Ramunėlė*
2007 01 17, 00:01
Baltike
2007 01 17, 00:05
QUOTE(cute @ 2007 01 16, 23:09) Apsiprato  Ne tas žodis  Jai ten dabar geriau nei namie
Ramunėlė*
2007 01 17, 00:06
QUOTE(cute @ 2007 01 16, 21:32) Nu žinok, būna stebuklingų darželių ir auklyčių  Mums šią savaitę buvo tokis atvejis: maniškė ne tai kad serga, o tiesiog nenorėjo eiti į lauką, tai ją ir paliko su auklyte grupėje. Suprantu, kad čia greičiausiai suveikė tas faktas, kad manoji vis dar laikoma naujoke (nors man atrodo, kad jau nebe  )ir jai viskas galima (juolab auklytė jai kol kas mieliausias žmogus grupėje), bet vistiek buvau labai maloniai nustebinta tokio dėmesio vaikui  tai labai smagu, kad būna tokių auklėtojųa raba auklyčių QUOTE(cute @ 2007 01 16, 23:09) Apsiprato  Ne tas žodis  Jai ten dabar geriau nei namie: ryškiai pagavusi "kablį" dėl "bandos" jausmo. Patinka, kad kartu su daug vaikų reikia vienu metu valgyti, miegoti, žaisti ir pan. šaunu,kad tavoji taip pat apsiprato daržely...  ..viskas tik į gerą Sėkmės pas logopedą, parašyk ,kap sekės
O mūsų darželyje yra 7 kambarėliai - gamtos, kaladžių, sporto, muzikos, pasakų, piešiomo ir dar kažkoks. Tai kai nelabai galima vaiką vesti į lauką - tai tame kambarėlyje pabūna. O ten atskiros auklėtojos
florida
2007 01 17, 11:04
QUOTE(argus @ 2007 01 17, 09:54) O mūsų darželyje yra 7 kambarėliai - gamtos, kaladžių, sporto, muzikos, pasakų, piešiomo ir dar kažkoks. Tai kai nelabai galima vaiką vesti į lauką - tai tame kambarėlyje pabūna. O ten atskiros auklėtojos kaip fainiai kai tiek daug veiklos yra darzelyje. o sakykit cia koks darzelis?
Įtariu, kad Šaltinėlis
QUOTE(liniukas11 @ 2007 01 16, 13:41) Mes lankome "Radastėlę". Ir jis man labai patinka.....  kokią grupę?
renolda
2007 01 17, 14:36
QUOTE(argus @ 2007 01 17, 08:54) O mūsų darželyje yra 7 kambarėliai - gamtos, kaladžių, sporto, muzikos, pasakų, piešiomo ir dar kažkoks. Tai kai nelabai galima vaiką vesti į lauką - tai tame kambarėlyje pabūna. O ten atskiros auklėtojos Gera išeitis ir puikus vaikams užsiėmimas
liniukas11
2007 01 17, 14:56
"Kodėlčiukų".......  O jūs?
Kitą savaitę darželio 30metis. ta proga reikia sveikinimą parašyti ant diiiidelio lapo, kuris bus pakabintas kažkur darželyje, ta prasme tokių sveikinumų daug ir visur jie kabo tai va, gal turit kokių nors sveikinimų - būč be galo ir be proto dėkinga
QUOTE(krika @ 2007 01 17, 18:41) Kitą savaitę darželio 30metis. ta proga reikia sveikinimą parašyti ant diiiidelio lapo, kuris bus pakabintas kažkur darželyje, ta prasme tokių sveikinumų daug ir visur jie kabo tai va, gal turit kokių nors sveikinimų - būč be galo ir be proto dėkinga  nu kad dar neteko susidurt
Mes siandien zelmenelyje pasisakem kad nuo vasario 1d iseinam tai koks susidomejimas kur kodel. O vakare tai vos vaika iskrapstem is grupes per pusantru metu pirma karta  net pamiegojus pietu miego  O siaip tai ydomu Krika ar tam darzelio jubiliejui vaikai dalyvaus nes kai zelmeneliui buvo 25metai surinkom sventei po 25lt ir paprase kad jei galim vaiku neatvestumem
QUOTE(Jurate1971 @ 2007 01 17, 21:07) kai zelmeneliui buvo 25metai surinkom sventei po 25lt ir paprase kad jei galim vaiku neatvestumem   nu cia tai geras  surink pinigus ir iskelk baliu pedagogams, apsurdas kazkoks tai  ar as ne taip ka supratau
QUOTE(sonatarin @ 2007 01 17, 22:12)  nu cia tai geras  surink pinigus ir iskelk baliu pedagogams, apsurdas kazkoks tai  ar as ne taip ka supratau  taip taip bet tas buvo pries 10 metu gi rasiau kai dar Tomis lanke vat ir buvo balius pedagogams nes buvo tevu kurie is principo vaikus vede  As tai isdidi nesizeminau  daviau pinigelius ir psio
QUOTE(Jurate1971 @ 2007 01 17, 21:42) taip taip bet tas buvo pries 10 metu gi rasiau kai dar Tomis lanke vat ir buvo balius pedagogams nes buvo tevu kurie is principo vaikus vede  As tai isdidi nesizeminau  daviau pinigelius ir psio  nu nepastebejau kad butum parasius kad pries 10 metu ir kad pas sunu buvo, tai uztai ir pasiurpau. visks aisku tadu
O kai buvo 30 Želmenėliui, niekas nieko neprašė surinkt. Ramiai jie ten atbaliavojo, atrodo, vaikams kažkokių skanėstų davė. Ir viskas
QUOTE(Jurate1971 @ 2007 01 17, 21:07) O siaip tai ydomu Krika ar tam darzelio jubiliejui vaikai dalyvaus dalyvaus dalyvaus  jau geriau nedalyvautų - neturi Liepa tamsaus sijonuko. gal kas galit paskolinti? tai va, šventiškai vaiką aprengti (baltas viršus, tamsi apačia, kasose mėlynos gumytės, gėlytės ar pan.), atsinešti 2 balionus, 5 saldainius, ir diiidelį sveikinimo lapą. Dilma, gal tu turi kokių nors sveikinimų?
QUOTE(krika @ 2007 01 18, 08:45) Dilma, gal tu turi kokių nors sveikinimų?  neturiu. Ir tamsaus sijonuko irgi neturiu  . Tik tamsiai mėlynas gumytes-gėlytes  .
nu tai nors tiek pasakyk, kur pirkai tas gėlytes
Kažkada seniai Medijoj
lauricinaa
2007 01 18, 11:04
pas mus pries savaite buvo darzelio 22 gimtadienis,tikrai tokiu grieztu reikalavimu nei del aprangos,nei del pinigu ar atsinesimo nebuvo - papuosti vaikus,du balionus atnesti ir viskas.puostis ta ryta maniskis nenorejo,tik kelnytes grazesnes uzmauti pavyko  vaikams dave po maiseli dovaneliu - vaisiu,saldainiu.  o balionais papuose sale,o as dar darbe turejau visa balionu kasa ( is naujo pastato atidarymo) tai nuvezem ir grupe pasipuose,dabar visi zaidzia grupeje su balionais
Ar dar yra istojimo i darzeli mokestis? Labai domina "du gaideliai"
QUOTE(eris @ 2007 01 18, 17:06) Ar dar yra istojimo i darzeli mokestis? Labai domina "du gaideliai"   pirma kart girdziu
QUOTE(eris @ 2007 01 18, 17:06) Ar dar yra istojimo i darzeli mokestis? Labai domina "du gaideliai"  Senokai neteko apie tokius girdėt. Bet čia labai priklauso nuo darželio vedėjos
QUOTE(eris @ 2007 01 18, 18:06) Ar dar yra istojimo i darzeli mokestis? Labai domina "du gaideliai"  Mes jau eisim i kita darzeli bet nei vienam nei kitam jokio mokescio neprase  O anksciau tokie dalykai tikrai buvo pati per pasta mokejau 200lt kai pradrjo lankyti sunus  Bet vedejai pristaciau tik kvita kad apmokejau stojamaji mokesti
QUOTE(Jurate1971 @ 2007 01 18, 18:11) Mes jau eisim i kita darzeli bet nei vienam nei kitam jokio mokescio neprase  O anksciau tokie dalykai tikrai buvo pati per pasta mokejau 200lt kai pradrjo lankyti sunus  Bet vedejai pristaciau tik kvita kad apmokejau stojamaji mokesti   nu as be zodziu
QUOTE(eris @ 2007 01 18, 17:06) Ar dar yra istojimo i darzeli mokestis? Labai domina "du gaideliai"  na mes tai be "paskatinimo" pradėjom lankyt  ir nebuvom iš anksto užsirašę  atėjom, nuo kitos dienos galėjom lankyt, tik užtrukom, kol pažymą iš gydytojos gavom
renolda
2007 01 18, 21:31
QUOTE(sonatarin @ 2007 01 18, 18:01) Mūsų darželyje taip pat tokio dalyko nėra
QUOTE(liniukas11 @ 2007 01 17, 14:56) "Kodėlčiukų".......  O jūs? o mes "Pagrandukų" ir nemokėjom jokio mokesčio, kad priimtų, net tris mėnesius leido nelankyti, nžn kaip ten oficialiai užrašė, bet kaip žadėjom eiti po Naujų metų, taip ir pradėjom  nebuvo jokių problemų
liniukas11
2007 01 19, 09:00
Mes taip pat nieko nemokėjome.Pasiklausiau gruodzio mėn. ar priims,tai pasakė nors ir rytoj ateikite, bet mes pradėjome tik nuo balandzio mėn. Net jokio prašymo rašyti nereikėjo.
QUOTE(liniukas11 @ 2007 01 19, 09:00) Mes taip pat nieko nemokėjome.Pasiklausiau gruodzio mėn. ar priims,tai pasakė nors ir rytoj ateikite, bet mes pradėjome tik nuo balandzio mėn. Net jokio prašymo rašyti nereikėjo.  Tai gal jūs ir už darželį nemokat?
QUOTE(liniukas11 @ 2007 01 19, 10:00) Mes taip pat nieko nemokėjome.Pasiklausiau gruodzio mėn. ar priims,tai pasakė nors ir rytoj ateikite, bet mes pradėjome tik nuo balandzio mėn. Net jokio prašymo rašyti nereikėjo. Tai vat ir as nesuprantu kaip cia be prasymo tai gal ir vaiko dokumentu nereikejo ir pazymos apie sveikata kaip gi priimt i darzeli be prasymo  Agal as ne taip ka supratau
O mūsiškiai šiandien ruošiasi į baseiną  . Tai jau mano damai pilnos kelnės laimės
Žinau, kad daug kartų diskutuota  gal galit pasakyt, kaip paliekat savo vaikus daržely? Jei paliekat verkiančius, ar klausotės rūbinėje kol nurimsta? Gal žaidžiat kartu grupėj atėję ir tik tada išeinat?  Mes jau antra savaitė einam (su savaite pertrauka) ir išsiskiriam su ašarom  (tiksliau cypimu be ašarų)
rūbinėje nesiklausau, klausausi koridoriuje. o šiaip man buvo pasakyta, greičiau išeiti, nes jos ten pačios susitvarko. Liepa dažnai būna tik antroji atėjusi į grupę, tad auklėtoja ar auklytė jai skiria dėmesį nukreipdami kur nors kitur
QUOTE(Dilma @ 2007 01 19, 11:04) O mūsiškiai šiandien ruošiasi į baseiną  . Tai jau mano damai pilnos kelnės laimės  Gal gali placiau apie baseina cia darzelyje ar vaziuoja kur
QUOTE(Jurate1971 @ 2007 01 19, 10:53) Gal gali placiau apie baseina cia darzelyje ar vaziuoja kur  Vietoj turi. Tokį nediduką, bet vis tiek baseiniuką
QUOTE(Dilma @ 2007 01 19, 10:04) O mūsiškiai šiandien ruošiasi į baseiną  . Tai jau mano damai pilnos kelnės laimės  o as saviskio siandien isvedziau i darza, nes einam pas makolenkaite. zadejau vesti, paskui pasiimti, ir vel atvesti.bet pagalvijau, kad vaikui gausis nesamone, antra kart nenores ir bus asaru, tai apsisprendziau netraumuoti, nes ir pats sake, as po gydytojos nebeisiu i darzeli  tai kaip per prievarta nevesiu gi  o del baseino tai gaila man kad nenueis, bet nepaskutinis kartas gi.o tavoji ten nebendys nardyt  gi galva susimus kitaip QUOTE(Jurate1971 @ 2007 01 19, 10:53) Gal gali placiau apie baseina cia darzelyje ar vaziuoja kur  atsakysiu uz dilma, nes i viena grupe einam. darzelyje baseinas ir jie eina siandien, o jusu grupe sarkiukai vakar buvo  taip kad greiciau ruoskites zigiuoti ir jus ten pateksit  pavelavau su atsakymu
Kaip saunu as dar visko nezinau apie peledziuka bet jau kad baseinas yra tai  O lankyti mes pradesim nuo vasario 1d. Sakykit ir kaip daznai jie lanko ta baseina
QUOTE(Jurate1971 @ 2007 01 19, 11:09) Kaip saunu as dar visko nezinau apie peledziuka bet jau kad baseinas yra tai  O lankyti mes pradesim nuo vasario 1d. Sakykit ir kaip daznai jie lanko ta baseina  Man atrodo, kad šiendien pirmą kartą (bent jau maniškė tai dar nebuvus). Papildyta:QUOTE(sonatarin @ 2007 01 19, 11:06) o tavoji ten nebendys nardyt  gi galva susimus kitaip Tai prigrasinau, kad nesugalvotų  - sakau, darauklėtoją su auklyte išgąsdinsi  . O jai tai kas - ji namie ir vonioj sugeba panert
Ramunėlė*
2007 01 19, 11:34
QUOTE(Prula @ 2007 01 19, 10:40) Žinau, kad daug kartų diskutuota  gal galit pasakyt, kaip paliekat savo vaikus daržely? Jei paliekat verkiančius, ar klausotės rūbinėje kol nurimsta? Gal žaidžiat kartu grupėj atėję ir tik tada išeinat?  Mes jau antra savaitė einam (su savaite pertrauka) ir išsiskiriam su ašarom  (tiksliau cypimu be ašarų)  Prula -klausk drąsiai, bet čia neišsemiama tema.  ...Prula, stiprybės ir kantrybės....  Nestovėk, ir nesiklausyk už durų....tai nieko nekeičia.Tik savo sveikatėlę gadini, patikėk.  Svarbiausia, Tau pačiai reikia nusteikti-kad kitos išeities nėra, kad turi dirbti ar kitos aplinkybės ir pan. tada ir tavo pačios "adpatacija".kad vaikas ne su tavim, o daržely-bus kitoks. Manoji išėjo 3metų-ašarų pakalnės, isterijos. Niuggi suprantama, visada buvo su mama, o dabar mat reikia eiti į daržely...sunku tiems pipirams, nuo mamyčių atsiskirti. Susitark su auklėtoja, jeigu laaabi,laabai verks-tegul tau paskambina. Arba pati paskambik, ir paklausk,kaip tavo "auksas"  laikosi..Kai man būdavo neramu- 0-visda paskambindavau..  .O tokie paverkšlenimai,kai išeina mama, arba kai ateina į rūbinę kitos mamos-tiesiog prisiminimas -"kad ir aš turiu mamą". Va , manoji- ir šiasndien dar paklausia-Ar mamytė ateis?  ..kai ta mamytė, ar tėvelis VISADA ateina....gi reikia pasitikslinit..gal jie persigalvojo? tikiuosi, greit adaptausoitės, to labai linkiu..Stiprybės tau Prula....  . Pavasarį,mane galėsi konsultuoti tuo klausimu- gi mažajį-pradėsiu vest..ir nė velnio mažiau nebijau-kaip ten su ta adaptacija jam bus ,?...
Tai kad aš pati jau apsiraminau ir apsipratau, kad vaiką į daržą išleidau  ir ji neverkia ten ilgai, auklėtoja sako tik pora min. nė ašarų nespėja parodyt (pacypia paklykia ir tiek)  O nusiraminus manęs nebeprisimena (bent jau nezirzia, neverkia ir užsiėmus kitais reikalais)  bent jau man taip sakė, o aš kadangi nesiklausau, tai nežinau kaip ten būna  beto kai ateinu pasiimti, tai su šypsena būna, ir dažnai dar nenori eiti namo
QUOTE(Ramunėlė* @ 2007 01 19, 11:34) Va , manoji- ir šiasndien dar paklausia-Ar mamytė ateis?  ..kai ta mamytė, ar tėvelis VISADA ateina....gi reikia pasitikslinit..gal jie persigalvojo? Dėl to "visada ateina" - maniškė visą istoriją turėjo sukūrus, kad aš ją darželyje vieną palikau naktyje  . Kai paklausi - kada, sako - seniai seniai, vieną kartą palikai  . O dar nė pietų miegot nebuvo likus... Tai verkdama rėkdama kiekvieną rytą taip ir prašydavo - Mama, parsiveeeesk, noooooriu kad parsiveeestum  . Ačiū dievui  , po trijų savaičių pertraukos pamiršo, turbūt, kad buvau "palikus"
QUOTE(Dilma @ 2007 01 19, 12:49) Dėl to "visada ateina" - maniškė visą istoriją turėjo sukūrus, kad aš ją darželyje vieną palikau naktyje  . Kai paklausi - kada, sako - seniai seniai, vieną kartą palikai  . O dar nė pietų miegot nebuvo likus... Tai verkdama rėkdama kiekvieną rytą taip ir prašydavo - Mama, parsiveeeesk, noooooriu kad parsiveeestum  . Ačiū dievui  , po trijų savaičių pertraukos pamiršo, turbūt, kad buvau "palikus"  O gal vaikui prisisapnavo
Tai jau turbūt  Ale vis tiek 2 mėnesius šaukė, kad parsivesčiau
QUOTE(Prula @ 2007 01 19, 12:47) Tai kad aš pati jau apsiraminau ir apsipratau, kad vaiką į daržą išleidau ..... tai su šypsena būna, ir dažnai dar nenori eiti namo  Bet tavo dar mažutė... mūsiškės daugmaž apie 2,6 pradėjo... ir tai visoms daug nervų kainavo (Krika, Ramunėlė, Dilma, Sonatarin....) Maniškė tai prisgalvojus buvo, kad aš ją balkone uždarius laikau... O vieną vakarą, tai atsigulė išsimaudžius ir užsikapryzino miegot su chalatu, tai apvilkau pižamą ir ant viršaus chalatą, paskui galvoju numausiu ir rišu diržiuką, sakau dar pačirškėsi tai ir prie lovos pririšiu  : , o ji lūpą patempė: Teti, mane mama prie lovos pririš.... sakau, daržely auklėtoja sakys: G skundėsi, kad ją prie lovos pririšę laikot... Vaikams fantazijos nestinga...
Nu ir ką - išbandė manoji šiandien darželio baseiną. Kasų niekas neišpynė, tai ir nedžiūvo - reiškia, nėrė. Klausiu, kaip patiko? Sako, gerai, po vandeniu maudžiaus  . O šiaip tai tikrai  - vakare lego, kamuoliukai, ryte baseinas
renolda
2007 01 19, 23:51
QUOTE(Prula @ 2007 01 19, 10:40) Jei paliekat verkiančius, ar klausotės rūbinėje kol nurimsta? Gal žaidžiat kartu grupėj atėję ir tik tada išeinat?  Mes jau antra savaitė einam (su savaite pertrauka) ir išsiskiriam su ašarom  (tiksliau cypimu be ašarų)  Nesiklausiau prie durų  , nei rūbinėje  . maniškė darželį pradėjo lankyti būdama 1m ir 9mėn., buvo ašarų, bet nedaug. Stengdavomės ateiti pirmos į grupę, tai auklėtoja pasiimdavo į rankas ir nusinešdavo verkiančią. Mes greit pripratom. QUOTE(Prula @ 2007 01 19, 12:47) Tai kad aš pati jau apsiraminau ir apsipratau, kad vaiką į daržą išleidau  ir ji neverkia ten ilgai, auklėtoja sako tik pora min. nė ašarų nespėja parodyt (pacypia paklykia ir tiek)  O nusiraminus manęs nebeprisimena (bent jau nezirzia, neverkia ir užsiėmus kitais reikalais)  bent jau man taip sakė, o aš kadangi nesiklausau, tai nežinau kaip ten būna  beto kai ateinu pasiimti, tai su šypsena būna, ir dažnai dar nenori eiti namo  Reiškia viskas labai gerai ir vaikui patinka
QUOTE(Dilma @ 2007 01 19, 18:02) Nu ir ką - išbandė manoji šiandien darželio baseiną. Kasų niekas neišpynė, tai ir nedžiūvo - reiškia, nėrė. Klausiu, kaip patiko? Sako, gerai, po vandeniu maudžiaus  . O šiaip tai tikrai  - vakare lego, kamuoliukai, ryte baseinas  Tai labai smagu girdet koks didelis vaiku uzimtumas  Jau nebesulaukiu kad pradesim lankyti Peledziuka ir akinukai jau musu parkeliavo lekiu tuoj pasimt  tiesa Dilma nors gal ne i tema vis galvoju kuom darzelyje valo akinukus as tai namie vandeniu ir merliuku  O gal reik kokia spec priemone nupirkt valymui
QUOTE(Dilma @ 2007 01 19, 11:16) Man atrodo, kad šiendien pirmą kartą (bent jau maniškė tai dar nebuvus). Papildyta:
jo jo pirma kart isbande vaikai ta dziaugsma, nes tipo prasidejo nauji metai, tai nauji vandens limitai ir leidzia dabar maudytis, kol dar nevirsijo QUOTE(Dilma @ 2007 01 19, 17:02) Nu ir ką - išbandė manoji šiandien darželio baseiną. Kasų niekas neišpynė, tai ir nedžiūvo - reiškia, nėrė. Klausiu, kaip patiko? Sako, gerai, po vandeniu maudžiaus  . O šiaip tai tikrai  - vakare lego, kamuoliukai, ryte baseinas  nu tavoji ir pavaro, nardyt ten kur mazai vandens  o ji baloj dar nesumaste ne karto nert, gi ten irgi vanduo QUOTE(Jurate1971 @ 2007 01 20, 10:12) Tai labai smagu girdet koks didelis vaiku uzimtumas  Jau nebesulaukiu kad pradesim lankyti Peledziuka ir akinukai jau musu parkeliavo lekiu tuoj pasimt  tiesa Dilma nors gal ne i tema vis galvoju kuom darzelyje valo akinukus as tai namie vandeniu ir merliuku  O gal reik kokia spec priemone nupirkt valymui  siaip reikia atnesti servetele tokia akinukams, bet mes pradejom veliau lankyt, tai kazkaip ir nebeprase, matyt jie turi pasideje ir valo visiems kartu su ja. jei reikes tikrai pasakys
|
|