Kaspare
2007 05 03, 21:50
Man irgi akušerė pasakė, kad reikia būtent ant nuogos kojos mauti. Buvau bausiai nustebusi, bet nesipriešinau, tuo labiau, kad mažė taip pat patenkinta buvo. O kojinytes (tiksliau - tokius lyg ir batelius) man padovanojo gera draugė, pati numezgė, o dabar aš savo draugėms mezgu, nusižiūrėjusi į tas man padovanotas. Tas kojinytes merginai maunu iki pat dabar, ir ji visai patenkinta. Tiesa, jos nebuvo labai šiurkščios - gal daugiau parduotuvėj pirktos vilnos, tokios švelnesnės, nekaimiškos. Bet vis tiek geras dalykas. Kojos nešąla, viskas gerai. O mezgėjoms (nors ne į temą) galėčiau kojinyčių-batukų aprašymą atsiųsti. Nėra sunku nusimegzti, jei bent kartą mezgėte kojines, ar bent jau keturiais (kojinių) virbalais aplinkui esate mezgusios.
Kaspare
2007 05 03, 22:11
p.s. dėl to mezgimo aprašymo - gal parašykit man į nijole_ka@yahoo.de kol kas vis pamirštu, kad ir čia pašto dėžutės yra, tai vis pamirštu pasitikrinti
tiksliuke
2007 05 04, 08:12
QUOTE(welniukste @ 2007 05 01, 00:30) sweikos mamytes. as jau greit sulauksiu sawo stwbukliuko,norejau paklaust ar tikrai butina tos wilnones kojnytes? o jei uzmauciau storas kojnytes bet ne wilnones,na tu wolnoniu niekur nerandu pirkt. kaip jus manot/ patarkit man labai prasau.  Na as savo mazytei vilnones kojinytes moviau kol jas isaugo... Siaip tai vilnones kojinytes geriau... o ju yra gana nemazas pasirinkimas turguje... ten bobutes mezga is grynos vilnos ir pardavineja... kainuoja 8 Lt. labai fainos tokios tos kojinytes... grynai namines
0omonciuxo0
2007 05 04, 11:25
o mes vilnones kojinytes nuo pat gimimo iki dabar nesiojam, nusimaudom ar taip pliksinejam, bet visada su "vilnonkem" ir sveika, ir kojai silta, zinoma, jei jos visiskai naturalios, as mociutes uzprasiau, tai tiek primezge
vaidoska
2007 05 14, 13:14
Paskaiciau ir siek tiek nusiraminau. Siandien buvom su mazium pas masaziste ir is manes tiesiogine ta zodzio prasme issityciojo, kad vaikiukas dar su vilnonem kojinytem. sako ju nereikia, jas deda tik neisnesiotiems kudikiams arba tik gimdymo namuose. Neturejau svariu argumentu papriestarauti ir taip ir isejau susinervavus  labai noreciau susirasti kazkokios medziagos ka gydytojai apie tai mano. gal kas skaite?
Kaspare
2007 05 14, 22:07
QUOTE(vaidoska @ 2007 05 14, 14:14) Paskaiciau ir siek tiek nusiraminau. Siandien buvom su mazium pas masaziste ir is manes tiesiogine ta zodzio prasme issityciojo, kad vaikiukas dar su vilnonem kojinytem. sako ju nereikia, jas deda tik neisnesiotiems kudikiams arba tik gimdymo namuose. Neturejau svariu argumentu papriestarauti ir taip ir isejau susinervavus  labai noreciau susirasti kazkokios medziagos ka gydytojai apie tai mano. gal kas skaite?  nors nieko ir neskaičiau šiuo klausimu, bet dar negirdėjau, kad vilna būtų kam nors pakenkusi. Tiesa, nesiginčysiu labai, gal ir yra jai alergiškų žmonių (taip pat ir vaikų). O gydytojai svarus argumentas - AŠ TAIP NUTARIAU čia man panašu į tas močiutes, kurios gatvėj vis bando pasakyti, kaip tau geriau vaiką nešioti, ir kad vystyti reikia, ir t.t., ir pan. Pats geriausias metodas (ir ne mano sugalvotas) - palinksėti galva ir sakyti: "gerai, va, tik grįšiu namo, ir išmesiu tas kojines, ir daugiau nemausiu"
Aronija
2007 05 14, 22:32
Sveikos  mano draugė pasakė, kad vilnonės kojinytės skatina kraujotaką...  Turiu nusipirkus vieną porą iš močiutės turguje.
zuika12
2007 05 15, 07:34
As ir naudojau vilnones kojinytes nes skatina vaiko kraujotaka  Nors ir man buvo keista kad vasara reikia( deti nes su pirmu taip nereikejo) bet vaikas buvo labai patenkintas  Nusipirkti galima turguje
vaidoska
2007 05 15, 08:20
QUOTE(Kaspare @ 2007 05 14, 23:07) nors nieko ir neskaičiau šiuo klausimu, bet dar negirdėjau, kad vilna būtų kam nors pakenkusi. Tiesa, nesiginčysiu labai, gal ir yra jai alergiškų žmonių (taip pat ir vaikų). O gydytojai svarus argumentas - AŠ TAIP NUTARIAU čia man panašu į tas močiutes, kurios gatvėj vis bando pasakyti, kaip tau geriau vaiką nešioti, ir kad vystyti reikia, ir t.t., ir pan. Pats geriausias metodas (ir ne mano sugalvotas) - palinksėti galva ir sakyti: "gerai, va, tik grįšiu namo, ir išmesiu tas kojines, ir daugiau nemausiu" Aciu Kaspare  Dabar tik reikia paciai "isikalti" sia fraze ir jei kas taip ir rezti  . Nes kazkodel ta pirmoji reakcija visada buna kitokia (susierzini).
*Dorotėja*
2007 05 15, 08:24
mano dukryte vilnones kojinytes nesiojo 2 menesiukus nuo gimimo  cia kiekvienos reikalas maut ar nemaut tu kojinyciu
vilnones kojinytes užtenka nešiot pirmą mėnesį, taip sakė išleidžiant iš GN
Na mes jų atsisakėm tik kovo mėnesį, t.y. buvom su jomis 4 mėn. O dabar su plonomis kojinytėmis būnam  Gal galima ir po 1 mėn. jų nebedėti, bet su jom tikrai blogiau nebus, bent jau mes tai iki metukų kojinyčių nenuimsim
^Angel^
2007 05 23, 15:41
Mes vilnones kojines nusiemem 1,5 menesio, ir del to, kad jie pasidare permazi  Vaikui buvo labai silta  o dabar net ir be kojinyciu namuose laikau...
Granteja
2007 05 23, 16:49
Vilnones kojinytes tik pirmas dvi dienas laikėm ant plikų kojyčių. Išvažiuojant iš GN akušerė sakė, kad kojinytes galima dėti ant šliaužtinukų, tai dėdavom tokius vilnonius batukus. O dabar, kai karštos dienos ant šliaužtinukų uždedam paprastas kojinytes - vaikučio kojos būna šiltos, todėl nematau reikalo su vilnonėm laikyti
mylimuke
2007 05 24, 12:15
QUOTE(Granteja @ 2007 05 23, 17:49) Vilnones kojinytes tik pirmas dvi dienas laikėm ant plikų kojyčių. Išvažiuojant iš GN akušerė sakė, kad kojinytes galima dėti ant šliaužtinukų, tai dėdavom tokius vilnonius batukus. O dabar, kai karštos dienos ant šliaužtinukų uždedam paprastas kojinytes - vaikučio kojos būna šiltos, todėl nematau reikalo su vilnonėm laikyti  O musu maze daznai buna susalus. Nors dabar tokie karsciai, bet vistiek kai ilgiau nuoga subinyte ir kojytem pabuna,tai pedutes atsala. Paskutinem dienom laikau tik su plonom kojinytem, o siaip visada budavo su vilnonem. Dazniausiai ant nuogu kojyciu, kartais ir ant sliauztu.
aš saviškei vilnones numezgiau tą pačią dieną, kai pamačiau dvi juosteles  . dabar jai 4 savaitės, kolkas su kojnytėm, nes kojytės šaltos  . pas mus namie šalta šiaipjau
as savajam menesi dejau ant nuogos kojytes vilnonines kojines
Margarita 25
2007 11 05, 10:53
Mano mažiukui ir katik gimusiu uždėjo ant kojyčiu vilnones kojnytes, sako gerai kojytems kraujo apytaka gerina. Aš taip pat 2poros vežiausi ir praverte.
*grazuolyte*
2007 11 09, 20:49
mano mergina gimė spalio pabaigoje, tai mes visą žiemą nešiojome vilnones kojines.
Kagnella
2007 11 15, 22:36
Mes gimėm birželio mėn., tai vilnones kojinytes ant plikų kojyčių nešiojom apie porą sav.
Wildberry
2007 11 18, 00:28
Nei karto nedėjau vilnonių kojinyčių ant basų pėdučių,buvau pasiėmus į ligoninę,bet jas dėdavau ant šliaužtukų  Dar viena seselė paklausė akušerės ar uždėti,kai pagimdžiau ir jos rengė leliuką,tai akušerė atsakė :nereikia,juk išnešiotas  Tai ir nedėdavau,nemačiau reikalo
žemuogienė
2007 11 18, 19:34
maniškei ligoninėj niekas nedėjo vilnonių kojinyčių, nors turėjau jas. o ir gydytoja pabijojo kad nebūtų alergiška vilnai kaip aš  kadangi vasara, karštis baisus buvo tai ir nereikėjo
mes spaliukai, tai kojinytes nesiojam pastoviai, merinosu vilnos Lana care (is Tindi rindi), tai jos tokios svelnutes
Musu sunelis gime kovo men, vilnones kojines nesiojom ant plikos kojytes apie dvi savaites. Namie labai silta pas mus, kitu atveju ilgiau butume deje.
Treciadiene
2008 04 19, 21:13
Aš beveik 2 mėnesius dėjau vilnones kojinytes ant nuogų kojyčių, o paskui dar kelias savaites ant šliaužtinukų.
O as nededu  dejau tik pirmas dienas ir svelnios vilnos. skaiciau, kad tos siurkscios vilnos reikalingos tik neisnesiotukams. Taigi augam be kojiniu vilnoniu ir viskas oki  kojytes siltos
tyloszona
2008 08 18, 14:45
maniskiai gime saltuoju metu laiku, tai ilgai as jiems maudavau vilnones kojinytes, iki kokiu 3-4 men tai tikrai
neringagin
2008 08 19, 10:02
Aš irgi maudavau savo vaikams vilnones kojinytes,sulaiko šilumą ir gerai masažuoja pėdutes.
ups, o mes nieko apie vilnones kojinytes nezinojom, kol pussesere uzklause ar turim  pasirodo jos butinos  mes uk gimsim ir augsim, o cia tokio dalyko net pirkti nera ir niekas apie jas nieko nezino....  tai dabar mociutes jau mezga
Vilnonės kojinytės yra rekomenduojamos tik gimusiam, nes dirgina padukus, dirgina įvairius taškus pėdutėse ir skatina kraujotaką. Taip pat šildo, o kadangi pas leliukus dar būna sutrikusi termoreguliacija, tai kai kojytės šiltos lengviau palaikyti šiltą temperatūra viso kūnelio Svarbiausia, kad būtu numegztos iš naminės vilnos Mes tai ruošiamės ju kelias poras pasikeitimui kad būtu
graimonda
2008 08 30, 14:02
QUOTE(Poskis @ 2008 08 22, 21:28) Vilnonės kojinytės yra rekomenduojamos tik gimusiam, nes dirgina padukus, dirgina įvairius taškus pėdutėse ir skatina kraujotaką. Taip pat šildo, o kadangi pas leliukus dar būna sutrikusi termoreguliacija, tai kai kojytės šiltos lengviau palaikyti šiltą temperatūra viso kūnelio Svarbiausia, kad būtu numegztos iš naminės vilnos Mes tai ruošiamės ju kelias poras pasikeitimui kad būtu  Su viskuo sutinku  , aš savo abiems berniukams dėjui, nieko blogo jos nedaro, nebent tik kutena
Mano kleckiukas, kai gimė, sesutės atėję į palatą sako duokit pamperį ir vilnones kojnaites  pati nusimezgiau  panešiojom mėn., nes po to karščiai buvo iki 32
erikiuxxx
2008 09 11, 23:28
QUOTE(Poskis @ 2008 08 22, 21:28) Vilnonės kojinytės yra rekomenduojamos tik gimusiam, nes dirgina padukus, dirgina įvairius taškus pėdutėse ir skatina kraujotaką. Taip pat šildo, o kadangi pas leliukus dar būna sutrikusi termoreguliacija, tai kai kojytės šiltos lengviau palaikyti šiltą temperatūra viso kūnelio Svarbiausia, kad būtu numegztos iš naminės vilnos Mes tai ruošiamės ju kelias poras pasikeitimui kad būtu 
Karolytė:)
2008 09 11, 23:48
Prisipirkau aš daug tų vilnonių kojinyčių,nes mano mažiukai gims žiemos pradžioj arba rudens gale,tad jos manau tikrai pravers
mamulka10
2009 03 16, 17:46
Mes taipogi tik gimusiam apmovėm vilnones kojinytes ir nešiojom iki 5 men. o dabar tik pėdkelnes maunam .
^Braškytė^
2009 03 18, 14:33
o mums reiktu ateinancia ziema tikru vilnoniu kojnyciu
QUOTE(Armani @ 2009 03 18, 15:33) o mums reiktu ateinancia ziema tikru vilnoniu kojnyciu  uzeik i rankdarbiu skyreli, rasi kas numegstu  o mano mazyle gime vasaros gale, per didziausius karscius, tai kazkaip nekilo man ranka dar deti vilnones kojinytes  , o ir uzmauti ant tu gleznu kojyciu man buvo labai baisu  , bet labai patiko vilnoniai megsti tepukai mazyliams, ir uzsideda lengvai ir kojytei silta
vaivos juosta
2009 03 21, 19:14
Mano mažiausias leliukas dar pilvuke, bet būdama Kaziuko mugėje jau nupirkau pirmąjį pirkinuką - vilnones kojinytes. Miniatiūrines tokias ) .....
Daugiaziede
2009 03 21, 23:11
Gimus iskart mazylis buvo apmautas vilnoninem kojnytem  Nesiojo viena kita menesi
Pirmą mėnesį ir mes dėjom vilnones kojinytes. Nereiktų sakyti, kad tai egzekucija, nes metai iš metų yra taip daroma ir jei vaikučiui kenktų ar būtų negerai, tikrai niekas taip nesielgtų
nors gime dukryte vasara, mes tai pat dejom mociutes megztas vilnones kojinytes,tokios mazytes mazytes, nykscio dydzio, iki siol saugoju prisminimui, nors siltai gulejo inkubatoriuje, gydytojai sake,kad reikia truputi "pakutenti" mazyle, veliau pasipuoseme vilnone liemene, kepuryte ...ilgai nesiojome vilnones kojinytes...
Maudavau vilnones kojinytes iki pusės metų
Man labai aktuali tema tos vilnonės kojinytės  kaip jos maunamos? Jeigu tiesiai ant kojytės, tai šliaužtinuką velkam ant viršaus? Ir telpa koja su kojinyte? Kokio dydžio turi būti kojinytės? Kokios ilgio ir pločio turi būti pėdutė?
mes kojinyte dejome ant nuogos kojytes, kad pakutentu  , o ant virsaus sliauztus ar kelnytes, dukryte nesipriesino ir nepyko, matyt jai patiko
tutifruti
2009 04 15, 18:10
QUOTE(*neva* @ 2009 04 14, 21:41) mes kojinyte dejome ant nuogos kojytes, kad pakutentu  , o ant virsaus sliauztus ar kelnytes, dukryte nesipriesino ir nepyko, matyt jai patiko   mes tai pat darem  o kai gyme iskart ir pacios akuseres uzdejo koinytes
organizatore
2009 04 17, 09:49
musu busimam kudikeliuj mano mociute primezge kojinyciu
Oresta3
2009 04 22, 09:58
O mes nemovem kojinyciu , nes kazkaip ir neprireike, pirmas kojinytes numezgiau tada, kai jau vaikscioti pradejo, tai kad kojytem silta butu apmoviau
kiprute
2009 05 22, 19:27
mes irgi nešiojom,nes žiemužę gimėm
baracuda1
2009 06 11, 10:49
mes nesiojom kojinytes, ispradziu galvojau kokia nesamone ant nuogos kojytes, bet nieko
srauni_upe
2009 06 15, 18:22
O kokio didumo ta skojinytes megst, kiek cm pėdutė būna ?
|
|