Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pateisinama darželio nelankymo priežastis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
Milituke
Na va, buvau darzely, kalbejau su dirike, bet kazkaip konkreciai ir nesuzinojau Paklausiau kuo remiantis pateisina praleistas dienas, jei mama su mazesniu sedi namuose, tai myke myke ir galiausia sako, juk reikia tevams lengvatu nors tokiu. Klausiu tai ar yra toks istatymas, tai irgi neatsake. Tik sake, man paciai parasyt prasyma, kuriame parasyt, jog esu vaiko prieziuros atostogose iki 3metu ir tiek. (nes pati dirbu darze), o siaip reiktu dokumento is darbovietes (arba isakymo kopijos, ar prasymo kopijos, kuriame butu nurodyta, kad jus tikrai auginat vaika) Nezinau kaip kituose miestuose tai ivertins, kadangi taip ir nesuzinojau ar tai kazkoks istatymas leidzia (Nors musu dirike linkus tevams nutyleti apie tokia lengvata ) g.gif
O suzinojau, kai vienas is mamu atejus greiztai taip pareiske, o dirike nepapriestaravo g.gif (kas jai labai nebudinga, jei nera tokio istatymo ar taisykles) g.gif
wilmusia
Laba,
o ta nesciosios pazyma per tas komisijas poliklnikose isduoda? Ar tiesiog moteru gydytoja? g.gif
kiskis
Pagal istatyma, tai nereikia moketi uz tas dienas, kai sergiir atnesi pazyma, bei Jei kazkuris is tevu dirba pamainomis. Tada reikia grafiko. Ir i darzeli nevedi tik tomis dienomisir tik jos pateisinamos. Kas busjei vaika vesime kada norime ir mokesime kada norime. Tai tada reikia samdytis aukleirjiateis kada jus noresite... tongue.gif
wilmusia
QUOTE(kiskis @ 2007 09 04, 19:38)
Pagal istatyma, tai nereikia moketi uz tas dienas, kai sergiir atnesi pazyma, bei Jei kazkuris is tevu dirba pamainomis. Tada reikia grafiko. Ir i darzeli nevedi tik tomis dienomisir tik jos pateisinamos. Kas busjei vaika vesime kada norime ir mokesime kada norime. Tai tada reikia samdytis aukleirjiateis kada jus noresite...  tongue.gif
*

Ale ne tiek jau daug ir neteksime, jei nenuvesim i darzeli pora dieneliu be pateisinamos priezasties. Jei tikrai negali, negi suksi galva, kur ta pazyma gaut, Geriau ramiai sau savo reikalus tvarkyt ir uz ta dienele susimoket. Darzelis ras, kur tuos pinigus panaudot. O juk ne milijonai cia...
kiskis
Pritariu. Bet kartais gaila tuospinigelius atiduoti us dyka, bet ka daryti is to ir jiems gyventi reikia... bigsmile.gif
juoduke
QUOTE(Čiunčia @ 2007 09 03, 11:50)
Šiaip tai kelionė - nėra pateisinama priežastis, bet bandykit klaust darželyje, jau pastebėjau, kad visur nors ir bendri dokumentai ( įstatymai, įsakymai ir pan.), bet kiekvienas darželis dar ir savo politiką įsiveda  doh.gif  smile.gif
*

taip, štai mūsų darželyje jokios savos politikos nėra,viskaspagal įstatymus.mes nunešėm pažymą kad vyras atostogauja 2 sav, o štai 3 sav. bus nepateisinta, reikės mokėti, nors ie nelankisim, išvažiuojam 3 sav.
Čiunčia
Šiomis dienomis viename darželyje teko pastebėti darželio direktorės pakabintą skelbimą mamytėms, esančioms nėštumo - gimdymo bei vaiko priežiūros iki 3 metų atostogose, mokesčiui už darželį taikoma 50% lengvata mirksiukas.gif
wilmusia
QUOTE(Čiunčia @ 2007 09 11, 00:41)
Šiomis dienomis viename darželyje teko pastebėti darželio direktorės pakabintą skelbimą mamytėms, esančioms nėštumo - gimdymo bei vaiko priežiūros iki 3 metų atostogose, mokesčiui už darželį taikoma  50% lengvata  mirksiukas.gif
*

nagi nagi... O tai ten istatymo kopija kokia pakabyta ar siaip rastelis direktores? nes istatymo tokio kaip ir nebuvo, nebent studentai ar su mazom pajamom...
Čiunčia
QUOTE(ciaramashka @ 2007 09 13, 15:50)
nagi nagi... O tai ten istatymo kopija kokia pakabyta ar siaip rastelis direktores? nes istatymo tokio kaip ir nebuvo, nebent studentai ar su mazom pajamom...
*

Labai atsiprašau už klaidingai parašytą informaciją ax.gif Mamytės, esančios nėštumo-gimdymo bei vaiko priežiūros iki 3 metų atostogose, už nelankytas dienas NEMOKA bigsmile.gif Prieš tai apsirikau parašydama, kad moka 50proc., o iš tiesų visiškai nemoka už nelankytas dieneles. Ir tai nėra nuleista iš oro, tai yra aiškiai parašyta Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimo priede (2007m. balandžio 5d.) 4u.gif Manau turėtų būti toks sprendimas ir kitų miestų savivaldybėse, nepatingėkit paieškoti pačios (tiesiog įeikite į savo miesto savivaldybės tinklapį ir susiraskite tarybos sprendimus 2007m. susijusius su darželio mokesčiais mirksiukas.gif ), jei tokios svarbios informacijos nepateikia darželio darbuotojai mirksiukas.gif
siluetas
QUOTE(Čiunčia @ 2007 09 19, 09:46)
...Mamytės, esančios nėštumo-gimdymo bei vaiko priežiūros iki 3 metų atostogose, už nelankytas dienas NEMOKA  bigsmile.gif Prieš tai apsirikau parašydama, kad moka 50proc., o iš tiesų visiškai nemoka už nelankytas dieneles. Ir tai nėra nuleista iš oro, tai yra aiškiai parašyta Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimo priede (2007m. balandžio  5d.)  4u.gif...
*

Kaune reikia mokėti, jei mama yra vaiko priežiūros atostogose.
cute
QUOTE(Čiunčia @ 2007 09 19, 09:46)
Labai atsiprašau už klaidingai parašytą informaciją  ax.gif Mamytės, esančios nėštumo-gimdymo bei vaiko priežiūros iki 3 metų atostogose, už nelankytas dienas NEMOKA  bigsmile.gif Prieš tai apsirikau parašydama, kad moka 50proc., o iš tiesų visiškai nemoka už nelankytas dieneles. Ir tai nėra nuleista iš oro, tai yra aiškiai parašyta Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimo priede (2007m. balandžio  5d.)  4u.gif Manau turėtų būti toks sprendimas ir kitų miestų savivaldybėse, nepatingėkit paieškoti pačios (tiesiog įeikite į savo miesto savivaldybės tinklapį ir susiraskite tarybos sprendimus 2007m. susijusius su darželio mokesčiais  mirksiukas.gif ), jei tokios svarbios informacijos nepateikia darželio darbuotojai  mirksiukas.gif
*

Jeigu turi omeny šitą http://www.klaipeda.lt/stotisFiles/uploade...07316111414.doc sprendimą, tai arba aš nedamatau, arba parašyta tik:
11.4.3. motinos nėštumo, gimdymo atostogų, pateikus dokumentą iš darbovietės. g.gif
Dovyte
QUOTE(cute @ 2007 12 11, 23:28)
Jeigu turi omeny šitą http://www.klaipeda.lt/stotisFiles/uploade...07316111414.doc sprendimą, tai arba aš nedamatau, arba parašyta tik:
11.4.3. motinos nėštumo, gimdymo atostogų, pateikus dokumentą iš darbovietės.  g.gif
*

Tai cia supratau reikia rasyti prasyma ir visai kad vaikas nelankytu.
Ar galima taip, kad neitu kokia diena ar dvi per savaite ir uz jas nemoketi g.gif
cute
QUOTE(Dovyte @ 2007 12 12, 23:48)
Ar galima taip, kad neitu kokia diena ar dvi per savaite ir uz jas nemoketi  g.gif
*

Jokio skirtumo ar nelankys tik vieną dieną per savaitę, ar visą mamos atostogų laiką. Nor visu laiku vargiai ar kas naudojasi. Tas punktas tokiems vienadieniams atvejams ir sugalvotas. Tik žinoma darželiui reiktų pranešti, kada ir kiek dienų nelankysit.
Iš darbdavio atnešti pažymą apie tai, kad esate motinos nėštumo, gimdymo atostogose. Ir tada nereikia mokėti už be pateisinamos priežąsties nelankytas dienas.
SUNmom
vilniuje sio punkto nera
Dykuma5
Pas mus darželyje nereikia mokėti už sirgtas dienas, už moksleivių atostogų metu praleistas dienas, už tėvų atostogas bei už visas praleistas dienas, jei vienas iš tėvų pristato pažymą iš darbovietės, kad dirba pamaininį darbą [slenkančiu grafiku]
Čia Vilniuje
waiduliux
QUOTE(Zitra @ 2007 12 13, 01:48)
Ar galima taip, kad neitu kokia diena ar dvi per savaite ir uz jas nemoketi  g.gif
*

Mūsų daržely sakė po dvi-tris dienas negalima, reikia kad nelankytū ne mažiau kaip 10dienų
wetta
o jei gauni ta laisva grafika tai vaikucio gali nevest tik tom dienom kai nedirbama,ar teisingai supratau?
Vaivux
Gal kas patartumėte, pasidalintumėte patirtimui???

Vaikas nesmarkiai sukarščiavo (šiaip yra visai nesergantis, tfu, tfu, tfu...)
Šeštadienį ir sekmadienį turėjo 37,2 temperatūros.
Nukeliavome pirmadienį pas gydytoją ir išdavė man nedarbingumą visai šiai savaitei.
Karščio pirmadienį vaikui jau nebuvo, liko tik sloga ir šiek tiek paraudusi gerklė, kuri mano akimis visuomet tokia būdavo.

Likčiau su vaiku namie visą savaitę, jei tik galėčiau. Su darbu šiais laikais sutuacija pačios žinote kokia, todėl manau jau ketvirtadienį vaiką leisti į darželį.

KLAUSIMAS: Gal kas susidūrėte - ar Sodra apie tai sužinos, ar darželiai praneša ką nors apie vaiko darželio nelankymą Sodrai? (Darbovietėje tabelyje būčiau pažymėta kaip serganti, darbo užmokesčio negaučiau, tačiau bijau nemalonumų).

marlen
anos ziemos situacija:pas mus lauke termometras rodo -20 laipsniu,na ir nevedam paneles,nueinam jau po salciu i darzeli,pasirodo,nepateisina,nes pas juos rode -19 laipsniu blink.gif ir dar aukletojos pacios pabreze,kad nevest..o cia pasirodo ir vienas laipsnis turi kazkoki skirtuma.Keista ta politika darzely schmoll.gif
Rebeka
QUOTE(ciaramashka @ 2007 09 05, 14:56)
Darzelis ras, kur tuos pinigus panaudot. O juk ne milijonai cia...
*

Tai kad darzelis tu pinigu ir"nemato".Darzelis-biudzetine,valstybes islaikoma(ir,sakyciau,prastai islaikoma)istaiga.Tie pinigai valstybei( g.gif nekonkretu... g.gif )lieka...
Dykuma5
QUOTE(Vaivux @ 2008 02 12, 14:10)
Gal kas patartumėte, pasidalintumėte patirtimui???

Vaikas nesmarkiai sukarščiavo (šiaip yra visai nesergantis, tfu, tfu, tfu...)
Šeštadienį ir sekmadienį turėjo 37,2 temperatūros.
Nukeliavome pirmadienį pas gydytoją ir išdavė man nedarbingumą visai šiai savaitei.
Karščio pirmadienį vaikui jau nebuvo, liko tik sloga ir šiek tiek paraudusi gerklė, kuri mano akimis visuomet tokia būdavo.

Likčiau su vaiku namie visą savaitę, jei tik galėčiau. Su darbu šiais laikais sutuacija pačios žinote kokia, todėl manau jau ketvirtadienį vaiką leisti į darželį.

KLAUSIMAS: Gal kas susidūrėte - ar Sodra apie tai sužinos, ar darželiai praneša ką nors apie vaiko darželio nelankymą Sodrai? (Darbovietėje tabelyje būčiau pažymėta kaip serganti, darbo užmokesčio negaučiau, tačiau bijau nemalonumų).
*

Manau, kad jei turi nedarbingumą - tai nevesk į darželį, nes, žinai, visko gali būti
O dėl vaiko - man buvo taip - vaikas angina sirgo rugsėjį - oras šiltas, na, vyras turėjo laisvų, tai ir buvo su vaiku, o paskutinę dieną [penktadienį] jam reikėjo į darbą - tai aš neimdama biuletenio nuvedžiau tą paskutinę sirgimo [pagal gyd.pažymą] dieną į darželį. doh.gif ir ką jūs manot - mūsų gydytojo pažymos darželyje nepriėmė, nes buvo viena diena lankyta ir...... verysad.gif teko susimokėti už nelankytas dienas kaip nepateisintas g.gif
Wildberry
Ačiū Dievui, kad nebereikia praleistų dienų teisint thumbup.gif Nu nesamonė man ten visiška buvo schmoll.gif Būdavo reikia kur išvykti ,tai ateini kitą dieną darželin jau prašo iš gydytojų lapelio ,nors net nesirgom bigsmile.gif Užknisdavo ta tvarka,tai pasakiau,kad nebeprašinėtų,jau geriau aš susimokėsiu už tas dienas ax.gif blush2.gif
wilmusia
QUOTE(Rebeka @ 2008 02 18, 18:28)
Tai kad darzelis tu pinigu ir"nemato".Darzelis-biudzetine,valstybes islaikoma(ir,sakyciau,prastai islaikoma)istaiga.Tie pinigai valstybei( g.gif nekonkretu... g.gif )lieka...
*

Taigi valdzia pilvus pames, jei jiems neliktu nuo darzeliu....Itariu, tikrai nemenkos su mos susidaro is tu "nepateisinamu"..
kas_as_esu?
Keliu tema, nes ieskojau atsakymo i si klausima. Klausiau del galimybes nelankyti sumokant uz maitinima ir gavau atsakyma:

Labas rytas,

keletą dienų be pateisinamos priežasties vaikas gali nelankyti darželio,
bet Jūs turėsite sumokėti už maitinimą. Taip nuolat elgtis negalima, nes pagal naujai įsigaliojančią tvarką po mėnesio vaikas bus išbrauktas iš sąrašų. Turite apsispręsti, ar Jums reikalingas darželis.

Pagarbiai,
Vilniaus miesto savivaldybės administracijos
Kultūros ir ugdymo departamento
Švietimo skyriaus
Neformaliojo švietimo poskyris

tokia
na, jei nieko nepainioju, tai iki 5 dienų galima vaiko nevesti ir nereikai jokio medikų pateisinamo rašto. o mokėti reikia tik berods tuos keliasdešimt centų už priemones, bet ne už maitinimą.
šiaip darželiai suinteresuoti, kad vaikai lankytų arba jei neateina, tai kad bent nereiktų žymėti, nes nuo to priklauso ir finansavimas.
Mes kadangi turime puikią gydytoją, tai kai turim kokių planų, tai jais ir naudojamės, o po praleistų dienų, jei jų būna daugiau nei 5, atnešu lapelį kuriame įrašyta, kad vaikinas sveikas tongue.gif
Aš vis tiek manau, kad darželis skirtas tam kad tėvams būtų galimybė dirbti, o ne tam ,kad vaikai visada jį lankytų.
Nireglina
Pas mus gydytojo pažymos reikia visada. Nesvarbu ar vaikas praleido vieną diena, ar penkias ir daugiau. Žinoma, jei kokią dieną nevedu vaiko į darželį, nelekiu pas gydytoją pažymos, tačiau už tas nepateisintas dienas reikia mokėti. Nemokam tik tada, jei vaikas darželio nelankė pradinių klasių mokinių atostogų metu.
kiskis
Jei vaikas neatejo pora dienu i darzeli be gydytojo pazymos, uz ji reikia moketi pilna kaina. Nes jei nenori vesti, tai yra kol kas eiles kurie vaikai (teveliai) nori vesti i darzeli. g.gif
Upokšnis
QUOTE(tokia @ 2009 10 02, 11:27)
na, jei nieko nepainioju, tai iki 5 dienų galima vaiko nevesti ir nereikai jokio medikų pateisinamo rašto. o mokėti reikia tik berods tuos keliasdešimt centų už priemones, bet ne už maitinimą.
*

O kokio miesto savivaldybė tai priėmė g.gif Dabar dauguma atšaukia tokius sprendimus, kad tik daugiau pinigų susirinktų cool.gif
ernoja
QUOTE(Nireglina @ 2009 10 02, 15:52)
Pas mus gydytojo pažymos reikia visada. Nesvarbu ar vaikas praleido vieną diena, ar penkias ir daugiau. Žinoma, jei kokią dieną nevedu vaiko į darželį, nelekiu pas gydytoją pažymos, tačiau už tas nepateisintas dienas reikia mokėti. Nemokam tik tada, jei vaikas darželio nelankė pradinių klasių mokinių atostogų metu.
*

pas mus irgi. jei šiaip nevedi ar gydytojo pažymos nėra, reikia mokėt. Nebent tėvų atostogos, tada nereikia irgi mokėti.
joge
QUOTE(kas_as_esu? @ 2009 09 25, 21:54)
Keliu tema, nes ieskojau atsakymo i si klausima. Klausiau del galimybes nelankyti sumokant uz maitinima ir gavau atsakyma:

Labas rytas,

keletą dienų be pateisinamos priežasties vaikas gali nelankyti darželio,
bet Jūs turėsite sumokėti už maitinimą. Taip nuolat elgtis negalima, nes pagal naujai įsigaliojančią tvarką po mėnesio vaikas bus išbrauktas iš sąrašų. Turite apsispręsti, ar Jums reikalingas darželis. 

Pagarbiai,
Vilniaus miesto savivaldybės administracijos
Kultūros ir ugdymo departamento
Švietimo skyriaus
Neformaliojo švietimo poskyris
*

kada čia ta tvarka įsigalios?
kas_as_esu?
QUOTE(joge @ 2009 10 26, 16:11)
kada čia ta tvarka įsigalios?
*

Jau galioja. Toki atsakyma gavau i savo klausima. Kalbama apie Vilniaus darzelius.
lovely
QUOTE(Nireglina @ 2009 10 02, 14:52)
*

Musu darzelyje tokios pat salygos.Tik kas liecia moksleiviu atostogas,tai ir vyresneliu atostogos iskaiciuojamos.
Upokšnis
QUOTE(kas_as_esu? @ 2009 10 27, 09:21)
Jau galioja. Toki atsakyma gavau i savo klausima. Kalbama apie Vilniaus darzelius.
*

O gal atsiuntė dokumentus, kuriais remiantis galima 5 dienas nevesti ir nemokėti g.gif Reikia įrodymų, kad būtų tvirti argumentai buhalterei biggrin.gif
digi
QUOTE(kiskis @ 2009 10 03, 09:40)
Jei vaikas neatejo pora dienu i darzeli be gydytojo pazymos, uz ji reikia moketi pilna kaina. Nes jei nenori vesti, tai yra kol kas eiles kurie vaikai (teveliai) nori vesti i darzeli.  g.gif
*

pas mus KL tokia pati tvarka...
lemurmur
QUOTE(Upokšnis @ 2009 10 27, 21:16)
O gal atsiuntė dokumentus, kuriais remiantis galima 5 dienas nevesti ir nemokėti g.gif Reikia įrodymų, kad būtų tvirti argumentai buhalterei  biggrin.gif
*

Tai ir raso, kad moketi reikes. Dar perpeja, kad jei tuo piknaudziausim- nevesim vaiku, tai moketi bus negana, turesim apsisprest, vesim vaikeli i darzeli ar ne, nes ir taip vietu vaikams truksta... As taip supratau ax.gif
Dovyte
Gal kas gali patarti. Vaikas nuo rugsejo pradejo eiti i darza, bet nuolat serga. Dabar vel rimta liga. Gydytoja pataria pora menesio nevest i darzeli, nes butina, kad organizmas sustipretu. Bet pazymas gydytojai gali israsyti tik uz ligos laikotarpi. Taciau kaip man pateisinti toki ilga nebuvimo darzelyje laikotarpi? Bijau, kad musu neisbrauktu unsure.gif
Nireglina
Nežinau kaip kituose miestuose, bet mano vaikų darželyje vedėja sakė, jog tokiu atveju reikia atnešti gydytojo pažymą, jog rekomenduojama vaikui tam tikrą laiką (nurodyti konkrečiai) nelankyti darželio. Tuomet nereikės mokėti ir neišbrauks iš sąrašų. Turbūt gydytojai tokias pažymas rašo g.gif
Dovyte
Aciu uz atsakyma, gal kas dar yra susidures. Idomu, ar gali gydytoja tokiam ilgam laikotarpiui rasyti g.gif
a79
Aš po operacijos savo didįjį "sveiką" namei laikiau, nes reikėjo ir maistą parinkt, ir dėl fizinio krūvio pasaugot, tiesa trumpiau. Ir jokių problemų su pažymą pas gydytoja nebuvo. Čia jau mano manymu, mamos reikalas ir galimybės, kiek laiko vaiką "reabilitacijai" namie laikyt.
Dovyte
QUOTE(a79 @ 2009 11 17, 18:07)
Aš po operacijos savo didįjį "sveiką" namei laikiau, nes reikėjo ir maistą parinkt, ir dėl fizinio krūvio pasaugot, tiesa trumpiau. Ir jokių problemų su pažymą pas gydytoja nebuvo. Čia jau mano manymu, mamos reikalas ir galimybės, kiek laiko vaiką "reabilitacijai" namie laikyt.
*

tai, kaip suprant, gydytoja israse pazyma tam laikotarpiui?
Wild Pearl
QUOTE(Nireglina @ 2009 11 17, 17:56)
Nežinau kaip kituose miestuose, bet mano vaikų darželyje vedėja sakė, jog tokiu atveju reikia atnešti gydytojo pažymą, jog rekomenduojama vaikui tam tikrą laiką (nurodyti konkrečiai) nelankyti darželio. Tuomet nereikės mokėti ir neišbrauks iš sąrašų. Turbūt gydytojai tokias pažymas rašo g.gif
*

teisingai mums buvo tokia situacija kad gydytoja rekomendavo vaikiuko nevesti tris menesius tai i darzeli israse kad rekomenduojha namu rezima iki tada ir tada...ir musu darzeliui tas tiko smile.gif
tori
Gal kas susiduret , kai auginat viena vaikeli namie, o vyresniji leidziat i darzeli. Esu motinystes atostogose, tai mano grafikas taip pat ivairus, taciau Klaipedoje tai nera pateisinama priezastis nemoket uz praleistas dienas darzelyje. galioja tik nestumo ir gymdymo atostogos, jei ju metu nevedi vaiko - tai moket nereikia.
KAzi kaip kitu miestu svietimo skyriai nurodo? g.gif
Nireglina
Gyvenu Telšiuose. Pas mus jei mama yra vaiko auginimo atostogose, turi iš darbovietės atnešti tai patvirtinančią pažymą. Tuomet nereikės mokėti už dienas, kai vaikas nelankė darželio.
Upokšnis
QUOTE(tori @ 2009 11 27, 21:21)
Gal kas susiduret , kai auginat viena vaikeli namie, o vyresniji leidziat i darzeli. Esu motinystes atostogose, tai mano grafikas taip pat ivairus, taciau Klaipedoje  tai nera pateisinama priezastis nemoket uz praleistas dienas darzelyje. galioja tik nestumo ir gymdymo atostogos, jei ju metu nevedi vaiko - tai moket nereikia.
KAzi kaip kitu miestu svietimo skyriai nurodo? g.gif
*

Vilniuje tokios lengvatos nėra schmoll.gif
Joringėlė
Mes esam is Moletu,bet irgi tokios lengvatos neturim.Sedziu su mazyliu namuose,ir bijau to nelemto gripo, tad ir didziojo neleidziu i darzeli.O moketi teks.
kojote7
Pradėjau domėtis ar yra miestų, kur nelankant vaikui darželio, kai mama yra dekrete, nereikia mokėti už tas dienas. Perskaičiau, kad Klaipėdoj, Telšiuose, tai yra pateisinama. Būtų puiku, kad atsilieptų kitų miestų mamytės, kur irgi tai yra pateisinama priežastis.
Man šiuo metu tai yra labai aktualu ir ruošiuosi kovoti savo mieste, kad tai pateisintų, nes šiai dienai neseniai buvo priimtas tarybos sprendimas iš, kurio projekto būtent tą eilutę išbraukė. Švietimo vedėja man aiškino, kad niekur Lietuvoje to nėra, bet kaip matau tikrai yra, todėl labai prašau parašykit kokiuose dar miestuose pateisinama.
Upokšnis
QUOTE(kojote7 @ 2010 02 25, 19:36)
Man šiuo metu tai yra labai aktualu ir ruošiuosi kovoti savo mieste, kad tai pateisintų, nes šiai dienai neseniai buvo priimtas tarybos sprendimas iš, kurio projekto būtent tą eilutę išbraukė. Švietimo vedėja man aiškino, kad niekur Lietuvoje to nėra, bet kaip matau tikrai yra, todėl labai prašau parašykit kokiuose dar miestuose pateisinama.
*

O ką Jums duos žinojimas, kad kituose miestuose tokia lengvata yra g.gif Jei Jūsų lankomo darželio savivaldybė taip priėmė, nieko nepakeisit schmoll.gif Pvz. Vln atėmė galimybę studentams pirmumo teise pasinaudoti užrašant vaiką į darželį. Kaune toks punktas galioja.
kojote7
QUOTE(Upokšnis @ 2010 02 25, 21:19)
O ką Jums duos žinojimas, kad kituose miestuose tokia lengvata yra  g.gif Jei Jūsų lankomo darželio savivaldybė taip priėmė, nieko nepakeisit  schmoll.gif Pvz. Vln atėmė galimybę studentams pirmumo teise pasinaudoti užrašant vaiką į darželį. Kaune toks punktas galioja.
*

Būtų lengviau kovojant, jei daug kur taip yra. Galvoju rinkti parašus, tai būtų aiškiau kaip argumentuoti. Kadangi man buvo sakę, kad respublikoje niekur to nėra, tai, tokiu atveju, aišku, kad nieko nepeščiau, bet kadangi aiškėja, kad tai netiesa, norisi dar daugiau žinių apie kitus miestus.
Nireglina

QUOTE(kojote7 @ 2010 02 25, 19:36)
Pradėjau domėtis ar yra miestų, kur nelankant vaikui darželio, kai mama yra dekrete, nereikia mokėti už tas dienas. Perskaičiau, kad Klaipėdoj, Telšiuose, tai yra pateisinama. Būtų puiku, kad atsilieptų kitų miestų mamytės, kur irgi tai yra pateisinama priežastis.

Nebėra tos privilegijos ir pas mus. Savivaldybė nutarė, jog nuo vasario mėn. viskas keičiasi. Jei mama yra vaiko priežiūros atostogose, tai be pateisinamos priežasties į darželį gali nevesti vaiko tik 5 dienas per mėnesį.
medlink
Aš nesidomėjau apie tokią privilegiją Vilniuje, bet jei reikia mokėti be priežasties neatvedus vaiko (tik mažiau), jei reikia mokėti neatvedus dėl ligos (labai nedaug), manau kad ir dėl mamos dekretinių atostogų neatvedus vaiko vistiek reikėtų mokėti tik gal mažiau... Jūs gi vietą užėmę, ir auklėtoja vistiek dirba!!! jai atlyginimą reikia mokėti wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.