvai. Jei grafikas slenkantis atnesi is darbo istaigos rasta, kuriame nurodyta kada dirbi kada ne ir atitinkamai moki uz darza maziau, atostogu metu taip pat issiimi pazyma is darbovietes, kad atostogauji ir tada nereikia moket uz darza Vat ir man nepatinka ta tvarka QUOTE(barra @ 2007 02 12, 13:42) Pas mus irgi darzelyje yra tokia tvarka, jei vaikas serga, tai uz nelankytas dienas turi buti is vaiko gydytojo pazyma. As pavyzdziui nedirbu ir buna tokiu dienu kai norisi truputeli patinginiauti, ypac penktadieni, ir nevesti vaiko i darzeli, ar tenka kur isvaziuoti. Tai per men susidaro tokios 4-5 dienos, kurios yra nepateisintos ir uz jas tenka moketi. Tik nesuprantu uz ka? Juk vaikas ta diena nebuvo, nevalge, niekuo nesinaudojo. Tai kodel reikia uz tai moket? Musu darzelyje priima visus norincius vaikus, tad jame vietu trukumo nera. Mes mokame darzelyje ne uz maista ar siaip kazka sunaudota tadien, o uz vieta darzelyje. Pacios pagalvokit kaip reiktu darzeliui isilaikyti jeigu tevai atvestu vaika tada, kai jie to nori Papildyta: jeigu reiktu moketi uz maista ir sunaudojamus daiktus, tada atsirastu daugybe tevu, kurie atvestu savo vaikus tik tada (tarkim pora kartu per menesi), kai jie nori nueiti i kirpykla ar dar kur... tam yra aukles
O ar jus, mamukai, zinote, kad sita tvarka kaip moketi uz darzeli nustate ne patys darzeliai, o didziai gerbiama Vilniaus m. savivaldybes taryba.Gal ten reiketu vejus kelti
QUOTE(nendre @ 2007 02 14, 14:43) Mes mokame darzelyje ne uz maista ar siaip kazka sunaudota tadien, o uz vieta darzelyje. Pacios pagalvokit kaip reiktu darzeliui isilaikyti jeigu tevai atvestu vaika tada, kai jie to nori Papildyta: jeigu reiktu moketi uz maista ir sunaudojamus daiktus, tada atsirastu daugybe tevu, kurie atvestu savo vaikus tik tada (tarkim pora kartu per menesi), kai jie nori nueiti i kirpykla ar dar kur... tam yra aukles Is kur istraukei, kad ne uz maista mokame darzelyje? Maistas tipo nemokamas? Ugdymas tai nemokas, o ugdymo priemonems mokame po 0,5 lt. uz kiekviena lankyta diena. Butent, kad mokama uz maista. Pagal vaiku skaiciu ir dienos mokesti uz maista yra apskaiciuojamas ir uzsakomas maistas kitai dienai. Kuo maziau vaiku buna, tuo menkesne maisto ivairove gaunasi. Jei moketume ne uz maista, tai kam tuomet butu nustatyta dienos kaina? Lopselio grupej 4,84 lt., darzelio grupei 5,45 lt. (kalbu apie viena darzeli, kurio kainas zinau). Lopseliui moket maziau, nes mazesnes maisto porcijos. QUOTE(Zhaliaake @ 2007 02 13, 22:11) Vat ir man nepatinka ta tvarka Musu nuomones nesutampa, as manau, kad tvarka gera, jei jau seneliai nori pasibut su vaiku tada lai ir daboja 5 dienas per savaite, o ne tai uzsimaniau, atvaziavau, pasibusiu ir isvaziuosiu. Juk yra dienu kai grupeje vos 2-3 vaikai buna, ir jei visi bus su tokiom pateisinamom priezastim , kaip, kad seneliai atvaziavo, manau bus bardakas. Uz praleista diena ( uzsimaniau ir nebvedziau) niekas jokio pazymo nepraso, o moki kaip uz lankyta QUOTE(Tafi @ 2007 02 16, 16:00) Musu nuomones nesutampa, as manau, kad tvarka gera, jei jau seneliai nori pasibut su vaiku tada lai ir daboja 5 dienas per savaite, o ne tai uzsimaniau, atvaziavau, pasibusiu ir isvaziuosiu. Juk yra dienu kai grupeje vos 2-3 vaikai buna, ir jei visi bus su tokiom pateisinamom priezastim , kaip, kad seneliai atvaziavo, manau bus bardakas. Uz praleista diena ( uzsimaniau ir nebvedziau) niekas jokio pazymo nepraso, o moki kaip uz lankyta O sistema tikrai netobula Tikrai esu nemažai permokėjusi Iš tiesų būna pikta, kai turiu progą su vaikais išvažiuoti svaitei ir privalau mokėti už darželį. Auklėtoja yra siūliusi "susiveikti "pažymą, iš tiesų nesam kažkokie turčiai, bet man labai ne prie širdies visokios machinacijos. Dar pikčiau, kad negali gi žmogus nuspėti, sirgs vaikas rimtai, ar tai tik bereikalingas pavojus. Dėl vienos dienos pažymos neišeina poliklinikoj eilėse kiurksot .Pvz., vaikas ryte suviduriavo truputuką, paskambinau, kad neateisim, o paskui pasirodė, kad tai tiesiog nuo maisto, ir jokios ligos nėra. Taip išlaikiau sveiką vaiką tris dienas. O neseniai penktadienį prabėgo slogytė, bet buvo žvalus ir linksmas, tačiau nei dėl savo, nei dėl kitų vaikų nerizikavau vesti, sumokėjom už tą dieną, maniau pasveiksim per savaitgalį, bet, deja, visai įsisirgo. Taigi mokėjau už dieną, kai sirgom ir nebuvom darželyje dėl pateisinamos priežasties. QUOTE(miegelis @ 2007 02 19, 17:01) O sistema tikrai netobula Tikrai esu nemažai permokėjusi Iš tiesų būna pikta, kai turiu progą su vaikais išvažiuoti svaitei ir privalau mokėti už darželį. Auklėtoja yra siūliusi "susiveikti "pažymą, iš tiesų nesam kažkokie turčiai, bet man labai ne prie širdies visokios machinacijos. Dar pikčiau, kad negali gi žmogus nuspėti, sirgs vaikas rimtai, ar tai tik bereikalingas pavojus. Dėl vienos dienos pažymos neišeina poliklinikoj eilėse kiurksot .Pvz., vaikas ryte suviduriavo truputuką, paskambinau, kad neateisim, o paskui pasirodė, kad tai tiesiog nuo maisto, ir jokios ligos nėra. Taip išlaikiau sveiką vaiką tris dienas. O neseniai penktadienį prabėgo slogytė, bet buvo žvalus ir linksmas, tačiau nei dėl savo, nei dėl kitų vaikų nerizikavau vesti, sumokėjom už tą dieną, maniau pasveiksim per savaitgalį, bet, deja, visai įsisirgo. Taigi mokėjau už dieną, kai sirgom ir nebuvom darželyje dėl pateisinamos priežasties.
Siandien perskaiciau "Kauno dienoje":Speigo metu už praleistas dienas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje tėvams mokėti nereikia. Tuomet kai ryte yra -20temp.
Reiks pasidometi siandien darzelyje kaip yra istikruju. QUOTE(laguna @ 2007 02 20, 07:09) Siandien perskaiciau "Kauno dienoje":Speigo metu už praleistas dienas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje tėvams mokėti nereikia. Tuomet kai ryte yra -20temp. Reiks pasidometi siandien darzelyje kaip yra istikruju. Truputį nukrypsiu nuo temos, bet su tom šalčio dienom man mažumėlę mistika gaunasi. Vaikų į daržą (ir iš viso į lauką) vesti nerekomenduoja, reiškia juos reikia palikti namie. O tėvų nuo darbo juk niekas neatleidžia dėl -20. Tai su kuo vaikus palikti? QUOTE(kasiopeja @ 2007 02 21, 05:39) Truputį nukrypsiu nuo temos, bet su tom šalčio dienom man mažumėlę mistika gaunasi. Vaikų į daržą (ir iš viso į lauką) vesti nerekomenduoja, reiškia juos reikia palikti namie. O tėvų nuo darbo juk niekas neatleidžia dėl -20. Tai su kuo vaikus palikti? Palikti su vyresniais broliais ar seserimis(jei tokie yra), o jei ne ,vargsiukus, apmuturiavus tempti i darza. QUOTE(Lija @ 2007 02 16, 14:41) Is kur istraukei, kad ne uz maista mokame darzelyje? Maistas tipo nemokamas? Ugdymas tai nemokas, o ugdymo priemonems mokame po 0,5 lt. uz kiekviena lankyta diena. Butent, kad mokama uz maista. Pagal vaiku skaiciu ir dienos mokesti uz maista yra apskaiciuojamas ir uzsakomas maistas kitai dienai. Kuo maziau vaiku buna, tuo menkesne maisto ivairove gaunasi. Jei moketume ne uz maista, tai kam tuomet butu nustatyta dienos kaina? Lopselio grupej 4,84 lt., darzelio grupei 5,45 lt. (kalbu apie viena darzeli, kurio kainas zinau). Lopseliui moket maziau, nes mazesnes maisto porcijos. Per susirinkima sake pati darzelio vadove ir per Siauliu tv buvo sneketa. Tai koks tada maistas turetu buti uz tuos nepilnus 5 litus QUOTE(laguna @ 2007 02 20, 09:09) Siandien perskaiciau "Kauno dienoje":Speigo metu už praleistas dienas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje tėvams mokėti nereikia. Tuomet kai ryte yra -20temp. Reiks pasidometi siandien darzelyje kaip yra istikruju. Cituoju: UŽMOKESČIO UŽ VAIKŲ IŠLAIKYMĄ IKIMOKYKLINĖSE IR PRIEŠMOKYKLINĖSE GRUPĖSE MOKĖJIMO TVARKA (PATVIRTINTA Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. sprendimu Nr. T-421): 3. Užmokesčio už vaiko išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse tėvai (globėjai) nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais: .... 3.7. dėl ekstremalių įvykių ar esant 25ºC šalčio... taip išeitų, kad KAuno darželinukam pateisinamos tik tos dienos, kai šalčiau nei -25 C QUOTE(Zhaliaake @ 2007 02 13, 23:11) Musu aukletojos irgi vis sako del slenkancio grafiko, bet nei as, nei vyras negalima paimti tokios pazymos, nors jos cia tvirtina, kad jokiu patikrinimu nebuna... as pati dirbu darzelyje ir butent skaiciuoju mokescius apmokejimui uz darzeli, jei nelanket kelias dienas darzelyje istiesu pakanka paprasciausios pazymos juodu ant balto uzrasyta kad tokiom tai dienom jus ar jusu vyras nedirbo, antspaudas ir parasas buhalterio ar kokio vadovo, ir viskas, as kas menesi gaunu tas pazymas, nei kas cia tikrina nei ka, tik tiek reikalingas archyvuose toks dokumentas. Jei sirgote , atnesate pazyma ir po ligos dar 7 kalendorines dienas galit vest galit nevest vaiko uz tas dienas moketi nereikes. O mokestis skaiciuojamas taip: pvz kovo men darbo dienu skaicius 21, tai is to skaiciaus atimat nelankytas-pateisintas vasario menesio dienas ir gausite suma kuria reikia moketi, nebent turejot permoka tai minusuosis kazkiek arba jei skolingi buvot prisides ........ pvz jei sergat bagiantis menesiui prasykit gydytojos vienos pazymos iki men galo, pristate buhalterei nemokesit uz tas dienas, o jei nera pazymos tada tenka moket uz tas dienas, ir tik ateinanti menesi nuskaitoma permoka, vienu zodziu makalyne. as pati vaikus i kita darzeli vedu, tai su pazymom visad pasirupinu kad nereiktu moketi. Beje ir butina skaiciuotis patiems dar, nes pvz buhaltere kuri skaiciuoja uz mano vaikus daznokai ir blogai priskaiciuoja, viena kart pagavau dabar visada tikrinuosi.
Aš dabar esu dekretinėse atostogose ir po gimdymo nevedu jau 1,5 mėn vaiko į darželį, nes siaučia virusas ir nenoriu, kad "ligą namo parneštų". Turiu nedarbingumo pažymėjimą (nėštumo ir gimdymo atostogų), tai ar galiu aš jį pateikti kaip pagrindą už nelankytas dienas ir nemokėti už darželį?
QUOTE(Ferrari @ 2007 03 11, 18:18) Aš dabar esu dekretinėse atostogose ir po gimdymo nevedu jau 1,5 mėn vaiko į darželį, nes siaučia virusas ir nenoriu, kad "ligą namo parneštų". Turiu nedarbingumo pažymėjimą (nėštumo ir gimdymo atostogų), tai ar galiu aš jį pateikti kaip pagrindą už nelankytas dienas ir nemokėti už darželį? Taip, nėštumo ir gimdymo atostogų metu galima nevest vaiko ( tik ne mažiau nei 5 dienas, jei dieną nevesi, kitą jau vesi, tai teks mokėt). Reikia nedarbingumo pažymos kopiją pristatyt.
as manau, kad tokia tvarka yra gerai. mes, pvz., esam visiskai nedisciplinuoti, daznai neinam i darzeli, nes yra tokia galimybe. o moketi mokam pilna kaina. isivaizduoju, kaip darzeliui butu sunku apskaiciuoti viska ir surinkti mokescius, jei moketumem tik uz lankytas dienas.
ziuriu, dabar visur (ir valstybinese, ir privaciose mokymo istaigose) atsiranda tokia mokejimu sistema, kai moki uz vieta, o ne uz lankyma. kazkuri mamyte rase, kad mokam uz nesuteikta paslauga. noreciau patikslinti. paslauga buvo suteikta - darzelis dirbo, aukletojos lauke jusu, skani kose taip pat buvo isvirta. tik musu nebuvo. ir tai jau musu problema.
ar as teisingai suprantu, kad vieno is tevu atostogu metu vaiko i darzeli galima ir nevesti ir moket nereikes
kur rasti paaiskinima? as turiu atostogas vaikui priziureti iki 1 metu. tai irgi atostogos, ar siuo atveju galiu nevesti vaiko ir moketi nereikes ar irgi yra kazkoks isaikinimas "nemaziau kaip 5 dienas nevesti galima" ar cia darzelis savo taisykles turi ( nors nemanau kad gali turet) QUOTE(SUNmom @ 2007 04 05, 14:19) ar as teisingai suprantu, kad vieno is tevu atostogu metu vaiko i darzeli galima ir nevesti ir moket nereikes kur rasti paaiskinima? as turiu atostogas vaikui priziureti iki 1 metu. tai irgi atostogos, ar siuo atveju galiu nevesti vaiko ir moketi nereikes ar irgi yra kazkoks isaikinimas "nemaziau kaip 5 dienas nevesti galima" ar cia darzelis savo taisykles turi ( nors nemanau kad gali turet) Turite pristatyti pazyma is darbo,kad atostogos nuo tada iki tada,o grizdami po atostogu pristatyti pazyma is gydytojo,kad vaikas sveikas ir neturejo kontakto su uzkreciamomis ligomis.Tai jeigu po 3 dienas lankysite -atostogausite,tai turesite vis pas gydytoja pazymu lakstyti.
jeigu man atostogos puse metu
tai as galiu vaika vesti pvz 4- dienas i darzeli o 5-ta nevesti ir man uz ta diena moket nereikes nes man kaip ir atostogos.. kaip daroma normaliu atostogu atveju- kai atotogauja teveliai pvz menesi, o vaikas i darzeli vis tiek eina 1 sav. ten darzelyje paskaiciuoja ? nes siaip is darbovietes bus pazyma del viso atostogu laikotarpio.
[quote=SUNmom,2007 04 05, 22:05]
jeigu man atostogos puse metu tai as galiu vaika vesti pvz 4- dienas i darzeli o 5-ta nevesti ir man uz ta diena moket nereikes nes man kaip ir atostogos Net neisivaizduoju,reiketu darzelyje issiaiskinti,jei ten nezinos ,darzelio valdzia pasiteiraus "auksciau",nes tvarka tikrai ne darzeliai sugalvoja,yra ivairiu individualiu atveju,tai jei anksciau neteko susidurti,darzelyje gali ir nezinoti,bet bent jau musu darzelyje,tai tikrai geranoriskai pasidomi visais istatymu niuansais.Kurie,beje,nuolat keiciasi. QUOTE(SUNmom @ 2007 04 05, 22:05) kaip daroma normaliu atostogu atveju- kai atotogauja teveliai pvz menesi, o vaikas i darzeli vis tiek eina 1 sav. ten darzelyje paskaiciuoja ? nes siaip is darbovietes bus pazyma del viso atostogu laikotarpio. Jei darzelis valdiskas,jis pats mokesciu neskaiciuoja,tik paskutine menesio diena daro tabeli,kur atzymi visas praleistas ir lankytas dienas,suraso,kokios pristatytos nelankytas dienas pateisinancios pazymos,pvz."gydytojo pazyma nuo 03 12 iki 03 16,pazyma is mamos darbovietes :atostogos nuo 03 17 iki 04 15.Tabelius pristato i svietimo skyriu,ten suzymi visas mokesciu lengvatas(kas moka puse ir panasiai),sutikrina ir siuncia duomenis i skaiciavimo centra-ten apskaiciuoja mokesti kiekvienam vaikui ir atspausdina kvitukus.Juos siuncia atgal i svietimo skyriu,is ten juos pasiima kazkas is darzelio,isdalina grupems tokius diiiiiidelius lapus,aukletojos tas "paklodes"sukarpo ir isdalina mums.O jei normalios atostogos bus 4 savaites,o vaikas nelankys 3 is eiles,manau bus viskas ok,tiesiog aukletoja parasys i tabeli,kad atostogavo nuo tada iki tada ir pamines n raidemis dienyne pazymeta laika.Nors pasitikslink.
O pas mus darželije prieš kokią savaite aukletoja teiravosi kada bus mūsų atostogos ir kada mums geriausias metas nevesti vaikus į darželį mat jis turi buti uždarytas mėnesiui remontui ar dar kažkam.
Tai vat reikejo pliusiuku tokioj lentelej pažymet per kokius vasaros mėnesius vaikas lankys o kuri mėnesi ne ir pasirašyti. Po to atsižvelgiant į tai kada dauguma tėveliu atostogauja darželis ir bus uždarytas. Pasirašiau už liepa bet dabar sužinojau kad MB atostogaus birželį tai įdomu jei pažymejau kad vaikas lankys tai reikės tėvelio pažymos iš darbovietės apie atostogas jei nusprestume nevest? Nes šiaip aukletoja sakė kad pakanka tos lentelės su parašais ir pažymų nereikia. Gal kada buvot susidure su tokia sistema?
Vasara uztenka is anksto informuoti aukletoja,kad nevesite,pazymu is darbo nereikia.
Norejau pasidometi ar galima parasyti koki prasyma ir nebevesti vaiko i darzeli iki rudenio, svarbu kad neprapultu mums vieta. Vaikas labai daznai serga, o po gydymosi reanimacijoje manau reiketu padaryti didele pertrauka kol sveikata visiskai atsistatys. Buciau dekinga uz atsakyma.
Galima. Susitarkit su auklėtoja, parašykit prašymą dėl laikino išvykimo, nurodykit iki kada ir jus laikinai išbrauks iš sąrašų, o vietos darželyje neprarasit, ją saugos tris mėnesius.
QUOTE(barra @ 2007 02 16, 12:05) Tai, kad visur tas pats Man tai dabar irgi nesamonė gaunasi, dėl tų nepateisinamų dienų. Mūsų auklėtojos birželį išeina atostogauti, ir vaikus ves kažkur į kitą grupę. Davė irgi tokius lapus pasižymėti ar vasarą vesim ar ne. Tai sakė, kad už liepą ir rugpjūtį bus pateisinama, jei nevesim, o už birželį, kad ir nevestum vis tiek reikėtų mokėti. aš irgi nedirbu ir auginu kitą dukrytę bet tas nepasiteisina, slenkančio grafiko vyras negali gauti, atostogų tą mėnesį irgi neturės. Tai teks vaiką vieną mėnesį vesti į kitą grupę, pas kitas auklėtojas. Man tai atrodo nelabai gerai, bet jei nelankys, tai irgi mokėt 120lt, irgi negerai
Žinau tiksliai - jei vaikas nelanko darželio vasaros metu, už darželį nereikia mokėti, tik vienas iš tėvų rašo prašymą direktorei dėl atostogų. Čia Kaune, bet tikriausiai ir kitur. O jei nesusišnekat su auklėtoja, klauskit direktorės.
QUOTE(Rebeka @ 2007 04 05, 22:46) Jei darzelis valdiskas,jis pats mokesciu neskaiciuoja,tik paskutine menesio diena daro tabeli,kur atzymi visas praleistas ir lankytas dienas,suraso,kokios pristatytos nelankytas dienas pateisinancios pazymos,pvz."gydytojo pazyma nuo 03 12 iki 03 16,pazyma is mamos darbovietes :atostogos nuo 03 17 iki 04 15.Tabelius pristato i svietimo skyriu,ten suzymi visas mokesciu lengvatas(kas moka puse ir panasiai),sutikrina ir siuncia duomenis i skaiciavimo centra-ten apskaiciuoja mokesti kiekvienam vaikui ir atspausdina kvitukus.Juos siuncia atgal i svietimo skyriu,is ten juos pasiima kazkas is darzelio,isdalina grupems tokius diiiiiidelius lapus,aukletojos tas "paklodes"sukarpo ir isdalina mums.O jei normalios atostogos bus 4 savaites,o vaikas nelankys 3 is eiles,manau bus viskas ok,tiesiog aukletoja parasys i tabeli,kad atostogavo nuo tada iki tada ir pamines n raidemis dienyne pazymeta laika.Nors pasitikslink. Papildyta: QUOTE(Ledas @ 2007 06 01, 14:11) Man tai dabar irgi nesamonė gaunasi, dėl tų nepateisinamų dienų. Mūsų auklėtojos birželį išeina atostogauti, ir vaikus ves kažkur į kitą grupę. Davė irgi tokius lapus pasižymėti ar vasarą vesim ar ne. Tai sakė, kad už liepą ir rugpjūtį bus pateisinama, jei nevesim, o už birželį, kad ir nevestum vis tiek reikėtų mokėti. aš irgi nedirbu ir auginu kitą dukrytę bet tas nepasiteisina, slenkančio grafiko vyras negali gauti, atostogų tą mėnesį irgi neturės. Tai teks vaiką vieną mėnesį vesti į kitą grupę, pas kitas auklėtojas. Man tai atrodo nelabai gerai, bet jei nelankys, tai irgi mokėt 120lt, irgi negerai Negali šitaip būti, gal nesupratot kažko
Mums lygiai tas pats su mokėjimu.Birželio mėnesio sakė nepateisins, o tik liepą ir rugpjūtį.Pirmą savaitę vedžiau, bet kadangi pasikeitę auklėtojos ir į darželį ėjo tik per prievartą, nutariau nebeleisti.Dar gavau patarimą išbraukti iš sąrašo, tada nereiks mokėti.
Birželį-rugpjūtį tikrai nereikia mokėti, jei vaikas neina į darželį (Kaune nemokam)
O darželis savo buhalterės neturi, yra centralizuota buhalterija (teko kartą aiškintis dėl neteisingai apskaičiuotų mokesčių). QUOTE(aurime @ 2007 06 01, 22:34) Žinau tiksliai - jei vaikas nelanko darželio vasaros metu, už darželį nereikia mokėti, tik vienas iš tėvų rašo prašymą direktorei dėl atostogų. Čia Kaune, bet tikriausiai ir kitur. O jei nesusišnekat su auklėtoja, klauskit direktorės. Durnizmas visiskas tos tipo atostogos vasara
Vilniuje (manau visur) biržely-rugpjūty tikrai jokių pažymų nereikia, sumokama tik už vaiko lankytas dienas. Kadangi mokama už einamą mėnesį, tai gali būti mokėti pilna suma, o kitą mėnesį atitinkamai išlygina pinigėlius pagal vaiko lankytas dienas.
QUOTE(Čiunčia @ 2007 06 13, 20:47) [b]Papildyta:[/b As is Kauno,teta ir drauge dirba aukletojomis,tai man visi darzelio niuansai pazistami.Nezinau,kaip kituose darzeliuose,bet situose tikrai tokia tvarka.Sie darzeliai jokios buhalteres neturi,buhaltere yra svietimo skyriuje(gal kelios buhalteres)O siaip gal ir Kaune ne visuose darzeliuose vienoda tvarka,ka as zinau.
mūsų situacija yra tokia: rudenį mes visa šeima išvažiuojam atostogauti į užsienį su vaikų.tai tas tris savaites ar reikės mokėti už darželį ar ne?gal kas žino, gal yra kam taip buvę?ar mokėjot už darželį?
QUOTE(juoduke @ 2007 08 31, 16:13) mūsų situacija yra tokia: rudenį mes visa šeima išvažiuojam atostogauti į užsienį su vaikų.tai tas tris savaites ar reikės mokėti už darželį ar ne?gal kas žino, gal yra kam taip buvę?ar mokėjot už darželį? Nupiešiu ir savo situaciją, gal kas protingesnis paaiškins ką nors: Rugsėjį pradės dukra lankyti darželį, man iki gimdymo likę ne pilnai 2 mėn, tėvelis kartais ir 3 dienas užtrunka darbe. Jaučiu, kad kasdien galiu neįstengti nuvesti ir pasiimti dukros. Kažkokią nėščiosios pažymą turiu pristatytt, bet negi kas antrą dieną, kai pilvas verž, lėksiu pas daktarą prašyt pažymos? Taip ir iki darželio galėčiau atlėkt... Tai kokios pažymos ir pas ką man kreiptis? QUOTE(Rebeka @ 2007 08 25, 23:41) As is Kauno,teta ir drauge dirba aukletojomis,tai man visi darzelio niuansai pazistami.Nezinau,kaip kituose darzeliuose,bet situose tikrai tokia tvarka.Sie darzeliai jokios buhalteres neturi,buhaltere yra svietimo skyriuje(gal kelios buhalteres)O siaip gal ir Kaune ne visuose darzeliuose vienoda tvarka,ka as zinau. Na va, atrodo Lietuva viena, svietimo sistema viena, bet skirtumu bei ivairiu niuansu galime rasti labai daug Papildyta: QUOTE(juoduke @ 2007 08 31, 15:13) mūsų situacija yra tokia: rudenį mes visa šeima išvažiuojam atostogauti į užsienį su vaikų.tai tas tris savaites ar reikės mokėti už darželį ar ne?gal kas žino, gal yra kam taip buvę?ar mokėjot už darželį? Na, jei esate dirbanti (arba vyras) Jums reikes pristatyti is darbovietes pazyma, kurioje nurodytas Jusu atostogu laikas, tokiu atveju uz darzeli moketi nereikes Papildyta: QUOTE(ciaramashka @ 2007 08 31, 16:22) Nupiešiu ir savo situaciją, gal kas protingesnis paaiškins ką nors: Rugsėjį pradės dukra lankyti darželį, man iki gimdymo likę ne pilnai 2 mėn, tėvelis kartais ir 3 dienas užtrunka darbe. Jaučiu, kad kasdien galiu neįstengti nuvesti ir pasiimti dukros. Kažkokią nėščiosios pažymą turiu pristatytt, bet negi kas antrą dieną, kai pilvas verž, lėksiu pas daktarą prašyt pažymos? Taip ir iki darželio galėčiau atlėkt... Tai kokios pažymos ir pas ką man kreiptis? Turite pristatyti vienkartine nestumo-gimdymo pazyma, kuri uztikrina laisva lankyma Jusu dukrytei (ateina - mokat uz paslaugas, neina - nemokat). Taip yra Klaipedoje, turetu buti ir kitur QUOTE(juoduke @ 2007 08 31, 16:13) mūsų situacija yra tokia: rudenį mes visa šeima išvažiuojam atostogauti į užsienį su vaikų.tai tas tris savaites ar reikės mokėti už darželį ar ne?gal kas žino, gal yra kam taip buvę?ar mokėjot už darželį? tai kad aš nedirbu, vyras dirba ir išvažiuojam mes su vaiku 3 savaitėm, o vyras su mumis bus tik 2 savaitės, paskui grįš. aišku galime paimti ta pažymą, bet tik 2 savaitėm, o vaikas nelankis 3 savaitės. tai kaip dabar , ką daryti? QUOTE(juoduke @ 2007 09 03, 09:38) tai kad aš nedirbu, vyras dirba ir išvažiuojam mes su vaiku 3 savaitėm, o vyras su mumis bus tik 2 savaitės, paskui grįš. aišku galime paimti ta pažymą, bet tik 2 savaitėm, o vaikas nelankis 3 savaitės. tai kaip dabar , ką daryti? Tokiu atveju vyras gali paimti is darbovietes pazyma uz tas dvi savaites atostogu, o uz trecia teks moketi, nes ji bus nepateisinta, nebent sumastysit kaip pateisint QUOTE(Čiunčia @ 2007 09 03, 11:17) Tokiu atveju vyras gali paimti is darbovietes pazyma uz tas dvi savaites atostogu, o uz trecia teks moketi, nes ji bus nepateisinta, nebent sumastysit kaip pateisint mes turim biletus kur nurodyta data kada išvykstam ir kada grižtame, gal atšviesti ir nunešti, gal pateisins? QUOTE(juoduke @ 2007 09 03, 10:34) mes turim biletus kur nurodyta data kada išvykstam ir kada grižtame, gal atšviesti ir nunešti, gal pateisins? Šiaip tai kelionė - nėra pateisinama priežastis, bet bandykit klaust darželyje, jau pastebėjau, kad visur nors ir bendri dokumentai ( įstatymai, įsakymai ir pan.), bet kiekvienas darželis dar ir savo politiką įsiveda
O as girdejau tokia naujiena, kad jei namie agini maza leliuka, o vyresnis vaikas lanko darzeli, tai jei neatvedi kokia diena, moketi uz ja nereikia. Kas gali pakomentuoti sia situacija?
na cia nebent dabar pakeite
nes man darzelio vedeja - birzelio men- sake kad si situacija ( kai maziukas namie) neieina i pateisinamu darzelio nelankymo priezasciu sarasa. Taisykles turejo pakeisti, ir irasyti sia priezasti, nes senosiose taisyklese to nera. |