Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilnonės kojinytės
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės > Apranga vaikams
Pages: 1, 2, 3
pukpuk
Sveikos mamytės. 4u.gif
Laukiu savo stebukliuko ateinant į šį pasaulį.
Viena pažįstama man pasakė, kad tik gimusiam vaikui būtina uždėti šiurkščias vilnones kojines tam, kad jos savo "badymu" stimuliuotų vaiko nervų sistemą. blink.gif
Pastaba: jos vaikas visiškai nedavė jai miegoti kelias dienas po ligoninės (kėlėsi kas valandą naktį). Aš pagalvojau, gal čia jam kojites badė ir jis dėl to toks neramus buvo.

Kaip darėt jūs?
Aš asmeniškai suabėjojau šiuo patarimu, nes esu girdėjusi tik apie tai, kad būtina šiltai kojites laikyt, bet, kad vaikui "ale akupunktūros seansus" rengti reiktų tikrai negirdėjau. unsure.gif
Be to, man nuojauta sako, kad juk nenaturalu yra iš minkštos švelnios mamykės gimdutės išlindusį vaikelį badyt kažkokiomis kojinėmis...???

Ką jūs manot? g.gif
Sidabrinė
QUOTE(Nanuk @ 2007 01 16, 21:41)
Sveikos mamytės.  4u.gif
Laukiu savo stebukliuko ateinant į šį pasaulį.
Viena pažįstama man pasakė, kad tik gimusiam vaikui būtina uždėti šiurkščias vilnones kojines tam, kad jos savo "badymu" stimuliuotų vaiko nervų sistemąblink.gif
Pastaba: jos vaikas visiškai nedavė jai miegoti kelias dienas po ligoninės (kėlėsi kas valandą naktį). Aš pagalvojau, gal čia jam kojites badė ir jis dėl to toks neramus buvo.

Kaip darėt jūs?
Aš asmeniškai suabėjojau šiuo patarimu, nes esu girdėjusi tik apie tai, kad būtina šiltai kojites laikyt, bet, kad vaikui "ale akupunktūros seansus" rengti reiktų tikrai negirdėjau.  unsure.gif
Be to, man nuojauta sako, kad juk nenaturalu yra iš minkštos švelnios mamykės gimdutės išlindusį vaikelį badyt kažkokiomis kojinėmis...???

Ką jūs manot? g.gif
*

Tavo pazystama teisi.Tik gal tas zodis "butina"nereikalinas.Pvz as savo mergaitei nemoviau vilnoniu kojiniu.Cia tik mamos reikalas. biggrin.gif
liuoga
Taip, po gimdymo vaikiukui ligoninėj uždeda butent vilnones kojinytes. Aš išeidama iš gimdymo namų klausiau ar ir toliau man tas kojinytes ant nuogų pėdučių maut, tai atsakė TAIP, nes jos iš tikrųjų ten vaikiukui kažka stimuliuoja.
Gi vilnones kojinytes ir neišnešiotiems kūdikėliams deda. Pameni, buvo akcija, kai neišnešiotiems vaikiukams rinko vilnones kojinytes.
O tavo pažįstamos vaikiukas turbūt ne dėl vilnonių kojinyčių miegot nedavė. Maniškis dar ir dabar tas kojinytes sėkmingai nešioja ir jei verkia, tai visai dėl kitų priežasčių.
Nors iš tikrųjų būtų įdomu sužinoti kiek laiko vaikiukui reikia tas kojinytes dėti?
mammy
O aš vežiausi dvejas, vienas labai šiurkščias naminės vilnos o kitas švelnesnes. Kai padaviau abejas tai uždėjo tas labai šiurkščias blink.gif , sakė vaikiukui geriau
kedute
savo dukriukui iki 2 men dejau ant nuogos kojytes vilnonines koines
Brunhilda
Aš visiems trims savo leliukams iškart po gimimo uždėjau naminės vilnos kojinytes. Dukrytė su jomis prabuvo ilgiausiai - pirmus tris savo mėnesiukus smile.gif . Tikrai galiu pasakyti, kad vaikučių verksmas nebuvo susijęs su kojinytėmis mirksiukas.gif .
grazina37
kadangi mano mazius gimes gruodzio menesi ,tai kojinytes dejau kol atsilo oras ,ir jau tu kojinyciu nereikejo ,o rudeni kai orai atsalo kojinytes vel aviau,ir kai gulejom ligonineje 1,1metuku gydytoja sake kad kaip galima ilgiau jas reiketu auti ,o drauges mergyte gime birzelio menesi ,ir su vilnonem kojinytes buna iki siol ,naturali vilna reguliuoja temperatura ,ir tikrai vaikuciai neperkaista 4u.gif
Kribuk
aš tai dėjau vilnones kojinytes, na ir manoji buvo rami.
*Lina*
aš irgi dėjau vilninines kojinytes,vos tik su mažyle atsidūrėm palatoj,kitą diena net tokia sesute ar kas buvo atėjusi ir siūlė nusipirkti vilnoninių kojinyčių smile.gif
Rasiliukas
Mano manymu kojinytes deti reiketu. taip vaikutis stimuliuojamas ir pratinamas prie aplinkos salygu ax.gif
Luneta
Vaikiukui deda kojinytes, kad stimuliuotųsi centrai. Pėdose jų ypatingai daug. Mano sūneliui jau beveik 4 mėnesiai, bet aš vis dar jam dedu kojinytes. Bandžiau nedėti, bet pastebėjau, kad tada pastoviai šaltos kojytės ax.gif
pukpuk
Oho blink.gif
Matau, visos deda kojines.
Na, gal ir as uzdesiu jei mama ras mano seskes kojinykes wink.gif, jos ne labai siurkscios. Vis tik gaila man vaikelio. unsure.gif Biski kazkokia ekzekucija primena. unsure.gif
Meka Pinavija
Mano dukrytei iškart po gimimo uždėjo vilnones kojinaites bigsmile.gif rolleyes.gif
Pasikeitusi
mes irgi nuo pat gimimo su vilnonemis kojinytemis
karsoniux
ir mes 2.gif
K.KEITE
savo mazylei pirmomis valandomis uzdejome vilnones kojinytes biggrin.gif o dejau nes buvo salta. biggrin.gif ir nesiojome tik kol salome kojutes. tongue.gif

----------------------------------------
user posted imageuser posted image
nanainis
QUOTE(Gamar @ 2007 01 17, 13:06)
Vaikiukui deda kojinytes, kad stimuliuotųsi centrai. Pėdose jų ypatingai daug. Mano sūneliui jau beveik 4 mėnesiai, bet aš vis dar jam dedu kojinytes. Bandžiau nedėti, bet pastebėjau,  kad tada pastoviai šaltos kojytės  ax.gif
*

ir manąjam jei neužmaunu vilnonių kojinyčių tuoj pėdutės šaltos ir drėgnos doh.gif jau 4,5 mėn. maunu kuo šiurkštesnes,tikros nedažytos vilnos kojinytes, nes gerai kraujas cirkuliuja tada 4u.gif jo kraujotaka sipnoka verysad.gif
kadangi mano mažius neišnešiotukas tai ligoninėj gavo daug vilnoninių kojinyčių thumbup.gif ačiū mamytėm, kurios dalyvavo akcijoj ir mezgė mažyliams kojinytes wub.gif
samiene
As vilnones kojinytes dukrytei taip pat dejau kelis menesius. smile.gif Butina.. mirksiukas.gif
egidan
Vilnonės koinaitės naujagimiams ir kūdikiams labai gerai. Naujagimiai nereguliuoja savo kūno temperatūros ir per pėdutes netenka daug šilumos, tai ir dedamos koinaitės vilnonės. Vilna palaiko temperatūra, o ir kojytės ne taip prakaituoja (kas irgi lemia šilumos netekimą). Prie viso to - kaip jau minėta kitų mamyčių-pėdutėse daug centrų.
Beje, naujagimiai dažnai prašosi prie krūties, o ją gavę greit užmiega vos ją patrsukę. Netrukus ir vėl reikalauja... ir taip be galo. Tokiais atvejais patartina lengvai masažuoti pėdutę su koinyte.
loncelotas
Aš savo vaikiukui dėjau šiurkščias vilnones kojinytes kažkus porą mėnesių. Daabr naudojam vilnonius batukus thumbup.gif

O į egzekuciją tikrai nepanašu, nes išskalbus jos tikrai švelnesnės patampa mirksiukas.gif
vaidilutė
mes iki šiol nešiojame vilnonias kojnytes 4u.gif pati mezgu ax.gif kai iš vienu išauga numezgu didesnias biggrin.gif tongue.gif thumbup.gif
Teresiukas
Mes irgi nešiojam vilnones kojinytes.Mažiukų silpna kraujotaka,o šiurkšti vilna ją aktyvina.Aš ir pati dažnai apsiaunu vilnones kojines ant basų kojų,nes esu "varliakojė" biggrin.gif
Vilma-22
mes iki siol nesiojam vilnones koinytes ir man atrodo kad nesiosim iki kol atsils mirksiukas.gif
linna
Galima ir kepuryte dėti jei tokia yra,tada dar geriau negu vienos kojinės.O nuo tu vilnoniu kojinyčių tik ramesnis buna leliukas,o ne atvirkščiai.
Isila
QUOTE(Nanuk @ 2007 01 17, 12:30)
Oho  blink.gif
Matau, visos deda kojines.
Na, gal ir as uzdesiu jei mama ras mano seskes kojinykes wink.gif, jos ne labai siurkscios. Vis tik gaila man vaikelio.  unsure.gif  Biski kazkokia ekzekucija primena.  unsure.gif
*

tikrai ne egzekucija, o labai naudingas ir kleckui reikalingas dalykas. Pakalbėk su gydytoja, išaiškins viską. O maniškis ar su vilnonėm ar be, vis tiek rėkdavo. Ne kojinės kaltos schmoll.gif
pukpuk
QUOTE(linna @ 2007 01 19, 14:56)
Galima ir kepuryte dėti jei tokia yra,tada dar geriau negu vienos kojinės.O nuo tu vilnoniu kojinyčių tik ramesnis buna leliukas,o ne atvirkščiai.
*

smile.gif na as nezinau, del kepurytes jau suabejociau... ax.gif
As asmeniskai (zmogus su stora grubia oda palyginus su naujagimiais) kai deduos kepire tai man niezti visa galva blink.gif nes badosi ji.
Tuja2
Po gimimo maziui uzdejo ligonines vilnones kojinytes ir vilnone kepure. Bet minkstos buvo, nesibade. Po to ir savo dejau kojinytes, kepures nea.
Juuuga
Po gimimo dėjau ir aš vilnones...jos reikalingos tam, kad išvengti greitos mirties sindromo ir, kad leliukui būtų stimuliuojami visi centriukai ( padukuose jų juk tiek daug) tik va daugiau kaip 1,5mėn neiškentėm, nes leliukas hiper prakaituoja ir pradėjo labai berti visą kūnelį, o ypač pėdytes... nepadeda nei pataisų milteliai, nei kremukai nei maudynės kasdien lakišiaus arbatos voniose...
virugie
Mes taipogi tik gimusiam apmovėm vilnones kojinytes ir šiaip nešiojam iki dabar tik jau maunu ne ant plikos kojytės bet ant pėdkelnių, mes ir diną ir naktį su vilnonėm kojinėm. bigsmile.gif
Gajux
Mums irgi tik gimusioms užmovė vilnones kojinytes. Tai buvo mano į gimdymo namus atsivežtas daiktas Nr.1. Ir visą mėnesį ant plikų kojyčių avėmės vilnones (nors ir vidurys vasaros buvo). Ir dabar su vilnonėm, tik jau ant pėdkelnių. 4u.gif
Nemarioji
Manajai uzmove vilnones kojinaites tik gimusiai ir nesiojom jas iki 3 men.,nors ir vasara buvo.O dabar ant pedkelniu maunu paprastas kojinaites,tik jei kur einam tada uzsimaunam vilnones kojines ant pedkelniu.
Reika
mes iki siol vilnones...ir nebado,nes mama dar svelniu siuliuku ipyne...o siaip man patuinka,kad jos siltos,pati nesioju namie vietoj tapkiu... biggrin.gif
Aš tiesiog aš
Sveikutės, taip tavo tavo pažįstama buvo teisi.Dar nuo mokyklos laikų prisimenu kaip mokytoja aiškino.Ypač vertėtų vilnones kojinytes dėti nuo pat gimimo(ant nuogų pėdučių)Neišnešiotiems mažyliams taigi,o šiaip tai ir nėra blogai jeigu uždėsi normaliam vaikiukui dar bus geriau smile.gif Kaip tos koijnytės daro kažkokį kontraktą su nervais tada mažylis gereičiau auga smile.gif buvo malonu skaityti jūsų patarimus
2006
niekas tavo vaikeliui blogo nepadarys, be to kojines galesi nusipirkt gim. namuose, pvz. as gulejau RK, tai ten viena sesele pardavinejo, nors ir savo buvau pasiemus, vistiek nusipirkau, mazesniu ir grazesniu tikrai niekada nebuvau macius! thumbup.gif
Mea
reikia reikia tų kojinyčių, tikrai vaikutis nieko blogo nejaučia su jomis būdamas smile.gif
Sevika
as irgi moviau kojinytes vilnones. Dukryte gime rugpjuti, per didziausius karscius ir ruduo labai siltai 2006m ispuole, tad su kojinytem gal tik apie 2 sav. pabuvo.
Kiek man sake, tai siurkscios vilnos kojinytes naujagimiams ant nuogu kojyciu maunamos, kad stimuliuotu kraujotaka.
Adamo mamyte
Mano sunelis neisnesiotukas, is karto po gimimo jam buvo uzdetos vilnones kojnytes, tai stimuliuoja nervu sistema. Ant pliku kojyciu vilnones kojnytes dejomes iki 2 men mazdaug ax.gif
asta2006
kai gime mano kleckiukas man ji atnese isvis basa be jokiu koinyciu verysad.gif kaip koki vargseli,tai gerai kad turejau savo is namu atsivezus,iskart uzdejau.
*Jalta*
Aš irgi buvau girdėjusi, kad reikia naujagimiui dėti vilnones kojinytes, tai Kalvarijų turguje vos radau tokias mažytes kojinytes. Buvau uždėjusi, ir namuose pirmą savaitę dėjau ant plikų kojyčių po šliaužtukais, po to gydytoja sakė, kad nebereikia. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
pukpuk
Na stai ir as pati jau savo stebukleliui dedu kojinykes. biggrin.gif Kitaip sala kojites mum.
~INGUTĖ~
As du men po gimimo dejau thumbup.gif
Julija1
As pirmaji menesi uzdejau dukrytei kojinytes, tikrai nepastebejau kad ji priesintus, ar grauztu...
ich
aš nežinojau, kad jų reikia, tai tokių net neturėjau. kai gimė mano mažius uždėjom paprastas kojinytes, kai perrenginėjo sesutė pamatė, kad mažylio kojytės šaltos, tai uždėjo ligoninės kojinytes, tai kiek gulėjom, tiek nešiojom, kai išrašė gražinom uir namie nebenešiojom...
welniukste
sweikos mamytes. as jau greit sulauksiu sawo stwbukliuko,norejau paklaust ar tikrai butina tos wilnones kojnytes? o jei uzmauciau storas kojnytes bet ne wilnones,na tu wolnoniu niekur nerandu pirkt. kaip jus manot/ patarkit man labai prasau. g.gif
Fira
Vilnonės kojinytės mažyliams reikalingos, nes jos ne tik šildo, bet ir stimuliuoja nervų sistemą. 4u.gif

Aš abiem savo vaikučiams jas dėjau. Tik gimus leliukams ant basų kojyčių uždeda kojinytes. Kadangi sūnus gimė lapkritį, tai taip kojinytes gal tris ar keturis mėnesius nešiojom, o vėliau užmoviau ant šliaužtinuko. Net ir dabar, kai truputį šalčiau namuose pasidarė, užsidedam vilnones kojinytes.

Na, o kojinytes pirkom Kalvarijų turguje. Tikrai yra pasirinkimas smile.gif Turim ir prosenelės megztų iš naminės vilnos, bet jos labai "badosi" biggrin.gif

Žinoma, jei neuždėsit vilnonių kojinyčių leliukams, manu, kad tikrai nieko neatsitiks smile.gif Bet jie taip mėgsta šilumą wub.gif
Reika
manau galima ir siaip mamyciu kaimyniu kurios mezga paprasyti kad jums numegastu kojnytes...mus jau 9men,bet mes abu nesiojam vilnones kojnytes,nes kitaip saltos kojytes buna...ir nieko nesibado
Mildute
Aš savo dukrai numezgiau kojinytes iš kaimiškų vilnonių siūliukų, jas jai uždėjo iškart, kai ji gimė, nešiojo jas,( aišku, numegzdavau vis didesnes) iki 6-7 mėnesių, nes gimė praktiškai žiemą, tai per visą žiemą, pavasarį, o jau vasarą, kai buvo karšta jas nuėmiau. Beja, dar ir dabar žiemą jai uždėdavau vilnones kojinytes ant nuogų pėdučių.
Isila
QUOTE(welniukste @ 2007 05 01, 00:30)
sweikos mamytes. as jau greit sulauksiu sawo stwbukliuko,norejau paklaust ar tikrai butina tos wilnones kojnytes? o jei uzmauciau storas kojnytes bet ne wilnones,na tu wolnoniu niekur nerandu pirkt. kaip jus manot/ patarkit man labai prasau. g.gif
*

mums ligoninėj siūlė ne tik vilninės kojinyte suždėt, bet ir kpurytę. Vilnonės kojinytės yra reikalingos kleckui. Bent jau truputį reiktų panešiot mirksiukas.gif
egidan
QUOTE(welniukste @ 2007 05 01, 00:30)
*

Specializuotose vaikų prekių parduotuvėse tikrai yra. Paskutinį kartą buvau "Zylutės" parduotuvėj (įsikūrusi "MADA")-tikrai yra.
Lilya
O as dejau vilnones kojinytes tik gimdymo namuose, po to jos susitepe, antru neturejau ir taip ir baigesi kojiniu nesiojimas. Perskaiciau jusu nuomones, issigandau, kad praleidau svarbu dalyka ir uzmoviau dabar (nors jau beveik trys menesiai mano mazajai), nes kojytes visada saltos. Bet po poros valandu pastebejau, kad odyte paraudo stipriai nuo tu kojiniu ir vel numoviau. O jusu vaikuciu odyte nerausta nuo kojiniu ant nuogos kojytes?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.