Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilnonės kojinytės
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės > Apranga vaikams
Pages: 1, 2, 3
Kaspare
Man irgi akušerė pasakė, kad reikia būtent ant nuogos kojos mauti. Buvau bausiai nustebusi, bet nesipriešinau, tuo labiau, kad mažė taip pat patenkinta buvo.
O kojinytes (tiksliau - tokius lyg ir batelius) man padovanojo gera draugė, pati numezgė, o dabar aš savo draugėms mezgu, nusižiūrėjusi į tas man padovanotas.

Tas kojinytes merginai maunu iki pat dabar, ir ji visai patenkinta. Tiesa, jos nebuvo labai šiurkščios - gal daugiau parduotuvėj pirktos vilnos, tokios švelnesnės, nekaimiškos. Bet vis tiek geras dalykas. Kojos nešąla, viskas gerai.

O mezgėjoms (nors ne į temą) galėčiau kojinyčių-batukų aprašymą atsiųsti.
Nėra sunku nusimegzti, jei bent kartą mezgėte kojines, ar bent jau keturiais (kojinių) virbalais aplinkui esate mezgusios.
smile.gif
Kaspare
p.s. dėl to mezgimo aprašymo - gal parašykit man į nijole_ka@yahoo.de
kol kas vis pamirštu, kad ir čia pašto dėžutės yra, tai vis pamirštu pasitikrinti
bigsmile.gif
tiksliuke
QUOTE(welniukste @ 2007 05 01, 00:30)
sweikos mamytes. as jau greit sulauksiu sawo stwbukliuko,norejau paklaust ar tikrai butina tos wilnones kojnytes? o jei uzmauciau storas kojnytes bet ne wilnones,na tu wolnoniu niekur nerandu pirkt. kaip jus manot/ patarkit man labai prasau. g.gif
*

Na as savo mazytei vilnones kojinytes moviau kol jas isaugo... Siaip tai vilnones kojinytes geriau... o ju yra gana nemazas pasirinkimas turguje... ten bobutes mezga is grynos vilnos ir pardavineja... kainuoja 8 Lt. labai fainos tokios tos kojinytes... grynai namines bigsmile.gif
0omonciuxo0
o mes vilnones kojinytes nuo pat gimimo iki dabar nesiojam, nusimaudom ar taip pliksinejam, bet visada su "vilnonkem" ir sveika, ir kojai silta, zinoma, jei jos visiskai naturalios, as mociutes uzprasiau, tai tiek primezge doh.gif
vaidoska
Paskaiciau ir siek tiek nusiraminau. Siandien buvom su mazium pas masaziste ir is manes tiesiogine ta zodzio prasme issityciojo, kad vaikiukas dar su vilnonem kojinytem. sako ju nereikia, jas deda tik neisnesiotiems kudikiams arba tik gimdymo namuose. Neturejau svariu argumentu papriestarauti ir taip ir isejau susinervavus mad.gif labai noreciau susirasti kazkokios medziagos ka gydytojai apie tai mano. gal kas skaite? 4u.gif
Kaspare
QUOTE(vaidoska @ 2007 05 14, 14:14)
Paskaiciau ir siek tiek nusiraminau. Siandien buvom su mazium pas masaziste ir is manes tiesiogine ta zodzio prasme issityciojo, kad vaikiukas dar su vilnonem kojinytem. sako ju nereikia, jas deda tik neisnesiotiems kudikiams arba tik gimdymo namuose. Neturejau svariu argumentu papriestarauti ir taip ir isejau susinervavus  mad.gif labai noreciau susirasti kazkokios medziagos ka gydytojai apie tai mano. gal kas skaite?  4u.gif
*

nors nieko ir neskaičiau šiuo klausimu, bet dar negirdėjau, kad vilna būtų kam nors pakenkusi. Tiesa, nesiginčysiu labai, gal ir yra jai alergiškų žmonių (taip pat ir vaikų).
O gydytojai svarus argumentas - AŠ TAIP NUTARIAU
lotuliukas.gif
čia man panašu į tas močiutes, kurios gatvėj vis bando pasakyti, kaip tau geriau vaiką nešioti, ir kad vystyti reikia, ir t.t., ir pan. Pats geriausias metodas (ir ne mano sugalvotas) - palinksėti galva ir sakyti: "gerai, va, tik grįšiu namo, ir išmesiu tas kojines, ir daugiau nemausiu"
Aronija
Sveikos 4u.gif mano draugė pasakė, kad vilnonės kojinytės skatina kraujotaką... ax.gif Turiu nusipirkus vieną porą iš močiutės turguje.
zuika12
As ir naudojau vilnones kojinytes nes skatina vaiko kraujotaka smile.gif Nors ir man buvo keista kad vasara reikia( deti nes su pirmu taip nereikejo) bet vaikas buvo labai patenkintas mirksiukas.gif Nusipirkti galima turguje smile.gif
vaidoska
QUOTE(Kaspare @ 2007 05 14, 23:07)
nors nieko ir neskaičiau šiuo klausimu, bet dar negirdėjau, kad vilna būtų kam nors pakenkusi. Tiesa, nesiginčysiu labai, gal ir yra jai alergiškų žmonių (taip pat ir vaikų).
O gydytojai svarus argumentas - AŠ TAIP NUTARIAU
lotuliukas.gif
čia man panašu į tas močiutes, kurios gatvėj vis bando pasakyti, kaip tau geriau vaiką nešioti, ir kad vystyti reikia, ir t.t., ir pan. Pats geriausias metodas (ir ne mano sugalvotas) - palinksėti galva ir sakyti: "gerai, va, tik grįšiu namo, ir išmesiu tas kojines, ir daugiau nemausiu"
*

Aciu Kaspare thumbup.gif Dabar tik reikia paciai "isikalti" sia fraze ir jei kas taip ir rezti lotuliukas.gif . Nes kazkodel ta pirmoji reakcija visada buna kitokia (susierzini). g.gif
*Dorotėja*
mano dukryte vilnones kojinytes nesiojo 2 menesiukus nuo gimimo bigsmile.gif cia kiekvienos reikalas maut ar nemaut tu kojinyciu ax.gif
Opusas
vilnones kojinytes užtenka nešiot pirmą mėnesį, taip sakė išleidžiant iš GN 4u.gif
-Aiva-
Na mes jų atsisakėm tik kovo mėnesį, t.y. buvom su jomis 4 mėn. O dabar su plonomis kojinytėmis būnam 4u.gif Gal galima ir po 1 mėn. jų nebedėti, bet su jom tikrai blogiau nebus, bent jau mes tai iki metukų kojinyčių nenuimsim mirksiukas.gif
^Angel^
Mes vilnones kojines nusiemem 1,5 menesio, ir del to, kad jie pasidare permazi biggrin.gif Vaikui buvo labai silta blush2.gif o dabar net ir be kojinyciu namuose laikau...
Granteja
Vilnones kojinytes tik pirmas dvi dienas laikėm ant plikų kojyčių. Išvažiuojant iš GN akušerė sakė, kad kojinytes galima dėti ant šliaužtinukų, tai dėdavom tokius vilnonius batukus. O dabar, kai karštos dienos ant šliaužtinukų uždedam paprastas kojinytes - vaikučio kojos būna šiltos, todėl nematau reikalo su vilnonėm laikyti blush2.gif
mylimuke
QUOTE(Granteja @ 2007 05 23, 17:49)
Vilnones kojinytes tik pirmas dvi dienas laikėm ant plikų kojyčių. Išvažiuojant iš GN akušerė sakė, kad kojinytes galima dėti ant šliaužtinukų, tai dėdavom tokius vilnonius batukus. O dabar, kai karštos dienos ant šliaužtinukų uždedam paprastas kojinytes - vaikučio kojos būna šiltos, todėl nematau reikalo su vilnonėm laikyti  blush2.gif
*

O musu maze daznai buna susalus. Nors dabar tokie karsciai, bet vistiek kai ilgiau nuoga subinyte ir kojytem pabuna,tai pedutes atsala. Paskutinem dienom laikau tik su plonom kojinytem, o siaip visada budavo su vilnonem. Dazniausiai ant nuogu kojyciu, kartais ir ant sliauztu.
rug
aš saviškei vilnones numezgiau tą pačią dieną, kai pamačiau dvi juosteles wub.gif . dabar jai 4 savaitės, kolkas su kojnytėm, nes kojytės šaltos unsure.gif . pas mus namie šalta šiaipjau cool.gif
patiko
as savajam menesi dejau ant nuogos kojytes vilnonines kojines
Margarita 25
Mano mažiukui ir katik gimusiu uždėjo ant kojyčiu vilnones kojnytes, sako gerai kojytems kraujo apytaka gerina. Aš taip pat 2poros vežiausi ir praverte.
*grazuolyte*
mano mergina gimė spalio pabaigoje, tai mes visą žiemą nešiojome vilnones kojines.
Kagnella
Mes gimėm birželio mėn., tai vilnones kojinytes ant plikų kojyčių nešiojom apie porą sav.
Wildberry
Nei karto nedėjau vilnonių kojinyčių ant basų pėdučių,buvau pasiėmus į ligoninę,bet jas dėdavau ant šliaužtukų smile.gif Dar viena seselė paklausė akušerės ar uždėti,kai pagimdžiau ir jos rengė leliuką,tai akušerė atsakė :nereikia,juk išnešiotas smile.gif Tai ir nedėdavau,nemačiau reikalo blush2.gif
žemuogienė
maniškei ligoninėj niekas nedėjo vilnonių kojinyčių, nors turėjau jas. o ir gydytoja pabijojo kad nebūtų alergiška vilnai kaip aš unsure.gif kadangi vasara, karštis baisus buvo tai ir nereikėjo smile.gif
triule
mes spaliukai, tai kojinytes nesiojam pastoviai, merinosu vilnos Lana care (is Tindi rindi), tai jos tokios svelnutes thumbup.gif
nivea*
Musu sunelis gime kovo men, vilnones kojines nesiojom ant plikos kojytes apie dvi savaites. Namie labai silta pas mus, kitu atveju ilgiau butume deje.
Treciadiene
Aš beveik 2 mėnesius dėjau vilnones kojinytes ant nuogų kojyčių, o paskui dar kelias savaites ant šliaužtinukų.
ajuka
O as nededu schmoll.gif dejau tik pirmas dienas ir svelnios vilnos. skaiciau, kad tos siurkscios vilnos reikalingos tik neisnesiotukams. Taigi augam be kojiniu vilnoniu ir viskas oki bigsmile.gif kojytes siltos bigsmile.gif
tyloszona
maniskiai gime saltuoju metu laiku, tai ilgai as jiems maudavau vilnones kojinytes, iki kokiu 3-4 men tai tikrai mirksiukas.gif
neringagin
Aš irgi maudavau savo vaikams vilnones kojinytes,sulaiko šilumą ir gerai masažuoja pėdutes.
dolly`
ups, o mes nieko apie vilnones kojinytes nezinojom, kol pussesere uzklause ar turim blink.gif pasirodo jos butinos doh.gif mes uk gimsim ir augsim, o cia tokio dalyko net pirkti nera ir niekas apie jas nieko nezino.... schmoll.gif tai dabar mociutes jau mezga ax.gif
Poskis
Vilnonės kojinytės yra rekomenduojamos tik gimusiam, nes dirgina padukus, dirgina įvairius taškus pėdutėse ir skatina kraujotaką. Taip pat šildo, o kadangi pas leliukus dar būna sutrikusi termoreguliacija, tai kai kojytės šiltos lengviau palaikyti šiltą temperatūra viso kūnelio mirksiukas.gif
Svarbiausia, kad būtu numegztos iš naminės vilnos ax.gif
Mes tai ruošiamės ju kelias poras pasikeitimui kad būtu mirksiukas.gif
graimonda
QUOTE(Poskis @ 2008 08 22, 21:28)
Vilnonės kojinytės yra rekomenduojamos tik gimusiam, nes dirgina padukus, dirgina įvairius taškus pėdutėse ir skatina kraujotaką. Taip pat šildo, o kadangi pas leliukus dar būna sutrikusi termoreguliacija, tai kai kojytės šiltos lengviau palaikyti šiltą temperatūra viso kūnelio  mirksiukas.gif
Svarbiausia, kad būtu numegztos iš naminės vilnos  ax.gif
Mes tai ruošiamės ju kelias poras pasikeitimui kad būtu  mirksiukas.gif
*

Su viskuo sutinku thumbup.gif , aš savo abiems berniukams dėjui, nieko blogo jos nedaro, nebent tik kutena biggrin.gif
Aprile
Mano kleckiukas, kai gimė, sesutės atėję į palatą sako duokit pamperį ir vilnones kojnaites rolleyes.gif pati nusimezgiau wub.gif panešiojom mėn., nes po to karščiai buvo iki 32 doh.gif biggrin.gif
erikiuxxx
QUOTE(Poskis @ 2008 08 22, 21:28)
Vilnonės kojinytės yra rekomenduojamos tik gimusiam, nes dirgina padukus, dirgina įvairius taškus pėdutėse ir skatina kraujotaką. Taip pat šildo, o kadangi pas leliukus dar būna sutrikusi termoreguliacija, tai kai kojytės šiltos lengviau palaikyti šiltą temperatūra viso kūnelio  mirksiukas.gif
Svarbiausia, kad būtu numegztos iš naminės vilnos  ax.gif
Mes tai ruošiamės ju kelias poras pasikeitimui kad būtu  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
Karolytė:)
Prisipirkau aš daug tų vilnonių kojinyčių,nes mano mažiukai gims žiemos pradžioj arba rudens gale,tad jos manau tikrai pravers rolleyes.gif
mamulka10

Mes taipogi tik gimusiam apmovėm vilnones kojinytes ir nešiojom iki 5 men. o dabar tik pėdkelnes maunam mirksiukas.gif

.
^Braškytė^
o mums reiktu ateinancia ziema tikru vilnoniu kojnyciu smile.gif

dabej
QUOTE(Armani @ 2009 03 18, 15:33)
o mums reiktu ateinancia ziema tikru vilnoniu kojnyciu smile.gif
*

uzeik i rankdarbiu skyreli, rasi kas numegstu wink.gif
o mano mazyle gime vasaros gale, per didziausius karscius, tai kazkaip nekilo man ranka dar deti vilnones kojinytes blush2.gif , o ir uzmauti ant tu gleznu kojyciu man buvo labai baisu unsure.gif , bet labai patiko vilnoniai megsti tepukai mazyliams, ir uzsideda lengvai ir kojytei silta thumbup.gif
vaivos juosta
Mano mažiausias leliukas dar pilvuke, bet būdama Kaziuko mugėje jau nupirkau pirmąjį pirkinuką - vilnones kojinytes. Miniatiūrines tokias ) .....
Daugiaziede
Gimus iskart mazylis buvo apmautas vilnoninem kojnytem smile.gif Nesiojo viena kita menesi
VelDan
Pirmą mėnesį ir mes dėjom vilnones kojinytes.
Nereiktų sakyti, kad tai egzekucija, nes metai iš metų yra taip daroma ir jei vaikučiui kenktų ar būtų negerai, tikrai niekas taip nesielgtų schmoll.gif
*neva*
nors gime dukryte vasara, mes tai pat dejom mociutes megztas vilnones kojinytes,tokios mazytes mazytes, nykscio dydzio, iki siol saugoju prisminimui, nors siltai gulejo inkubatoriuje, gydytojai sake,kad reikia truputi "pakutenti" mazyle, veliau pasipuoseme vilnone liemene, kepuryte ...ilgai nesiojome vilnones kojinytes... ax.gif
vilbur
Maudavau vilnones kojinytes iki pusės metų biggrin.gif
Lydute
Man labai aktuali tema tos vilnonės kojinytės g.gif kaip jos maunamos? Jeigu tiesiai ant kojytės, tai šliaužtinuką velkam ant viršaus? Ir telpa koja su kojinyte?
Kokio dydžio turi būti kojinytės? Kokios ilgio ir pločio turi būti pėdutė? g.gif
*neva*
mes kojinyte dejome ant nuogos kojytes, kad pakutentu biggrin.gif , o ant virsaus sliauztus ar kelnytes, dukryte nesipriesino ir nepyko, matyt jai patiko biggrin.gif
tutifruti
QUOTE(*neva* @ 2009 04 14, 21:41)
mes kojinyte dejome ant nuogos kojytes, kad pakutentu  biggrin.gif , o ant virsaus sliauztus ar kelnytes, dukryte nesipriesino ir nepyko, matyt jai patiko  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif mes tai pat darem thumbup.gif o kai gyme iskart ir pacios akuseres uzdejo koinytes wub.gif
organizatore
musu busimam kudikeliuj mano mociute primezge kojinyciu thumbup.gif
Oresta3
O mes nemovem kojinyciu , nes kazkaip ir neprireike, pirmas kojinytes numezgiau tada, kai jau vaikscioti pradejo, tai kad kojytem silta butu apmoviau mirksiukas.gif
kiprute
mes irgi nešiojom,nes žiemužę gimėm
baracuda1
mes nesiojom kojinytes, ispradziu galvojau kokia nesamone ant nuogos kojytes, bet nieko mirksiukas.gif
srauni_upe
O kokio didumo ta skojinytes megst, kiek cm pėdutė būna ? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.